Dodaj do ulubionych

Swiąteczne zdjęcia z Reala

19.12.10, 01:16
Zdjęcia zostały zrobione w hipermarkecie Real, w Szczecinie, przy ul. A. Struga.
Widać na niech jak przechowywane i transportowane są żywe karpie. W wannie było ich tyle, że się w niej nie mieściły i wystawały z wody. Jeden na drugim, bez możliwości ruchu i swobodnego oddychania w wodzie, łapały powietrze znad jej powierzchni. Na kolejnym ze zdjęć widać jak są transportowane - bez wody, wrzucone do pojemnika, jeden na drugim, dusząc się z braku możliwości oddychania w wodzie i pod naporem innych ryb ... Na zdjęciach nie zobaczycie niestety tego, że żywe, wymęczone karpie po wyjęciu z wody były pakowane do reklamówki, metkowane i wydawane klientom. Przez conajmniej kilkadziesiąt następnych minut zdychały dusząc się w plastikowych torbach....

fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ea/cb/6wjq/SEJwBrqKaERBNJSjAB.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ea/cb/6wjq/qsfBZUgEQEaF5KwJyB.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ea/cb/6wjq/vTC86kbBQylLzlQb1B.jpg
Jak to jest, że świni, krowy lub kury nie pakuje się żywej do reklamówki. Rybki akwariowej się do pustej torby nie włoży, a karpia i owszem....
W Realu co roku to samo... Wstrętne...
Obserwuj wątek
    • Gość: dziki Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 11:50
      O widzisz dobrze ,że przypomniałeś. Lecę po karpia, popływa trochę w wanie i sąsiad były zomowiec obiecał mi ,że go oprawi .
      • kamis1910 Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala 19.12.10, 11:56
        To fakt co roku ten sam problem z tymi karpiami,tzn z tym jak sa traktowane i przechowywane i sprzedawane przed swietami,duzo sie o tym mowi co roku ale nic nie jest zrobione w tej sprawie:(.
        --
        • Gość: kiełbaska Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 12:05
          Karp jedzie mułem i bagnem. Jak można lubić tą rybę? Zamiast karpia polecam kiełbaskę.
          • Gość: Vlad.H. Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.12.10, 21:52
            bo karp to gownozjad - a kielbaska tylko z Constaru - jak nasz presidente... zielona - smacznego
    • Gość: vx Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 12:44
      A Michałka Piróga w wannie nie było!?
    • Gość: sky Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 19.12.10, 18:06
      Niedroznik ma rację. Na moje pytanie pełne oburzenia: dlaczego te karpie są pakowane żywe do reklamówek pani sprzedająca ryby wędzone spojrzała na mnie wzrokiem mówiącym "kobieto odp... się i dam ludziom żyć". Kolejnym razem chłopak sprzedający zapytał młodą dziewczynę czy chce żywego karpia, no i młoda stwierdziła, że chce żywego, więc buch go do reklamówki. Masakra. Wiem, że nie uciekniemy od tradycji podawania karpia na stół wigilijny tylko na Boga, przetrzymujmy a potem zabijmy go przynajmniej humanitarnie.
    • damakier1 Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala 19.12.10, 19:48
      Bo te wszystkie apele ekologów o noszenie karpia do domu w specjalnym wiadereczku, to pic na wodę. Tak samo, jak sprawdzanie, jak są przechowywane karpie w marketach itepe.
      Dopóki będzie wolno sprzedawać żywe karpie, zawsze będzie to bestialstwo.
      Tak, jak nie wolno sprzedawać w sklepie żywej świni, żeby klient mógł sobie zarżnąć ją w domu i mieć pewność, że jest świeża - tak powinien być wprowadzony absolutny zakaz sprzedawania żywych karpi. I wprowadzenie takiego zakazu powinni ekolodzy wymóc na posłach do sejmu. Tylko w zupełnej dziczy może istnieć przyzwolenie na kupowanie sobie zwierząt w celu osobistego ich mordowania i tylko odmóżdżony, pozbawiony wszelkiej empatii osobnik może kupować żywą rybę i dobrowolnie fundować sobie jatkę w domu.
      • sobiepan1 Re: Wqrwia mnie ta coroczna walka o karpia 19.12.10, 20:27
        A inne ryby to co? U weterynarza są usypiane?

Sobiepan
        ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem...
        Nigdy nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
        • damakier1 Re: Wqrwia mnie ta coroczna walka o karpia 19.12.10, 22:09
          Żywe sprzedawane są tylko karpie. Nie kupowałeś nigdy ryb?
          • Gość: Vlad.H. Re: Wqrwia mnie ta coroczna walka o karpia IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.12.10, 22:53
            nie tylko...
    • swarozyc Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala 19.12.10, 21:56
      a kto w ogole je karpia?
      są inne, smaczniejsze ryby..
      • Gość: dziki Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.10, 22:22
        Dobra ryba z zatrutych rzek wietnamskich lub napromieniowane chińskie . Ryb zdrowych już nie ma.
        • swarozyc są.. 19.12.10, 22:26
          pl.wikipedia.org/wiki/Brosma
      • Gość: Vlad.H. Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.12.10, 22:55
        katozule lubia sie umartwiac - mieso gownozjada to jeden ze sposobow na to by jedzenie bylo niesmaczne a wiec umartwianie na chwale pana
        • swarozyc Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala 19.12.10, 22:59
          a zeby podniesc poziom religijnego masochizmu, przyrzadzaja ja "po zydowsku"...
          :-))
          • Gość: . Re: Swiąteczne zdjęcia z Reala IP: 94.254.130.* 20.12.10, 21:53
            Niech przyrządzają i "po żydowsku", ale wcześniej niech zabiją "po ludzku"... Chociaż w to "po ludzku" już zwątpiłem... Może właśnie trzymanie bez wody i duszenie w worku jest typowo ludzkie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka