Dodaj do ulubionych

Strajk taxi w Szczecinie (prawie) nieodczuwalny

05.12.11, 19:53
Zastanawiam się tylko, dlaczego zawsze pyta się Pana Ciarkę... Jeżeli twierdzi on, że nie można podnieść cen bo odejdą klienci, to po jego ostatniej niedawnej obniżki powinno klientów przybyć, a tak się nie stało... poza tym jeżeli jest bieda w mieście, to dlaczego w Pana Ciarki firmie podniesiono opłatę bazową? Tam kierowcy dzienni płacą już 430zł miesięcznie, może Pan też powinien pomóc swoim kierowcą i tę opłatę obniżyć, a nie jeszcze podnosić... Przecież twierdzi, że oszczędzać trzeba zacząć od siebie!!!
Obserwuj wątek
    • ohimmel Strajk taxi w Szczecinie (prawie) nieodczuwalny 05.12.11, 20:40
      Wzrost kosztów paliwa to około 5 gr/km i o tyle można podnieść cenę za taxi.
      • Gość: Ja Re: Strajk taxi w Szczecinie (prawie) nieodczuwal IP: *.szczecin.vectranet.pl 06.12.11, 00:19
        ohimmel napisał:
        > Wzrost kosztów paliwa to około 5 gr/km i o tyle można podnieść cenę za taxi.

...a słyszałeś coś o wysokości haraczu odprowadzanego do ZUS i o tym o ile podskoczył w ciągu kilku ostatnich lat?
        ...a o podwyżkach cen wody, energii elektrycznej, żywności i wielu innych 'dóbr luksusowych'?
        Jak komuś zaczyna brakować na życie, to nic dziwnego że próbuje to zmienić.
        • Gość: kaj Re: Strajk taxi w Szczecinie (prawie) nieodczuwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 16:43
          wywalcie emerytow , dajcie szansę młodszym
      • Gość: cierp Ważne informacje dla wszystkich taksówkarzy IP: 62.121.73.* 06.12.11, 08:13
        Taksówkarzu pod adresem: www.eletaxiforum.pl/forum/moja-wycena-uslugi-taksowkowej-na-terenie-mst-warszawy-vt2079.htm znajdziesz Wycenę usługi taksówkowej na terenie m.st. Warszawy opracowaną przez jednego z naszych kolegów po fachu, a pod tym adresem: www.eletaxiforum.pl/forum/akcja-protestacyjna-i-jej-skutki-vt1980,90.htm Ceny przykładowych kursów w kilku europejskich stolicach i na następnej stronie (8) w tym samym temacie bardziej szczegółowe kolejne informacje dotyczące tego zagadnienia.
        Jeśli chcesz zapoznać się z wyceną wykonaną przez rzeczoznawcę PZM-tu to jest ona pod adresem: www.eletaxiforum.pl/forum/files/wycena_pzm_120.pdf
        Obecnie forum do którego podałem linki jest najbardziej profesjonalnym portalem wymiany wiedzy, informacji i problemów związanych z prowadzeniem działalności w zakresie transportu drogowego taksówką, dlatego zachęcam wszystkich taksówkarzy do systematycznego śledzenia ukazujących się tam wpisów i oczywiście również do zabierania głosu.
        Taksówkarzy autentycznie zatroskanych o teraźniejszość i przyszłość swojego bytu w tym zawodzie namawiam do wstępowania w szeregi Krajowej Izby Gospodarczej Taksówkarzy, o której można dowiedzieć się pod adresem: izbataxi.pl/
    • ktos210 podnieść 05.12.11, 22:02
      Podnieście do 30zł za trzaśniecie drzwiami , a co! Niech kierowcom się żyje dostatniej! Nikt nie będzie jeździł i mniej paliwa spalą i zaoszczędzą! Bez sensu!
    • maxymus1 Strajk taxi w Szczecinie (prawie) nieodczuwalny 06.12.11, 01:26
      dobrze, to nie dotyczy wszystkich kierowców for cztery jou, ale pokazują facka kierowcom autobusów , niektórzy oczywiście, a chodzi ponoć o ludzi, a w autobusie jedzie o wiele więcej ludzi! Uważają kierowców autobusów za bandytów, czy co? Proszę niech się wypowie Pan Inspektor Sudakow w tej sprawie, chodzi o nie udzielenie pierszeństwa przejazdu. Plis! Panie Grzegorzu, raruj nas! Chodzi o respektowanie prawa, to jest. Pozostaję z szacunkiem. pozdrawiam .
    • switonemsi Podnieść płace! 06.12.11, 08:30
      Opłata startowa - 200 zł, 3 godziny pracy dziennie i 3 tygodnie wolnego w miesiącu!

Jak się domagać głupot, to konkretnych!
    • zenzak49 Strajk taxi w Szczecinie (prawie) nieodczuwalny 06.12.11, 15:08
      Kiedy taksówki będą brać jedną opłatę w każdy dzień tygodnia? Ja pracując w niedzielę otrzymuję wolny dzień w tygodniu. Powinna być jedna taryfa.
    • viptaxi Strajk taxi w Szczecinie (prawie) nieodczuwalny 14.01.12, 20:52
      Koledze który proponuje podnieść stawkę o 5gr/km bo o tyle zdrożało paliwo przypominam łaskawie, że LPG kosztował ok 1,80 a teraz 2,80.... Ja zużywam w mieście, silnik 3.0, 18 litrów gazu na 100km. 18.1zł = 18 zł : na 100 = 18 groszy....
      Ubezpieczenia autka OC w najtańszej firmie poprzedni rok ok 950 zł, ostatnie ubezpieczenie 1470 zł...
      Stawki za taxi w Szczecinie nie wzrosły od prawie 10 lat (9ciu może?). W tym czasie miasto podnosiło ceny za bilety komunikacji miejskiej kilkakrotnie...
      Szczerze mówiąc nie wysokość stawek wg mnie jest problemem, ale z głębokiego stalinizmu wyniesiony system stawek. W Niemczech i innych krajach z reguły nie ma taryf 3 i 4 jako podwójnego powrotu. Ale jest stawka wyższa, pozwalająca zarabiać, za każdy km. Uważam, ze i u nas powinno się zlikwidować taryfę 3 i 4 dając za to 3 i 4,5 za km na 1 i 2giej i 6,50 start. wtedy un9knelibyśmy gó...anych kursów po 5-6 złotych, ponieważ to takie kursy są problemem i z ich powodu nie można zarobić. Panowie, wybaczcie, ale jak taksówka może być na krótkim odcinku TAŃSZA od tramwaju lub autobusu? A tak było przy przejeździe 2-3 osób na odcinku 3-5 przystanków w Szczecinie....
      A jak ktoś ma ochotę wyrażać na bieżąco opinię o nas taksówkarzach to zapraszam na
      taxi-nie-dla-mnie.szczecin.pl
      pozdrawiam
      Zbyszek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka