Dodaj do ulubionych

Dwa komitety na Jurczyka

17.02.04, 01:15
I tak oto komuniści 'rozrobili" referendum w sprawie odwołania Jurczyka - referendum którego tak naprawdę nigdy nie chcieli - za dużo stołków do stracenia a i przedwCzesny mógłby kolesiowi z Łodzi tow. Millerowi naskarżyć na młodziaków napieralskich i wijasów hasających w Szczecinie. Szczecin tonie obgryziony przez czerwone szczury :-(((
Obserwuj wątek
    • Gość: załamany Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 01:24
      Żenada, wstyd, rozpacz... Polskie piekiełko, tutaj zawsze będzie zadupie.

Niemieckie przysłwoie mówi "zwei Pole, drei Parteien.

A działkowy dziadek ręce zaciera...
      • Gość: pedro Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.reverse.qsc.de 17.02.04, 07:45
        a gdzie ty to niemieckie przyslowie spotkales bo ja go nie znam. a jezeli takie
        jest to brzmi zwei Polen (pisownia liczby mnogiej ) drei Parteien " zwei Pole
        oznacza mianowicie dwa .... bieguny a co to ma wspolnego z tym wszystkim.
        Ale nie zalamuj sie poczatki kazdego jezyka sa trudne
        Wracajac do artykulu: jeszcze jeden przyklad na to jakim zasciankowym miastem
        stal sie Szczecin. To przeciez jest niemozliwe zeby wszyscy rozsadni ludzie
        opuscili to miasto. dlaczego wybiera sie ciagle takch idiotow do wladzy ????
        A moze by tak zrobic bezpartyjna rade miasta ......
        • Gość: Bej Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.teleton.pl 17.02.04, 07:53
          Tylko nie mówcie mi że znowu te stare zgredy poczuły wiatr w żaglach i chcą
          jeszcze raz łapać za ster od którego zostali już dawno odrąbani!!!! "Ojcze
          odpuść im bo nie wiedzą co czynią" Wpadłem w depresję!!
          • buazen Re: Dwa komitety na Jurczyka 17.02.04, 08:57
            Bej'u nie dołuj się tylko wpisz na listę za odwołaniem Jurczyka! I wytłumacz
            wszystkim swoim znajomym, żeby zrobili to samo! Zmuś swojego sąsiada, żeby
            przygotował sie do startu w wyborach na prezydenta Szczecina! Komitet
            wyborczy "Twój Sąsiad" już niedługo zacznie działać. Szkoda czasu na
            mazgajstwo!
      • Gość: Mariner4 Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.visp.energis.pl 17.02.04, 13:27
        Świadczy to niestety, że my Szczecinianie na Jurczyka po prostu sobie
        zasłużyliśmy.......
        M.
    • s_nitras Re: Dwa komitety na Jurczyka 17.02.04, 01:34
      To prawda, że wielu robi wszystko by się nam nie udało. Wystarczy pięć osób,
      które mogą "rozrobić" całą akcję. Robimy co możemy by temu zapobiec. Zobaczymy,
      czy Szczecin potrafi się temu oprzeć. Czy potrafi się bronić. Czy są poważne
      środowiska, które rzeczywiście chcą referendum, czy jednak większość uważam, że
      jakoś to jest, jakoś się to poukładało i da się te jeszcze trzy lata przeżyć.
      PO na pewno nie, choć nic nie zyskujemy, my też moglibyśmy do wyborów
      parlamentarnych odcinać kupony. Ktoś musi próbować, nie tworząć atmosfery
      medialnej, politycznej hucpy pokazać, że nie można ośmieszać miasta.
      S. Nitras
      • Gość: S.Konarynka Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 07:21
        Jeśli Jurczyk źle rządzi wystarczy, że Rada Miasta nie udzieli Jurczykowi
        absolutorium za wykonanie budżetu (wystarczy 16 głosów). Wtedy referendum o
        odwołanie Prezydenta"idzie" z automatu. Dlaczego nie wykorzystać tej możliwości?
        Czyżby inicjatorzy bali się pozytywnej opinii RIO?
        • buazen To pytanie do Litwińskiego 17.02.04, 09:02
          Ale on nie zaszczyca nas (forumowiczów) swoją obecnością. Panie Nitras! Zmuśże
          kolegę partyjnego do większego udziału w mediach! PO musi być zrozumiałe dla
          młodych ludzi bo tylko jako "alternatywa" dla obecnej kiepskiej sytuacji długo
          nie pociągnie (co widać jasno po dwóch latach SLD - z 40% na 14% - ostra jazda
          bez trzymanki!). UW już wcześniej dokonała takiego wyczynu. Niech PO zada kłam
          zdaniu, że "Historia uczy tego, że jeszcze nikogo niczego nie nauczyła"!
          • albert_c Re: To pytanie do Litwińskiego (a gdzie pytanie?) 17.02.04, 13:19
            buazen napisał:

> Ale on nie zaszczyca nas (forumowiczów) swoją obecnością. Panie Nitras!
            Zmuśże kolegę partyjnego do większego udziału w mediach! PO musi być zrozumiałe
            dla młodych ludzi bo tylko jako "alternatywa" dla obecnej kiepskiej sytuacji
            długo nie pociągnie (co widać jasno po dwóch latach SLD - z 40% na 14% - ostra
            jazda bez trzymanki!). UW już wcześniej dokonała takiego wyczynu. Niech PO zada
            kłam zdaniu, że "Historia uczy tego, że jeszcze nikogo niczego nie nauczyła"!

* Drogi Buaznie: przeczytaj raz jeszcze temat Twego posta, pozniej tresc i
            napisz mi gdzie ukryles to pytanie do A. Litwinskiego. bo ja przeczytalem Twoj
            post kilka razy i nie moge go znalezc:)
            a co do A. Litwinskiego, to on chyba najczesciej sposrod lokalnych
            politykow "pokazuje" sie na forum i nigdy do tej pory nie bylo klopotu z
            udzielaniem przez niego odpwoiedzi na pytania ktore do niego byly kierowane (no
            ale musza byc pytania aby odpowiedzial).
            Pewnie Pa Arek teraz zalatany w zwiazku z refrendum, ale badz spokojny na pewno
            bedzie Nas odwiedzal na forum i wydaje mi sie ze kierowanie sprawy pod adresem
            Pana Slawka - to zly wybor adresu w tej sprawie.

pozdrawiam,
            albert_c
          • arkadiusz_litwinski Re: To pytanie do Litwińskiego 17.02.04, 16:54
            Nie bardzo wiem jak brzmi pytanie, jeśli to to zadane przez "S.Konarynkę" (na
            marginesie nie wiem czy przypadkiem nie jest to Sławomir Kobarynka Szef
            szczecińskiej Samoobrony) to odpowiem tak:
            1. Od początku ( tj. od soboty 7 lutego ) stwierdziliśmy wyraźnie i
            publicznie tak ja , jak i pozostali radni PO i PiS, a także radny Piotr
            Podzielny że będziemy domagać się pilnego przegłosowania przez Radę Miasta
            referendum.
            2. Dzisiaj wiadomo, że " za " będą również radni "Od Nowa", a także radna Beata
            Tokarzewska.
            3. Radni NRS i władze SLD zapowiedziały, że są przeciwko.Nie tracę nadziei, że
            kilku radnych SLD zachowa się zgodnie ze swoim sumieniem, a nie partyjnym
            rozkazem.
            4. Referendum na kanwie nie udzielenia absolutorium, to już zupełnie inny
            temat, do którego wrócimy w pierwszym możliwym momencie ( jak sądzę za 4-5
            tygodni).Sprawa jednak zaczyna być dyskusyjna, i wszyscy ci którym referendum
            nire na rękę łatwiej będą szukali " dziury w całym"

Faktycznie ostatnio dużo się dzieje, więc Wybaczcie mniejszą staranność i
            częstotliwość uczestnictwa na forum.Pozdrawiam
            • albert_c Re: To pytanie do Litwińskiego 17.02.04, 17:02
              Panie Arku, widze i czytam, ze Pan na forum, to ja tak przy okazji zupelnie
              chcialbym Panu troche czasu zabrac i zapytac sie o dwie sprawy:
              1 po pierwsze primo: czy radny Wijas zglosil wczoraj interpelacje w sprawie
              mlodziezowej rady miasta?
              2. po drugie primo: nie zachecam do czytania obszernych watkow o mlodziezowej
              radzie, bo Pan ostatnio zalatany, ale czy ma Pan jakies informacje na temat
              dzialania mlodziezowej rady, jakies wlasne spostrzezenia?

bo tak sie ich (tej rady) "uczepilismy" ostatnio.

pozdrawiam,
              albert_c
              • arkadiusz_litwinski Re: To pytanie do Litwińskiego 18.02.04, 09:44
                Nie pamiętam, by Jędrzej Wijas taką interpelację składał, ale przyznam
                szczerze, że nie specjalnie śledzę interpelacje i zapytania radnych zgłaszane
                na sesjach. Sam, jak i wielu innych radnych składam je na piśmie nie czekając
                na możliwość publicznego ich wygłoszenia raz w miesiącu.Na sesji szkoda na to
                czasu, chyba, że chodzi o jakiś pilny i aktualnie zaistniały problem, lub
                Prezydent uchyla się od jasnej odpowiedzi w trybie pisemnym.
                Co do istoty działania MRMS to uważam, że niestety jest to dość kosztowny
                przerost formy nad treścią. Chwilowe niedomagania nie przekreślają jednak celu
                w jakim powołano ją do życia.Większość radnych - nie wiem czy słusznie- uważa
                to swoisty inkubator młodzieżówek SLD.Zapewne oszczeędności budżetowe dotkną i
                to ciało. Prawdziwa kreatywność nie potrzebuje wcale zbyt wielu środków.
                • albert_c Re: To pytanie do Litwińskiego 18.02.04, 10:07
                  arkadiusz_litwinski napisał:

Chwilowe niedomagania nie przekreślają jednak celu w jakim powołano ją do
                  życia.Większość radnych - nie wiem czy słusznie- uważa to swoisty inkubator
                  młodzieżówek SLD.

* o prosze jakie wiesci, a te dzieciaki tak namietnie zaprzeczaly jakimkolwiek
                  zwiazkom z sld - choc my tu conieco (jak amwial kubus puchatek) na te zwiazki
                  znalezlismy.

> Zapewne oszczeędności budżetowe dotkną i to ciało. Prawdziwa kreatywność nie
                  potrzebuje wcale zbyt wielu środków.

* nic dodac nic ujac (to znaczy ujac, ale tym dzieciakiom)

Panie Arku, a jak tak lubie Panu pytania zadawac, ze pozwole sobie na jeszcze
                  jedno:)
                  1. czy ja dobrze mysle ze nie udzielenie absolutorium jurczykowi jest mu
                  obecnie na reke? (wie Pan temu kotarynce czy jak mu tam odpowiadalem i
                  chcialbym wiedziec jak to z Panskiego punktu widzenia wyglada).

dzieki za odpowiedz.

pozdrawiam,
                  albert_c
                  • buazen Re: To pytanie do Litwińskiego 23.02.04, 09:50
                    Brawo Drogi Alebercie_C. Jak mniemam odkryłes w końcu pochodzenie i
                    umiejscowienie jakże intrygującego "pytania do Pana Litwińskiego"! Ha! Brawo,
                    zaiste - widzę, że sztuka dedukcji nie upadła w starożytnym Rzymie! Otóż jak
                    zapewne zauważyłeś pytanie to ukryte było w wypowiedzi "Gość: S.Konarynka". Co
                    prawda Pan Litwiński popisał się o niebo wyższą umiejętnością Dedukcji - ale
                    nie załamuj się drogi Albercie_C. "Nie od razu Rzym zbudowano! Jeszcze będziesz
                    miał swoją szansę "zabłysnąc" intelektem - Buazen się o to postara!
                    • albert_c Re: To pytanie do Litwińskiego 23.02.04, 17:40
                      buazen napisał:

> nie załamuj się drogi Albercie_C. "Nie od razu Rzym zbudowano! Jeszcze
                      będziesz miał swoją szansę "zabłysnąc" intelektem - Buazen się o to postara!

* Drogi Buaznie, nie moge sie doczekac rownie bardzo co w wieku przedszkolnym
                      na prezenty od sw mikolaja. nie wiem czy usne, tak mi te Twoje obietnice sen z
                      oczu beda spedzac.
                      Buaznie "blyszczy" Twoj intelekt na calym moim ekranie!

pozdrawiam,
                      albert_c

• albert_c Re: Dwa komitety na Jurczyka (odp. Kanarynce) 17.02.04, 13:13
          Gość portalu: S.Konarynka napisał(a):

> Jeśli Jurczyk źle rządzi wystarczy, że Rada Miasta nie udzieli Jurczykowi
          > absolutorium za wykonanie budżetu (wystarczy 16 głosów). Wtedy referendum o
          > odwołanie Prezydenta"idzie" z automatu. Dlaczego nie wykorzystać tej
          możliwości?
          Czyżby inicjatorzy bali się pozytywnej opinii RIO?

* nie ma takiej mozliwosci - wystarczy przejrzec ustawe.
          w razie nie udzielenia absolutorium - pieniadze z budzetu miasta ida tylko na
          konieczne wydatki (zadnych inwestycji!) - jurczyk rzadi dalej i w takiej
          sytuacji mowi "zobaczcie, no - ci radni niby tacy dobrzy, a uwalili moj budzet,
          bo wiedzieli ze jak bedzie wykonany to wszyscy Szczecinianie beda zyli w
          krainie mlekiem i miodem plynacej - to ich zemsta" i mialby jurczyk o czym
          przez rok caly gadac, a latka kadencji spokojnie by sobie plynely.

tak wiec reasumujac: sytuacja w ktorej jurczyk (zarzad) nie dostaje
          absolutorium nie jest nikomu oprocz jurczyka na reke.

pozdrawiam,
          albert_c
    • Gość: obserwator Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 07:20
      Oczywiscie żenada, jak zwykle w naszym mieście
      Nalezy szybko wyciągnąc wnioski i spróbowac odpowiedziec na pytania
      1. czy inicjatorzy referendum PO ,PiS , Od Nowa etc sa sprawnymi organizatorami
      potrafiącymi przekonać własciwych ludzi do utworzenie komitetu - chyba nie za
      bardzo,chociaż nie wszystko stracone.
      2.Kto po Jurczyku ? - Był czas na sprawdzenie efektywności działania niektórych
      liderów i co sie okazało.
      Tak na prawde to nie ma liderów. Zobaczymy jak wyjdzie sprawa Kaskady - kto
      spowoduje aby sprawa sie powiodła ten ma szansę. ...Po owocach ich poznamy...
    • marcooos Re: Dwa komitety na Jurczyka 17.02.04, 08:53
      Dokladnie to co mowilismy w innych watkach - nagle pojawia sie nikomu nie znana
      partyjka z poparciem w granicach bledu ktorej przedstawicielka (?) boi sie nawet
      podpisac imieniem i nazwiskiem a wszystkie telefony milcza.
      Dzisiaj pochodze specjalnie po miescie poszukac tych ludzi co rzekomo zebrali
      "duzo podpisow" [czlonkow DPL i rodzin w Sz-nie ;))) ? ]

I jeszcze jedno do Pani (?) podpisujacej sie jako gemma i zapewne bedacej
      przedstawicielka (?) DPL - moze jednak bedziecie na tyle odwazni ze podacie
      numer telefonu, adres komitetu i wasze imiona? Dziecinada...
    • rrado Re: Dwa komitety na Jurczyka 17.02.04, 09:09
      anaksymenes napisał:

> I tak oto komuniści 'rozrobili" referendum w sprawie odwołania Jurczyka -
      refer
      > endum którego tak naprawdę nigdy nie chcieli - za dużo stołków do stracenia a
      i
      > przedwCzesny mógłby kolesiowi z Łodzi tow. Millerowi naskarżyć na młodziaków
      n
      > apieralskich i wijasów hasających w Szczecinie. Szczecin tonie obgryziony
      przez
      > czerwone szczury :-(((

nic dodac nic ujac nasza cudowan lewica chce nadal zerowac na tepocie jurczyka.
      pna wieczorek dopiero co pisal ze baerdzo dobrze zrobil ze ziemie dostal
      komfort a my zaplacilismy 10 mln. teraz nowa wersja komuchow dziala przeciwko
      odwolaniu magazyniera. jakos w zyciu mariana zawsze dostaje pomocna dlon z tej
      strony. pozdrawiam rado
    • czatowniczka SLD przestańcie wkońcu przeszkadzać i weźcie się 17.02.04, 10:37
      Przypominam że to ma być referendum w sprawie odwołania Jurczyka a nie
      przedwyborcza kampania albo demonstrowanie siły SLD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: e.beata Re: SLD przestańcie wkońcu przeszkadzać i weźcie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 11:40
        Jak na razie to SLD sobie antykampanię robi.
        Chyba zdają sobie szansę, że przegrali więc ostatkiem sił gdzie mogą chcą
        potaplać w błotku.
        Apel do nich o nieprzeszkadzanie, to jak apel do wielbłąda aby garbu się
        pozbył ;-).
    • Gość: kibic Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 12:46
      Odwołanie Jurczyka to koniec POGONI !!!! Chyba, że radni mają inny pomysł?! Jak
      trzeba to wyjdziemy na ulicę!!!
      • wodni.k Re: Dwa komitety na Jurczyka 17.02.04, 12:54
        > Gość portalu: kibic napisał(a):
        > Odwołanie Jurczyka to koniec POGONI !!!! Chyba, że radni mają inny pomysł?!

Normalnie mowe mi odjęło gdy to przeczytałem.
        Człowieku! Czy ty masz w glowie tylko trawę? Na jednej szali chcesz stawiac los
        miasta a na drugiej los klubu piłkarskiego?
        Mnie też ciesza obecne sukcesy odnowionej Pogoni, ale znacznie bardziej
        cieszyłyby mnie gdybym nie musiał sie martwić, ze moje dzieci będa musiały
        opuścic to miasto, aby studiowac i znaleźć pracę po studiach.

Uważaj kolego, bo w ten sposób może po prostu zabraknąć kibiców w Szczecinie i
        ciekawe dla kogo Twój ukochany klub bedzie grał? Dla pustych trybun czy dla
        panów Ptaka, Jurczyka i Czesnego? Troche mało widzów na dodatek z bezpłatnymi
        wejściówkami, aby klub sie utrzymał.
        Gdy juz pan Ptak dostanie w prezencie reszte miasta to zabierze Pogoń z
        powrotem do Piotrkowa i zmieni jej nazwę. Albo pojedzie do następnego miasta o
        ile jeszcze w jakimś znajda sie takie władze jak w Szczecinie.
        Podejrzewam, że nastapi to dopiero gdy burmistrzem jakiegos miasta w Polsce
        zostanie niejaki Marek Pol.
        • Gość: kibic Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:47
          POGOŃ ponad wszystko!!!
          • wodni.k Re: Dwa komitety na Jurczyka 17.02.04, 19:52
            > Gość portalu: kibic napisał(a):
            > POGOŃ ponad wszystko!!!

Jezeli to żart to doceniam, jeżeli serio to mi Ciebie żal. Namów Ptaka, zeby
            dał pracę wszystkim bezrobotnym w Szczecinie i zeby zajął sie przygotowaniami
            do Cutty Sark 2007
    • Gość: ara Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 15:28
      Zadworny baranie jeden, o jakich ty autorytetach piszesz? To po prostu banda
      złodziei. Ci braciszkowie z PO, PIS-u. Zapytaj się lepiej publicznie, co zrobił
      cwaniakowaty poseł Zaremba dla Szczecina, a wcześniej dupowaty Puzyna.
      • absztyfikant SZCZECIN WART JEST MSZY... 17.02.04, 15:29
        Bez komentarza.
        • albert_c Re: SZCZECIN WART JEST MSZY... 17.02.04, 15:33
          tylko aby nie za publiczne pieniadze!
          amen.

• quba18 Re: Dwa komitety na Jurczyka 17.02.04, 16:05
      Kimkolwiek sa ludzie którzy powołali do zycia ten upośledzony komitet to
      najchetniej zbluzgałbym ich teraz ale się powstrzymam, ręce opadają, trudno to
      skomentować, to się nie mieści w jakichkolwiek kategoriach.
      • albert_c Re: Dwa komitety na Jurczyka 17.02.04, 16:14
        quba18 napisał:

> Kimkolwiek sa ludzie którzy powołali do zycia ten upośledzony komitet to
        > najchetniej zbluzgałbym ich teraz ale się powstrzymam, ręce opadają, trudno
        to skomentować, to się nie mieści w jakichkolwiek kategoriach.

* niektorzy lubia brac udzial w takiej kategorii: "jak gleboko wejsc w gowno i
        sie nie ubrodzic"
        a oni juz zaczeli smierdziec jak gowno i krzycza jak to przyslowiowe
        gowno "fajnie plyniemy"

pozdrawiam,
        albert_c
    • Gość: gość Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.espol.com.pl 17.02.04, 17:00
      "Autorytety Szczecina" w stylu mąż Lubińskiej - Lubiński i tego typu rzeczy.
      Skoro "wspaniała" Lubińska nie została wybrana w wyborach bezpośrednich i
      zarzuca, że program Jurczyka jest szkodliwy dla Szczecina, w związku z tym mam
      pytanie, jakąż to świetną "wizję" miała Lubińska, skoro przegrała i z
      Jurczykiem i Runowiczem.
      • absztyfikant radna Lubińska 17.02.04, 17:06
        W czym jak w czym, ale tutaj Lubińska ma 100% racji.

A jej mezowi do piet nie dorastasz.

I mowie to mimo, ze jestem uczulony na Od Nowe.
        • Gość: anabsztyfikant Re: radna Lubińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 18:56
          szok
      • Gość: Buggi Re: Dwa komitety na Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 17:07
        Lubińska to Lepper w spódnicy. Brak wizji i planów, a wszystko opiera na
        krytyce. Wszysstko jest złe oprócz mnie !!!!!!!
        • anaksymenes Lubiński jest SUPER i to on a nie jego żona powini 17.02.04, 18:40
          en startować w wyborach na prezydenta w Szczecinie. Aż dziw bierze że w ten komitet antyJurczykowy się zaangażował. Sytuacja jest chyba naprawdę bardzo poważna.
          • s_nitras Re: Lubiński jest SUPER i to on a nie jego żona p 17.02.04, 20:27
            Jak przeczytam, że Lubiński pomaga ludziom na niby, albo żeby pomóc w karierze
            żonie to nie wartyo wchodzić na forum. Jest już niedaleko tego.
            S. Nitras
            • anaksymenes Lubiński jest OK - jest duzo lepszy od swojej żony 17.02.04, 21:31
              to on powinien być kandydatem na Prezydenta Szczecina. I pewnie by w cuglach najpierw rujnowicza a później magazyniera rozwalił. Szkoda że nie chciał :-))) pozdr.
              • Gość: Wiśniak Re: Lubiński jest OK - jest duzo lepszy od swojej IP: *.ksiazat.v.pl 17.02.04, 22:20
                Lubiński jest dobrym lekarzem i niech tak zostanie
            • Gość: gość Do S. NItrasa. IP: *.espol.com.pl 18.02.04, 16:08
              Panie Nitras, czy nie dostrzega pan pewnej zbieżności z tym co się dzieje w
              pana partii (PO). Mąż Lubińskiej jest w komitecie ds. referendum, którego
              gorącą zwolenniczką jest radna Lubińska, były kandydat na prezydenta, której
              kandydatura została przez wyborców odrzucona. Pan Jan Maria Władysław Rokita
              zablokował kandydaturę Marty Fogler na przewodniczącą Europejskiej Unii Kobiet
              i załatwił to stanowisko swojej żonie. Czyli kłania się tutaj ulubione słowo
              Jana Marii Władysława - "nepotyzm". Ale używane jest ono tylko wobec innych
              partii. Natomiast jeżeli chodzi o PO, to wobec Jana Władysława V wszystko jest
              OK.
              • s_nitras Re: Do S. NItrasa. 18.02.04, 18:45
                Dlaczego aktywny mąż nie może mieć aktywnej społecznie żony. Całe szczęście, że
                moja żona nie działa np. w jakiejś organizacji społecznej, bo musiałbym pewnie
                się z tego tłumaczyć. pan Lubiński jest w Komitecie, który mówi, że Marian
                Jurczyk jest szkodliwym dla Szczecina prezydentem. Nie jest tam dlatego, że
                jego żona była Jurczyka konkurentem tylko dlkatego że miał cywilną odwagę
                przyznać coś, co wielu myśli choć woli tego nie mówić. Faktem jest, że pomagał
                organizować Komitet i nie chciał do niego wchodzić, gdyż miał swiadomość, że
                ktoś to co właśnie na forum powiedział GOŚĆ. Zrobił to usilnie przez innych
                proszony. Zrobił to w takich okolicznościach, że nalezy mu się tym większy
                szacunek.
                S. Nitras

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka