klapouchywi Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy są leniwi... 18.11.11, 11:07 Iść? 5 minut? Nie, to przecież niemożliwe, za daleko a w ogóle to ja chcę zaparkować pod każdymi drzwiami i niech mi miasto wybuduję piętrowy parking na każdym rogu. Chociaż nie bo jeszcze bo schodach bym musiał chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy są leni IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 11:12 Ciecińskie nuworysze z rejestracjami ZPL mają iść na pieszo? 6 minut? Redaktor sobie kpi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy są leni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.11, 11:18 Stary, grabula! Masz 100% racji. Szumowina z ZPL jest POprostu s...syńska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Leniwi!? To chamska swołocz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.11, 11:20 . Odpowiedz Link Zgłoś
kr3cik Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy są leni 19.11.11, 16:09 Dziwne, bo większość aut źle parkujących to chołota z ZS na rejestracji:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrktm Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy są leniwi... 18.11.11, 11:14 Przecież nie chodzi wcale o brak miejsc do parkowania, ta banda oszołomów jest tak leniwa i rozpuszczona przez Straż Miejską i Policję że gdyby im tylko na to pozwolić wjeżdżali by samochodem do dużego pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
kr3cik Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy są leni 19.11.11, 16:12 Racja. Ale "Straż miejska" i "Policja" nie mają środków... wróć!.. Straż miejska i Policja nie ma zamiaru ruszać się zza ciepłych biurek czy wychodzić z równie ciepłych wnętrz samochodów... Swoją drogą większość szczecińskich policjantów ma zdjętą nalepkę homologacyjną, aby nie można było zidentyfikować ich samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :: sew zdjęcia weekendowe?? IP: *.free.aero2.net.pl 18.11.11, 11:19 mieszkam w centrum i w pełni popieram prowadzoną przez GW akcję. ale czy te zdjęcia nie zostały przypadkiem zrobione w weekend?? byłoby to nie do końca fair, bo np. w niedzielę większość miejsc parkingowych jest pusta i problemu z parkowaniem raczej nie ma. podobno w Gdańsku egzekwowanie przepisów dot. parkowania powierzono prywatnej firmie i problemy z bezmyślnie parkującymi się skończyły. może rozwiążmy problem wzorem gdańszczan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: zdjęcia weekendowe?? IP: *.pl 18.11.11, 11:21 napisane jest że wszystkie zdjęcia wykonano w dzień poszedni między godz. 11-14 . Nie mam podstaw by nie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :: sew Re: zdjęcia weekendowe?? IP: *.free.aero2.net.pl 18.11.11, 11:40 też bym nie miał podstaw, by nie wierzyć, ale każdego dnia przecież widzę, że tak wyludnione to centrum Szczecina nie jest - na Kaszubskiej zero ruchu, na Łokietka cisza, przy Pleciudze pustki, to samo na Pocztowej, Potulickiej czy Małkowskiego - gdzie jest ruch na tych zdjęciach? Obstawiam, że spora część tych zdjęć została zrobiona w jakiś dzień wolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slee Re: zdjęcia weekendowe?? IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.11, 11:48 To źle obstawiłeś. Zdjęcia mają exify (dane z aparatu cyfrowego), które potwierdzają słowa redaktorów. 16'go były robione i pierwsza fota parę minut po 11. Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: zdjęcia weekendowe?? 18.11.11, 11:53 Dokładnie. A ostatnie: 2011:11:16 13:24:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: zdjęcia weekendowe?? IP: *.noisetor.net 18.11.11, 12:00 Gość portalu: slee napisał(a): > To źle obstawiłeś. Zdjęcia mają exify (dane z aparatu cyfrowego), które potwier > dzają słowa redaktorów. 16'go były robione i pierwsza fota parę minut po 11. exifpilot.com/ www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Digital-Photo-Tools/EXIFeditor.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: zdjęcia weekendowe?? 18.11.11, 12:06 Taa, GW tak bardzo chce dokopać biednym kierowcom, że robi zdjęcia w weekend i edytuje EXIF każdego. Niestety wbrew spiskowym teoriom tak to właśnie wygląda, przykład z brzegu potwierdzony osobiście, nowy (i to darmowy) parking pod TZ świeci pustkami a tzw "nowy rynek" zawalony autami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: zdjęcia weekendowe?? IP: *.noisetor.net 18.11.11, 12:16 klapouchywi napisał: > Taa, GW tak bardzo chce dokopać biednym kierowcom, że robi zdjęcia w weekend i > edytuje EXIF każdego. Ja nic nie sugeruje, pokazuje tylko ze exify nie sa stuprocentowo wiarygodnym zrodlem danych. A historia zurnalistyki zna nie takie przypadki naciagania faktow do wlasnych tez. Oczywiscie nie musi to miec miejsca w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
kr3cik Re: zdjęcia weekendowe?? 19.11.11, 16:22 Na większości z tych ulic jest bardzo mały ruch - często nimi omijam korki w czasie Szczytu popołudniowego:) Do tego wszędzie pełno wolnych miejsc:) Do listy alternatywnych parkingów dodałbym jeszcze al. Wojska Polskiego - część od strony budynku telewizji. Parkując tam mamy max 2-3 minuty marszem do kwiaciarni na Piłsudskiego, czy innych miejsc znajdujących się w okolicy Placu Szarych Szeregów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekos Re: zdjęcia weekendowe?? IP: *.globalconnect.pl 18.11.11, 11:49 Bzdury - nie wierzę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: zdjęcia weekendowe?? 18.11.11, 11:52 Tak jak napisano wyżej, zdjęcia są z 16.11, sprawdź sobie EXIFa i uwierz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmithc Re: zdjęcia weekendowe?? IP: *.play-internet.pl 18.11.11, 14:36 podstaw nie ma ale po godzinie 15 miejsc tez już nie ma szczególnie (podhalańska) jak się galerianki zjadą ZPL którym szkoda kilku złotych na parking w galaxy a po 17 to juz kosmos jak płacić nie muszą a najgorsze w tym wszystkim jest to że parkują jak na polu zajmują po 2 miejsca albo pod przeciwnym kątem stawiają auta, wieś tańczy i śpiewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Dzień powszedni ale 11 listopada chyba. IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 16:19 Dzień powszedni ale 11 listopada chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: zdjęcia weekendowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 08:18 Te zdjęcia to kompletna bzdura - przynajmniej niektóre z nich. Ul Śląska, rzeczywiście jest zazwyczaj pusta, no chyba że w czasie kiedy rodzice przyjeżdżają po swoje dzieci - wtedy nie ma gdzie stanąć, ale w okolicach pleciugi? Zapomnijcie o miejscu parkingowym po godzinie 7;45... Odpowiedz Link Zgłoś
zbooj.madej Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi [Z... 18.11.11, 11:22 OK, przyznaje się bez bicia. Lubie stawać blisko tego gdzie idę i też się czasem łapię na tym, że dawno bym zaszedł i wrócił, a dalej szukam miejsca. Będę musiał zmienić nastawienie i przemyśleć to i owo. Już coraz częściej jade tam gdzie na pewno mam miejsce i 3-4 minuty drogi, bo to ułatwia planowanie czasu, można co do 5 minut oszacować czas dotarcia. A spacerek mi się przyda. sija Odpowiedz Link Zgłoś
klapouchywi Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi 18.11.11, 11:28 Ja już dawno tak robię w śródmieściu. Jeżeli mam już niedaleko do celu (200-300m) i jest miejsce wolne to parkuję i idę zamiast jechać pod same drzwi, w 9 na 10 przypadków stwierdzać, że nie ma gdzie zaparkować, zawracać, kombinować. A jeżeli to możliwe (typu drobne zakupy w Elisium :) to biorę rower i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 11:30 W 100% dobrze wykonana praca redaktora. Jednak same kary też nie załatwią sprawy, przydała by się kampania społeczna. Miasto powinno zamiast szału z FG pomyśleć o wydaniu jakiejś broszury informacyjnej, która by pokazywała alternatywne parkingi i tym samym bezmózgowcą zastawiającym chodniki pokazała ile może zaoszczędzić na kręceniu samochodem a dodatkowo zyskać na zdrowiu. Przecież 10 minutowy spacer nikogo nie zabił a może zdziałać cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonio Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 11:59 Ja się zgodzę z pierwszymi komentarzami: gdzie Panisko będzie parkował 5min. dalej i szedł na piechotę. Skóra na bucikach skórzanych się tylko pozagina... To zdecydowanie mentalność a nie brak miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi [Z... 18.11.11, 12:24 Brakuje mi tu wypowiedzi tych, którzy niedawno rzucali tu najgorszymi obelgami na władze miasta, nie dające im jakoby wystarczającej ilości miejsc parkingowych w centrum. GDZIE JESTEŚCIE, KRZYKACZE? CZYŻBYŚCIE W TEJ CHWILI JEŹDZILI ŹLI W TĘ I Z POWROTEM PO JAGIELLOŃSKIEJ, BO AKURAT TAM MACIE INTERES, A NIE MA GDZIE ZAPARKOWAĆ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi [Z... 18.11.11, 13:33 Na ulicy Rayskiego i w sąsiedztwie pl. Zamenhofa codziennie trwa rozpaczliwa walka o miejsca parkingowe. Chłopaki z ciecińskiego dodatku reklamowego tradycyjnie interesują się tylko otoczeniem redakcji. Tymczasem 90% szczecinian mieszka poza okolicami pl. Zamenhofa - tam też są fatalne chodniki, źle zaparkowane samochody, sypiące się kamienice... Ale żeby tam dotrzeć trzeba wysilić nogi dłużej niż 6 min. spokojnym krokiem - a na to już szanownych redaktorków dodatku reklamowego nie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.euroafrica.com.pl 18.11.11, 13:55 Podaj konkretne miejsca, bo marudzić to każdy potrafi. A poza tym które miasto gwarantuje miejsca parkingowe WSZĘDZIE? Znasz takie? Bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi 18.11.11, 14:46 Nigdzie nie twierdzę, że miasto nie zapewnia wszędzie miejsc parkingowych. Problemem redakcji ciecińskiej gazetki reklamowej jest raczej to, że poza trójkątem Jagiellońska, Krzywoustego, Wojska Polskiego niewiele widzą w tym mieście. Przekaż to im, bo juz po raz kolejny bronisz ich jak niepodległości - też masz tam etacik czy jesteś u nich tylko stażystą i parzysz kawę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.euroafrica.com.pl 18.11.11, 15:12 Powtarzam: podaj KONKRETNE miejsca. A na stażystę jestem zbyt leciwy. Znacznie bliżej mi do emerytury, niż do stażu. Ale jak kto nie ma argumentów, to wymyśla sobie jakies urojone scenariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 15:47 zgdza się, że np na blokowiskach po południu i wieczorem ludzie parkują jak debile zastawiając każdy skrawek chodnika i trawnika jednak tam problem jest inny. spóldzielnie i wspólnoty na swoim terenie robią sobie co chcą. jak ludzie wolą parkować w błocie zamiast zbudować sobie parking to niech nie mają potem pretensji do gazety, że o tym nie pisze, tylko odpowiednio zmotywują swojego zarządcę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.static.espol.com.pl 18.11.11, 15:48 To ja chyba jakiś inny artykuł widzę bo jest i Rodła, i Brama Portowa, i trasa zamkowa, i tereny za mostem długim. Czyli marudzisz bezpodstawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.euroafrica.com.pl 18.11.11, 16:00 Touche! Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy są leni 18.11.11, 14:52 herrn krasnicki ma racje. tak dokladnie jest jak napisal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Aha... tak tak IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 16:29 Tak... Ostatnio około godziny 10 na Łokietka szukałem wolnego parkingu obojętnie gdzie... byleby na tej ulicy. Nie znalazłem. Później szukałem już na Jagiełły, na Królowej Jadwigi, na Bogusława, na Langiewicza a na końcu Narutowicza i Kopernika. Okrążyłem cały ten rejon z 5 razy zanim wcisnąłem się na mikro parking... pod Biedronką obok Placu Dziecka. Zaznaczam że nie mam jakiegoś dużego auta wymagającego dwóch miejsc parkingowych obok a potrafię zaparkować na naprawdę mikroskopijnym skrawku przestrzeni, centymetr od lusterka lub zderzaka drugiego auta. Tak więc pojawia się pytanie jak długo z aparatem krążył dziennikarzyna zanim udało mu się trafić i zrobić fotki pasujące do jego tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Parkingi zamiast mandatów IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 16:56 Zostawić was na chwilę samych a dacie sie wpuścic w maliny 1. Nie każdy kierowca ma takich dobrych i zaprzyjaźnionych przewodników ze straży jakich miał dziennikarz Karśnicki 2. Nie każdy ma czas włóczyć sie po mieście w godzinach poza szczytem 3. Ustalmy znaczenie słowa "mnóstwo" Mi wyszło jakieś 50 niechby i 100 miejsc parkingowych Sadzę, że jest to jedna setna parkujących niezgodnie z przepisami. Za rok i tych miejsc nie będzie, bo miasto nie ma żadnej poważnej wizji, z wyjatkiem wizji fiskalnej. 4. Łapanki odbywają się nie tam gdzie kierowca z wyboru źle parkuje ale tam gdzie nie ma innej możliwości (bywają wyjątki - fakt) . Dlaczego we wspomnianym regionie naprzeciwko Akademi Morskiej i PUM naloty odbywają się niemal codziennie skoro sam geniusz dziennikarz powtarza za słowami strażników, że alternatywy nie ma. Mało tego. Ustawiono nowe znaki zubażające liczbę miejsc parkingowych (liczne przylady w mieście) 5. Ustawienie nieprawdziwej daty w aparacie zajmuje jakąś minutę 6. Karśnicki kup se auto i parkuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon mandaty zamiast parkingów IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 17:52 budowa nowych parkingów to utopia. jedno standardowe miejsce parkingowe ma powierzchnię około 12m2, w biurach na 25m2 zazwyczaj pracują dwie osoby. biorąc pod uwagę drogi dojazdowe i rampy, a także korytarze windy i schody wychodzi, że na każdy jeden biurowiec trzeba zbudować jeden parkingowiec. czyli w centrum, gdzie jest zwarta zabudowa, co drugi budynek powinien być parkingowcem. tylko mi nie mów, że nie każdy przyjeżdża do pracy samochodem! w moim biurze na 15 osób samochodem nie przyjeżdżają 3 (każdy ma samochód, ale 3 osoby mają tak blisko, że mogą szybciej dojść pieszo). jest to możliwe, bo firma nie znajduje się w ścisłym centrum i ma duży parking. w mieszkaniówce jest trochę lepiej, powiedzmy, że na 50m2 mieszkania potrzeba 12m2 parkingów, ale za to już w usługach fatalnie, 1 stolik w restauracji 10m2 potrzebuje 2 miejsc parkingowych, czyli 24m2. dlatego budowanie nowych parkingów to głupota. po prostu chłopstwo i wielkopaństwo polskie musi porzucić swoje furmanki i przesiąść się do tramwajów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu Re: mandaty zamiast parkingów IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 20:18 Pewnie dlatego jak się np na zachodzie buduje biurowiec 25 pięter to 5 pięter przeznacza się na parkingi. Dlatego też na zachodzie buduje się samodzielne kilkupiętrowe parkingowce. I pewnie dlatego w centrum miasta 50 tyś często są 3 takie obiekty. Poza tym na zachodzie nie buduje się takich obiektów społecznie - widać można na tym zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: mandaty zamiast parkingów IP: 212.14.57.* 18.11.11, 21:03 Jasny gwint! Tyle razy wyjeżdżam na zachód i jakoś nigdy nie miałem szczęścia trafic na opisywany przez ciebie ocean parkingowego szczęścia!!!! Musi mam pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu Re: mandaty zamiast parkingów IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 20:19 Bo ja mówię o tym zachodzie na zachód od Odry a nie na wschód ob Bugu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: mandaty zamiast parkingów IP: 212.14.57.* 23.11.11, 08:16 Jeśli dla ciebie zachód jest na wschodzie, to gratuluję ukończonych dwóch klas podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: mandaty zamiast parkingów IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.11, 21:06 poproszę kontretny przykad tych 5 piętrowych prakingów w 25 piętrowych budynkach i parkingowcó w centrum miasta na zachodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktoja Re: mandaty zamiast parkingów IP: *.ias.bredband.telia.com 20.11.11, 21:12 http://www.google.se/search?q=parkeringshus+Stockholm&hl=sv&client=firefox-a&hs=Q5t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=n17JTpXeAYrj4QTjo4Ai&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CDAQ_AUoAQ&biw=1067&bih=768#hl=sv&client=firefox-a&hs=T5t&rls=org.mozilla:sv-SE%3Aofficial&tbm=isch&sa=1&q=parkeringshus+i+stockholm&pbx=1&oq=parkeringshus+i+Stockholm&aq=0S&aqi=g-S1&aql=&gs_sm=c&gs_upl=54011l54258l0l56810l2l2l0l0l0l1l411l786l3-1.1l2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=901b17b5fc254131&biw=1067&bih=768 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Parkingi zamiast mandatów IP: 212.14.57.* 18.11.11, 21:00 Z tego co wiem, "Karśnicki" ma auto. A ty jesteś z tych, co jak nie zaparkują 5 metrów od celu, to dostają ataku wścieklizny. Przenieś się na Zchód, nauczysz się pokory i wdzięczności dla Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Aha... tak tak 20.11.11, 00:20 Na Łokietka nie jest tak pusto jak na zdjęciach pokazano. Jestem na tej ulicy kilka razy w m-cu i za każdym razem jest problem z zaparkowaniem. Bywam w godz.13-15. Na Monte Cassino od Wielkopolskiej do ronda zapchane totalnie, że nie ma jak szpilki włożyć i tak jest w godz. rannych jak i popołudniowych. Tak samo na parkingu wzdłuż Wielkopolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy są leni IP: *.internet.szczecin.pl 18.11.11, 17:08 w pierwszej koljności należy zlikwidować parkingi w okolicy siedziby Gazety. Jak pan redaktor codziennie będzie musiał 15 minut iść do pracy bez względu na pogodę, to pewnie zmieni zdanie. Dzięki takim artykułom mamy sytuacje gdzie inwestor zamiast budować miejsca parkingowe na swoim terenie, to za zgodą urzędników UM ( ciekawe za ile) otrzymuje pozwolenie na budowę wykazując się miejscami postojowymi w odległości kilku kilometrów od inwestycji. Jest to czysta fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Bezczelny Kraśnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 18:08 mówi o łamaniu przepisów prawa gdy sam tnie zabytki. Naprawdę bezczelność nie zna granic w głowie tego ... no, właśnie: kogo? Panie Kraśnicki rzecz w tym, że Pan nie wie o czym Pan mówi. Jeżeli Pan myśli, że kierowcy są głupsi od Pana lub raczej mniej bystrzy to naprawdę ma Pan problem. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lowca Zaczadzonych Re: Bezczelny Kraśnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.11, 18:19 O co Ci chodzilo ? Ani ladu ani skladu w wypowiedzi. No to co ten Krasnicki ? Napisz jeszcze raz nerwusku. Wpierw polknij pigulke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolektyf ciecinski Re: Bezczelny Kraśnicki IP: *.ias.bredband.telia.com 18.11.11, 18:59 my wiemy co kielbasa miala na mysli i podzielamy kielbasiane oburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Krasnicki jr 19.11.11, 07:08 dla mnie krasnicki staje sie liderem szczecinskiego, lokalnego dziennikarstwa. pisze o rzeczach, ktore faktycznie stanowia lokalne problemy i czesto trafia w dziesiatke co widac po oszalalych w swojej tfurczosci ;) starych i nowych nickach. Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: Bezczelny Kraśnicki 18.11.11, 21:07 "Tnie zabytki"? Jak niskie trzeba miec IQ (30? 40?), żeby odcięcie mikroskopijnych kawałeczków PODSTAWY nieistniejącej figury Sediny uważać za zabytek? Zamieniłeś się na rozum z pacjentem z Broniewskiego, jak widzę. Kiepski interes zrobileś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Bezczelny Kraśnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 11:13 w innej sprawie do yamato.1 , który napisał: > "Tnie zabytki"? Jak niskie trzeba miec IQ (30? 40?), żeby odcięcie mikroskopijn > ych kawałeczków PODSTAWY nieistniejącej figury Sediny uważać za zabytek? Zamien > iłeś się na rozum z pacjentem z Broniewskiego, jak widzę. Kiepski interes zrobi > leś. Wystarczy 20, by zrozumieć, że stu podobnych ze świeczkami w dłoni jest w stanie wyciąć na pamiątkę wszystkie zabytki po kawałku i po kamyczku. Ruszaj w miasto, bo inni mogą cię ubiec! Odpowiedz Link Zgłoś
lojalista kto tu jest bezczelny? 18.11.11, 18:55 wszyscy wiedzą, że manipulacja informacją i opinią publiczną nie jest shtchetsinskiej gazecie tak zupełnie obca... nie byłbym więc zdziwiony gdyby data na zdjęciach była nieco naciągana... ale nawet gdyby nie była, to jakie prawo ma redaktor, przedstawiający sytuacje rzekomo odpowiadające rzeczywistości, do obrzucania inwektywami nieznanych sobie mieszkańców shtchetsina? Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: kto tu jest bezczelny? 18.11.11, 21:12 Jesli nie jesteś ze Szczecina, to wara od naszych spraw. A jesli tu mieszkasz, to masz najwyraźniej z tego powodu straszliwy kompleks niższości. Wynos się stąd, ratuj swoje (waptpliwe) zdrowie psychiczne, póki czas! Odpowiedz Link Zgłoś
tojasz Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi [Z... 18.11.11, 19:23 Sam korzystam z samochodu praktycznie cały dzień,nie zawsze jest miejsce tam gdzie byłoby dla mnie wygodnie,ale mówi się trudno.Mam pytanie do tych biedaków,którym Miasto nie chce wybudować parkingów.Czy to Miasto kazało Wam kupić samochodziki?Bo jeśli nie,TO JEST TO WASZ PROBLEM,jak znaleźć wolne miejsce do zaparkowania swojego cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu redaktor ma problem... IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 20:24 Redaktor ma problem bo gazeta.pl płaci tak marne pieniądze że samochód to może sobie kupić w skali 1:72 a i na to musiałby przez kilka miesięcy oszczędzać... Dlatego pogina komunikacją miejską, rowerem i pieszo a wyżywa się na kierowcach bo mu żal ściska 4 litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: redaktor ma problem... IP: 212.14.57.* 18.11.11, 21:16 Powatarzam: z tego co wiem, "redaktor" MA AUTO. A ty mógłbys się wysilic i napisac coś na temat miejsc do parkowania, zamiast robić durne, osobiste wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cba Re: redaktor ma problem... IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 14:41 Jak od starej pożyczy to "ma". Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Pan gadżet 18.11.11, 21:27 Dostał redaktorek aparat na urodziny i szaleje. I jeszcze cyt. "bezczelnie" wmawia innym, że oto znalazł miejsca parkingowe. Na Mickiewicza zdjęcie pewnie zrobił, gdy była jeszcze zamknięta dla ruchu, albo znaki niepozdejmowane. A czy wie może redaktorek gdzie znajduje się 175 miejsc postojowych, które w 2006 roku miał wybudować STBS (poproszę zdjęcie) www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060901/REGION/60831036 Wie może redaktorek co to jest "bilansowanie miejsc postojowych"? A może wie gdzie powstały parkingi podziemne, o których urzędnicy debatowali w 2005r.? Nie, redaktorek śmiga i robi zdjęcia. Albo gazeta przestała płacić za wierszówkę (zdjęcie zajmie większą powierzchnie gazety), albo redaktorek ma problem z napisaniem ciekawego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
lojalista co to za dziwne indywiduum ten (ta, to) yamoato.1? 18.11.11, 21:59 co to za dziwne indywiduum ten (ta, to) yamoato.1? zabiera głos w sprawach, na których się nie zna, "mikroskopijne" mu się myli z "dużym" (jaki procent istniejącej tkanki zabytkowej został pobrany z metalowych resztek, które przetrwały demontaż rzeźby w czasie wojny?), wie lepiej niż służby konserwatorskie co jest zabytkiem, a co nie, więcej wie o pacjentach z broniewskiego niz o tematach, w których zabiera głos, logicznie myślącym szczeciniakom zaleca wyniesienie się z miasta... jakby zostali tylko tacy jak on (ona, ono) to shtchetsin już dawno by utonął... jakie iq trzeba mieć żeby czytając wpis być ślepym na poruszone w nim problemy i, miast do nich się odnosić, wyżywać się na blogerach, którzy myślą inaczej niż on (ona, ono)? yamato.1 myśli, że to jego miasto, a traktuje je (i jego mieszkańców) nie jak swoje miasto tylko jak własny folwark... być może czas na powrót do szkoły, a jak na to za późno to rzeczywiście kupić sobie folwark i tam wybudować swoje zabytki i ustawiać najętych do roboty ludzi według swojego mikroskopijnego pojęcia o tym co to jest miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladek Re: co to za dziwne indywiduum ten (ta, to) yamoa IP: *.ias.bredband.telia.com 18.11.11, 23:48 to forumowy ORMOwiec, czyli dupoliz. Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: co to za dziwne indywiduum ten (ta, to) yamoa 19.11.11, 08:39 Oto ja: szczecinianin od lat sześćdziesięciu, kochajacy swoje miasto tak, że nigdy o nim nie mówię z pogardą. Trawestując angielskie powiedzienie: good or wrong, my town. 1. Nędzne RESZTKI PODSTAWY rzeźby Sediny nie są zabytkiem. 2. Kiepskim byłbym szczecinianinem, gdybym nie znał tu każdej ulicy i nie wiedział także tego, co jest na Broniewskiego. 3. Ileż masz w sobie pogardy do Szczecina, pisząc o nim - z małej litery! - "shtchesin"! I pewnie uważasz sie za szczecińskiego patriotę, co? TY??? No to masz tupet. 4. Last, but not least: DYSKUSJA JEST O MIEJSCACH PARKINGOWYCH, A TY ZAMIAST PODJĘCIA RZECZOWEJ DYSKUSJI PRZYPUSCIŁEŚ DZIKI, PRYMITYWNY PERSONALNY ATAK NA MNIE. Jak nie masz czegos sensownego do powiedzenia w temacie dyskusji, to chociaż oplujesz któregoś z dyskutantów, ciesząc tym samym swą parszywie agresywną duszyczkę, co? Odpowiedz Link Zgłoś
lojalista Re: co to za dziwne indywiduum ten (ta, to) yamoa 19.11.11, 17:35 szkoda mojego czasu... masz racje tylko w punkcie 2 o zabytkach nie masz zielonego pojęcia a szczecin nazwali shtchetsinem tacy "patrioci" jak ty, a ja używam tej nazwy prześmiewczo (inteligentny by w lot to pojął) nareszcie zauważyłeś że jest dyskusja o parkingach, a gdzie w twoich wpisach jest odniesienie do parkingów? Jesli nie jesteś ze Szczecina, to wara od naszych spraw. A jesli tu mieszkasz, to masz najwyraźniej z tego powodu straszliwy kompleks niższości. Wynos się stąd, ratuj swoje (waptpliwe) zdrowie psychiczne, póki czas! "Tnie zabytki"? Jak niskie trzeba miec IQ (30? 40?), żeby odcięcie mikroskopijnych kawałeczków PODSTAWY nieistniejącej figury Sediny uważać za zabytek? Zamieniłeś się na rozum z pacjentem z Broniewskiego, jak widzę. Kiepski interes zrobileś. kto tu atakuje forumowiczów? twoje złośliwe, niedające się kontrolować alter ego? szkoda czasu... naprawdę... mam lepsze zajęcia niż bezsensowne przepychanki z, jak to ładnie i malowniczo określił vladek, "forumowym ORMOwcem, czyli dupolizem" Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Re: co to za dziwne indywiduum ten (ta, to) yamoa 23.11.11, 08:21 Twój przypadek jest nieuleczalny. P.S. Jesteś za parkowaniem gdzie tylko ci się zechce (chodnik, trawnik, na drugiego, za zebrach itd) czy nie? I TO JEST NAJWAŻNIEJSZE PYTANIE W TYM WĄTKU! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Jest niestety inny problem... 18.11.11, 23:26 Zgadzam sie, ze na bocznych uliczkach nożna znaleźć miejsce, tak samo jeżdżę bocznymi omijając w mierze możliwości główne szlaki komunikacyjne... Problem natomiast jest inny. Stawiając auto tam, gdzie jest duży ruch, a poza tym w pobliżu naszego miejsca pobytu, celu wydaje sie, ze mamy większa pewność, ze nic sie stani... Nie zapomnę, gdy Gazeta pisała drzewiej o Langiewicza, gdzie chyba ważnemu redaktorowi szybę wybito w centrum miasta! Pytali, gdzie była policja... dziś trudno tu o miejsce, jest dużo aut i ludzi i mniejsza obawa o kradzież... Natomiast kto zagwarantuje, ze postawione na bocznej uliczce auto nie stanie sie celem złodzieja, bo tam nikt nie chodzi i pusto? Przecież to chyba policja w takich bocznych ulicach miasta nawet w samym centrum umieszcza takie piktogramy ostrzegajace właśnie o możliwości kradzieży... Głownie z tego powodu wole postawić auto tam gdzie są ludzie, a wreszcie wydaje mi sie, ze będąc bliżej mogę usłyszeć wycie alarmu, bo na bocznej uliczce nikt nie zwróci uwagi... bo jest informacja, o możliwości kradzieży przecież! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Jest niestety inny problem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 11:02 Byłem dzisiaj na mieście i stwierdziłem, że jestem bezczelny bo miejsc do parkowania jest wielokrotnie więcej niż poruszających się pojazdów po drogach. dzisiaj to jest 19.11.2011 r. SOBOTA przed dziesiątą rano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neom Re: Jest niestety inny problem... IP: *.szczecin.mm.pl 19.11.11, 13:10 Proponuję wybrać się na miasto w poniedziałek. Okaże się, że w większości miejsc wskazanych przez autora miejsc nie będzie. Weekend naprawdę nie jest najlepszym czasem do weryfikowania informacji z tego artykułu, koniec końców ma dotyczyć przede wszystkim dni roboczych, a wiele firm nie pracuje w soboty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Jest niestety inny problem... IP: 212.14.57.* 19.11.11, 17:35 16/11(dzień robienia zdjęć) to była środa. Zwykły dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neom Re: Jest niestety inny problem... IP: *.szczecin.mm.pl 20.11.11, 10:03 Pod oknem mam parking Pleciugi i nie dam sobie wmówić, że w jakikolwiek dzień roboczy jest on tak wyludniony. Jedynymi pustymi miejscami są tam miejsca dla inwalidów. Poza tym, mój program do czytania EXIF twierdzi, że w zdjęcie to nie jest wpisane data. Nawet, jeśli na zdjęciu jest zapisana data, to jest ona zależna od tego, jak się ustawi kalendarz w aparacie, a można ustawić dowolnie. I nawet, jeśli zdjęcia te były faktycznie zrobione 16.11 (choć nie widziałem tego dnia pustego parkingu pod Pleciugą), to autor mógł poświęcić kilka dni na chodzenie po mieście, żeby potwierdzić, czy miejsca, które wymienia, faktycznie są puste każdego dnia, a nie zatłoczone, tyle że autorowi udało się trafić w chwilę, gdy akurat było pusto. Na Śląskiej, Parkowej i Potulickiej również nigdy nie widziałem takich pustek. Moim zdaniem, artykuł jest pełen przekłamań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość No to pan Kraśnicki nie ma wyjścia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.11, 11:01 Musi pan powtórzyc swój eksperyment ale tym razem nakręcić z niego film, najlepiej z aktualną gazetą w ręku(dla pewności że to nie manipulacja powinna to być gazeta konkurencji) oraz sfilmować godziny na parkomatach. Zbyt dużo krytycznych głosów co do tych zdjęć się pojawiło aby brać je poważnie. Do dzieła redaktorze! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 A moze forowicze zrobia zdjecia... 20.11.11, 11:15 Miejsca do parkowania nie są cały czas puste lub cały czas pełne, a forowicze moga zrobic zdjecia tych miejsc z autami. Bez miejsc wolnych. Dopisujac, ze jednak miejsc tam nie ma wolnych... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Czy Gazeta lub moze policja gwarantuje... 20.11.11, 11:20 Czy Gazeta lub policja moze zagwarantuje, ze gdy postawi ktos auto na wskazanej, odludnej bocznej uliczce, to nie zjawi sie ktos kto wybije szybe... Boje sie stawiac auto w takich miejscach, bo zdarzyło mi sie juz kilka razy wstawiać szybe. A mimo, ze alarm wył, to nikt sie nie zainteresował, gdy zginęło radio czy torba z bagaznika. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Czy Gazeta lub moze policja gwarantuje... 20.11.11, 11:22 Pamietajmy, ze w takich uliczkach NIE MA MONOTORINGU! Moze policja zainstaluje tam kamery, to wówczas bedzie bezpieczniej? Choc nawet jezeli jest nagranie, to trudno zidentyfikowac osobe. Co najwyzej szybka akcja policji moze doprowadzic do schwytania... Odpowiedz Link Zgłoś
miox Gdzie się podziały samochody na tych zdjęciach? 19.11.11, 16:16 jeszcze nigdy nie widziałem tych ulic w takim bajkowym stanie. Bardzo subiektywny gazeciarski artykuł jak i pozostałe w tym temacie. Dlaczego gazeta od samego początku tego wątku nie fotografuje kierowców, którzy źle parkują bo nie udało się nigdzie "wcisnąć"? Przecież takich jest najwięcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Gdzie się podziały samochody na tych zdjęciac IP: 212.14.57.* 19.11.11, 17:38 Takie zdjęcia są tu koneskwentnie umieszczane od kilku już chyba tygodni. Szukajcie a znajdziecie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi [Z... 20.11.11, 00:02 Chyba nie chodzi Państwu o to, żeby bydło samochodowe, zwane "kierowcami" potocznie parkowało na "jebałpies" znaczy gdzie popadnie, taka jedna męda potrafi i ze trzy miejsca parkingowe na ulicy zarezerwować w imię głupoty własnej, są to osoby o rozumie Kury Domowej, to najwyższa pochwała, bo niższą jest zaparkowanie na torach kolejowych! Konkluzja? Kary!! A nie pouczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vx Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.11, 13:42 Tak! Tak! Tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Kraśnicki Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: 10.10.129.* 21.11.11, 13:51 Dzień dobry, we wtorek na szczecin.gazeta.pl specjalna porcja materiału o wolnych miejscach dla tych którzy węszą spisek, są przekonaniu o manipulowaniu datownikiem w aparacie itp. Przy okazji dziękuję za mejle z pomysłami, komentarzami, kolejnymi zdjęciami. Wychodzi, że tak naprawdę zdecydowana większość z Was oczekuje ładu i porządku na szczecińskich ulicach, a przejście od auta do celu 5 minut nie jest wyzwaniem niczym lot na Marsa. I jeszcze jedno: mam samochód aczkolwiek na codzień poruszam się po centrum Szczecina rowerem. Bywa, że i samochodem ale na brak miejsc nie narzekam. pozdrawiam Andrzej Kraśnicki Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi 21.11.11, 14:14 Miejsc do parkowania panie Andrzeju bedzie jeszcze wiecej! Gwarantuje! Ubywa miejsc pracy, przybywa opłat i podatków... Auta zostaną na podwórkach czy w garażu! A jak jeszcze wieksze bedzie bezrobocie, a wieksze opłaty, to zaczną ze Szczecina nawet wyjeżdżać - wówczas pusto bedzie nawet na głównych ulicach. Gwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vx Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.11, 21:56 Ale wokół redakcji GW będzie scisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble serdecznie witam panie dziennikarzu IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 16:54 I co Pan chce udowodnić ? Zdecydowana większość szczecińskich kierowców też marzy o porządku. Jednak w przeciwieństwie do Pana nie wierzymy w cuda. Jeśli nie zwiększy się liczba miejsc parkingowych to od samych mandatów i Pana artykułów samochodów w Szczecinie nie ubędzie. Z czasem będzie wręcz przeciwnie. Poszedł Pan w ślepą uliczkę i zamiast nagabywać władzę o parkingową wizję (ale też zmiana organizacji ruchu, rewizja zasadności ustawienia znaków zakazu postoju i zatrzymywania, maksymalne wykorzystanie przestrzeni itp.) wali Pan w kierowców, niekoniecznie leniwych i bezczelnych, których śmiertelnym grzechem jest chęć zaparkowania gdziekolwiek wobec braku alternatywy. Mimo autoreklamy nie kupię gazety bo jak wyglądają ulice Szczecina wiem z codziennych doświadczeń nie zaś z wyczajonych wyrwanych z kontekstu i utrwalonych na zdjęciu a zmieniających się z minuty na minutę sytuacji drogowych. Chyba że zagwarantuje Pan że te miejsca nadal są wolne i będę mógł spokojnie zaparkować będąc w okolicy. Bo jeżeli nie to po co kierowcom taka dezinformacja. Proszę też pamiętać, kogo zachęca Pan do kupowania gazety. Kierowców których uczynił Pan swoimi wrogami. Mało rozsądne. I jeszcze jedno. W swoim zacietrzewieniu stał się Pan stroną. Prezentuje Pan swoje poglądy i zbieżne z nimi, tak to wygląda, poglądy fiskalnych służb mundurowych, tudzież grupy moherowych klakierów. Nie wszyscy myślą tak samo jak Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesza do bleble IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 20:38 idiotyczna linia obrony kierowców-idiotów, których marzeń o porządku nawet nie należy podejrzewać (dodam, że nie każdy kierowca to idiota, ale ci, których zdjęcia nieraz ukazują - na pewno). w całej akcji chodzi właśnie o leniwych, bezczelnych roszczeniowych chamów za kierownicą, którzy do tego są często dusigroszami i nie chcą płacić za parkowanie które nei jest miłe, ale w sytuacji, w której znajduje się nasze miasto p- konieczne), a ich auta lądują na całej szerokości chodników, na trawnikach i w innych równie idiotycznych miejscach do parkowania nieprzeznaczonych. nie traktuj tych zdjęć jako dosłownej gwarancji wolnych miejsc, tylko ilustrację, unaocznienie, że cham, nawet jeśli ma kilkadziesiąt metrów dalej wolne miejsce w danej chwili, i tak zaparkuje przed samym wejściem do sklepu, wpoprzek chodnika lub na trawie. ale żeby to zrozumieć, trzeba troszkę wysilić szare komórki, a nie się tylko zacietrzewić i stawiać w roli ofiary polityki miasta, redaktora i biednych pieszych, którym taka bezczelność w parkowaniu przeszkadza. o to chodzi w całej akcji. dodam, że sama byłam niejednokrotnie świadkiem, jak jakiś debil parkował na pasach ze światłami, choć kilkanaście metrów dalej miał wolne miejsce parkingowe, albo zostawił ledwie metr dla pieszych na "ICH" chodniku, choć za d.pą miał jeszcze jeden metr na parkowanie, a na zwróconą uwagę wyzywał mnie od najgorszych. to są autentyki. . akcja jest wyraźnie nastawiona na solidarność z pieszymi, którym tak łatwo utruć życie i którzy żadnych środków nacisku oprócz telefonu na straż miejską lub lekceważącą ich policję nie mają, nikt ich interesów na ogół nie broni, a wielu depcze ich prawo do bezpieczeństwa i zabiera komfort poruszania się. tu chodzi o tę kwestię, a nie politykę dot. parkowania. takiś mądry? chcesz jako kierowca coś w niej zmienić? może sam rusz swoje cztery litery i zorganizuj akcję społeczną czy napisz petycję do władz miasta. nikt ci tego nie broni, a inni kierowcy na pewno cię poprą, bo oni potrafią myśleć o swoich interesach (akurat tutaj też ich poprę, jeśli zorganizują taką akcję). od ciebie też coś zależy. jeżeli coś ci się nie podoba, nie oczekuj, że ktoś inny to coś za ciebie będzie robić. sam się weź do roboty i wykaż inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: do bleble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 21:30 droga piesza, a czy miano idiotów-pieszych dopuszczasz do użycia? Podobnie jak wielu innych myslisz, że masz mandat do decydowania o idiotyzmie? To trochę jak samosąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: do bleble IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 21:44 Droga Pani Pieszo 1. Takie dyskusje możemy toczyć w nieskończoność 2. Nie zmienia to faktu, który do Pani, jako pieszej, nie dociera, że u przyczyn wszystkiego leży brak miejsc parkingowych w mieście 3. To państwo zawsze było chore na histeryczne społecznikostwo (wide obecna akcja oparta na donosicielstwie) zamiast trzeźwego rachunku i solidnej roboty 4. Jako kierowca płacę horendalne podatki, które również ułatwiają życie pieszym i za to żądam poważnego traktowania 5. Dziękuję kiełbasce. Już jest nas dwoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 21:25 Przy takiej dozie niechęci do zrozumienia problemu nie ma nawet minimalnej płaszczyzny do rozmowy. Głos można zabierac we wszelkich tematach, jednak lepiej coś wiedzieć. Ale niech tam. Na czym polega manipulacja? Już mówię. Jazda samochodwm po mieście zajmuje mi dziennie od 2 do 4 godzin. I mam swoje miejsca do parkowania, jednak z czasem te miejsca zajmują inni kierowcy. Szukam innych, po pewnym czasie szukam następnych. Itd. Zawsze są jakieś miejsca parkingowe, jednak to nie jest równoznaczne z postawieniem tezy, że w Szczecinie jest wystarczajaca ilość miejsc do parkowania. Ulice są zapchane (też np. nocne parkowanie) też dzięki straży miejskiej, która nie ma pojącia o czytaniu KD, też dzięki ZDiTM który zamalowuje bezsensownie ogromne połacie ulic (ma pan taki "placyk" vis-a-vis restauracji rybnej - jeżeli jest pana kierowcą to nie ma potrzeby bym tę bezsensowność tłumaczył), dzięki polityce miasta, która w przebudowywanych budynkach (ale też w nowych) nie wymaga likwidacji piwnic na rzecz miejsc dla samochodów no i oczywiście z braku piętrowych parkingów - które były juz nawet w przedwojennym Szczecinie. PRZEŚLADOWAĆ PRYSZCZATYCH POTRAFI KAŻDY, ALE TO PODŁE PASTWIENIE SIĘ NAD SŁABSZYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vx Re: Parkingów nie brakuje, tylko kierowcy leniwi IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.11, 22:06 Każdemu pryszczatemu chętnie pomogę. Ale jak on mi szcza do ogródka i woła, że nie ma gdzie, bo tu blisko. To, o nie!! Odpowiedz Link Zgłoś