absztyfikant 05.04.04, 23:07 Rece i nogi opadaja. A Jurczyk raczki zaciera. Smutne to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 23:45 "pozwać (...) do prokuratury" - proponuję, aby autor, zanim użyje słów których nie rozumie, najpierw trochę się zastanowił, zanim coś takiego napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 05.04.04, 23:52 a czemu radca prawny szczecina ma się zajmować prywatnymi klótniami ?niech sobie kesik weżmie prywatnego prawnika i załozy sprawę cywilną ,ja nie mam zamiaru płacić za jakieś osobiste pyskówki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pap Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.pl 06.04.04, 08:11 Tym bardziej, ze Prokuratura nie zajmuje sie zniewagami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ błąd IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:04 Kęsik jako radny jest funkcjonarjuszem publicznym. Art. 226. § 1. KK "Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku". Przestępstwo ścigane z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 05.04.04, 23:50 Panie Kesik! A moze opowie Pan o tym Ewie Drzyzdze ("Rozmowy w toku" - TVN) ? A CNN Pan zawiadomil ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 00:17 Czego by nie myslec o pp. Kesiku i Muszynskim trzeba przyznac, ze stwirdzenie "wypierdalaj ty szmato" zasluguje jednak na pozew do sadu. Jesli ktos nie potrafi pohamowac emocji, niech nie firmuje swoja twarza powaznych zamierzen politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 00:20 Zlozenie pozwu moim zdaniem swiadczy o kabotynstwie. Takie obsceniczne slownictwo oczywiscie potepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 08:03 absztyfikant napisał: > Zlozenie pozwu moim zdaniem swiadczy o kabotynstwie. Takie obsceniczne > slownictwo oczywiscie potepiam. > to jest obsceniczne słownictwo ????? to posłuchaj pana darka w. ;-))))))) niejeden szewc by się lekko zdziwił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Ciekawostka IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:07 Kiedy lewicowego polityka nazywa się "szmatą" mamy do czynienia z "kabotyństwem". Kiedy zaś poklityka prawicowego nazwie się "zerem" mamy do czynienia ze skandalem bądx afera. Myślę, że czas zmienić nick na hipokrykant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.bazapartner.pl 06.04.04, 07:58 Panowie Muszyński i Kęsik - dajcie sobie po twarzach na dziedzińcu zamkowym i bedzie spokoj. ew. zysk z biletów wstepu na takie widowisko mozna przeznaczyc na wspomozenie lokalnych domów dziecka, samotnej matki, itp.. Panowie - zamiast do sadu - na dziedziniec i szermierka na pięsci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 06.04.04, 08:09 Znam przeszłość i aktualne dokonania Kęsika. Muszyński ma rację a prokuratury to niech się Kęsik boi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:08 Jakies konkrety? Czy po prostu, po chrześcijańsku Kęsika nie znosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Muszyński do Samoobrony!Ma kwalifikacje. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 08:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajac Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:03 Mucha, zachowałeś się jak mężczyzna. Mikrej jesteś postury ale duch u ciebie wielki, a forumowe pieski ukryte za nickami tylko poszczekiwać potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Napisał ten co się za nickiem nie kryje IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:09 Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 09:33 Ja również nie akceptuję tego typu zachowań, niemniej jednak przypomnę, że Piotr Muszyński - z tego co wiem - reagował, a nie inicjował tego incydentu. Nie jest radnym, ani politykiem jest za to spontanicznie reagującym człowiekiem osadzonym w prawdziwej szczecińskiej rzeczywistości w której nie dominuje bynajmniej język salonu. Co do prokuratury to wątpię by podjęte zostały jakiekolwiek czynności wobec Muszyńskiego. To co się wydarzyło w zakamarkach szczecińskich korytarzy RM ma ewidentnie mniejszą wagę niż to, na co pozwolił sobie Premier wobec jednego z posłów w trakcie oficjalnego, transmitowanego posiedzenia komisji śledczej. Wówczas prokurator uznał to za działanie w ramach ekspresji politycznej podyktowane silnym zdenerwowaniem. W naszym szczecińskim przypadku dochodzi jescze uzasadniona obawa Muszyńskiego o własne bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Czy to prawda że p.Kęsik był skazany??? IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:29 Z informacji, które posiadam, wynika bezsprzecznie, iż Piotr Kęsik nigdy nie był karany, ani skazany jakimkolwiek wyrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 06.04.04, 10:17 Panie Arku! Z tego co wiem ma Pan wykształcenie prawnicze, więc powinien Pan znać różnicę między nazwaniem kogoś "zerem" od nazwania kogoś "szmatą". Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 07.04.04, 07:48 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Panie Arku! Z tego co wiem ma Pan wykształcenie prawnicze, więc powinien Pan > znać różnicę między nazwaniem kogoś "zerem" od nazwania kogoś "szmatą". W zasadzie okreslenia te użyte w określonych - wiadomych nam - sytuacjach niosą w sobie zbliżony ładunek negatywnej oceny. To samo wyrażenie - dajmy na to - "jest pan pozbawionym rozumu hipokrytą" uchodziłoby za bardzo delikatne w naszym parlamencie ;) lub rozdaniu Oscarów , lecz gdyby ktoś je wygłosił oficjalnie na ceremoni wręczenia nagrody Nobla wywołałoby zapewne potężny skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Myli się Pan IP: 212.14.0.* 07.04.04, 08:46 "Zero" to ocena dokonań. Natomiast "szmata" w kontekście wypowiedzi Muszyńskiego, oznacza "dziwkę", "sprzedajną k.u.r.w.ę". Najcięższa z możliwych obelga pod adresem polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Myli się Pan 07.04.04, 09:33 Ee tam . Bez przesady:-) Dla mnie to tylko świadczy o poziomie intelektualnym muszki. Myśli jak mówi: niewyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kęsik Piotr Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.vx.pl / *.vx.pl 06.04.04, 12:50 Osobiście darzę dużym szacunkiem kol.A.L, tym bardziej mogłaby mnie zdziwić pochwała wybitnie chamskiego zachowania osoby która jest znana w środowisku kultury, jako organizator wielu spektakli, transmisji meczów (Polska Szwecja byłem współorganizatorem), czy innych imprez. Jednak tak się nie stało ponieważ tak naprawdę A.L stara się bronić czegoś innego, czego? Mandatu Moralnego jakim pan P.M się posługuje od jakiegoś czasu przy okazji bardzo ważnego wydarzenia dla naszego miasta, przykre ale prawdziwe. Mam głęgoką nadzieję że po wypowiedzeniu kilku trafnych spostrzeżeń nikt nigdy drogi Arku nie nazwie cię publicznie szma....., skur...., kur...plityczną. A tak na marginesie każdy broni się jak umie, nie byłeś świadkiem zdarzenia więc dlaczego założyłeś że pan P.M może bać się o swoje bezpieczeństwo? Ja oczywiście odpowiedź znam. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 12:54 W Polsce najpierw piszemy imie, a potem nazwisko. Nie jestesmy w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ serio czas zmienić nick na hipokrykant IP: 212.14.0.* 06.04.04, 13:07 Mędrek hipokrykant bardzo chciał zabłysnąć wiedzą. A tu dupa. W Rosji, tak jak w Polsce, najpierw pisze się imię. To Węgrzy używają najpierw nazwiska. A tak w kwestii Rosji: "A u was niegrów bijut" Idealny komentarz do "merytorycznej polemiki" absztyfikanta vel hipokrykanta. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: serio czas zmienić nick na hipokrykant 06.04.04, 13:15 Za pomylke sypie glowe popiolem, widzisz jakie to proste ? Hipokryta nie jestem, a ze jestem nieobiektywny... nikt nie jest doskonaly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viva Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.vx.pl / *.vx.pl 06.04.04, 13:21 zastanawiam się co ty robisz na tym forum! napisz cos konkretnego a nie czepiasz się co się najpierw pisze w Polsce! a jakie to ma do cholery znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 13:46 A ja mogę konkretnie? ;-) - jesteś viva czy Kęsik Piotr? Chciałabym wiedzieć jak się zwracać do pana/pani ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Juz spiesze z odpowiedzia... 06.04.04, 13:59 Po prostu poprzez elementarne braki w wychowaniu niektorych rozmywa sie idea referendum. Ludzi zniechecaja takie knajackie zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Juz spiesze z odpowiedzia... IP: 212.14.0.* 06.04.04, 14:08 Mam nadzieję, że pijesz do Muszyńskiego. Bo Kesika mogę posądzić o wiele, ale na pewno nie o chamskie odzywki, czy groźby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XZY Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 06.04.04, 14:11 A ja mogę konkretnie? ;-) - jesteś e.beata czy Muszyński? Chciałbym wiedzieć jak się zwracać do pana/pani ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 06.04.04, 14:40 Arku świetna logika. Muszyński mógł się bać mimo, że on atakował (świadkowie) a Kęsik na pewno sprowokował. Rozumiem słuszność idei referendum ale twoje podejście do muchy mnie zarzenowało. Wszystko usprawiedliwisz? A co robił ten kurdupel na sesji? Jak zwykle zqałatwiał swoje malusieńkie (jak wszystko u niego) interesiki? Jak zawsze nie ważne kto jest u władzy bo zawsze mucha u drzwi gabinetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 22:10 Brawo! Dopiero ja_aska napisał (napisała ) coś konkretnego. Litwiński broni Muchę bo ten działa przy referendum. Chłopak zawsze próbuje zająć wygodne miejsce. A może ktoś z Państwa pamięta jak Muszka agitował przy wyborach na prezydenta. Bojąc się wygranej Runowicza namawiał ludzi żeby głosowali na Jurczyka. A teraz jak się okazało po paru miesiącach władzy Jurczyka że ten np nie daje amfiteatru za darmo czy nie ułatwia załatwiania zleceń czytaj wyciągania kasy z urzędu to się biedaczek przykleił do referendum. Czyżby mu coś obiecano? Może Litwiński zamiast bronić Muchę przyjrzałbyś się bliżej ( oczywiście jako radny ) jago powiązaniom ze szczecińską agencją. Zdaje się że ma tam już swoje biurko w gabinecie dyrektorskim. A wracając jeszcze do poziomu kultury Muszyńskiego to mnie oczywiście słownictwo jego nie zdziwiło - słoma zawsze wjdzie z butów - wcześniej czy później. Niech stukną się w głowę ci którzy pozwalają mu chodzić po urzędzie i nie przegonią go raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 07.04.04, 07:55 ja_aska napisała: > Arku świetna logika. Muszyński mógł się bać mimo, że on atakował (świadkowie) a > > Kęsik na pewno sprowokował. Asiu Wyobrażasz sobie jak Muszyński naciera z impetem na Kęsika ? Co to ma być szczecińska ekranizacja "Lotnej"? Rozumiem słuszność idei referendum ale twoje > podejście do muchy mnie zarzenowało. Wszystko usprawiedliwisz? Bynajmniej, nie mam takiego zamiaru. > A co robił ten kurdupel na sesji? Jak zwykle zqałatwiał swoje malusieńkie (jak > wszystko u niego) interesiki? Jak zawsze nie ważne kto jest u władzy bo zawsze > mucha u drzwi gabinetów. Nie wiem co załatwiał.Nie wiem czy tak angażując się w sprawę feferendum jest w stanie cokolwiek "załatwić" z dworem Mariana Jurczyka lub nim samym. Zapewne jak wielu innych okazjonalnych obserwatorów przyszedł obejrzeć z bliska obrady RM. Niektórym to pomaga, bo po wyjściu i rozejrzeniu się na boki można stwierdzić, że ten normalny świat jest jakby bardziej normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Drogi Arku 07.04.04, 08:33 Drogi Arku. Znam muchę od lat i wiedzę (wielokrotnie na "własne" oczy) jak pojawia się za każdym kolejnym zarządem w gabinetach. Jak lata za radnymi poklepując po plecach. Dziwne, że do tej pory nie chadzał na sesje a jak tylko podpiął się pod grupę referendalną od razu zaczął "bywać" . Bywalec nam taki z muszki wyszedł. Muszka to koniunkturalne ś.... które od razu wyczuwa którędy do żłoba. Dla Ciebie to może być znak na przyszłość. Wracając do sprawy - chamstwo i agresja często jest cechą małego. Zobacz na małe psy. Nie oceniej kto był agresorem i chamem po wzroście. Inaczej tylko mali przed sądami mieliby jakieś szanse:) Odpowiedz Link Zgłoś
anamar pytanie do aśki.. 07.04.04, 13:50 Jak zwykle zqałatwiał swoje malusieńkie (jak > wszystko u niego) interesiki?..................................................................... znasz ten szczegół z autopsji,czy tylko ze szłyszenia?pytam,bo nie po raz pierwszy używasz podobnego argumentu... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska odp dla anamar.. 07.04.04, 14:58 Znam muszkę jakieś 15 lat. U niego wszystko jest malutkie. Od rozumku zaczynając. A co? Chcesz opis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: odp dla anamar.. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 13:36 nie,dzięki za opis.widać wiesz co mówisz.jak mogłabym wkraczać w czyjeś życie intymne? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: odp dla anamar.. 08.04.04, 14:18 Na tym forum mało mnie zdziwi. Jestem ciekawa czy miałabyś takie obiekcje gdyby ktoś chciał "opowiedzieć" o jakimś lewicowcu? Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: odp dla anamar.. 08.04.04, 14:21 ja_aska napisała: > Na tym forum mało mnie zdziwi. Jestem ciekawa czy miałabyś takie obiekcje gdyby > > ktoś chciał "opowiedzieć" o jakimś lewicowcu?...................................................................... sugerujesz,że poglądy plityczne mają wpływ na wielkość męskiego przyrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: odp dla anamar.. 08.04.04, 14:39 Poglądy polityczne mają wpływ na chęć podjęcia tematu. PS Może to być zastanawiające. W końcu narząd mało, rzadko używany ..... znika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viva Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.vx.pl / *.vx.pl 06.04.04, 14:48 oczywiście ze możesz!nieistotne w tej sprawie kto pisze i czy imię jest pierwsze czy nazwisko.uważam że pan Muszyński poprosty się zagalopował i nieistotne że to akurat on.Wszyskich obowiązuje jakaś kultura osobista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ab Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.iscnet.pl 07.04.04, 02:34 A Kęsik radny to oczywiście tskie święte stworzenie, które nawet muchy nie skrzywdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 07.04.04, 08:10 Gość portalu: Kęsik Piotr napisał(a): > Osobiście darzę dużym szacunkiem kol.A.L, tym bardziej mogłaby mnie zdziwić > pochwała wybitnie chamskiego zachowania osoby która jest znana w środowisku > kultury, jako organizator wielu spektakli, transmisji meczów (Polska Szwecja > byłem współorganizatorem), czy innych imprez. Piotrze Gdzieś Ty Doszukał się pochwały takich metod? Jednak tak się nie stało ponieważ > > tak naprawdę A.L stara się bronić czegoś innego, czego? Mandatu Moralnego jakim > > pan P.M się posługuje od jakiegoś czasu przy okazji bardzo ważnego wydarzenia > dla naszego miasta, przykre ale prawdziwe. Mam głęgoką nadzieję że po > wypowiedzeniu kilku trafnych spostrzeżeń nikt nigdy drogi Arku nie nazwie cię > publicznie szma....., skur...., kur...plityczną. Zawsze może się trafić taki przypadek.Taka jest cena bycia osobą publiczną.Taka jest cena braku zrozumienia, a czasem braku akceptacji społecznej? Ludzie nie poświęcają dużej ilości czasu na analizy zachowań między innymi radnych.Radykalne zmiany zachowań, lub ewidentne rozbieżności między słowami a czynami radnych, posłów itp. wywołują tego typu reakcje.Często przybierają one tak radykalną formę. A tak na marginesie każdy > broni się jak umie, nie byłeś świadkiem zdarzenia więc dlaczego założyłeś że > pan P.M może bać się o swoje bezpieczeństwo? Wystarczy postawić was obok siebie."Charakterne z Was chłopaki". Ja oczywiście odpowiedź znam. Nie Sądzisz Piotrze, że Gdybyś tego incydentu nie Upublicznił w mediach to prawie nikt by go nie zauważył? Jeszcze raz powtarzam, nikogo - również i Ciebie - nie usprawiedliwiam, niczego nie bagatelizuje, staram sie jedynie do odpowiednich rzeczy przykładać odpowiednią wagę.Nie traćmy z oczu tego co jest tak napradę istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 07.04.04, 09:10 A istotne jest to, że niejaki Muszyński, indywiduum bliskie ideowo Arkowi Litwińskiem, publicznie znieważył radnego SLD, który jest bardzo daleki ideowo Panu Arkowi. A jak większość ideologicznych pobratymców Pana Arka, on sam wychodzi z założenia, że każda metoda dokopania czerownemu jest dobra. A uzasadnianie prefidnego chamstwa "brakiem zrozumienia", to hipokryzja najwyższej próby! "Urban nie poświęca dużej ilości czasu na analizy zachowań między innymi Wojtyły". Zatem nazwanie Wojtyły "Breżniewem Watykanu", według rozumowania Pana Arka, to: "Radykalne zmiany zachowań, lub ewidentne rozbieżności między słowami a czynami Wojtyły, księży itp. wywołują tego typu reakcje.Często przybierają one tak radykalną formę". Prawica w Polsce zawsze była przesiąknięta hipokryzją, ale Pan Arek zaczyna wieść w tej dziedzinie prym. A wyrzucanie Kęsikowi upublicznienia tej politycznej kloaki, to chęć zamiecienia brudu pod dywan. Mleko się wylało Panie Litwiński. To wydarzenie oraz Pańskie do niego komentarze, wyraźnie pokazało jakiej proweniencji ludźmi Pan się otacza, a to wiele świadczy też o Panu. I nie tracąc z oczu tego co istotne, przypominam, że jakiekolwiek usprawiedliwianie postawy Muszyńskiego, faktycznie je promuje. I może o to właśnie politykom prawicy chodzi? Pamięta Pan Narutowicza...? Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 07.04.04, 12:57 Gość portalu: XYZ napisał(a): > A istotne jest to, że niejaki Muszyński, indywiduum bliskie ideowo Arkowi > Litwińskiem, publicznie znieważył radnego SLD, który jest bardzo daleki ideowo > Panu Arkowi. A jak większość ideologicznych pobratymców Pana Arka, on sam > wychodzi z założenia, że każda metoda dokopania czerownemu jest dobra. Mylisz się. > A uzasadnianie prefidnego chamstwa "brakiem zrozumienia", to hipokryzja > najwyższej próby! Mam na myśli kiedy ludzie nie mają szansy nawet nadążyć za "misternymi" i zawiłymi uzasadnieniami dziwnych zachowań. > "Urban nie poświęca dużej ilości czasu na analizy zachowań między innymi > Wojtyły". Zatem nazwanie Wojtyły "Breżniewem Watykanu", według rozumowania Pana > > Arka, to: "Radykalne zmiany zachowań, lub ewidentne rozbieżności między słowami > > a czynami Wojtyły, księży itp. wywołują tego typu reakcje.Często przybierają > one tak radykalną formę". Znowu, być może wypaczasz sens moich słów.Ten przykład nie jest dobry.J.Urban jest bardzo inteligentnym osobnikiem i doskonale rozumie poglądy w sprawach życia publicznego formułowane przez Jana Pawła II.To na co pozwala sobie i takim Gadzinowskim to poprostu marketingowa pogoń za czytelnikiem w brukowym wydaniu.Być może p.Urban ma też innego rodzaju urazy do Papieża, ale to mniej istotne.Co do księży: jeśli ksiądz czyni zło nalezy go piętnować tak samo jak innego człowieka, a zważywszy znaczenie roli społecznej i posługi jaką wykonuje być może i ostrzej. Znam wielu księży.Są różni, jak inni ludzie. Prawica w Polsce zawsze była przesiąknięta > hipokryzją, ale Pan Arek zaczyna wieść w tej dziedzinie prym. Chociaż w jednym mi się udało wyjść na czoło peletonu ;) > A wyrzucanie Kęsikowi upublicznienia tej politycznej kloaki, to chęć > zamiecienia brudu pod dywan. Mleko się wylało Panie Litwiński. To wydarzenie > oraz Pańskie do niego komentarze, wyraźnie pokazało jakiej proweniencji ludźmi > Pan się otacza, a to wiele świadczy też o Panu. Nie otaczam się ludźmi, co najwyżej staram się być wśród nich. Otaczam się kocem, gdy mi zimno ;) I nie tracąc z oczu tego co > istotne, przypominam, że jakiekolwiek usprawiedliwianie postawy Muszyńskiego, > faktycznie je promuje. I może o to właśnie politykom prawicy chodzi? Pamięta > Pan Narutowicza...? Pamiętam, a cóż Pan Narutowicz ma wspólnego z Panami Kęsikiem lub Muszyńskim? Wyjaśnij to proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: 212.14.0.* 07.04.04, 13:20 Nie myle się. "Mam na myśli kiedy ludzie nie mają szansy nawet nadążyć za "misternymi" i > zawiłymi uzasadnieniami dziwnych zachowań." Nic nie usprawiedliwia agresji. Twmat Wojtyły i księży to osobny temat. W ty6m przykładzie wykazałem niejednolitośc ocen podobnych zachowań w kontekście bohaterów poszczególnych zdarzeń. Ta niejednolitośc, to wręcz sztadarowy przykład obłudy czyli hipokryzji. Chociaż w jednym mi się udało wyjść na czoło peletonu ;) > To nie jest powód do dumy. Nie otaczam się ludźmi, co najwyżej staram się być wśród nich. Otaczam się > kocem, gdy mi zimno ;) obłudnik «człowiek obłudny, fałszywy, dwulicowy; hipokryta» Słownik PWN. Nic dodatć, nic ująć. Pamiętam, a cóż Pan Narutowicz ma wspólnego z Panami Kęsikiem > lub Muszyńskim? Wyjaśnij to proszę. Wyjasniam: Po wyborze Narutowicza, rozpoczęła się nagonak na niego, łącznie z inwektywami. Nieprzychylni mu politycy (jakże oczywiste prawicowi), usprawiedliwiali te zachowania, a wręcz je podsycali. Tym eskalowali agresję, która w efekcie doprowadziła do zamachu. Proszę nie spłycać kwestii do osoby Radnego, czy niejakiego Muchy. Gdyby w tamtym czasie, praojcowie Pańskiej myśli politycznej, zdusili agresję w zarodk, nie doszłby do najhaniebniejszego wydarzenia, w historii Polski. Pan zdaje się zapominać, że przyzwalanie na agresję w polityce, będzie tę agresje potęgowało. A efekty tego są nieprzewidywalne. Radzę przemyśleć przysłowie: "Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 13:41 może niech panowie wyjaśnią sobie całą sprawę w sądzie,lub dadzą sobie po buzi,a my zajmiemy się czymś ciekawszym? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 08.04.04, 14:22 Jakby Kęsik dał po ryju muszcze to oczywiście podniosłoby się latum, że parszywy komuch leje słabszego. Więc jaki sens? Piętnując niemoralne postawy polityków nikt nie ma oporów więc czemu takie są gdy w prostacki sposób zostaje zaatakowany lewicowy radny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 15:09 to chyba przesada.czytając twoje posty,możnaby odnieść wrażenie,że"lewicowcy"są w mniejszości,że ktoś ich dyskryminuje;szczerze mówiąc nie podzielam tego poglądu...natomiast ze sprawy kęsika i muszyńskiego,nie robiłabym na siłę sprawy politycznej...naubliżał jeden człowieczek drugiemu,bądz obaj sobie nawzajem...nie wiem,i niezależnie od poglądów adwersarzy,to tylko pyskówka... Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepialski lewicowy bo w czarnym Mercedesie??? Albo lewiznowy 08.04.04, 15:09 radny z SLD - partii czerwonych baronów :-))). Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska ana 08.04.04, 15:20 Nie prześladowani ale jest aprobata na chamstwo ich dotyczące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: lewicowy bo w czarnym Mercedesie??? Albo lewi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 15:23 no,nie te czasy,że w wołdze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk bzyk Re: Muszyński zwymyślał Kęsika IP: *.homeip.net / *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.04.04, 16:59 W góre muche! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Muszyński zwymyślał Kęsika 09.04.04, 10:47 Wychodzi na to, żer należy wyzywać Kęsika za samochód. Ale jazda! Odpowiedz Link Zgłoś