likro 21.12.11, 19:41 yessssssssssssssssssssssss! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
namslau Estończyk w Pogoni - Mosnikov podpisał kontrakt 21.12.11, 20:08 Dobrze. Może nie będzie to drugi Rudniev, ale warto stawiac na wyróżniających się graczy z innych lig. Ja mam za to pytanie... Co jeszcze robi w składzie pogoni Mandrysz? Kto mu "funduje" występy? Gra padake i piach. Może 4 liga to jego poziom, a wychowankowie Pogoni, o kilka klas lepsi, klepią piłkę gdzieś.. lecz nie wiadomo gdzie... Sasal, nie obrażaj się na naszych, wywal Mandrysza syna (potomka ustawiacza meczy ojca - chocby Pogoń Kluczbork 0:2) i właź do ekstraklasy... może chłopie w końcu zrobisz karierę :) Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Estończyk w Pogoni - Mosnikov podpisał kontra 21.12.11, 23:11 Faktycznie dużo dobra , narybku naszego może się marnować, może i bardzo dużo. Ale Sergieja należy przywitać jak należy, nie deprecjonować od razu. Przecież tak robią wszystkie wielkie kluby świata, a i kibice się cieszą z nowego zawodnika. No chyba żeby czyjś syn się nie łapał, w I składzie , to jest żal rozumię uczucia ojcowskie, bo sam się z tym borykam, ale jestem realistą, pozdro Panowie z wybujałymi ambicjami, i niespełnionymi własnymi karierami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dami Re: Estończyk w Pogoni - Mosnikov podpisał kontra IP: *.szczecin.mm.pl 22.12.11, 02:25 Gra Mandrysza to rzeczywiście żart godny Familiady. Rozumiem że wchodzi by zachować tego wymaganego młodzieżowca na boisku, ale czy nie lepiej wprowadzać do drużyny Zwolińskiego? Wtedy nie byłoby problemu, przez który Akahoshi nie może grać bo w środek na chama wpycha się młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Estończyk w Pogoni - Mosnikov podpisał kontra 22.12.11, 03:09 ja powiem prawdę, chodziem na Pogoń, moją ukochaną ze 30 lat, nie chcę was straszyć wiekiem bo może i więcej bo od 1962roku, miałem wtedy 10 lat, to był wtedy stadion lekkoatletyczny też, moja koleżanka wtedy biegała w biegach sprinterskich , taka mała fajna sąsiadka, Pan Maniak jeszcze wtedy żył, i po tym meczu, zobaczyem Pogoń, Wieką Pogoń , powiem tak jak pamiętam Frączczak, Folbrycht, Fijałkowski, Maślanka , Szlinter, Łowkis, Gacka, Ptaszyński, Kielec , Krzysztolik. To fakty, a moja ukochana Pogoń to: Marek Szczech, Wawrowski, Bracia Włochowie, Zenon Kasztelan, wybitny strateg! Marek leśniak, Marek Ostrowski, Marian Kielec, no i Panowie Wojciechowskii i Jakubczak , ci szczególnie bramki strzelali, fajni byli! No cóż mogę jeszcze, pytajcie, Justek, Franek Gołkowski, czy choćby stoper nasz wieloletni a zapomniany Andrzej Miązek, i oczywiście no, kto? No Kto? LESZEK WOLSKI ! kto go nie widziqał w akcji, to niewie ci stracił,, jest tak że dużo wybitnych zawodnikw pominąłem, z Arkoni np. Jerzy Hawrylewicz, za co przepraszam z góry, napiszę o nich, są kochani, naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Estończyk w Pogoni - Mosnikov podpisał kontrakt 22.12.11, 03:22 Zapomniałem jeszcze szczególnie wymienić Ryszarda Mańko, prawo skrzydłowego , był szybi jak burz, bardzo szybki Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Estończyk w Pogoni - Mosnikov podpisał kontrakt 22.12.11, 03:43 Przepraszam bardzo kchani kbice Pogoni, jeszcze coś! Pojechałem na mecz mojej Pogoni na Śląsk, to był 1968r dawno nie? Trener Pan Eugeniusz Ksol, stadion Ruch Chorzów, proszę bramkarza o kontakt z trenerem, przychodzi, ja mu mówię ze ze Szczecina jestem z kolegami, a on na to, że proszę tych państwa wpuścić, oj dziękuję, za sam fakt a nie pieniądzę, Eugeniusz Ksol, legenda Pogoni! Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Estończyk w Pogoni - Mosnikov podpisał kontrakt 22.12.11, 07:59 Skoro nie piszecie, to jeszcze coś Wam napiszę, sympatycznego dla nas, jak może wiecie exra klasa, czyli liga liczya w 1969 roku 14 zespołów, z tego 7 to był okręg Katowicki, Pogoń wtedy pojechała do Poloni Bytom, mój pociąg przyjechał rano, do Katowic, no i łaże po mieście, wszdłem na piwio, bo tam piwo było zawsze, może dla młodszych to niezrozumiałe, ale tam piwo było. Siedzą goście, wtedy nie trzeba się było jeszcze bać kto jest skąd, to normalne było, no i gadamy, zmokniety byłem, i jakiś Pan Ślązak pyta, bo nie ukrywałem swoich sympatji, a pan na mecz? No a po co, Pan myśli? A piwa się pan napije z nami? A dlaczego nie, powiedziałem. Wypiliśmy, wie pan powiedział, do meczu jeszcze trzy godziny, może na obiad pan da się zaprosić, nie odmówiłem, potem zdziwko? W domu gosposia, gabinet dentystyczny, wie pan, jak nie ma meczu, to zęby czasami wyrywam tubylcom, powiediał z sarkazmem. Fajny gość. Wpadł jego kolega, też kibic, idziesz na mecz ? Spytał mój rozmówca, chyba cię porypało, przecież deszcz pada, no to spie...j, tu gość ze Szczecina przyjechał, ma mokre buty, a ty ciulu. Dobrze, mecz był fajny dla mnie, bo było 1:1, oni sympatyczni na dworzec mnie odprowadzili, bo tam jeszcze klku fajnych Ślązoków spotkałem, i tyle , w pociągu spotkałem zawodnika Pogoni Andzrzeja Rynkiewicza, pogadaliśmy, bo jechał wcześniej bo miał jakiś semestr, reszta wracała osobowym sypialnym. I coś Wam Młodzi powiem, bez obrazy, żadnych noży, tasaków, czy innych argumntów nie mieliśmy, nie w głowie nam to nawet było, a mecze i kibicowanie, były takie same, a może lepsze, mogę jeszcze opisać moje wyjazdy, jako pierwszy kibic Pogoni wyjazdowy, np. Zagłębie Sosnowiec, czy Gwardia Warszawa, ale czy ktoś to przeczyta? pozostawiam tel. 784089450 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dami Re: Estończyk w Pogoni - Mosnikov podpisał kontra IP: *.szczecin.mm.pl 22.12.11, 13:15 Uwielbiam czytać takie historie, z tych nieco mniej dawnych sporo opowiedział mi ojciec. O oglądaniu meczu z Widzewem siedząc na drzewie itp. itd. To fascynujące historie, zwłaszcza dla młodszych, takich jak ja. Szacunek należy się za kilometry przejechane za Pogonią, mam nadzieję że w odpowiednim wieku będę mógł pochwalić się podobnym dorobkiem. Jako chłopak wychowany pod stadionem, od 5 roku życia byłem tam co mecz z ojcem. Pisząc to, sam nie mogę uwierzyć, bo wychodzi na to że to już 16 lat. A będzie dużo więcej :). Taki pamiętny dla mnie moment nastąpił w sezonie 95/96, to był mecz, bodajże z GKS Bełchatów po którym spadliśmy do drugiej ligii. A tabela była wtedy ciasna bo ósmy Raków Częstochowa miał ledwie 2 pkt więcej o od piętnastej Pogonii! To takie wspomnienie, jedno z pierwszych które do dziś zachowałem, gdy już zaczynałem rozumieć o co w tym wszystkim chodzi. Taka rada, od młodszego pokolenia (i może nieco bardziej obytego z internetem). Proszę nie zostawiać tak swawolnie swojego numeru telefonu na tego typu forach. W sieci nie brakuje trolli którzy mogą zechcieć wykorzystać go do jakiejś głupiej zabawy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yamato.1 Estończyk w Pogoni - Mosnikov podpisał kontrakt 22.12.11, 11:06 SIERGIEJ MOSNIKOW. A redaktor niepotrzebnie snobuje się na Anglika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as powinni kupić lewego obrońcę i stoperów IP: 80.50.142.* 22.12.11, 13:57 prawego mamy hricko Odpowiedz Link Zgłoś
witek06 Re Maxymus1 22.12.11, 16:39 większość z tych zawodników także oglądałem. Choć może troszkę nie wszystkich bo od lat 70'tych. Teraz niestety czasy inne i klub działa w innych warunkach. Rynek, pieniądze, zmiany, zmiany, tempo. Przyszło mi zaakceptować to przeciwko czemu dusza starego kibica się buntuje ale co niestety nieodwracalne. Nadal jednak Pogoń jest rozpoznawalną powszechnie marką tego miasta. I trzeba dbać o to by istniała. Dlatego jestem na Twardowskiego na dobre i złe. I dlatego też uważam że słuchanie Pogoni na margines kosztem popularyzacji sztucznych tworów przez zarząd miasta to błąd i działanie na szkodę miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
as9943 sadzę że bekdas był szansą dla Pogoni 23.12.11, 07:10 umowa była dobra dlaczego miasto nie oddało mu terenów pod komercję na ktorych od 15 lat i tak nic się nie dzieje miasto musi utrzymywać Pogoń Odpowiedz Link Zgłoś