vojciech 18.03.04, 20:36 - Pani redaktor, jest wiosna, drzewa puszczają pąki i na to zwróciliśmy uwagę. ROTFL! Szkoda, że nie bąki :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JGR Napieralski z Czesnym omawiają interesy IP: *.pl / *.pl 18.03.04, 21:22 To m. in. wskazuje na to, dlaczego SLD nie chciało referendum na wniosek rady. Nie tyle boją się że stracą stołki po jego negatywnym wyniku, co układają się z ekipą Jurczyka. Myślę, że SLD od początku obstawiło klęskę referendum i na nią konsekwentnie gra. I wydaje mi się, że niestety ich przewidywania się spełnią. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bidulek 18.03.04, 23:27 pewnie odkręcał na noc by mu nie ukradli i gdzieś się zawieruszyły :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:38 Bidulkiem to on na pewno nie jest. Kto wie, Kwaśniewski też zaczynał "wielką" karierę od chwil przełomu starej partii. Kurwa, we łbie mi się nie mieści, że młody człowiek może być zwolennikiem SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi 19.03.04, 08:03 Niektórych tu wali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 08:46 Ktorych??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi 19.03.04, 09:08 Ostatnio na ulicy szłam obok chruszcza (dłuższą chwilę) czy to znaczy, że jestem zwolenniczką lpr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 09:55 Upraszczasz. Nie chodzi o to, że p. Napieralski jechal samochodem z wiceprezydentem, ale o forme, w jakiej tlumaczy sie z dziennikarce(-rzowi) z tego, ze z nim jechal. Jesli nie umie obrocic tego w zart, to nich chociaz zachowa klase. Pamietaj, ze kilka dni temu prasa "wytknela" p. Napieralskiemu, ze przehandlowal glosy radnych SLD za awans szwagra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana a komar zatańczy walca... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 10:02 andy,ty klasy od napieralskiego wymagasz?to tak jakbyś chciał,aby jurczyk w grece przemówił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: a komar zatańczy walca... IP: *.teleton.pl 19.03.04, 10:42 Bardzo wyrazny dowod na koalicje SLD-JURCZYK w naszym miescie (juz kolejny). Jesli dołączymy do tego obsade wiekszosci radnych SLD w miescie (glownie w spolkach i w-ce dyrektorow wydzialow) to mamy komplet pelnego obrazu obludy i hipokryzji SLD!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: a komar zatańczy walca... IP: 212.14.0.* 19.03.04, 11:07 Ci dyrektorzy z nadania SLD to zapewne Pan Sklepik, Gajewski, Kudelski, Szafrański, Rabińska (zarzut z art. 231 kk), Matejski, Dymek, Zieliński, Michałkiewicz, Szczyrski, Zollner, i niezliczona liczba głównych specjalistów z PO i PiS? No ale to nie jest hipokryzja. "Co wolno Wojewodzie (PO) to nie tobie smrodzie (SLD))? Obserwuj dalej tym sowimj jedny lewym okiem, prawego nadal nie otwieraj bo możesz oślepnąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ do Any IP: 212.14.0.* 19.03.04, 11:21 Rozumiem, ze przykładem dla Napieralskiego powinni byc panowie Litwiński, Zaremba i Nitras, zwłaszcza ich ostatnie filipiki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: do Any IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 12:10 a niby dlaczego tak rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: do Any IP: 212.14.0.* 19.03.04, 13:06 Z tej prostej przyczyny, że w działniach Napieralskiego nie doszukałem się braku klasy. Natomiast z braku z Twojej strony krytyki klasy wymienionych panów (złom, bagno, itp.), wnioskuję, iż uważasz że tak działaja ludzie z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pap Re: do Any IP: *.szczecin.pl 19.03.04, 13:57 Zgadzam się z Tobą w kwestii Napieralskiego jak i z opinią o panach wymienionych poniżej. Śmiem twierdzić, że jesteśmy odosobnieni w swoich poglądach na ten temat ( braku klasy u PO), bo jak rozmawiam z innymi - takie zachowanie się ludziom podoba (Upraszczając, rzecz jasna) Czytasz potem: wyrazisty, konkretny etc. Nie wiem jakie proporcję są pomiędzy opiniami forumowiczów a resztą społeczeństwa, ale jeśli wprost proporcjonalne - to nas chamstwo i buta zaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: do Any IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 14:13 określenia,których .kiedykolwiek użyłam,pisząc o napieralskim nie odnosiły się do jego"klasy"(choć szczerze mówiąc,uważam go za miałkiego polityka,bez oblicza,a co za tym idzie jedyna klasa,z którą miał do czynienia,to ta szkolna).oceniałam tylko jego działania,dla mnie osobiście raczej mętne i krętacze...cóż,jeśli wszedłeś między wrony...osobiście nie uważam,żeby chamstwo czy buta były przypisane tylko do jakiejś jednej,wybranej formacji.widać to,jak w karykaturze na przykładzie naszych lokalnych polityków drobnego kalibru:bucowaty jest napieralski odpowiadając"z punktu a do b",nadęta jak balon jacyna-witt,nie wolni od pychy platformersi,uważający nas za durniów jurczyk...cóż takich mamy polityków,na jakich zasługujemy...a to,że sldowcy przegonili swoich mistrzów,to już całkiem inna sprawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: do Any IP: 80.51.242.* 19.03.04, 14:33 Cóż, programowo powiem - święta racja. Tyle się już napisałem na ten temat na forum, że teraz tylko skromnie poprę :))). _______________________ pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi IP: 212.14.0.* 19.03.04, 10:56 Moim zdaniem on własnie obrócił sprawę w żart, że Ty go po prostu po chrześcijańsku nie lubisz, każde jego zachowanie zinterpretujesz na jego niekorzyść. Twoje prawo. To co kolego Andy powiedziałeś k\o zarzutach prasy to przykład tego, jak bardzo bezkrytycznie przyjmujesz informacje asujące do Twojego obrazu świata. Odrobina wysiłku i dowiesz się kiedy Juras (szwagier) został kierownikiem w UM, a wtedy będziesz już wiedział czy jakies handle głosami były. I jeszcze jedno pytanie: www.szczecin.pl/fundusz/index.html poznajesz tego z prawej? To Pan Krukowski. Ile Litwińskiego kosztowało pozostawienie go na stołku? A może to: www.zbilk.szczecin.pl/ Krzysztof Litwiński Inspektor sprawy bieżącego utrzymania ZBiLK ile kosztowało? Ile koszytowało klub radnych POpiS stanowisko dla Pani Agaty Badury z domu Kujath, kandydatki PiS do Sejmu, obecnie asystentki pani Nowak? Czyżby jak zwykle moralność Kalego? A ile kosztowało Litwińskiego pozostawienie przeodniczacego rady nadzorczej TBS Prawobrzeże, który jest oskarżony w słynnej sprawie "Korupcji w magistracie"? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi 19.03.04, 11:35 Właśnie GN podszedł do "tematu" z uśmiechem. Dlatego tutaj od razu węszą aferę. Teraz w czasie sesji do kibla nikt nie pójdzie by pismaki ich o coś nie posądzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Polityk musi uważać, z kim idzie do kibla :))) n/t IP: 80.51.242.* 19.03.04, 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ A piusmakom wolno wszystko? IP: 212.14.0.* 19.03.04, 13:08 Szkoda tylko, że pismaki w obec siebie nie stosuja tak rygorystycznych norm. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: A piusmakom wolno wszystko? 19.03.04, 13:11 A jak są sami politycy to mają sikać wdg grafiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak :))))) IP: 80.51.242.* 19.03.04, 13:55 Ależ stosują, XYZ. Jeszcze bardziej rygorystyczne. Niektórzy chodzą do kibla z dyktafonem :)))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski XYZ dziękuję za uznanie, ale .... 19.03.04, 16:25 Jeśli twoim zdaniem wszystkie wymienione osoby są z mojego lub PO nadania, to widzę, że masz mnie za bardzo wpływowego człowieka. Niestety tak nie jest.Żadna z wymienionych osób z wyjątkiem A.Przewody nie jest związana z PO.O ile wiem w zdecydowanej większości wymienieni przez Ciebie Dyrektorzy Wydziałów w UM są po fachowcami od lat zatrudnionymi w Urzędzie. Jeśli już Musisz mnie pomawiać to nie Czyń tego wciągając do tego całkiem niezwiązanych ludzi.Oni też szanują swoje nazwiska podobnie jak Ty skoro Ukrywasz wstydliwie własne. Na koniec zakładając, że być może Masz dobre intencje podam ci zasadnicze pytanie retoryczne z prośbą Byś je przemyślał: Jeśli to co Piszesz to prawda to dlaczego Platforma Obywatelska, w ty ja osobiście jesteśmy tak jednoznacznie krytyczni dla Prezydentury Jurczyka? Do zobaczenia. O przepraszam, choć kto wie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
seahowk odpowiedź 19.03.04, 17:28 Może to nie do mnie pytanie i niegrzecznie się wcinać ale postaram się odpowiedzieć. Po pierwsze dla tego że możecie ugrać kilka procent bo o wyższe intencje was nie posądzam, po drugie spieprzyliście temat z wyborami prezydenckimi więc teraz głośno krzycząc odwracacie od siebie uwagę ( to z kundlami było dobre tylko co będzie jak sprawdzą rodowody, może jakiś związek kynologiczny powołać może być ciekawie, stwierdzenie (to z kundlami) równie celne jak parafrazowanie stwierdzenia „falandyszacji i kołotkowania” w odniesieniu do Komołowskiego,"tam było chyba coś komołuchowaniu" czekam na następne popisy erudycji). Już to mówiłem i powiem to jeszcze raz, to że Jurczyk jest wasza winą a dlaczego zapraszam na forum z Podniesioną Przyłbicą bo nie chce mi się przepisywać tego co tam jest. PZ Z Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Czuwaj 20.03.04, 08:30 seahowk napisała: > Może to nie do mnie pytanie i niegrzecznie się wcinać ale postaram się > odpowiedzieć. > Po pierwsze dla tego że możecie ugrać kilka procent bo o wyższe intencje was > nie posądzam, Przyznasz, że dialog z założeniem "moja jest racja" ma umiarkowany sens. Nie pytam o powody Twojego ugruntowanego stanowiska co do intencji PO. Nie jestem rzecznikiem PO, ale jednym z jej członków z dość przeciętnym wpływem na działania organów statutowych. N tym forum piszę sam za siebie, więc jeśli Możesz nie zwracaj się do mnie per "Wy". po drugie spieprzyliście temat z wyborami prezydenckimi Do pewnego stopnia sie z tobą zgadzam, ale czy Twój kandydat byłby lepszy dla Szczecina. Prezydent powinien być zwieńczeniem uczciwie i racjonalnie działającego zespołu. Czy takiego Spodziewałeś się po Swoim kandydacie ( nie mówmy o wjątkach) ? więc > teraz głośno krzycząc odwracacie od siebie uwagę ( to z kundlami było dobre > tylko co będzie jak sprawdzą rodowody, może jakiś związek kynologiczny powołać > może być ciekawie, stwierdzenie (to z kundlami) równie celne jak parafrazowanie > > stwierdzenia „falandyszacji i kołotkowania” w odniesieniu do Komoło > wskiego,"tam > było chyba coś komołuchowaniu" czekam na następne popisy erudycji). nie wiem czy dobrze zrozumiałem, Czyżbyś bronił Komołowskiego? Wskaż więc jego zasługi dla Szczecina i regionu. Te dla górnictwa mie nie specjalnie interesują. > > Już to mówiłem i powiem to jeszcze raz, to że Jurczyk jest wasza winą a > dlaczego zapraszam na forum z Podniesioną Przyłbicą bo nie chce mi się > przepisywać tego co tam jest. > PZ > Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seahowk Re: Czuwaj IP: *.zapora / 212.160.172.* 22.03.04, 09:46 arkadiusz_litwinski napisał: > Do pewnego stopnia sie z tobą zgadzam, ale czy Twój kandydat byłby lepszy dla > Szczecina. Prezydent powinien być zwieńczeniem uczciwie i racjonalnie > działającego zespołu. Czy takiego Spodziewałeś się po Swoim kandydacie ( nie > mówmy o wjątkach) ? Wybory prezydenckie były pochodną list do rady. Chodzi mi o drugą turę. Pierwsza niech będzie jaka była. Jednak w drugiej wszyscy nabrali wody w usta i o tym mówię. Bo z dwojga złego można było poprzeć Runowicza. Co do Komołowskiego, nie bronię go, daleko mi od tego. Jak wiesz pośrednio to on też odpowiada za to że Jurczyk został wybrany poprzednim razem. Chociaż nie wiem kto byłby lepszy Mync czy Jurczyk Pz Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Odpowiadam: IP: 212.14.0.* 22.03.04, 13:10 Nigdzie nie piszę, że wszyscy wymienieni, to członkowie platformy. To członkowie SKL i paru innych prawoskrętnych oraganizacji. Choć większość z nich to po prostu ludzie z Panem związani, Panie Arku. Tak jak Krukowski, Sklepik, czy Kozłowski. W żadnym zdaniu nie poddałem pod wątpliwość kwalifikacji tych ludzi, choć i Pan nieraczył zapytać czy inkryminowani przez Pana o polityczne obsadzenie urzędnicy, są fachowcami. Bezczelnym kłamstewm jest propagowana teza (nie przez Pana to dopisała Wybiórcza), że Juras został kierownikiem 3 tygodnie temu. Został kierownikiem w listopadzie bądź grudniu 2003 r. Broni PAn swoich kolegów twierdzeniem, że od dawna pracują oni w urzędzie. To hipokryzja, bo większość pomawianych przez Pana, urzednuików tez pracuje od dawna. W poście kierowanym nie do mnie, a kolegi o nicku Seahowk, twierzi PAn, że Runowicz (tak sądzę) nie był by lepszy. Dlatego pytam: dlaczego firmował Pan Runowicza swoim nazwiskiem rekomendując do zarządu Krukowskiego? O przyczynach pańskiego zaangażowania w referendum juz pisałem. To NItras usiłuje doprowadzić do przedterminowych wyborów RAdy, by pozbyc się z niej PAna. A Panu zostały dwa wyjścia, poprzec albo złożóyć mandat. I na koniec chciałbym zapytać Pana, Katona szczecińskiej polityki, czy prawdą jest, że Arkadiusz Litwiński zasiadał w radzie nadzorczej spółki AGBiL? Jakie były powody umieszczenia na listach PAltformy małżonki Pana Szewczyka, prezesa AGBiLU? Czy miało coś wspólnego z Pana zasiadaniem w radzie nadzorczej tej spółki? I na koniec, czy pańskie ewentualne zasiadanie w radzie nadzorczej nie zbiegło się czasowo z rozstrzygnięciem przetargu na zarzadzanie mieniem komunalnym? P.S Ja w odróżnieniu od Pana nie jestem politykiem i nie ma powodu bym ujawniał swoje presonalia. A mowa o ochronie nazwisk "pańskich urzędników" to kolejna dwojakośc moraln, deć nie zająknął się PAn w ujawnianiu personaliów "niepańskich" urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Odpowiadam: IP: *.visp.energis.pl 22.03.04, 16:17 Czy AGBiL jest spolka miejska? Zdaje sie ze to prywatna spolka wg prawa handlowego. Tam tez radnym nie wolno? Lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Odpowiadam: IP: 212.14.0.* 22.03.04, 17:20 AGBiL jest spółką z o. o., która zarzdza mieniem gminy. TBS w którym pracuje Dużyńki tez jest spółką z o. o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Odpowiadam: IP: *.visp.energis.pl 22.03.04, 20:57 Widze jednak subtelna (przekrotne okreslenie) roznice pomiedzy tymi spolkami. Zauwazam, ze dobrze znasz p.Litwinskiego, a przynajmniej osoby z nim zwiazane. Dzialania "sledcze" platformy uwazam za niegodne dobrej polityki i niskie, zwlaszcza, ze tak naprawde to tylko przyslowiowa woda na mlym. W koncu i tak nic z tego nie wynika, badzmy szczerzy. A nawet jesli, to kropla w morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKG PO przeciw górnikom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 13:26 Litwiński napisał: > nie wiem czy dobrze zrozumiałem, Czyżbyś bronił Komołowskiego? Wskaż więc > jego > zasługi dla Szczecina i regionu. Te dla górnictwa mie nie specjalnie > interesują A ciekawe co na to górnicy. PO przeciwko górnikom!!!! Już daje link na forum w Katowicach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKG Litwiński to hipokryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 13:23 > O ile wiem w > zdecydowanej większości wymienieni przez Ciebie Dyrektorzy Wydziałów w UM są > po fachowcami od lat zatrudnionymi w Urzędzie. To zupełnie tak jak szwagier Napieralskiego który zaczął pracować w UM jak jeszcze nie był tym szwagrem. Hipokryzja pana Litwińskiego sięgneła zenitu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana a propos hipokryzji... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 16:41 tylko,że w odróżnieniu od rodziny napieralskiego oni jakoś ostatnio nie awansowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: a propos hipokryzji... IP: 212.14.0.* 22.03.04, 17:23 Rozumiem zatem, że żadne kwalifikacje nie mają znaczenia, skor jest szwagrem to ma być sprzątaczką, a dwa fakultety i "biegły" angielski to nic. Cóż Juras nie awansował "ostatnio" tylko 4 miesiące tmu, zanim panu Nitrasowi prezyszło do głowy robić zadymę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: a propos hipokryzji... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.03.04, 17:31 kwalifikacje są oczywiście istotne,ale chodziło o coś innego;napieralski zmienił zdanie odnośnie referendum w sprawie jurczyka,po tym,gdy ten sam jurczyk przyznał niespodziewany awans jego szwagrowi.przypadek?być może...w sumie i tak wszystko zostało w rodzinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: a propos hipokryzji... IP: 212.14.0.* 23.03.04, 08:06 Awans szwagra nastapił jeszcze w roku 2003 bodaj w listopadzie czy grudniu. Zanim Nitrasowi przyszło do głowy robić zamieszanie. Pamietasz, że na dobre sprawa referendum zaczęła się od powołania Czesnego? I nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek Napieralski popierał ideę referendum z inicjatywy rady. Więć o jakiej zmianie poglądów mówisz? Bo mi się wydaje, że powtarzasz jedynie bełkot Wybiórczej bez odrobiny własnych przemyśleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 01:06 1. Mam do p. Napieralskiego stosunek całkowicie obojetny, staram sie oceniac jego konkretne poczynania, nie jego jako osobe. Zapewniam Cie, ze jesli p. Napieralski zrobi cos godnego pochwaly, rowniez bede o tym pisal (z uznaniem). Sprawe szwagra podalem tylko jako przyklad, ale podobnych spraw zwiazanych z p. Napieralskim moge podac wiecej (sam odnajdziesz je w innych watkach). 2. Trudno mi odnalezc informacje na temat sposobu zatrudnienia p. Jurasa, ale bede wdzieczny, jesli podasz mi informacje o powszechnie dostepnym ogloszeniu o naborze na stanowisko, ktore ten pan obecnie piastuje. 3. Na uwagi dotyczace politykow PO nie odpowiem, gdyz nie reprezentuje tej partii, ani z nia nie sympatyzuje. Chociaz jednym (ale doslownie jednym) mi p. Litwinski zaimponowal - pod wlasnym nazwiskiem odpowiada na pytania zadane na forum. Jak na razie nie dostrzeglem, by p. Napieralski na to sie odwazyl. BTW - bede wdzieczny jesli w przyszlej polemice bedziesz unikal sformulowan w rodzaju "po chrzescijansku nie lubisz" i " do Twojego obrazu swiata". Zaczalem odpisywac na Twoje posty, bo dotychczas pisales na temat i uzywales rozsadnych argumentow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 12:57 Nie prasa tylko platformersi. I nie wytkneła tylko snuła insynuacje na ten temat. PS. Podobno pan Litwiński to pedofil. To też łykniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 12:55 Widać masz mały łeb... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: mój boże on "zgubił tablice rejstracyje" - bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 01:24 Byc moze. Zobaczymy, czy nowo powstajace ugrupowanie Borowskiego skuteczniej od PO oddzieli "ziarno od plew". Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska AL 23.03.04, 08:22 Czy mogę prosić odpowiedź na kwestie podniesione przez XYZ? Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: AL 23.03.04, 17:04 Jakoś nie specjalnie mam w ostatnich dniach wolną chwilę, zatem zwięźle. Pod koniec 2000 roku zawiązała się całkowicie prywatna spółka z oo pod firmą AGBiL, ktorej udziałowcami byli również moi wieloletni znajomi. Firma ta miała zajmować się usługami w zakresie obsługi zarządzania nieruchomościami ( głównie wspólnoty mieszkaniowe ). Zostałem poproszony o opiniowanie działalności spółki w ramach statutowo do tego przewidzianej rady nadzorczej. Uczestniczyłem w jej pracach od stycznia do lipca 2001 roku, kiedy to zrezygnowałem z uczstnictwa. Przypomnę nieskromnie, że można mnie chyba uznać za osobę posiadającą teoretyczne jak i praktyczne doświadczenie w problematyce wspólnot mieszkaniowych. Sam byłem w Zarządzie Wspólnoty Mieszkaniowe, praktyczne doświadczenia zdobywałem począwszy od roku 1995, między innymi we współpracy ze Stowarzyszeniem Właścicicieli nieruchomosci. Przetarg o którym zapewne pisze xyz został ogłoszony w latem 2002 roku a rostrzygnięty już przez Prezydenta Jurczyka na zdaje się w grudniu 2002. Wczesniej prywatyzacja tej sfery usług odbywała się odbywała się w uzgodnieniu z Prezesem Urżędu Zamówień Publiczynych w trybie konkursu, i przypominała bardziej prywatyzację pracowniczą.W czasie takiego konkursu nie uczestniczyłem w radzie nadzorczej. Wspominałem już o powyższym na tym forum. Co do p.Runowicza i jego prezydentury, to jasno i krytycznie się na ten temat wypowiedzieliśmy już po kilku miesiącach jej trwania. Nie zmienia to mojej oceny, że Runowicz był na tamte czasy jedyną realną alternatywą dla układu Kocimiel-Wieczorek.Był osobą która, w trybie awaryjnym miała doporowadzić Miasto do kolejnych wyborów.Jak został oceniony to pokazały wybory. Pan Sklepik z pewnością nie został przezemnie wypromowany, to bardzo wartościowy człowiek - były prokurator, który sam zapracował na swoją pozycję zawodową. Podobnie p.Kozłowski księgowy z zawodu. Marcin Krukowski był i pozostał - o ile dobrze wiem - osoba bezpartyjną i niezaangażowaną w politykę, za to bardzo kompetentną i profesjonalnie podchodzącą do pracy.Jeśli dzięki mojej propozycji został wskazany przez ówczesny 7-osobowy klub radnych PO do Zarządu Miasta, to tylko taka w tym moja rzekoma dla niego zasługa. Jeśli dzięki temu poszerzył swoje kwalifikacje i doświadczenie to dobrze.Nie miałem żadnego udziału w jakichkolwiek decyzjach wpływających na dalszą karierę zawodową p.Krukowskiego.Doskonale radzi sobie sam. Renata Szewczyk jest zaangażowana w PO niemal od samego początku i bez mojego wsparcia udanie realizuję się działalności społeczno-politycznej, więcej nawet w strukturach partyjnych PO jest znacznie wyżej :) Wiem,że te fakty są xyz zapewne znane, stąd odpowidam Tobie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: AL od alberta_c prosba 23.03.04, 17:14 arkadiusz_litwinski napisał: > Jakoś nie specjalnie mam w ostatnich dniach wolną chwilę, * Panie Arku, a ja czekam az Pan slowko na temat mrsm i tego co bylo na komisji rewizyjnej. watek zapodal Absztyf i raz dziennie ktos go podbija. jak nie dzis to wkrotce prosze. czekam na Pana wolna chwile. tylko z mojej symaptii dla PO nie skomentuje faktu, ze pani Szewczyk jest we wladzach partii wyzej niz Pan:( no ale jak Pan mnapisal,a z czego z cala premedytacja ja sobie drwie "PO to srodowisko obywatelskie", wiec obywatele wybrali pania Szewczyk (zreszta calkiem dobry wynik w wyborach do rady miasta), a nie Pana - a coz Pan takiego tym obywatleom zawinil Panie Arku? a moze nie usmiechal sie Pan tak ladnie jak Pani Szewczyk (ahhhh do dzis mam w pamieci te plakaty) do tychze obywteli (upss chyba delegatow powinno tu stac;)? wie Pan cos o tym dlazcego Pana Slawka nie ma na listach do europarlamentu? pozdarwiam, albert_c ---- „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: AL IP: 212.14.0.* 24.03.04, 09:50 Rozumiem, że nie ma żadnego problemu w tym, że radny Litwiński był członkiem rady nadzorczej spółki, której właścicelem jest mąż pani Szewczyk, a która wygrała przetarg na zarządzanie zasobem gminy, rozpisanym za czasów pana Krukowskiego(więc wszelkie warunki przetargu są jego autorstwa), choć istotnie rozstrzygniętym już za Jurczyka. To pan Krukowski umieścił w warunkach przetargu wymóg doświadczenia w zarządzaniu powierzchnią 100 m2, kosząc tym samym mniejszych zarządców. Ciekawe czy gdyby członkiem rady nadzorczej był Pan Napieralski, tez pan Arek byłby taki wyrozumiały? Oczywiście, że to nic wielkiego w tym, że p. Kozłowski (księgowy) rekomendowany do rady nadzorczej TBS Prawobrzeże przez Pana, jest oskarzony o niedopełnienie obowiązków słuzbowych na szkodę interesu publicznego (art. 231). Nie odbieram fachowości panu Sklepikowi, choć Pana, Panie Arku, odbiera fachowość Jurasowi, mimo że jego kompetencje są bezsporne. Na marginesi proszę oświadczyć, że Juras został kierownikiem 3 tyg. temu jak podają szczecińscy pismacy, a czemu Pan nie zaprzecza. Skoro więc twierdzi Pan, że wymienione wyżej osoby, które niewątpliwe są z Panem związane, wszystkie stanowiska zawdzięczają tylko sewj fachowości, nie zaś Pańskiej protekcji, na jakiej podstwie twierdzi Pan, że Paweł Juras zawdzięcza swe stanowisko (jakże żałosne w porówaniu do Pańskich kolegów) koligacjom rodzinnym, nie swej fachowości? Czy to nie leksykalna hipokryzja? Co do bezpartyjności p. Krukowskiego, to przypominam, że Runowicz też nigdy do partii nie należał. A co do poparcia Runowicza w wyborach (a więc ocena mieszkańców), to przypominam że uzyskał on bardzo dobry wynik i nie przegrał bardzo z Magazynierem. A gdyby Panu i pańskim kolegom przysświecało coś więcej niż płytki antySLDyzmy, na przykład dobro miasta, poparlibyście Runowicza jako zabezpieczenie przed Hunem Magazynierem, wtedy zapewne Runowicz by wygrał, z korzyścią dla miasta a po częsci i PAna. Niestety górę wzięły małostkowe egoizmy "skoro nie my, to oni też nie, na pohybel wszystkim". Fakty istotnie są mi znane, jak równiez kilka innych o których nie chcę wspominać... Różnimy się tylko w ocenie tych faktów, bo Pan podobne sytuacje interpretuje w zależności od legitymacji partyjnych omawianych osób. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: AL 24.03.04, 15:50 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Rozumiem, że nie ma żadnego problemu w tym, że radny Litwiński był członkiem > rady nadzorczej spółki, której właścicelem jest mąż pani Szewczyk, a która > wygrała przetarg na zarządzanie zasobem gminy, rozpisanym za czasów pana > Krukowskiego(więc wszelkie warunki przetargu są jego autorstwa), choć istotnie > rozstrzygniętym już za Jurczyka. To pan Krukowski umieścił w warunkach > przetargu wymóg doświadczenia w zarządzaniu powierzchnią 100 m2, kosząc tym > samym mniejszych zarządców. Ciekawe czy gdyby członkiem rady nadzorczej był Pan > > Napieralski, tez pan Arek byłby taki wyrozumiały? Obawiam się, że niestety świdomie Manipuluje Pan własnymi słowami.Mimo to raz jeszcze powtarzam nie zasiadałem w radzie nadzorczej spółki która wygrała przetarg komunalny.Choć gdybym w niej zasiadał nie byłoby to naruszenie prawa.Ale poza prawem są jescze inne regóły bliskie nie tylko mi zresztą. Znam chyba setki osób ( pewnie i Pana :)), mam nadzieję, że pożyje dostatecznie długo by ta ilość się zwielokrotniła. Ja nie kreuję ludzi, poznaję ich rozmawiam z nimi, nie kupuję ich ( zrestą mam za co :)) nie dyktuję nikomu zachowań, czasem udaje mi się przez argumenty przekonać do swoich racji, czyniąc z nich wspólną rację, innym razem jest odwrotnie. > Oczywiście, że to nic wielkiego w tym, że p. Kozłowski (księgowy) rekomendowany > > do rady nadzorczej TBS Prawobrzeże przez Pana, jest oskarzony o niedopełnienie > obowiązków słuzbowych na szkodę interesu publicznego (art. 231). Nic mi na ten temat nie wiadomo, ale przypomnę tylko,że szanowany przez wszystkich radnych i nie tylko nowy Skarbnik Miasta również ma niezakończone postępowania. Tak się czasem zdarza gdy podejmuje się konkretne decyzje. Ważne jest to jakie są werdykty sądów.Nie rekomendowałem żadnego kandydata do obecnych skłądów rad nadzorczych, ani ja ani nasz klub. > Nie odbieram fachowości panu Sklepikowi, choć Pana, Panie Arku, odbiera > fachowość Jurasowi, mimo że jego kompetencje są bezsporne. Na marginesi proszę > oświadczyć, że Juras został kierownikiem 3 tyg. temu jak podają szczecińscy > pismacy, a czemu Pan nie zaprzecza. Prosze mi wskazać gdzie negatywnie wypowiedziałem się o kompetencjach p.Jurasa? O ile pamiętam nie zrobiła też tego PO, wskazując jedynie możliwość związku między głosowaniem, a awansem. > Skoro więc twierdzi Pan, że wymienione wyżej osoby, które niewątpliwe są z > Panem związane, wszystkie stanowiska zawdzięczają tylko sewj fachowości, nie > zaś Pańskiej protekcji, na jakiej podstwie twierdzi Pan, że Paweł Juras > zawdzięcza swe stanowisko (jakże żałosne w porówaniu do Pańskich kolegów) > koligacjom rodzinnym, nie swej fachowości? Czy to nie leksykalna hipokryzja? > Co do bezpartyjności p. Krukowskiego, to przypominam, że Runowicz też nigdy do > partii nie należał. A co do poparcia Runowicza w wyborach (a więc ocena > mieszkańców), to przypominam że uzyskał on bardzo dobry wynik i nie przegrał > bardzo z Magazynierem. A gdyby Panu i pańskim kolegom przysświecało coś więcej > niż płytki antySLDyzmy, na przykład dobro miasta, poparlibyście Runowicza jako > zabezpieczenie przed Hunem Magazynierem, wtedy zapewne Runowicz by wygrał, z > korzyścią dla miasta a po częsci i PAna. Niestety górę wzięły małostkowe > egoizmy "skoro nie my, to oni też nie, na pohybel wszystkim". Niestety E.Runowicz był i pozostałby do dzisiaj jako Prezydent zakładnikiem SLD, a raczej aparatu partyjnego.Kiedy słucham tego co mówią media i co mówią szeregowi członkowie SLD wiem, że nie byłoby lepiej, choć niewątpliwie inaczej. > Fakty istotnie są mi znane, jak równiez kilka innych o których nie chcę > wspominać... Różnimy się tylko w ocenie tych faktów, bo Pan podobne sytuacje > interpretuje w zależności od legitymacji partyjnych omawianych osób. Myli się Pan.Jest dokładnie odwrotnie co nie u wszystkich znajduje zrozumienie. Mam znajmomych, co najmniej dobrych kolegów od wielu lat w różnych ugrupowaniach, a także i takich co to ze wstrętem podchodą do wszelkiej polityki.W gronie przyjaciół dominują osoby bez zainteresowań konkretną partią. > Pozdrawiam. Również pozdrawiam ps. jeśli ma Pan ochotę prowadzić dalszy pogłębiony dialog na tematy mojego charakteru i zapatrywań światopoglądowych polecam kontakt na normalną skrzynkę.Nie chcę uchodzić za ekshibicjonistę obnoszącego się ze swym jestestwem publicznie, ale z drugiej strony nie chcę uciekać przed rozmową. Odpowiedz Link Zgłoś