Dodaj do ulubionych

Osiedle z widokiem na Szczecin

29.09.10, 15:34
jak będą poniżej 3000 PLN/m2 to kupię z a z takimi cenami to się walcie
Obserwuj wątek
    • yamato.1 Osiedle z widokiem na Szczecin 29.09.10, 15:40
      Kilkaset dodatkowych samochodów na pojedyńczej Duńskiej... PA-RA-NO-JA!!!
      • Gość: turysta Re: Osiedle z widokiem na Szczecin IP: *.chello.pl 29.09.10, 16:36
        Ja dodam, że coraz więcej samochodów jeździ Pszenną (w godzinach rannych właściwie stoi na całej 2km długości), a nowe osiedla TBS wyrastają na prawobrzeżu, jak grzyby po deszczu. A potem, że korki, bo ludziska muszą wracać do pracy, do centrum.. Ja niestety, też się tu przeprowadziłem, ale jak będzie tylko okazja, wracam do śródmieścia..:)
    • Gość: mmm Re: Osiedle z widokiem na Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.10, 16:08
      Hahaha ludzie. Współczuję Wam włączania się do ruchu na Duńskiej w godzinach porannych i powrotu do domu, kiedy będziecie stać i czekać na skręt w lewo pod Wasz wymarzony klocek, podczas gdy w dół duńskiej jedzie sznurrrr samochodów. Sam mieszkam na Duńskie i przyznam, że dzielnica jest przereklamowana (szczególnie tereny przy Tesco, Netto itp.). Lokalizacja tego osiedla jest najgorsza z możliwych - na skrzyżowaniu jest mega korek. Z dzielnicy robi się "ładna" sypialnia ... faktycznie z jedną nitką ulicy Duńskiej :). Miło się tu mieszkało - 5 lat temu :).
      • Gość: widz Re: Osiedle z widokiem na Szczecin IP: *.chello.pl 29.09.10, 16:38
        Osobom, które zechcą tam mieszkać polecam trzy razy wjechać ok 15 na jakieś podwórko z Duńskiej i później próbować się włączyć do ruchu. Powodzenia;). Szybciej ze Słonecznego dojeżdżam do centrum niż znajomi z Warszewa.
        pozdrawiam
        • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle z widokiem na Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.10, 17:20
          nie prawda, wypisujecie bzdury. 10 samochodow stojacych na swiatlach to juz korek ?
          Na dunska mozna wjechac od Przyjaciol Zolnierza, od Chopina, czy od Rostockiej, jest jeszcze Wisniowy Sad.
          Fajnie mieszka sie na dunskiej, wszedzie blisko, wszystko pod domem, nie trzeba jechac do centrum. Teraz bedzie jeszcze zaj. szkola.

To ze postoje rano 3 min przed swiatlami, i 3 min po 15 przed swiatlami to zaden problem - przynajmniej dla mnie :)
          • Gość: BE Re: Osiedle z widokiem na Szczecin IP: *.chello.pl 29.09.10, 17:56
            Znalazłem przyczynę tych korków.
            www.youtube.com/watch?v=gHCxdlZ7G18
          • Gość: abc Re: Osiedle z widokiem na Szczecin IP: 80.94.23.* 29.09.10, 20:32
            Wisniowy Sad jest otwarty tylko w dół!
            • Gość: ZAD Re: Osiedle z widokiem na Szczecin IP: 62.69.228.* 30.09.10, 18:37
              Nic nie piszą o finansach... czyżby budowali z własnych środków? Chyba raczej chodzi o PRowskie wznowienie inwestycji po zatrzymaniu...
        • Gość: Bar Extra Re: Osiedle z widokiem na Szczecin IP: *.chello.pl 29.09.10, 17:24
          Z góry podobno nie widać tego syfu w centrum , ale widokiem ciężko się najeść.
          Starałem sie z mieszkaniem ominąć tą urokliwą północ, właśnie ze względu na komunikację.
          I czy są tam jakieś lokale rozrywkowe ? Bo w śródmieściu nie muszę brać taksówki, mogę resztę kasy poświęcić na dobicie się .
          • Gość: Re: Re: Osiedle z widokiem na Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.10, 20:06
            Na Warszewie wiatr wieje tylko między blokami. Nie ma tu zupełnie nic - pizzeria na szczycie duńskiej (mi tutejsza pizza nie smakuje), Tesco, Netto, "15" salonów fryzjerskich .... i nic poza tym. Ulica Duńska a wzdłuż niej tylko bloki i trawa. ROZRYWKA - 0.

Dojazd do miasta jak ktoś nie ma samochodu - porażka. A odnosząc się do korków. Dla mnie to paranoja. O 7:30 jadę do pracy 25-30 minut a pracuję w okolicach Rodła. Znajomi z prawobrzeża szybciej dojeżdżają. Stąd moje pytanie do kogoś kto pisał na tym forum że 3 minuty stoi na światłach - chyba tych na obwodnicy przy Wilczej ????? Na duńskiej (z roku na rok jest bardziej masakrycznie) stoi się na 1 krzyżówce - tej z obwodnicą - około 10 minut. Wystarczy trafić na Duńską około 7:33. A dla tych co chcą kupić mieszkanie w tych klockach któe budują - tych z pięknymi ogrodami :) - blok stoi na najgorszym skrzyżowaniu, blokującym cały ruch. Wyjeżdżają tam ludzie mieszkający przy Tesco, ci spod Netto + jedzie całe osiedle Siemaszki, wszyscy spod puszczy, Wast Bouw ...... kolego/koleżanko .... czy aby mówimy o tej samej Duńskiej ? Mozę jakimś cudem teleportujesz się do tych świateł i omijasz ten korek :)?????

Ogólnie Warszewo strasznie się "zepsuło". Nie ma tu nic poza blikami - nawet boiska dobrego nie ma. Taka "sypialnia" w pobliżu centrum :).
            • beatrix13 Re: Osiedle z widokiem na Szczecin 29.09.10, 20:25
              z tej miejscówki na pieszo do Rodła jest max. 30 min, wiec zamiast złomem przerzućcie się na nogi albo rower
        • przyjaciel.krolika Jakie korki ??? 30.09.10, 17:36
          Co wy piszecie? Mój przyjaciel Królik codziennie przejeżdża Duńską i mówi , że tam nie ma żadnych korków. Tyle, że jak jadę w ten rejon to mnie krew zalewa. Dlatego uciekłem stamtąd parę lat temu na Pogodno. Pozdrawiam Warszewo :-)))
          • Gość: mieszkaniec Re: Jakie korki ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 17:40
            > Dlatego uciekłem stamtąd parę lat temu na Pogodno. Pozdrawiam Warszewo :-)))
            Warszewo pozdrawia ze smutkiem i potwierdza, że to była słuszna decyzja :-)
      • Gość: Marta Cztery Ogrody i osiedle Vast Bouw-porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 17:18
        > Sam mieszkam na Duńskie i przyznam, że dzielnica jest przereklamowana (szczególnie
        > tereny przy Tesco, Netto itp.). Lokalizacja tego osiedla jest najgorsza z możl
        > iwych - na skrzyżowaniu jest mega korek.
        Dokładnie tak jest. To kompletnie nietrafiony pomysł z budową tego "ogrodowego" osiedla w takim miejscu. Prestiżowa lokalizacja ze śmierdzącymi marketami obok i codzienną wściekłością że nie można się normalnie wydostać z domu i do niego wrócić.
        Kolejna porażka to osiedle Vast Bouw. Ludzie nie dajcię się nabrać na "prestiż" dzielnicy, czyste powietrze i piękne widoki. Jak wrócicie wściekli z pracy bo wymęczeniu się w korkach to będziecie mieć te widoki w głebokim poważaniu. Niestety jak kasa już wydana, to pozostanie tylko poradzić sobie ze świadomością że ktoś zrobił was w konia.
    • aysy.1 krypciocha w gazetce aż wstyd 29.09.10, 17:59
      wszystko i nawet ceny. po co developer ma wydawać kase na reklamy i foldery. od czego w końcu jest zespół lokalnej gazetki.
    • tatemen artykuł sponsorowany? 29.09.10, 21:59
    • Gość: Marta Odradzam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 17:11
      Ludzie nie kupujcie tych klocków w okolicy Duńskiej. Wydacie kupę kasy na wymarzone mieszkanko, a będziecie mieć koszmarek komunikacyjny przynajmniej 2 razy dziennie. Do tego dzielnica też niczego specjalnego sobą nie prezentuje, kilka sklepów, kilka salonów "piękności", pizzeria i to wszystko. Sklepy marnie zaopatrzone, po większość zakupów i tak trzeba jechać do centrum, co za każdym działa na nerwy bo zabiera o wiele za dużo czasu. Tesco na duńskiej w ogóle nie ma porównania z tym na milczańskiej, do tego ciągle ten smród od samego wejścia.
      Szczerze odradzam zamieszkanie na Warszewie, dzielnica mocno przereklamowana. Zamiast mieszkania w dzielnicy na poziomie będziecie mieć codziennie po powrocie z pracy odczucie że zrobiono was w konia, sprzedając za grubą kasę przereklamowany produkt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka