wypedzonyzziemodzyskanych 07.06.11, 11:14 W weekend usłyszałem historię o tym co powiedzieli Duńczycy gdy ujrzeli znak "Floating Garden" - Sponsoruje was jakiś zagraniczny producent ogrodniczy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ! Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 11:22 wypedzonyzziemodzyskanych napisał: > W weekend usłyszałem historię o tym co powiedzieli Duńczycy gdy ujrzeli znak > "Floating Garden" > > - Sponsoruje was jakiś zagraniczny producent ogrodniczy ? img514.imageshack.us/img514/4449/3525632157653.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 12:55 Dobre, dobre... a jakże prawdziwe :). Floating in space president... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden 07.06.11, 11:27 A potrafili powiedziec "szczecin"? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden 07.06.11, 11:41 Zed, w poprzednim roku spotykałem przez miesiąc ludzi z całego swiata! Dosłownie Amerykanie, Francuzi, Kanadyjczycy, Niemcy, Hiszpanie, Koreańczycy, Argentynczycy, Japończycy, Izraelczycy, Skandynawowie... Wszystkich namawialem do powiedzenia Szczecin i wielu od razu, ale wszyscy za drugim razem poprawnie wymawiali nazwę Szczecin! Potem powtarzali bez problemu - większy problem mieli z wypowiedzeniem mojego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.11, 11:45 andreas.007 napisał: > Zed, w poprzednim roku spotykałem przez miesiąc ludzi z całego swiata! > Dosłownie Amerykanie, Francuzi, Kanadyjczycy, Niemcy, Hiszpanie, Koreańczycy, A > rgentynczycy, Japończycy, Izraelczycy, Skandynawowie... > Wszystkich namawialem do powiedzenia Szczecin i wielu od razu, > ale wszyscy za drugim razem poprawnie wymawiali nazwę Szczecin! > Potem powtarzali bez problemu - większy problem mieli z wypowiedzeniem mojego i > mienia. No co ty? "Jarosław" tak trudno się wymawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 15:58 Gang Olsena mógłby sie dużo uczyć od naszych włodarzy miasta. Gdyby przeciętnemu Duńczykowi opowiedzieć w jaki sposób nasz prezydent wszedł w posiadanie swojego mieszkania i potem kolejne reperkusje z tym związane, na końcu z uwiecznieniem wypłaty 200tyś za jakiś remont . Nie Uwierzyłby, nie ma takiej opcji, nawet jakby chciał to mu wytłumaczyć taki światowiec jak prof Piskorski . Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden 08.06.11, 14:25 Masz niezwykłych znajomych andreasie. Dla mnie najlepszym przykładem są stewardesy w ryanair, rekrutowane ze wszystkich krajów Europy. To jak wymawiaja nazwę miasta do jakiego latają dzien w dzien jest czasem śmieszne, czasem smutne, ale potwierdza to, ze jest nie z tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden 08.06.11, 14:35 Być moze dlatego, ze moi znajomi z całego swiata, to czesto biznesmeni, filmowcy, pisarze, rentierzy, a przede wszystkim podroznicy... z wyboru, a nie z obowiązku, ale byli tez ludzie cieżko pracujący fizycznie. Natomiast stewardesy nie przywiązuja wagi do nazw miast, bo zmieniają sie jak w kalejdoskopie, zaś lotniska są takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden IP: *.183.177.195.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.06.11, 11:09 Mam bardzo podobne wspomnienie. Na premierze "Linczu" spotkałam koleżankę z innego miasta. Razem słuchałyśmy informacji o Zachodniopomorskim Funduszu Filmowym dofinansowujacym film. Na scenie były roll upy Zachodniopomorskiego, Koszalina i nasz obciachowy Pływający ogród. W pewnym momencie koleżanka pyta; Słuchaj, to ten film sponsoruje województwo, Koszalin i jakaś nowa woda mineralna? Do głowy jej nie przyszło, że to jest baner miasta Sfecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 18:23 :))))) oczywiście sama prawda - jakże trudna do akceptacji bez smutnych emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_szcz Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden 08.06.11, 19:38 No i co że duńczycy to powiedzieli? jakiś wiochmen mówiący po duńsku coś pierdyknie i mamy się tym przejmować? bo nie wiem o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Opinia Duńczyków o Floating Garden 08.06.11, 19:40 To dla kogo jest ta marka Floating Garden 2050? Odpowiedz Link Zgłoś