salci_rozencwajgowa 08.09.11, 11:17 Tak samo jest w UM. Juz od 15.00 tlok urzedniczy przed czytnikiem aby sie wysteplowac o 15.30. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
levy Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem minut! 08.09.11, 11:40 W naszej firmie, podobnie jak w wielu innych, też jest system kontroli dostępu i rejestracji czasu za pomocą kart i czytników. Zliczają czas na podstawie wejść/wyjść. Ale te systemy mają wiele możliwości konfiguracyjnych i np. ustawienia pewnej tolerancji, powiedzmy +/- 15 minut! Czy nie można zrobić tego w tym przedszkolu? A może można tylko nikomu się nie chce albo zostało to zrobione ale nikt rodziców nie poinformował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośću Rodzicu płać!!!! IP: *.polimex-mostostal.pl 08.09.11, 13:03 Ciekawe kto zarobił na wdrożeniu systemu kontroli dostępu w przedszkolach i czy zgodnie z przyjętymi przepisami o zamówieniach publicznych. Poszły na to pewnie spore pieniądze i przy okazji jakiś mózg z magistratu się dorobił. Już wiem dlaczego miastu zależało na wprowadzeniu godzinowego systemu rozliczeń. Ktoś za to przecież musi zapłacić, a że rodzice to dojne krowy, to ich doją. Chyba NIK powinna się zainteresować sprawą Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Rodzicu płać!!!! 09.09.11, 10:05 To jest jakiś system? Kartkowy chyba. Bo jak komputerowy to pewnie Prokom robił :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obieżyświat Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.11, 21:30 Przeczytałem i ubawiłem się, gdyż mimo kilku dziesięcioleci na karku, nie wpadłbym na to. Znakomity tekst, właściwie do kabaretu o urzędnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi IP: 83.168.91.* 08.09.11, 11:43 Ale bzdury o Urzędnikach Odpowiedz Link Zgłoś
camila111 Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi 08.09.11, 13:08 Z tymi przedszkolami to jakaś masakra, na razie ten problem mnie nie dotyczy ale serdecznie współczuję rodzicom!!! A krzyż na drogę temu kto wymyślił te niby darmowe przedszkole :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 13:40 apeluję do urzednikow - prace konczycie o 15.30 wiec nie jest mozliwe zebyscie dziecko odebrali przed tą godziną. Opamietajcie sie ludzie, przeciez to nielegalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maszkarka Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 14:13 Wystarczy, aby znajomy rodzić wziął od czworga innych rodziców karty i w tygodniu gdy odbiera swoje dziecko, przejeżdżał kartami przez czytnik o odpowiedniej porze. W następnym tygodniu inny rodzić itp. itd. System się kręci, bo skrupulatnie odnotowuje godziny przyjścia i wyjścia dziecka. Dziecko zadowolone bo może dłużej bawić się z kolegami, koleżankami. Rodzice zadowoleni bo nie muszą jechać "na złamanie karku" do przedszkola. Urzędnik zadowolony, bo system zdrożony, działa a i działeczka na koncie też jest. Tylko niech mi ktoś powie po co to wszystko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi IP: *.clubnet.pl 14.09.11, 01:52 Super pomysł przy prymitywnym systemie... Te bardziej zaawansowane pozwolą nauczycielce zorientować się, że Krzysia wg systemu miało nie być już a jest. I odwrotnie też ;) Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Sprywatyzować! 08.09.11, 14:08 Nie podoba się przedszkole publiczne za moje pieniądze? Sprywatyzować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Rabenda-durniu IP: *.pppoepub.vspace.pl 08.09.11, 14:23 W prywatnych przedszkolach jest to nie do pomyślenia ale-jak się jest kmiotem w drzewie genealogicznym którego namieszał jakiś żyd (stąd pewnie gromy o te 2,90) to promuje się brednie o równości itp.Nie stać cię-to weź się do roboty psi napletku. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Rabenda-durniu 14.09.11, 06:03 Gość portalu: Sz. napisał(a): > Nie stać cię-to weź się do roboty psi napletku to tak nie jest , to tak nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
michal1fight87 Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem minut! 08.09.11, 15:15 Nie wiem z czego 'halo' jest w ogóle. W tamtym roku rodzice płacili ok. 250-300 zł miesięcznie za przedszkole, w tym wyżywienie. Teraz 5 h mają za darmo, nie płacą za wyżywienie i czekają jak te łosie przed 9 rano, żeby dziecko zostawić, a o 14 w przedszkolu żywego ducha prawie nie ma oprócz nauczycieli. Skoro zapisali dziecko od 9, to niby z jakiej paki mają dzieci być wpuszczone wcześniej. To już problem rodziców (i niestety biednych dzieci), że wybrali taką godzinę a nie inną i niech tam stoją i czekają!!! Teraz nie płacą nic za przedszkole w godz 9-14. Tak bardzo chcieli mieć darmowe przedszkola to mają. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-7746 Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi 08.09.11, 15:37 Przestanmy narzekac na ten system, oplaty przy 9h pobytu dziecka w przedszkolu wzrosly minimalnie a przy 8 h sa identyczne jak przedtem, wiec w czym problem? Wszedzie trzeba czekac wiec 10 minut nikogo nie zbawi, takze dziecka. W koncu respektuje sie 5h bezplatnych! Nie zawsze chodzi tylko o to ze rodzic nie ma z kim zostawic dziecka,w wielu przypadkach chodzi o to zeby dziecko bylo w grupie, z rowiesnikami i dzieki tej ustawie w koncu jest to mozliwe. Wczesniejszej ustawy o 5 bezplatnych godzinach nikt nie przestarzegal, wielu rodzicow ktorych dzieci chodzily do przedszkoli integracyjnych musilo placic za 8h mimo ze dziecko moglo zostac w przedszkolu max.5,5h-teraz jest przynajmniej sprawiedliwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.11, 19:55 Za te" bezpłatne" 5 godzin płacą i to dużo. Za jedzenie, za książki, za ubezpieczenie, za wyprawkę, za wyjścia do kina itp. także nie pisz głupot, że za nic w przedszkolu się nie płaci! Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem minut! 08.09.11, 17:02 Na 9 do przedszkola? To niezła praca jak sie o 9.30 albo i 10 zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanieczdrojow Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 18:13 Normalnie pracujący ludzie tak zaczynają zwykle od 9 do opru- a w usługach to standart. PO co zaczynać od 7 - całkowity bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.05.12, 16:13 Ja chodzę do pracy na 9.30 pracuje do 18 nieraz do 22! mąż chodzi na 5 rano i odbiera dziecko o 14. można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX4Ever Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi IP: *.globalconnect.pl 08.09.11, 21:42 Powinni wprowadzic naliczanie sekundowe! Skretynienie + zła wola = taki karykaturalny efekt. Przecież to chore jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as rodzice mogą dostać 2 razy po dupie IP: 80.50.142.* 09.09.11, 09:08 raz od sejmu już dostali . Zresztą śmieszy mnie tusk z tymi sprawdzeniami przez wojewodów jak wszystko jest ok.. Gminy są biedne i muszą doić skąd się da bo budżet centralny daje zadania nie dając pieniędzy.Skoro ustawodawcy nie ustaliły max ceny godziny to nawet jak 1 godzina bedzie płatna to można ją zrobuić na 15 zł i wyjdzie jeszcze drożej. 2,90 z szczecinie przy 8 godzinach to 3razy 20 razy 2,90 to 174 zł plus wyżywienie czyli wyjdzie ok 300 zł czyli tak jak było .Problemem może być to że pracodawcy wprowadzają coraz częściej bezpłatne przerwy w środku pracy i to bedzie bić po kieszeni rodziców bo im wydłuzy się odbiór. Np tusk dał nauczycielom podwyżki a pieniądz z budżetu idzie za uczniem .Przy zmiejszającej się ich liczbie gmina dostaje mniej z budżetu centralnego ale gminy muszą więcej płacić nauczycielom.Zresztą tabela płac jest znana 4,800 zł dla dyplomowanego to nie jest mało.Wczoraj pańka z PO ujmowała się za podwyzkami dla nienauczycieli nie ma co dobra z niej kobieta nie powiedziała skąd wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaowca7104 Prezydencie idź do przedszkola! 09.09.11, 12:41 Najgorsze jest to że nasi samorządowcy te pieniadze które ZYSKALI dzięki podwyżką opłat nie przekaża na potrzeby przedszkoli np. na remonty, wyposażenie itp. tylko pójdzie to do wspólnej kasy i sie rozpłynie. Np PP 74 na ul. 26 Kwietnia DACH PRZECIEKA, STARE RYNNY, STARE MEBLE, GRUPY PRZEPEŁNIONE, wychowawcy robia co mogą ale co oni mogą. Wstyd i tyle....Ale pieniędzy na remont nie dostaną grunt żeby ZAMONTOWAĆ CZYTNIKI MOŻE NA ODCISKI PALCÓW?? Obłowi sie chociaż firma która bedzie je montowała bo może za rok zmienią prawo i nie będą już potrzebne a dach będzie przeciekać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Sprywatyzować i po problemie! IP: *.pppoepub.vspace.pl 10.09.11, 14:41 Za darmo to boli gardło a i pewnie Urszula Pańka przytula parę groszy z portfela rodziców.W prywatnym przedszkolu sprawa jest jasna-płacę więc wymagam.Nie spełniasz warunków,nie otrzymujesz pieniędzy bo dziecko zabieram gdzie indziej....A tak-przedszkola są drogie,rodzice chcą wszystko "za darmo" (co ciekawe,sami pracować "za darmo" nie chcą....),zewsząd spogląda bieda,bród,smród i ubóstwo (a niektórzy to nawet osrane gacie noszą....).Pocieszę was nieboraki-idą wybory i będzie lepiej!Tylko pędem do urn-głosować........ Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Sprywatyzować i po problemie! 14.09.11, 06:01 Gość portalu: Sz. napisał(a): > Za darmo to boli gardło a i pewnie Urszula Pańka przytula parę groszy z portfel > a rodziców.W prywatnym przedszkolu sprawa jest jasna-płacę więc wymagam.Nie spe > łniasz warunków,nie otrzymujesz pieniędzy bo dziecko zabieram gdzie indziej.... > A tak-przedszkola są drogie,rodzice chcą wszystko "za darmo" (co ciekawe,sami p > racować "za darmo" nie chcą....),zewsząd spogląda bieda,bród,smród i ubóstwo (a > niektórzy to nawet osrane gacie noszą....).Pocieszę was nieboraki-idą wybory i > będzie lepiej!Tylko pędem do urn-głosować........ słusznie ! tylko nierealne. teraz rządzi partia liberalna (biorąc pod uwage otoczenie) a prywatyzacji tyle co mały kotek by napłakał. Odpowiedz Link Zgłoś
adams96 Re: Przedszkole po szczecińsku. Jeszcze siedem mi 14.09.11, 13:17 Kiedy w tym kraju dostrzze sie katastrofe demograficzna i koniecznosc ochrony rodzin z dziecmi a nie głupie przepisy poglebiajace kryzys w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś