Dodaj do ulubionych

PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA

01.03.04, 02:20
Yo. Wpadłem na pomysł zorganizowania plebiscytu, w forum rzecz jasna na
najciekawszą postać szczecińskeij sceny politycznej. Lista takich polityków
jest otwarta a kryteria sami ustalimy. Polityk który zdobędzie najwiekszą
liczbe głosów niezaleznie czy tych na plus czy na minus ten wygra. Także do
dzieła. Napiszcie co wam leży na wątrobie, pochwalcie lub opier... rządzących
tych miastem. Lista zostanie zamknięta w piątek i ogłosimy wyniki
Obserwuj wątek
    • Gość: Pismak Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: 80.51.242.* 01.03.04, 02:41
      Ojej, już myślałem, że od razu zgłosisz Lubińską. Nie kryguj się, śmiało. W
      końcu wszyscy w tej grze mają równe prawa. Jak w kampanii wyborczej. A właśnie,
      czy to nie przypadkiem taka mała kampania? Bo skoro tak, to sobie odpuśćmy. Nie
      widzę w tym mieście aż tak ciekawych polityków, by ich fetować w takim
      plebiscycie.
      Problem w tym, że w Szczecinie polityków w zasadzie prawie w ogóle nie ma.
      Politykierów mamy całe mrowie, ale prawdziwych polityków, to raptem dwóch,
      trzech. Balazs, Piechota - to są wielcy gracze. Kiedyś w tej grze jeszcze
      liczył się Komołowski. I nie chodzi mi o poglądy, opcje polityczne, zasługi,
      sukcesy. To wszystko jest względne: zależnie od koniunktury politycznej,
      pozycji oceniającego, jego światopoglądu i punktu siedzenia. Chodzi mi o klasę,
      umiejętność rozgrywania, nieśmiertelne i uniwersalne cechy, które świadczą o
      wielkim formacie polityka. Czas miernoty nastał w Szczecinie, aż przykro. Nie
      wiem, jakie zaproponujecie kryteria. Ale cienko widzę tych "ciekawych
      polityków" w każdym z możliwych. Chyba, że będziemy ich oceniać podług
      żarłoczności, żądzy władzy, politycznych wolt, samobójczych goli, potknięć,
      bezczelności i obłudy. Tylko, że wtedy tytuł plebiscytu nie będzie pasował.
      • anaksymenes NAJCIEKWSZY był i jest NIKOŚ DYZMA - co za skutecz 01.03.04, 09:23
        ność i co za szyk :-))))
      • mw-prezes Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA 01.03.04, 10:16
        Gość portalu: Pismak napisał(a):

> Ojej, już myślałem, że od razu zgłosisz Lubińską. Nie kryguj się, śmiało. W
        > końcu wszyscy w tej grze mają równe prawa. Jak w kampanii wyborczej. A
        właśnie,
        >
        > czy to nie przypadkiem taka mała kampania? Bo skoro tak, to sobie odpuśćmy.
        Nie
        >
        > widzę w tym mieście aż tak ciekawych polityków, by ich fetować w takim
        > plebiscycie.
        > Problem w tym, że w Szczecinie polityków w zasadzie prawie w ogóle nie ma.
        > Politykierów mamy całe mrowie, ale prawdziwych polityków, to raptem dwóch,
        > trzech. Balazs, Piechota - to są wielcy gracze. Kiedyś w tej grze jeszcze
        > liczył się Komołowski. I nie chodzi mi o poglądy, opcje polityczne, zasługi,
        > sukcesy. To wszystko jest względne: zależnie od koniunktury politycznej,
        > pozycji oceniającego, jego światopoglądu i punktu siedzenia. Chodzi mi o
        klasę,
        >
        > umiejętność rozgrywania, nieśmiertelne i uniwersalne cechy, które świadczą o
        > wielkim formacie polityka. Czas miernoty nastał w Szczecinie, aż przykro. Nie
        > wiem, jakie zaproponujecie kryteria. Ale cienko widzę tych "ciekawych
        > polityków" w każdym z możliwych. Chyba, że będziemy ich oceniać podług
        > żarłoczności, żądzy władzy, politycznych wolt, samobójczych goli, potknięć,
        > bezczelności i obłudy. Tylko, że wtedy tytuł plebiscytu nie będzie pasował.

Ku woli sprostowania, to zostałem chyba źle zrozumianay. Najciekawszy polityk
        to nie ten którego najbardziej darzymy sympatją, lecz ten o którym
        sięnajczęściej mówi, zjednej strony się go chwali i podziwia zaś z drugiej
        wiesza się na nim psy. A chodzi mi oto abyście opisywywali każdego polityka
        niezależnie w jakim świetle. A w rezultacie wygra ten o którym forumowicze
        wypowiedzieli sięnajwięcej. Jeszcze raz powtarzam, mnie nie obchodzi co
        będziecie pisać o politykach typu 'za' czy 'przeciw' - chodzi oto że cokolwiek
        było na jego temat.
        • anaksymenes może najbardziej "inspirujący" polityk -obstawiam- 01.03.04, 10:23
          MJW oraz Teresę L. - z nieustającej sympatii pozdr :-))))
      • Gość: log Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 10:41
        wymienieni przez ciebie to dopiero miernoty. tak jak i dziennikarze szczecińscy
        piszący na tzw. wierszówke.
        • Gość: log Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 10:44
          żeby nie bhyło wątpliwosci - mówie o Balazsu i Piechocie.
          • Gość: e.beata Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 12:09
            To w końcu ma to być najciekawszy polityk, czy taki o którym cokolwiek można
            powiedzieć?
            Polityk intrygujący, czy medialny?
            • malgorzata_pacyna_kit Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA 01.03.04, 13:33
              Psy szczekają, karawana jedzie dalej !!!!
    • Gość: Miś Yogi Re: Jak do tej pory IP: *.iton.pl 01.03.04, 16:58
      Z tego co przeczytałęm wynika że po jednym głosie otrzymały piękne dziewczyny
      T. Lubińska i MJW oraz nasi parlamentarni chłopcy Bazs i Piechota. Ja do rzucam
      MJW jako osobę która fak faktem drze "mordę" ma wszystkich, nie mniej jednak
      jest to wynikiem niekompetencji pozostałych polityków którzy nawet nikogo
      opierdolić nie potrafią. Zaś MJW potrafi o robi to prfoesjonalnie. Także Jestem
      za MJW. Wasz Miś Yogi
      • Gość: Ana wieku się nie wypomina,ale nawt w zsmp do 35 tylko IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 17:01
        jezu,jakie"pięne dziewczyny"?
        • Gość: Miś Yogi Re: wieku się nie wypomina,ale nawt w zsmp do 35 IP: *.iton.pl 01.03.04, 17:04
          Podobno kobiety są jak wino im starsze tym lepsze, bo wiedzączego chcą. A one
          chcą uporząkować ten burdel w Szczecinie
          • Gość: kent Re: wieku się nie wypomina,ale nawt w zsmp do 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 17:05
            lekarzu lecz sie sam, poza tym popraw slownictwo

takie przeklinanie, to raczej szkodzi babciom z OD Nowy
          • Gość: Beata Re: Krzykliwe panie z OdNowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 20:04
            Misiu Yogi skąd wiesz,że Panie z Od Nowy uporządkują burdel w Szczecinie.
            Czy znasz Małgorzatę Witt z dawnych lat kiedy była stałą bywalczynią knajp
            Szczecińskich( Babilon), w których jej mąż przygrywał do kotleta, a Ona
            prowadziła "działalność gospodarczą".
    • Gość: kent Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 17:03
      Zgłaszam Mariana JURCZYKA. W pewnym sensie inspirujacy...
      • Gość: Miś Yogi Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.iton.pl 01.03.04, 17:06
        Jak zgłaszasz Jurczyka to ja dopowiem małą sentencjęjkaiej użył mw-prezes że
        demokracja wydałą na świat Hitlera,stalina a w szczecinie Jurczyka
        • Gość: kent Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 17:07
          Ja jestem za odwolaniem dzialkowego dziadka!
          • Gość: Miś Yogi Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.iton.pl 01.03.04, 17:10
            Ja również - epoka dziłakowiczów już się skończyła
        • antymitnick Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA 05.03.04, 15:11
          ADOLF HITLER!TO BYŁ NAJCIEKAWSZY I ZARAZEM NAJŁADNIEJSZY POLITYK...TE JEGO
          WĄSIKI...............
    • mw-prezes OBECNA PUNKTACJA 01.03.04, 21:23
      Jak narazie to waszą ciekawosc wzbudziły najbardzie dwie osoby MJW i T.Lubińska
      i one na swoim koncie mają po 2 punkty zas Piechota, Balazs i Jurczyk tylko po
      jednym.
      Mam do Was ogormną prośbę - piszcie nieco więcej na temat polityków wszustko co
      wam ślina na język przyniesie. Możecnie wieszać na nich psy lub ich chwalić.
      Każde stwierdzenei licxzy sięajko puntk dla polityka. Także do dzieła
    • hans_kloss_szczecin Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA 02.03.04, 08:16
      Najciekawszy - zdecydowanie Marian J :)! Co by nie mówić to bardzo barwna
      postać, tajemnicza ... :) Dzięki niemu coś się dzieje w Szczecinie ;)
    • Gość: Pismak Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: 80.51.242.* 02.03.04, 15:13
      Heheehehehee
      Policzyliście Balazsa i Piechotę? A gdzie punkcik dla Komołowskiego? :))))

Skoro liczy się tylko wymienienie nazwiska to jeszcze wygrają dwie urocze
      Panie, które są takimi politykami(czkami), jak ja konduktorem w PKP. I do tego
      jeszcze najciekawsze! To rzuca na kolana! :))))

Ci trzej wymienieni przeze mnie powyżej to przynajmniej jakimś standardom
      odpowiadają. Nie uczciwości, rzecz jasna. Ale jakimś politycznym standardom,
      owszem. Przez lata rządzili tym regionem. Twardo i do spółki. Teraz, to już
      siwy dym. Różne desanty napierają i wciskają nam kit o odnowie. A na działkach
      nerwowe poruszenie w truskawkach. Szpadel wbity, ale ziemia się obsuwa.

Jakby szukać polityka pełną gębą, to by trzeba było jakiegoś męża stanu
      poszukwać. A takich historia wydała. I gdzieś w mroku dziejów pogubiła. Ze
      Szczecina to nawet się doszukać nie mogę. Zaremba Piotr? Nie bardzo. Ewaryst
      Waligórski? Nie pamiętam. Marian... Zamknij gębę, Pismak!

Może sobie zaadoptujemy jakiegoś?

• Gość: Miś Yogi Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.iton.pl 02.03.04, 15:28
        Nie będę ciebie komentował pismaczku, zawsze coś musisz wysmarować a potem nie
        ma komu ścierać
        • Gość: Pismak Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: 80.51.242.* 02.03.04, 16:14
          Oj, Misiu, Misiu - jeno Ci kobiety w głowie :))).
      • Gość: bolo Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:13
        > jak ja konduktorem w PKP.

Konduktorem w Warsie. Wypociny godne Trzosa. Bełkot i mało treści.
        • absztyfikant zgłaszam Jurczyka 02.03.04, 20:19
          Bezapelacyjny zwyciezca. Potwierdza to regule, ze nie wazna jak mowia, byle
          nazwiska nie przekrecili...
          • Gość: Pismak Re: zgłaszam Jurczyka IP: 80.51.242.* 02.03.04, 20:25
            Dajcie spokój! Toż to jakiś fanclub odnowy biologicznej. Niektórym jednak
            wzmożony wysiłek nie służy.

A swoją drogą, ciekawe jak Prezes zaksięguje mojego poprzedniego posta. Wskazań
            tam więcej, niż to warte.
            • Gość: bolo Re: zgłaszam Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 22:43
              Lichutko. Raptem kilka zdań. Zaczynacie sie pismak opieprzać. Do roboty i tyrać
              na wierszówkę. Cała noc przed wami, towarzyszu.
              • Gość: Pismak Re: zgłaszam Jurczyka IP: 80.51.242.* 03.03.04, 00:10
                Wybacz mi, Drogi Bolo, że nie potraktowałem Cię z należytą uwagą. Ale, widzisz,
                jakoś mi nie przystoi...

Pozdrawiam
          • Gość: Leftie Zgłaszam całą Młodzież Wszechpolską!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 20:53
            Biją wszystkich na głowę, szczególnie swoimi "inteligentnymi" wypowiedziami, a
            jeszcze bardziej - "genialnymi" pomysłami!
            • absztyfikant ale 02.03.04, 20:55
              To chyba personalnie powinno byc.
              • Gość: raPiDo żadnych ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 23:39
                To nie trudne bo tam tylko dwie osoby potrafią coś mówić - reszta to figuranci -
                ochrona tych co gadają.

Tak więc niedoszły radny (Bogu dzięki) - Rafał Wiechecki

+

ten z pryszczatym ryjkiem

• mw-prezes Trzech wspaniałych prowadzi 03.03.04, 15:28
      Uwaga jak do tej pory prwoadzą - Pichota z Baalzsem oraz piękny Maryjan J. Tóż
      za nimi Od Nowa MJW i Lubińska a talkże Komołowksi (Czyżby aws rósł w siłę)
      Trzos dostał ż jeden głos - fakt jemu też się coś od życia nalezy. Razem z nim
      jeden pounkt ma Młodzież Wszechpolska ( ciekawe jak spędzają czas wolny w
      niedzielę)
      Piszcie jak najwięcej - to dopiero początek.
      Pozdrawiam.
    • Gość: truten Re: PLEBISCYT NA NAJCIEKWSZEGO POLITYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 19:36
      Zglaszam radna Tokarzewska.
      • Gość: Miś Yogi opis IP: *.iton.pl 03.03.04, 21:43
        Słuchaj to chyba nie polega na tym że ty zgłaszasz bo zgłaszać może każdy, ale
        powiedzieć cośo polityku jest trudno i tu bardziej tak mi sięwydaje to jes
        brane pod uwagę
    • Gość: kanaba J.Wijas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 00:01
      Jak dla mnie najmłodszy szczeciński radny J.Wijas zasługuje na uwagę.
      Młody, pracowity, traktujący wyborców z szacunkiem - wygląda na nową falę w SLD.
      Może zajdzie daleko.
      • Gość: jadzia Re: J.Wijas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 10:50
        tak wijas jest ok bo pisze na forum i nie jest zepsuty polityką
        ale jeszcze znana jest lubinska - ale ona za duzo sie awanturuje
    • Gość: Król Staś Kasia Wielka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 18:45
      Co prawda ten polityk jest już o dawna sztywny ale format jego przerasta
      wszystkich naszych żywych.

Oczywiście mówię tutaj o Wielkiej Kasi (Carycy Katarzynie von Anhalt) w końcu
      rodzona szczecinianka no nie? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka