gaudencja 06.01.05, 15:53 Całkiem fajne są moim zdaniem te staropolskie imiona. Szkoda, ze są tak malo znane. A można je przecież zgrabnie zdrabniać na Tolę i Tolka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukrecja_mniam Re: Tolisława, Tolisław 06.01.05, 18:24 no wlasnie. moze czas sie przekoanac do tych -sławów. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tolisława, Tolisław 07.01.05, 09:00 Nie podobają mi się, nie moj gust. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tolisława, Tolisław 08.01.05, 00:35 Poczatek imienia calkiem, calkiem, ale z malymi wyjatkami nie przepadam za imionami zakonczonymi na -slaw, -mir Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Tolisława, Tolisław 08.01.05, 21:32 U mnie dokładnie tak samo No może za wyjątkiem Zdzisława (ale to przez szacunek dla pewnej ważnej w moim życiu osoby) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tolisława, Tolisław 08.01.05, 21:50 idaaa napisała: > U mnie dokładnie tak samo No może za wyjątkiem Zdzisława (ale to przez > szacunek dla pewnej ważnej w moim życiu osoby) A ja Zdzislawa ze wzgledu na zdrobnienie Zdzichu wyjatkowo nie trawie... Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty Re: Tolisława, Tolisław 12.01.05, 00:48 abiela napisała: > Poczatek imienia calkiem, calkiem, ale z malymi wyjatkami nie przepadam za > imionami zakonczonymi na -slaw, -mir to moze Toligniew? calkiem fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tolisława, Tolisław 12.01.05, 11:21 pejsaty napisał: > abiela napisała: > > > Poczatek imienia calkiem, calkiem, ale z malymi wyjatkami nie przepadam z > a > > imionami zakonczonymi na -slaw, -mir > > to moze Toligniew? calkiem fajne. Szczerze? -gniew tez mi nie odpowiada. Jedyna koncowka, ktora akceptuje to - mil, -mila. U kobiet jeszcze -slawa. Odpowiedz Link Zgłoś