Dodaj do ulubionych

Z dedykacja dla ZDITM

10.12.09, 13:01
www.mennica.com.pl/media/aktualnosci/artykul/zobacz/wroclaw-bedzie-miec-elektroniczny-bilet-miejski-1.html
"Już 1 lipca 2010 roku kilkaset tysięcy wrocławian będzie mogło wymienić papierowe bilety okresowe autobusowe i tramwajowe na elektroniczne bilety działające w systemie wrocławskiej karty miejskiej."

"1 lipca 2010 roku Mennica Polska wprowadzi bilet elektroniczny na bezstykowej karcie imiennej bądź na okaziciela. Pasażerowie nie poniosą żadnej opłaty za wydanie pierwszej karty. Karta imienna zostanie oznaczona zdjęciem oraz podpisem właściciela.
System wrocławskiej karty miejskiej będzie zintegrowany z elektronicznymi legitymacjami studenckimi, a także kolejami podmiejskimi obsługującymi mieszkańców okolicznych miejscowości. We Wrocławiu zostanie uruchomionych pięć punktów obsługi klienta, w których pasażerowie będą mogli złożyć wniosek i odebrać swoją kartę, a także zakupić elektroniczny bilet."

"Dodatkowo Mennica Polska zamontuje i uruchomi we wszystkich 800 autobusach i tramwajach urządzenia do sprzedaży biletów papierowych za pomocą kart płatniczych, w tym bezstykowych kart Visa Wave oraz MasterCard Paypass. "
Obserwuj wątek
    • Gość: e.beata Re: Z dedykacja dla ZDITM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 13:53
      Krzysiu, przecież dla nich to kosmos, odmienne stany świadomości ;-)
      Z czystością sobie nie radzą a ty o wyższej technice ;-).
      • albert_c Re: Z dedykacja dla ZDITM 10.12.09, 15:28
        ZDiTM jest jednym z krolestw indolencji w naszym miescie.

W ogole transport publiczny w Szczecinie to jest zenada.

Ja sam dzis rzadko z niego korzystam, ale wydaje mi sie ze kilka lat temu to wygladalo lepiej.

Moje ostatnie doswiadczenie to sprzed 1,5 tyg jest - zostawilem auto w warsztacie i postanowilem nikogo nie fatygowac po siebie i sprobowac komunikacji miejskiej - autobus lini 'B' - przyjechal punktualnie - ale to byl przystanek po startowym wiec zawsze pewnie tak podjezdza na ten przystenek - pozniej bylo coraz gorzej - na trasie ktora trwa 27 minut chyba - spoznienie wynioslo 8 minut - godziny poza szczytem to byly - ok 10.
        Cena biletu jak sobie przeliczylem wyszla mnie drozej niz jak bym mial jechac samochodem na tej trasie.
        Autobus totalny syf - no wiem jak by mial wygladac taki bardziej zanedbany - a nie wierze ze trafolo mi sie jakies wyjatkowe paskudztwo - przez szyby nic nie widac bo byly jakies takie zazielenione i pomiedzy nimi bylo pelno wody - no widok ochydny.
        Podloga brudna.

Beznadziejnie po prostu - dlatego prosze im nie sugerowac niczego z biletami kosmicznymi bo polegna...
        • czemu_ja Re: Z dedykacja dla ZDITM 10.12.09, 16:43
          ta woda miedzy szybami, to takie znane w volvo akwarium. trzeba by wpuscic
          jeszcze odpowiednio "szczuple" ryby ;)
          • Gość: Vlad.H. Re: Z dedykacja dla ZDITM IP: 66.230.230.* 10.12.09, 17:26
            neonki beda ok
        • krzysztofsf Re: Z dedykacja dla ZDITM 11.12.09, 05:39
          > Cena biletu jak sobie przeliczylem wyszla mnie drozej niz jak bym mial jechac s
          > amochodem na tej trasie.

Uwzgledniles koszty ubezpieczen, amortyzacji auta i remontow?

Pytam serio, bo sieciowka na linie zwykle kosztuje rocznie liczac 1008 zl. , co
          jak rozmawiam ze znajomymi nizsze jest od kosztow samego OC samochodu (ja jestem
          "bezsamochodowy). Dodac do tego AC , paliwo itd, i mozna dopiero porownywac z
          kosztami jazdy komunikacja miejska. A jakby jeszcze uwzglednic koszt rat, czy
          tez amortyzacje wozu.....

Dalej wychodzi ci "drozej" autobusem koszt przejazdu tej trasy?
          • albert_c Re: Z dedykacja dla ZDITM 11.12.09, 15:11

Krzystzof oczywiscie ze nie uwzglednialem - mnie szlo jedynie o taki jednorazowy przebieg ta trasa.

W rozliczeniu rocznym to ja jestem pewien ze komunikacja miejska wyjdzie taniej - dlatego kwestie kosztow mojego jednorazowego przemieszczenia sie ujalem nie jako najwazniejsza - komfort jazdy to jakies dno. Te szyby byly naprawde oblesne. To jest obciach zeby tak wygladala komuniakcja miejska - czas przejazdu tez pozostawia troche do zyczenia - ale to tez wiem, ze to nie wina kierowcy - dlatego ja np. osobiscie bylbym zwolennikiem uprzywilejowanoa na takich trasach jak np Gdanska wydzielenia jednego pasu ruchu dla komunikacji miejskiej i samochodow uprzywilejownch na wzor tego jak to bylo np podczas Tall Ships.

krzysztofsf napisał:

> Uwzgledniles koszty ubezpieczen, amortyzacji auta i remontow?
            >
            > Pytam serio, bo sieciowka na linie zwykle kosztuje rocznie liczac 1008 zl. ,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka