Gość: Ala IP: 62.233.173.* 20.04.04, 22:30 spraw karnych ze Szczecina? dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator Re: Czy ktoś zna dobrego i nie drogiego adwokata IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 23:01 Sorry, ale dwa stwierdzenia z tytułu wykluczają się. Możliwe jest jeszcze ewentualnie niedobry i drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Czy ktoś zna dobrego i nie drogiego adwokata IP: *.pl / *.utp.pl 21.04.04, 03:16 Jeśli nie masz kasy, spróbuj tu: SZCZECIN Centrum Edukacji Prawnej - Studencka Poradnia Prawna Wydział Prawa i Administracji Uniwersytet Szczeciński ul. Narutowicza 17a /02 70-240 Szczecin tel.: (0-prefix-91) 444 28 59 (pon.- pt. 8.00-18.00) kiedyś na tym forum wynikła dyskusja nt dostępności porad prawnych w Szczecinie i młodzi prawnicy z USz odgrażali się, że potrafia byc bezinteresowni i nie zepsuci. Jest okazja , aby sprawdzić ich "w boju". Adres, który Ci podałem, to tzw. klinika prawa - poradnia uniwersytecka współpracująca z Rzecznikiem Praw Obywatelskich. Nie wiem czy mogą Ci poprowadzic sprawę karną - to przeważnie studenci lub młodzi absolwenci bez aplikacji, ale może coś poradzą. Spróbuj. PS. Dobra rada: nawet jak masz kasę, to nie bierz nigdy drogiego z tzw. nazwiskiem. tacy to przeważnie przysyłają na sprawę tzw. substytuta, czyli prawniczego czeladnika, który będzie bał się odezwać. Odpowiedz Link Zgłoś
222xx WŁODZIMIERZ ORŁOW >BEZ ZNIECZULENIA< DO ALI 21.04.04, 03:52 Przez ponad 40 lat mej pracy społecznej pomagałem i pomagam w sądach w sprawach karnych,wykroczeniach i innych.Napisałem około 2000 różnych rewizji i odwołań. Jak to jest prosta sprawa próbuj zatelefonować nr.(095)-752 55 45 Kazdy adwokat jest w/g obowiązującej taryfy, bardzo drogi.Z reguły nie kończy sprawy w I instancji( bo z czego by żył dalej).Studenci jak to studenci, nie maja praktyki i rutyny. Ale w prostej sprawie powinni dać radę.Sama musisz wybrać. Z poważaniem: ~Włodzimierz Orłow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak dobry i tani adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 05:47 Wiele zależy jaka to jest sprawa i na jakim etapie. Czy na etapie zagrożenia postepowaniem karnym, czy na etapie aktu oskarżenia amoże jeszcze innym ? Innego bym Ci doradzał w sprawie kryminalnej, czy z zakresu tzw przestępstw biznesowych. Jeżeli sprawa jest poważna to gorąco radzę nie korzystać ze studenckiej poradni ani też czynić oszczędności. Zaoszczędż raczej na tego adwokata a nie na adwokacie. Przy czym podkreślam. Można też pieniądze zmarnować. Adwokaci są jak sprzedawcy kosmetyków i ubezpieczeń. Wszyscy są ustosunkowani, znają Prokuratorów, Sędziów aby tylko złapać klienta. Nie nabierz się na te grepsy. Odpowiedz Link Zgłoś