Dodaj do ulubionych

Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcych

30.03.11, 18:05
A dyrektorka chroniona przez Masojciową za 3 godzinną zwłokę w zgłoszeniu na Policję zajścia, za deprecjonowanie słów dziecka i za organizowanie sobie w tym czasie teczki RWD wśród nauczycieli dostanie wreszcie kopa na emeryturę?

Czy nadal towarzystwo wzajemnej adoracji będzie się pieścić? Pani dyrektor pokazała jakim jest specjalistą, gdy wydziwiała nad tornistrami na kółkach...
Obserwuj wątek
    • Gość: przerazony Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.cable.smsnet.pl 31.03.11, 21:26
      A moje dziecko za 2 lata tez idzie do szkoly i normalnie jak to czytam to sie boje!!! A niby mamy XXI wiek, monitoringi itp
    • kaja-2103 Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcych 08.04.11, 09:16
      Domofon jest,to prawda,ale nikt nie weryfikuje tego,kto przy domofonie stoi.Dowolne dziecko może poprosić każdy.Z czasem nauczymy się wszyscy na wzajem imion i nazwisk swoich dzieci i myślę,że bez problemu będziemy mogli poprosić o wydanie nie swojego.Byłam świadkiem ,jak ktoś podszedł do domofonu ,poprosił chłopca i wyszedł ze szkoły.Dziecko wyszło zdezorientowane,bo na korytarzu nikt znajomy nie stał.Chwilę się porozglądał,wyszedł przed budynek i dopiero tam się dopatrzył,że ktoś czeka na niego w samochodzie.Nikt na to nie zareagował.RODZICE MAJĄ KATEGORYCZNY ZAKAZ WEJŚCIA NA TEREN SZKOLY. Nie ma mowy o identyfikatorze.To jest paranoja.Dyrektor stworzyła zamkniętą hodowlę szczurów.
      • Gość: dziki Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 09:54
        A co z pedofilem ma nadzór policyjny?
        Rodzice tej dziewczynki powinni wystąpić na drogę sądową przeciwko szkole , kuratorium i urzędowi miasta.
        Może aktywna tu na forum prawniczka pani Marta zajęłaby się sprawą, bez honorarium pomogła rodzicom, ma w tym wprawę i jest zarobiona gdzie indziej.
      • Gość: as w tamtym zdarzeniu błedem było wypuszczenie dzieck IP: *.globalconnect.pl 08.04.11, 10:00
        do toalety samej no i monitoring u dyrektorki a nie np woznej czy u obu. No i kamery w poblizu ubikacji. Co sie stało z pieniędzmi z likwidowanych szkół . Np w SP10 na basenie jest 1 suszarka do włosów ,Grupy pływajace są po 10-15 dzieci.Jaki jest koszt zaistalowania suszarki.Jedna się suszy i 10 czeka Chyba że chodzi o to by wypełnić statystyke rogoś i zmiejszyć frekwencję na lekcjach z powodu zachorowań.
        • 1przeciwnik_glupoty Rogaś i Masojciow = epidemia wśród dzieci... 08.04.11, 10:22
          No obie Panie oficjalnie promują politykę chorych dzieci w Szczecinie zagęszczając grupy... "bo i tak się rozchorują". Nic dziwnego, w 30 osobowej grupie nie da się dziecka chorego oddzielić, nie mówiąc o tym, że ta DEBLINA polityka Masojciowej i Rogaś sprawadza się do tego, że nauczycielki nie płaczą jak im kilka dzieci nagle idzie na zwolnienie... bo i tak nie dają rady obrobić tych zdrowych.
    • kaja-2103 Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcych 08.04.11, 12:01
      Czy ktoś zna może postanowienia kuratorium w tej sprawie.Ja mam trochę wrażenie,że obeszło się to wszystko bez "uszczerbku na zdrowiu" pani dyrektor.Sprawa z domofonem poruszana była już w zeszłym roku z powodu "wzrokowego wykorzystywania dzieci "w szatniach szkolnych.Przez ten rok nie stało się w tym kierunku nic.Teraz nagle dyrektorka staje w drzwiach okrakiem,rodziców oficjalnie nazywa intruzami a sprzątaczkom karze sprawdzać nasze dowody osobiste.Nie wyobrażam sobie,żeby moje dziecko chodziło od września do szkoły,gdzie my jako rodzice nie mamy prawa wstępu.Ja mam jeszcze płacić jakieś składki na śmieszne rady??
      Czy jest takie prawo pozwalające zakazać rodzicom wejścia na teren szkoły? W tej chwili nawet nie wiem,kto zajmuje się moim dzieckiem na świetlicy,a z wychowawcą muszę umawiać się wcześniej przez sekretariat.Czy to nie jest chore? Czy nikt nie widzi w tym nic złego?
      • 1przeciwnik_glupoty Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc 08.04.11, 23:15
        A na jakiej podstawie Cię legitymuje i zabrania wejścia do publicznego budynku?
    • kaja-2103 Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcych 09.04.11, 11:07
      Właśnie o to chodzi,że robi to tylko na podstawie swoich wlasnych nowo wymyślonych praw.
      Mnie po postu szlag trafia za każdym razem,jak idę tam po dziecko.Najdziwniejsze jest to,że inni rodzice sie na to godzą.Pozwolili odgrodzić się od szkolnego życia swoich dzieci.W tej chwili nie mamy zadnego kontaktu z paniami ze świetlicy,a przynajmniej moje dziecko spędza tam większość dnia i czasami warto z taką panią świetlicową zamienić kilka słów.Nie mamy kontaktu z nauczycielami.Wystawiono nas za drzwi.Czy oby na pewno powinniśmy się na to godzić????
      • 1przeciwnik_glupoty Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc 09.04.11, 11:10
        Nie, nie musisz się na to godzić, o ile nie ma regulaminu szkoły. Nawet jak jest, to nie może on ograniczać prawa rodzica do kontaktu. Nawet w szpitalach najgłupsi debile w fartuchach to zrozumieli, więc może dotrze do wychowanej w ciężkiej komunie dyrektorki, która już dawno razem z Masojciową i Rogaś powinna zwiedzać ciepłe kraje na funkcyjnej emeryturce?
      • Gość: mama Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 23:38
        bzdura!!! mam dziecko w tej szkole i nie mam zadnego problemu z wejsciem, nie potrafi Pani podpisac sie i wziac identyfikatora do reki, czy to przerasta Panią? Jak sie nie podoba zawsze mozna dziecko przeniesc do innej szkoly! zreszta znam tez inne i w wiekszosci szkol sa domofony i nikt nie moze swobodnie lazic po korytarzach...kazdy tylko narzeka i krytykuje ale jak trzeba cos pomoc lub zrobic dla szkoly na zebraniach główki rodziców spuszczone i chętnych nie ma...żałosne komentarze i żałosny przykład dla naszych dzieci
    • kaja-2103 Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcych 09.04.11, 12:49
      Problem w tym,że sama raczej nic nie zdziałam.Kiedy nawiązała się sprzeczka na korytarzu między mną a dyrektork(pierwszego dnia kiedy zabroniła nam wejścia do szkoły),nikt się nie odezwał.Pisałam też do kuratorium,do MM o zainteresowanie się to sprawą.Mam wrażenie ,że tylko ja widzę w tym coś złego.Między sobą gada każdy,ale w ten sposób nic nie osiągniemy.
      • Gość: uczeń Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.net.pbthawe.eu 10.04.11, 19:03
        dla dobra szkoły powinna odejść na emeryturę, prowadzi mobbing,najlepsze nauczycelki odchodzą, bo nie podporządkowują się, nie lataą po zakupy i nie donoszą, to są ubeckie metody, ale ona trzyma się mocno, bo mówi, że ma plecy w urzedzzie miejskim
        • Gość: matka Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.globalconnect.pl 25.05.11, 10:08
          Zgadzam się z Tobą w 100%. Moja córa chodzi do piątej klasy, i od dawna miałam ochotę ją przenieść do innej szkoły ale nie chciała bo... koleżanki. Nauczyciele (nie wszyscy) to barany, co dyrektorka powie to oni tak robią. A nie dziwię się, że się nikt nie odzywa. Do klasy mojej córki chodzą same dzieciaki nauczycieli, więc co ja mam powiedzieć. Jak mąż na ostatnim zebraniu zaczął poruszać temat sali gimnastycznej, ocen (faworyzowania dzieci nauczycielek i stawiania pozytywnych ocen , a nie dostrzeganie dzieci mądrych , bystrych) , to pani wychowawczyni (właściwie nic ta kobieta nie ma do powiedzenia, oprócz tego co p. dyrektor "powiedziała"), bo taki jest regulamin szkoły. I w kółko ten regulamin, a regulamin jest taki jak se wymyśliła dyrekcja. W żadnej szkole tak nie ma.
      • Gość: gość Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.gazownia.szczecin.pl 11.04.11, 10:19
        moja Córka chodzi do szkoły na os. Bukowym. Tam rodzice tez raczej nie maja wstepu na teren szkoły. Ale dotyczy to tylko koryarzy- do sztani spoko.
        Jesli zac rodzic chciałby wejśc do Świetlicy wystarczy u Portiera wziąć przepustke. Portier legitymuje wtedy z dowodu.

nie wiem na ile jest to skuteczne i jak to działa. Sama nie wchodziłam jeszcze na górę w swojej szkole po aferze w SP10
    • kaja-2103 Wirtualna petycja ??? 11.04.11, 08:53
      Czy myślicie,że stworzenie takiej wirtualnej petycji za wzolnieniem Pani Krystyny Wojtaszewskiej ze stołka dyrektora S.P nr 10 mogła by coś dać????
      • 1przeciwnik_glupoty Re: Wirtualna petycja ??? 11.04.11, 14:05
        A jaki rodzic w tym ruskim kraju się podpisze? Żeby mu potem nauczycielka zorganizowała pranie mózgu dziecka?
      • Gość: gosc Re: Wirtualna petycja ??? IP: *.play-internet.pl 26.05.11, 23:04
        Ja jestem za i jeszcze mam pytanie, o co chodzi z tym panem od informatyki, czy kto się orientuje, czy jest przypadkiem z rodziny pani dyrektor i po znajomości tam pracuje, bo chyba pomyli zawody. Skoro podobno dorabia sobie jako ochroniarz, to niech przy tym zostanie, bo raczej pojęcia o nauczaniu nie ma.
    • Gość: mix Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 17:17
      to co się wyprawia w tej szkole to czysta komuna , pani dyrektor uważa siebie za jakąś królową tej szkoły i to co się jej wieczorem przyśni to wdraża w życie kosztem naszych dzieci i rodziców .. żeby odebrać dziecko ze szkoły trzeba poświecić minimum 30.a co mamy powiedzieć innym nauczycielom z zajęć dodatkowych jeżeli nasze dziecko się spózni przez wymysły pani DYREKTOR.....
    • kaja-2103 Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcych 15.04.11, 13:43
      Jeżeli ta sytuacja się nie zmieni do końca roku,to niestety od września zmieniam szkołę mojemu dziecku.To jest paranoja.W dupie sie Pani dyrektor poprzewracało,a większość rodziców boi się odezwać.
      Weźmy się zbierzmy i idźmy do niej razem.Każdemu z osobna coś zawsze odburknie,żeby wyszło na jej,ale grupy tak łatwo nie przekona.
      Ja jestem chora jak mam tam iść po dziecko.Na babę nie mogę patrzeć i ona na mnie już chyba tez nie,bo odwraca głowę :)
      • Gość: gość Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.146.179.174.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 21:39
        czy w grupie czy w pojedynkę nic się nie zdziała, a z tym odwracaniem głowy to już chyba jakaś epidemia jest bo ode mnie też ją odwraca :( to kara za odmienne zdanie, normalnie aż boli poziom kultury osobistej bądź co bądź pedagoga naszych dzieci!!!!!!!
        • 1przeciwnik_glupoty Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc 15.04.11, 22:37
          To jest tak, jak pedagogiem a następnie dyrektorem zostaje ktoś z ambicjami i problemami... no, ale takich właśnie ludzi promowała dokładnie taka sama Masojć. Chora oświata szczecińska rządzona przez chorych ludzi.
          • Gość: matka Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.unknown.vectranet.pl 12.05.11, 22:46
            Widzę, że niestety nie jestem odosobniona w negatywnej opinii na temat Pani Dyrektor. Myślę, że próby "obalenia dyktatury" się nie udadzą, albo musiałyby być równie krwawe, jak te, które niedawno obserwowaliśmy. Jednakże nie odmówię sobie możliwości komentarza licząc na to, że może przeczytają to rodzice przyszłych uczniów i mocno przemyślą sprawę posłania dzieci do "jednej z najlepszych szkół" w mieście! Chociaż do poziomu edukacji faktycznie nie można się przyczepić. Jednak drugą stroną medalu jest praca "na wynik", a nie nad rozwijaniem indywidualnych talentów dziecka. Dzieci w tej szkole mają brać udział w niezliczonej liczbie konkursów (które często są konkursami bardziej dla rodziców, niż dla dzieci), robić "średnią" i zajmować wysokie miejsca w konkursach i olimpiadach bo tu cytat z wywiadówki: "wówczas Pani Dyrektor jest zadowolona". Szkoła w osobie Pani Dyrektor (bo tylko ona tu się liczy i uprawia niepodzielny rząd dusz) nastawiona jest na walkę z rodzicami, a nie na jakąkolwiek współpracę i partnerstwo. Rodzice mają grzecznie zrobić choinkę na wystawę bożonarodzeniową, upiec ciasto na festyn, zrobić idiotyczny model jachtu, ale poza tym nie wychylać się i siedzieć cicho, bo wszelkie próby niesubordynacji są tłumione różnymi, nie zawsze kulturalnymi i pedagogicznymi metodami. Niestety często też niesubordynacja rodzica odbija się na dziecku!!! Przykre jest to, że pomimo dość donośnego głosu rodziców nikt w Wydziale Oświaty UM nie bierze pod uwagę jakichkolwiek sankcji dla Pani Dyrektor. Jej pozycja wydaje się nienaruszalna bez względu na katastrofy do jakich dopuszcza. Chociaż może to tylko kwestia czasu (oby jak najszybszego) i może jeszcze nasze dzieci będą świadkami odejścia Pani Dyrektor na zasłużoną emeryturę w glorii (nie)chwały.
    • kaja-2103 Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcych 19.05.11, 12:23
      DRAMAT.Wszyscy za równo rodzice jak i dzieci zostali skutecznie przez dyrekcję uciszeni.Wszyscy się boją,każdy grzecznie się kłania w duchu mając nadzieję,że od września wszystko wróci do normy.Ze względu na bezpieczeństwo dzieci ,nie mogą one chodzić do czytelni szkolnej.Nie uczmy ich czytać w takim razie,wtedy jest mniejsza szansa na to,ze dowiedzą się z gazety czy internetu jak beznadziejną mają w szkole dyrekcję.
    • swarozyc Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcych 19.05.11, 12:27
      Batami was okladac niewolnicy katolaccy..
      niedasizm i dupolizizm...
      • Gość: gość Re: Po najściu pedofila SP 10 zamknięta dla obcyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 12:28
        nie wiem jak w innych szkołach ( publicznych ), ale w tej, do której chodzi mój syn jest identycznie, taki sam kult dyrekcji, rada rodziców przyklepuje bez gadania jego wszystkie pomysły, i odwracanie głowy od niezadowolonych też jest standardem,
        a jeśli chodzi o konkursy też jest tak samo, dziecko nie dostanie 6, jeśli nie zaliczyło odpowiedniej ilości startów i nie zajęło wysokich miejsc, z tą różnicą, że do konkursów przygotowują WYŁĄCZNIE rodzice, a nauczyciele podpinają się pod ewentualne sukcesy uczniów, bo na listach zwycięzców figurują jako opiekunowie dzieci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka