zed.1 07.07.11, 09:08 Kolejny durny pomysł ze stajni PiS. Pogrzebali Sedine, pogrzebia rynek sienny. Czy ci ludzie nie maja za grosz wyczucia co jest właściwe dla miasta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zed.1 Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką 07.07.11, 09:11 Kadziolka nie bądź szkodnikiem starego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 09:27 Bardzo proszę GW o zorganizowanie petycji w tej sprawie. Rozumiem gdyby w tej okolicy nie było miejsc, ale 300m dalej jest, zazwyczaj pusty, parking pod Trasą Zamkową, jest także płatny parking. Uważam, że w tym miejscu powinna być strefa ograniczonego rychu. Wstęp mogły by mieć na przykład samochody hybrydowe lub elektryczne - jako nagroda i zachęta do ekologicznych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ofycer Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 09:30 Gość portalu: osa napisał(a): > Wstęp mogły by mieć na przykład samochody hybrydowe lub > elektryczne - jako nagroda i zachęta do ekologicznych rozwiązań. Ach ty szowinistko! Jak można było nie wspomnieć o rowerach?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 07.07.11, 10:29 Kądziołka szmato, a wierzyłem w Ciebie że uporządkujesz ten burdel... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką 07.07.11, 10:39 Gość portalu: gość napisał(a): Kądziołka szmato, a wierzyłem w Ciebie że uporządkujesz ten burdel... ---------------------------------------------------------------------------------------------- Od 200 lat polactwo upatruje meza opatrznosciowego... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 09:21 Tak się kończą kloakolicje. To jak z dopuszczeniem do władzy Leppera... Odpowiedz Link Zgłoś
ppd_i_ur_gryf Rynek Sienny legalnym parkingiem? 07.07.11, 09:30 A tyle mówi się o tym jak ożywić to Nasze nowe Stare Miasto. Jak widać niektórzy już położyli szlaban dla turystów. Rynek to dobre miejsce na wszelkiego rodzaju knajpki, miejsca spacerowe. Wystarczy sprawdzić jak robią to inne polskie miasta. I pomyśleć jak to niedawno szukano miejsca gdzie bije serce miasta. U niektórych bije na parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p żart IP: *.globalconnect.pl 07.07.11, 09:56 to już przypomina film Barei członek - prezesie prezesie mamy protest że ludzie parkują nielegalnie prezes - hmmm trzeba to zmienić !!!! członek - ale jak ???? prezes - zrobimy tam parking, nie będą parkować już nielegalnie i to chyba powód dla którego nie warto glosować na jakąkolwiek partię Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: żart 07.07.11, 10:07 Moze to straż miejska zgłosiła ten pomysł by zaoszczędzić sobie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: żart IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 10:11 A może to pomysł chłystka od pływających ogrodów? Co dalej? Parking nad rzeką? Garaże przy wodzie? Stacja benzynowa przy nabrzeżu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: żart IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 10:45 Zastępcy chłystka... A ten zastępca, jak wiadomo, spadł z nieba i chłystek nawet nie wie, jak on się nazywa (nie wie, jak sam się nazywa i w ogóle nic nie wie...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: żart IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 10:53 Gość portalu: . napisał(a): > Zastępcy chłystka... A ten zastępca, jak wiadomo, spadł z nieba i chłystek nawe > t nie wie, jak on się nazywa Był "kolega od Ptaka" to teraz jest "kolega od Joachima" :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.malin Parking jest konieczny 07.07.11, 10:47 Ten teren odwiedzają głównie klienci dentystów. Oni mają często bardzo pilne sprawy. Ponadto w tym rejonie funkcjonują biura pośrednictwa pracy hurtownie, biura podróży, gdzie oferują wybór różnych pięknych miejsc. Dlaczego utrudniać dostęp do tak poważnych instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Parking jest konieczny 07.07.11, 10:55 a.malin napisał: hurtownie, '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Hurtownie na Starowce?! tylko w ciecinie..! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: Parking jest konieczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 11:42 Pieprzysz. Na toruńskim starym mieście też masz dentystów, biura podróży, nawet urzędy, poczty i tak dalej. Już do cholery nie przesadzajcie. Całe te nasze Podzamcze można przejść w dwie minuty, absolutnie nie widzę potrzeby parkowania w samym środku tego obszaru. Odpowiedz Link Zgłoś
robgordon Re: Parking jest konieczny 07.07.11, 12:31 Człowieku, czy wydaje Ci się, że na rynku w Krakowie, Wrocławiu czy Poznaniu nie ma takich "instytucji"? A ludzie do nich się udający, przez zakaz parkowania maja o wiele dalej niż gdyby zamknięto Rynek Sienny w Szczecinie. Przypominam, że chodzi o niewielki plac, podczas gdy w innych miastach w Polsce (i na świecie) tereny objęte zakazami, są o wiele większe. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Parking jest konieczny 07.07.11, 19:56 Tamten wpis to chyba miała byc ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
belinea555 Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Kądz... 07.07.11, 11:31 Choć w Szczecinie nie brakuje absurdów, niedoróbek, przejawów zacofania, to wiele jestem mu w stanie wybaczyć - w końcu to moje miasto. I zawsze dochodzę do wniosku, że nawet tutaj będzie kiedyś normalnie. Natomiast jak widzę tego typu pomysły, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Bo to jest jawna kpina z tego miasta, jego co bardziej kumatych mieszkańców, jego przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 12:13 Znalazłem zdjęcie tego Kędziołki. Nalana morda, garniturek przypominający dres, twarz myślą nie skażona. Gratulacje dla prezydenta za wybór koalicjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin czyżby Duklanowski chciał wygryźć Kądziołkę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 12:11 uuuuuuuuuu chłopak stracił robotę bo prywatny włąściciel nie mógł znieść leserki i lanserki to teraz podgryza Kądziołę. Swiństwo robi koledze partyjnemu ale czegóż można się po nim spodziewać? tatuś oddał plażę Mileńską na 25 lat za złotówkę to też cche się dla Szczecina "zasłużyć" Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 to jakiś idiota 07.07.11, 12:32 i to ma być "wiceprezydent" miasta, który działa na niekorzyść własnego miasta??? Kury mu sz.czać prowadzać do Wólki Dolnej! www.facebook.com/?ref=home#!/Rynek.Sienny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozin Re: to jakiś idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 12:49 Żel na włosach, pomysły z dupy wzięte jestem sobie wiceprezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Każdy Szczecinianin w tygodniu powinien wydać 07.07.11, 13:03 Każdy Szczecinianin w tygodniu w szczecinskich lokalach powinien wydać 300 zł... ale nie na codzienny posiłek w barze, ale właśnie by posiedzieć w ogródku ze znajomymi - wówczas lokale by ozyly, a w tym miejscu powstalby prawdziwy "złoty ul". Rozwinalby sie interes i byłoby kilka serc miasta, bo w jednym by sie nie zmiesciliby sie wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 19:55 A co na to radna-bezradna dwojga nazwisk? Jak to było? Zwróćmy Szczecinowi Starówke(czy tam Stare miasto)? Które to chciała szukać kij wie gdzie, może mogłaby się wypowiedzieć... choć nie, nie ma czasu chyba, sądząc z wyników ostatnich głosowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pump Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 20:11 a skąd wiesz że się nie wypowiedziała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 22:21 Zechcesz pokazać mi gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 22:24 Piszę oczywiście o wypowiedzi publicznej na łamach jakiejś tam nawet podrzędnej gazetki, czy innym medium. Gdzie, jak się wydawało drzewiej, wręcz uwielbiała się uzewnętrzniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pump Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.11, 09:01 ale media musiałyby najpierw zapytać o wypowiedź.A zapytały? czy zapytały kogokolwiek? po co kłamiesz.jacyna-wit nie jest w partii więc media co to mówią o upartyjnieniau nie współpacują z bezpartyjnymi.ich tylko interesuje wsadzane kija w mrowisko żeby się pisiaki z popaprańcami naparzały. jacyna-wit złożyła na sesji wniosek o kase na stare miasto a muminki piseldowskie to odrzuciły więc nie leć w gumę pawełku,bo jak jacyna-witt pracowała na was to było ok a terz na nią jedziesz? to dosyc chamskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelA Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 12:52 W którym miejscu skłamałem? Zechcesz pokazać, bo jak na razie poza pluciem, nie masz nic do powiedzenia. A Twoja mentorka jak nie trzeba było, to było jej wszędzie pełno i nikt nie musiał jej specjalnie zapraszać słychać ją było wszędzie gdzie tylko udało się jej wepchać. Jak nie dostałą wymarzonego stołka, to nagle przestało jej zależeć? Vide sprawa oddania za bezcen gruntów dla kościoła. I nie interesuje mnie czy jest w partii jakiejkolwiek czy nie jest, jak głośno ujadała na wszystkich i na wszystko też w partii nie była, niech teraz się wykazuje, w końcu za moją kasę pierdzi w stołek - no chyba, że się mylę i zrezygnowała z jakichkolwiek zasiłków wypłacanych z kasy państwowej. Nie pisz do mnie zdrobniale, bo już i ja i moje dzieciaki wyrosły tego wieku żeby była konieczność zdrabniania ich imion. A co do moich upodobań, to sobie poszukaj na forum zanim zaczniesz pisać bzdury. Pozdrawiam, życząc lepszego przygotowania merytorycznego do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. I bardzo dobrze IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 07.07.11, 20:48 parkingi sa najwazniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Mógł Kazieczko zrobić parking przed katedrą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 20:52 Mógł! No to Kądziołka może zrobić parking na starówce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toja Re: Mógł Kazieczko zrobić parking przed katedrą? IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 07.07.11, 22:10 Tak się kończą egzotyczne koalicje. Będzie prezydent cierpiał za nią bardziej niż mu się wydaje. Tutaj nie chodzi o parking, ale o podejście do miasta. Może niech Kądziołka da przykłady innych miast z rynkiem przerobionym na parking (miast nie miasteczek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Mógł Kazieczko zrobić parking przed katedrą? IP: *.cable.smsnet.pl 08.07.11, 01:25 dlaczego nie zrobia tak ? lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,9847230,Wladza_tupnela_noga_i_auta_ze_Starego_Miasta_zniknely.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. nie da sie IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 08.07.11, 08:38 nie wiesz co odpowie krzystek i urzednicza ferajna? ja wiem - nie da sie, to nie takie proste, jakby to bylo takie proste to juz dawno bysmy to zrobili itd itd itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Mógł Kazieczko zrobić parking przed katedrą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 14:56 Tak, powinni i mają podstawy aby "zachować pobyt dla niezbędnych pojazdów": cyt: "Stare miasto zastawione samochodami to był do niedawna codzienny widok. Czasami trzeba było się nieźle nagimnastykować, żeby przejść przez Rynek, na który teoretycznie wjeżdżać nie można. Według przepisów między kamienice mogą wjeżdżać odpowiednie służby, mieszkańcy mający pozwolenie i dostawcy towarów do tamtejszych sklepów oraz restauracji. A i tak dostawczaki mogą wjeżdżać tylko w wyznaczonych godzinach." Więcej... lublin.gazeta.pl/lublin ------ oraz decydować o nowej funkcji publicznej jako odpowiedż na zgłaszane sygnały i realizacji oczekiwanych potrzeb - dla tworzenia i funkcji "całego miasta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupii! Re: Mógł Kazieczko zrobić parking przed katedrą? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.11, 11:31 Wystarczyło zadzwonić do TVN24 i zainteresować ich tematem... efekt widać od razu ;) Sukces pieszych! Koniec parkingu. Rynek Sienny wolny od aut. www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110712/SZCZECIN/658697037 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Mógł Kazieczko zrobić parking przed katedrą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 13:24 dzięki za info miło jest takie przekazy aktywnych działań poznawać :) - Ten obszar jest świetnie skomunikowany – mówi Kądziołka. – Można tu swobodnie dojechać komunikacją miejską. Samochody można natomiast zostawić na parkingu pod Trasą Zamkową. Przyjechałem tu dziś autem i nie miałem problemu ze znalezieniem tam wolnego miejsca. wg podanego adresu cyt: "W przyszłości parking pod Trasą Zamkową ma zostać powiększony. - Zleciłem już wykonanie koncepcji na zagospodarowanie tego parkingu miejskiego – mówi Kądziołka. Po odgrodzeniu Rynku Siennego ma się ona stać miejscem spotkań mieszkańców i centrum kulturalnym, w którym będą występować artyści i muzycy." Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Kądz... 08.07.11, 10:47 Kurde, ale czy do centrum nie można dojechać inaczej niż swoim samochodem?! Tramwajem nie łaska? Sami prezesi tam urzędują. A potem pretensje, że samochody zniszczone a drogi dziurawe i zakorkowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Ką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 14:36 Art. cyt: "- Uważam, że robienie parkingu na Rynku Siennym to jakieś nieporozumienie - mówi Marek Duklanowski. - To powinna być rekreacyjna strefa piesza. ZDiTM chce zrobić krok w bardzo złym kierunku. Wygląda to jak zalegalizowanie parkingowej samowoli." ----- Warto powtórzyć dla odbioru, że samochód/y osobowe jest/są pierwszą rzeczą do usunięcia z przestrzeni - lub ostatnią rzeczą jaka powinna z obowiązku pracy znajdować się w tej "historycznej zabudowie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. ile kosztuje wiceprezydent IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 12.07.11, 21:08 czyli skad taka zmiana zdania u wiceprezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: ile kosztuje wiceprezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 15:07 reakcja radnego i ponownie przeczytał ze zrozumieniem obowiązującą ustawę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hirenna Rynek Sienny legalnym parkingiem? Tak chce Kądz... 13.07.11, 12:37 I teraz będą się przepychać sprawą Rynku Siennego? Odpowiedz Link Zgłoś