iwonask_a 26.01.10, 14:22 Jestem mieszkanką Widoku, może ktoś również :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as a jaki widok dokąd widać przy dobrej pogodzie IP: *.globalconnect.pl 26.01.10, 14:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Bandurskiego Widok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:07 Congratulations! Lidl pod nosem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Bandurskiego Widok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:27 a co, na korytarzach wszędzie echo...;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Bandurskiego Widok 26.01.10, 22:27 Masz widok na Lidla ,stacje benzynowa czy Bertiego ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonask_a Re: Bandurskiego Widok 27.01.10, 11:03 Tak, Lidl pod nosem,Rossmann na dole stacja pod nosem wszystko blisko i nie narzekam, mi sie podoba. Wole mieszkać w Widoku niż w wieżowcu z lat 70-tych, gdzie smród na klatce odpycha na dzień dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Bandurskiego Widok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 14:49 lata 70. albo Widok? E... tyle fajnych osiedli, domów pobudowano, w ładnej zielonej okolicy.... no, ale co kto lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryc Re: Bandurskiego Widok IP: *.chello.pl 27.01.10, 19:35 Wielka mi przyjemność mieszkać w takim wielkim płytowym betonowcu. W którym słychać, jak robią siku na górze i który nie rożni się zasadniczo technologią ścian od bloków z lat siedemdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonask_a Re: Bandurskiego Widok 28.01.10, 11:35 Widzę fryc, że bardzo rozeznany jesteś w budownictwie mieszkaniowym - dobrze, pewnie nie masz zielonego pojęcia o technologiach budowniczych-ja tam specjalistką nie jestem ale odwiedzając znajomych, którzy mieszkają w starych wieżowcach niestety muszę przyznać, że jednak nie zamieniłabym mojego mieszkania na mieszkanie w bloku w jakim oni mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Bandurskiego Widok 28.01.10, 18:35 Ale w starych wiezowcach okna nie sa tak usytuowane, ze mozna patrzec co sasiedzi jedza na sniadanie.Nie wiem co architekci chcieli osiagnac projektujac taka bryle. Byc moze w srodku jest super, ale na zewnatrz ten wiezowiec wyglada koszmarnie, a te malenkie szpiczaste balkony to kolejna zagadka :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonask_a Re: Bandurskiego Widok 29.01.10, 12:11 No tak, kwestia jakie sie mieszkanie kupuje, ja tam nie mam szpiczastego balkonu, i wcale mi sąsiad do domu nie zaglada, Ja tam nie narzekam, mieszkanie gdybym za jakis czas chciala komuś wynajac to chociaz bede spokojniejsza bo ochrona na dole to bede miala jakąś kontrole nad tymi co wynajmują i moim mieszkaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Bandurskiego Widok IP: *.chello.pl 28.01.10, 21:50 do starych wieżowców to nikt by się wolał nie wprowadzać o ile nie musi ;-))) ale skoro dla ciebie mieszkanie to tylko w wieżowcu i nie ma innej alternatywy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryc Re: Bandurskiego Widok IP: *.chello.pl 30.01.10, 10:38 Cała sprawa z Panią ,,iwonask_a'' przedstawia się prawdopodobnie następująco: - dała dużo szmalu za chałupę, - okazało się, że chałupa jest do bani, - wobec zastanej rzeczywistości szuka na forum frajerów, którzy zachwytem nad budynkiem podbudują jej zrujnowane ego. Reasumując: Kupić mieszkanie w tym bunkrze, to trzeba być zdecydowanie odważnym. Wystarczy spojrzeć na tą część w środku, od wewnątrz (od Lotosa). Tak się buduje w Chinach, dla kilkumiliardowego pospólstwa. W tym Widoku rzeczywiście, jak nie zasłonisz rolety, to sąsiad dokona analizy zawartości twojego talerza. Technologia jest niestety tradycyjna, to BLOK Z PŁYTY. A płyta, z uwagi na jej jednolitość przewodzi dźwięki jak jasny gwint. A tyle jest fajnych osiedli nowych na uboczu, ze ścianą lasu za oknem, względnym spokojem. Heheheheh. No, ale jak się chce być sztucznie nobilitowanym, to hajda do Widoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytrep Re: Bandurskiego Widok IP: *.a2c-250-142.astra2connect.com 28.01.10, 23:23 iwonask_a napisała: > Tak, Lidl pod nosem,Rossmann na dole stacja pod nosem wszystko > blisko i nie narzekam, mi sie podoba. Wole mieszkać w Widoku niż w > wieżowcu z lat 70-tych, gdzie smród na klatce odpycha na dzień > dobry. a jeszcze lepiej w domku wolnostojacym w prestizowej dzielnicy Odpowiedz Link Zgłoś
iwonask_a Re: Bandurskiego Widok 29.01.10, 12:13 Ja kiedys też, ale jest to moje pierwsze mieszkanie, wiec od czegoś trzeba zacząć. Myślę, że jak na zakup pierwszego mieszkania to całkiem niezle wybrałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryc Re: Bandurskiego Widok IP: *.chello.pl 30.01.10, 10:51 Aha. I żeby nie było wątpliwości-mieszkam w płytowcu i nienawidzę płytowców, rzygać mi się czasem chcę. Ale się wyprowadzę. I NIGDY NIE ZAMIESZKAM W JAKIMKOLWIEK BLOKU Z BUDOWANYM Z PŁYTY!!!! I PRZYPOMINAJĄCYM ZMUTOWANY BUNKIER W WILCZYM SZAŃCU!!! Choćby był najnowszy i cieciem w środku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chciałam Re: Bandurskiego Widok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 19:09 Wyjątkowo aroganckie panie w dziale sprzedaży. Dzwoniłam z pytaniami a odpowiedzi udzielały z wielka niechęcia, na odczepnego i jakby to były windykatorki. Przy takim stylu obsługi klienta szanse na sprzedaż mizerne. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonask_a Re: Bandurskiego Widok 28.01.10, 11:31 To prawda biuro sprzedaży kiepsko prosperuje jak na moje doświadczenie,na poczatku tez nas stroche zniechecał fakt iż mieszkań nie było można oglądać o godz 16 bo Panie kończą pracę no ale ostatnio widziałam że może coś się zmiania bo przed 16 odbierała Pani klucze aby oprowadzić zainteresowanych. Może dlatego tyle mieszkań nie jest sprzedanych... Moim zdaniem raczej nie są panie prosprzedażowe i mało zachęcają do kupna. Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: Bandurskiego Widok 29.01.10, 14:56 A pani "iwonask_a" czasem też nie z "biura sprzedaży"? Bo nie mogę się oprzeć wrażeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Bandurskiego Widok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 15:00 myślę, ze nie. Za mało je reklamuje. Po prostu dziewczę kupiło pierwsze mieszkanie, myśli ze prestiżowe i się cieszy ;-)) Poza tym skoro chce je wynajać a nie mieszkać tam, to nie wiem z czego się cieszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: Bandurskiego Widok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 08:20 A jaki tam jest czynsz?Uwzględniając stróża chyba niezbyt mały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bandurskiego Widok IP: *.vspace.pl 31.01.10, 21:21 No fakt, od budynków z lat 70- i 80tych to ten Widok fakycznie lepszy jest:) Strasznie tam się musi mieszkać- ja bym się bała...prawie sama w takim wielkim budynku...codziennie przjeżdzam obok i codziennie sobie myślę "ale wtopa"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryc Re: Bandurskiego Widok IP: *.chello.pl 31.01.10, 22:26 Poza tym droga Pani - pójdzie Pani do tego warzywniaka na Wilczej, ten pierwszy od lidla, z lewej strony i spyta z głupia frant tego pracownika, co tam sprzedaje. Do niego przychodzili budowlańcy z Widoku. On Pani powie kompleksowo, jak to zostało zbudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KL Re: Bandurskiego Widok IP: *.chello.pl 05.04.10, 23:07 a czy ktoś wie jakie tam są czynsze, np. przy 50 metrowym mieszkanku? Czy oprócz jednej mieszkanki ktoś jeszcze tam mieszka lub bywa u kogoś i może coś powiedzieć na temat tego budynku? Pytam osoby które coś wiedzą, a nie tyle że czasem przejeżdżają i sądzą że jest do bani, no bo tak. Zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania. Proszę o poważne odpowiedzi. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Bandurskiego Widok IP: *.mofnet.gov.pl 27.04.10, 09:57 czynsz - 7,45 za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Bandurskiego Widok IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.10, 14:19 7,45 ? Strasznie drogo Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Bandurskiego Widok 12.05.10, 14:53 Gość portalu: Jola napisał(a): > 7,45 ? Strasznie drogo ................. taniocha, bo w TBS 12 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Bandurskiego Widok IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.10, 14:22 Zastanawiam się czy kupić. Możesz coś doradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: Bandurskiego Widok IP: *.chello.pl 12.05.10, 16:08 w TBS masz w tym wysokim czynszu kredyt, tzn jego część. Widok to lipa, wielka płyta tylko ładniej opakowana, po za tym kiepsko wykonana, mimo dobrego wykonawcy, co mnie zawsze dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Bandurskiego Widok IP: *.static.sonofon.dk 17.05.10, 19:56 Moim zdaniem ten blok robi wrażenie!! obejrzałem wszystkie oferty w szcz nowych budynków i nie uważam ze Widok jest wykonany tandetnie!! Kopiłem tam mieszkanie i jestem zadowolony! w Szczecinie jest mnóstwo obskurnych kamienic, śmierdzących bloków...wiec nie rozumiem dlaczego nowy blok spotkał się z taka wielka krytyka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Bandurskiego Widok IP: *.chello.pl 18.05.10, 21:03 nie porównuj standardu widoku do np. garden house, magnolii, starej/nowej cegielni, osiedla pionierów, czy kilku innych inwestycji modehpolmo, calbudu, status domu, colliseum, czy sgi baltis. A jest jeszcze tomaszewicz, makdom, czy siemaszko. jakby nie patrzeć jest trochę niższy w widoku, ale to prawda widok od strony południowej i wschodniej jest imponujący, od północy i zachodu to nie dziwie się że za 3 800 nie mają komu sprzedać - widok na blok z wielkiej płyty tuż za skrzyżowaniem i slumsowe ogródki. Odpowiedz Link Zgłoś