IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 01:09
Dlaczego nikt nie napisze nawet słowa pochwały dla kibiców z Mistrzostw Świata
w Lotach?W końcu stworzyli oni tam super atmosferę(poza paroma
pajacami).Przecież było tam pełno ludzi ze Szczecina.Gazety i telewizja
(szczególnie TVN)pokazują przekłamany obraz i jest to najlepszy przykład jak
można manipulować transmisją telewizyjną na swoją korzyść(przekaz dla TV
publicznej realizował niemiecki RTL)
Obserwuj wątek
    • bbury Re: Harrachov 13.03.02, 08:22
      Nie byłem i nie widziałem wiem rzeczywiście nie mam pojęcia jak się odbywała
      impreza. Może rzeczywiście była fajna atmosfera...
      Ale skoro wszystko tak było wspaniale dlaczego nikt nie złapał tych pajaców
      rzucających śniegiem. Założę się że żadni rodacy nawet nie byli chętni do
      współpracy z policją. Gdyby tych (zapewne pijanych) prymitywów ukarano i
      napiętnowowano historia by się nie powtórzyła a tak... - tylko czekać na jakąś
      demolkę.
      • Gość: Tomek Re: Harrachov IP: *.ncr.com 13.03.02, 08:39
        Niestety, waszmość panie Zagłobo - doświadczyliśmy prawdziwości powiedzenia o
        łyżce dziegciu w beczce miodu... :))) Kilkudziesięciu pijanych palantów
        załatwiło medialny obraz całej imprezy i wszystkich polskich kibiców... I
        trzeba się będzie zdrowo napracować by to zmienić! :))
        • Gość: Uotr Re: Harrachov IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 12:03
          Zaraz, zaraz! Obecnosc palantow tam byla incydentalna?
          Za pierwszym podjazdem na wyciagu Hannawald byl obrzucany smiezkami. Jakos nikt
          chyba z tego powodu nie robil sobie problemu, bo jak podjezdzal po raz drugi to
          na sniezkach sie nie skonczylo (ponoc polecialy takze jablka, butelki i puszki).
          Gwizdy przy skokach Hannawalda i przy dekoracji medalami to juz chyba
          normalnosc. Czy palantow byla faktycznie tylko garstka ze stac ich bylo na tak
          donosne zbiorowe pogwizdywanie?
          A kto Ammanowi podbil oko?

Wstyd i hanba!
          • Gość: HSPS Re: Harrachov IP: 141.202.246.* 13.03.02, 12:17
            No więc śnieżkami i innymi przedmiotami rzucali przebrani za polskich
            kibiców ... redaktorzy z RTL-u.
            Gwizdali przebrani za polskich kibiców członkowie V kolumny.
            Ammanowi nikt nie podbił oka - on się tak cieszył z reakcji polskich kibiców,
            że aż mu oczy na wierzch wyszły i przy tym skóra wokół się zmarszczyła.
            Wszystko było zainscenizowane przez szkopów.
          • javal Re: Harrachov 13.03.02, 14:25
            Gość portalu: Uotr napisał(a):

> Zaraz, zaraz! Obecnosc palantow tam byla incydentalna?
            > Za pierwszym podjazdem na wyciagu Hannawald byl obrzucany smiezkami. Jakos nikt
            >
            > chyba z tego powodu nie robil sobie problemu, bo jak podjezdzal po raz drugi to
            >
            > na sniezkach sie nie skonczylo (ponoc polecialy takze jablka, butelki i puszki)
            > .
            > Gwizdy przy skokach Hannawalda i przy dekoracji medalami to juz chyba
            > normalnosc. Czy palantow byla faktycznie tylko garstka ze stac ich bylo na tak
            > donosne zbiorowe pogwizdywanie?
            > A kto Ammanowi podbil oko?
            >
            > Wstyd i hanba!

1. Byłem i stałem wsród kibiców niemieckich. Większość ludków na takiej imprezie
            jest na rauszu - Niemcy też. Tym się różnią od polskiej młodzieży, że nie grzeją
            do upadłego, nie robią zadymy i nie rzucają nawet śnieżkami. Co do niewybrednych
            komentarzy - nie różnią się bardzo od Polaków. Potrafią być wulgarni.

2. Zdecydowana większość kibiców zachowywała się naprawdę poprawnie. Śnieżki
            leciały z sektorów położonych tuż pod wyciągiem krzesełkowym .

3. Każdy kto był choć raz na takiej imprezie wie, że reakcja na zachowanie
            pseudo(kibiców) jest wręcz niemożliwa. Czy ktoś będzie się szarpał z młodzieńcem
            nawalonym jak stodoła, otoczonych przez towarzystwo wzajemnej adoracji (też
            zdrowo wlane)?

4. Fakt, że na skoczni nie widać wszystkiego. Jakoś nie mogłem sobie przypomnieć
            butelek, czy jabłek, o czym tak chętnie pisały niemieckie gazety. To było
            przegięcie w drugą mańkę. Nie umniejsza to jednak wstydu, jakiego się najadłem za
            niektórych rodaków.

5. RTL robiąc transmisję z takich imprez dysponuje przynajmniej czterema kamerami.
            Jedynym sensownym rozwiązaniem jest metoda ze stadionów piłkarskich - zdjęcia
            pacjentów, którzy powinni karani finansowo przez miejscową policję.
            Myślę jednak, że i tak to niewiele pomoże.

No chyba, że Małysz przestanie dobrze skakać. Wtedy na skocznie będą przyjeżdżać
            ludzie chcący obejrzeć fajne widowisko, niezależnie czy wygra Niemiec, Austriak
            czy Fin.

pozdro
            javal
            • Gość: Zagłoba Re: Harrachov IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 18:29
              Brawo.Ja też tam byłem i moja opinia na ten temat jest dokładnie taka
              sama.Niemcy po nieudanym skoku Małysza non-stop wyśmiewali się z Polaków i
              niego samego(często wulgarnie,mysląc że nikt ich nie rozumie).Chwała reszcie
              kibiców,że nie doszło do bójek których wynik byłby widomy ze względu na liczbę
              Polaków(ja sam miałem ochotę nakłaść po pysku nawalonemu jak stodoła szwabowi
              który nas wyzywał).Media nie powiedziały,że ochrona policji była zerowa,i
              naprawdę to,że nie było bójek to zasługa polskich kibiców których była tam
              zdecydowana większość.Zresztą a propos przygotowania,kto to widział żeby na
              trybunach podczas imprezy masowej sprzedawać wódkę po 12 zł(zresztą przy
              wejściu nawet nikt nie sprawdzał co się wnosi).Nie od dzisiaj wiadomo, że
              pijany Polak traci głowę.Czesi powinni to przwidzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka