Dodaj do ulubionych

Po słupach na Wiejską. Komentarz

01.10.11, 09:37
Trzeba oddać, że pomysl sztabowców B. Baran na "rower" jest rewelacyjny. Ale red. Kraśnicki młodszy nie mogł sobie darować. Że niby taki pryncypialny. I słusznie, bo jak wszyscy wiedzą pod sponsorującą GW i prezydenta, Kaskadą zlikwidowana wiele miejsc postojowych a tych dla rowerow nie zrobiono wcale !
Obserwuj wątek
    • przyjaciel.krolika Po słupach na Wiejską. Komentarz 01.10.11, 10:25
      Radny Marek Duklanowski nie potrafi respektować jasno określonych przepisów prawa. Jak się nie ma zgody zarządcy drogi, to po prostu nie wiesza się plakatów.
      Ale czego można oczekiwać od faceta, który nawet na stację benzynową przy ulicy Witkiewicza (Orlen) podjeżdża "pod prąd", łamiąc dobrze widoczny znak "zakaz wjazdu".
      Wymagać od innych - owszem , ale od siebie - nigdy. Na słuszną krytykę Pan M.D. się oburza i doszukuje się nagonki na jego osobę. Kolejny sPISkowiec oderwany od rzeczywistości.
      • Gość: menel Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz IP: *.szczecin.mm.pl 01.10.11, 18:44
        > Wymagać od innych - owszem , ale od siebie - nigdy. Na słuszną krytykę Pan M.D
        > . się oburza i doszukuje się nagonki na jego osobę. Kolejny sPISkowiec oderwany
        > od rzeczywistości.

PiSowcy tak mają, traktują ludzi jak śmieci, a siebie jak bogów

• Gość: Vlad.H. Ech przyglupy znow bledna konkluzja IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 01.10.11, 10:44
      to nie prawo (jakies tam abstrakcyjne) maja za nic ale was - swoich wyborcow - prawo to tylko sposob okazywania spoleczenstwu szacunku. Tak samo beda dzialac dla waszego dobra jak dzialaja teraz - mozecie byc okaleczeni na cale zycie bo jakis baran doszedl do wniosku ze jest lepszy od was.
    • Gość: Vlad.H. Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 01.10.11, 10:47
      w NL tenrewelacyjny pomysl ma szanse zaistniec na krotka chwile - rower jest metkowany, robiona jest dokumentacja fotograficzna, na metce jest wezwanie do usuniecia roweru - po tym czasie jest odcinany.

W tym konkretnym wypadku przypiety rower nie nadaje sie do jazdy a wiec rowerem nie jest - nie trzeba go nawet metkowac wystarczy odciac i wywalic na zlom a kosztami obciazyc sztab wyborczy i po klopocie. I to w tej kolejnosci.
    • emen-is-me Po słupach na Wiejską. Komentarz 01.10.11, 12:00
      Pęd do koryta usprawiedliwia wszystko.
    • Gość: zwolennik Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz IP: *.kalisz.mm.pl 01.10.11, 12:23
      pomysł z rowerami też mi się podoba.. i dlaczego w artykule napisano, że jest to łamanie prawa. rozumiem, że jak przypnę swój rower do latarni to też złamię prawo ?? Gdyby chociaż pod tą nową ciuchbudą były miejsca dla rowerów to można by było polemizować, a tak naciągacie na siłę temat.. nie macie o czym pisać ?! Co do estetyki - pan red. wyolbrzymia (przecież nie zasłania fasady Kaskady ;) w mieście jest o wiele więcej prawdziwych straszaków.. a największym będzie szpinakowy magistrat. Co do reszty nielegalnych tablic się zgadzam, ale jeśli chodzi o reklamowy rower jestem jak najbardziej za!
      • Gość: Vlad.H. to juz nie jest rower IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 01.10.11, 17:18
        porafisz na nim przejechac 1000 metrow?
      • yamato.1 Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz 01.10.11, 22:04
        A ty co, krewny tego bezczelnego kandydata? Co innego przypięty na jakiś czas sprawny rower, którym się przyjechało i zaraz odjedzie, a co innego "upiększanie" centrum miasta ZŁOMEM, NIE BĘDĄCYM ROWEREM! Tak robi zwykły chamuś i prostaka nie kandydat do Sejmu!
    • marysia.3.3 Po słupach na Wiejską. Komentarz 01.10.11, 12:25
      Dlaczego jednakowa kara jest nakładana na tego kto wywiesi reklamę bez zezwolenia nie widząc, że takie jest wymagane jak i na tego, który z premedytacją łamie obowiązujące przepisy (nierzadko będąc tych przepisów współautorem)
      • Gość: Sz. Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz IP: *.pppoepub.vspace.pl 01.10.11, 12:38
        Niewiedza nikogo nie usprawiedliwia...Państwo prawa tym się różni od państwa bezprawia,że a państwie prawa istnieje mało przepisów regulujących życie ale wszystkie one przestrzegane są ze zwierzęcą bezwzględnością,w państwie bezprawia,przepisów jest wiele a większość i tak pozostaje martwymi....
        • marysia.3.3 Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz 01.10.11, 12:47
          Nie usprawiedliwiam, tylko uważam, że ci urzędnicy czy radni powinny płacić znacznie wyższe kary pieniężne. Bo przecież coś takiego jak przyzwoitość czy poszanowanie prawa to oni w głębokim poważaniu.
    • aysy.1 mama pawlaka mowila 01.10.11, 15:26
      prawo prawem ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie. wypisz wymaluj duklanowski z prawa i sprawiedliwosci. dno etyczne.
    • Gość: hytf Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 16:14
      W polsce ogólnie brakuje ludziom kultury, ale myślałem że politycy powinni dawac jakis wzór naszym mieszkańcom. Przydałby się jakiś plastyk miejski, który by wyznaczył specjalne miejsca na plakaty, miasto mogłoby na to przeznaczyc jakies specjalne, wielkopowierzchniowe i estetyczne stelaze. W tej chwili Szczecin wygląda jak jakiś wielki śmietnik z choinkami na słupach. Wstyd politycy!
      • Gość: Vlad.H. gdzie jest SENS? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 01.10.11, 17:21
        gdzie ta troska o nie-oszpecanie miasta? gdzie aktywnosc bojownikow o szary kolor zeby brudu tak nie bylo znac?
        • marysia.3.3 Re: gdzie jest SENS? 01.10.11, 17:39
          Wisi na słupie?
          • Gość: Vlad.H. Re: gdzie jest SENS? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 01.10.11, 17:56
            wlazi w dupe wladzy raczej...
    • Gość: gosc Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz IP: *.kalisz.mm.pl 01.10.11, 20:08
      Dziękuję Redaktorze za ten artykuł.
      • Gość: ola Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz IP: *.xdsl.centertel.pl 01.10.11, 21:52
        zapamiętajmy te nazwiska!
    • bulka.kajzerka :) a mnie się ten rower podoba! 01.10.11, 23:33
      Z przykrością muszę oznajmić paru skwaszonym internautom, że mnie pomysł z rowerem bardzo się podoba! Miasto tonie w kampanii: ogromne plakaty przykrywają wieżowce, mniejsze nielegalnie wiszą przy drogach (tu przyznam redaktorowi rację). Pomysł z rowerem jest ORYGINALNY i właśnie dlatego, mimo że tablica niewielka, wyróżnia się z tłumu i zapada w pamięć:) Z ciekawością śledzę przebieg kampanii wyborczych od wielu lat w Szczecinie i jako mieszkanka tego miasta lubię być zaskakiwana. Uważam, że świeże pomysły w kampanii to świeże pomysły w Sejmie.

A waga rozważań pod tytułem "nie miałbym nic przeciwko, gdyby rower był nowy i lśniący" nie wymaga chyba komentarza :)

Wyborcom radzę, aby kandydatów wybierali po ich programach, DOŚWIADCZENIU i wiedzy, a nie krzywej kierownicy roweru z plakatem;)

A Panu, początkujący Panie Redaktorze, życzę trochę dystansu. Być może z czasem zacznie Pan opisywać prawdziwe "prymitywne zagrania" i życie zweryfikuje tę żonglerkę słowami.

• Gość: razowy Re: :) a mnie się ten rower podoba! IP: *.xdsl.centertel.pl 02.10.11, 07:43
        te programy to frazesy, fikcja lub gruszki na wierzbie natomiast oczywiste łamanie prawa jak w przypadku tych panów to jaskrawy rys świadczący o ich poszanowaniu prawa, uczciwości, szcunku dla współobywateli. nie widzę ich w parlamencie
      • Gość: Vlad.H. ale dlaczego wymagasz od innych IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.10.11, 10:05
        by akceptowali twoje zboczenia - to ze lubisz byc oszukiwany nie oznacza ze kazdy lubi.

przedmiot przypominajacy rower ale rowerem nie bedacy naduzywa spolecznego zaufania a ktos kto zdecydowal sie go tam umiescic to zwyczajny oszust.

A dlczego pietnowac tych ktorzy parkuja na miejscu dla inwalidow? moze zaparkuja tam np malucha z nalepka inwalidy i swoim plakatem za szyba - napewno jakis inwalida za niewielka sume np oplacenie OC zdecyduje sie na uzyczenie PF126p.
      • yamato.1 Re: :) a mnie się ten rower podoba! 02.10.11, 13:05
        Co za straszne bzdury wypisujesz! To nie jest rower, tylko ZŁOM. A miejsce złomu jest w skupie, a nie w centrum miasta!
        • Gość: lwica-elza Re: :) a mnie się ten rower podoba! IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 23:03
          bi.gazeta.pl/im/7/10386/z10386837X,Zdezelowany-rower-z-przyspawanym-stelazem-na-plakat.jpg

Ludzie, czy tak według Was naprawdę wygląda złom?:) ta cała dyskusja o rowerze to jakaś totalna farsa.
          Szukacie absurdalnych oskarżeń, bo jesteście zbyt leniwi, żeby rzetelnie podejść do wyborów i zapoznać się z kandydatami do Sejmu- drogą powierzchownej selekcji, karmiąc się słabymi artykulikami jakichkolwiek autorów jak Biblią, możecie z niby czystym sumieniem powiedzieć sobie "może nie wiem, na kogo zagłosuję, ale wiem już na kogo NIE zagłosuję!".

Marne widowisko, Bogu dzięki, że są tu też ludzie z dystansem.

• Gość: Vlad.H. przyspawany stelaz IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.10.11, 00:18
            i przyspawana dupa do stolka - i co smieszniejsze sa nawet tacy ktorym sie to spodobalo - wywuies sobie kartke ze lubisz byc kiwana i uwielbiasz jak ktos wyjmuje ci portfel z torebki - niech zrobi to tak magicznie zebys nie zauwazyla tego bardzo dlugo i zebys w koncu oskarzyla sama siebie o zagubienie.

ja nie rozumiem jak mozna cieszyc sie z tego ze ktos ordynarnie nas oszukuje , z robi nas w wala...
    • yesname To karykatura przyszłego posła 02.10.11, 08:18
      I jako przyszły poseł ma ustanawiać prawo? Jak to możliwe, jeśli udowadnia, że przepisy prawa ma głęboko w d.
    • murowanna Po słupach na Wiejską. Komentarz 02.10.11, 09:56
      Rozumiem, że usunięcie bezprawnie powieszonych plakatów wyborczych przez oburzonego obywatela będzie zgodne z prawem?
      Do dzieła!!!!!
      • Gość: franek Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz IP: 79.162.143.* 02.10.11, 19:37
        mówienie, że kandydaci do parlamentu wiszą na przydrożnych słópach brzmi zbyt dwuznacznie, aż cierki przechodzą
    • Gość: czytelnik Pytanie do Pana Redaktora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.11, 09:19
      Od wczoraj trwa akcja oblepiania lokali komisji wyborczych plakatami niektórych kandydatów i kandydatek. Czy to legalne?
      • Gość: Tee Re: Pytanie do Pana Redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 21:40
        Ja też zauważyłam pod każdą szkoła wysyp nowych reklam, ale nie skojarzyłam, że to są siedziby komisji wyborczych.Czy to ładnie, że Pani Kochan naśladuje łamaczy prawa i wywiesza tam swoje plakaty na latarniach?
    • switonemsi Po słupach na Wiejską. Komentarz 04.10.11, 09:38
      Żal.
      • Gość: ciekawy Re: Po słupach na Wiejską. Komentarz IP: 80.50.132.* 04.10.11, 11:52
        Duklanowski rżnie głupa podobnie jak Zaremba, który jako Libertas (była taka banda) wiedział, że nie ma prawa powiesić swoch plakatów bo nie miał na to zgody. Czy naprawdę PiS musi takich debili i łamiących prawo cwaniaczków popierać? Prezes tego nie widzi? A Brudzio też jest ślepy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka