Dodaj do ulubionych

Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ?

10.05.04, 16:59
Cały absurd tego pomysłu, gdyby ktokolwiek chciał go traktować poważnie, tkwi
w tym, że ci, którzy wiedzą o prawdziwych aferach, są osobiście
zainteresowani utrzymaniem ich w sekrecie; radna może liczyć najwyżej na
telefony czy najścia różnych mitomanów i nawiedzonych, powtarzających plotki
z magla. Oczywiście, byłoby naiwnością sądzić, że radna naprawdę spodziewa
się po tej inicjatywie jakiejś użytecznej wiedzy. "Od Nowa" chciała po prostu
wymyślić coś, co by poprawiło jej wizerunek, a przede wszystkim pokazało jej
wyborcom, że walczy z aferami.

Obserwuj wątek
    • Gość: CEWA Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 17:09
      sorry nacisnąłem za szybko
      OOooo następnemu przeszkadza Jacyna-Witt. A z jakiej partii jesteś? Wyglądasz
      mi na zwolennika Jurczyka. To już było widać po wcześniejszych wpisach.
      Chłopie, nie dasz rady pokonać Jacynę-Witt. Jest lepsza od innych i już. A może
      zwyczajnie chce pomóc ludziom w ich problemach z miasete. Z opóźnieniem w
      wydawaniu decyzji, w dziwnych zamianach mieszkań, w nieprawidłowo naliczonych
      opłatach przez UM? A może radna po prostu wypełnia prawidłowo swoje obowiązki,
      bo to są właśnie obowiązki radnych - nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem
      Urzędu Miasta i wypełnianiem zadań? To dziwne, że normalność dziwi niektórych.
      Ale to nie jest zdiwienie. To walka.
      • babciny_bambosz Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 10.05.04, 17:11
        Nie jestem zwolennikiem Mariana, bo ja nie chodzę na wybory i dobrze mi z
        tym!!!!
        • babciny_bambosz Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 10.05.04, 17:14
          Przestań tak wychwalać partię Lubińskiej, bo to czuć na kilometr, że jesteś z
          nimi związany. I nie zaprzeczaj, miej honor:-)
          • Gość: CEWA Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 17:19
            A ty przestań atakować. Bo widać że jesteś związany z jej przeciwnikami. Przy
            czym Lubińska nie ma partii. Partia to struktury, masa ludzi porządnych i masa
            ludzi szukających i pilnujących stołki i kasę. Porządni często są tam potrzebni
            jako maszynka do podnoszenia rąk. Pozostali poza pilnowaniem stukają w
            klawiatury.
            • babciny_bambosz Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 10.05.04, 17:21
              Piszę co myślę, bo mi to ściemą pachnie.
      • anamar Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 11.05.04, 11:36
        Gość portalu: CEWA napisał(a):

> OOooo następnemu przeszkadza Jacyna-Witt. A z jakiej partii
        jesteś? ........................................................................
        UWAŻASZ,ŻE TYLKO CZŁONKOWIE PARTII KRYTYKUJĄ RADNĄ PACYNĘ?
        Wyglądasz
        > mi na zwolennika
        Jurczyka........................................................................
        TAK OD RAZU OBRAŻAĆ CZŁOWIEKA?
        > Chłopie, nie dasz rady pokonać Jacynę-Witt. Jest lepsza od innych i
        już. ...........................................................................
        TRZEBA PRZYZNAĆ,GŁĘBOKIE UZASADNIENIE.
        >
        > zwyczajnie chce pomóc ludziom w ich problemach z miasete. Z opóźnieniem w
        > wydawaniu decyzji, w dziwnych zamianach mieszkań, w nieprawidłowo naliczonych
        > opłatach przez
        UM? ............................................................................
        A SKĄD WIESZ?I W JAKI SPOSÓB POMOŻE?KOMU POMOGŁA DO TEJ PORY?JAK ZAKOŃCZYŁY SIĘ
        JEJ DOTYCHCZASOWE AKCJE?

>To dziwne, że normalność dziwi
        niektórych. ....................................................................
        MNIE NORMALNOŚĆ NIE DZIWI.DZIWI MNIE WYRACHOWANIE,EGOIZM,PĘD DO WŁADZY I CYNIZM
        > Ale to nie jest zdiwienie. To
        walka...........................................................................
        UFF!KONIEC WYPOWIEDZI TRENERA JARZĄBKA...PRZEPRASZAM,CEWY.
        • Gość: Nicolae Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.espol.com.pl 05.09.04, 19:55
          Zakładam że poza krytykowaniem (z elokwencją na poziomie wyższym niepełnym)
          potrafisz coś więcej. Na przykład podać jakieś konkretne działania jakie
          powinna podjąć radna aby faktycznie pomóc ludziom? Czekam na propozycje z
          niecierpliwością... Pozdrawiam.
      • Gość: Nicolae Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.espol.com.pl 05.09.04, 19:45
        Zgadzam się z Tobą. W naszym mieście ktoś kto postępuje normalnie jest
        traktowany jako podejrzana osoba. Jak by wszyscy radni słuchali ludzi i
        interweniowali w ich sprawach może powoli cos by się zaczęło zmieniać. Przecież
        Jurczyk miał pomagać ludziom. Zakładając że ptak to człowiek, pomaga, ale tylko
        kumplom od ptaka. Czasami niektórym wystarczy że ktoś ich wysłucha i będzie
        próbował coś w ich sprawie zrobić. Wtedy taki człowiek poczuje że w naszym
        mieście zwykły szary mieszkaniec nie jest nikim, kimś kto ma płacić podatki i
        nie narzekać.

Nie zamierzam czytać dalszych postów, bo widzę (na podstawie paru pierwszych)
        że dużo tu pracowników wiernych Jurczykowi albo ktoś z ich rodzin.

• dreptak1 Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 10.05.04, 17:29
      No coz, sprawdzmy intencje Pani Jacyny Witt. Podpowiadam temat : stadion
      Pioniera ul. Sowinskiego-Potulicka.
    • absztyfikant Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 10.05.04, 17:56
      W zakladaniu radna Jacyna-Witt ma wprawe: Stowarzyszenie Prywatnych
      Przesiebiorcow "100% Szczecin", Stowarzyszenia na Rzecz Rownych Szans,
      telewizja obywatelska, Forum Dialogu... Zwykle konczy sie na konferencjach
      prasowych, poczekajcie do wyborow, zaraz sie pojawia nowe twory...
      • Gość: CEWA Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 18:21
        Złość i zazdrość piękności szkodzi. Puszczają ci nerwy kolego w atakowaniu
        Małgosi. A ty co założyłeś? I co zrobiłeś? I jakie masz sukcesy? Bo Małgosia ma.
        • absztyfikant Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 10.05.04, 18:31
          Nie mierz innych swoja miara. Jedyny sukces radnej MJW na niwie publicznej, to
          zdobycie mandatu radnej z wykorzystaniem watpliwego moralnie hasla o 52%
          poparcia...
          • Gość: CEWA Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.04, 19:50
            A jaki jest twój sukces? Bo zdobycie mandatu startując z drugiego miejsca z
            listy i zdobywając 5 pozycję wśród wszystkich kandydatów na radnych jest
            sukcesem. I sukcesem jest to że jest to najczęściej atakowana osoba na forum.
            Przy czy ataki sa dyktowane nienawiścią do jej niezależności a nie konkretnymi
            zarzutami. Bo swój mandat radna wypełna z całym zaangażowaniem i z wielkim
            poczuciem odpowiedzialności. A więc o co chodzi?
            • babciny_bambosz Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 10.05.04, 19:58
              Nie ma niezależnych polityków. Radna niech pracuje w radzie, a tropienie afer
              zostawi policji.
              • Gość: student Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 21:32
                są niezależni politycy
                najczęściej mozna ich spotkać w małych samorządach
                ale i w Szczecinie też są
                na szczęście dla Szczecina
                czy bezppodstawne opóźnianie wydania decyzji o pozwoleniu na budowę to afera
                czy zatajanie przed mieszkańcami faktu powstawania uciążliwej inwestycji to
                afera
                czy obciążanie nienależnymi należnościami za najem to afera
                nie
                to są nieprawidłowości skierowane przeciwko mieszkańcom miasta
                akurat z takimi działaniami mieli do czynienia moi najbliżsi
                i to dobrze że Jacyna-Witt chce jawnie zajmować się różnymi sprawami
                no i oczywiście nie podoba się to innym
                nic dziwnego
                bo przy okazji mogą wyjść różne sprawki tych którym to się nie podoba
            • Gość: Bartosan Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.ee.titech.ac.jp 07.09.04, 13:06
              No wybacz ale egzotyka twojego myslenia jest poruszajaca. Bycie atakowanym jest
              sukcesem? Mialem okazje komentowac na tym forum wypowiedzi pani MJW. Aroganckie
              wypowiedzi. Nie trzeba byc Herkulesem Poirot aby zauwazyc, ze dzialania pani
              radnej skierowane sa przede wszystkim na osiagniecie efektu propagandowego. I
              temu sluzy rowniez klub forumowych klakierow MJW, do ktorego nalezysz (choc moze
              klub to jedna osoba )).
      • Gość: Ana Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 10:43
        rzeczywiście,tak się dziwnie składa,że incjatywy radnej mają wspólne dwie
        cechy:głośny szum medialny przy ich zakładaniu(oświadczenia,ogłoszenia w
        prasie,konferencje prasowe)i kompletny brak efektów...
        • Gość: rela Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 13:05
          A skąd wiesz że jest brak efektów? I co to znaczy twoim zdaniem że są efekty?
          No i efekty jakich działań?
          • anamar Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 11.05.04, 13:22
            Gość portalu: rela napisał(a):

> A skąd wiesz że jest brak
            efektów?........................................................................
            ................................................................................
            NO BO ICH NIE WIDAĆ(MIMO SZUMNYCH ZAPOWIEDZI)ANI O NICH NIE SŁYCHAĆ...LUB
            SŁYCHAĆ,ŻE
            ZDECHŁY...

I co to znaczy twoim zdaniem że są
            efekty? ........................................................................
            ................................................................................
            MAM NA MYŚLI POŻYTKI WYPŁYWAJĄCE Z DZIAŁAŃ RADNEJ DLA MIASTA I
            MIESZKAŃCÓW.JEDYNYM"EFEKTEM "JEST SZUM MEDIALNY I NIESŁUSZNE PRZEKONANIE
            NIEZORIENTOWANYCH,ŻE RADNA COŚ ROBI,PODCZAS GDY TYLKO HAŁASUJE I SZEROKO
            INFORMUJE MEDIA O SWOICH,CORAZ TO NOWYCH INCJATYWACH.O ICH ZANIECHANIU JAKOŚ
            POINFORMOWAĆ
            ZAPOMINA...

> No i efekty jakich
            działań?........................................................................
            "DZIAŁANIA"RADNEJ BYŁY TU WIELOKROTNIE I SZEROKO OMAWIANE.PRZYPOMNĘ WIEC TYLKO
            NIEKTÓRE,HASŁOWO:INCJATYWA DLA PROSTYTUTEK,INCJATYWA PODAROWANIA JURCZYKOWI
            MIESZKANIA,STOWARZYSZENIE PRZEDSIĘBIORCÓW,JACYNOWE CIA...ITD...
            • ja_aska Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 11.05.04, 13:31
              A do tego ma najgorsze nogi (oprócz tereski L.)w całym UM.
              • anamar Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 11.05.04, 13:34
                JEZDZI NA ROWERZE,MOŻE JESZCZE SIĘ WYROBIĄ?
    • Gość: zwolennik jacyny tej Jacynie marzy sie wykreowanie sie na sledcza.. IP: 217.153.94.* 11.05.04, 15:23
      w stylu Jana Rokity a wyjdzie z tego Blochowiak:)))))))))))))))
      • anamar JAJCO,po prostu... 11.05.04, 16:37
        J
        acynowa
        A
        gencja
        J
        awności
        C
        oponiektórych
        O szustw
        • Gość: Lex Re: JAJCO,po prostu... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 16:43
          Dobre,Ana!!!Wyobrażacie sobię p.Jacynę-Witt,wpadającą z okrzykiem:JAJCO!!FREEZE
          EVRYBODY!!!???Dawno się tak nie uśmiałem!
          • absztyfikant Re: JAJCO,po prostu... 11.05.04, 19:48
            Byl kiedys taki serial z Pamela Anderson...
            • Gość: student Re: JAJCO,po prostu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 21:18
              witam naturalnych wrogów Jacyny-Witt
              po pierwsze anamar vel ana i absztyfikant
              sługusy SLD wychwalające Runowicza Malanowską i Mickiewicza
              zwolennicy Mariana Jurczyka udajacy zatroskanie z tytułu w ich mniemaniu
              opóźniającej się kampanii referendalnej
              po drugie Lex
              gorący wielbiciel PiS
              zapomina że Jacyna-Witt współpracuje z Masłowską i jest przez nią bardzo
              szanowana
              po trzecie nieznany przedstawiciel dowolnego ugrupowania paryjnego
              byle przywalić bo partia matka nakazała walić w tych którzy odbieraja głosy a
              Jacyna-Witt na razie jest najbardziej popularną radną co widać chociażby na tym
              forum
              i tak sobie pletą trzy po trzy różne aparatczyki a radna spokojnie zbiera
              kolejne głosy
              i nie pomoże organizowanie turniejów piłki nożnej czy zawodów lekkoatletycznych
              czy zbieranie bezdomnych z ulicy
              to za mało
              trzeba jeszcze nie czerpać na to garściam z kasy miasta bo potem trudno
              obiektywnie ocenić panujących
              no i aparatczyki mają z tym problem

• Gość: student Re: JAJCO,po prostu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 21:19
                ps zapomniałem o lustrzanym odbiciu ana niejakiej ja-aśka
                ale charakterystyka sługusów SLDowskich była
              • anamar Re: JAJCO,po prostu... 13.05.04, 10:18
                Gość portalu: student napisał(a):

> witam naturalnych wrogów Jacyny-
                Witt..........................................NIE JESTEM"NATURALNYM
                WROGIEM"JACYNY.JESTEM NATOMIAST WROGIEM CYNIZMU,OSZUSTWA I DZIAŁAŃ
                POZOROWANYCH...JESTEM TEŻ WROGIEM GŁUPOTY I CIĄGŁEJ ZMIANY NICKÓW(CZYŻBYŚ
                UZNAŁ,ŻE POPRZEDNIE SIĘ
                SKOMPROMITOWAŁY?)

> po pierwsze anamar vel ana i absztyfikant
                > sługusy SLD wychwalające Runowicza Malanowską i
                Mickiewicza.....................................................................
                TRUDNO PALNĄĆ WIĘKSZE GŁUPSTWO,STUDENCIE.W CAŁYM FORUMOWYM ARCHIWUM NIE
                ZNAJDZIESZ ANI JEDNEJ MOJEJ WYPOWIEDZI,WYCHWALAJĄCEJ RUNOWICZA,MALANOWSKĄ CZY
                MICKIEWICZA...PODOBNIE Z SLD...TO ZUPEŁNIE NIE MOJA BAJKA... RÓŻNE JUŻ
                ZDARZAŁO CI SIĘ PISAĆ GŁUPOTY,ALE TERAZ POBIŁEŚ SAMEGO SIEBIE.GUINNESS POWINIEN
                SIĘ TOBĄ
                ZAINTERESOWAĆ...

> zwolennicy Mariana Jurczyka udajacy zatroskanie z tytułu w ich mniemaniu
                > opóźniającej się kampanii
                referendalnej...................................................................
                .TO CHYBA NIE DO MNIE?O WSZYSTKO MNIE MOŻNA POSĄDZIĆ,ALE NIE O TO,ŻE
                JESTEM"ZWOLENNIKIEM JURCZYKA" NAPRAWDĘ,MUSISZ POPRACOWAĆ NAD
                ARGUMENTACJĄ...CHYBA,ŻE PO PROSTU INNYCH ARGUMENTÓW NIE MASZ...ALE UBAWIŁAM
                SIĘ,SWOJĄ DROGĄ...POMYŚL TYLKO,ŻE TAKIMI KŁAMSTEWKAMI,ROBISZ SWOJEJ UKOCHANEJ
                RADNEJ WIĘCEJ SZKODY NIŻ
                POŻYTKU...

> po trzecie nieznany przedstawiciel dowolnego ugrupowania paryjnego
                > byle przywalić bo partia matka
                nakazała ......................................................................
                NAPRAWDE WIERZYSZ W TO,ŻE TYLKO CZŁONKOWIE PARTII,Z NAKAZU,KRYTYKUJĄ RADNĄ?CAŁA
                RESZTA JĄ GLORYFIKUJE?PÓKI CO,WIDZĘ,ŻE PRZEDSTAWICIELE PARTII MAJĄ JĄ RACZEJ W
                D...
                > Jacyna-Witt na razie jest najbardziej popularną
                radną ..........................................................................
                TAA,LEPPER TEŻ JEST "POPULARNY"...
                >
                a radna spokojnie zbiera
                > kolejne
                głosy...........................................................................
                .JAKIE
                GŁOSY?

• Gość: ktos Re: JAJCO,po prostu... IP: 216.147.154.* 07.09.04, 06:53
            Jesli nie znasz angielskiej gramatyki i jestes zbyt tepy zeby zapamietac ten
            zwrot z filmow przypominam: everybody freeze a nie na odwrot bowiem zmienia to
            kontekst zdania - w jezyku angielskim ma to duze znaczenie.
    • pismak_logowany Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 11.05.04, 21:44
      Kurczę, jak się dowiedziałem o CIA Leppera to pokiwałem facetowi głową z
      uznaniem - cokolwiek by o nim sądzić, to był bardzo dobry chwyt populistyczny i
      wyborczy. Tylko, że jak dotąd o tym jego CIA cicho. Pamiętam, że billboardy
      miał beznadziejne. W ogóle nie można było się z nich zorientować o co chodzi.
      Tylko polskie barwy waliły po oczach i napis CIA. Przekaz intrygujący, ale nie
      wzbudzał we mnie specjalnego zaufania i chęci zwierzeń. A przecież efekt miał
      być taki, że naród - ufając już jeno Jędrusiowi - zwierza mu się ze wszelkich
      przekrętów, w których zamieszani są sąsiedzi, żeby im zabrali tego nowego
      mercedesa, bo po co im taki lepszy samochód od naszego :))). Tyle, że -
      powtarzam raz jeszcze - z tego całego CIA nic nie wyszło, a Lepper się tylko
      chyba o talibach w Klewkach dowiedział. I jeszcze bencwął te informacje
      wykorzystał! :)))
      Co do CIA zakładanej przez naszą Radną Walczącą - czas pokaże, ale pomysł jest
      przedni. Zerżnięty, ale przedni. Muszę jednak dodać na przekór, że mechanizmy
      promocji działalności polityka są takie, że promuje się nie fakt załatwienia
      danej sprawy, lecz fakt, że się coś robi. Nie można coś załatwić i koniec, bo
      otym naród szybko zapomina. Trzeba coś załatwiać możliwie jak najdłużej, bo
      liczy się fakt działania. Sprawa i tak jest już policzona na konto danego
      polityka - wystarczy, że napisał pismo w tym temacie do ministerstwa, mediów,
      szacha Persji lub Papieża, może mówić, że w tej sprawie działa i zrobił wiele.
      Polityk ciągle musi coś dla wyborcy robić; udowadniać, że działa; podejmować
      inicjatywy; być aktywnym; walczyć o jego dobro itp. itd. Radna wie, o co
      chodzi, więc robi, co do niej należy - działa, walczy, organizuje, sprawdza,
      żąda, interpeluje. A pod koniec kadencji, startując w kojenych wyborach jako
      sukcesy poda ilość interpelacji, ilość podjętych spraw, ilość interwencji w
      magistracie, ilość gromkich okrzyków na sali sesyjnej itp. Tak już jest.
      Widziałem masę takich hymnów pochwalnych pisanych na potrzeby wyborców.
      Dopisuje się do nich jeszcze listę sukcesów - czyli spraw, które zostały
      załatwione pozytywnie z przyczyn niezależnych, typu np. "walnie
      przyczyniłem/łam się do tego, że minęła zima, a przyszła wiosna"; albo "z mojej
      incjatywy spadło bezrobocie" (a naprawdę spadło np. z przyczyn ekonomicznych);
      albo "postulowałem/łam i minister wprowadził taki przepis" (a naprawdę to
      postulat Waszmości lub Jejmości miał na to taki wpłył, jak plucie do morza na
      pływy). Reasumując, mamy w Szczecinie bardzo sprawną Radną. Powiedziałbym
      Zaradną, ale mnie ktoś zbluzga :))).
      • Gość: student Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 22:10
        nie pismak
        nikt ciebie nie bedzie bluzgał
        jesteś zdemoralizowany kontaktami z aparatczykami i nie rozumiesz widocznie
        tegop że może ktoś zwyczajnie poszedł do rady miasta żeby działać na rzecz
        mieszkańców Szczecina
        zgodnie z twoim tekstem w gazecie radna akurat jest zamożna i nie musi
        utrzymywac się z kasy miasta
        a więc to nie jest chyba sposób na zycie
        rozumiem że przebywając z Wieczorkami Runowiczami Piechotami i innymi nie
        jesteś w stanie pojąć że sa ludzie którzy maja inną motywację niz wymienieni
        Jacyna-Witt nalezy do ludzi którzy najpierw się dorobili a później dopiero idą
        do polityki
        a nie odwrotnie
        bo większość idzie do polityki żeby się dorobić
        i ty pismak najlepiej o tym wiesz
        i jest kupa pismaków którzy żyją z polityków idących do polityki aby się dorobić
        i sa dziennikarze którzy mają poglądy polityczne ale potrafia zachować
        obiektywizm
        a ciebie akurat jest to odwrotnie
        • Gość: Pismak Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: 80.51.242.* 12.05.04, 02:04
          Wiesz, Studencie - od jakiegoś czasu próbuję sam siebie przekonać, że w gruncie
          rzeczy Jesteś równy koleś, i jeszcze się uczysz, i mało jeszcze widziałeś -
          więc w zasadzie nie ma o co kruszyć kopie. Ale naprawdę zaczyna mnie martwić,
          że młodzież, która jest ponoć przyszłością narodu, tak mało waży słowa,
          częstuje forumowiczów "bolszewikami" czy "aparatczykami" i ma kłopot z
          rozróżnieniem podstawowych spraw. Widzisz, Chłopcze Drogi, mnie bardzo cieszy
          Twój zapał referendalny, bo go podzielam. Bardzo mnie cieszy Twój idealizm, bo
          jest mi nieobcy (czytaj uważniej, to znajdziesz). Cieszę się, że z własnej
          kieszeni dofinansowałeś kampanię referendalną (300 zł, dobrze pamiętam? -
          rzucałeś w twarz tymi złociszami całemu forum, jakbyś w ten sposób sam jeden
          Jurczyka odwołał). Cieszy mnie też, żeś taki nieprzejednany wobec komuchów, czy
          jak wolisz "bolszewików", bo ja polityków wszelkiej maści z samej zasady nie
          cierpię (co też odkryjesz, jak się nieco wczytasz). Ale obawiam się, że mała
          lekcja Ci się należy.
          Widzisz, z wiekiem pewne sprawy zaczyna się widzieć, takie jakimi są, a nie
          tak, jak się z wierzchu wydają. Skoro więc całą masa ludzi na forum twierdzi,
          że Pani Radna pomysł miała niezgorszy, ale to nie pierwszy taki, który nic w
          nie wnosi - to musi być w tym kawałek prawdy. Zauważ, że może z Twojego miejsca
          we wszechświecie, albo poziomu umysłowego tudzież zgromadzonego doświadczenia
          być może nie obejmować pewnych zależności. Dlatego właśnie warto jest
          pokonsultować się na forum, wysłuchać innych racji, postarać się spojrzeć na
          rzecz ze stron wielu i potem wyciągnąć odpowiednie wnioski. Na tym polega
          sztuka socjalizacji, czyli uczenia się - dla Ciebie jako studenta, mam nadzieję
          nieobca.
          Musisz też zwrócić uwagę na to, że nie Jesteś tu na forum alfą i omegą, wokół
          której kręci się świat - ten virtualny i ten realny. Więc nikt tu nie wyraża
          swojego zdania tylko po to, byś ty mógł go elokwentnie (Twoim zdaniem)
          sprowadzać na ziemię. Piszę to w nawiązaniu do Twoich wypowiedzi z innego
          wątku, w którym wybrałeś się na rowerową przejażdżkę, po czym powrociłeś gotów
          na kolejne dowalanie nam do pieca, niszczenie aparatczyków, bolszewików itd.
          Musisz wiedzieć, że takich oszołomów, jak Ty to miewamy tu na forum co jakiś
          czas i jakoś długo tutaj miejsca nie grzeją. Z przykrością to mówię, bo w sumie
          całkiem niegłupi z Ciebie facet, jeno ogłady i pokory Ci brak. Dodam jeszcze,
          żeś parę osób obraził szybkimi słowy, a przecież z reguły w dyskusji jakiś
          szacunek dla oponenta się należy. Chociażby dlatego, że przeciwstawia Ci swoje
          poglądy.
          Co do mnie - pastwisz się czasem nad moim pismakowaniem, a nie zawsze
          rozumiesz, co piszę. Dla mnie żaden problem jest przyznać Ci rację, że jestem
          spaczony kontaktami z politykami, których powyżej wymieniłeś. To racja. Tyle,
          że - czytająć Cię uważnie orzekłem - że gdybyś sam pobył trochę wśród tych
          ludzi, to byś spaczył się bardzo podobnie do mnie. Myślę, że podobnie, jak ja
          miałbyś o politykach bardzo niskie mniemanie. I przypuszczam, że zagrywki
          stosowane przez radnych (vide: gierka opisywana w tym wątku) rozpoznawałbyś na
          kilometry i właściwie interpretował. Bo ja Ci wierzę, że są ludzie, którzy mają
          inną motywację niż wymienieni; którzy się najpierw dorobili, a potem idą do
          polityki. Ale szukasz ich w niewłaściwym miejscu. Zresztą, trudno o takich na
          szczecińskiej scenie politycznej. Naiwny Jesteś, myśląc, że w politykę idzie
          się dla pieniędzy. W politykę idzie się przede wszystkim dla władzy. Gdybyś
          zobaczył kiedyś z bliska, ile ludzie potrafią wywalić kasy i od kogo potrafią
          pożyczyć szmal, by zostać wybranym do jakieś tam rady miasta, to byś dopiero
          przejrzał na oczy. Widziałem, Studencie, jak normalni, porządni ludzie
          sprzedawali się największym szczecińskim przekręciarzom, by mieć za co zrobić
          kampanię do parlamentu. Widziałem, jak porządni ludzie, którzy dorobili się
          niezłej forsy w uczciwy sposób i byli prawdziwymi autorytetami z niezachwianą
          pozycją w swojej branży - trwonili w pocie czoła zarobione pieniądze i
          wypracowany autorytet, kandydując do koryta z ramienia do cna skompromitowanych
          ugrupowań. To jest choroba, Studencie. Władza, układy, wpływ na politykę -
          dopiero potem pieniądze.
          Spytaj kogoś dorosłego, to Ci powie kto dziś idzie do polityki. Zastanów się
          czym jest dzisiejsza polityka i szybko dopasujesz sobie określony typ ludzi.
          Jeżeli ktoś ładuje się tam z własnej, nieprzymuszonej woli - to zachorował. to
          zanczy, że nie chce już tylko zleceń z magistratu, układów w firmach miejskich,
          czy wygrywania przetargów po partyjnym układzie - lecz chce całego magistratu,
          samemu ustawiać przetargi, samemu decydować o układach. Bo tak jest
          bezpieczniej, pewniej, korzystniej. Nie odnoś tego osobiście do Swoich
          Pupuilek, bo piszę ogólnowojskowo. Zastanów się tylko trochę, dorośnij nieco.
          Pismaków, którzy w tym brudzie siedzi jest więcej, niż w życiu nagich kobiet
          widziałeś. Myślisz, że Amerykę odkrywasz? Codziennie otwieram gazetę i czytanie
          tekstu zaczynam od podpisu. Bo więcej mi powie, niż jego treść. Mój obiektywizm
          znajdziesz na łamach prasy, w której publikuję - tutaj czytasz opinie, a one z
          samego założenia są subiektywne. Jakim cudem więc zarzucasz mi udział w tym
          brudzie, skoro nie przeczytałeś jednego mojego artykułu? To takie proste, bo
          takie bezkarne?
          Wybacz mój ton mentorski, ale przecież jesteś Studentem. Mimo wszystko, mam
          nadzieję, że jednak będą jeszcze z Ciebie ludzie.

Pozdrawiam
          pismak_logowany@gazeta.pl

nie pismak
          nikt ciebie nie bedzie bluzgał
          jesteś zdemoralizowany kontaktami z aparatczykami i nie rozumiesz widocznie
          tegop że może ktoś zwyczajnie poszedł do rady miasta żeby działać na rzecz
          mieszkańców Szczecina
          zgodnie z twoim tekstem w gazecie radna akurat jest zamożna i nie musi
          utrzymywac się z kasy miasta
          a więc to nie jest chyba sposób na zycie
          rozumiem że przebywając z Wieczorkami Runowiczami Piechotami i innymi nie
          jesteś w stanie pojąć że sa ludzie którzy maja inną motywację niz wymienieni
          Jacyna-Witt nalezy do ludzi którzy najpierw się dorobili a później dopiero idą
          do polityki
          a nie odwrotnie
          bo większość idzie do polityki żeby się dorobić
          i ty pismak najlepiej o tym wiesz
          i jest kupa pismaków którzy żyją z polityków idących do polityki aby się dorobić
          i sa dziennikarze którzy mają poglądy polityczne ale potrafia zachować
          obiektywizm
          a ciebie akurat jest to odwrotnie
          • Gość: Pismak Na dole post Studenta mi się podczepił :))) IP: 80.51.242.* 12.05.04, 02:10
            • Gość: student Re: Na dole post Studenta mi się podczepił :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 07:20
              że też tyle ci się chciało pisać
              bo mnie się tyle nie chce czytać
              co innego gdyby było w tym tekście cos odkrywczego a jest tylko mentorstwo
              zdemoralizowanego przez poddanie sie rzeczywistości pismaka
              odpowiem ci jedno
              polityka jest taka jak ludzie którzy ja tworzą
              jest brudna i byle jaka jeżeli tworza ja ludzie kierujacy się zasadami
              określanymi popularnie jako brak zasad
              a ja znam akurat przykłady ludzi z zasadami w polityce
              i nie tylko dotyczy to Szczecina
              w każdej działalności można być indywidualnością i szmatą
              można też być zwyczajnym człowiekiem
              wiem że to nie jest odkrywcze
              ale cóż może być odkrywczego w dzieleniu świata na czarny biały i szary
              po prostu tak jest
              wszystko zalezy teraz od ciebie do jakiego świata się wpasujesz życzę w tym
              powodzenia
              • ja_aska Re: Na dole post Studenta mi się podczepił :))) 12.05.04, 08:11
                Mowa do słupa (studenta) a słup jak dupa. To świetnie, że nie dajesz rady
                przeczytać tekstu pismaka bo ci się nie chce. A ja mam wrażenie , że po prostu
                nie rozumiessz tekstu.
                • absztyfikant Re: Na dole post Studenta mi się podczepił :))) 12.05.04, 11:57
                  Jedno nie wyklucza drugiego:)
                • Gość: fiodor Re: Na dole post Studenta mi się podczepił :))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 13:25
                  Ależ w absztyfikancie i tej jego anie jest mnóstwo agresji. To jest aż
                  niesmaczne i nieprzyzwoite. Jacyś chorzy ludzie albo faktycznie przeciwnicy
                  polityczni.
                  • Gość: fiodor Re: Na dole post Studenta mi się podczepił :))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 13:28
                    A tak w ogóle to student dobrze gada. Polityka jest taka jaką tworzą ją ludzie.
                    Tak samo jak medycyna, edukacja, rolnictwo. Wszystko zależy od ludzi, i tych
                    bezpośrednio uczestniczących i tych tworzących środowiski wkoło.
                    • ja_aska Re: Na dole post Studenta mi się podczepił :))) 12.05.04, 13:49
                      I dlatego wzorem studenta należy nienawidzieć wszystkich i wszystkiego.
                      • Gość: fiodor Re: Na dole post Studenta mi się podczepił :))) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 16:00
                        Ale to ty i absztyfikant wykazujecie wyjątkową nienawiśc do kilku osób. Student
                        próbuje podjąć dyskusję o uczestnictwie w polityce różnych typów ludzi a wy
                        macie klapki przed oczami i tylko o jednym (jednych:)).
              • Gość: Pismak No, proszę :))) IP: 80.51.242.* 12.05.04, 16:49
                "Polityka jest taka, jak ludzie, którzy ją tworzą"

A nie mowiłem, że Chłopak czasem mądrze gada! :)))
                • absztyfikant cała prawda o forumowiczu studencie 12.05.04, 19:07
                  Dawniej podawal sie za "czlonka palestry", czy "inzyniera". Teraz robi
                  za "studenta". Reaguje emocjonalnie, gdy krytykuje sie Arnolda Siwego. Nie
                  mialem pewnosci czy to ON, ale teraz juz nie mam zadnych. Witaj pleple (jego
                  dawny nick)!
                  • Gość: student Re: cała prawda o forumowiczu studencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 22:21
                    cała prawda o absztyfikancie
                    były członek Unii Wolności
                    odszedł dla zdobycia kolejnego stołka
                    poukładany z aparatczykami z SLD
                    naczelny obrońca Runowicza Malanowskiej i Mickiewicza
                    udaje że popiera odwołanie Jurczyka ale tak naprawdę ostro krytykuje
                    inicjatorów całej akcji
                    nic dziwnego może stracić stołek
                    obsesyjnie atakujący Jacynę-Witt i Lubińską
                    partyjny przeciwnik Nitrasa
                    zwolennik Litwińskiego ze wzgledu na powiązania i stołek
                    generalnie nieszkodliwy politykier którego czas już minął
                    • Gość: ktos Re: cała prawda o forumowiczu studencie IP: 216.147.154.* 07.09.04, 07:04
                      a do tego ludzie mowia, ze CPUN - i boso po ulicach biega... prawda to panie
                      absztyfikant czy nie ?
                      • Gość: NAUCZYCIEL Re: cała prawda o forumowiczu studencie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 13:29
                        Wszyscy nauczyciele to wiedzą ale nic nie mówią bo się boją...
                  • Gość: Pismak Masz rację IP: 80.51.242.* 13.05.04, 03:52
                    Na studenta jednak zbyt dużo w nim fanatyzmu. Studenci są bardziej beztroscy.
                    Gdyby faktycznie jeździł codziennie rowerem, byłby mniej agresywnym dzieckiem.
                    Pasuje na Siwego :))). Pewnie to forumowanie służy mu za wentyl bezpieczeństwa.
                    Trzeba być strasznie sfrustrowanym, skoro przez tyle lat nie udało się nigdzie
                    do władzy załapać. Z drugiej strony, czasem gada całkiem z sensem. Bo przecież
                    ma chyba MBA, czy prawie doktorat? I zrobił w życiu kilka całkiem udanych
                    interesów. Fanatyczna obrona Naszych Drogich Pań Odnowicielek wszystko
                    wyjaśnia. Nauka w służbie polityki. Dlaczego to zawsze tak kiepsko się
                    kończy?
                    • Gość: student Re: Masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 06:59
                      a kto to jest Siwy
                      uważaj bo dziennikarstwo w służalczości politykom kończy się smutno
                      razem z tymi politykami
                      a ich koniec bliski
                  • albert_c Re: cała prawda o forumowiczu studencie 13.05.04, 10:13
                    absztyfikant napisał:

> Dawniej podawal sie za "czlonka palestry", czy "inzyniera". Teraz robi
                    > za "studenta". Reaguje emocjonalnie, gdy krytykuje sie Arnolda Siwego. Nie
                    > mialem pewnosci czy to ON, ale teraz juz nie mam zadnych. Witaj pleple (jego
                    > dawny nick)!
                    >

* a pamietasz 'zelka' - ten jad 'studenta' jakis taki znajomy:(
                    • ja_aska Re: cała prawda o forumowiczu studencie 13.05.04, 12:20
                      Wiedźma pleple?
                      • absztyfikant Re: cała prawda o forumowiczu studencie 14.05.04, 14:44
                        Tak, zelek to jeden z nickow tej osoby. Wczesniej byl jeszcze niejaki "zibi".
                        • Gość: student Re: cała prawda o forumowiczu studencie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 21:07
                          łech łech łech
                          pudło aparatczyku
                • Gość: student Re: No, proszę :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 22:23
                  nawet jeżeli uważasz że z czasem to lepiej szybko niż wcale
                  tobie to już nie grozi
                  demoralizacja zbyt głęboko posunięta
                  • Gość: Pismak I znowu wszystko popsułeś IP: 80.51.242.* 12.05.04, 23:14
                    Niepoprawny jesteś. Niedługo zaczniesz wszystkim pisać na forum błyskotliwe
                    charaterystyki. Nieproszony.
                    Żegnaj
                    • Gość: student Re: I znowu wszystko popsułeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 23:41
                      ale nie w mentorskim tonie
                      jak mówił mój nauczyciel jak wiesz co pisać to pisz krótko jak nie wiesz to
                      ubieraj to w słowa
                      dedykuję
                      nikogo na forum nie proszą o pisanie i nikomu nie zabraniają
                      zresztą jedno i drugie byłoby bezskuteczne
                      żegnaj
                      • ja_aska Re: I znowu wszystko popsułeś 13.05.04, 10:11
                        Pismak daj se na luz:) studencina tryska życzliwością na forum wobec
                        wszystkich. Oczywiście wszyscy poza nim są pełni jadu, złośliwości i nienawiści.
    • Gość: Ana pytanie do mjw... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 14:38
      czy pani radna mogłaby przedstawić na forum dotychczasowy plon swojej akcji?
      • absztyfikant Re: pytanie do mjw... 14.05.04, 18:03
        Moze szczecinscy kabareciarze czy psychiatrzy chetnie posluchaja:) Kto wie,
        moze radna Jacyna-Witt odkryje kolejnego "radnego Koziolka" !
        • Gość: student Re: pytanie do mjw... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 21:09
          a właściwie to o co chodzi
          • Gość: Ana Re: pytanie do mjw... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 12:04
            chodzi o zwykłą odpowiedz na proste pytanie.
            • ja_aska Re: pytanie do mjw... 17.05.04, 12:09
              Jestem za. Bo dokonań nie znam.
              • anamar tajne jajco 17.05.04, 16:21
                sądząc po reakcji mjw(a raczej po jej unikaniu)dokonań tych jest tak wiele,że
                forum by ich nie pomieściło...a może nie chce nas zanudzać?chyba,żeJAJCO jest
                tajną organizacją...
                • Gość: zorro Re: tajne jajco IP: 62.233.217.* 17.05.04, 17:39
                  mjw niech sobie założy ale kaganiec, dla jej postaw emocjonalnych to będzie
                  włściwsze rozwiązanie
    • Gość: student Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:56
      jestem przekonany że dla radnej Jacyny-Witt największym zaszczytem jest atak
      forumowym pomioteł Jurczykowych w osobach
      zorro
      Paździoch
      ana vel anamar
      ja-aśka
      dyrgosia
      babciny_bambosz
      myślę że w rzeczywistości sprowadza się to do Słowackiego Trzosa Strządały oraz
      grupy aparatczyków SLDowskich żrących z marianowego koryta
      • Gość: Ana brawo student!oby tak dalej!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 10:26
        czyżby jacyna miała tylko takich stronników?a już przekonanie studenta,że jeśli
        ktoś zauważa obłudę i cynizm radnej jacyny,to niezawodnie musi być"pomiotem
        jurczykowskim"jest aż rozczulające w swojej głupocie.chłopina nie pojmuje,że
        chcąc pomóc pani radnej wiesza jej kamień u szyi...
        • absztyfikant Re: brawo student!oby tak dalej!!! 18.05.04, 14:05
          Zachowanie studenta nie odbiega specjalnie od stulu radnej, przeciez jej "drogi
          na skroty" np. 52% poparcia caly czas obraca sie przeciwko jej osobie:)
          • Gość: Walery Re: brawo student!oby tak dalej!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 23:16
            Student ma rację. Te same osoby cały czas na forum napadają na Panie Lubińską i
            Jacynę-Witt. W dodatku są to ataki bez żadnych argumentów. Natomiast ja mam
            argument przeciwny. Te dwie Panie plus Pani Masłowska są najuciwsze i najciężej
            pracujące w radzie miasta. Pozostali pozorują pracę a tak naprawdę załatwiają
            swoje interesy. Zastanawiam się czy nie ma w Szczecinie ludzi autentycznie
            uczciwych i zaangażowanych, a przy tym wystarczająco majętnych aby stać je było
            tak jak te Panie na pracę w radzie miasta. Podoba mi się że na przykład Pani
            Jacyna-Witt w swojej deklaracji majątkowej jest osobą dosyć zamożną i
            przynajmniej stać ją na bycie radną niezależną. Zresztą Pani Lubińska też.
            • Gość: Poznaniak Radna Jacyna Witt cd IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 18.05.04, 23:52
              A ja się przejdę podczas godzin przyjęć/czwartek/ i zapytam...
              Czy chęć wykolegowania pewnej przedsiębiorczej szczecinianki zpomysłu na
              biznes /chodzi o riksze na Złotym Szlaku/ to czasem nie sprawka radnej-zaradnej?
              pozdrawiam
              • Gość: student Re: Radna Jacyna Witt cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 07:37
                zapewne
                złoty interes z rikszami na złotym szlaku
                pieniądze sypią się do kieszeni
                radna w to wchodzi i sama wozi turystów
                pokazuje
                urząd miasta
                urząd wojewódzki
                urząd marszałkowski
                jako miejsca skąd rozlewa sie rozwój gospodarczy Szczecina
                ewenement na skalę europejską
      • absztyfikant podbijam 05.09.04, 18:43

• Gość: smutas Re: zapisuję się IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 05.09.04, 20:24
      zapisuję się, gdzie należy skaładac dokumenty?
      • absztyfikant Re: zapisuję się 05.09.04, 20:25
        Pisz na Berdyczów:)
        • Gość: ojdej Re: zapisuję się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 03:28
          nawet nie chce mi się przedstawiać, a taki zamiar miałem. Podpucha jednych i
          zacietrzewienie innych, poziom, że szkoda gadać. Przeczytałem wszystkie posty
          i...uważam, że zmarnowałem czas. Gdyby na olipiedzie była konkurencja plucia na
          odległość, zdobylibyśmy wszystkie złote medale i rekordy Guinessa. Gratuluję
          forumowiczą co gadać nie mogąc bezustannie kwiczą
          • Gość: ojejej Re: zapisuję się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 03:30
            forumowiczom oczywiście, bo mnie od nieuków wyzwą. Tak niewiele trzeba
    • Gość: wac Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.espol.com.pl 07.09.04, 15:43
      przeciez to cale CIA to pic propagandowy...
      • Gość: BAMBI Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:47
        Spróbuj ty. Może tobie wyjdzie.
        • absztyfikant Re: Radna Jacyna-Witt zakłada CIA ? 08.09.04, 11:13
          Łech Łech Łech...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka