rozbojnik_rumcajs 30.01.04, 19:58 nawiazujac do Kuklinskiego Ja uwazam ze stanem wojennym uratowal Polske przed prawdziwa masakra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 20:12 zdrajca i powinni mu uciac jajca. szlag z nim i reszta komunistow,tego teleranka nigdy mu nie podaruje olo Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 30.01.04, 20:23 Gość portalu: olo napisał(a): > zdrajca i powinni mu uciac jajca. > szlag z nim i reszta komunistow,tego teleranka nigdy mu nie podaruje > olo olo noco ty bylas internowany jadles banany i bawiles sie w malego drukarza w wiezieniu sw pamieci Pan Malachowski kiedys juz o tym mowil Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 30.01.04, 21:58 ani bohater ,ani zdrajca zwykły komunistyczny aparatczyk .można by go tłumaczyć za wprowadzenie stanu wojennego gdyby to był naprawdę stan wojenny równy dla wszystkich i ze wszystkiego wynikającymi tego konsekwencjami ,a tak komunistyczne czerwone wieprze dalej się paśli i gnębili polskę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.comnet.krakow.pl 31.01.04, 00:20 zdrajca ? raczej tchórz który bał się aby go sowieci nie odsuneli od władzy. No i dobrze zrobił wprowadzjąc stan wojenny, bo mógłby go czekac los 'Słońca Karpat'.A tak ostudził zapał co niektórym radykalnym członkom Solidarności. Zachód wykończył komunistów ekonomicznie, udzielajac pożyczek i uzależniając gospodarkę od swoich towarów. Jaruzelski oddał władzę pokojowo tak jak Gorbaczow. I znowu nastapiła powtórka z historii,ci nowi co doszli do władzy z jeszcze większa siłą zaczeli gnebić Polskę doprowadzając, do tego,że ludzie pracy zaczeli domagać się powrotu do socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 31.01.04, 01:38 to niech ci ludzie wyjadą do korei północnej albo na kubę tam mają socjalizm i my bysmy taki mieli gdybyśmy nie zmienili ustroju.na prawdziwy socjalizm to może sobie pozwolic taka szwecja np. albo inny wysoko rozwinięty kraj dzięki tak znienawidzonemu przez ciebie kapitalizmowi.socjalizm bez kapitalizmu to utopia ,najpierw trzeba się rozwinąć i zarobić pieniądze a potem wydawać je na socjalizm inaczej zawsze doprowadzi to do ruiny gospodarczej i moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 31.01.04, 06:02 +a wyobrazcie sobie ze Jaruzelski nie robi stanu wojennego i nasi socjalistyczni sasiedzi wchodza do Polski enerdowcy chetnie weszli by naswoje tereny czasowo okpowane przez Polske czechoslowadzcy bracia chetnie odwdzieczyli by sie za Praga a i za zaolzie tez a sowieci ... porownywanie Rumunii do Polski to nieporozumienie dlatego uwazam ze general uratowal nasze dupy a te wszystkie internowania i solidarnosc to harcerstwo ,Walesa ze swoimi oprawcami gral w tenisa stolowego a szwecja powoli odchodzi od swojego socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.comnet.krakow.pl 31.01.04, 10:15 Piotrze nie rób ze mnie komunisty. Zgadzam się z Tobą, że na socjalizm można sobie pozwolić tylko dzięki kapitalizmowi.Tylko gdzie ci kapitaliści? przecież rządzą nami niezależnie od opcji politycznej sami złodzieje i kombinatorzy któży nam każą zaciskać pasa a sami go popuszczają.Piszesz 'to niech ci ludzie wyjadą do Korei Pólnocnej albo na Kubę tam maja socjalizm ' to tak samo jak jabym napisał aby wszyscy katolicy wyjechali do Watykanu bo kościół poprzez konkordat okrada państwo Polskie. Nie myśl,że tylko Ty chciałbyś dobrze dla tego biednego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 01.02.04, 10:40 Gość portalu: henio56 napisał(a): > Piotrze nie rób ze mnie komunisty. Zgadzam się z Tobą, że na socjalizm można > sobie pozwolić tylko dzięki kapitalizmowi.Tylko gdzie ci kapitaliści? przecież > rządzą nami niezależnie od opcji politycznej sami złodzieje i kombinatorzy któż > y > nam każą zaciskać pasa a sami go popuszczają. kapitalisci to nie jest klasa rzadzaca. to maja byc ludzi ktorzy posiadaja przedsiebiorstwa. narzekasz na rzadzacych i jeszcze powiedz mi ze nie glosowales na sld. Piszesz 'to niech ci ludzie wyjadą > > do Korei Pólnocnej albo na Kubę tam maja socjalizm ' to tak samo jak jabym > napisał aby wszyscy katolicy wyjechali do Watykanu bo kościół poprzez konkordat > okrada państwo Polskie. chyba bys tu sam zostal. a jak kosciol przez konkordat okrada panstwo jesli wolno mi spytac. ja to nawet tak zle karei nie zycze zeby ciebie tam wysylac. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.comnet.krakow.pl 31.01.04, 10:15 Piotrze nie rób ze mnie komunisty! Zgadzam się z Tobą, że na socjalizm można sobie pozwolić tylko dzięki kapitalizmowi.Tylko gdzie ci kapitaliści? przecież rządzą nami niezależnie od opcji politycznej sami złodzieje i kombinatorzy któży nam każą zaciskać pasa a sami go popuszczają.Piszesz 'to niech ci ludzie wyjadą do Korei Pólnocnej albo na Kubę tam maja socjalizm ' to tak samo jak jabym napisał aby wszyscy katolicy wyjechali do Watykanu bo kościół poprzez konkordat okrada państwo Polskie. Nie myśl,że tylko Ty chciałbyś dobrze dla tego biednego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdyl55 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.net.szczecin.pl 31.01.04, 11:55 piotr33k2, ile lat masz człowieku? Czy na prawdę przeżyłeś stan wojenny? Czy jesteś już tak stary, że pamięć zawodzi? Chciałbyś coś nam powiedzieć, ale tylko nienawistny bełkot wydajesz. Ja uważam, że gen. Jaruzelski innego wyjścia po prostu nie miał. Pomniki jemu stawiać zamiast błotem obrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 31.01.04, 12:25 podejrzewam że napewno wiecej niż ty i o czym ty mówisz ?ja obrzucam jaruzelskiego błotem?czytaj wyrażnie i nie pleć głupot, jeżeli mówimy o obrzucaniu błotem to nie do mnie z tym tekstem ,ja mówiłem o jaruzelskim że nie był ani bohaterem ani zdrajcą ,a mam mu do zarzucenia to że nie wykorzystał wprowadzenia stanu wojennego do zapoczątkowania reform ekonomicznych i politycznych chociaż miał taką możliwosc ,i nie ukrócił tym samym dalszej degrengolady polski przez aparat partyjnego betonu ,dziesięć lat zostało zmarnowane . Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 01.02.04, 10:42 Gość portalu: bzdyl55 napisał(a): > piotr33k2, ile lat masz człowieku? Czy na prawdę przeżyłeś stan wojenny? Czy > jesteś już tak stary, że pamięć zawodzi? Chciałbyś coś nam powiedzieć, ale > tylko nienawistny bełkot wydajesz. Ja uważam, że gen. Jaruzelski innego wyjścia > > po prostu nie miał. Pomniki jemu stawiać zamiast błotem obrzucać. no pmniki zaraz obok dzierzynskiego i dzadka maroza. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 10:41 rozwiń pytanie na innych .np. Oleksy - zdrajca czy nie ?- Kwaśniewski -zdrajca czy nie - biesiadowanie z Auganowem, Miller - zdrajca czy nie - spotkania z ruskimi puczystami, Jurczyk - zdrajca czy bohater - przecież brał kase za raporty, przekonasz się wtedy jak mali moralnie ludzie mają wpływ na nasze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re:henio 31.01.04, 11:19 nie mama zamiaru i nie robie z ciebie żadnego komunisty tylko wydaje mi się że twoje poglady są zbyt uproszczone i zbyt kategoryczne .najprosciej i najłatwiej jest mówić rzeczy łatwe do wytłumaczenia wszystkiego złego, np. mówisz że kradli po 89 roku ,a czy dokładnie przesledziłeś wszystkie głosowania w sejmie i afery z udziałem poszczególnych parti i osób ?wyjdzie na to że najmniej są winni ci na których większość wiesza psy ,podejrzewam ze również ty czyli unia wolności i srodowisko z nią związane np. dzisiejsza po.a najwięcej ci którzy darli niewyparzone gęby o zdradzie narodowej czy lewicowości czyli skrajna prawica ,sld i psl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re:do Piotra IP: *.comnet.krakow.pl 31.01.04, 12:16 Ja w Unii Wolności ? coś Ty. Na polskiej scenie politycznej nie ma takiej partii której mógłbym zaufać. Powstała APP Racja i chociaż jestem zawziętym antyklerykałem to Partia Antyklerykalna jest dla mnie nie do przełknięcia, żadnych zbiorowych fanatyzmów. Walczyłem o demokrację i chcę żyć w demokracji. Należy piętnować każde zło,korupcję,zdradę interesów państwa,rasizm,trzeba po prostu przestrzegać prawa,a ludzi go łamiących przykładnie karać niezależnie od ich jego pochodzenia,wykształcenia,pozycji społecznej,zabarwienia politycznego, światopoglądu. Dopóki z władz partii nie ustapią przywódcy urodzeni przed 1970r.dotąd Polska nie zaistnieje jako kraj dobrobytu. Stare pokolenie blokuje młodych ,wykształconych bez zacietrzewieniA politycznego ludzi, których interesuje przyszłość a nie przeszłość. Stare barany powinni wycofać się z pierwszej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re:do Piotra 31.01.04, 12:28 henio czytaj dokładnie co piszę ,czy ja mówiem że ty jetsteś członkiem czy zwolennikiem uni wolniosci ?wręcz przeciwnie!i o to właśnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re:Piotr IP: *.comnet.krakow.pl 31.01.04, 18:24 tak żeś tu namieszał, że nawet ja bym tak chyba nie potrafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupi Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.net.szczecin.pl 31.01.04, 11:45 Rumcajs, masz rację. Tylko nienawiścią ziejący oszołomy typu Macierewicz nie są w stanie tego zrozumieć, choć istnieją niezbite dowody na to, że Ruscy by weszli. Wtedy byli jeszcze mocarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ?bzdyl 31.01.04, 12:44 zeby było jasne, ja z dwóch przeciwstawnych sobie koncepcji i wizji patriotyzmu jaruzelski -kuklinski popieram tego drugiego co uzasadniłem w wątku jego dotyczącym, a nie popieram jaruzelskiego co uzasadniłem w tym wątku ,natomiast żadnego z nich nie obrzucam błotem co niektórzy mi zarzucają , do jaruzelskiego mam również szacunek za patriotyzm .natomiast to czy rosjanie by weszli czy nie to tego nie rozstrzygniemy bo tak naprawdę mało kto to wie (lub wcale) ,co ciekawe obaj ww. wymienieni wrogowie mówią w sumie to samo to znaczy że weszliby ,kuklinski dostarczył na ten temat nawet dowody amerykanom . Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 31.01.04, 12:29 EMERYT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.net.pl 31.01.04, 20:59 Towarzyszowi bohaterowi CCCP gen.Jaruzelskiemu w/g badan historykow zabraklo dwoch tygodni aby wstapic do Armii gen.Andersa.Szalenczy poscig z miejsca zeslania szlacheckiej rodziny Jaruzelskich herbu (nomen omen Ślepowron)mlodego jej przedstawiciela Wojtka Jaruzelskiego zakonczyl sie niepowodzeniem.Rozzalony Wojtek nie wie co poczac ale los usmiecha sie do niego i wstepuje do wojskowej szkoly w Riazaniu.I tak z podoficera byc moze Polskiej Armii gen.Andersa zostaje oficerem, komunistycznym slugusem sovieckiego okupanta.W latach 50-tych zostaje dowodca pulku artylerii w Szczecinie.Jest beznadziejnie slabym taktykiem ale za to potrafi sie pieknie podlizywac.Zwycieza w konkursie na najpiekniejsza jednostke w kraju.Wyniki konkursu konczacego sie w pazdzierniku powalaja "jurorow" gdy ogladaja cala jednostke w kwiatach ktore specjalnie wsadzono w dniu przyjazdu komisji(kwiaty byly ciete!).Mury jednostki posmarowano szarym mydlem aby sie blyszczaly itd. Z racji ukonczenia szkoly w CCCP oraz bezwzglednego podporzadkowania sie CCCP oraz koligacjach z gen.Spychalskim ministrem obrony bardzo szybko awnsuje. Tow.gen.Jaruzelski jest mierny,bierny ale wierny CCCP.Moim zdaniem zasluguje co najwyzej na miano wiernego oddanego slugi komunistow stojacych razem w jednym rzedzie z takimi tuzami jak: Honeker, Kadar,Żiwkow,Husak czy Cedenbal. Kazda rzecz ma swoja codzienna i odswietna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.comnet.krakow.pl 31.01.04, 21:07 jeżeli stoi, to chyba tylko Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: *.nitka.net.pl 31.01.04, 21:20 No henio56 masz racje wszyscy ktorych wymienilem sa juz "lezacymi trupami" z wyjatkiem tow.gen.Jaruzelskiego ktory jest zyjacym stojacym ...... Kazda rzecz ma swoja codzienna i odswietna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 01.02.04, 10:32 rozbojnik_rumcajs napisał: > nawiazujac do Kuklinskiego > Ja uwazam ze stanem wojennym uratowal Polske przed prawdziwa masakra w jakim sensie? solidarnosc nie mial ani checi ani mozliwosci prowadzic do konfronatcji zbrojnej. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs do rado 02.02.04, 14:02 rado przeciez jak juz wspomnialem nasi sasiedzi z zachodu i poludnia tez by weszli a daje glowe ze eNeRDowcy czhetnie by do nas postrzelali tak wiec nadal uwazam ze general wykiwal ruskich Niedawno rozmawialem z pewnym rosyjskim lekarzem ktory wtedy byl w armi radzieckiej i zapytalem go co mysli o nzszym stanie wojennym ,powiedzial mi ze to nas uratowalo bo oni byli gotowi to wejscia Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: do rado 02.02.04, 14:41 rozbojnik_rumcajs napisał: > rado przeciez jak juz wspomnialem nasi sasiedzi z zachodu i poludnia tez by wes > zli a daje glowe > ze eNeRDowcy czhetnie by do nas postrzelali tak wiec nadal uwazam ze general wy > kiwal ruskich > Niedawno rozmawialem z pewnym rosyjskim lekarzem ktory wtedy byl w armi radziec > kiej i > zapytalem go co mysli o nzszym stanie wojennym ,powiedzial mi ze to nas uratowa > lo bo oni byli > gotowi to wejscia ja obstaje przy swoim. ruscy nie chcieli wejsc a nikt z demoludow nie zrobilby tego na wlasna reke. ruscy znajac polska historie postanowlili zalatwic to jaruzelskim. on byl tylko i wylacznie marionetka. przez cale yce zreszta. ale ok jak juz to zrobil to poza wiadomym ludobojstwem jego najwiekszym przewininiem jest niewprowadzenie zadnych reform gospodarczych co potwierdza teze mowiaca o tym ze stan w zostal wprowadzony jedynie dla utrzymania sie przy wladzy. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: do rado 02.02.04, 16:16 dokładnie o to chodzi! ,sam dawno to juz tu mówiłem ,ale dla niektórych jak grochem o ścianę, pomniki by stawiali .nikt generała nie wyzywa od zdrajców ale wielkim polakiem to on nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 01.02.04, 10:35 ciezko nazywac bbohaterem generala wspolpracujacego scisle z okupantem i wykonujacym scisle jego wszystkie polecenia. przypominam ze gen kulikow twierdzi ze przed wprowadzeniem stanu wojennego jaruzelski kilkakrotnie dzwonil do moskwy proszac (blagajac) o interwencje. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 02.02.04, 17:00 rrado napisał: > ciezko nazywac bbohaterem generala wspolpracujacego scisle z okupantem i > wykonujacym scisle jego wszystkie polecenia. przypominam ze gen kulikow > twierdzi ze przed wprowadzeniem stanu wojennego jaruzelski kilkakrotnie dzwonil > > do moskwy proszac (blagajac) o interwencje. pozdrawiam rado ty nadal wierzysz ruskim niewiesz ze oni potrafia klamac ze klamia Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 02.02.04, 18:35 rozbojnik_rumcajs napisał: > rrado napisał: > > > ciezko nazywac bbohaterem generala wspolpracujacego scisle z okupantem i > > wykonujacym scisle jego wszystkie polecenia. przypominam ze gen kulikow > > twierdzi ze przed wprowadzeniem stanu wojennego jaruzelski kilkakrotnie dz > wonil > > > > do moskwy proszac (blagajac) o interwencje. pozdrawiam rado > > ty nadal wierzysz ruskim niewiesz ze oni potrafia klamac ze klamia teraz to juz tylko historia nie maja interesu klamac. w sumie w ich interesie jest pokazywani opcji prorosyjskiej (pzpr-sld) w jak najlepszym swietle. a czy to niety powolywales sie na slowa jakiegos rosyjskiego doktora wczesniej? nie chesz ruskich poczytaj polskiego paczkowskiego. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 02.02.04, 18:52 ruskie klamia mialem na mysli systemi, ich polityke a nie zwyklego obywatela Odpowiedz Link Zgłoś
deeem Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 02.02.04, 15:05 a tą masakrę to miał zrobić Jaruzelski? czy Kukliński? rozbojnik_rumcajs napisał: > nawiazujac do Kuklinskiego > Ja uwazam ze stanem wojennym uratowal Polske przed prawdziwa masakra Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 03.02.04, 11:03 jedno jest pewne ,żaden z nich nie był bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
erich_honecker Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 03.02.04, 17:35 Jarzelsky zdrajca? Alte Genosse ? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 04.02.04, 14:52 rozbojnik_rumcajs napisał: > nawiazujac do Kuklinskiego > Ja uwazam ze stanem wojennym uratowal Polske przed prawdziwa masakra * czyli wg Ciebie wydarzenia w kopalni wujek to byla taka na niby masakra - nieprawdziwa. no ta ja nie mam slow... jak bohater to proponuje abys zalozyl komitet budowy pomnika i jako miejsce wskazal kopalnie wujek, albo jakies bardziej szczecinskie - brama stoczni lub tam gdzie magazynier chce stawiac pomnik ofiar grudnia'70 - niech bohaterowie maja pomniki obok bohaterow. a ja uwazam ze zdrajca (jezeli mam rozpatrywac to w kategorii bohater-zdracja, bo dla mnie to sprzedawczyk i nie chce obrazac tego czlowieka na tym forum, ale mysle za na dosadniejsze slowa zasluguje) - i przyjde ten pomnik rozp....... pozdrawiam, albert_c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxikasek Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? IP: 212.14.9.* 04.02.04, 16:56 Dla mnie Jaruzel nie jest bohaterem. Ale zrobił jedną rzecz dobrą- stan wojenny. Dletego że uratowało to nas od wejścia ruskich. Zginęło niestety ponad 100 ludzi, ale można to porównać do możliwej liczby ofiar w wypadku bratniej pomocy. Polacy to nie Czesi, myślę że samych ddrowców wywozili by w workach w setkach. Pamiętam jak rodzice opowiadali o ćiwczeniach bratniej armi w Polsce w latach 60-tych bodajże. W mojej miejscowości atakowali cmentarz- to nie było na poligonie tylko we wiosce. Kiedy jeden z ddrowców poszedł kupić papierosy w przerwie "natarcia" i odezwał się po niemiecku dostał w mordę od razu. A bzdury że Rosjanie byli zaangażowani w Afganistanie i nie dali by rady na dwea fronty można wsadzić między bajki. Mieli dość wojska żeby jeszcze trzy takie Polski zgnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: General Jaruzelski bohater czy zdrajca ? 04.02.04, 20:03 Gość portalu: maxikasek napisał(a): > Dla mnie Jaruzel nie jest bohaterem. Ale zrobił jedną rzecz dobrą- stan > wojenny. Dletego że uratowało to nas od wejścia ruskich. ruscy tu juz byli. jaruzel robil wszystko dokladnie tak jak mu oni powiedzieli. sam ich prosil o pomoc i interwencje. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
anaksymenes General Jaruzelski to postać która powinna żyć 04.02.04, 22:46 teraz za emeryturę szeregowca (jesli takowa istnieje) góra 800 zł. Z jego ostatnich wypowiedzi grudzień 2003 w TVP1 wynika że on nie wiedział w 1980r. o zamiarach wkroczenia bratnich wojsk, a jedynie się ich "domyslał" JAK SAM MÓWI - innymi słowy antycypował zagrożenie :-)). Jak wiadomo plany stanu wojennego robiono jakiś rok przed jego wprowadzeniem. Słowa bohater czy zdrajca do tyrana racej nie pasują. Bo niby kogo miał zdradzić - nas, których uciskał czy ruskich którym się podlizywał? A może był bohaterski w utrzymaniu się przy korycie, w upowpowszechnnieniu PRL-owskiego zamordyzmu albo w obsadzaniu agentami SB struktur solidarności? Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs Re: General Jaruzelski DO RRADO 09.02.04, 19:04 Ofiar piątkowego zamachu na metro mogło być 100 albo więcej - piszą moskiewskie gazety. Ponoć władze ukryły listę z prawdziwą liczbą ofiar. ONI POPROSTU INACZEJ NIE POTRAFIA Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: General Jaruzelski DO RRADO 10.02.04, 14:46 rozbojnik_rumcajs napisał: > Ofiar piątkowego zamachu na metro mogło być 100 albo więcej - piszą moskiewskie > gazety. Ponoć > władze ukryły listę z prawdziwą liczbą ofiar. > > ONI POPROSTU INACZEJ NIE POTRAFIA no tak ale co to ma do jaruzelskiego? pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs Re: General Jaruzelski DO RRADO 10.02.04, 15:51 to ze zawsze klamia (wlasny narod tez ) i o stanie wojennym zapewne tez ze wcale nie mieli takiego zamiaru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekCT ZABIC HAMA!!!!!!! IP: *.zacheta.net 10.02.04, 13:50 ta malpa nie zasluguje zeby miec wezyka generalskiego. Ta pierdla byla dowdca 12 dywizji zmechanizwowanej. Jego pomysl to bylo zeby polacy brali udzial w dobijaniu Czechosłowacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest winien maskrom w 70 i 81 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 a jak poszedl do telwizji to perfidnie swoja ksiazke zaczal reklamowac!!!!! ja bym go bez sadu zaszlachtowal bo na rozstrzelanie ta qrwa nie zaslouguje!!! Moze przebija przezemnie zlosc bo moj ojciec byl internowany i palowany (oczywiscie winnych nie ma chociaz ze jeden z wiezniow zginal) ale pasjoonuje csie tesh historia i uwazam ze ta gnide sie powinno zaszlachtoac jak swinie razem z kiszczatorem!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: ZABIC HAMA!!!!!!! IP: *.comnet.krakow.pl 10.02.04, 14:07 szkoda, ze tatuś zamiast bajerować o swoim etosie, nie wysłał Cię do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs Re: ZABIC HAMA!!!!!!! 10.02.04, 15:53 pewnie tata z internowania slal do domu banany i pomarancze oraz solidarnosciowe koperty i znaczki bo panowie z soli... nie mieli co robic i bawili sie w malego drukarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: ZABIC HAMA!!!!!!! IP: *.zacheta.net 10.02.04, 18:51 ja w przeciwienstwie do ciebie szkoly ukonczylem i jakbys chcial wiedziec to wszyscy z obozu zrobili kariery np. balazs tylko on nie!!!!!! bo on woli pracowac sobie w spokoju niz takie pierodly jak polityke i populizm jaki uprawiasz ty robic. A i jeszcze jedno wez kiedys do reki jakis pozodny popeerleowski podrecznnik do historii bo jedyne coczytales to tylko wytyczne dla towarzyszy chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 a ja bym napisał hama przez ch IP: *.comnet.krakow.pl 10.02.04, 21:03 szkoły musiałeś skończyć po znajomości bo z ortografią cieniutko jak na takiego uczonego. Skoro tatuś nie zrobił kariery to musiał donosić klawiszom albo eSB- ekom, bo styropianowi ZBOWiD-owcy są bardzo solidarni. Poza tym cycku, mam 48 lat i to co Ty musisz czytać w podręcznikach, ja znam z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś