Dodaj do ulubionych

Kościelna komisja majątkowa - są wątki szczeciń...

24.09.10, 07:39
Sprawy by nie bylo gdyby Watykan nie mial zdrajcow, tak to sobie nalezy powiedziec, wsrod "polytykuff" wszystkich szczebli.
W Polsce nie bedzie lepiej dopoki nie przezywyciezymy "kompleksu" watykanskiego.. a poki co:

Tak trzymac katozuliki!
Obserwuj wątek
    • swarozyc Kościelna komisja majątkowa - są wątki szczeciń... 24.09.10, 07:50
      www.racjonalista.pl/ks.php/k,591
    • ajpitoajpi12 Kościelna komisja majątkowa - są wątki szczeciń... 24.09.10, 07:50
      "...Śledztwo dotyczy 157 ha ziemi odzyskanej od państwa przez Towarzystwo Brata Alberta. ..."

Tzn, że TBA działalo przed IIWS w Szczecinie, ALBO pozostawiło swe włości na Kresach i te 157 ha stanowi 1/10 ????????????
    • Gość: as Ta komisja powstała w 1991 IP: *.globalconnect.pl 24.09.10, 07:50
      zanim sld i PO bedzie ją krytykować to spytajcie generała i mazowieckiego michnika dlczego tak się stało i jak to uzgodnili to oni stworzyli zasady działania tej komisji . W tym wzgledzie także kościół ma wiele na sumieniu że ta komisja działała tak jak działała.
      • Gość: IP to IP Re: Ta komisja powstała w 1991 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 07:58
        As, tylko jak daleko jest krk od idei Brata Alberta tj. szlachcica Adama Chmielowskiego. W tym trzeba szukać żródeł zażenowania każdego myślącego logicznie Polaka.
        • Gość: as Re: Ta komisja powstała w 1991 IP: *.globalconnect.pl 24.09.10, 08:18
          Zachowanie kościoła w tej komisji to skandal.Raz że posługiwali się osobami z zyciorysami nieciekawymi a dwa że materializm im przysłonił im idee koscielne.Postkomuniści i okrągłostołowe elity stworzyły zasady działania tej komisji a ludzie koscioła je wykorzystali do cna.
      • Gość: dziewica konsekrow Re: Ta komisja powstała w 1991 IP: *.146.214.153.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.09.10, 15:14
        Przyzwolenie na dzialanie komisji to wypadkowa potrzeby wyciagniecia tepego i prymitewnego narodu z bagna niemoznosci i wplywu bogow i pchniecia go droga uzywania rozumu i podazania sciezka potrzeb cywilizacyjnych za wiodacymi panstwami Europy. Wiadomo bylo, ze cena bedzie straszliwie wysoka. Bo slynny lapownik jakim jest kosciol w Polsce bedzie dlugo wyciagal lape po nie swoje,. Natura oczyscila przedpole katastrofa smolenska i tylko od rozwagi spoleczenstwa rozumnego zalezy, czy uda sie w duzym stopniu wyeliminowac z narodu tego podlego watykanskiego raka i czy spoleczenstwo w 46 % / a nawet mniej/oglupione otworzy oczy i wyeliminuje to czarne dranstwo.Przypadki ustepowania daja zenujace widowiska jak z przed palacu prezydenckiego. Nie ma na to przyzwolenia wiekszosci normalnego narodu. Ekstrema katolicka powinna byc likwidowana wydluzona pala policyjna.
    • swarozyc To sa skutki bezmyslnosci i wiernopoddanczej posta 24.09.10, 08:53
      wy wobec Watykanu.
      Zerwac konkordat i znacjonalizowac majatek tego panstwa w Polsce, a odzyskane srodki przeznaczyc na splate polskiego dlugu panstwowego, bedacego m.in efektem przejecia kosciola kat w polsce na utrzymanie panstwa.
      Potraficie tego dokonac ludki o mentalnosci niewolnika?
      • Gość: IP to IP Re: To sa skutki bezmyslnosci i wiernopoddanczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:07
        As napisał:"Postkomuniści i okrągłostołowe elity stworzyły zasady działania tej komisji a ludzie koscioła je wykorzystali do cna" - ukazując swe właściwe priorytety i wartości.
        Swarożyc:"...Zerwac konkordat i znacjonalizowac majatek tego panstwa w Polsce, a odzyskane srodki przeznaczyc na splate polskiego dlugu panstwowego, bedacego m.in efektem przejecia kosciola kat w polsce na utrzymanie panstwa. ..."-
        marzenie wielu Polaków. Boję się, że tego nie potrafimy zrobić. Przez tchórzostwo.
        Wszystkim grożba utraty dostępu do raju/nieba paraliżuje mózg.
        Może było trochę wyjątków np. prof.Religa, moj spOjciec, mój spMąż, ja.
        • Gość: ? Re: To sa skutki bezmyslnosci i wiernopoddanczej IP: *.chello.pl 24.09.10, 09:12
          Gość portalu: IP to IP napisał(a):

> Może było trochę wyjątków np. prof.Religa, moj spOjciec, mój spMąż, ja.

Walczy z kościołem a pisze "ś.p."...
          Ty aby nie masz jakiegoś rozdwojenia, czy-telniczko?
          • Gość: IP to IP Re: To sa skutki bezmyslnosci i wiernopoddanczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:52
            Nie jestem czy-telniczką, jestem czytelniczka/ wszystkiego co znajduję w zasięgu wzroku/, jestem IP to IP.
            Mówienie sp o zmarłych to szacunek im oddawany.I to o mnie świadczy, a nie o tobie.Ty o sobie dałeś swiadectwo, tą swoją wypowiedzią.
            Co ma wspólnego krk, kościól/ jak piszesz/ z prawdziwa biblią, jej wartościami. No może tylko tych parę milionów istnień, które z imieniem Boga zgładzono, albo ograbiono.

To nie na twoje puste koperty mają czy mogą mieć dla mnie jakąkolwiek wartość.Gdybyś rozumem grzeszył nie zauważałbyś moich postów.
          • Gość: czy-telniczka Re: To sa skutki bezmyslnosci i wiernopoddanczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 15:31
            ? napisał(a):
            > Walczy z kościołem a pisze "ś.p."...

Przed chwilą przeczytałam tak samo odebrałam ale mam ... areszt bez nakazu.
            Ja z kolei tak piszę bo jestem katoliczką śp nie używam ojciec brat nie żyje
            a byli katolikami moja i rodziny pamięć to też wspomnienia i czas jak żywych.

> Ty aby nie masz jakiegoś rozdwojenia, czy-telniczko?

Może ja jestem niepoprawna w wypowiedzi i znowu będę słowem ukarana :)
            Religia to prawo stanu ducha odwaga i nadal wolność myśli słowa - czyn to dzieło
    • Gość: boromeo A gdzie sprawa szpitala? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:10
      Ewidentny przekręt: zlikwidowanie szpitala miejskiego pod pretekstem nieopłacalności, następnie oddanie za bezcen nieruchomości po szpitalu związkowi wyznaniowemu na... szpital.
      • Gość: Dr humbolt Re: A gdzie sprawa szpitala? IP: *.chello.pl 24.09.10, 09:34
        To w Szczecinie przy handlu nieruchomościami z kościołem też kręcili się tzw ubecy?
        Odbija się czkawką brak lustracji, ciekawe czy Michnik z Kiszczakiem będą to zamiatali pod dywan ?
        Czy wyciągali pojedyncze wątki przed wyborcze?
    • Gość: Frasio Re: Kościelna komisja majątkowa - są wątki szczec IP: *.xdsl.centertel.pl 24.09.10, 09:38
      Miejmy nadzieję że sutanna nie będzie przeszkodą do wpakowania winnych za kratki.
    • swarozyc Kościelna komisja majątkowa - są wątki szczeciń... 24.09.10, 09:48
      toporzel.republika.pl/teksty/baryckaf.html
      • Gość: as działalność tej komisji prowadzi do dechrystianiza IP: *.globalconnect.pl 24.09.10, 09:59
        Polski dziwne że kościół wybrał materializm .A sprawa renomowanego liceum w Poznaniu o które ubiegał się kościół to wyjątkowe chamstwo
        • zgr-edo Krzystek,jego brat ksiądz,rada miasta, też u CBA ? 24.09.10, 10:42
          na celowniku ? ciekawe, dlaczego tak późno wszczęto śledztwa, skoro o tych przekrętach Fakty i Mity piszą od kilku lat ?
          Do rozliczenia powinny też wzięci wszyscy , którzy zaniechali wszczęcia czynności które miałyby ukrócić ten przestępczy preceder kleru katolickiego.
          • Gość: Funio Golema był ministrantem IP: *.pcmedia.com.pl 24.09.10, 11:04
            Niech CBA sprawdzi interesy Golemy, kiedyś gorliwy ministrant, teraz karateka i restaurator, jego interesy przeplatają się z tymi z komisji kościelnej, podobne inwestycje, knajpy, hotele, nieruchomości, ale CBA nic nie zrobiło w Szczecinie, nic nie wykryło ani nikogo, miasto czystych rąk...
            • swarozyc Re: Golema był ministrantem 24.09.10, 11:06
              Gość portalu: Funio napisał(a):
              miasto czystych rąk...
              '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              ale majtki osrane...
          • Gość: pinio Czy Krzystek dalej będzie rozdawał? IP: *.chello.pl 24.09.10, 11:10
            Dlaczego tak uparcie chce być prezydentem?, Czy jego poparcie nie opiera się na czarnym kolorze?, Czy jak by został ponownie prezydentem zachodzi wysokie prawdopodobieństwo większego rozdawnictwa dla jednej uprzywilejowanej przez niego grupy?, Czy należy zapomnieć że jego brat to ksiądz, w końcu rodzina to rodzina?. Odpowiedzi są tak oczywiste, że wiadomo co należy zrobić z tym niezbędnym w wyborach samorządowych.
            • swarozyc Re: Czy Krzystek dalej będzie rozdawał? 24.09.10, 11:15
              dzisiaj poparcie kosciola kat, to jak pocalunek smierci, ale muminek moze tego nie dostrzegac..
              • Gość: Funio Golema a afera IP: *.pcmedia.com.pl 24.09.10, 11:25
                Słynny restaurator zapadł się pod ziemię, a że jej ma sporo w swoich łapskach może się ukrywać latami, słoneczna sycylia przyjmie go zawsze ze swoimi areałami i nieruchomościami, też sami katolicy a za nasze pieniądze ufundują dzwonnice w kościele. CBA nie ściga kościelnych, ministrantów, braci księży, ich kochanków i kochanek, więc czują się bezpiecznie...
              • Gość: miś panda Re: Czy Krzystek dalej będzie rozdawał? IP: *.chello.pl 25.09.10, 12:28
                Sporo muminków zostało obcałowanych i teraz będą się trzymać razem /żeby jednak przetrwać/.
            • Gość: spree Re: Czy Krzystek dalej będzie rozdawał? IP: *.146.193.197.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.09.10, 15:28
              Upor w dazeniu do przejecia stanowiska prezydenta, jest jego zadaniem politycznym zleconym przez mocodawce,ktory ma przetestowana metode uzyskiwaniua dobr od owieczek od prawie 2 tys lat. Jak slusznie zauwazyl na forum "swarorzyc" w obecnych czasach nie zalezy kosciolowi na owieczkach, czy tacy on siega po' ELYTY'- Sprawa polega na znalezieniu takiego Krzystka czy Soske i dodaniuy im takich radnych jakich mamy/rowniez niektorzy z SLD/ i wyznaczeniu zadania. Reszte jak w amoku beda realizowac ku zadowoleniu kuriewnych. Ewntualna druga kadencja Krzystka i podobnych radnych z PO i PiSu zakonczy sie przekazaniem kurii szczecinskiego zamku, kilku ulic z kamienicami. lasku arkonskiego, kilku szpitali. Obecny prezydent i radni powinni wiedziec, ze nie unikna kary rozstrzelania gównem.
          • Gość: $$$$$$$$$$$$$$$$$$ Re: Krzystek,jego brat ksiądz,rada miasta, też u IP: *.chello.pl 29.09.10, 13:23
            Pobozni parafianie Faktów i Mitów nie czytaja, bo musieliby się z tego spowiadać, tak zarządzono w parafiach. Dlatego też nic nie wiedzieli o pedofilii w kościele i wielu innych sprawach.
    • frasio K...co to za prawa ktore pozwala opchnąć za 0,01% 24.09.10, 16:24
      K...co to za prawo ktore pozwala opchnąć za 0,01% państwowe miienie.Niech się ten caly rząd razem z tym cba wpieprzy do pierdla.A potem będzie ludziom dupę truć że jeden przydupas coś zrobił.Wszyscy od lewa do prawa umoczyliście w tym g...łapska ..sprzedajne cioty i złodzieje
      • Gość: Funio co to za prawa które dają za darmo mienie Golemie IP: *.globalconnect.pl 24.09.10, 17:22
        Golema chyba też należy jakiegoś kościoła skoro kupuje za ułamek wartości państwowe mienie. Tak się stało przy hotelu Pomorskim, Odzieżowcu czy księgarni Ossolineum. Golema to chyba papież wyznania handlowego....
        • zgr-edo Re: co to za prawa które dają za darmo mienie ? 24.09.10, 20:17
          tutaj też ponoć Krzystek robi prezenty klerowi z majątku miasta i jego mieszkańców.
          św. Mikołaj w mordę j..... .
          www.24kurier.pl/FotoKurier/Gest-dla-kosciola
          • Gość: Frasio Re: co to za prawa które dają za darmo mienie ? IP: *.xdsl.centertel.pl 24.09.10, 21:17
            > tutaj też ponoć Krzystek robi prezenty klerowi z majątku miasta i jego mieszkań
            > ców.
            > św. Mikołaj w mordę j..... .
            > rel="nofollow">www.24kurier.pl/FotoKurier/Gest-dla-kosciola

ja p...koszmar i gdzie to j...coś tam cba czy jaki im tam
    • cynik24091 Kościelna komisja majątkowa - są wątki szczeciń... 25.09.10, 06:43
      Cała ta Komisja, to kuriozum. Takie sprawy powinien rozpatrywać sąd. Siedzi kilku katabasów otoczonych doradcami, jak widać o dziwnych powiązaniach, i sobie rozdaje. Za co ?! Czy Kościołowi nie wystarcza, to co dostał ? Ciągle będziemy zwalać wszystko na komunę i biedny, tłamszony Kościół. Wystarczy chyba już tego. Prawo musi być dla wszystkich równe i już. Swoje dostali więc wara od reszty. Rozwiązać Komisję i pozostawić sprawy majątkowe sądom. Co za cholerny kraj na kolanach i to przed kim ?! Jednak stare powiedzenie jest nadal aktualne: kto ma księdza w rodzinie, ten raczej z głodu nie zginie. Księża to ludzie, a jak widać nie obce im i słabości marginesu społecznego.
    • andreas.007 Czym kto jest dla kogo 25.09.10, 07:32
      - Czym dla nas jest Bóg? - pyta katechetka na lekcji.
      - Pasterzem - odpowiada Kasia.
      - A czym my jesteśmy dla BOGA?
      W klasie cisza, nagle Jasiu mówi:
      - Grupą baranów!!!
      • Gość: czy-telniczka Re: Czym kto jest dla kogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 15:41
        :))))) prawda.
    • Gość: Moritz Re: Kościelna komisja majątkowa - są wątki szczec IP: *.017-62-6b73642.cust.bredbandsbolaget.se 25.09.10, 11:04
      Mam nadzieję, że się dobiorą do tyłka temu złodziejowi Krzystkowi. Przecież, to już rozbój w biały dzień z użyciem pały, to co Krzystek robi. Teraz czarnej stonce oddał dwustuletnie granity. Dlaczego ten s..wysyn nie odda swojej chaty? To byłby datek. Ta złodziejska świnia rozdaje majątek nas wszystkich. Obawiam się, że do wyborów odda klechom znacznie więcej.
      • Gość: Frasio Zadzie krzystka czemu milczysz w temacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.10, 10:50
        Dlaczego ten s..wysyn nie odda swojej chaty? T
        > o byłby datek. Ta złodziejska świnia rozdaje majątek nas wszystkich.

Zed jaką normę w rozodawnictwie przekroczył krzystek.3000,20000% od 2006 ile to już będzie?Czemu nie trąbisz gnido o sukcesie?!Dawaj pinokio liczby dawaj:)
        • Gość: Vlad.H. to wszystko dla was IP: *.cable.quicknet.nl 26.09.10, 11:07
          dla waszego dobra
          biskup chce wam zrobic dobrze
          a wy tylko musicie przyniesc wazeline i sie pochylic
          docencie to jebane w dupe niewdzieczniki...
          • Gość: IP to IP Re: to wszystko dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 13:45
            Powinniśmy wiedzieć:
            O.R.A.L SZCZECIN
            "...niedziela, 19 września 2010 16:18
            Kilka dni temu zgłosił się do nas obywatel Szczecina z wiadomością, iż podejrzewa próbę przejęcia przez Krk Ośrodka Opiekunczo-Wychowawczego w Zdrojach.
            Informator powiadomił nas o dwukrotnych wizytach księży u dyrektor wyżej wymienionego ośrodka. Istnieje więc podejrzenie o chęc wywarcia nacisku na kierownictwo ośrodka przez Krk.
            Mamy zamiar na dniach..."
            oral.org.pl/
          • Gość: czy-telniczka Re: to wszystko dla was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:12
            Vlad.H. napisał(a):
            > dla waszego dobra
            > biskup chce wam zrobic dobrze

Dla mnie biskup to stanowisko kk i nie jest autorytetem - to "szef dla księdza".
            Chcę nawet polubić lewicę ale jeszcze obecnie nie mam za co - znam powodu :)))
            • piotr33k2 Re: to wszystko dla was 29.09.10, 14:31
              dlatego trzeba popierać na powaznie takich odwaznych ludzi jak palikot bo ani ta cała lewica z sld(rzadzili pzrecież dwie kadencje ze swoim prezydentem) ani żadna prawica nie jest w stanie przeciwstawic pazernemu kosciołowi który nie dosyc ze nie płaci podatków jak wszyscy pozostali to jeszcze w majestacie prawa okrada nas wszystkich z naszego narodowego majatku czy to posrednio poprzez samorzady czy bezpośrednio ze skarbu panstwa .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka