Dodaj do ulubionych

Muszyński zwymyślał Kęsika

05.04.04, 23:07
Rece i nogi opadaja. A Jurczyk raczki zaciera. Smutne to wszystko.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 23:45
      "pozwać (...) do prokuratury" - proponuję, aby autor, zanim użyje słów których
      nie rozumie, najpierw trochę się zastanowił, zanim coś takiego napisze.
      • piotr33k2 Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 05.04.04, 23:52
        a czemu radca prawny szczecina ma się zajmować prywatnymi klótniami ?niech
        sobie kesik weżmie prywatnego prawnika i załozy sprawę cywilną ,ja nie mam
        zamiaru płacić za jakieś osobiste pyskówki .
      • Gość: pap Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.pl 06.04.04, 08:11
        Tym bardziej, ze Prokuratura nie zajmuje sie zniewagami ;)
        • Gość: XYZ błąd IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:04
          Kęsik jako radny jest funkcjonarjuszem publicznym.
          Art. 226. § 1. KK "Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do
          pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych,
          podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do
          roku". Przestępstwo ścigane z urzędu.
    • absztyfikant Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 05.04.04, 23:50
      Panie Kesik! A moze opowie Pan o tym Ewie Drzyzdze ("Rozmowy w toku" - TVN) ?
      A CNN Pan zawiadomil ?
      • Gość: Andy Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 00:17
        Czego by nie myslec o pp. Kesiku i Muszynskim trzeba przyznac, ze
        stwirdzenie "wypierdalaj ty szmato" zasluguje jednak na pozew do sadu. Jesli
        ktos nie potrafi pohamowac emocji, niech nie firmuje swoja twarza powaznych
        zamierzen politycznych.
        • absztyfikant Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 00:20
          Zlozenie pozwu moim zdaniem swiadczy o kabotynstwie. Takie obsceniczne
          slownictwo oczywiscie potepiam.
          • ergie Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 08:03
            absztyfikant napisał:

> Zlozenie pozwu moim zdaniem swiadczy o kabotynstwie. Takie obsceniczne
            > slownictwo oczywiscie potepiam.
            >
            to jest obsceniczne słownictwo ?????
            to posłuchaj pana darka w. ;-)))))))
            niejeden szewc by się lekko zdziwił.
          • Gość: XYZ Ciekawostka IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:07
            Kiedy lewicowego polityka nazywa się "szmatą" mamy do czynienia
            z "kabotyństwem". Kiedy zaś poklityka prawicowego nazwie się "zerem" mamy do
            czynienia ze skandalem bądx afera. Myślę, że czas zmienić nick na hipokrykant.
    • zaczepialski Oto język prawdy politycznej :-))) 06.04.04, 00:55
    • Gość: kazio Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.bazapartner.pl 06.04.04, 07:58
      Panowie Muszyński i Kęsik - dajcie sobie po twarzach na dziedzińcu zamkowym i
      bedzie spokoj. ew. zysk z biletów wstepu na takie widowisko mozna przeznaczyc
      na wspomozenie lokalnych domów dziecka, samotnej matki, itp..
      Panowie - zamiast do sadu - na dziedziniec i szermierka na pięsci!
    • Gość: Alex Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 06.04.04, 08:09
      Znam przeszłość i aktualne dokonania Kęsika. Muszyński ma rację a prokuratury
      to niech się Kęsik boi.
      • Gość: XYZ Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:08
        Jakies konkrety? Czy po prostu, po chrześcijańsku Kęsika nie znosisz?
    • Gość: Antyknajak Muszyński do Samoobrony!Ma kwalifikacje. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 08:38
    • Gość: pajac Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:03
      Mucha, zachowałeś się jak mężczyzna. Mikrej jesteś postury ale duch u ciebie
      wielki, a forumowe pieski ukryte za nickami tylko poszczekiwać potrafią.
      • Gość: XYZ Napisał ten co się za nickiem nie kryje IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:09
    • arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 09:33
      Ja również nie akceptuję tego typu zachowań, niemniej jednak przypomnę, że
      Piotr Muszyński - z tego co wiem - reagował, a nie inicjował tego incydentu.
      Nie jest radnym, ani politykiem jest za to spontanicznie reagującym człowiekiem
      osadzonym w prawdziwej szczecińskiej rzeczywistości w której nie dominuje
      bynajmniej język salonu. Co do prokuratury to wątpię by podjęte zostały
      jakiekolwiek czynności wobec Muszyńskiego. To co się wydarzyło w zakamarkach
      szczecińskich korytarzy RM ma ewidentnie mniejszą wagę niż to, na co pozwolił
      sobie Premier wobec jednego z posłów w trakcie oficjalnego, transmitowanego
      posiedzenia komisji śledczej. Wówczas prokurator uznał to za działanie w ramach
      ekspresji politycznej podyktowane silnym zdenerwowaniem. W naszym szczecińskim
      przypadku dochodzi jescze uzasadniona obawa Muszyńskiego o własne
      bezpieczeństwo.
      • zaczepialski Czy to prawda że p.Kęsik był skazany??? 06.04.04, 10:14
        • Gość: XYZ Re: Czy to prawda że p.Kęsik był skazany??? IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:29
          Z informacji, które posiadam, wynika bezsprzecznie, iż Piotr Kęsik nigdy nie
          był karany, ani skazany jakimkolwiek wyrokiem.
      • Gość: XYZ Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:17
        Panie Arku! Z tego co wiem ma Pan wykształcenie prawnicze, więc powinien Pan
        znać różnicę między nazwaniem kogoś "zerem" od nazwania kogoś "szmatą".
        • arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 07.04.04, 07:48
          Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Panie Arku! Z tego co wiem ma Pan wykształcenie prawnicze, więc powinien Pan
          > znać różnicę między nazwaniem kogoś "zerem" od nazwania kogoś "szmatą".

W zasadzie okreslenia te użyte w określonych - wiadomych nam - sytuacjach niosą
          w sobie zbliżony ładunek negatywnej oceny. To samo wyrażenie - dajmy na to -
          "jest pan pozbawionym rozumu hipokrytą" uchodziłoby za bardzo delikatne w
          naszym parlamencie ;) lub rozdaniu Oscarów , lecz gdyby ktoś je wygłosił
          oficjalnie na ceremoni wręczenia nagrody Nobla wywołałoby zapewne potężny
          skandal.
          • Gość: XYZ Myli się Pan IP: 212.14.0.* 07.04.04, 08:46
            "Zero" to ocena dokonań. Natomiast "szmata" w kontekście wypowiedzi
            Muszyńskiego, oznacza "dziwkę", "sprzedajną k.u.r.w.ę". Najcięższa z możliwych
            obelga pod adresem polityka.
            • ja_aska Re: Myli się Pan 07.04.04, 09:33
              Ee tam . Bez przesady:-) Dla mnie to tylko świadczy o poziomie intelektualnym
              muszki. Myśli jak mówi: niewyraźnie.
      • Gość: Kęsik Piotr Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.vx.pl / *.vx.pl 06.04.04, 12:50
        Osobiście darzę dużym szacunkiem kol.A.L, tym bardziej mogłaby mnie zdziwić
        pochwała wybitnie chamskiego zachowania osoby która jest znana w środowisku
        kultury, jako organizator wielu spektakli, transmisji meczów (Polska Szwecja
        byłem współorganizatorem), czy innych imprez. Jednak tak się nie stało ponieważ
        tak naprawdę A.L stara się bronić czegoś innego, czego? Mandatu Moralnego jakim
        pan P.M się posługuje od jakiegoś czasu przy okazji bardzo ważnego wydarzenia
        dla naszego miasta, przykre ale prawdziwe. Mam głęgoką nadzieję że po
        wypowiedzeniu kilku trafnych spostrzeżeń nikt nigdy drogi Arku nie nazwie cię
        publicznie szma....., skur...., kur...plityczną. A tak na marginesie każdy
        broni się jak umie, nie byłeś świadkiem zdarzenia więc dlaczego założyłeś że
        pan P.M może bać się o swoje bezpieczeństwo? Ja oczywiście odpowiedź znam.
        • absztyfikant Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 12:54
          W Polsce najpierw piszemy imie, a potem nazwisko. Nie jestesmy w Rosji.
          • Gość: XYZ serio czas zmienić nick na hipokrykant IP: 212.14.0.* 06.04.04, 13:07
            Mędrek hipokrykant bardzo chciał zabłysnąć wiedzą. A tu dupa. W Rosji, tak jak
            w Polsce, najpierw pisze się imię. To Węgrzy używają najpierw nazwiska.
            A tak w kwestii Rosji:
            "A u was niegrów bijut" Idealny komentarz do "merytorycznej polemiki"
            absztyfikanta vel hipokrykanta.
            • absztyfikant Re: serio czas zmienić nick na hipokrykant 06.04.04, 13:15
              Za pomylke sypie glowe popiolem, widzisz jakie to proste ? Hipokryta nie
              jestem, a ze jestem nieobiektywny... nikt nie jest doskonaly!
          • Gość: viva Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.vx.pl / *.vx.pl 06.04.04, 13:21
            zastanawiam się co ty robisz na tym forum! napisz cos konkretnego a nie
            czepiasz się co się najpierw pisze w Polsce! a jakie to ma do cholery znaczenie.
            • Gość: e.beata Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 13:46
              A ja mogę konkretnie? ;-)
              - jesteś viva czy Kęsik Piotr? Chciałabym wiedzieć jak się zwracać do
              pana/pani ;-)
              • absztyfikant Juz spiesze z odpowiedzia... 06.04.04, 13:59
                Po prostu poprzez elementarne braki w wychowaniu niektorych rozmywa sie idea
                referendum. Ludzi zniechecaja takie knajackie zachowania.
                • Gość: XYZ Re: Juz spiesze z odpowiedzia... IP: 212.14.0.* 06.04.04, 14:08
                  Mam nadzieję, że pijesz do Muszyńskiego. Bo Kesika mogę posądzić o wiele, ale
                  na pewno nie o chamskie odzywki, czy groźby.
              • Gość: XZY Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 06.04.04, 14:11
                A ja mogę konkretnie? ;-)
                - jesteś e.beata czy Muszyński? Chciałbym wiedzieć jak się zwracać do
                pana/pani ;-)
              • ja_aska Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 14:40
                Arku świetna logika. Muszyński mógł się bać mimo, że on atakował (świadkowie) a
                Kęsik na pewno sprowokował. Rozumiem słuszność idei referendum ale twoje
                podejście do muchy mnie zarzenowało. Wszystko usprawiedliwisz?
                A co robił ten kurdupel na sesji? Jak zwykle zqałatwiał swoje malusieńkie (jak
                wszystko u niego) interesiki? Jak zawsze nie ważne kto jest u władzy bo zawsze
                mucha u drzwi gabinetów.
                • Gość: fan Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 22:10
                  Brawo!
                  Dopiero ja_aska napisał (napisała ) coś konkretnego. Litwiński broni Muchę bo
                  ten działa przy referendum. Chłopak zawsze próbuje zająć wygodne miejsce. A
                  może ktoś z Państwa pamięta jak Muszka agitował przy wyborach na prezydenta.
                  Bojąc się wygranej Runowicza namawiał ludzi żeby głosowali na Jurczyka. A teraz
                  jak się okazało po paru miesiącach władzy Jurczyka że ten np nie daje
                  amfiteatru za darmo czy nie ułatwia załatwiania zleceń czytaj wyciągania kasy z
                  urzędu to się biedaczek przykleił do referendum. Czyżby mu coś obiecano?
                  Może Litwiński zamiast bronić Muchę przyjrzałbyś się bliżej ( oczywiście jako
                  radny ) jago powiązaniom ze szczecińską agencją. Zdaje się że ma tam już swoje
                  biurko w gabinecie dyrektorskim. A wracając jeszcze do poziomu kultury
                  Muszyńskiego to mnie oczywiście słownictwo jego nie zdziwiło - słoma zawsze
                  wjdzie z butów - wcześniej czy później. Niech stukną się w głowę ci którzy
                  pozwalają mu chodzić po urzędzie i nie przegonią go raz na zawsze.
                • arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 07.04.04, 07:55
                  ja_aska napisała:

> Arku świetna logika. Muszyński mógł się bać mimo, że on atakował (świadkowie)
                  a
                  >
                  > Kęsik na pewno sprowokował.

Asiu Wyobrażasz sobie jak Muszyński naciera z impetem na Kęsika ? Co to ma być
                  szczecińska ekranizacja "Lotnej"?

Rozumiem słuszność idei referendum ale twoje
                  > podejście do muchy mnie zarzenowało. Wszystko usprawiedliwisz?

Bynajmniej, nie mam takiego zamiaru.

> A co robił ten kurdupel na sesji? Jak zwykle zqałatwiał swoje malusieńkie
                  (jak
                  > wszystko u niego) interesiki? Jak zawsze nie ważne kto jest u władzy bo
                  zawsze
                  > mucha u drzwi gabinetów.

Nie wiem co załatwiał.Nie wiem czy tak angażując się w sprawę feferendum jest w
                  stanie cokolwiek "załatwić" z dworem Mariana Jurczyka lub nim samym. Zapewne
                  jak wielu innych okazjonalnych obserwatorów przyszedł obejrzeć z bliska obrady
                  RM. Niektórym to pomaga, bo po wyjściu i rozejrzeniu się na boki można
                  stwierdzić, że ten normalny świat jest jakby bardziej normalny.
                  • ja_aska Drogi Arku 07.04.04, 08:33
                    Drogi Arku. Znam muchę od lat i wiedzę (wielokrotnie na "własne" oczy) jak
                    pojawia się za każdym kolejnym zarządem w gabinetach. Jak lata za radnymi
                    poklepując po plecach. Dziwne, że do tej pory nie chadzał na sesje a jak tylko
                    podpiął się pod grupę referendalną od razu zaczął "bywać" . Bywalec nam taki z
                    muszki wyszedł. Muszka to koniunkturalne ś.... które od razu wyczuwa którędy do
                    żłoba. Dla Ciebie to może być znak na przyszłość.
                    Wracając do sprawy - chamstwo i agresja często jest cechą małego. Zobacz na
                    małe psy. Nie oceniej kto był agresorem i chamem po wzroście. Inaczej tylko
                    mali przed sądami mieliby jakieś szanse:)
                • anamar pytanie do aśki.. 07.04.04, 13:50

Jak zwykle zqałatwiał swoje malusieńkie (jak
                  > wszystko u niego)
                  interesiki?.....................................................................
                  znasz ten szczegół z autopsji,czy tylko ze szłyszenia?pytam,bo nie po raz
                  pierwszy używasz podobnego argumentu...
                  • ja_aska odp dla anamar.. 07.04.04, 14:58
                    Znam muszkę jakieś 15 lat. U niego wszystko jest malutkie. Od rozumku
                    zaczynając. A co? Chcesz opis?
                    • Gość: Ana Re: odp dla anamar.. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 13:36
                      nie,dzięki za opis.widać wiesz co mówisz.jak mogłabym wkraczać w czyjeś życie
                      intymne?
                      • ja_aska Re: odp dla anamar.. 08.04.04, 14:18
                        Na tym forum mało mnie zdziwi. Jestem ciekawa czy miałabyś takie obiekcje gdyby
                        ktoś chciał "opowiedzieć" o jakimś lewicowcu?
                        • anamar Re: odp dla anamar.. 08.04.04, 14:21
                          ja_aska napisała:

> Na tym forum mało mnie zdziwi. Jestem ciekawa czy miałabyś takie obiekcje
                          gdyby
                          >
                          > ktoś chciał "opowiedzieć" o jakimś
                          lewicowcu?......................................................................
                          sugerujesz,że poglądy plityczne mają wpływ na wielkość męskiego przyrodzenia?
                          • ja_aska Re: odp dla anamar.. 08.04.04, 14:39
                            Poglądy polityczne mają wpływ na chęć podjęcia tematu.
                            PS Może to być zastanawiające. W końcu narząd mało, rzadko używany ..... znika?
              • Gość: viva Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.vx.pl / *.vx.pl 06.04.04, 14:48
                oczywiście ze możesz!nieistotne w tej sprawie kto pisze i czy imię jest
                pierwsze czy nazwisko.uważam że pan Muszyński poprosty się zagalopował i
                nieistotne że to akurat on.Wszyskich obowiązuje jakaś kultura osobista.
                • Gość: Ab Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.iscnet.pl 07.04.04, 02:34
                  A Kęsik radny to oczywiście tskie święte stworzenie, które nawet muchy nie
                  skrzywdzi.
        • arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 07.04.04, 08:10
          Gość portalu: Kęsik Piotr napisał(a):

> Osobiście darzę dużym szacunkiem kol.A.L, tym bardziej mogłaby mnie zdziwić
          > pochwała wybitnie chamskiego zachowania osoby która jest znana w środowisku
          > kultury, jako organizator wielu spektakli, transmisji meczów (Polska Szwecja
          > byłem współorganizatorem), czy innych imprez.

Piotrze Gdzieś Ty Doszukał się pochwały takich metod?

Jednak tak się nie stało ponieważ
          >
          > tak naprawdę A.L stara się bronić czegoś innego, czego? Mandatu Moralnego
          jakim
          >
          > pan P.M się posługuje od jakiegoś czasu przy okazji bardzo ważnego wydarzenia
          > dla naszego miasta, przykre ale prawdziwe. Mam głęgoką nadzieję że po
          > wypowiedzeniu kilku trafnych spostrzeżeń nikt nigdy drogi Arku nie nazwie cię
          > publicznie szma....., skur...., kur...plityczną.

Zawsze może się trafić taki przypadek.Taka jest cena bycia osobą publiczną.Taka
          jest cena braku zrozumienia, a czasem braku akceptacji społecznej? Ludzie nie
          poświęcają dużej ilości czasu na analizy zachowań między innymi
          radnych.Radykalne zmiany zachowań, lub ewidentne rozbieżności między słowami a
          czynami radnych, posłów itp. wywołują tego typu reakcje.Często przybierają one
          tak radykalną formę.

A tak na marginesie każdy
          > broni się jak umie, nie byłeś świadkiem zdarzenia więc dlaczego założyłeś że
          > pan P.M może bać się o swoje bezpieczeństwo?

Wystarczy postawić was obok siebie."Charakterne z Was chłopaki".

Ja oczywiście odpowiedź znam.

Nie Sądzisz Piotrze, że Gdybyś tego incydentu nie Upublicznił w mediach to
          prawie nikt by go nie zauważył? Jeszcze raz powtarzam, nikogo - również i
          Ciebie - nie usprawiedliwiam, niczego nie bagatelizuje, staram sie jedynie do
          odpowiednich rzeczy przykładać odpowiednią wagę.Nie traćmy z oczu tego co jest
          tak napradę istotne.
          • Gość: XYZ Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 07.04.04, 09:10
            A istotne jest to, że niejaki Muszyński, indywiduum bliskie ideowo Arkowi
            Litwińskiem, publicznie znieważył radnego SLD, który jest bardzo daleki ideowo
            Panu Arkowi. A jak większość ideologicznych pobratymców Pana Arka, on sam
            wychodzi z założenia, że każda metoda dokopania czerownemu jest dobra.
            A uzasadnianie prefidnego chamstwa "brakiem zrozumienia", to hipokryzja
            najwyższej próby!
            "Urban nie poświęca dużej ilości czasu na analizy zachowań między innymi
            Wojtyły". Zatem nazwanie Wojtyły "Breżniewem Watykanu", według rozumowania Pana
            Arka, to: "Radykalne zmiany zachowań, lub ewidentne rozbieżności między słowami
            a czynami Wojtyły, księży itp. wywołują tego typu reakcje.Często przybierają
            one tak radykalną formę". Prawica w Polsce zawsze była przesiąknięta
            hipokryzją, ale Pan Arek zaczyna wieść w tej dziedzinie prym.
            A wyrzucanie Kęsikowi upublicznienia tej politycznej kloaki, to chęć
            zamiecienia brudu pod dywan. Mleko się wylało Panie Litwiński. To wydarzenie
            oraz Pańskie do niego komentarze, wyraźnie pokazało jakiej proweniencji ludźmi
            Pan się otacza, a to wiele świadczy też o Panu. I nie tracąc z oczu tego co
            istotne, przypominam, że jakiekolwiek usprawiedliwianie postawy Muszyńskiego,
            faktycznie je promuje. I może o to właśnie politykom prawicy chodzi? Pamięta
            Pan Narutowicza...?
            • arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 07.04.04, 12:57
              Gość portalu: XYZ napisał(a):

> A istotne jest to, że niejaki Muszyński, indywiduum bliskie ideowo Arkowi
              > Litwińskiem, publicznie znieważył radnego SLD, który jest bardzo daleki
              ideowo
              > Panu Arkowi. A jak większość ideologicznych pobratymców Pana Arka, on sam
              > wychodzi z założenia, że każda metoda dokopania czerownemu jest dobra.

Mylisz się.

> A uzasadnianie prefidnego chamstwa "brakiem zrozumienia", to hipokryzja
              > najwyższej próby!

Mam na myśli kiedy ludzie nie mają szansy nawet nadążyć za "misternymi" i
              zawiłymi uzasadnieniami dziwnych zachowań.

> "Urban nie poświęca dużej ilości czasu na analizy zachowań między innymi
              > Wojtyły". Zatem nazwanie Wojtyły "Breżniewem Watykanu", według rozumowania
              Pana
              >
              > Arka, to: "Radykalne zmiany zachowań, lub ewidentne rozbieżności między
              słowami
              >
              > a czynami Wojtyły, księży itp. wywołują tego typu reakcje.Często przybierają
              > one tak radykalną formę".

Znowu, być może wypaczasz sens moich słów.Ten przykład nie jest dobry.J.Urban
              jest bardzo inteligentnym osobnikiem i doskonale rozumie poglądy w sprawach
              życia publicznego formułowane przez Jana Pawła II.To na co pozwala sobie i
              takim Gadzinowskim to poprostu marketingowa pogoń za czytelnikiem w brukowym
              wydaniu.Być może p.Urban ma też innego rodzaju urazy do Papieża, ale to mniej
              istotne.Co do księży: jeśli ksiądz czyni zło nalezy go piętnować tak samo jak
              innego człowieka, a zważywszy znaczenie roli społecznej i posługi jaką wykonuje
              być może i ostrzej. Znam wielu księży.Są różni, jak inni ludzie.

Prawica w Polsce zawsze była przesiąknięta
              > hipokryzją, ale Pan Arek zaczyna wieść w tej dziedzinie prym.

Chociaż w jednym mi się udało wyjść na czoło peletonu ;)

> A wyrzucanie Kęsikowi upublicznienia tej politycznej kloaki, to chęć
              > zamiecienia brudu pod dywan. Mleko się wylało Panie Litwiński. To wydarzenie
              > oraz Pańskie do niego komentarze, wyraźnie pokazało jakiej proweniencji
              ludźmi
              > Pan się otacza, a to wiele świadczy też o Panu.

Nie otaczam się ludźmi, co najwyżej staram się być wśród nich. Otaczam się
              kocem, gdy mi zimno ;)

I nie tracąc z oczu tego co
              > istotne, przypominam, że jakiekolwiek usprawiedliwianie postawy Muszyńskiego,
              > faktycznie je promuje. I może o to właśnie politykom prawicy chodzi? Pamięta
              > Pan Narutowicza...?

Pamiętam, a cóż Pan Narutowicz ma wspólnego z Panami Kęsikiem
              lub Muszyńskim? Wyjaśnij to proszę.
              • Gość: XYZ Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 07.04.04, 13:20
                Nie myle się.

"Mam na myśli kiedy ludzie nie mają szansy nawet nadążyć za "misternymi" i
                > zawiłymi uzasadnieniami dziwnych zachowań."

Nic nie usprawiedliwia agresji.

Twmat Wojtyły i księży to osobny temat. W ty6m przykładzie wykazałem
                niejednolitośc ocen podobnych zachowań w kontekście bohaterów poszczególnych
                zdarzeń. Ta niejednolitośc, to wręcz sztadarowy przykład obłudy czyli
                hipokryzji.

Chociaż w jednym mi się udało wyjść na czoło peletonu ;)
                >
                To nie jest powód do dumy.

Nie otaczam się ludźmi, co najwyżej staram się być wśród nich. Otaczam się
                > kocem, gdy mi zimno ;)
                obłudnik «człowiek obłudny, fałszywy, dwulicowy; hipokryta» Słownik PWN.
                Nic dodatć, nic ująć.

Pamiętam, a cóż Pan Narutowicz ma wspólnego z Panami Kęsikiem
                > lub Muszyńskim? Wyjaśnij to proszę.
                Wyjasniam:
                Po wyborze Narutowicza, rozpoczęła się nagonak na niego, łącznie z inwektywami.
                Nieprzychylni mu politycy (jakże oczywiste prawicowi), usprawiedliwiali te
                zachowania, a wręcz je podsycali. Tym eskalowali agresję, która w efekcie
                doprowadziła do zamachu. Proszę nie spłycać kwestii do osoby Radnego, czy
                niejakiego Muchy. Gdyby w tamtym czasie, praojcowie Pańskiej myśli politycznej,
                zdusili agresję w zarodk, nie doszłby do najhaniebniejszego wydarzenia, w
                historii Polski. Pan zdaje się zapominać, że przyzwalanie na agresję w
                polityce, będzie tę agresje potęgowało. A efekty tego są nieprzewidywalne.
                Radzę przemyśleć przysłowie:
                "Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę".

• Gość: Ana Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 13:41
                może niech panowie wyjaśnią sobie całą sprawę w sądzie,lub dadzą sobie po
                buzi,a my zajmiemy się czymś ciekawszym?
                • ja_aska Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 08.04.04, 14:22
                  Jakby Kęsik dał po ryju muszcze to oczywiście podniosłoby się latum, że
                  parszywy komuch leje słabszego. Więc jaki sens? Piętnując niemoralne postawy
                  polityków nikt nie ma oporów więc czemu takie są gdy w prostacki sposób zostaje
                  zaatakowany lewicowy radny?
                  • Gość: Ana Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 15:09
                    to chyba przesada.czytając twoje posty,możnaby odnieść wrażenie,że"lewicowcy"są
                    w mniejszości,że ktoś ich dyskryminuje;szczerze mówiąc nie podzielam tego
                    poglądu...natomiast ze sprawy kęsika i muszyńskiego,nie robiłabym na siłę
                    sprawy politycznej...naubliżał jeden człowieczek drugiemu,bądz obaj sobie
                    nawzajem...nie wiem,i niezależnie od poglądów adwersarzy,to tylko pyskówka...
                  • zaczepialski lewicowy bo w czarnym Mercedesie??? Albo lewiznowy 08.04.04, 15:09
                    radny z SLD - partii czerwonych baronów :-))).
                    • ja_aska ana 08.04.04, 15:20
                      Nie prześladowani ale jest aprobata na chamstwo ich dotyczące.
                    • Gość: Ana Re: lewicowy bo w czarnym Mercedesie??? Albo lewi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 15:23
                      no,nie te czasy,że w wołdze...
    • Gość: bzyk bzyk Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.homeip.net / *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 16:59
      W góre muche!
      • ja_aska Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 09.04.04, 10:47
        Wychodzi na to, żer należy wyzywać Kęsika za samochód. Ale jazda!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka