Dodaj do ulubionych

Zalewski - trzy miesiące aresztu

01.06.04, 23:48
nic nie poradze ze jest mi najzwyczajniej przykro i wspolczuje jemu i jego
najblizszej rodzinie ktora rowniez znam-pomijajac to czy jest winny czy nie-
przykro mi bo tak jak juz pisalem gdzie indziej znalem go jako czlowieka
uczciwego pomocnego i przyjaznego-a sposob relacjonowania tej sprawy przez gw
uwazam za zenujacy-te podpisy pod zdjeciami sa godne takiej szmaty jak fakt a
nie przyzwoitej gazety ktora chce uchodzic za wzorzec dla innych-wiem ze nie
jestem obiektywny ale tak po prostu czuje i koniec...
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.pomorzany.v.pl 01.06.04, 23:55
      Mam takie samo zdanie o Panu Zalewskim.Co do dodaku szczecinskiego to uwazam go
      za szmatlawiec (krajowego wydania GW- nie).
      • Gość: One Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 10:02
        Opamiętajcie się w końcu z tymi obronami Zalewskiego.
        Przypomnijcie sobie, że to akurat dr Zalewski i dyr. Urzędu Morskiego w
        Szczecinie jako członkowie rady nadzorczej w porcie urządzili kosmiczną drakę
        by wywalić Montwiłła i ustanowić "swój" zarząd. Zalewski typował
        Pomianowskiego, Nowakowski - Wojcieszka, wice szefa RM SLD i swego zastępcę.
        Udało się obie kandydatury utrącić, choć obaj członkowie RN byli tak pewni
        swoich faworytów - że piana po ustach im poszła jak żaden z nich nie został
        prezesem portu. Przed końcowymi rozstrzygnięciami w marcu - Wojcieszka
        Nowakowski oprowadził po porcie i przedstawił jako nowego prezesa a Pomianowski
        sam się ogłosił nowym prezesem, bo jak mówił wszystko juz zostało ustawione w
        resorcie skarbu państwa i przez Jurczyka na spotkaniu w ministerstwie
        gospodarki. W tym pojedynku wygrał Pomianowski - który został w zarzadzie portu
        i to jako ...prezes od inwestycji, akurat tych, które mają problem z Zalewskim.
        Dodam jeszcze na dodatek, że Pomianowski - to także b. członek AWS, cień za
        Komołowskim, to także doradca Jurczyka, z grona któremu szefował Zalewski. A
        nie został prezesem portu dlatego, ze premier i inne włądze centralne otrzymały
        informację o próbach załatwiania spraw w podobny sposób, o który został
        posądzony Zalewski.
        A teraz arcy ciekawostka - dlaczego SLD broni Zalewskiego. Otóż mecenas Preiss -
        to człowiek bardzo silnie związany z grupą SLD-owską utożsamiajaca się z
        ministrem Piechotą, bliski współpracownik i Euroafriki i jej wiceprezesa
        Waśniewskiego, ongiś popisujacego się wizytówkami, że jest doradcą ....
        wiceministra Piechoty. Waśniewski był swego czasu takze szefem biura RW SLD w
        Szczecinie.
        A jeśli chodzi o innego członka RN portu - Nowakowskiego - to przeglądnicie
        sobie prasę lokalną z 24 i 25 maja i zobaczycie jak facet chciał regulowac
        prawem kaduka i swojej polityczno-administracyjnej pozycji ... usługami
        holowniczymi w porcie. Wszystkie wróble w szczecinie ćwierkają dookoła, ze
        jedyna firma, która przyszła 21 maja na spotkanie do UMS, to była ta, która
        jest bardzo blisko "związana" z Nowakowskim, reszta, tj. pozostałe dwie,
        pracujace na rynku od dziesięcioleci - olały Nowakowskiego,jego spotkanko i
        spędzonych tak wszyskich pismaków i inne media.
        I jeśli ktokolwiek miał złudzenia - ze manewry z wywalaniem Montwiłła z portu
        miały szczytne cele - to doświadczenia tylko kilku dni między 21 a 30 maja
        dowodzą - zę chodziło o takie ustawienie zarzadu w porcie - by uprawiac tak
        prywatę, naciagac firmy i zarabiac na ledwo. A co jest najobrzydliwsze - odbyło
        się to przy bardzo czynnym zaanagażowaniu wojewódzkich, miejskich i centralnych
        polityków - od lewa do prawa.
        Więc Drodzy Forumowicze - pzrestańcie wreszcie udawac naiwne dzieciaki. dzień
        dziecka był i minął. Wczoraj.
        W dniu powołania nowego zarządu ONE napisał w tym samym forum - - ciekawe kiedy
        wkroczy do portu prokurator? - okazuje się, że w ciągu 8 tygodni.
        Niestety nie jest to dla ONE żadną satysfakcją.
        • Gość: suwak Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: 217.153.6.* 02.06.04, 12:24
          One napisał dużo, prawie jak dziennikarzyna dodatku GW. Ni w ząb nie mogę się w
          tym połapać bo i fakty są i przypuszczenia, teorie spiskowe itp.
          Pierwsza kwestia: Zalewski z Nowakowskim wspólnie i w porozumieniu "urządzili
          drakę by wywalić Montwiłła i ustanowić swój zarząd". Zalewski chciał
          Pomianowskiego - Nowakowski Wojcieszka. No i spisek się nie udał "a im piana
          poszła", ale wygrał Pomianowski ten od inwestycji, co można zrozumieć że to
          wygrał Zalewski bo miał na oku 100 tys. a te inwestycje mają problem z
          Zalewskim. Że się nie udał spisek Doktor-Dyrektor to wina centrali bo się
          dowiedziały że będzie korupcja co potwierdza pomówienie kogoś(?)i uwaliły
          Więcaszka choć widzi się nowa spółka Centrala-Zalewski-Pomianowski co został od
          inwestycji. Pytanie? te 100 tys w gałach miał wtedy Zalewski czy Nowakowski?
          Proszę jeszcze uwzględnić zmianę opcji polit.przez Centralę.
          Druga kwestia-mec.Preiss;pominął bym ten wątek bo o ile znam Pana mecenasa
          (długo)to jest taka .....że będzie bronił mącił itp każdego którego można
          oskubać. Preferencje polityczne nie wchodzą w rachubę, chociaż jak się raz
          wdepnie w gówno to następny nie tak śmierdzi bo pecunia non olet.
          Kwestia trzecia: holowniki to jest inny problem nie związany z tematem, ale
          jeśli jeśłi Pani i Pan Prezes od holowników prawidłowo wyczuły Pana Dyrektora
          to chwała im za to.
          Konkluzja: całość postu to pomieszanie z poplątaniem a niewiele wiąże się z
          odpowiedzią na pytanie : czy Zalewskiego słusznie zamknęli czy nie. Jeśli
          prokuratura choćby podobnie uzasadniała aresztowanie Zalewskiego, to jest on
          kryształowo czysty a areszt to próba zmiękczenia. Jeśli natomiast w tej sprawie
          posypią się dalsze zatrzymania będzie znaczyć że sąd właściwie ocenił materiał
          prokuratury, a Zalewski jest współwinny więc niech siedzi.

ps. z użyciem sosu politycznego można przesadzić, wtedy staje się jałowy i nic
          nie znaczy.
          pozdrawiam Onego
          • Gość: ONE Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 12:44
            Suwak - sprawa odwoływania prezes w porcie trwała ponad rok. I to jest fakt.
            Faktem jest, że zadymę w radzie nadzorczej na ten temat robił najpierw
            Nowakowski, ostatnio włączył się Zalewski. To też fakt. Obaj mieli faworytów
            na stanowisko nowego prezesa - to fakt.
            Na tydzień przed rozstrzygnięciem konkursu na nowego prezesa w porcie - odbyło
            się spotkanie w ministerstwie gospodarki z udziałem wymienionych przeze mnie
            osób - to też fakt.
            Faktem jest także to, że propozycje łapówkowe do Hydrobudowy trafiły po
            zawiezeniu już Montwiłła w pełnieniu funkcji prezesa portu.
            Faktami są wszystkie inne informacje łącznie z tymi o uwalaniu kandydatur na
            prezesów portu - bowiem doskonale znam treść pism do premiera i ich autora. Tak
            samo jest faktem, że Pomianowski ma na koncie złozenie propozycji "nie do
            odrzucenia". Tak się składa Suwak, że znam wyjaśnienia obu stron i tej
            skłądajacej i tej nieprzyjmującej propozycji.
            To że Zalewski i Pomianowski są doradcami Jurczyka - to fakt. itp.itp.
            Nie odpowiem tylko na jedno pytanie - czy Zalewski jest aresztowany słusznie
            czy nie - zapewne słusznie dla dobra sledztwa. Czy będzie głównym obwinionym -
            nie wiem. To nie on poszedł z propozycja ale Jan S. który twierdzi - w jego
            imieniu. czy Jan S. mówi prawde - nie wiem.
            Zalewski osobiscie był zainteresowany by nastąpiła zmiana zarządu portu,
            osobiscie był zainteresowany wsadzeniem swego kolegi na stanowisko prezesa. I
            to są fakty.
            Nie moja to wina, że jego faworyt na stanowisko prezesa - zajmuje się akurat
            inwestycjami i w jego ręku leżą przetargi.
            Więc Suwak - czekaj na wyjaśnienie sprawy przez prokuratora a potem sąd, ja
            natomiast mniejwięcej wiem jak ona przebiegnie. W mojej opinii - to jest
            początek góry lodowej.
            • Gość: suwak Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: 217.153.6.* 02.06.04, 15:55
              ONE bardzo dziękuję za konkretność. Nie wiem tylko kto to jest Jan S. (chodzi o
              względną wiarygodność). Jeśli to wierzchołek góry lodowej, a tego nie wykluczam
              to Zalewski chyba jest tylko kawałkiem tej góry. Całkiem niewielkim. Czyzby
              odejście Montwiłła miało w tej sprawie jakieś zasadnicze znaczenie? Chyba nie
              bo kwota jest de facto niewielka w stosunku do kwoty inwestycji. Przejęcie
              bezpośredniego władztwa przez Nowakowskiego to było coś dużego i gra warta
              ryzyka. Do Montwiłła czepiano się już wcześniej nie tylko od roku i próbowano
              go usunąć ze stołka który jest gratką. Z drugiej strony trudno mi uwierzyć, że
              mogła zawiązać się korupcyjna koalicja Pomianowski-Zalewski Jakiś układ
              personalny tak ale chwilowy dla określonego celu. Oczywiście może być tak że
              komuś rozum odebrało lub przydusiło. Pomianowski zawsze sięgał wysoko a na brak
              pieniędzy chyba nie narzeka. Dlatego to mi nie pasuje. Dziękuję ci Ony
              przyjemnie się z Tobą konwersuje.
              A propos: za dobrze znam port by czekać na wypociny prokuratorskie. Zobacz ilu
              szczecińskich cwaniaczków chodzi (jeździ) po Szczecinie którzy byli maglowani i
              nic.
              jeszcze raz pozdrawiam
              • Gość: ONE Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 18:46
                Też nie mam pojęcia kto to jest Jan S. - "pośrednik" i dlaczego wskazał na
                Zalewskiego jako mocodawcę. Pewnie się to wyjaśni.
                Montwiłła czepiano się oczywiście wczseśniej, ponad rok. Ja monitoruję jego
                wywalanie od lutego ubiegłego roku!
                Nie mam pojęcia czy jest powiązanie korupcyjne Pomianowski - Zalewski czy nie,
                ale wiem że obu łączy bardzo dużo i to Zalewski forował u Jurczyka
                Pomianowskiego na szefa portu a Jurczyk u premiera i Piechoty. Pomagali w tym
                m.in. posłowie SLD - Długoborski i Liberadzki, ci przede wszystkim w resorcie
                skarbu państwa.
                Ciekawostka - to akurat Zalewski skierował osobiste oskarżenie pod adresem
                Montwiłła za stocznię "Pomerania" do prokuratora!
                Mogę Ci Suwak dodać, że gdy padały "propozycje nie do odrzuceni" w sprawie
                przetargów korzystnych dla Hydrobudowy - w porcie po zawieszeniu Montwiła i
                odwołaniu z funckji wiceprezesa Bursiaka odpowiedzialnego za inwestycje, w tym
                te najważniejsze, finansowane z Banku Światowego - Bursiaka pozostawiono
                wprawdzie na stołku dyrektorskim z tym samym zakresem działania ale ...
                wysłano go na urlop. Wtedy nadzór nad inwestycjami objął Pomianowski,
                wiceprezes, który nie został ani odwołany ani zawieszony. Bursiak definitywnie
                wyleciał z portu w chwili powołania nowego zarządu tj. w marcu tego roku.
                Jak powtarzam Zalewski i Pomianowski - razem: w Akademii Morskiej, gdzie obaj
                są wykładowcami, razem - w AWS, razem - w gronie ekspertów Jurczyka, razem w
                porcie - z ramienia miasta. Cholernie dużo tych punktów styczności.
                Może są niewinne, może nie. Nie mam przekonania do tej niewinności.
                Ja wiem jedno - Pomianowski nie jest niewiniątkiem. I propozycje pośrednictwa
                w zalatwianiu pewnej sprawy (w gospodarce mosrkiej) za "ekwialentem" składał.
                Dlatego dla mnie - związek między Zalewskim a Pomianowskim może mieć różne
                oblicza. Być może Zalewski został tylko wykorzystany, może nie do końca
                wiedział o co chodzi.
                Poza tym afera z Zalewskim, próba rządzenia firmami holowniczymi w porcie
                przez Nowakowskiego ujawnione raptem w ciągu ostatnich 10 dni - wskazują
                niezbicie na jedno - pozbyto się Montwiłłą, bo przeszkadzał w realizowaniu
                takich praktyk. A zamieszani są w to bezpośrednio członkowie rady nadzorczej
                portu. Nowakowski zasiadajacy w niej z ramienia skarbu państwa i Zalewski z
                ramienia gminy Szczecin.
                Tak na prawdę to należałoby natychmiast zmienić radę nadzorczą i wymienić cały
                zarząd w porcie - by uciąć próby korupcji przy samym korzeniu.
                Trzymaj się Suwak, pozdawiam ONE.
                Tak samo jak Ty, znam port nie od dzisiaj.
        • Gość: Stary student Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.com / 212.211.136.* 02.06.04, 13:54
          Szanowny One przedstawił arcyciekawą chronologia przekrętów Kolegi ZZ, by tylko
          wywalić Mątwiłła z posadki.
          Ale pewno przez przypadek, szanowny One ani słowem nie wspomnina o
          innej "chronologii". Jak Mątwiłł doszedł do władzy. Pewno wybrały go
          najbardziej sprawiedliwe krasnoludki, wepchały mu na siłę tą władzę. On się
          bronił, nie chciał ale ostatkiem sił musiał.
          Jest obecnie najszęśliwszym człowiekiem na świecie z którego zrzucono jarzmo
          władzy.
          No cóż po akcjii prokuratury, pewno znowu zostanie najnieszczęśliwszym
          człowiekiem, obarczonym taką niewdzięczną pozycją władzy w porcie!
          • Gość: ONE Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 14:36
            Student - pieprzysz głodne kawałki! A co ma powołanie dobre kilka lat temu
            Montwiłła na prezesa portu? Montwiłł jest nie partyjny, ale nikt nie ukrywał,że
            był popierany ówczas, gdy startował na presesurę portową m.in. przez związki
            zawodowe pn Solidarność. Akurat wtedy mieliśmy państwo prawie socjalistyczne, w
            którym zwiazki miały najwięcej do gadania.
            Ale Studnnt huknij się w łepetynę i odpowiedz sobie na pytanko - jaki to ma
            jakiś związek z próbą wyłudznia łapówki a właściciwie ustawianiiem przetargów
            portowych pod klientów z zasobnymi portfelami?
            Mnie akurat Montwuiłl w tej sparwie ani ziębi ani grzje - poza tym, ze ledwo
            faceta zawiesili w czynnościach - przyszedł facet do Hydrobudowy z "propozycją
            nie do odrzucenia".
            Wprawdzie nie wiem czy to ta sama Hydrobudowa, przez którą ma kłopoty Słupski
            Urzad Morski w sadzie, ale jeśli tak - to strawa nabiera coraz to większych
            rumieńców.
            Dla orientacji - gdańska Hydrobudowa wygrała pierwszy przetarg na budowę
            falochronu w Kołobrzegu, Urząd Morski w Słupsku wybrał ją, choć była droższa
            jej oferta niż wycena inwestorska o circa 10 mln zł. Ponadto prokuatura
            wykryła jeszcze mnóstwo innych pzrekrętów - np. zlecenie dodatkowych robót
            przez UM w Słupsku bez zgody Urzędu ds. Zamówień Publicznych co podrożyło
            inwestycję, wydanie w nieuzasadniony sposób 13 mln zł, czego niemal połowę
            zapłacono za niewykonane wogóle roboty! Prokuratura w Słupsku od połowy
            kwietnia bada nieprawidłowości przy budowie falochronu kołobrzeskiego.
            I teraz Student huknij się w mózgownice po raz drugi i odpowiedz mi - co ma z
            tymi wszystkimi przekrętami np. Montwiłł.
        • Gość: observer Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.inet.pl 02.06.04, 16:38
          Gratulacje,doskonaly merytorycznie tekst.nic dodac nic ujac.
    • Gość: im Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.bazapartner.pl 02.06.04, 03:13
      miejmy nadzieję, że nie jest on ostatni
    • Gość: sram na was sad jest ...niety IP: *.client.comcast.net 02.06.04, 04:04
      za pomowienie idzie sie do aresztu? W jakim celu? Gdzie dowody? Polska to
      bandycki kraj. A sedziowie jedni z najwiekszych debili i idotow.
      • Gość: merlin Re: sad jest ...niety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 08:16
        snw! zapomniales o prokuratorach . To jeszcze wieksi debile od sedziow i
        bardziej sprzedajni. Policz !!!! Ile bylo afer, w ktorych po dokladnym
        rozeznaniu sprawy klient okazywal sie niewinny, a prokurator dzialal "na
        zamowienie" badz z czystej glupoty - aby sie wykazac ? Ilu prokuratorow
        regularnie sprzeniewierzalo sie prawu, ktore mieli chronic ? To jeszcze gorsze
        szuje od reszty tzw. "wymiaru sprawiedliwosci". Dodaj do tego sprzedajne media,
        ktore w pogoni za "newsem" ukatrupia swoja matke, a pojecie rzetelnosci
        dziennikarskiej dla nich nie istnieje. Przyklad? O sprawie ZZ poinformowaly
        wczoraj WSZYSTKIE media poczawszy od gazet , skonczywszy na WSZYSTKICH
        programach TV - zarowno panstwowych , jak i komercyjnych. Nie widzialem takiego
        zainteresowania sprawami Szczecina od dawno - chyba, ze auto wpadlo do Odry,
        wybuchl gaz itp.itd. Poza tym Szczecin w mediach ogolnokrajowych nie istnieje -
        chyba , ze jest referendum lub tzw. Prawybory.
        • Gość: Zenek Re: sad jest ...niety IP: *.atm2-0-1111206.0x503f7426.odnxx2.customer.tele.dk 02.06.04, 11:48
          Sąd jest nietykalny, ale za to kopalny, wmordalny i nożalny.
    • Gość: Katon Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 07:21
      Zalewski trafia za kraty na trzy miesiace, bo został pomówiony o próbę
      wyłudzenia 100 tys zł - Wieczorek z ENEA SA został publicznie posadzony o
      wymuszanie 15 mln zł od przedsiebiorcy... I co? I nic! Czy ktoś może mi
      wyjaśnić na czym ma polegać równość wobec prawa?
      • Gość: XYZ Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: 212.14.0.* 02.06.04, 07:47
        Na tym, że ZZ zatrzymano na "gorąco".
        • zaczepialski zapewne wkrótce poznamy szczegóły tej sprawy 02.06.04, 11:11
          do tego czasu proponuję powstrzymać się od komentarzy
          • Gość: XYZ Re: zapewne wkrótce poznamy szczegóły tej sprawy IP: 212.14.0.* 02.06.04, 11:15
            Nie komentuje tej sprawy, a sprawy w okół niej.
    • Gość: wtajemniczony poczciwi, nic nie wiedzący głupcy.... IP: 212.244.66.* 02.06.04, 07:31
      Znacie człowieka i wydaje się Wam że jest kryształkiem ? Połozylibyście za
      niego głowę pod topór ? Biedni, nieświadomi naiwniacy. Nie wiecie, że pod tą
      kryształową powierzchnią już dawno zbierało siębagno... Nie macie zielonego
      pojęcia o co w tej sprawie idzie i jak silne dowody ma ABW i prokuratura.
      Sprawa była badana od kilku dobrych miesięcy, a wszystkie jej okoliczności
      dokładnie sprawdzane.... Zajmijcie się czymś pożytecznym, bo jesteście jak
      dzieci we mgle i kompromitujecie się swoją niewiedzą i ignorancją faktów....
      • Gość: Stary student(ka) Re: poczciwi, nic nie wiedzący głupcy.... IP: *.com / 212.211.136.* 02.06.04, 07:48
        Witam wszystkich a szczególnie powyższego "wtajemniczonego". Chwali się
        najwyższym stopniem wtajemniczenia a siedzi przed komputerem maleńkiej firmy z
        Koszalina apix.com.pl handlującej tuszem do drukarek.
        Zapewniam cie "wtajemniczony, że w dupie byłeś i gówno wiidziałeś"

Mam wrażenie że jest to WIELKA polityczna prowokacja prokuratury wobec ZZ.
        NIE WIERZĘ W KORUPCJĘ KOLEGI ZZ.
        • Gość: Bruno Wątpliwy Re: poczciwi, nic nie wiedzący głupcy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 08:08
          twoja wiara nie ma tu nic do rzeczy
        • Gość: Jan Paweł II Re: Wybiórczy dupku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 10:27
          Stary studencie - a ty tymbardziej gówno wiesz bo siedzisz w zapyziałej
          redakcji zapyziałego dodatku szczecińskiego Wybiórczej. Gdybyś był chociaż
          niezły był byś w centrali.

ps. bardzo nieładnie sprawdzać cudze ip. szczególnie kiedy publicznie jego
          czesc sie maskuje.

A moze zamierzasz nam tez powiedziec skad klika rrado i absztyfikant? A moze
          sie boisz cieciu jeden?
        • Gość: Jan Paweł II http://www.abw.gov.pl/Raporty/R_Korupcja.htm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 10:30
          w szczecinskiej delegaturze ABW od 23 marca 2004 r. prowadzone jest sledztwo w
          sprawie podejrzenia naklaniania czlonków Zarzadu Spólki Hydrobudowa S.A., do
          wreczenia korzysci majatkowej wiceprzewodniczacemu Rady Nadzorczej Spólki
          Zarzad Morskich Portów Szczecin i Swinoujscie SA, w której Skarb Panstwa
          posiada 86% udzialów, w zamian za korzystne rozstrzygniecie przetargu na
          rozbudowe nabrzezy na Pólwyspie Katowickim i Ostrowie Grabowskim. Inwestycje te
          finansowane sa w glównej mierze ze srodków pochodzacych z Banku Swiatowego.

www.abw.gov.pl/Raporty/R_Korupcja.htm
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: poczciwi, nic nie wiedzący głupcy.... IP: *.ksiazat.v.pl 02.06.04, 07:59
        podobne zdanie wyraziła błochowiak w swoim raporcie, według niej tak samo
        wszyscy są naiwnymi głupcami. puknij się w twój wtajemniczony łeb. tutaj każdy
        wyraża swoje zdanie, od zbierania dowodów jest prokuratura, a ty! co ty możesz
        wiedzieć o jej pracy?
    • Gość: wtajemniczony klan zalewskich IP: 212.244.66.* 02.06.04, 09:01
      Wydawać by sie mogło, ze cała rodzina zalewskich usiadła przed kompami duzymi i
      małymi i broni swego człowieka wszelkimi siłami. Módlcie sie raczej do sił
      nadprzyrodzonych o cud, bo tylko on może wyciągnąć tego pana z gnoju w jaki się
      sam wpakował... hihi Ale wam dobrze musiał wujcio robić, skoro skoczylibyscie
      za nim w ogien..... A moze obiecał wam odpalić jakąś sumkę.... Dobry wujcio,
      dobry.... hahahahah Najbardziej smieszy mnie ten od handlujących tuszem, ten to
      dopiero prowokator. Napisał o mnie jakieś głupoty, zebym sie oburzył i napisał,
      ze wcale nie jestem z tej firmy tylko z ......... piiiiiiiiiii Doprawdy, mało
      oryginalny chwyt.
      • Gość: Stary student(ka) Re: klan zalewskich IP: *.com / 212.211.136.* 02.06.04, 09:24
        Gość portalu: wtajemniczony napisał(a):

> dopiero prowokator. Napisał o mnie jakieś głupoty, zebym sie oburzył i
        napisał, ze wcale nie jestem z tej firmy tylko z ......... piiiiiiiiiii
        Doprawdy, mało
        > oryginalny chwyt.

A ty "oczywiście" wcale nie dałeś się złapać na ten chwyt i nie piszesz że nie
        jesteś z tej "firmy"

A więc jesteś! Spadaj do tego swojego zadupia w Koszalinie odzyskiwać tusz ze
        złomu.
        • Gość: Stary student(ka) Re: klan zalewskich IP: *.com / 212.211.136.* 02.06.04, 09:34
          Wtajemniczony
          Ale wam dobrze musiał wujcio robić, skoro skoczylibyscie
          za nim w ogien..... A moze obiecał wam odpalić jakąś sumkę.... Dobry wujcio,
          dobry.... hahahahah

A MOZE pieprznij się w ten głupi łeb. Coś zazdrościsz ZZ-owi, że jest przy
          takim zerze jak ty alfą i omegą. Jeśli może to już MOZE. A może wypieprzył
          jakiegoś matematycznego nieuka z AM-u. A MOŻE tym nieukiem spod koszalińskiej
          wiochy byłeś ty?
          • Gość: Zeneq Re: klan zalewskich IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 10:06
            Jasne, że Zalewskiego wrobili ci, którzy oferowali 80 tysięcy. Sprzymierzyli
            się z tymi, co dawali 70, i mając razem 150 przekupili prokuraturę. Zarobią na
            tym i tak ze 300, z czego odpalą działkę Gazecie Wyborczej. Zalewski wyjdzie z
            braku dowodów, bo samo gadanie pana Janka nie wystarczy. Zalewski zbije na tym
            kapitał polityczny. Jurczyk powie, że różni politykierzy znowu chcieli go
            zniszczyć. Hydrobudowa i tak zrobi robotę, ale dla tych innych, jako
            podwykonawca. A zatem wilk będzie syty i owca cała.
            • Gość: Jan Paweł II Re: klan zalewskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 10:34
              To by bylo niezle!!!! Chyba bym padl jak by do tego doszło!
      • Gość: hobbit Re: klan zalewskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 13:23
        panie wtajemniczony! nie wiem kim pan jest iskad pan ma takie wiadomosci. Ale
        poniewaz posluguje sie pan slowem pisanym (i to za pomoca komputera) rozumiem,
        ze pan zna podstawy matematyki. Prosze wiec sobie policzyc: - Inwestycja (wg
        danych z mediow) miala kosztowac 100 milionow zl. Lapowka, ktorej chcial -
        podobno - ZZ wynosi 100 000 zl. Jest to dokladnie 0,1 % lub jesli pan woli
        1 PROMIL jej wartosci. O takich propozycjach (nawet przy wielkiej gamie
        ujawnionych "przekretow" ) nie slyszalem. ZZ jest matematykiem , wiec umie
        liczyc. Pytanie - czy jesli ktos zada tak mizernej (w porownaniu do kwoty
        inwestycji) lapowki , nie jest niespelna rozumu? A ja ZZ za takiego nie uwazam.
    • Gość: PeterZ Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.arcor-ip.net 02.06.04, 10:47
      Jakos nie wierze w ta afere – uwazam, ze ktos Zibiego wrabia!! Zdaje mi se
      raczej nieprawdopodobne, zeby ktos z taka pozycja, doswiadczeniem i perspektywa
      dalszych sukcesow i mozliwosci polakomil sie na taki ochlap - CALKOWITA
      BZDURA !!. Swego czasu mialem u Zibiego wyklady z MATMY na WSMce – i na 100%
      jest to QL facet, ktorego do dzis milo wspominam. Mam nadzieje, ze sie wszystko
      wyjasni pozytywnie dla Zalewskiego – 3mam kciuki + powodzenia

PS.
      A wogole to jakos nie qmam - pomimo poreczenia prokuratura aresztuje Zibiego -
      a bandziory, mafiozi, Sobitki, Wieczerzaki, Leppery i inne takie ..llery sa na
      wolnosci ... CHYBA NASZE SADOWNICTWO JEST PORYPANE !!! A PRAWO CHORE !!!
      • Gość: XYZ Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: 212.14.0.* 02.06.04, 11:03
        Ty masz wiarę w ZZ, a Sad ma dowody. Więc rece precz od Sądu.
        • zaczepialski XYZ Zalewski to człowiek Komoła - kopiesz leżącego 02.06.04, 11:09
          • Gość: XYZ Re: XYZ Zalewski to człowiek Komoła - kopiesz leż IP: 212.14.0.* 02.06.04, 11:13
            Nikogo nie kopię. Dla mnie ZZ jest niewinny. Ale nie dlatego, ze wierze mu.
            Dlatego, że nie został skazany. Inna rzecz, że nic nie słychać by się Preiss
            zażalił na to postanowieni, a to tez ma swoja wymowę.
        • Gość: ZYX Kto z was jest bez winy... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 11:10
          Ten kraj jest porypany.bandzirow nie wsadzaja bo maja zwolnienia lekarskie albo
          ze wzgledu na niska szkodliwosc czynu a faceta o dobrej opinii i bez skazy, jak
          do tej pory, wsadzaja na 3 miechy.
          a tym wszystkim ktorzy krzycza na ZZ polecam cytat ze znanej wiekszosci ludzi i
          bardzo popularnej ksiazki - "kto z was jest bez winy niech pierwszy rzuci
          kamien".tak wiec cisza i poczekajmy na wyrok.
        • Gość: marynarz Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 13:12
          XYZ Idioto! Sad nie ma nic, bo sprawa jest w prokuraturze. Dopiero po
          dopracowaniu akta prokuratury zostaja przekazane sadowi, ktory ustala termin
          rozprawy. Ucz sie podstawowych zasad prawa durniu!
          • Gość: XYZ Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: 212.14.0.* 02.06.04, 13:37
            Oczywiście marynarzu, orzekając w kwestii aresztu, Sąd opiera się na pieknych
            oczach pani prokurator i jej zapewnieniach, że ma dowody a pokaże je kiedy
            sporządzi akt oskarżeia. Więc jeżel chcesz kogos nazywać idiotą, to zapoznaj
            się z art. 250 par. 3 kpk. Aby nie roznbolała cię głowa pod czas szukania
            zacytuje. Może zrozumiesz:

art. 250 § 3. Prokurator, przesyłając wraz z aktami sprawy wniosek, o którym
            mowa w § 2 (o tymczasowe aresztowanie - przyp. XYZ), zarządza jednocześnie
            doprowadzenie podejrzanego do sądu.
            • Gość: XYZ Cos tak zamilkł marynarzu? IP: 212.14.0.* 02.06.04, 14:03
              • Gość: marynarz Re: Cos tak zamilkł marynarzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 14:14
                dzieki za wyklad prawny.Rzeczywiscie nie jestem prawnikiem i nie znam niuansow
                kpk. Wiem natomiast, co warte sa "dowody" gromadzone przez prokuratorow ( vide
                Kluska, Wieczerzak - ktorego akta odeslano spowrotem do prokuratury, bo to bylo
                jedno wielkie niechlujstwo, ze wspomne tylko najglosniejsze). Sadzac po
                odpowiedzi - jetes prawnikiem - wiec znasz chyba takich spraw multum.
                • Gość: XYZ Re: Cos tak zamilkł marynarzu? IP: 212.14.0.* 02.06.04, 14:22
                  Znam, ale to nie powód żeby mnie nazywać idiotą. Może magiczne słówko?
                  • Gość: marynarz Re: Cos tak zamilkł marynarzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 14:44
                    SORRY! Ale "nosi" mnie, gdy slysze o "dowodach sadowych". Przypomniala mi sie
                    jeszcz sprawa faceta (chyba) z Miedzyzdrojow, ktory na podstawie tzw.
                    niezbitych dowodow zostal "zapuszkowany " przez sad na 1,5 roku za napad na
                    bank. A potem okazalo sie, ze to zupelnie ktos inny, nie przeprowadzono
                    prawidlowego dochodzenia, nie wzieto pod uwage zeznan swiadkow, prokurator
                    zebral dowody w sposob niechlujny. Teraz facio pozywa Polske do Strassburga, a
                    za to bedziemy placic my wszyscy - podatnicy. Do d..y z takim aparatem
                    sprawiedliwosci!!!!
                    • Gość: XYZ Re: Cos tak zamilkł marynarzu? IP: 212.14.0.* 02.06.04, 14:53
                      Cos tam słyszałeś ale nie do końca. Nie 1,5 a 2 lata i 4 miesiące sobie pan Ś
                      oddsiedzaił, jako niebezpieczny. Sąd tu akurat nie wiele zawinił. To pani
                      prokurator Lema majstowała dowodami w taki sposób by Pana Ś. w puszce trzymać.
                      To nie była niechlujność tylko chora ambicja pani prokurator. To zreszta nie
                      jedyna taka jej sprawa. Obecnie pan Ś. jest posiadaczem 70 tys. zł
                      odszkodowania, a p. Lema piastuje niezbyt odpowiedzialną funkcję w Prokuraturze
                      Okręgowej, choc powinna zamiatac ulice. Nic nie słyszałem o Starssburgu.
        • Gość: PeterZ Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.arcor-ip.net 02.06.04, 14:55
          na Wieczorka tez mieli dowody i suma byla znaczniejsza ... ale on widac ma
          mocnych friendow ..

A przy okazni to jakos trudno mi uwierzyc ze ktos moglby polakomic sie na marne
          100tys zl .. (~20 tys Euro) - sumka nie warta ryzyka - za duzo mozna
          stracic .... 100tys zielonych mialoby wiekszy sens .. choc w pewnych kregach
          stawka zaczyna sie od melona zielonych !! Rywin chyba mowil o 17
    • Gość: antyknajak Re: Zalewski - chore prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:52
      Zupełnie nie rozumiem jak mozna aresztować jakiegokolwiek człowieka tylko za
      to , że ktoś zeznał iz chciał od niego łapówkę. No to jak może zeznam, że
      chciał ode mnie łapówke np ; pan Prokurator lub Prezydent Kwaśniewski. Zamkną
      ich ?
      O co w tym chorym polskim prawie chodzi ?
      • Gość: XYZ Re: Zalewski - chore prawo IP: 212.14.0.* 02.06.04, 12:07
        A czy kolega zna materiał dowodowy? Czy opiera się tylko na wypowiedziach mec.
        Preissa? Dalczego Presiss nie złożył zażalenia? Nawet go nie zapowiedział. Choć
        dla mnie ZZ jest wciąż niewinny.
        • Gość: Stary student(ka) Re: Zalewski - chore prawo IP: *.com / 212.211.136.* 02.06.04, 12:20
          Może dla innych nie złożenie zażalenia przez adwokata jest jednoznaczne do
          przyznania się - dla mnie przyczyna może być zupełnie inna. Ale pewnie się
          mylę. Po prostu Kolegi ZZ nie stać na zaproponowaanie więcej? Wieczerzak
          znalazł 2 miliony, a ZZ zaproponował tyle ile mógł. Nie, to nie. Odsiedzi a jak
          okaże się to prowokacją to wystąpi do prokuratury o odszkodowanie.
          Są bogaci:-)
          • Gość: XYZ Re: Zalewski - chore prawo IP: 212.14.0.* 02.06.04, 12:26
            Jezeli by sprawa wynikła jedynie z pomówienia, to sąd w ogóle nie zastosowałby
            środków zapobiegawczych. Znam Preissa, ma powody by nie składać zażalenia. A to
            na pewno nie oznacza przyznania się. Byc może Preiss nie ma jeszcze "armat".
            • Gość: Stary student(ka) Re: Zalewski - chore prawo IP: *.com / 212.211.136.* 02.06.04, 12:35
              To w końcu jak jest, złożył zażalenie czy nie złożył? Wystąpił z kaucją czy nie
              wystąpił? Na pewno Kolega ZZ nie chce siedzieć 3 miesiące wśród bandytów - i co
              mecenas sprzeciwił się ZZ-owi. Powiedział, nie napiszę zażalenia, tak się
              przestraszyłem sądu, prokuratura pokazała mi wszystkie tajne akta i doszedłem
              do wniosku że nie ma sensu? Nie bądźmy śmieszni. Nawet w beznadziejnej sprawie
              ZAWSZE można złożyc zażalenie.
              • Gość: XYZ Re: Zalewski - chore prawo IP: 212.14.0.* 02.06.04, 12:41
                Mozna. Ale nie na łapu capu...
    • Gość: user Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: 212.14.30.* 02.06.04, 12:16
      ODDAJCIE NAM ZALEWSKIEGO W ZAMIAN ZAPROPONUJEMY WAM DRABIKA, STASZEWSKA I
      PISZCZKA, WOLSKI GRATISS!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZALEWSKI JEST WSPANIALMY KOLESIEM I
      TO MOZE OD NIEGO CHCIELI LAPOWKI
      • Gość: antyknajak A- by W- yrwać S- zmal .Poza tematem ZZ n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 12:54
        • Gość: Stary student(ka) Re: A- by W- yrwać S- zmal .Poza tematem ZZ n/t IP: *.com / 212.211.136.* 02.06.04, 13:07
          ?????? Jan S.zmarł?????
          Nie za dużo trupów?
          • Gość: kazio Re: A- by W- yrwać S- zmal .Poza tematem ZZ n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 13:37
            ?
    • Gość: wtajemniczony stary student(ka) mocno śpi...... IP: 212.244.66.* 02.06.04, 14:01
      Stary studencie... Czy studentko, bo masz najwyraźniej problemy osobowosciowe..
      i emocjonalne jak widać też ! Ubliżasz mi, wyzywasz od zer, miotasz się, aż Ci
      piana kapie... Nie jestem i nie byłem studentem pana Z. Na szczeście nie miałem
      okazji go bliżej poznać. Ale to Ty podpisujesz się vel "Stary student(ka)...
      Może to Ty miałeś wątpliwą przyjemność być studentem pana Z. i z tego co
      piszesz, może wieloletnim... Doprawdy nie wiem czego Cię tam nauczyli, ale
      kultury na pewno nie. Jesli nie masz nic ciekawego i mądrego do napisania to
      wsadź nos w książeczki i postudiuj jeszcze trochę. Na pewno Ci sie to przyda,
      bo na aktualnym etapie rozwoju to ty jesteś w porównaniu ze mną zerem
      okraglutkim... Miłego dnia przygłupie :-)
      • Gość: zen Re: stary student(ka) mocno śpi...... IP: 212.244.66.* 02.06.04, 14:25
        zgadzam sie z toba ten stary student to wyjatkowo prymitywny typ
        • Gość: Stary student(ka) Re: wtajemniczony? nie, prymitywny z Koslina IP: *.com / 212.211.136.* 02.06.04, 14:51
          No popatrz "wtajemniczony ze skupu złomu tuszu od drukarek z podkoszalińskiej
          wiochy" przepoczwarzył się w "zena ze skupu złomu tuszu od drukarek z
          podkoszalińskiej wiochy" Ile jeszcze masz tych alter ego cieciu z matematyki.
          Widzę że dostajesz białej gorączki, że cię rozpracowano. Ale.. przecież swoją
          prymitywizmem sam się rozpracowałeś.

A o mnie wiesz ćwoku tylko tyle ile ja sam chcę ci powiedzieć - Czyli NIC.
          Wracaj uczyć się tabliczki mnożenia.
          • Gość: wtajemniczony Re: wtajemniczony? nie, prymitywny z Koslina IP: 212.244.66.* 03.06.04, 07:17
            zen, to kumpel Ty kretynie. Takim ociężałym umyslowo z zakorzenioną teorią
            spisku przygłupem jak Ty nie warto nawet dyskutować. Ale Cię muszą kręcić te
            tusze drukarkowe, co.... Może firmę załóż i tuszuj się.... ;-)
    • Gość: Dario Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 02.06.04, 14:35
      Ludzie siedzą za jazdę rowerem ,za alimenty,
      jakoś nikt tego nie widzi, jeśli chodzi o 100tyś.
      to wielka draka ,pan Z.nie winny a kto może być tego
      pewny żę tak nie było , myślę żę pan Zalewski wierzy w nasz wymiar
      sprawiedliwości, mam nadzieję że nareszcie prawdziwi złodzieje trafią tam gdzie
      ich miejsce
    • Gość: J-23 Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.arcor-ip.net 02.06.04, 15:58
      MOYE by tak Jurczyka posadzic za kolege Miroslawe + 10 baniek Niemcom i wogole
      za całokształt !! On tez moze miec lepkie paluchy ..
    • Gość: J-23 Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.arcor-ip.net 02.06.04, 15:59
      MOZE by tak Jurczyka posadzic za kolege Miroslawe + 10 baniek Niemcom i wogole
      za całokształt !! On tez moze miec lepkie paluchy ..
    • Gość: zik MIESZKAŃCY BIAŁOGARDU I OKOLIC IP: *.toya.net.pl 02.06.04, 17:10
      czy jest prawdą,że w Białogardzie trwa mobilizacja?Ponoć powołują rezerwistów i
      zajmują samochody firmowe?
    • Gość: wesoły sanitariusz Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: *.barlinek.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 17:15
      Krew mnie zalewa na dziennikarską nierzetelność.Łowcy sesnacji!Dlaczego
      publikuje się wizerunek osoby podejrzanej (póki co tylko są to
      pomówienia).Gdzie prawa jednostki.Już wydano wyrok? Uważam to za
      świństwo,szczególnie w kontekście rozmaitych bandziorów, morderców, co do winy
      których nie ma wątpliwości,a których przedstawia się z zasłoniętą twarzą,
      publikując tylko inicjały.Co dzienikarze - uważacie, że jest to profesjonalne?
      Nie,moim zdaniem boicie się tych zakapiorów,że dostaniecie wp...., natomiast
      pan,Z.- co on może wam zrobić...Więc dalej, publikować, będzie wierszówka,a
      to,że może się okazać,że faceta uniewinnią? Kogóż to obchodzi...
      Są to metody systemu minionej epoki. Nawiasem mówiąc identycznie zachowują się
      media wobec np.ordynatorów pomowionych,bez wyroku etc.
      To nie jest w porządku!
      • Gość: zizi Re: Zalewski - trzy miesiące aresztu IP: 62.233.216.* 03.06.04, 00:25
        osoby publiczne muszą się z tym niestety liczyć. dlatego fucha wicedyr. jest
        zawsze lepsza od dyr., prez. itp. pozdro
    • Gość: strazak-portowiec ZZ to pionek, trop idzie dalej w górę jak u Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 17:11
      Poczekajcie jeszcze troche, prawda sie objawi wkrotce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka