Dodaj do ulubionych

Kurs gotowania

03.08.12, 15:20
Witam wszystkich,
czy ktoś może orientuje się, czy w Szczecinie, bądź okolicach, prowadzone są kursy gotowania dla początkujących? Chodzi o takie kilkugodzinne, weekendowe nauki gotowania dla zwykłych zjadaczy chleba :)
Byłabym niezwykle wdzięczna za namiary.
Obserwuj wątek
    • Gość: szkrabek27 Re: Kurs gotowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 21:10
      ponawiam pytanie
      • Gość: anka Re: Kurs gotowania IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.13, 09:52
        Również poszukuję takich kursów, dlatego podbijam wątek.
        • Gość: Ziutek Re: Kurs gotowania IP: *.opera-mini.net 20.02.13, 10:16
          Dziewczyny - podziwiam waszą pilność. Ale może taniej będzie znaleźć faceta, który umie gotować - zamiast się naginać do nieudacznika :) ? Miejsce kobiety niekoniecznie musi być w kuchni...
          • Gość: anka Re: Kurs gotowania IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.13, 11:18
            O Matko! A czemu nie można uwierzyć, że ktoś po prostu lubi gotować i chętnie spędziłby jakiś czas na warsztatach kulinarnych z podobnymi sobie pasjonatami? Jeden lubi siłownię, drugi układa puzzle, a ja lubię "siedzieć w garach". A że przy okazji nakarmię męża ... :)
        • Gość: edit_a a może zdrowe gotowanie IP: *.play-internet.pl 20.02.13, 13:38
          kurs gotowania :) to moze za duzo powiedziane, bo to raptem kilka godzin, ale ostatnio odwiedzilam fajna stronke grzechotka-dieta.pl/2013/01/najblizsze-szkolenia-i-warsztaty-kulinarne/ i mysle zeby zaciagnac tam tez moja sasiadke. wszak w kupie razniej. moze jeszcze inne panie z malych bloni sie skusza, milo by było poznac fajne babeczki z osiedla i wspolnie zgłebiac tajniki zdrowego gotowania :)
        • Gość: gość Re: Kurs gotowania IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.14, 15:04
          Gotowanie wydaje się takie proste i codzienne, aż dziw bierze że na kursy trzeba się zapisywać i to płatne, ale może chodzi o wyszukaną kuchnię? Ja preferuję zdrowe proste jedzenie mało przetworzone, dużo surówek i sałatek z dobrymi olejami z pierwszego tłoczenia na zimno. Nie ma najzdrowszego oleju. Trzeba urozmaicać dietę.Super są leje tłoczone na zimno: olej lniany ma dużo kwasów omega, z wiesiołka, z czarnuszki, z maku, z pestek dyni itd. Jest ich mnóstwo. Mam kod do sklepu zielonynurt.pl na 10 złotych gdzie można kupić oleje tłoczone na zimno. Wystarczy wpisać numer kuponu M0142404 podczas zakupów w sklepie internetowym Zielony Nurt, a otrzymasz 10 złotych gratis. Kod jest ważny do 10 grudnia 2014 roku.
    • rozkoszny_bobasek Re: Kurs gotowania 20.02.13, 11:05
      dla zwykłych zjadaczy chleba :)
      ....................................................
      Chleba się nie gotuje.
    • demonsbaby czemu zaraz gotować? 20.02.13, 11:32
      to już lepiej zainwestuj w siebie... Grotę solną polecam na Łukasińskiego w ramach relaksu i dla "zdrowotności", a i w samym salonie przy grocie o sylwetkę można zadbać przy różnych przyrządach i urządzeniach do poprawiania sylwetki ;)

Trzy dni szkolenia np. za 1800zł?
      www.fruitcarving.pl/szkolenie-kulinarne-standardy-kuchni-europejskiej.html
      W Szczecinie o uszy mnie się nie obiło niestety - nic w tym stylu, ale coś takiego miało miejsce w tamtym roku:
      www.happysenior.pl/kuchnia/kurs-kulinarny-%5C%5Ckuchnia-srodziemnomorska%5C%5C.html
      Jest specjalistycznie:
      grzechotka-dieta.pl/szkolenia-i-warsztaty/
      Dziwnów:
      www.gotowanieodkuchni.pl/
      • Gość: zjadaczka niech jedzą chleb IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 11:39
        Zwykli zjadacze chleba niech jedzą chleb.
    • ann-wozniak Re: Kurs gotowania 03.05.13, 07:57
      Niestety, nie w Szczecinie ale w stolicy nauczyłam się gotować i nie od mamy, tylko od obcej osoby. Ktoś mi ją polecił, ogłasza się na wymiennik.org (lekcje nie za złotówki). Byłam w sytuacji podbramkowej, bo jako młoda gospodyni ciężko ugotować w miarę elegancki obiad dla przyszłych teściów czy zrobić przyjęcie na kilkanaście osób. Ja kupiłam u p. Kasi kilka lekcji podstawowych np. "Jeden rosół -3 obiady" a potem, namowilam koleżankę i razem z koleżanką zamowilam cały kurs (wychodzi taniej i ma lekcje kuchni włoskiej czy greckiej). Pani Kasia jest nieco młodsza od mojej mamy, ale preferuje zdecydowanie kuchnię zdrowsza i mniej kaloryczną. Nauczyłam się robić "tymbaliki drobiowe" tj. cos zdrowszego, tańszego i mniej tłustego niż "nóżki", tort w kwadrans i zupę tajska z krewetkami i kurczakiem (ulubiona moich przyjaciół). Fajne jest to, ze gotowałam u siebie lub u koleżanki w kuchni, a potem dzielilysmy sie smakowitosciami.
      • ewaberlin Re: Kurs gotowania 20.02.16, 19:07
        Wpisz swoją odpowiedźMoge prosic o namiary do tej Pani.Pozdrawiam Magda
    • Gość: gotujemy :) Re: Kurs gotowania IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 01:19
      Witam wszystkich,
      właśnie tworzymy grupę na kurs gotowania "po domowemu", czyli jak u Mamy! Szukamy chętnych, szczegóły tutaj: www.gumtree.pl/cp-kursy-i-szkolenia/ochota/kurs-gotowania-jak-u-mamy-organizacja-grupy-496184082.

Pozdrawiam :)
      • Gość: emma Re: Kurs gotowania IP: 83.238.118.* 05.07.13, 12:48
        ja mogę polecić warszawską akademie kulinarną jesli chodzi o kursy. Swietna atmosfera, bardzo profesjonalnie, i w porównaniu z innymi szkolami nie tak drogo :)
        • Gość: Marek Re: Kurs gotowania IP: *.globalconnect.pl 21.09.13, 11:27
          Jestem zainteresowany udziałem w kursie, szkoleniu, warsztatach w temacie gotowania w Szczecinie. Jeśli takowe odbywały by się, proszę o info: szczesciarz79@o2.pl
          Dziękuję i pozdrawiam :)
          • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Kurs gotowania= WZDZ Sz-n IP: *.static.espol.com.pl 21.09.13, 17:00
            Organizują odpłatne i bezpłatne ,finansowane przez EFS.
    • otto15 Re: Kurs gotowania 31.10.13, 13:18
      A po co od razu kurs.. W internecie jest pełno fajnych i prostych przepisów, z których mozna się nauczyć gotowania. Jeśli chce się coś fajnie ugotować, to pomocne beda równiez odpowiednie sprzęty kuchenne. najlepiej, żeby do przygotowania danej potrawy można było wykorzystac jak najmniejszą ich ilość, bo inaczej robi się bałagan, wyścig z czasem i zdenerwowanie. Marka Termisil ma w swojej ofercie takie naczynia, w których można najpierw przygotowac, potem ugotować czy udusić potrawę, a nawet podac na stół i potem schować do lodówki. Fajna sprawa i naprawdę ułatwia i przyspiesza czas przygotowania jedzenia. Polecam na początek przepisy z kuchni chińskiej i generalnie orientalnej :)
    • Gość: Ryby Re: Kurs gotowania IP: *.szczecin.mm.pl 01.12.13, 10:02
      Polecam: www.rybyzkutra.pl
    • zielonka_01 Re: Kurs gotowania 29.02.16, 13:18
      Myślę, że powinnaś spróbować od prostych przepisów z sieci. Niektóre proste dania prezentują się świetnie i nie trzeba wiele pracy, żeby je ładnie i ciekawie podać. Zostaw sobie kurs gotowania jako ostateczność, wcale go nie potrzebujesz. Wystarczy trochę wiary w siebie i na pewno zaskoczysz rodzinę czymś pysznym :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka