Dodaj do ulubionych

kto Prezydentem Szczecina?

IP: *.gryfnet.szczecin.pl 07.02.04, 17:47
W swietle toczacej sie dyskusji trzeba zapytac, moze Maryjan nie jest
najlepszy, ale kto moglby byc dobrym prezydentem zamiast niego? Prawde
mowiac pojecia nie mam... Moze Wojciech Lizak? Moze Lubinska?
chyba dobrze by bylo, zeby byl to ktos spoza ukladow, polityki, najlepiej
obeznany z problemami miasta, spolecznosci i przedsiebiorczosci.
Halo!! Sa w tym miescie tacy???
Obserwuj wątek
    • Gość: henio56 Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.comnet.krakow.pl 07.02.04, 18:01
      Tylko RRADO !!!
      • Gość: Książę POmorski TYLKO ADELMUS :P heheh IP: 195.136.49.* 07.02.04, 18:05
        wielki fan ze skyscrapercity :]

• Gość: Książę P. Re: TYLKO ADELMUS :P heheh IP: 195.136.49.* 07.02.04, 18:12
          tzn tym fanem to ja jestem oczywiście :]
    • ergie Re: kto Prezydentem Szczecina? 07.02.04, 18:11
      Gość portalu: hun napisał(a):

> Moze Wojciech Lizak?

czy to ma być kolejny żart historii ???
      • Gość: hun Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.gryfnet.szczecin.pl 07.02.04, 18:33
        ja powaznie pytam a wy tu yaya sobie robicie. O Szczecinie pomyslmy, o
        szczecinie!
        • absztyfikant Re: kto Prezydentem Szczecina? 07.02.04, 18:58
          Lubinska spoza ukladow ? Nie nadz smieszny. Arnold Siwy dawqniej PO, Jacyna
          UW, Kobylanski PZPR-SLD... etc.
          • Gość: zelek Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 19:10
            Lubińska jest spoza układów. A wymienione przez ciebie osoby miały epizody
            partyjne, zupełnie tak jak ty (sam to pisałeś) natomiast nie były w układach
            partyjnych a to jest różnica. W układach partyjnych byli korzystając z tego,
            zmieniając je w zależności od koniunktury, tacy jak np Bartnik. To są ludzie,
            którzy bez poparcia partyjnego nioe dadzą sobie w życiu rady. Natomiast osoby
            wymienione przez ciebie znaleźli się w polityce radzie po odniesieniu sukcesów
            w życiu a nie zamiast. To zasadnicza różnica. Wymienione przez ciebie osoby
            bez polityki dadzą sobie doskonale w życiu radę, natomiast większość tzw.
            polityków bez ustawienia politycznego zginęłaby. Ta różnica jest jasna,
            natomiast ty cały czas, próbujesz mając dużo czasu ( tak to bywa z politycznymi
            posadami), zmieniać prawdę. A prawda jaka jest, każdy widzi - tylko niektórzy,
            tak jak ty, boją się jej.
            • Gość: marcel Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 19:20
              Na pewno ktoś z Platformy. Dość z eksperymentami, trochę przewidywalności
              trzeba miastu. Pamiętajmy ze referendum jeszcze nie ma trzeba je zrobić.
              • Gość: zelek Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 19:23
                Proponuję Rokitę, Gilowską lub Tuska. Ze szczecińskiej PO do rządzenia miastem
                nie nadaje się nikt. Zresztą wymieniona trójka doskonale o tym wie, i bardzo
                ubolewa.
            • absztyfikant Re: kto Prezydentem Szczecina? 07.02.04, 19:35
              Nie byly ? A rady nadzorcze ?
              • Gość: zelek Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 19:51
                Czy było to jedyne źródło utrzymania zapewnione przez działalność polityczną?
                Nie. Rada nadzorcza to nadzór nad działalnością gospodarczą. A miał egzamin
                państwowy, wykształcenie kierunkowe, wiedzę, kompetencje? Jak miał, to wszysto
                o.k. To znaczy, że MIMO bycia w partii właściwa osoba była w radzie nadzorczej.
                Nie zdarza się to zbyt często. Nie stawiaj świata na głowie. I powtarzam:
                zabierz się do roboty, bo z tego walenia w komputer nic ci nie przyrośnie. A
                może zdobądź wiedzę i zdaj egzamin państwowy na członka rad nadzorczych. Wtedy
                ew będziesz mógł mieć pretensje, że ciebie nie wybierają. Daj życiu szansę. To
                jak z tą grą w TOTKA. Nie zagrasz, nie wygrasz.
                • Gość: zelek Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 19:54
                  I jeszcze jedno. Twój idol i idolka - Edmund Runowicz i Ela Malanowska nie są i
                  nie byli w partii. Ale są politykami, którym podziękujemy.
                  • absztyfikant Re: kto Prezydentem Szczecina? 07.02.04, 19:59
                    Zakladaj kabaret! Nie chce mi sie po raz ochdziestaty prowadzic tej dyskusji.
                    Przewertuj archiwum, to poznasz moje odpowiedzi.
                  • Gość: zelek Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 20:00
                    No i jeszcze jedno. Dla mnie najlepszym kandydatem na prezydenta jest Teresa
                    Lubińska. Ma doświadczenie, praktykę, wiedzę i duże poparcie społeczne w
                    ostatnich wyborach - 26 tys. głosów. Nie ma na plecach grupy wygłodniałych
                    działaczy, którzy czekają na objęcie stanowisk z klucza. W Radzie Miasta, jako
                    jedyny, jej klub radnych był rzeczywistą opozycją. Zajmuje się sprawami, a nie
                    personaliami. I dlatego nie mam zamiaru eksperymentować.
                    • Gość: hun Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.gryfnet.szczecin.pl 07.02.04, 20:11
                      z ta Lubinska to sie chyba musze zgodzic. Ma kobieta za duzo do stracenia,
                      zarowno na plaszczyznie swoich osiagniec jak i osiagniec męża. Zaznaczam, ze
                      nie jestem z jakiegos fanklubu, tylko staram sie trzezwo spojrzec na problem.
                      Na DUZY problem, dodam.
                      • absztyfikant Re: kto Prezydentem Szczecina? 07.02.04, 20:15
                        Zeby bylo jasne: wole Terese Lubinska od Jurczyka, co wcale nie oznacza, ze to
                        jest wymarzony prezydent dla Szczecina.

Zelku, my sie doskonale znamy, choc ponownie zmieniles nicka. Mam do Ciebie
                        pytanie: czy klamstwo jest grzechem ? Pytanie drugie: dlaczego klamiesz ?
                        • Gość: zelek czas na pokutę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 21:04
                          Nie miałem wątpliwej przyjemności poznania jegomości.
                          Czy zmienianie nicka jest grzechem? Nie. Jeżeli będę miał ochotę, to będę
                          zmieniał nicka przy każdej wypowiedzi. Internet daje takie możliwości. Forum to
                          zabawa, świat wirtualny. W rzeczywistości nie można ukryć się pod nickiem i
                          udawać absztyfikanta. Trzeba patrzeć ludziom w oczy przy wygłaszaniu opinii i
                          brać za nie odpowiedzialność, a to jest dużo trudniejsze, niż bezkarne klepanie
                          w klawiaturę.
                          Czy twoje kłamstwa są grzechem? Nie wiem. To nie moja działka. Jeżeli twoje
                          kłamstwa są wynikiem złej woli i chęci zaszkodzenia, to są grzechem. Radzę
                          pójść do spowiedzi. A jeżeli wynikają z obsesji, to radzę pójść do lekarza.
                      • Gość: ren Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 20:18
                        Ludzie co wy gadacie Lubińska jest powiązana z panem Siwym - wszystko na ten
                        temat. a co myślicie na temat pana Arka Litwińskiego. Młody doswiadczony (ponad
                        5 lat w samorządzie) podejmuje odważne decyzje. wydaje się odpowienim
                        kandydatem w tej ogolnej mizerii miejskiej. tylko nie podnoście argumentów że
                        piltyk itd. wszędzie rządzą politycy tylko trzeba wybrać najlepszego a widzicie
                        lepszego od Pana Arka w tym mieście.
                        • absztyfikant Re: kto Prezydentem Szczecina? 07.02.04, 20:21
                          Litwinski to osoba godna rozwazenia, ale nie dzielmy skory na niedzwiedziu.
                          Poki co trzeba wyslac dzialkowego dziadka na "zielona trawke".
                        • Gość: zelek Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 21:09
                          Jeżeli Lubińska jest powiązana z Siwym, to tylko dobrze o niej i o nim
                          świadczy. Siwy jest przedsiębiorcą, który nie korzysta z układów partyjnych,
                          tylko działa w biznesie niezależnie. Do tego jest doskonale zorientowany w
                          finansach publicznych i systemie podatkowym. Mam nadzieję, że jeżeli tak jest,
                          to wiceprezydentem do spraw gospodarczych nie byłby aparatczyk ani urzędnik,
                          tylko fachowiec. I to taki, który nie chciałby na tym zrobić "złotego strzału".
                          To utwierdza mnie w poparciu dla Lubińskiej.
                          • wodni.k Re: kto Prezydentem Szczecina? 07.02.04, 23:09
                        • wodni.k Re: kto Prezydentem Szczecina? 07.02.04, 23:08
                          Gość portalu: ren napisał(a):

> A co myślicie na temat pana Arka Litwińskiego.
                          > Młody doswiadczony (ponad 5 lat w samorządzie) podejmuje odważne decyzje.

Nie powiem, cos w tym jest, chociaż byłoby dobrze poznać wobec kogo może miec
                          polityczne długi. Jednak osobiscie chyba bym poparł, przynajmniej do końca
                          kadencji.

wydaje się odpowienim
                          > kandydatem w tej ogolnej mizerii miejskiej. tylko nie podnoście argumentów
                          że
                          > piltyk itd. wszędzie rządzą politycy tylko trzeba wybrać najlepszego a
                          widzicie
                          >
                          > lepszego od Pana Arka w tym mieście.
                    • anaksymenes narazie ta nibyOPOZYCJA nie przyłączyła się do 07.02.04, 20:16
                      akcji PO i PiS. Podobno maja za duzo do stracenia - np stołki w radzie Pozdr:-)))
    • anaksymenes zelek jak publicznie potwierdzisz że MJW nie będzi 07.02.04, 20:14
      e się pchać do rządzenia (z 52%poparciem), hawryszczuk wypisze się z ordynackiej, a kobylański nie dostanie żadnych miejskich gruntów pod budowę domów w których MJW wstawi okna to przemyslę kandydaturę Lubińskiej. Narazie wspólnie ODWOŁAJMY MAGAZYNIERA
      • Gość: zelek Re: zelek jak publicznie potwierdzisz że MJW nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 21:16
        Twoje wypowiedzi śmierdzą mi przewodniczącym miejskiej PO. I dlatego nie jesteś
        dla mnie wiarygodny. Po prostu musisz atakować przeciwników, ale ja nie mam
        zamiaru do ciebie się przyłączać. Nie znasz decyzji Lubińskiej, co do
        propozycji referendum, ale już podważasz jej wiarygodność. To są działania
        politykierskie, niegodne członka PO :). I jeszcze jedno: Gilowska, Tusk i
        Rokita wywodzą się z Unii Wolności? Widać, że była to partia porządnych ludzi.
        • anaksymenes twoje wypowiedzi "pachną" mi pewną radną z OdNowy 07.02.04, 21:23
          - ten sam poziom zajadłości i emocjonalności. Poczytaj sobie moje posty na temat PO i wyborów na szefa szczecińskiej PO. Ja uważam że środowisko szczecińskiej PO no może poza Litwwińskim jest mocno podejrzane z szczególnie z jej szefem NA CZELE. I na koniec JAK TAM TWOJE DEKLARACJE NA TEMAT przyszłych rządów p. LUBIŃSKIEJ i jej zaplecza z piekła rodem pozdr. :-))))
          • Gość: zelek Re: twoje wypowiedzi "pachną" mi pewną radną z Od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 22:49
            Od pewnej radnej dostałem dzisiaj pozdrowienia z gór. Tobie ich nie przekazuję,
            bo mnie nie upoważniła. Znajomości radnej się nie wstydzę. Tym bardziej, że
            znam wielu radnych z tej RM i mogę dzięki temu wyrobić sobie opinię ma ich
            temat a nie zmyślać. A twoich wcześniejszych postów czytał nie będę. Szkoda
            czasu.
            • anaksymenes a kto powiedział że ja nie znam i moje opinie są 08.02.04, 02:13
              zmyślone? Twój poziom niestety odzwierciedla poziom środowiska OdNowionych byłych polityków wyrzuconych UW,PO,SLD. Ci "bezpartyjni fachowcy" uciekinierzy bądź wywaleni, aż się trzęsą za władzą i rozliczeniami z byłymi kolesiami. A ich poziom w radzie niestety (mówię to bez radości bo głosowałem na T. Lubińską) nie odbiega od jej miernoty. Liczyłem na koncepcje, programy a oprócz wytartych frazesów jedynie zacietrzewienie i nieszczery uśmiech dostaję - Co bezllitośnie pokazała TV Gryf w transmisjach z posiedzeń rady . I nie pozdrawiam Cię biedny, młody i jeszcze ślepy, żeby nie rzec głupi, zelku, A radną MJW czemu nie - Miłego szusowania :-)))
              • Gość: zelek Re: a kto powiedział że ja nie znam i moje opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 09:04
                Twój poziom niestety, ale odzwierciedla miałkość i bełkotliwość
                aparatczykowskich atakó na grupę ludzi niezależnych. Twoje pieprzenie o
                głosowaniu na Lubińską wsadź sobie w kieszeń. Faktem jest, że na Lubińską
                głosowało ok 26 tys osoób i miało rację. Miernotą jest twój protegowany który
                porównał sprawowanie władzy przez Jurczyka do sprawawania władzy przez męża
                stanu - Piłsudskiego? Na szczęście TV Gryf jasno pokazuje że ludzie Lubińskiej
                i ona sama nie podlizują się do Jurczyka i nie usadawiają w UM na stołkach
                swoich protegowanych, tylko jasno pokazują zakłamanie i konformizm niektórych.
                I jeszcze jedno. Lubińska i jej ludzie przedstawiła wiele projektów, koncepcji
                i programów. Tylko sesja RM nie jest od ich prezentowania. Ciekaw natomiast
                jestem JAKICHKOLWIEK programów czy koncepcji twoich protegowanych. Nie masz o
                tym pojęcia tylko wycierasz sobie pysk. Jest jasne, że jesteś członkiem PO bo
                masz doskonałe rozeznanie w mechanizmach wewnętrznych tej partii. Skąd tam
                przyszedłeś? Z UW, Ruchu STU czy SKL? Partia jak partia. W naszym kraju jeszcze
                wiele lat potrzeba, aby do partii szli ludzie, którzy osiągnęli osobisty,
                wymierny sukces a nie po to, aby tam osiągnąć osobisty, wymierny sukces. Widząc
                styl twoich wypowiedzi, mogę powiedzieć - daleka droga przed tobą, a cel
                mglisty. Lepiej dla PO, aby tacy jak ty na jej temat się nie wypowiadali, bo
                nie ma nic wstrętniejszego jak osobnik "robiący" we własne gniazdo. A tak
                prymitywnych i powierzchownych, żeby nie powiedzieć głupich wypowiedzi i ocen
                dawno nie czytałem.
                • Gość: .................. Re: a kto powiedział że ja nie znam i moje opinie IP: *.devs.futuro.pl 08.02.04, 11:43
                  pleple pleple pleple ???
    • Gość: kwiatek Myślę, że Tałasiewicz lub Malanowska. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 20:40
      Ci to napewno wyprowadziliby Szczecin na "prostą".
      • wodni.k Re: Myślę, że Tałasiewicz lub Malanowska. 07.02.04, 23:14
        Gość portalu: kwiatek napisał(a):

> Ci to napewno wyprowadziliby Szczecin na "prostą".
        Widzisz Kwiatku miałem okazję współpracowac z Markiem Tałasiewiczem w 1997
        roku gdy był wojewodą. Gdyby nie to, ze ubabarał sie w stoczni to pierwszy bym
        krzyknął "Tałasiewicz na prezydenta". On był naprawdę dobrym wojewodą. Poza
        tym co mu sie zarzuca miał naprawdę zdolności dyplomatyczne i niezłe podejście
        do ludzi. Niestety chyba kasa jaką zaczął brać po odejściu z ZUW odebrała mu
        rozum. Znając człowieka ubolewam nad tym i przyznam, że trudno mi to zrozumieć.
    • Gość: rene Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.04, 22:08
      Zelek jeżeli twierdzisz że Pan Siwy przy P. Lubińskiej to tylko dobrze to chyba
      masz małe pojęcie o panu Siwym - przedsiębiorca ha hahahahaha rozłożył skolwin
      że hej ba transferował pieniądze do spółki swojej córki. Chłopie ( albo babo)
      przejzyj na oczy. Niby Siwy zna finanse publiczne - pewnie że zna bo w zeszłej
      kadenacji rady załatwił sobie że rada go dofinansowała. Zanim coś napiszesz
      pozbieraj informacje i pomyśl trochę.
      Pozdrawiam
      • Gość: zelek Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 22:56
        Gość portalu: rene napisał(a):

> Zelek jeżeli twierdzisz że Pan Siwy przy P. Lubińskiej to tylko dobrze to
        chyba
        >
        > masz małe pojęcie o panu Siwym - przedsiębiorca ha hahahahaha rozłożył skolwin
        >
        > że hej ba transferował pieniądze do spółki swojej córki. Chłopie ( albo babo)
        > przejzyj na oczy. Niby Siwy zna finanse publiczne - pewnie że zna bo w
        zeszłej
        > kadenacji rady załatwił sobie że rada go dofinansowała. Zanim coś napiszesz
        > pozbieraj informacje i pomyśl trochę.
        > Pozdrawiam

Pomylił ci się Siwy z Sarosiekiem. To Sarosiek był właścicielem Skolwina. Siwy
        nigdy nie miał ze Skolwinem nic wspólnego. I jak łatwo od razu o manipulację.
        Zupełnie jak z rowerami na Placu Czerwonym: nie dają, tylko kradną.
        W związku z powyższym: zanim coś napiszesz, pozbieraj informacje i pomyśl
        trochę. Przy okazji popraw ortografię.
    • Gość: dziuwa Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.iscnet.pl 07.02.04, 22:32
      Jest w odwodzie jeszcze Koooooooomołowski lub Milczanowski.
      Naprawdę to bym chciał nie polityka a menagera z jajami co by chwycił za morde
      to całe towarzystwo i pokazał radnym że powinni pracować dla miasta a nie dla
      siebie.
      Ale FANTASTA ze mnie.{A miało być tak pięknie}.
      Prawde mówiąc nie widze nikogo komu można zaufać.
      • wodni.k Re: kto Prezydentem Szczecina? 07.02.04, 23:16
        Gość portalu: dziuwa napisał(a):

> Jest w odwodzie jeszcze Koooooooomołowski lub Milczanowski.
        To czarny humor czy zupełnie Cię pogięło?
        • s_nitras Do bPanów Zelka i Anaksymenesa 08.02.04, 04:09
          Szanowni Panowie. mam świadomośc, że Forum to nie Wersal, ale mnie zaniżajcie
          pewnego poziomu. Powiedziałem na tym forum, że cenię krytykę i jest tak w
          rzeczywistości. Występuję tu pod swoim nazwiskiem i nie życze sobie by ktoś
          wycierał sobie moim nazwiskiem, lub funkcją buzię. To forum jest nie tylko
          wasze, ale jeśli sobie życzycie może przestać być moje.
          Odpowiadam na wszystkie trudne pytania, choc nie ma ich zbyt wiele. Panowie z
          nich na pewno nie słyną. Obrażać się nie pozwolę. Jesli mam służyć za chłopca
          do bicia do opuszczam towarzystwo. Mam ważniejsze sprawy. Rozmawiać mogę z
          poważnymi ludzmi nie z dzieciarnią. Forum ma wartośc, jesli jej nie ma to jest
          źle uzywane.
          Panom, dzieciarni żegnam,
          S. Nitras
          S. Nitras
          • s_nitras Do niejakiego Zelka 08.02.04, 04:16
            Nie odmówię sobie przyjemności człowieku stwierdzić, źe przyjaźnię się z Janem
            Rokitą. Przyjaźniłem się również, gdy wszyscy go przekreślili. Nie dawno to
            było.
            Odwaga cywilna to też jest wartośc, szeczgólnie jeśli się myśli, że ma się coś
            do powiedzeinia. Cenić można coś co się zna.

to wyraz pewnego dystansu
            S. Nitras
            • Gość: :))))) hej Slawek! IP: 62.233.222.* 08.02.04, 04:19
              To moze SKLonujemy sobie Rokite w duzych ilosciach! Zeby kazdy mial swojego ?
              Ty tez sie SKLonujesz ? Skoro mowisz, ze cenic mozna tylko to, co sie zna, to
              chyba czemu nie, nie?
              • s_nitras Re: hej Slawek! 08.02.04, 04:51
                Hej.
                Miło spotkać kogoś z należytym dystansem. Co do do tego co się ceni to
                podtrzymuję to co powiedziałem. Ani na prostacką krytykę, ani na
                nieuzasadnione pochwały, czyli zdecydowaną większośc nie reaguję przesadnie,
                włąsciwie wcale nie reaguję. Ta konwencja obowiązuje głównie w polityce.
                Jednak jesli ktośśś, próbuje czynić przykład na rzecz swej miernej tezy to
                muszę powiedzieć miarkuj sobie, ty. Nic więcej. Nie uczestnicze w pyskówkach.,
                to kwestia wybory. Byle gówniarz nie może bezkarnie wycierać sobie geby moim
                nazwiskiem w rozmowie, w której uczestniczę. W dyskusji na forum uczestniczę.
                Na podwórku kolegom może opowiadać sobie co myśli, jeśli .. .
                Pamiętaj, że w SKL był nie tylko Balazs, czy Janiszewski. To rownież Rokita,
                Walendziak, całe Trójmiasto. Naprawdę nie odpowiadamy za grzechy cioć i
                wujków, jesli w odpowiednim czasie je zauważaliśmy.
                Dobranoc.
                Widziałem dzisiaj "Symetrię", ciekawe.
                S. Nitras
              • s_nitras Re: hej Slawek! 08.02.04, 04:53
                Twoim zdaniem można cenić coś czego się nie zna? To też ciekawy pogląd.
                Miłego Gościu.
                S. Nitras
                • Gość: Hanka Re: hej Slawek! IP: *.pbc.adelphia.net 08.02.04, 05:30
                  ludzieeeeee, mialo byc o kandydatach na prezydenta , po magazynierze a sa
                  osobiste wycieczki kilku dyskutantow. Istne polskie pieklo, nie wazna sprawa,
                  wazny jestem JA. gratuluje poziomu dyskusji i wylonionemu w niej kandydatowi
                • Gość: Marek Głódź Do S. Nitrasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 18:02
                  Czy można sklonować niejakiego J.M.Rokitę, aby był naszym prezydentem?
            • Gość: zelek Re: Do niejakiego Nitrasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 08:42
              Nie widziałem nigdzie deklaracji, że Rokita przyjaźni się z tobą. Chyba za
              dużych słów używasz chłopcze. Pomijając fakt, że ewentualna przyjaźń polityczna
              z kimkolwiek, w tym z Rokitą, nie jest powodem do nobilitacji a raczej
              potwierdzeniem pewnych układów pt."mam swoich ludzi w terenie". Nie wściekaj
              się więc i nie miotaj. Różnica między wyrazistymi, inteligentnymi (nie da się
              ukryć) wypowiedziami Rokity i twoją prymitywną agresją jest jak między
              opracowaniem ekonomicznym a wezwaniem do zapłaty przez urząd skarbowy. Z
              opracowaniem można plemizować.
            • Gość: gość Do S. Nitrasa IP: 194.146.200.* 08.02.04, 13:30
              Skoro przyjaźnisz się z Janem Marią Władysławem Rokitą, to może opowiesz nam
              jak Pan Janek zrobił swoją żonę Nelly przewodniczą Europejskiej Unii Kobiet.
          • anaksymenes Panie s_nitras mam świadomość (jak nucił K.Staszew 08.02.04, 08:30
            ski) że dialog z niejakim zelkiem (tu pochylam sie nad stanem jego umysłu i emocji) zahaczył o szefa szczecińskiej PO (tak na marginesie to zelkowi moje wypowiedzi - proszę zerknąć forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10614173&a=10618004 )
            Jednak zarzucanie mi obrażania kogoś (poza zelkiem - wojującym OdnNowionym) czy wycierania czyjegoś nazwiska - to zdecydowanie przesada. Choć nie jest pan kwintesencją i główną przyczyną mojej niejednoznacznej jak ta partia opinii o PO to z żalem muszę stwierdzić iż jeden fakt mnie szczególnie zadziwił - WYBORY NA SZEFA SZCZECIŃSKIEJ PO. I teraz przez pana ulubione - trudne pytania.
            1. Jakim cudem człowiek z Koszalina tak "rozrobił" środowisko szczecińskiej PO na dwa miesiące przed wyborami jej szefa że wygrał z murowanym kandydatem??? I proszę to traktowac w kategoriach zwykłago zdziwienia połączonego z socjotechnicznym podziwem a nie złośliwości
            2. Ile osób z Pana rekomendacji stało się członkami PO w ciągu czterech miesięcy przed wyborami na szefa?
            Wreszcie na koniec nie szukaj wrogości panie s_nitras tam gdzie jej nie masz. Przykład: Wokół ideii odołania magazyniera już od dawna forumowicze się jednoczą:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10247299
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10588194
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10614796
            Pozdr. :-))))
            • Gość: zelek Re: Panie s_nitras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 09:13
              Nudny jesteś z rozdzielaniem włosa na czworo. Wracanie do przeszłości jest
              cechą człowieka, który nie ma wiele do powiedzenia ani zaproponowania, więc
              musi zajmować się rozliczeniem a nie działaniem do przodu. Stary, stało się i
              nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Zastanów się z kolesiami z drugiej
              frakcji jak przejąć władzę w PO a nie cofaj do tyłu. Widocznie Nitras jest od
              was mądrzejszy, skoro wygrał. Miernoty mają skłonności do zastanawiania się -
              jak to się stało, że ja, taki dobry, przegrałem. Widocznie nie jesteś taki
              dobry, skoro przegrałeś i w dodatku nie umiesz z tego wyciągnąć wniosków na
              przyszłość. Nitras, rozpędź to bełkotliwe towarzystwo - odwołaj Jurczyka i
              kandyduj na prezydenta Szczecina. I nie obrażaj się jak panienka. Chociaż
              trzeba przyznać, że jesteś ładny :)
            • vonmunsterwalde Re: Panie s_nitras mam świadomość (jak nucił K.St 13.02.04, 11:14
              Panie Nitras co znaczy zachodniopomarska racja stanu?
              To że nadal tylko szczecin nadal będzie marginalizowal srodkowopomorskie?
              Wszystkie inwestycje z funduszy wojewodzkich lokuje zachodniopomorska racja
              stanu w szczecinie,ba nawet region okrada z funduszu europejskich z takich
              budowac chca w szczecinie aquapark...To skandal,to nieuczciwe panie nitras.
              A co na to powiedziec maja mieszkańcy innych biednych regionow i
              miasteczek.Nie wszystkoch stac na bilet w komunikacji miejskiej a co dopiero do
              szczecina tego znienawidzonego miasta w Polsce i regionie-tak dzieki takim jak
              pan ,panie Nitras
    • Gość: oho Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.devs.futuro.pl 08.02.04, 06:28
      A może pan Mync ?
      Doskonale zna problemy Miasta, jest kompetentny .
      • whc Re: kto Prezydentem Szczecina? 08.02.04, 09:34
        Gość portalu: oho napisał(a):

> A może pan Mync ?
        > Doskonale zna problemy Miasta, jest kompetentny .

Anita Błochowiak coś mówiła na temat koloru skarpetek.Daj spokój!
    • vincent.gray Za wcześnie o tym mówić ale .... 08.02.04, 07:00
      Arkadiusz Litwiński, Marek Mikołajczyk, Andrzej Łuszczewski
      no i ... Bogdan Lis :-)
      • Gość: stasiek Re: Za wcześnie o tym mówić ale .... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 08:09
        vincent_gray jaki Bogdan, może kontrowersyjny Tomasz Lis?
    • Gość: Phobos propozycja IP: *.ksiazat.v.pl 08.02.04, 08:59
      Ja proponuje nie dzielić skóry na niedźwiedziu...
    • Gość: radykał Re:Wszyscy oprócz nie PO!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 09:16
      szczecińska PO dała sie wydymać i niejaki Sławek Nitras , przyjaciel Jana Marii
      z podkoszalińskij wsi został naszym "szefem".Jeżeli nie moglismy sobie
      poradzic z tak prostą sprawą, to gdzie nam do władzy w mieście .
      • Gość: Wiśniak Re:Wszyscy oprócz nie PO!!! IP: *.ksiazat.v.pl 08.02.04, 10:07
        wszystkie prawie nazwiska to jak mówią na Sycylii to przyjaciele
        przyjaciół.Jedno zasługuje na uwagę Milczanowski reszta to dupki i przekrętacze.
    • Gość: abc Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 10:34
      Słowacki albo Durski :)
      • Gość: zelek Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 10:42
        Lepiej Trzos czyli Marian - bis:))))))))))
    • prostak_zza_buga Re: kto Prezydentem Szczecina? 08.02.04, 11:40
      Znam wielu zacnych ludzi osiadłych w Szczecinie. Szczególnie cenię sobie
      Krzywickiego,Flejterskiego i Zalewskiego ... iii jeszcze dra Szczura.

Ale na fotelisko prezydenckie nadawałby się ten wyszczekany i ustosunkowany
      Arek, Arek , no ten kolega od Nitrasa ... fachowiec ;) gówniarz ale spec od
      rządzenia, który wkrótce zacznie kupony od janomariopoparcia (takie tam
      konowalskie uproszczenie w nazwie jednostki chorobowej).

Arek, Arek trzymaj się
      • Gość: robin Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 11:56
        Świetne porównanie: Krzywicki, Flejterski, Zarzecki, Arek - wyszczekani i
        ustosunkowani, Odcinający kupony (w całym tego słowa znaczeniu) od poparć (nie
        mylić z zaparciem). Tylko co robi między nimi autentyczny fachowiec dr Szczur?
    • Gość: jom Komisaryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 12:45
      Zarząd komisaryczny bo ludziska znowu wybiorą jakiegoś ... no widać kogo.
      • Gość: moj Re: Komisaryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 13:14
        Jak znowy wystawią symbol służalczości urzędniczej i politycznej - Runowicza
        to wystarczy, że sie usmiechnie , i wygra Trzos !
        • ja_aska Re: Komisaryczny 13.02.04, 12:57
          Po tym co zobaczyłam w czasie kampanii : każdy byle nie Lubińska. Prezydent nie
          może być agresywny.
    • Gość: Łodzienin Re: kto Prezydentem Szczecina? IP: *.blaster.pl / 62.233.181.* 13.02.04, 15:08
      Myślę że pan Ptak idealnie nadaje się na prezydenta Szczecina.Ma już swojego
      człowieka jako wiceprezydenta,dobierze sobie parę osób z rodziny i będzie
      panował w zdrowiu i powszechnej szczęsliwości przez 10 kadencji.Piszę te słowa
      bez złośliwości ,ale z obawy że za szybko mu się znudzi w Szczecinie i znowu
      wróci do Łodzi budować piłkarską potęgę.
      • albert_c Re: kto Prezydentem Szczecina? (do lodzienina) 13.02.04, 16:10
        wiesz co mysle: ze taki tlumok to chyba tylko z lodzi moze byc - co panie "S"?

pozdrawiam,
        albert_c
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka