nchyb 03.02.11, 13:59 Dużo zdrowia dla chłopca. A co do kierowcy, może się zagapił? Różnei bywa, ale to dowód, że nie tylko ci najmłodsi kierowcy źle jeżdżą, przychodzi wiek, gdy uwaga też już nie taka co u młodszych... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piesza Re: Chłopiec potrącony na pasach IP: *.mtnet.eu 03.02.11, 17:42 dodać do tego zblazowanie w obliczu pieszego ("pieszy zdąży przejść, a ja nie będę zwalniał, bo szkoda mi czasu!... zresztą wszyscy tak robią") oraz chamstwo za kierownicą (np. niezatrzymanie się, gdy kierowca obok zatrzymał się przed pasami - nieraz pod prąd!) i mamy całą listę możliwych przyczyn takich wypadków. sorry, ale jeśli ktoś opuszcza właśnie pasy, to nie wiem, co trzeba robić, aby udało się go zignorować. mieć zaćmienie wzroku? schylać się po komórkę? wracać z operacji i nie być w stanie kierować, ale mimo tego siedzieć za kierownicą? zagapić się na niebo / super laskę idącą po chodniku? ale dobrze chociaż, że ten kierowca nie uciekł (ma poczucie odpowiedzialności lub... za dużo świadków). koleżanka mojej siostry też została potrącona już przy schodzeniu z pasów. kilka miesięcy leżała wyjęta z życia i normalnego funkcjonowania. biodra ma teraz do d.py a ten sk.w.syn spitolił z miejsca wypadku. z tego, co dziewczyna pamięta, był to duży czarny samochód, więc stać go na wszystko tylko nie na: 1) zachowanie zasad bezpieczeństwa na miejscu, gdzie znajdują się piesi - najsłabsze ogniwo ruchu drogowego; 2) dojrzałość i odpowiedzialność za złamanie przepisów i okaleczenie przez własne chamstwo niewinnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Chłopiec potrącony na pasach 03.02.11, 19:10 Co za nieroztropne dziecko; mysli ze jak jest na pasach to moze czuc sie bezpiecznie... Dobrze mu tak! Odpowiedz Link Zgłoś