Dodaj do ulubionych

W lasach pojawi się... internet. Czy to potrzebne?

10.08.11, 10:28
A dlaczego nie?A może zagraniczny turysta chciałby skorzystać z mapy jak się zgubi.Lub zobaczyć jakie atrakcje jeszcze są w tym lesie.A i sam bym sobie chętnie za darmoche poklikał ,zwłaszcza że jak nie bezie mi się chciało biegać to zawsze mogę przysiąść i napisać maila.....do całego świata.Dzisiaj nie biegam.Bardzo to wszystkich zainteresuje...akurat .Ale se to zrobie.I już :-)Fajnie.Free net.Jestem na tak.Tylko te stacjonarne coś tam ,coś tam.To chybione jest.Dicz zaraz rozpirzy .Ale hot spot.Super.
Obserwuj wątek
    • boulihacker W lasach pojawi się... internet. Czy to potrzebne? 10.08.11, 10:33
      "Tymczasem mobilne komputery służą głównie do pracy."

Ktoś tu chyba przespał ostatnie 10 lat.
      • homersimpson3000 Re: W lasach pojawi się... internet. Czy to potrz 12.08.11, 10:02
        byłoby lepiej jakby pojawiły się grzyby
    • natalinia1 W lasach pojawi się... internet. Czy to potrzebne? 10.08.11, 10:37
      Internet - dobry pomysł! Niech każdy ma prawo wyboru jak chce spędzić czas w lesie -czy rozpalić ognisko, bądź pospacerować, czy poleżeć na trawce i surfować po sieci.
      • exman Re: W lasach pojawi się... internet. Czy to potrz 10.08.11, 10:52
        Uszczypnijcie mnie, powiedzcie, że to jakiś żart !
        • andreas.007 Re: W lasach pojawi się... internet. Czy to potrz 10.08.11, 12:26
          Sprawdź w internecie...
    • Gość: traveler Re: W lasach pojawi się... internet. Czy to potrz IP: *.81.161.80.OravaNet.sk 10.08.11, 11:06
      haha zagraniczny turysta w szczecinie ha ha ha
      • swarozyc Re: W lasach pojawi się... internet. Czy to potrz 10.08.11, 11:11
        Tez sie usmialem..:-))
    • andreas.007 W lesie powinny tez być telewizory! 10.08.11, 11:09
      W lesie powinny być tez telewizory!
      Przecież czasami człowiek musi wybierać czy iscc do lasu czy TV,
      a tak to mógłby to spokojnie pogodzić!
      Natomiast bardzo także brakuje mi w lesie punktów gastronomicznych
      przecież taki zagubiony zagraniczny turysta, który poszedł do lasu (!)
      mógłby sobie coś zjeść i obejrzeć film i Szczecinie w telewizji, gdyby akurat
      leciał lokalny program...

Otóż proszę państwa dzisiaj spokojnie można iść do lasu i ma sie ze sobą internet!
      Od wielu lat w kieszeni mam telefon z internetem, a dzisiejsze telefony,
      to w zasadzie takie podreczne telefony - wszystko można zrobić!
      • Gość: z W lasach powinny byc wucety IP: *.play-internet.pl 10.08.11, 11:16
        "Póki co za darmo sieć można złapać na deptaku Bogusława oraz na obszarze od skrzyżowania al. Jana Pawła II z ul. Mazurską do Pomniku Czynu Polaków."

Panie Ziębka - a sprawdziłeś chociaż raz to co piszesz, czy łykasz jak pelikan to, co te męskie biurwy z UM ci podsyłają?

Weź laptopa i się przejdź Złotym Szlakiem Goowien, sieć darmowa jest ale psich kup
        • andreas.007 Re: W lasach powinny byc wucety 10.08.11, 11:37
          Dokładnie, internet mogliby zrobić na mieście darmowy!
          A nie w lesie!
          No ewentualnie, nie wiem - może juz jest, w okolicach Jasnych Bloni czy na Rozance.
          To znaczy w miejscach, gdzie rzeczywiście może ktoś przyjść z komputerem...
          • andreas.007 To jest zwykły skok na kasę! 10.08.11, 12:17

• andreas.007 Re: To jest zwykły skok na kasę! 10.08.11, 12:21
              Darmowy internet powinien być na Starówce, na Walach Chrobrego,
              moze na dworcu PKP, może w szpitalach, w urzędzie miasta!
          • zbooj.madej Re: W lasach powinny byc wucety 10.08.11, 13:01
            Spacerując z dzieckiem po Jasnych Błoniach słucham czasem radyjka internetowego wykorzystując darmowy net od miasta. Mi to pasuje, jak dla mnie jest to przydatne w każdym miejscu gdzie skupiają się ludzie. Nie każdy ma wykupione duże pakiety internetowe u operatora.

A co do zagranicznych turystów to każdy wie ile kosztuje net przez komórke w roamingu. Nieraz siedząc na kawie zagranicą szukałem darmowego neta, nie po to żeby się chwalić na FB jaki to ze mnie światowiec, tylko po to żeby poszukać co warto jeszcze zobaczyć w okolicy jeśli zapomniałem poczytać przewodnik, albo sprawdzić opinię o jakiejś knajpce gdy wybieram się na obiad z żoną. A czasem trzeba i ofertę na szybko jakąś przygotować, nawet mając wakacje.

Ja jestem za!

sija
            • andreas.007 Re: W lasach powinny byc wucety 10.08.11, 14:03
              Generalnie zgadzamy sie - w miejscach, gdzie spotykają sie ludzie,
              właśnie Waly Chrobrego, Starówka, Rozanka...
              Natomiast szału dostaje jak spotykam kogoś z włączonym radiem w lesie,
              także dziwią mnie ludzie, którzy w lesie biegają, spaceruja lub na rowerze jadą
              ze sluchawkami - przepraszam, ale nie dość ze szkodzi sobie słuch, to jeszcze
              nie ma przyjemności spaceru, bo przyroda oferuje komplet doznań!

Niedługo spotkam w lesie ludzi w sluchawkach z telewizorami...
              może jeszcze jadących w specjalnych pojazdach po lesie ...
              Do lasu wybiera sie dla natury!

Jak będzie internet, to proszę o telewizje i sieć sklepów - można będzie przy okazji
              spaceru w lesie zrobić zakupy!
      • andreas.007 A co będzie latem, gdy susza? 10.08.11, 15:09
        A co będzie gorącym latem, gdy susza będzie i będzie zakaza wchodzenia do lasu...
        służby leśne bedą ścigać internautów, którzy bedą chodzić do lasu na net?
    • Gość: @&@ Re: W lasach pojawi się... internet. Czy to potrz IP: *.doplaty.gov.pl 10.08.11, 12:09
      Żeby tylko, broń Boże, pan prezydent Krzystek nie zapomniał założyć bezpłatnego internetu panu arcybiskupowi Dziędze...
      • andreas.007 W każdym kościele - darmowy internet! 10.08.11, 12:23

• zbooj.madej Re: W każdym kościele - darmowy internet! 10.08.11, 13:05
          marketingowo mogło by się sprzedać. Ileś procent surferów coś tam by na tacę rzuciło :)

sija
          • andreas.007 Re: W każdym kościele - darmowy internet! 10.08.11, 15:11
            Zrobiliby stanowiska do netu i spowiedź internetowa!
    • Gość: szwagier Re: W lasach pojawi się... internet. Czy to potrz IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 12:10
      Ja tam jestem zadowolony
    • swarozyc W lasach pojawi się... internet. 10.08.11, 12:19
      sam, czy przyjdzie z gajowym Bul-Komoroskim?
    • i.fugazi Tak, potrzebnie 10.08.11, 13:28
      Powód jest prozaiczny. Na polanie harcerskiej harcerze zdobywają sprawności.
      miniportal.harcerski.pl/sprawnosci-harcerskie.html
      Jak kochani sobie wyobrażacie zdobycie odznaki "Drużyny pocztowej", albo "Drużyny łącznościowej". A jest jeszcze program ZHP Barwy Przyszłości" a tam i bankier i bankowiec i planista i europejczyk. Do tego potrzebny jest zasięg.
      Ni ch...a nie uda się osiągnąć sprawności bez interneta.
      Wadza o tym we i wychodzy na przecyw. A jak się nie podoba to won.

Pozdrawiam
      Fugazi

-------------------------------------------------------------
      "Rząd to gang facetów takich samych jak ty czy ja. Nie mają, jeden z drugim, specjalnych talentów do rządzenia, posiadają jedynie talent do zdobycia i utrzymywania urzędu. Ich głównym narzędziem w tym celu jest wyszukiwanie grup, które domagają się czegoś, czego nie mogą dostać, i obiecywanie dania im właśnie tego. W dziewięciu na dziesięć przypadkach obietnica ta nie jest nic warta. W dziesiątym przypadku spełniana jest przez ograbienie A, aby zaspokoić B. Innymi słowy to brokerzy rozboju, a każde wybory to coś w rodzaju udziału w aukcji skradzionych w przyszłości dóbr." – H.L. Mencken
      • andreas.007 Re: Tak, potrzebnie 10.08.11, 15:20
        Tam trzeba zrobić porządne warunki dla harcerzy i turystów,
        trzeba zrobić ładne chodniki, laweczki, sklepy i gastronomie...
        Powinni tez być kino i ogródki piwne - przecież nie tylko harcerze tam chodzą!
        Poza tym zdarzyło mi sie wiele razy tam być bez kiełbaski...
        dlatego sklep by sie przydał i szaszlykarnia - wiadomo czasami człowiek sie spieszy,
        to mógłby sobie kupić szaszlyk i piwko i miło przy muzyce spędzić czas w lesie!
        • Gość: Kiwak Net w lasach to super pomysł IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 17:06
          ...idziemy w kierunku czasów, gdzie internet będzie wszędzie i nic tego nie zmieni. W lasach też. Tym lepiej, że w Szczecinie najszybciej w kraju ( w lesie)
          • andreas.007 Re: Net w lasach to super pomysł 10.08.11, 17:30
            Szczecin zmierza do lasu...
            Najpierw jednak powinni zrobić net w mieście,
            w miejscach spacerów i innych - a u nas jednego nie zrobią dobrze,
            a już gadają o innym... efekt nie będzie na dobra sprawę nigdzie!
            To coś jak z tym hydrantem na środku nowego chodnika -
            wszyscy zadowoleni, nowy hydradnt, nowy chodnik... i śmiechu dużo.
    • swarozyc Uwazam ze bylby to blad.. 12.08.11, 08:39
      moglaby sie zalegnac jakas wroga prezydentowi partyzantka i bezkarnie go i jego kuratora z ramienia Kur(w)ii opluwac w internecie, w dodatku na koszt gminy..
    • bigdeal2011 Re: W lasach pojawi się... internet. Czy to potrz 12.08.11, 08:52
      Takie rzeczy to się nawet fizjologom nie śniły :-)
      • Gość: gag Re: i hologramy zwierzątek jeszcze IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 21:47
        hahaha, internet w lesie - znajomi z Mazowsza się uśmiali
        • Gość: has Czyzby ci znajowmi to tzw."warsiawiaczki"?? IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 09:30
          ;-)
          • Gość: gag Re: a własnie, że nie, tam są też inne miejsca IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.11, 09:48
            jw
    • hirenna W lasach pojawi się... internet. To potrzebne? ... 16.08.11, 12:59
      To jest kompletna paranoja! Nie mam nic przeciwko internetowi w lesie, nawet na pustyni, ale dlaczego za publiczne pieniądze i w sytuacji, gdy nie ma tego internetu w centrum miasta?
    • Gość: Vlad.H. a GW nie zamierza prowadzic krucjaty IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 18.08.11, 22:41
      na rzecz walki z anonimowoscia?

To jak to tak? bedzie mozna nawrzucac bezkarnie Krzystkowi albo nie daj Jahwe Adamowi?
      Propagowac oblakancza prawicowa nienawisc?
      nawolywac do mordowania liderow parti?

i to za pieniadze podatnikow?

to jak to tak?
    • andreas.007 Ja to sie cieszę, bo internet wifi zabija komary 18.08.11, 22:46
      Ja to sie cieszę, bo podobno wifi internet zabija konary...
      • andreas.007 Powiem Wam o co chodzi... 18.08.11, 22:49
        Otóż operator będzie mógł postawić w lesie maszt
        na którym postawi urządzenia do siania sygnału mobilnego.
        Normalnie nie wyrazono by zgody, ale w związku z netem to postawią,
        a jeszcze na tym zarobią!
        • Gość: b Re: Powiem Wam o co chodzi... IP: *.play-internet.pl 19.08.11, 19:58
          bez sensu to wszystko
    • Gość: nie Re: W lasach pojawi się... internet. Czy to potrz IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 14:01
      wiem czy to dobry pomysł..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka