05.02.11, 23:00
Państwo pozwolą, że wyrażę w Państwa imieniu i swoim wolę, by posty dotyczące Sediny i jej pomnika w naszym mieście zostały przyszpilone, bo coś nam akacja się rozmywa. A temat nie jest z rodzaju " pękła rura a motorniczy miał pól promila ".
Obserwuj wątek
    • Gość: Off Re: Sedina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 23:39
      A o czym tu gadać? Pieniądze na renowację placu przepadły, obrońcy polskości powiedzieli, co chcieli, tak samo zwolennicy odbudowy. Temat zamknięty.
      • zed.1 Re: Sedina 06.02.11, 05:59
        A ja uważam, ze trzeba cisnac temat. I to nie, ze pieniadze przepadły bo mamy tu ważniejsza sprawę - niegospodarnosc randych, którzy oddali 2,6 mln zł swoim nierozsadnym działaniem i są za to personalnie odpowiedzialni. To jest główny temat. Przesłanki ideowe, biedne dzieci czy sam pomnik schodza przy nim na plan dalszy.

Gazeta powinna ich personalnie pociągnąć za język i na łamach opublikować ich wyjaśnienie jaka to zasada sie kierowali by zmarnować tyle kasy. Remonty szkół to nie jest wyjaśnienie dla wyrzucenia 2mln zł do śmieci. Dodatkowo powinna pociągnąć za język krzystka tak by jasno powiedział co ku... teraz ma zamiar z tym smrodem zrobic bo jako prezydent to jest jego odpowiedzialność i popierając tą akcję wziął to na siebie.
        Tym bardziej, ze chciał wzywać prokuraturę za niegospodarnosc rady miasta to teraz ma okazje.
        • Gość: M. Re: Sedina IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.11, 06:25
          IDIOTA zed.1 napisał:

> A ja uważam, ze trzeba cisnac temat. I to nie, ze pieniadze przepadły bo mamy t
          > u ważniejsza sprawę - niegospodarnosc randych, którzy oddali 2,6 mln zł swoim n
          > ierozsadnym działaniem i są za to personalnie odpowiedzialni. To jest główny te
          > mat. Przesłanki ideowe, biedne dzieci czy sam pomnik schodza przy nim na plan d
          > alszy.
          >
          > Gazeta powinna ich personalnie pociągnąć za język i na łamach opublikować ich w
          > yjaśnienie jaka to zasada sie kierowali by zmarnować tyle kasy. Remonty szkół t
          > o nie jest wyjaśnienie dla wyrzucenia 2mln zł do śmieci. Dodatkowo powinna poci
          > ągnąć za język krzystka tak by jasno powiedział co ku... teraz ma zamiar z tym
          > smrodem zrobic bo jako prezydent to jest jego odpowiedzialność i popierając tą
          > akcję wziął to na siebie.
          > Tym bardziej, ze chciał wzywać prokuraturę za niegospodarnosc rady miasta to te
          > raz ma okazje.

Jaka niegospodarność? Kwota tej dotacji jest nieistotna, mogłaby równie dobrze wynosić 10 mln. Dotacja była pod warunkiem wyłożenia własnych miejskich pieniędzy, których brakuje na ważniejsze rzeczy niż jakiś koszmarek poniemiecki. Radni wykazali się właśnie gospodarnością i myśleniem o prawdziwych potrzebach mieszkańców, Krzystek mógłby pójść ich śladem i zamiast na pierdy-floatingi wydać pieniądze na łatanie ulic i chodników, bo jeżdzenie i chodzenie po tym mieście grozi zniszczeniem zawieszenia w aucie i skręceniem nogi.
          • Gość: vx Re: Sedina IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 09:19
            Stary!! moje uszanowanie.
            Jak rzadko czyta się to rozsądne głosy.
            • Gość: kiełbaska A może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 10:33
              Może lepiej przyszpilić wątek o czymś np.:
              forum.gazeta.pl/forum/w,70,121798092,121798092,Refleksje_po_rezygnacji_radnych_z_odbudowy_Sediny.html
              • Gość: vx Re: A może IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 14:09
                Tam jest o paleniu pamiątek.
                SPALIŁ BYM WSZYSTKIE pamiątki po przodku pedofilu, szmalcowniku, ubowcu itp....
          • zed.1 Re: Sedina 06.02.11, 10:50
            Nie rozumiesz na czym polegają dotacje unijne. A dostac 2,6mln na rozwoj mkasta i rewitalizacje za 450tys nie bedzie za kilka lat okazji. Wtedy sie durniu ogarniesz bo akurat wtedy ten niby niezbedny remont za 450 w szkołach trzeba bedzie powtarzać. Za własne.

Prawdziwe potrzeby mieszkańców to nie są pozorowane remonty. Za 450tys pomaluja szatnie gdzies i tyle.
            • Gość: manzel Re: Sedina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 11:44
              Sam jestes dureń, a twoj adwersarz ma racje. Rzekoma "utrata" dotacji nie miala iść na jakiś mityczny rozwój miasta, tylko konkretnie na fontannę. Wmawianie sobie że rekonstrukcja fontanny to "rozwój" miasta to taka sama demagogia jak bredzenie o "stracie" pieniędzy. A poza tym skąd wiesz na co te pieniadze pójdą? Nie wspominając juz o tym że z unijnej kasy jest chyba dla miasta ponad 100 mln albo i więcej. Nie bądź małostkowy. To nie jest zaden argument za odbudowa fontanny.
              • sobiepan1 Re: Sedina symbolem Szczecina 06.02.11, 14:43
                Jest potrzebna mieszkańcom Szczecina jak powietrze. Bez tej fontanny Szczecin się cofa, staje się zaściankiem, zadupiem Polski. Trzeba interweniować u wojewody, sejmie. prezydenta.
                Załóżmy komitet obrońców Sediny. Trzymajmy straż nad Odrą. Trzymajmy się kupy, bo kupy nikt nie ruszy, bo kupa ... i td.

Sobiepan
                ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem...
                Nigdy nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
              • Gość: Off Re: Sedina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 18:32
                Nie konkretnie na fontannę, tylko konkretnie na renowację placu. M.in. pewnie na instalację oświetlenia na skwerze oraz iluminacji samej fontanny, tak żeby idąc tamtędy po zmroku żaden słowiański szczecinianin nie zajebał Ci portfela.
                • Gość: manzel Re: Sedina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 18:40
                  A nie obiła ci sie o uszy gwaltowan klotnia o proporcje wydatków miedzy zagospodarowanie placy a rekonstrukcję fontanny? zdaje sie ze rezygnacja rozwiązala problem.
                • Gość: Dr Oj Boli Re: Sedina IP: *.privatedns.com 06.02.11, 19:43
                  Gość portalu: Off napisał(a):
                  tak żeby id
                  > ąc tamtędy po zmroku żaden słowiański szczecinianin nie zajebał Ci portfela.

Kulture wypowiedzi odziedziczyłeś po przodkach czy wyniosłeś z portalu sedina.pl?
                  • Gość: Off Re: Sedina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 19:58
                    O pardą.

Tak, żeby idąc tamtędy po zmroku żaden słowiański szczecinianin nie zajebał Ci portfelika.

Lepiej?
                    • Gość: Dr Oj Boli Re: Sedina IP: *.privatedns.com 06.02.11, 20:04
                      Tak lepiej ale zamilcz...
                    • swarozyc Re: Sedina 06.02.11, 20:12
                      pojebie, Niemiec uczynił cię niewolnikiem, okradał cię od 300 lat , a ty ahistoryczny i histeryczny pojebie pie...sz coś o słowiańskim złodziejstwie.!
                      niedawno tu na forum przytaczałem coś z kroniki chyba Tietmara o porządku i uczciwosci Ranów..
                      Wróg poczynił nisamowite straty w naszej tożsamosci, ale to jest przecież nauka Chrystusowa..
                      • Gość: Off Re: Sedina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 20:22
                        Mnie nic Niemiec nie ukradł. :)

Za to pół roku na Niebuszewie dwaj panowie ukradli mi komórkę - jestem na 99% pewien, że to nie byli Niemcy. :)
                        • swarozyc Re: Sedina 06.02.11, 20:29
                          persomalisto katolicki, twoja komórka to drobiazg w morzu złodziejstwa germańskiego, a ten biedak co ci ukradł komórke, to ofiara właśnie złodziejstwa germanskiego.
                        • Gość: Wymiotujący w ryje Re: Sedina IP: *.pl 06.02.11, 21:16
                          Gość portalu: Off napisał(a):

> pół roku na Niebuszewie dwaj panowie ukradli mi komórkę

Tak to jest jak się spędza czas na portalu dla facetów kolekcjonujących stare pocztówki, zamiast dbać o sprawność fizyczną.
                          • exman Re: Sedina 06.02.11, 21:43
                            cztery lata temu, jakieś 100 metrów od miejsca po Sedinie zginął mój kolega, bo zdenerwował polskiego debila-naziola. Może to będzie jakimś faktem, który pomoże sprawie.
                            • Gość: Wymiotujący w ryje Re: Sedina IP: *.pl 06.02.11, 22:26
                              exman napisał:

> cztery lata temu, jakieś 100 metrów od miejsca po Sedinie zginął mój kolega, bo
                              > zdenerwował polskiego debila-naziola.

Po przeczytaniu twojej stopki śmiem twierdzić, że raczej był to jakiś lewacki pacyfista.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka