cabernetsauvignon 24.06.10, 22:03 No Łuczak zadarł z restauratorami z naszego miasta. Ciekawa sprawa oj bardzo ciekawa. Obstawiam na szybką ugodę i przeprosiny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: *.mtnet.eu 24.06.10, 22:33 zmieniając drastycznie kwotę proponowanej opłaty za wynajem, golemy zaiste zachowały się jak szemrane biznesmeny - bez honoru. takie jest i moje wrażenie, choć radną, prezydentem, marszałkiem ani wojewodą nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fvsdF Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: *.szczecin.vectranet.pl 24.06.10, 22:40 Jest wolny rynek, to jest ich własność i mogą robić co chcą. Ja np. auto tez chcę sprzedać jak najdrożej i co? A p. Łuczakowi to wiadomo co wypaliło rozum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED hehehe IP: *.mysmart.ie 25.06.10, 01:09 golema chce tak bardzo udowadniac przed sadem, ze nie jest szemranym biznesmen? tak mu sie spieszy wyjasniac znajomosci z mafia? czy tez to dlaczego oczko mial impreze w jego lokalu? a moze strukture swojego biznesu i jego poczatki? i tak bardzo wierzy w swoje sily, ze chce sie porywac na politykow? spory blad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy zed , wyjątkowy śmieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 07:13 Gość portalu: ZED napisał(a): > golema chce tak bardzo udowadniac przed sadem, ze nie jest szemranym > biznesmen? tak mu sie spieszy wyjasniac znajomosci z mafia? to nie Golema ma udowadniać ,że nie jest szemranym bussinesmanem i nie współpracuje z mafią tylko Łuczak ma udowodnić, że to Golema tak robi. Popierniczyło Ci się niemoralny śmieciu prawo w wolnym kraju z prawem komunistycznym. nie pierwszy rac zresztą. > i tak bardzo wierzy w swoje sily, ze chce sie porywac na politykow? > spory blad. powyżej wychodzi z zed'a całe szczecińskie biurestwo urzędnicze. mówi się, że to pis jest agresywny, że nie znosi biznesu prywatnego a tymczasem aktywista po precyzyjnie obnażył prawdziwą twarz po. zed , napisałes cos skandalicznego, coś co jest symboliczne : " na polityka/partii rządzącej rękę podnosisz?" , symboliczne dla minionej epoki komunizmu. jesteś śmieciem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Smieszny jestes IP: *.mysmart.ie 25.06.10, 08:49 Jesteś śmieszny. I co? Luczak powie, ze golema jest szemrany bo zna się z ludźmi mafii i co? Golema powie, ze się nie zna? Jak wszyscy wiedza, ze zna. Kto wiec będzie musiał udowadniać? Luczak powie, ze w niejasnych okolicznościach ta nieruchomość co chwile jest wpychana miastu albo wojewodztwu. kto wie, może nawet zaprosi na swiadka wice od Mariana co to podpisywał tajne aneksy. Może w sadzie wyjdą ciekawe historie? Może wiecej się dowiemy o historii colosseum, które jest inwestycja bardzo nietrafiona i z której w żaden sposób nie mogą właściciele wyjść? I nie pieprz o prywatnym biznesie bo czas nie czyści rak. Wiadomo, ze golema sponsoruje polityków. Drukowal plakaty Marianowi a patrząc na to jak jacyna usiłuje mu wejść w dupę mozna dojsc do wniosku, ze szykuje sie kolejna akcja. I nie wyzywaj mnie od śmieci bo widzę, ze widzisz bród tam gdzie ci wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: Smieciem jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 12:22 bród widzę tam gdzie są śmieci a ty nim jesteś. prosta zasada nie możesz udowodnic nie mówisz publicznie o kulturze nie wspomnę. szczególnie gdy nie chodzi o ambicje popisowych polityków ale o bussines. to w bussinesie ma wymierne wartości. ja nie jestem smieszny. ja to pisałem zupełnie powaznie. ty też śmieszny nie jesteś tylko jesteś etycznym, intelektualnym , kulturalnym , moralnym śmieciem na dnie piekła. w samoobronie dno to dla ciebie wyżyny. to smutne,że tacy ludzie jak ty reprezentuja na tym forum władzę gdy pomymysli sie ,że ta władza, której tu zawsze bronisz może miec podobne poglądy do ciebie. na przykład krzystek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED jestes jeszcze bardziej smieszny IP: *.mysmart.ie 25.06.10, 16:09 twoj wywod jest totalnie pozbawiony argumentow a jedynie pelen atakow na mnie i jakichs gorzkich zali, ze ktos stanal na stope twojego szefa. (z tym pieklem to niezly tekst, jakbym byl na lekcji religii). nie wiem ile razy mozna powtarzac komus takiemu jak ty, ze ja nie reprezentuje zadnej wladzy ani urzedu. widac za ciezkie to jest do zrozumienia. nie wiem nawet po co odwolujesz sie do krzystka na koncu. jakies wymuszone czepianie sie kogo mozna w rozpaczy? na koniec drobna porada, zapisz ja gdzies sobie w widocznym miejscu. jak chcesz uzyc slowa jakiego nie do konca rozumiesz, to lepiej go nie uzywaj. tym bardziej jak chcesz cos wytlumaczyc. "bussines" pisze sie "business" biznesmenie ze straganu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: jestes jeszcze bardziej smieszny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 16:25 >twoj wywod jest totalnie pozbawiony argumentow a jedynie pelen >atakow mój wywód argumenty posiada tylko ty ich nie rozumiesz. alkoholik nie zrozumie argumentów abstynenta, złodziej argumentów uczciwego a prostak i prymityw nie zrozumie argumentów elementarnej przyzwoitości i podstaw etyki. w ocenie twojego chamstwa i bezprawia nie są nawet potrzebne argumenty. wystarczy przeczytać twój post. >ktos stanal na stope twojego szefa. staję w obronie elementarnych zasad przyzwoitości. >nie wiem ile razy mozna powtarzac komus takiemu jak ty, ze ja nie >reprezentuje zadnej wladzy ani urzedu. widac za ciezkie to jest do >zrozumienia. możesz powtarzać to jeszcze tysiąc razy. natomiast obronisz się jak podasz 3 (ba, jeden!) linki do twoich wpisów krytykujących aktualną peowska władzę. być może ty jestes rzeczywiście niezależny a władza jest po prostu idealna. w przypadku tego wątku również prymitywnie bronisz narkomana - polityka platformy obywatelskiej zniesławiającego przedsiębiorcę. twój post powinien być prezentowany na wykładach nt : deklarowane a rzeczywiste standady po. dlaczego piszę o krzystku ano dlatego,że jesteś z jego ekipy a twój poziom wystawia świadectwo tej ekipie będącej już zresztą, na całe szczęście, historią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: jestes jeszcze bardziej smieszny IP: *.ipspace.xilinx.com 26.06.10, 00:18 nie bede tobie szukal linkow ale wielokrotnie krytykowalem PO jak zrobili glupie rzeczy, takze nitrasa i innych czlonkow. kazda partia jest podatna na bledy i nie ma co ukrywac. to jednak przechodzi bez echa bo w sumie trudno dostrzec gdy ja krytykuje wsrod zalewu wiecznej krytyki frustratow. nie znosze jednak krytyki na sile, zwlaszcza podpartej glupimi argumentami. dziwi mnie, ze czlowiek, niby myslacy, za jakiego sie uwazasz, stara sie przyczepiac do mnie jakies zaplecze i srodowisko na sile. nie stac cie na odpowiedz na moje argumenty to piszesz o pie...ch rzucajac pretensje na innych, zupelnie ze mna nie zwiazanych? nikogo w tym watku nie bronie, mowie jedynie o glupocie zagrania sprowokowanego przez pewna glodna wladzy pania polityk, ktora na konflikcie chce ugrac poparcie pewnej wplywowej osoby. pieprzenie o narkomanach to tez kolejne zmienianie tematu. w tej sprawie narkotyki nie maja zadnego znaczenia a sposob w jaki mowisz o trawie swiadczy, ze albo malo o tym wiesz, albo starasz sie z niej zrobic cos gorszego niz faktycznie jest. pewnie piles kiedys wodke wiec mam pisac o tobie "alkoholik"? reszte twoich gorzkich zali nie skomentuje bo nie ma po co. tak wiec jak masz jakies argumenty to pisz. a jak chcesz mi plakac nad krzywdami moralnymi jakich doznajesz nie mogac udzielic normalnych odpowiedzi, to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: jestes jeszcze bardziej smieszny IP: *.ipspace.xilinx.com 26.06.10, 00:25 szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,2794078.html lektura dla ciebie na piatkowe wieczory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizman gratuluję PO zwolennika ZED'a IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 08:28 Osobiście sądze, że Szczecin miał i ma szanse zbliżyc się do Wrocka, Poznania, Trójmiasta itp jak będzie więcej takich ludzi jak Golema a mniej takich pomiotów urzędniczych jak poplecznik Krzystka i PO - ZED. Niestety bieda i brak znaczących sukcesów Szczecina bierze się stąd, że w urzędach, władzach tego miasta siedzą ludzie z takim poglądami jak zakompleksiony ZED. Wielokrotnie to za teju własnie kadencji, kadencji PO odczułem osobiście oraz większość znanych mi kolegów z biznesu. To chyba komunizm sie odrodził.... czytając te posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED zmien nicka jeszcze raz IP: *.ipspace.xilinx.com 26.06.10, 20:35 jeszcze raz zmien nicka i sobie przyznaj racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic POczet cicińskich tfażofcuf IP: *.chello.pl 24.06.10, 22:41 Ajajajaj, to nie mogli tego rozwiązać jak mężczyźni - po prostu naprać się po buziach w trakcie rozmów w sejmiku? No, ale fakt - po czymś takim Misio nie miałby już buzi. Na razie tylko nie ma twarzy. I teraz się wyjaśniło, dlaczego p. Golema otwarcie wypowiada się w mediach (przy okazji wyborów) przeciwko PO. Obecnie mamy kolejną odsłonę. Czy Golemowie sfinansują wybory samorządowe, aby zablokować spoconych platfusów w wyścigu do stołków przy pl. Armii Krajowej oraz w sejmiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED nie byloby dziwne IP: *.mysmart.ie 25.06.10, 01:11 sponsorowal referendum mariana, bo marian byl mu na reke. moze i posponsoruje innych, ktorzy tez beda mu na reke. tyle, czy na tym zarobi czy straci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: nie byloby dziwne IP: 62.69.221.* 25.06.10, 09:12 Gość portalu: ZED napisał(a): > sponsorowal referendum mariana, bo marian byl mu na reke jakie referendum Mariana, o odwołanie go ?, sponsorował odwołanie, bo był mu na rękę ???? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 tak się prowadzi interesy 24.06.10, 22:43 okropne gdy za biznesy biorą się politycy... w mojej działalności wielokrotnie spotykalem się ze strony niemieckich biznesmenów, z którymi negocjowalem, ze stawiali propozycje... ale ja chciałem jeszcze porównać z innymi... Gdy wracalem, bo okazywała się ich propozycja dobra, to mówili mi, ze to było wczoraj... dziś już nieaktualne! To normalne, ze dziś akcje na giełdzie kosztuje tyle, a jutro bedą być może droższe... ale mogę poczekać aż będzie taniej! To nic osobistego, to tylko biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik andreas, koleżka Golemów IP: *.szczecin.mm.pl 24.06.10, 23:37 Andreas, już kilka razy broniłeś a nawet pozdrawiałeś tutaj Golemów. Ludzi, którzy za knajpę w topowym miejscu Szczecina latami płacili jak za zajęcie pasa drogowego. Swoją drogą ciekaw jestem jako to jest dorobić się kilkunastu lokali i działek w 15 lat. To tak, jakby Ci Panowie co roku zarabiali po odliczeniu życia po kilkaset tysięcy, które reinwestowali... Niektórzy mówią, że pierwszy milion trzeba ukraść. Znacie to powiedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: andreas, koleżka Golemów 24.06.10, 23:58 Gość portalu: anty-ZED-bredzik napisał(a): > Swoją drogą ciekaw jestem jako to jest dorobić się kilkunastu lokali i działek w 15 lat. To tak, jakby Ci Panowie co roku zarabiali po odliczeniu życia po kil kaset tysięcy, które reinwestowali... > Niektórzy mówią, że pierwszy milion trzeba ukraść. Znacie to powiedzenie? ...................... ty uważaj,żeby ciebie nie pozwali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: andreas, koleżka Golemów IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 00:06 jak mozna zarobic? wybacz ale jestes zbyt glupi zeby to zrozumiec i ty nigdy nie zarobisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: andreas, koleżka Golemów IP: *.szczecin.mm.pl 25.06.10, 00:37 Ależ chętnie zostanę uświadomiony, jak np. nie mając nic poza jedną knajpą można się w kilkanaście lat dorobić własności kilku lokali... wynikałoby z tego, że każdy lokal daje rok po roku de facto kupić kolejny... Dlaczego jedni latami nie mogą na jednym lokalu majątku się dorobić, a inni w kilka lat w postępie niemalże geometrycznym budują swój majątek? Uświadom mnie geniuszu ekonomii, jak to jest, że jedna knajpa ma 600% efektywność a inna po prostu zarabia na siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 głowa na karku i pomysł 25.06.10, 12:36 Powtórze, jezeli urzad nie podpisał na tamtych warunkach umowy, to własciciel ma prawo uznac, gdy wraca urzad do rozmów, ze moze nacisnac... Jezeli zaoferuje Tobie cos po jakiejs cenie, ale Ty nie zdecydujesz sie, to gdy wrócisz do rozmów, to powiem Tobie, ze propozycja była wazna wtedy, a dzis juz jest inna... z takim podejsciem spotykałem sie własnie w Niemczech czesto dlatego podejmujac rozmowy zastrzegałem potem termin waznosci oferty. Co do interesów panów Golemów, to prosze przejdź sie na Wały i zobacz, ze tam sa zawsze ludzie - trudno mi uwierzyc, ze ktos tych ludzi zmusza do przychodzenia do nich. Co do innych interesów, to nie wiem, nie znam się... W interesach wazny jest ten pierwszy strzał. Nie wiem czy wiesz, ze kolesie z Naszej klasy dzis sa bardzo bogatymi ludzmi... a zaczynali... Mozna by tu takze wymienic wielu szczecinian, ktorzy zaczynali od niczego, a stali sie bogaci - powiedzmy na antenach satelitarnych, mazakach czy winie. Panowie z Komfortu, absolwenci WSM, pracowali na statkach i przywozili dywany... a prosze jak sie dorobili. Może rzeczywiscie trzeba tylko miec głowe na karku i pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Ale Golemowie nie prowadzą tych knajp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 00:00 Zawierają spółki i pobierają comiesięczną opłatę za "know how" czyli odpowiednie układy by knajpę otworzyć szybko i ze wszystkimi zgodami, by wszelkie opłaty pobierane przez odpowiednie organy (w tym gminę) zostały zredukowane do minimum oraz by kontrole się nie pojawiały. Ot cały pomysł na business w wydaniu Panów Golema. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Ale Golemowie nie prowadzą tych knajp 26.06.10, 00:47 a Ty uważasz, że powinni w fartuchach w kuchni dania przyrzadzać? Prowadzac firme, także zajmowałem sie tylko partnerami, sprawami zwiazanymi z urzedami i organizacja interesu... natomiast zatrudnialem ludzi lub proponowałem spółke do pracy! Wielu nie wiedziało kto jest włascicielem... bo po co mieli wiedziec, wazne zeby interes sie krecił. Na tym polega zarzadzanie. Dyrektor zadnej firmy nie pracuje fizycznie, ale zatrudnia ludzi i stara sie cały ten bajzel ogarnąć. Myslisz, ze własciciel Coca coli rozlewa do butelek napój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Ale Golemowie nie prowadzą tych knajp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 01:10 :) Napisałem co jest prawdą, ale czy to aż tak razi, że ich knajpy otwierane były w kilka tygodni, podczas, gdy inni w tym czasie spotykali się z całą lawiną przeciwności i na decyzje czekali po półtora roku. Golemowie działają na styku polityki i biznesu (w niektórych krajach takie układy nazywa się mafijnymi). Mają szerokie wpływy i zawsze popierają tych co są u władzy. Ci politycy umieją się później odwdzięczyć. To jest moje przypuszczenie umotywowane wieloma informacjami zarówno z mediów, od osób mających kontakt z Golemami jak i innych próbujących rozkręcać interes w branży gastronomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Ale Golemowie nie prowadzą tych knajp 26.06.10, 01:34 Nie wiem, czy otwieraja szybciej, ale na pewno to miejsce - mysle o Wałach, nie było zbyt ruchliwe... Teraz wszyscy mowia, ze to jest super miejsce, ale wczesniej strach było tam wieczorem spacerowac. Prowadziłem dzialalnosc i pamietam, jak niektórzy pytali mnie, jak ja to robie... bo chcieli tak samo - przepraszam, ale na tym polega ich siła. Jak to jest, ze jedna restauracja funkcjonuje, a druga jest zamykana... moze to tez ich "sprawka"? Ludzie do ich restauracji przychodza. Naprawde to ludzie decyduja, ktora restauracja sie utrzyma, a która sie zamyka... Mieli pomysł i potrafili doprowadzic do jego realizacji. Przed komfortem takze sprowadzano dywany i wykładziny, a jednak Komfort zrobił na tym majatek! Odpowiesz mi dlaczego portale Nasza Klasa i Allegro, tak sie rozwijaja, a inne podobne niestety nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Ale Golemowie nie prowadzą tych knajp IP: *.chello.pl 26.06.10, 01:48 > Jak to jest, ze jedna restauracja funkcjonuje, > a druga jest zamykana... Jak to jest, że jedna restauracja jest otwierana, a inna nie? Że likwiduje się sklep, wyrzuca ludzi z mieszkania, zamyka jedyną placówkę danego typu w okolicy, wypowiada najem dotychczasowemu restauratorowi, niszczy zabytek, konserwator przymyka oczko, a pojawia się tam ...Golema? Ale ty przecież wierzysz w cuda... Więc wierz sobie i niech cię, biedny naiwniaku, dalej trykają fyftki, Jabole i reszta polit-zgrai... Oby ci ściągnęli ostatnie portki z tył.ka, to się wtedy dowiesz, jak to się cudownie dzieje, wielbicielu szemranych układów... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Ale Golemowie nie prowadzą tych knajp 26.06.10, 01:53 forum.gazeta.pl/forum/w,70,113365893,113421301,Re_Hmmm_ciekawe_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colo Re: Ale Golemowie nie prowadzą tych knajp IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 11:49 nieuczciwy baranie klamiesz golemowie kilka lat sie sadzili z konserwatorem i pomagaja potrzebujacym ale tym sie nie chwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Andreas, nie udawaj głupszego niż jesteś... IP: *.szczecin.mm.pl 26.06.10, 09:17 Doskonale rozumiesz, na czym ich "biznesowy geniusz" polega. I bronienie go, po tym jak od czci i wiary tu niejednego odsądziłeś jest zwykłym zakłamaniem z Twojej strony. Doskonale wiesz, że duże majątki szybko powstają na styku biznesu i pieniędzy samorządowych lub budżetowych. I nie po to m.in. powołano funkcje przetargów, CBA itp., że jest to czysty zawsze interes. Nie tnij więc głupa - bo wiele razy milusio o ludziach u których jadasz podobno często obiadki się wypowiadałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizman klasyka pisowska i twarz, która ukrywa Kaczyński IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 09:43 Klasyka PISOWSKA. Kto ma majątek duży ten jest złodziej. > Doskonale wiesz, że duże majątki szybko powstają na styku biznesu i pieniędzy s > amorządowych lub budżetowych. I nie po to m.in. powołano funkcje przetargów, CB > A itp., że jest to czysty zawsze interes. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: klasyka pisowska i twarz, która ukrywa Kaczyń 26.06.10, 10:08 Biznesy powstają na styku polityki i pieniędzy, bo politycy lokują się na urzędach, gdzie podejmuje się decyzje i zgody o wszystkim! Czy to wina biznesmena, ze urząd musi na wszystko wyrażać zgodę? Biznesmen musi wiec te zgody zdobywać, żeby chociażby otworzyć na Walach restauracje... bo tam psy dupami szczekaly. Zdobył i przekonał, to zle... lepiej by było gdyby nie otrzymał zgody? To politycy lokują się na urzedach, a urzędy i urzędnicy decydują w tym kraju o wszystkim! Moglas głosować na pana Janusza Korwina Mikke, który od lat mówi, ze urzędnicy i politycy to mafia. Chce im odebrać władze i decyzje, zabrać nasze podatki! Na urzędach powinna być zakazana dorzedaz obnosna, sekty, ale i religia i partie polityczne! Bo polityka jest na urzedach, które zgodnie z naszym prawem kontrolują wszystko i wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Andreas, to już wiem, jakim "biznesmenem" jesteś.. IP: *.szczecin.mm.pl 26.06.10, 20:20 Czyli jednak rżniesz tutaj głupa i zwyczajnie akceptujesz korupcję. Szkoda, bo tu niektórzy Cię kreowali na prezydenta a faktycznie pokazujesz, że kasę robi się na zdobywaniu lepszych zgód niż inni u urzędników. A Ty nie znasz może takiego biznesu, w którym się nie załatwia pozwoleń za zajęcie pasa za psi pieniądz? Obiadków bez przetargów za pół miliona podobnoż organizuje dla urzędu? Podobnoż pomaga w kampanii i żąda później spłaty tej pomocy? Ja znam, tylko Ci ludzie nie jeżdzą czarnymi BMW, nie żrą obiadków w knajpach i dorabiają się ciężko, powoli i co najwyżej doskakują do klasy średniej a nie robią w 10 lat 10 mln majątku z niby niczego... Złodziejstwo na styku biznes-państwo jest powszechne. Jak widzę, Ty uważasz, że tak jest i trzeba tak kombinować. Dla mnie tacy ludzie, to zwykłe szumowiny... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Andreas, to już wiem, jakim "biznesmenem" jes 26.06.10, 21:48 Wybacz, ale na kogo mnie ktos kreuje, to jego problem... Nie jestem dobrym człowiekiem - jestem złym człowiekiem. Prowadziłem biznesy tu i teraz i starałem sie zarabiac. Nie wchodziłem w układy z politykami, bo jakie mam o nich zdanie, to jasno wynika z moich postów - choc wielu znam i sie koleguje, bo znam róznych ludzi róznego autoramentu... nie wnikam. Jeszcze raz, bo widze nie rozumiesz... Prowadzac dzialalność musisz zdobywac rózne pozwolenia i decyzje - bez tego mozesz byc tylko kucharzem, a i do tego trzeba miec papiery chocby lekarskie badania. Wybacz, ale mam kolege, ktory jest dobrym mechanikiem, złota raczka, takim pewnie zostanie do konca zycia... biznesu nie zrobi. Nienawidzi urzedów i urzednikow, a na widok inspektora dostaje po prostu ataku serca prawie... Nie akceptuje korupcji - co wynika z moich postów, ale nie o korupcji chyba piszemy, bo gdyby którys z biznesmenów, a powiedzmy gdyby omawiani takowa sie parali, to chyba nie byliby na wolnosci... to sa tylko insynuacje. Podawalem przykłady ludzi - ot Komfort, ktorzy szybko dorobili sie, nie uwierze, ze wszyscy oni zarabiali na korupcji... Znam wiele osób, ktorzy prowadzili warsztaty samochodowe, a dzis maja salony aut i autoryzowane serwisy - nie wierze, ze to na korupcji i kradziezy. Prosze troche umiaru. Panowie Golemopwie prowadza restauracje, w ktorych zawsze jest komplet ludzi, a wiec nawet jezeli "załatwili" sobie takowe zgody, to ludzie tam przychodza z wlasnej woli, a do Konika Morskiego nie przychodzili - koniec kropka! Słuchaj kazdy z nas ma inne powiedzmy zdolnosci, jeden dobrze naprawia zegarki, ktos gotuje, a sa tacy, ktorzy potrafia zarzadzac, dobrac ludzi zarobic wlasnie na interesie... kupic-sprzedac i zarobic. Nie wiem... masz jakis problem. Pani MJW tez dorobiła sie i dorabia, co chcesz powiedziec, ze na korupcji? Czy po prostu ludzie u niej zamawiaja i zarabia? Tez musi, musiala pozyskac rózne zgody... tez gdy zjawiala sie na pierwszych spotkaniach samorzadowców, to zartem mówiła - że okna by trzeba powymieniac... ale jest takim samym biznesmenem jak inni. Takim samym, jak ja. Znasz sie na autach... czarne BMW moze byc 15letnie za dwa tys., a Skoda roczna za sto tysiecy... kiedys smielismy sie z takich "lasek" z dyskoteki, ktore wymiekały na widok BMW... co z tego, ze było 15letnie ze szrotu w Niemczech. Widze Ty podobnie oceniasz. Pani MJW ma terenowe auto, to dopiero sie musi dorabiac... ciekawe skad ma takie terenowe auto? Przeciez takie ekskluzywne terenówki sa na pewno drogie. Zartuje, bo głupoty piszesz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: Andreas, to już wiem, jakim "biznesmenem" jes IP: *.szczecin.mm.pl 27.06.10, 00:47 Twoja wypowiedź to zbiór zakłamanych bzdetów: 1. Same operowanie tekstem per "załatwianie różnych pozwoleń i decyzji" zestawione z tekstem "znam i się koleguje" budzi wątpliwość czy "nie wchodzę w układy". 2. Mechanik, którego znasz nie "załatwia" to i się nie dorobi. O takich ludziach piszę w swoim poście - nie o Tobie, który znasz i "starasz się zarabiać". 3. Chyba w swoich deklaracjach nie jesteś tak naiwny, że "nie akceptujesz korupcji" a jednocześnie wierzysz, że np. każdy jest w tym mieście tak samo traktowany. Np. Krzystek został wezwany w celu wytłumaczenia się z tego, że miał mieszkanie, które mu nie przysługiwało... przez Urząd Skarbowy albo przez prokuraturę, co? 4. To, że ktoś ma komplet gości o niczym nie świadczy - jak się płaci przez lata GROSZE za posiadanie lokalu w prestiżowym miejscu, gdzie nawet butki z lodami nie można było postawić, bo wszystko było pod konserwatorską ochroną to się KURWA ma przebicie. Podobnie jak się dostaje bez przetargu zlecenia na obiadki oraz jak się rozdaje karty ze zniżką różnym osobom, to się miewa zamówienia i kontrakty. Czy to jest korupcja? Pewnie trzeba byłoby pół szczecińskiej prokuratury zaangażować w badanie źródeł pochodzenia pieniędzy, wejścia w posiadanie niektórych nieruchomości, uzyskania zgód. Na papierze by się może i nawet zgadzało, tylko jak do cholery wytłumaczyć, że tam gdzie nawet kiosku z prasą nie można było latami postawić ktoś ma za taką jak dwóch kiosków opłatę knajpę? Załatwia? 4. Co do BMW, to było to przysłowiowe auto. Popatrz się na spektrum gości w knajpie... same "wysportowane" karczycha w samochodach na który urzędnik państwowy (nieskorumpowany) musi odkładać 10-15 lat. Acha - już mi kiedyś zakłamańcu opowiadałeś, jak to się dba o kondycję, żeby dobrze wyglądać. BRAWO. Grunt to zdrowie: fura, skóra, komóra, fitnes, knajpa co kilka dni lub każdego dnia, spotkania z kolegami z polityki - i zero przywilejów oraz ciężką pracą urobione rączki. A Twój mechanik ma gó..., bo kolegów nie ma, zaś niektórym z nieba spada bo znają kogo trzeba. I jeśli uważasz, że jest inaczej, to się sam okłamujesz. Uczciwie, w biznesie nie da się zarobić 10 mln startując od zera w 10 lat, w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Chyba już wiadomo, kim jest forumowy kretyn IP: *.chello.pl 27.06.10, 02:30 Czy nie masz wrażenia, anty-ZED-bredziku, że ten forumowy bałwan coś za bardzo broni Golemy? Jak niepodległości... Czyżby to był... I a propos tych bzdetnych argumentów forumowego cwaniaczka: Panowie Golemopwie prowadza restauracje, w ktorych zawsze jest komplet ludzi, a wiec nawet jezeli "załatwili" sobie takowe zgody, to ludzie tam przychodza z wlasnej woli, a do Konika Morskiego nie przychodzili - koniec kropka!- a jak przez 50 lat ludzie przychodzili do sklepu, a w 51 roku przyszli i opadły im kopary, bo w ciągu tygodnia ze sklepu zrobiła się 256 knajpa w samym centrum miasta... Kto wypowiedział sklepowi dzierżawę? Podniósł czynsz? Zdecydował o zmianie przeznaczenia lokalu? Podjął decyzję o sprzedaży właśnie temu knajpiarzowi, a nie jednemu z jego sześciuset kolegów? Wyznaczył cenę? Kto? Wg forumowego głąba - Duch Święty. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 aha... 27.06.10, 09:47 Restauracje na Wałach zostały wymyslone i zbudowane przez nich. Nie było tam zadnych restauracji... wypracowali nowe miejsce. Tak samo zreszta jak ta przy kinie Kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: aha... IP: *.szczecin.mm.pl 27.06.10, 21:53 Ta przy kinie kosmos, co do które co chwile wzywano policję za za głośną muzykę? Pod którą stały lśniące furki a Panowie wysportowani wysiadali? Tę, która dziwnym trafem się spaliła? A ten sukces z podobno bez przetargu obiadkiem za pół miliona? A te opłaty jak za zajęcie pasa drogowego na terenie objętym ochroną konserwatorską? A ta dziura na Słowackiego, która jako żywo przypomina osiągnięcia Krzystka po jego kadencji? To pytania. Pewnie, gdyby zajrzeć w papiery to znalazłoby się ich więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Musicie strasznie nienawidzieć ludzi... 27.06.10, 09:44 Musicie strasznie nienawidzieć ludzi, a szczególni tych, którzy potrafia zarobic pieniadze - zapewne cenisz tylko tych, którzy nie maja konta w banku i auta... kochasz takze insynuacje wobec osób, którym w zyciu sie udało. Widac, ze nigdy nie byłes w restauracjach spółek panów Golemów - tam nie jest w ogóle tanio, a wiec Twoja teoria pada. Nie jest tanio, a ludzie tam przychodza. Nie ma wiec znaczenia, jak drogo czy tanio ma teren, bo w restauracji jest drogo. Obrazasz bywajacaych tam ludzi i klamiesz. Wiekszosc podjezdza taksówkami... aut klientów stoi tam niewiele. Nie jest tez prawda, ze uczciwie nie da sie zarobic, bo nie chcesz powiedziec, ze pani Małgorzata Jacyna Witt zarabia nieuczciwie, a przeciez dorobiła sie i dorabia? Proponuje byś zmienił swój stosunek do ludzi, usmiechnął sie i przestał zazdrośćić... zycie jest piekne i ludzie tez, a szczególnie latem... piekne dziewczyny i kobiety! Przestan takze widziec wokół samych złodziei, korupcje i oszustów, bo to jest nieprawda i moze zaprowadzic Ciebie w zaułek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: Musicie strasznie nienawidzieć ludzi... IP: *.szczecin.mm.pl 27.06.10, 21:55 Nie uprawiaj demagogi Andreas i nie odwracja kota ogonem. Powiedz mi, jak uczciwie z niczego dorobić się 10 mln w 10 lat na zupełnie przeciętnym biznesie, i jak się stało, że Ci co nie mieli przyjaciół wśród polityków nadal mają po jednej kanajpie a nie sieć knajp w kluczowych miejscach Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: Musicie strasznie nienawidzieć ludzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 20:32 jest wiele, wiele przykładów dorobienia sie na pewno uczciwie i to na większe kwoty na zupełnie przeciętnych businesach tylko ktos musiałby być z businessowego środowiska aby to wiedzieć. przecież omawiani tu restauratorzy siłą klientów lub "pod bronia" do swoich lokali nie prowadzą. rozumiem,że lokal musi miec jakieś zalety nawet odliczając położenie. poza tym kilkadziesiąt knajp to nie jest przeciętny business. ci co mieli przyjaciół a mieli po jednej knajpie po prostu nie inwestowali lub nie mieli zdolności kredytoiwej a może nie mieli ochoty na większe ryzyko.przyjmij też,że mogli byc mniej sprytni i mniej inteligentni od pawła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: Musicie strasznie nienawidzieć ludzi... IP: *.szczecin.mm.pl 28.06.10, 23:20 A może nie mieli preferencyjnych stawek za wynajem? A może nie mieli cichych wspólników lub nadmiaru gotówki, którą tak łatwo wyprać w knajpach? Gdybać to sobie możemy. Chętnie jednak usłyszałbym o kimś, kto legalnie z niczego w Szczecinie dorobił się 10 mln na biznesie w 10 lat. Jeden przykład mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 07:21 to ty gdybasz. moim zdaniem w posądzeniach nie wolno gdybać bo jest to bezprawne i często szkaluje ludzi. z tym nawet kaczyński i ziobro z antkiem policmajstrem juz skończyli. nie wymienię ci nazwisk ludzi, którzy dorobili się majątku powyżej 10 mlz zł w okresie krótszym niż 10 lat bez znajomości. powodem jest bezpieczeństwo tych ludzi. mogę natomiast powiedzieć ci np : dostawca ikea, handel złomem, handel makulatura, producent elementów metalowych, kilka osób z firm informatycznych .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik aysy IP: *.szczecin.mm.pl 29.06.10, 09:13 Nie strasz, szczególnie jak nie masz nic konkretnego do napisania. Ja piszę ogólnie a nie o konkretnych osobach... a skoro Ty czytasz o restauratorach to Twój problem. ... każdy dureń wie, że są branże, w których można się szybko dorobić i takie w których można wyprać pieniądze, tylko trzeba oszukiwać. W szczególności są to takie branże w których informatyzuje się urzędy lub też handluje towarem trudnopoliczalnym. Ostatnio była informacja o wyłudzeniach VAT za nieistniejące surowce. W restauracjach też pięknie można prać pieniądze - nikt się nie doliczy rzeczywistych cen surowców ani ilości posiłków... Napisz mi może jednak nazwy firm, które się w Szczecinie od zera do 10 mln w 10 lat dorobiły. Firmy chyba nie boją się? Bo tak sobie myślę, że zmyślasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: aysy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 10:57 te firmy masz w prasie, radio, telewizji. trzeba być czlowiekiem oślepionym aby ich nie widzieć. to tak jakbyś mnie poprosił o wskazanie, że szczecin leży nad odrą. takie firmy oczywiście są, istnieją i to jest poza sporem. słyszałeś o : Home.pl ? o EPA ? o Tom ?....... dzieiątki innych, prywatnych , niezależnych wartych znacznie więcej niż 10 mln zł. ps gdzie ja ciebie straszyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: aysy IP: *.szczecin.mm.pl 29.06.10, 13:09 Nie znam KRSu i nie wiem, czy home.pl/firma w ciągu 13 lat przyniósł każdemu właścicielowi 10 mln. Z kolei EPA zdaje się wsławiła właśnie dobrymi kontaktami z miastem i stadionem pogoni w Dąbiu, czy mylę fakty, że to oni Krzystkowi opracowanie zmajstrowali? Formy prawnej Tom też nie znam ani tego, na ile wyrośli samodzielnie a na ile przy wsparciu. Ty pewnie to wiesz i potrafisz podać jakiekolwiek dowody na moje założenie: właściciel od zera w 10 lat bez pomocy polityków dorabia się w Szczecinie 10 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.odra Re: Ty zedzik bzdury wypisujesz, Nie rób tego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 14:40 To jest piękne. Gość portalu: anty-ZED-bredzik napisał(a): > Nie znam KRSu i nie wiem, czy home.pl/firma w ciągu 13 lat >przyniósł każdemu właścicielowi 10 mln. Nie znasz się ale daleko idące tezy stawiasz. Poza tym na majątek człowieka składa się wartośc firmy, wartość udziałów firmy a nie to co chcesz wyczytać w KRSie. Jest całe mnóstwo ludzi , o czym tzw biurwy nie wiedzą, ktore mają dochód na przyzwoitym poziomie miesięcznym np 20 tys a reszta ich majątku to firma czy firmy. Ty antyzedzik jak czegoś nie wiesz to nie zabieraj w tej dziedzinie głosu stawiając wnioski. Równie dobrze dziecko może dojść do wniosku,że mleko rosnie w sklepie. Cały Szczecin:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik do głupka IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.10, 22:21 Dlatego ćwoku nie pytam się o dochody miesięczne a o wartość firmy w przeliczeniu na właściciela... A tu masz jak to się lokale dostaje: www.24kurier.pl/W-Gazecie/Wyrok-za-falszywke Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Andreas, to już wiem, jakim "biznesmenem" jes 02.07.10, 23:18 Gość portalu: anty-ZED-bredzik napisał(a): >To, że ktoś ma komplet gości o niczym nie świadczy - jak się płaci przez lat a GROSZE za posiadanie lokalu w prestiżowym miejscu, gdzie nawet butki z lodami nie można było postawić, bo wszystko było pod konserwatorską ochroną to się KURWA ma przebicie. Podobnie jak się dostaje bez przetargu zlecenia na obiadki oraz jak się rozdaje karty ze zniżką różnym osobom, to się miewa zamówienia i kon trakty. Czy to jest korupcja? Pewnie trzeba byłoby pół szczecińskiej prokuratur > y zaangażować w badanie źródeł pochodzenia pieniędzy, wejścia w posiadanie niek tórych nieruchomości, uzyskania zgód. Na papierze by się może i nawet zgadzało, tylko jak do cholery wytłumaczyć, że tam gdzie nawet kiosku z prasą nie można było latami postawić ktoś ma za taką jak dwóch kiosków opłatę knajpę? Załatwia? ........................ A DZIŚ WYPŁYNĘŁA AFERKA Z OSSOLINEUM CÓŻ TRZEBA MIEĆ TALENT, BY JAK PAN GOLEMA, PROSTY KARATEKA BEZ MATURY ZROBIĆ TAKĄ KARIERĘ I TRZĄŚĆ 400 TYSIĘCZNYM MIASTEM SZACUN JAK DLA KARIERY NIKODEMA DYZMY:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Andreas, to już wiem, jakim "biznesmenem" jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 20:08 W uczciwym kraju, gdzie promuje się przedsiębiorczość, twój przyjaciel złota rączka prowadziłby dobrze prosperujący interes. W Polsce, ilość pozwoleń które trzeba uzyskać a potem niezapowiedzianych kontroli (dobrze, że to się już zmienia) powoduje strach przed otwarciem interesu, przez uczciwych chcących działać z pasją ale na swoim ludzi. Ilość błędów, które mają miejsce przy kontrolach powoduje wielkie straty dla mikroprzedsiębiorców i konieczność zakończenia interesu (nie stać ich na profesjonalną opiekę prawną a zbyt często okazuje się, że decyzje organów są bezprawne - tyle, że nie mając wiedzy jak się bronić mikroprzedsiębiorcy się poddają. Golema poradził sobie tu świetnie, bo miał i ma przyjaciół radnych i prezydentów, którzy pomagali mu. Co do WKZ to jest niezależny w stosunku do radnych i prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Andreas, nie udawaj głupszego niż jesteś... 26.06.10, 09:53 Obiadkow u nich już dawno nie jadlem... szczerze, to jest wiele innych dobrych restauracji, a staralem się jadac w różnych... a nie ciagle w tej samej. Milusio... cenie sobie ludzi, biznesmenów, ale wiem także ze potrafią urzedniko-polityków kupić i sprzedać kilkukrotnie, a ci o tym nawet nie wiedza. Przepraszam, ale czują to wina ze wystawiamy na urzędy ludzi, którzy nie potrafią negocjować w naszym interesie? Wybacz, ale trudno winic dobrego boksera za to ze znokautowal cieniasa... Jak sam wymieniles tyle tych CBA, CBS i innych wiele, a oni dalej działają, to znaczy ze chyba nie znaleziono nic co by było działaniem wbrew prawu... to o czym Ty piszesz? Bardzo przepraszam, ale cenie sobie ludzi mądrych, którzy potrafią i są operatywni, a dlaczego mam się litowac nad tymi, których stawiamy wybierając w wyborach do rządzenia, ale oni nie potrafią... dobrze negocjować czy zarządzać. Dla mnie szczytem było, gdy pan D. z PiS będący wiceprezydentem podpisał umowę oddając za grosze - bodaj 1200 zeta ponad 10 ha plaży miejskiej Mielenska na 20 lat w prywatne ręce, a potem tłumaczył ze ... nie pomyślał... nie wiedział, ze tam mogą zrobić. Ja mu wierze, ze nie pomyślał, bo takich wybieramy. Zreszta pan marszałek H. tez przy jakiejś aferze z przetargiem tłumaczył się, ze się na tym nie zna - tez mu wierze! Na pewno nie zna się na tym i nie wie. Przepraszam, ale biznesmeni maja sue litowac nad urzedniko-politykami, których jedynym sukcesem zyciowym jest to ze dopuszczono ich do dysponowania majątkiem i kasa, która nie zarobili i nie odpowiadają za błędne decyzje...? Być może moznaby podpisując umowy z biznesmenami wiecej z nich wycisnąć, ale z drugiej strony to chyba dobrze, ze panowie Golemowie potrafili załatwić zgody na postawienie swoich restauracji na Walach, bo gdyby nie to dalej by tam psy dupami szczekaly w najatrakcyjniejszym miejscu miasta! Raczej wiec jestem im wdzięczny i tym urzędnikom - bo oni nie okradli nikogo, ale zarabiają w tym miejscu, a szczecininianie lubią tam przychodzić - a wiec o co chodzi? Wolalbys, żeby tam NIC nie było i wtedy gdyby nikt nie zarabiał, gdyby tam było ciemno i kupy leżały, to czulbys się lepiej? Wpadli na pomysł, zrealizowali i zarabiają, bo ludzie płaca za jedzenie i picie - w czym problem? Gdyby urząd dofinansowywal te restauracje... to moglibyśmy pogadać czy dobrze czy zle? Naprawde nie wiem o co chodzi? Jak komuś nie odpowiada tam to polecam inne - U Wyszaka, Bachus, Klubik, Prawda... Był Konik Morski, ale już nie ma... to nie urzędnicy zdecydowali, a klienci. Zamknięto restauracje - było dobre jedzenie - bo nie zarabiała, a inne działają w tym miejscu i maja się dobrze. Kogoś chcesz za to obarczyc wina? Golemow czy mnie? Bo jestem już głupi... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Andreas, nie udawaj głupszego niż jesteś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 11:01 To rynek decyduje, czy klienci przychodzą czy nie. Składa sę na to wiele rzeczy i za to nigdy w życiu nie pomyślałbym, ze Golemowie czynią coś niewłaściwego. Rzecz w tym, że choćby w każdym mieście również w Szczecinie wydaje się ograniczoną ilość pozwoleń na sprzedaż alkoholu. Jeśli Pan Kęsik się publicznie przyznaje, że w imieniu Pana Golemy chodzi i złożony wniosek przekłada na pierwszy na kupce, to coś jest nie tak. BO jak sam zwróciłeś uwagę, wiele knajp może nie wypalić. Ale środki na ich otwarcie są ograniczone. Tu przykład: 1. Masz pomysł na knajpę 2. wydzierżawiasz nieruchomość 3. rozpoczynasz remont/adaptację pomieszczeń 4. składasz w międzyczasie wnioski o pozwolenia 5. i czekasz (Golema dostaje od razu, a inny biznesmen czeka kilka albo kilkanaście miesięcy) 6. za dzierżawę płacisz cały czas (to może być 10-15 tys zł za lokal o powierzchni 200 m2 miesięcznie), ale na otwarcie knajpy nie masz zgód. Każdy punkt handlowy czy usługowy potrzebuje kilkunastu miesięcy aby zacząć funkcjonować (to jest okres w którym lokal przynosi straty). 7. Golema po rozkręceniu biznesu w czym za wsparcie finansowe w kampaniach pomagają mu politycy zaczyna zarabiać. 8. Ty niestety nie, bo ciągle czekasz na pozwolenia. TO wszystko jest zrozumiałe. Przedsiębiorczość TAK ale układy politycznomafijne NIE. Kolejna rzecz: Golema rozpoczynał działalność w czasach, gdy po knajpach rozbijali się gangi typu Oczki i ściągały haracze. Golema miał swoją "mafię karateków". To był jego pomysł na biznes. Od razu włączył struktury gangu w konsorcjum a z Oczkiem i jemu podobnymi żył na stopie przyjacielskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Andreas, nie udawaj głupszego niż jesteś... 26.06.10, 11:22 Nie wiem co sugerujesz i nie chce wiedziec... ale jest i było tyle róznych słuzb, ze chyba wszystko zbadali. Masz racje politycy decyduja, bo politycy sa na urzedach! A urzednicy podejmuja decyzje - czasami jakis wazny urzednik moze wstrzymac decyzje, bo uzna, ze trzeba z nim "porozmawiac", MOZE TAKIE COS SPOTKAŁO NAWET PANA GOLEME... Sam działałem i musiałem uzyskiwac decyzje urzedników, zreszta każdy, podkreslam kazdy kto prowadzi działalność musi. Zarówno zgody w temacie ocieplenia budynku, doprowadzenia wody czy tez jak wspominasz koncesji na alkohol. Importowałem towary, to nie mów mi ile zalezy od decyzji urzednika, decyzji, ktora jest jego i moze podjac jaka chce... bo prawo dakje mu takie mozliwosci. Nie bede opisywał, jak mnie na granicy "przeczołgali" nie raz... ale nie dałem sie - na tym polega siła, zeby nie rezygnowac. Nie bede opisywał moich historii... miałem takze kontrole, które trwały kilka miesiecy - a urzednik zaden nawet nie przeprosił. Musialem czekac na korytarzu urzedu, jak przestepca, a i jeszcze próbowali ze mna pogrywac, zastraszac i czekac. W koncu podpisali, ze wszystko jest w poprzadku. Ale musialem grzebac w przepisach, prawie i zatrudnic prawnika. Nawet słowa nie usłyszalem... przepraszam. Teraz - przyznaje - juz sa inni urzednicy. Jakby bardziej przychylni, takich spotykam w urzedzie. Prawda, ze nie ma łatwo... ale wybacz prowazdenie biznesu, to nie jest bajka, to je bitwa. Ta rybna restauracja Konik Morski miala koncesje na alkohol, była na nowym Starym Miescie i dobre było jedzenie, a jednak ludzie tam nie przychodzili... zamknieto. Tak wiec zgody urzednikow, to nie WSZYSTKO! Restauracje istniejace sa zamykane, bo nie wychodza na swoje. Mialy zgody i pozwolenia... Prosze zebys nie przesadzal, ze wszystko zalezy od urzednikow, bo to nie jest prawda - najwiecej zalezy od nas. A umiejetnosc pozyskania zgód, zezwolen, koncesji, a potem prowadzenia calej ksiegowosci i innych papierkow, to tez element prowadzenia dzialalnosci i trzeba to umiec. Wybacz, ale jezeli ktos potrafi dobrze gotowac, a nie radzi sobie z papierkami i inspekcjami, to wybacz... pierwsza kontrola sanepidu, skarbówki czy innych... i po nim - chyba ze wezmie wspolnika do tego, ktory zajmie sie tym, by papierki sie zgadzały! Prowadzenie kazdej firmy, to nie tylko to co widzisz, ale firma, to to co nie widac... do pracy zatrudnialem ludzi, ktorzy sie na tym znali, ja nie musialem, bo oni byli lepsi ode mnie. Gdy ktos o cos mnie pytał, a odpowiadalem, ze nie znam sie na tym... to mi nie wierzył, a ja tylko zainwestowałem i zarzadzalem. Tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Andreas, nie udawaj głupszego niż jesteś... 26.06.10, 11:40 Czasami trzeba wiedzieć... Byłem winny urzędowi kilkanaście, kilkadziesiąt tysięcy... no zalegalem z jakimiś opłatami, bo miałem problemy. W końcu przynioslem wszystko w zębach z odsetkami... a pani urzędniczka mi mówi, ze jak wysyłają ponaglenia, to trzeba przyjść, bo mogą umorzyć, rozłożyć na raty - nie wiedziałem, zapłaciłem wszystko z odsetkami. Czyja wina, ze ktoś wiedział, znał prawo, miał doradcę, to umorzylo mu 60 tysięcy! Na tym tez polega prowadzenie działalności, żeby wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Skandal popierasz andreas. Gdzie interes gminy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 13:22 Pisałeś coś wcześniej, że to dzięki Golemom zawdzięczamy Wały Chrobrego. Zawsze myślałem, że zawdzięczamy je Hermanowi Hakenowi. Wały Chrobrego to najbardziej reprezentatywne miejsce Szczecina. Przez 55 lat od wojny nikt nie mógł nawet pomyśleć o tym by prowadzić tam działalność gastronomiczną, która w tym miejscu w wypadku każdej działalności gastronomicznej przynosiłaby i przynosić będzie wysokie dochody. Ale pewnego dnia dziwnym trafem znalazł się Pan Golema, który dostał zgodę na "wykorzystanie pasa drogowego" i rozpoczął tam prowadzenie gastronomii "wykorzystując pas drogowy". Szczecin to bodaj jedyne miasto na świecie, gdzie ktoś za "wykorzystanie pasa drogowego" płaci 4 tys. zł na miesiąc prowadząc 3 restauracje na 300 osób każda. Nie dziwi Cię, ze gdy Golema zainteresował się zagospodarowaniem wałów miasto nie rozpisało przetargu? 2 lata temu miasto prowadziło przymiarki, by rozpisać przetarg na dzierżawę traktu prowadzącego od Pl. Żołnierza przy bramie królewskiej do placu Lotników. Kwota jaką miasto wstępnie kalkulowało za taką dzierżawę to było 1 000 000 zł. W tym samym czasie Golemie przedłużono "wykorzystanie pasa drogowego" na Wałach Chrobrego za kolejne 4 000 zł miesięcznie na okres następnych kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gemini Re: Skandal popierasz andreas. Gdzie interes gmin IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 16:52 2 lata temu miasto prowadziło przymiarki, by rozpisać przetarg na dzierżawę traktu prowadzącego od Pl. Żołnierza przy bramie królewskiej do placu Lotników. Kwota jaką miasto wstępnie kalkulowało za taką dzierżawę to było 1 000 000 zł A dlaczego nie 5 000 000 zł albo i 10 000 000 mln zł?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Skandal popierasz andreas. Gdzie interes gmin IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 01:47 anatol co ty pieprzysz odbilo ci calkowicie masz jebla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Skandal popierasz andreas. Gdzie interes gmin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 19:49 Pewnie, gdybym publicznie to powiedział co napisałem, to koleżków Golemy miałbym na karku. Ale nie załatwili by mnie w bramie (jak to bywało na początku ich działalności) tylko pełnym zestawem kontroli, którymi ich poplecznicy wygarbowali by mi skórę. > anatol co ty pieprzysz odbilo ci calkowicie masz jebla Gmina powinna zarabiać, by zaspokajać potrzeby jej mieszkańców. A prawda jest taka, że każdy z tych polityków umoczył się u Golemów, bo każdy korzystał z ich wsparcia. Stąd żaden nie postawi uczciwych warunków dzierżawy Wałów, czy innych lokalizacji, które są we władaniu gminy. Każdy inny przedsiębiorca, gdyby chciał otworzyć restaurację na Wałach musiałby płacić min. 10cio krotnie więcej (w każdym szanującym się mieście, którego władze dbają o interes miasta) niż Golema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colo Re: Ale Golemowie nie prowadzą tych knajp IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 11:41 klamiesz kontrole mamy regularnie placimy wysokie podatki i mamy duzo dobrych pomyslow przy tym jestesmy pracowici wiec nie klam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Hmmm, ciekawe... IP: *.chello.pl 26.06.10, 01:03 Gość portalu: anty-ZED-bredzik napisał(a): > Ależ chętnie zostanę uświadomiony, jak np. nie mając nic poza jedną knajpą możn > a się w kilkanaście lat dorobić własności kilku lokali... wynikałoby z tego, że > każdy lokal daje rok po roku de facto kupić kolejny... Właśnie przed miesiącem otworzyli knajpę na rogu ul. Jagiellońskiej i al. Piastów w miejscu drogerii, która istniała tam przez dobre pół wieku. Zastanawiają dwie sprawy: - dlaczego drogeria (jedyna w promieniu 1 km - zwłaszcza po likwidacji swojej siostrzycy u zbiegu ulic 5-go Lipca i Pocztowej oraz "Finezji" na rogu ul. Jagiellońskiej i Wojska Polskiego) została zlikwidowana; - dlaczego otwarto lokal gastronomiczny w sytuacji, gdy w promieniu 200 m znajduje się ok. 5 innych knajpek, kawiarni, jadłodajni, a nawet jeden lokal z kuchnią japońską. Nie zauważam bowiem, aby mieszkańcy miasta gremialnie przesiadywali przy stolikach kawiarnianych 12 h na dobę, jednocześnie przy tym pracując, natomiast środki czystości każdy kiedyś kupić musi (choć jeżdżąc ciecińskimi tramwajami można w to zwąpić...). Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Hmmm, ciekawe... 26.06.10, 01:09 Powiem Tobie, ze otworzyli Figaro w miejscu Bajki... taka miał byc restauracja z klasą. Zamkneli, bo nie wyszło. Tak wiec nie wszystko czego dotkną przemienia sie w złoto. Czemu jedni padaja, a inni trwaja, a jeszcze inni otwieraja biznesy... to jak z Lotto, nie wszyscy wygrywaja, ale wszyscy graja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Hmmm, ciekawe... IP: *.chello.pl 26.06.10, 01:23 > Tak wiec nie wszystko czego dotkną przemienia sie w złoto. > > Czemu jedni padaja, a inni trwaja, A czemu jedni otwierają nowy lokal co kwartał, a inni z trudem przez całe zycie utrzymują jedną kawiarnię w okolicy? I skąd te pieniądze na kolejne (trafione czy nietrafione, pal sześć) inwestycje? Faceta z "Chiefa" chcą piznąć od dłuższego czasu - on nie ma takich możliwości, aby otwierać co roku nową mutację swojej knajpy albo wykupić całe Wały Chrobrego - czy to nie dziwne? Przecież zarabia pieniądze w tym mieście od czterdziestu lat?... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Hmmm, ciekawe... 26.06.10, 01:48 Słuchaj, zaczynałem w garażu... miałem silna konkurencje. Potem mialem wiekszy garaż, potem hale, dwie... a ta moja konkurecja stale w tym samym garazu była! Na czym to polega? Pytasz mnie jak to zrobic czy chcesz cos zasugerować? Znam wielu, którzy zaczynali biznesy w latach 90. jedni dzis sa bogaci, inni srednio, a inni ledwo... Cos Tobie powiem - mam kolegów, którzy uwazam maja mniejsze kompetencje i umiejetnosci ode mnie, ale sa ludzmi bogatymi bardzo... rozwineli biznes, weszli w spólki i maja szmal. Jezeli pracujesz sam na siebie, to zarobisz 2-10 tysiecy, jak bedzie dla Ciebie pracowac 10 osób i kazdy zarobi tysiac, to masz dziesiec tysiecy, ale jak 100 osób, to juz 100 tysiecy... Sztuka polega na tym, zeby jak najwiecej ludzi pracowało dla Ciebie. No, to jest jedna droga... Niektórzy kupuja nieruchomosci, a potem je sprzedaja - nie trudno zgadnąć, że z zyskiem - tez zarabiaja. Inni handluja autami... Ty kupisz auto czy dzialke budowlana, potem sprzedaz i jeszcze na tym stracisz, a inny zarobi majatek na sprzedazy aut i nieruchomosci. Sa biura nieruchomosci, ktorych wlasciciele sa bogaci, a sa takie, ktore sa takie małe jednoosobowe, jak byly 10 lat temu. Sa takie zaklady fryzjerskie... sa warsztaty samochodowe... były w garazu i zostały w garazu, a ich konkurenci wybudowali autoryzowane serwisy czy wrecz salony znanych marek... Co ja Tobie bede gadał - tez chciałbym byc bogaty... rozumiem Ciebie, ale nie ta głowa niestety. Przybij piatke i do łóżeczka, bo rano trzeba wstac. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Hmmm, ciekawe... IP: *.chello.pl 26.06.10, 01:57 andreas.007 napisał: > Słuchaj, zaczynałem w garażu... miałem silna konkurencje. > Potem mialem wiekszy garaż, potem hale, dwie... > a ta moja konkurecja stale w tym samym garazu była! Cwaniaczku - al Capone też w garażu zaczynał. W dniu św. Walentego... en.wikipedia.org/wiki/Saint_Valentine%27s_Day_massacre > Przybij piatke i do łóżeczka, bo rano trzeba wstac. To może ty, durniu, jutro walisz do roboty na piątą - nie wszyscy jednak zrywają się tak rano, żeby zbierać haracz jako żołnierze mafii od zastraszonych w garażu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: andreas, koleżka Golemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 16:33 przyjmij taką zasadę. jeżeli masz żal,że ktokolwiek : kowalski, goleba, gazeta wybrocza, krauze, jacyma,królik bugs ma coś, twoim zdaniem zbyt tanio od władzy, to (uwaga!) pytaj i rozliczaj władzę jednym slowem nawet o władzy antyzedzik nie wspomniałeś. czepiasz sie ludzi przedsiębiorczych jak każdy mentalny komuch lub sfrustrowany nieudacznik. komunizm to nie jest system ale to jest coś co niektórzy ludzie mają w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
ohne_zucker Re: andreas, koleżka Golemów 25.06.10, 17:12 aysy, szacun! wiesz za co ? wiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blazenek Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: 46.115.31.* 24.06.10, 22:45 mozna to okreslic jednym slowem blazenada. gosc w mediach teraz bedzie pokazywal jaki jest dobroduszny ze w ramach przeprosim wesprze hospicjum. zenujacy pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 22:59 brawo panie golema politycy mysla ze sa bezkarni trzeba z tym zrobic porzadek.masz racje luczak to pajac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarema Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: 213.155.169.* 24.06.10, 23:18 Myślę, że to ty jesteś pajac, jesli dzieci dostaną wsparcie to jest pajacowanie?? puknij sie tam gdzie trzeba, pewnie nigdy nikomu grosza nie dałeś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator1 Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: 213.155.169.* 24.06.10, 23:15 Jesli odrobinkę przeczytasz uważnie wypowiedż Jabłońskiego to zrozumiesz realną stawkę czynszu, nie sądzę, żeby ktoś chciał dokładać z własnej kieszeni po to, żeby zadowolić organy powołane do krzewienia kultury , a Pan Łuczak wykazał się wyjatkową ignorancją znajomosci tematu i problemów przedstawianych przez obie strony- publicznie zresztą, zdziwienie totalne też budzi to iż musiał się zapoznac ze słowami które wypowiedział na komisji sejmiku, zatem czyżby utracił kontrolę nad tym co wtedy mówił? Mogło by to dość jednoznacznie świadczyć o jego kondycji umysłowej. Pozdrawiam wszystkich internautów. Obserwator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: *.mysmart.ie 25.06.10, 01:16 zwroc uwage, ze colosseum jest ciezarem dla golemy i co chwile stara sie je wcisnac to miastu to wojewodztwu. nikt inny na to nie wylozy kasy i tylko urzednicy sa w stanie wylozyc taka kase i dac mu wyjsc z tej nietrafionej inwestycji z zyskiem. inaczej sie nie da. przejechal sie na kosmosie i przejechal sie na colosseum. taktyka jest taka by wyrwac za nie jak najwiecej i wycofac sie z tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radny Grass Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: *.182.68.35.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.06.10, 22:44 No i niech mi ktoś powie że palenie trawki jest nieszkodliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: 213.155.169.* 24.06.10, 23:21 tak jak widać, nic a nic marycha na umysł nie szkodzi zwłaszcza w trakcie sesji :) i po niej także- musiał sie biedaczek zapoznać z tym co mówił :( oj, biedny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: 213.155.169.* 24.06.10, 23:26 No i przyjdzie oddać pieniądze zarobione z podatków biznesmenów, na szczęście na szczytny cel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Golema chce pieniędzy od Łuczaka IP: *.szczecin.mm.pl 25.06.10, 00:26 To jak Łuczak napisał doktorat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Lecim na Ciecin IP: *.chello.pl 25.06.10, 00:52 Sugerujesz, że Łuczak napisał doktorat tak, jak Golema dorobił się własności 80% knajp w Ciecinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Lecim na Ciecin IP: *.chello.pl 25.06.10, 06:56 Może się założymy , kto wygra? Przy okazji nie chciałbym z pieniędzy podatników becalować za niewyparzony język radnego. Mam nadzieje, że pamiętamy wszyscy zachowanie radnego, jego butę, arogancję, chamstwo. Być może ma zapłacić nie za te słowa, ale za inne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as zakończy się przeprosinami i nawiązką 2-3 tys zł IP: *.globalconnect.pl 25.06.10, 07:31 a i tak sprawa samej filharmoni nie zostanie rozwiązana .błąd urzedu marszałkowskiego był taki że w umowie przedwstępnej nie gwarantowano niezmienność cen albo zmiany na jakimś poziomie od ceny pierwotnej. Dzisiaj jest taka sytuacja że albo filharmonii nie bedzie przez 2-3 lata, albo namiot za duzo drozej niż po podwyżce w colloseum albo colloseum po nowych stawkach.To urząd marszałkowski wpedził podatników w takie wybory.Ciekawe czy ktoś w urzędzie marszałkowskim za to odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baiw Re: zakończy się przeprosinami i nawiązką 2-3 tys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 08:01 Szalenie lubię, gdy ktoś chce za wszelką cenę pokazać jaki jest mądry i jak świetnie zna się na rzeczy, a myli Filharmonię z Operą :D Humor mnie się od razu poprawia i w tym wielce wesołym nastroju odsyłam do ponownej lektury