blackexit 27.04.04, 08:27 plk Kupczyka. wczoraj rada miasta tak uchwalila. odczucia mam mieszane. wiem ze dla rodziny to tragedia itd. ale sp major poza tym ze zginal nic szczegolnego nie zrobil. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swantevit Re: ulica imienia 27.04.04, 10:36 blackexit napisał: ale sp major poza tym ze zginal nic szczegolnego nie zrobil. '''''''''''''''''''''''' Jak to nie? W 1989 r zmienil konfesje, a teraz polegl za wiare. (tak chyba sadza nawiedzeni radni...) Odpowiedz Link Zgłoś
przecinack Re: ulica imienia 27.04.04, 12:38 tfaroszku, postawiles juz kwiatki swojemu bozkowi? taaa, tylko z ktorej strony? od kolegow z jednostki slyszalem, ze major byl swietnym dowodca, dobrym kolega i fachowym zolnierzem, zginal za pokoj i wolnosc, jesli wiec rodzina nie ma nic przeciwko, to dlaczego nie uhonorowac go w ten sposob... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: ulica imienia 27.04.04, 12:42 przecinack napisał: > tfaroszku, postawiles juz kwiatki swojemu bozkowi? taaa, tylko z ktorej strony? > > > od kolegow z jednostki slyszalem, ze major byl swietnym dowodca, dobrym kolega > i fachowym zolnierzem, zginal za pokoj i wolnosc, jesli wiec rodzina nie ma nic > > przeciwko, to dlaczego nie uhonorowac go w ten sposob... * wolnosc wasza czy nasza???????? hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
przecinack Re: ulica imienia 27.04.04, 17:07 > wolnosc wasza czy nasza???????? jaka jest roznica miedzy nimi? > hipokryzja. gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Za co zginal plk Kupczyk ??? IP: *.atlsfl.adelphia.net 28.04.04, 02:47 Zastanawia mnie ogromnie , jak my Polacy mozemy nazywac wojne w Iraku, walka za " wolnosc i demokracje " Doprawdy, jak mozna byc tak bezkrytycznym , czy nikt tego nie widzi ze ta wojna niczego nie rozwiazuje, nie zmniejsza cierpien ludzi, nie zapobiega a wrecz jest pozywka dla wzrostu terroryzmu ?? O czyje interesy walczy tak Bush ?? Za czyje interesy gina ludzie ?? Ameryka zaczyna przecierac oczy i ze zgroza dostrzegac ogrom nieszczescia jake ta wojna juz spowodowala i jakie zapewne jeszcze przyniesie. Opamietajmy sie rowniez my i zastanowmy jaki jest interes Polski w tej wojnie ? To naprawde nastepny Wietnam. pozdrawiam Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Za co zginal plk Kupczyk ??? IP: *.rgsa.pl 28.04.04, 07:32 Pozyjemy-zobaczymy...za pare lat sie okaze czy to byla "wojna" o wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
searover Re: ulica imienia 27.04.04, 16:10 Jako mieszkancowi tego miasta, blizsza jest mi ulica plk.Kupczyka niz n.p. Poczdamska, Obroncow Stalingradu, Samopomocy Chlopskiej i.t.p. Jesli my nie zadbamy o pamiec o rozmaitych lokalnych wydarzeniach, organizacjach, osobach, to nikt tego nie zrobi. Szyrocki, Papuga, Maciejewicz, Ackermann i im podobni jak najbardziej! Kupczyk zaplacil najwyzsza cene za swa sluzbe, a zasadnosc misji w Iraku niech ocenia historycy. Zmieniajac temat, czy nie uwazacie, ze mamy jedna z najpiekniej nazwanych ulic w Polsce (mam na mysli wazne, glowne ulice, a nie jakies osiedlowe dojazdowki). Chodzi mi o ul. Ku Słońcu. Podejrzewam, ze zadne inne miasto takiej nie ma. Podobaja mi sie tez n.p. ul. Babiego Lata, Polnych Kwiatów, Złotego Deszczu. Nie wiem natomiast, co kierowalo ludzmi przy nadawaniu nazw: Azotowa, Traktorowa, Hodowlana. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: ulica imienia 27.04.04, 16:17 ja osobiscie też nie mam nic przeciwko ulicy kupczyka , chociażby z powodów wymienionych przez searovera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: ulica imienia IP: *.comnet.krakow.pl 27.04.04, 16:51 ja natomiast podzielam zdanie rrado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ulica imienia IP: *.rgsa.pl 28.04.04, 07:35 """Chodzi mi o ul. Ku Słońcu. Podejrzewam, ze zadne inne miasto takiej nie ma. > Podobaja mi sie tez n.p. ul. Babiego Lata, Polnych Kwiatów, Złotego Deszczu. A my mamy Pogodną, Szczęśliwą, Miłosną... Odpowiedz Link Zgłoś
phobos.755 Re: ulica imienia 27.04.04, 17:21 > plk Kupczyka. (...) > sp major Polecam najpierw sie dowiedziec o czym sie pisze. Podpółkownik, czyli w skrócie ppłk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: ulica imienia IP: *.comnet.krakow.pl 27.04.04, 17:44 czepiłeś się pierdoły a sam gafę strzeliłeś, pułkownik od pułku a nie półki Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: ulica imienia 27.04.04, 18:06 phobos.755 napisał: > > plk Kupczyka. > > (...) > > > sp major > > Polecam najpierw sie dowiedziec o czym sie pisze. > Podpółkownik, czyli w skrócie ppłk. nominacja posiertna zdaje. a tak w ogole to zakochales sie we mnie? co ja nie napisze to podskakujesz radosnie. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: ulica imienia IP: *.bazapartner.pl 27.04.04, 17:58 ale zginął dla demokracji i wolności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: ulica imienia IP: 212.244.77.* 28.04.04, 09:34 Zginal w obronie watpliwej irackiej demokracji. Zreszta nie on jeden, bo rowniez szeregowy Gerard, o ktorym nikt nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 ulica im.wątpliwych bohaterów Wojny Irackiej IP: *.comnet.krakow.pl 28.04.04, 09:52 Gerard nie mieszkał w Szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: ulica im.wątpliwych bohaterów Wojny Irackiej IP: 212.244.77.* 28.04.04, 10:28 Oops :-) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. a czy ktos zapytal rodziny ... 28.04.04, 10:33 .. czy wyraza zgode na targi zwiazane z tym nazwiskiem i tragedia tego czlowieka i jego bliskich .. Enancjo PS : .. gdyby to byl ktos z moich bliskich nie wiem czy bym chcial takiej pamieci i sam nie wiem czego jeszcze ... Odpowiedz Link Zgłoś