artykułu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: zakończy się przeprosinami i nawiązką 2-3 tys IP: *.globalconnect.pl 25.06.10, 09:15 faktycznie moja gafa, taka na poziomie komorowskiego.ale sedno pozostaje czyli brak zabezpiczenia przed radykalną podwyżką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik strategia Urzędu Marszałkowskiego IP: *.szczecin.mm.pl 25.06.10, 08:28 Błąd to miernoty u władzy, które nie potrafiły i którym nie chciało się dupy ruszyć by znaleźć alternatywne rozwiązanie w międzyczasie. I teraz biznesmen cynicznie wykorzystuje ofiary. Zresztą Urząd Marszałkowski już nie raz zademonstrował, że to jest metoda. Udają głupków (jak w tych przetargach pod samochody z 240 KM) a przecież nikt ich za głupote i braki kompetencji nie ukarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy jacyna miała rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 07:19 pamiętam jak radna jacyna mówiła publicznie,że wręcz łuczaka się boi. nie wie dlaczego ale sie boi bo łuczak dla niej dziwnie sie zachowuje itd okazało sie, że miała rację. okazało sie, że jest narkomanem i mógł byc na głodzie lub na hayu jako przewodniczący sejmiku z ramienia PO (!). teraz się okazuje,że jest nieobliczalny w słowach i nierozumny. jacyna jak widać miała rację. wtedy sądziłem,że jacyna przegina , dzisiaj zwracam honor i przyznaję ( w tej kwestii!) racje. nie do pominięcia jest tez środowisko, które go broni w tym wątku: "chcesz paweł walczyć z nami (urzednikami) to zobaczysz" :(( zresztą wczoraj jerzy urban poparł komorowskiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as PO reprezentuje Polskę urzedniczą.Urzędnik ponad IP: *.globalconnect.pl 25.06.10, 07:33 wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: PO reprezentuje Polskę urzedniczą.Urzędnik po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 08:12 nie obrażaj urzędników. zachowanie tych smieci ( w tym wątku) to nie urzędnicy ale (!) B I U R W Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: jacyna miała rację IP: *.ipspace.xilinx.com 26.06.10, 00:29 i ty mi zarzucasz, ze ja pomawiam a sam wypisujesz takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
degrizer Golema chce pieniędzy od Łuczaka 25.06.10, 07:55 gole - ma- owie to zlodzieje PISOWSCY . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy ty admin masz jakis olej w głowie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 08:08 degrizer napisała: > gole - ma- owie to zlodzieje PISOWSCY . no proszę jaki wspaniały o b y w a t e l. jak widać z partyi lyberalnej :( ty admin masz jakis olej w gfłowie czy trzeba wpisać cos o michniku? Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen no i bardzo dobrze!!! 25.06.10, 08:20 Każda polityczna chamota traktuje przedsiębiorców jak zło konieczne do dojenia z nich kasy.Nareszcie swojego dobrego imienia zaczęli bronić ci co tę chamotę utrzymują.Łuczak to palacz marihuany w dalczym ciagu zatrudniony po politycznym układzie poczuje teraz co to znaczy zadrzeć z przedsiębiorcami. A z wypowiedzi dla GW ma następne zarzuty:))))))))))) dno POlityczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm czy Łuczak to ten ćpun ? IP: 188.33.166.* 25.06.10, 08:25 ten co z koleżką z PO narkoposłem bzykali się w samochodzie, w lesie pomagając sobie tabletkami na potencię, skrętami i amfetaminą ? Jakiś on.... szemrany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: czy Łuczak to ten ćpun ? IP: *.szczecin.mm.pl 25.06.10, 08:41 Zapytajcie promotora o jego doktorat! Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen Re: czy Łuczak to ten ćpun ? 25.06.10, 08:45 Jeżeli coś jest nie tak, to promotor jest ostatnią osoba która udzieli odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: czy Łuczak to ten ćpun ? 25.06.10, 17:56 tatemen napisał: > Jeżeli coś jest nie tak, to promotor jest ostatnią osoba która > udzieli odpowiedzi. ............... dokładnie przecież sam pod sobą nie będzie gałęzi podcinał,jeżli cos tam coś tam;-) poza tym w dobie internetu czy to lic czy mgr czy dr to nic nadzwyczajnego, każdego na to stać,kwestia tylko kasy na czesne za studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizmen Re: czy ZED to ten Łuczak ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.10, 08:31 Betrix. Zamknijcie na tym forum działalnośc tego zeda.Nie sądzisz,że Was kompromituje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED kombinuj dalej IP: *.ipspace.xilinx.com 26.06.10, 20:40 staraj sie bardziej. jak na razie komrpomitacja jest po stronie tych co wywolali ta afere. Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen znaczy się po stronie ćpuna? 26.06.10, 21:29 ćpuna któy pomiawia i obraża szczecińskich przedsiębiorców z podatków których płacona jest pensja twojego pana,Krzystka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Golema zwykły hochsztapler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 18:20 Uczciwy przedsiębiorca. Przykro się patrzy, że szczecińskiego cwaniaka nr 1 nazywa się przedsiębiorcą. Jeszcze przed wyborami zdobądź się Jacyno Witt na uczciwość wobec siebie i przyznaj rację Łuczakowi. Chyba, że sposób zdobywania majątku jest ci bliski z twojej biznesowej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen Łuczak zwykły ćpun 04.07.10, 20:02 który całe życie żyje z układu politycznego.Jak Golema będzie miał wyrok za szemraństwo to możesz szczekać na forum ale tak to twoje szczekanie jest POdlejsze od Łuczakowego bo zza węgła. Podpisz się imieniem i nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Łuczak zwykły ćpun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 12:15 A skąd wiesz, że Łuczak to ćpun? Może z jakiegoś wyroku sadowego? Może spędził jakiś czas w zakładzie odwykowym? Wiesz, to bo jest to tajemnicą poliszynela. W czasach studiów a potem w hotelu asystenckim jak mieszkał to palił dużo i mu tak zostało. Tak samo jest z Golemą. Wszyscy wiedzą w jaki sposób doszedł do "fortuny", tyle, że każdy polityk łącznie z Jacyną Witt jest umoczony. Ma zbyt dobre koneksje polityczne i obawy w ludziach jest zbyt wiele, że gdy zaczną przeciw niemu zeznawać to pociągnie ich na dno. Policz Jacyno policz ile miasto powinno zarabiać na dzierżawie Wałów Chrobrego. Chcesz być prezydentem to będziesz musiała zmienić tą oszukańczą sytuację jaka obecnie istnieje. Jestem przekonany, że jednak nie jesteś na tyle samodzielna i boisz się o własne interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen Re: Łuczak zwykły ćpun 06.07.10, 07:13 Umoczony to jest twój mały w cudzej d...pie,skoro tak piszesz o ludziach którzy prowadzą firmy i tyle mam ci do powiedzenia urzędniczy smieciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Łuczak zwykły ćpun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 11:31 Nie jestem urzędnikiem a przedsiębiorcą. A propos: Uderz w stół a nożyce się odezwą. > Umoczony to jest twój mały w cudzej d...pie,skoro tak piszesz o > ludziach którzy prowadzą firmy i tyle mam ci do powiedzenia > urzędniczy smieciu Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.krolika Golema vs Łuczak 25.06.10, 09:01 Pana Golemy nie znam. A pana Łuczaka znam z TV. Za każdym razem kiepsko wypadał w okienku. Pana Golemę z pewnością cechuje duży spryt. A pan Łuczak , jeśli ma jakieś podejrzenia , to powinien zdobyć dowody i zgłosić się do prokuratora, najlepiej Generalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Extra Re: Golema vs Łuczak IP: *.chello.pl 25.06.10, 09:30 czy w sprawie Łuczak-Atamańczuk śledczy i sąd dowiedzieli się od kogo kupował narkotyki jeden i drugi. Może inaczej, kto zaopatrywał Platformę z amfetaminę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik miasto prywatne... IP: *.globalconnect.pl 25.06.10, 11:16 nic dodać, nic ująć.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as trudna jest pozycja łuczaka IP: *.globalconnect.pl 25.06.10, 11:45 zawsze bedzie mu wypominana afera narkotykowa.Ciekawe czy PO umieści go na listach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus Re: trudna jest pozycja łuczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:53 próbuje się teraz zasłużyć Gawłowskiemu ale może mu kasy na kampanię wyborczą zabraknąć jak będzie musiał wybecalować na hospicjum :)))))) a dobrze temu śmieciowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Dzieci do władzy!Marsz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 17:16 A co można powiedzieć o kimś, kto słowem bruk umysłu? Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Golema chce pieniędzy od Łuczaka 25.06.10, 19:21 O wielką kasę się tam rozgrywa pula widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol A Golemom temat nadała Jacyna Witt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 00:29 Mam o Łuczaku negatywne zdanie. Ale coś w tej sprawie jest zastanawiające. W jaki sposób słowa, które padły na komisji kultury przedostały się do Panów Golema? Przecież udział w komisji bierze kilku radnych i protokolant? Mecenas Kowalewski twierdzi, że ma stenogram i świadków, którzy potwierdzają, że słowa, które uraziły Golemę, padły podczas dyskusji. Otóż, osobą, która najsilniej nalegała na podjęcie współpracy z Panami Golema jest Radna Jacyna Witt będąca przewodniczącą tej komisji. Gdyby umowa została podpisana po umówionych wstępnie cenach wówczas Jacyna Witt wykorzystałaby to jako swój sukces. Jednak sprawa nabrała złego obrotu, czego Jacyna Witt nie przewidziała (nie zdawała sobie sprawy że z Golemami nikt dobrze nie wyszedł jeszcze). I zamiast jednego z sukcesów pozostałby jej jedynie porażka, którą podkreślaliby w wyborach jej polityczni oponenci (to Jacyna Witt nalegała, rekomendowała i wskazywała na jedyną słuszność w wyborze Colloseum jako miejsca dla Opery). Toteż Jacyna Witt będąc wykorzystaną przez Golemów wpadła we własne sidła. Ponieważ babka jest bystra, dlatego zaczyna rozgrywać karty. Będąc w bardzo złych relacjach z Radnym Łuczakiem postanowiła na niego nadać do protektorów. A Ci wiedząc jak negatywną prasę mają obecnie wykorzystają każdą okazję by te opinie uciszyć. Jeśli więc Łuczak zostanie skazany to taki wyrok zamknie usta każdemu posiadającemu własną negatywną opinię co do ich postępowania. Tym samym odwraca się cała sytuacja: Golemowie zostają uwolnieni od negatywnych komentarzy, Jacyna Witt zyskuje plusa u Golemów i szansę na dodatkowe tysiące na kampanię oraz wyciszenie możliwych pojawiających się komentarzy co do jej działających na szkodę województwa rekomendacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen genialne!! ale głupie 26.06.10, 08:55 www.jacyna-witt.pl/index.php?m=blog&bm=8&bpm=0&blog=455&lg=1 A prawda jest taka prosta. Tekst z komisji ukazał się na blogu Jacyny-Witt. Jacyna-Witt sama jest przedsiębiorcą i jest wyjątkowo uczulona na chamskie ataki prymitywnych polityków na tych którzy ich utrzymują co sama podkreśliła. Co do poparcia, to Golema jest przyjacielem Krzystka bo jego syn ćwiczy w niego karate. Awięc teoria spisku nieprawdziwa. Dodajmy do tego że za Golemami lobbuje Jabłoński a trudno przypisać Jacynie-Witt lobbowanie za Jabłońskim :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docker Re: genialne!! ale głupie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.10, 11:49 Bez względu na słuszność uwag Łuczaka zastanawiająca jest alergiczna reakcja pani Witt i pana Golemy. Na obradach sejmiku, na zwykłych obradach Rad gmin padają dużo ostrzejsze słowa , rózne kontrowersyjne opinie. Takie są prawa demokracji i tak wygladają polskie realia. Pan Łuczak ma zastrzeżenia do warunków kontraktu, emocjonalne podejscie do kontrachentów ale nie robi tego we własnym interesie, jak widać nawet szkodząc sobie - naraża się na szykany sądowe. Druga strona robi z tego aferę, strasząć sądem i wielkimi odszkodowaniami czyli czuje się zagrożona w realizacji swoich przedsięwzięć . Nie możemy dopuszczac by radni jakiego kolwiek szczebla działali pod szantażem i groźbami sądowymi bo zawsze znajdą się "przedsiębiorcy" gotowi używać w polemice tych argumentów. Nie będąc zwolennikiem pana łuczaka w tym wypadku stoje po jego stronie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugru Re: genialne!! ale głupie IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 18:41 srali muchy będzie wiosna:))) ostre słowa mogą padać między osobami publicznymi.mogą się wyzywać i naparzać ale jak śmieć ćpun wyzywa przedsiębiorców to ma za to zapłacić!i Jacyna dobrze że to upubliczniła żeby wszystkie polityczne śmieci odpier..ły się od prywaciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen Re: genialne!! ale głupie 26.06.10, 22:11 A czegóż można się spodziewać po byłym działaczu PO z 16 zarzutami za korupcję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Jacyna nie jest tam dla prywaciarzy IP: *.ipspace.xilinx.com 26.06.10, 23:14 jako radna ma reprezntowac interes wojewodztwa, glownie jego interes majatkowy. jedyne co wniosla do dyskusji o operze to: -wywolanie klotni -pyskowka -rozkrecenie afery -sprowokowanie golemy do pozwania luczaka jak dla mnie polityka moze sie odczepic od golemy, cala polityka. (lacznie z wchodzaca mu w d. jacyna). tylko kto mu wtedy kupi colosseum bo chetnych nie widac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ) Re: Jacyna nie jest tam dla prywaciarzy IP: *.chello.pl 29.08.10, 13:23 MJW bez "afer" nie istnieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: genialne!! ale głupie IP: *.ipspace.xilinx.com 26.06.10, 23:17 jak widac z tego stenogramu to luczak i kasznia, czyli dwoch radnych moze o nie najczystszej opinii, ale ktorzy sa najbardziej pietnowani, najwiecej zabieraja glosu w sprawie i najwiecej na jej temat wiedza. aktywnoscia w dzialaniu dla wojewodztwa goska im jakos nie rowna. widac dla niej to niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen autorytety PO 27.06.10, 08:30 Kasznia? to ten co ma 16 zarzutów korupcyjnych? Łuczak? To ten co ćpał i uprawiał przyjaźń z Atamańczukiem w samochodzie z tabletkami Extasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED dokladnie TAK! IP: *.ipspace.xilinx.com 27.06.10, 20:44 dokladnie ci ludzie, ktorzy sa od ciebie trzy razy bardziej aktywni i trzy razy skuteczniejsi. i nawet to, ze przekrecasz fakty by ich jeszcze bardziej oczernic tego nie ukryje, ze oni pracuja w sejmiku podczas gdy ty jestes tam by krecic afery. Odpowiedz Link Zgłoś
tatemen Re: dokladnie TAK!liczenia matematycznego 27.06.10, 21:56 W sejmiku nie jestem ale skoro tak twierdzisz to zgadzam się z tobą że ode mnie są trzy razy bardziej aktywni w ćpaniu i korumpowaniu ;)))))))))moja aktywność na tym polu równa się zero więc proszę nie stosować przeliczenia matematycnego Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: dokladnie TAK!liczenia matematycznego 29.06.10, 02:30 nie goska, sa aktywni w pracy dla wojewodztwa podczas gdy ty jestes aktywna w rozkrecaniu afer i robieniu politycznego szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Re: dokladnie TAK!liczenia matematycznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 14:20 a konkretnie co zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: dokladnie TAK!liczenia matematycznego IP: *.szczecin.mm.pl 29.06.10, 14:22 Ja też chciałbym widzieć co taki Łuczak poza ze 3 pensjami robił... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: dokladnie TAK!liczenia matematycznego 06.07.10, 01:41 poczytaj stenogram, zobacz kto wykazuje wiedze i zainteresowanie tematem, kto wykazuje aktywnosc i wypowiada sie konstruktywnie. potem wypieprz awantury wywolane przez jacyne i juz masz odpowiedz kto jest aktywny i nadaje sie na radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: dokladnie TAK!liczenia matematycznego IP: *.szczecin.mm.pl 06.07.10, 08:36 A Ty siedzisz w Irlandii na zmywaku, czy w Urzędzie Marszałkowskim czytasz stenogramy i ośmieszasz PO na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramirez bingo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 09:23 Łuczak ćpun i Kasznia z 18 zarzutami o korupcję?bełkoczący coś nieskładnie i rozsiewający utopijne wizje wspomagane? pokaż mi twoje ałtorytety a POwiem ci kim jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: dokladnie TAK! 05.07.10, 12:51 Drogi Zed-ie (lub grupu ZED) nie róbcie z siebie idiotów, nawte tuba partyjna musi mieć jakiekolwiek znamiona mówienia prawdy. Ośmieszacie siebie i ludzi dla których pracujecie. Dzięki takim "PR" - owcom z bożej łaski jak ty-wy o mały włos Bronek by przegrał Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: dokladnie TAK! 06.07.10, 01:39 jak zyjesz w swiecie pr-owcow to mam twoja opinie w dupie. i tyle. i kto sie osmiesza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: dokladnie TAK! IP: *.szczecin.mm.pl 06.07.10, 01:41 A Ty żyjesz w świecie urojeń i masz problemy z wyciągnięciem szyi z otworu i zobaczeniem rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: dokladnie TAK! 06.07.10, 08:12 Forum to miejsce na dyskusję i wymianę poglądów, a nie wzjemne obrażanie się jednak nawet tak spojna osóbka ja ja dostaje szału czytając Twoje teksty. Chłopie co ty bedziesz robił jak "Twoi" przegrają wybory? Komu będziesz wkładał palec do..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol 65% dla Komorowskiego ... o mały włos przegrał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 11:38 Nie popieram PO ale muszę tu zaznaczyć, brak uczciwości po Twojej stronie. Bronisław Komorowski otrzymał w Szczecinie jeden z najwyższych wyników wyborczych w skali kraju. Biorąc pod uwagę wynik trzeba przyznać, że szczecińscy "PR"-owcy PO byli nadwyraz efektywni. > Drogi Zed-ie (lub grupu ZED) nie róbcie z siebie idiotów, nawte tuba > partyjna musi mieć jakiekolwiek znamiona mówienia prawdy. Ośmieszacie > siebie i ludzi dla których pracujecie. Dzięki takim "PR" - owcom z > bożej łaski jak ty-wy o mały włos Bronek by przegrał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Komitet obrony łuczaka się zawiązał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 11:31 i to kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajacy Re: Komitet obrony łuczaka się zawiązał IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.10, 23:23 Czy jest jakieś podobieństwo między książkami prof. Burgera - promotora doktoratu Łuczaka a jego doktoratem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hye Re: Golema nie ma szans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 09:52 Adwokat wybroni Łuczaka. Może na przykład (hipotetycznie) przyjąć taką linię obrony,że Łuczak był bez narkotyków od 2 dni, miał związaną z tym typową nerwicę "głodową" a więc miał ograniczoną możliwość oceny własnych czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: Golema nie ma szans IP: *.chello.pl 18.08.10, 23:00 Daj cynk i zaszalej! Tylko Pacyna-Kit wyśledzi ci każdą aferę w Szczecinie! Odpowiedz Link Zgłoś