Dodaj do ulubionych

Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. "Mó...

07.08.12, 09:33
Niech powstanie jeszcze komitet anty-komórkowy.Przecież telefonia wymaga stawiania słupów.
A może komitet anty -smażalniowy?Przecież zapach smażonych dań niszczy tamtejszy mikroklimat.I jeszcze komitet anty - samochodowy/spaliny/,anty - dzieciowy/wrzask/.I jak powiedział klasyk - najlepiej jakby nic nie było.Życzę wszystkim dobrego samopoczucia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Niechorzanin Re: Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. " IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 10:41
      Tak tak, komitet założyli ludzie napływowi, spoza Niechorza, którzy mają/prowadzą tutaj jakiś biznes. Mieszkający na stałe chcą tej kolejki gondolowej. Kolejna atrakcja turystyczna w naszej gminie, jestem jak najbardziej za!
      • Gość: egbert Re: Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. " IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 18:56
        A ja nie chciałbym płacić za hotel z widokiem na kolejkę gondolową, lecz na morze. Ale to wybór niechorzan. Jesli chcecie stracić klientów, zawsze można.
    • swinton Patrząc na zdjęcie to ta kolejka będzie pasować 07.08.12, 11:36
      jak pięść do nosa.
      • Gość: turysta Re: Patrząc na zdjęcie to ta kolejka będzie pasow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.12, 12:56
        Jak może ktoś o przyszłości Niechorza decydować ktoś, kto tu tylko przyjeżdża na chwilę, by zarobić szmal i jechać na zimę w góry i tam dalej tłuc kasiorę? Protesują Niemcy, ludzie z Warsuawy czy też Krakowa. i nieliczni mieszkańcy Niechorza. Przecież z okien pensjonatu tej baby w Rybaku nie widać morza, to i nie będzie widać kolejki. Najbardziej jest śmieszne to, że komitet się martwi, że prywatny inwestor straci szmal. Gmina, wbrew temu co komitet twierdzi, nie dała złotówki.
        • tertium-non-datur Re: Patrząc na zdjęcie to ta kolejka będzie pasow 07.08.12, 14:05
          Gość portalu: turysta napisał(a):

> Jak może ktoś o przyszłości Niechorza decydować ktoś, kto tu tylko przyjeżdża n
          > a chwilę, by zarobić szmal i jechać na zimę w góry i tam dalej tłuc kasiorę? Pr
          > otesują Niemcy, ludzie z Warsuawy czy też Krakowa. i nieliczni mieszkańcy Niech
          > orza. Przecież z okien pensjonatu tej baby w Rybaku nie widać morza, to i nie b
          > ędzie widać kolejki. Najbardziej jest śmieszne to, że komitet się martwi, że pr
          > ywatny inwestor straci szmal. Gmina, wbrew temu co komitet twierdzi, nie dała z
          > łotówki.

Ja myślę, że tzw tubylcy wiedzą lepiej, co im może przeszkadzać niż ktoś przyjezdny. To ich miejscowość i mają prawo decydować w sprawach, które zmieniają w intensywny sposób ich otoczenie i potencjalnie mogą przyczynić się do spadku ich dochodów. Nikt nie jest w stanie na razie nikomu udowodnić swoich racji, ani jedna ani druga strona. Nie wiadomo, czy faktycznie nikt na tym nie straci. Dlatego nie widzę powodu, żeby miejscowa ludność była pozbawiana prawa głosu w sprawach, które mogą negatywnie zaważyć o ich przyszłości.

Już inne gminy zwracają się do mnie z propozycją wybudowania kolejki gondolowej u nich - mówi Zalewski. - Musimy myśleć o atrakcjach. W przeciwnym razie nie tylko przez 10, ale przez 12 miesięcy będziemy mieć ciszę i spokój.

To idź to innych gmin. Po co trwonisz czas i pieniądze na analizy, projekty itd. jak nic z tego może nie wyjść? Skoro są rzekomo inne gminy tak bardzo chętne to idź do nich. A może chętni są tylko radni i burmistrz? No to się nie dziwię, skoro lekceważysz mieszkańców i rozmawiasz tylko z władzą, to nawet nie próbujesz w innych gminach tylko tak gadasz...
          • Gość: kobita Re: Patrząc na zdjęcie to ta kolejka będzie pasow IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 00:19
            to sam kiedyś spróbuj porozmawiać z szanownymi "mieszkańcamy". w polsce chyba nie bardzo się da. co człek, to pomysł - oczywiście WYŁĄCZNIE pod jego kolor, a dogadać się nie idzie. jakby tego bełkotu słuchać, tkwilibyśmy jeszcze w latach pięćdziesiątych ubiegłego stulecia pod względem infrastruktury i inwestycji. poza tym w innych gminach będzie tak samo. znajdzie się kilku gorliwych szamanów, mieniących się "społecznikami", którzy - patrząc wyłacznie na swoje interesy - będą narzucać wszystkim, co mają myśleć o planowanych inwestycjach i blokować jakiekolwiek działania, zamiast pomyśleć, jak wyppracować kompromis (wymogi dot. formy proponowanej atrakcji, przebieg trasy, jej długość itp.).

mówię jak jest na podstawie kilku przykładów band niezdolnych do jakiegokolwiek kompromisu, durnych, nawiedzonych w swoje głowy idiotów protestujących na przestrzeni kilku ostatnich lat przeciw:
            1) szczecińskiemu szybkiemu tramwajowi,
            2) rozbudowie żłobka przy niedziałkowskiego,
            3) schowaniu parkingu pod plac orła białego (dzięki czemu plac jest nadal pełen parkujących samochodów, które wg zielonych zapewne dodają placu uroku :/),
            4) przebiegowi obwodnicy śródmiejskiej przy szanownych domkach kilku oszołomów z jednego zakątka pogodna - a obwodnicę chcieliby wyrzucić na głębokie domy straciłyby na wartości, ale ja to osobiście [zresztą nie tylko ja] mam głęboko w doopie (tak jak i oni obwodnicę), bo jednak obwodnica jest ważniejsza i niestety trzeba ponieść pewne wyrzeczenia, skoro a) będą zrekompensowane i ograniczone np. ekranami dźwiękochłonnymi, b) ktoś żyje w społeczności, która ma pewne potrzeby.

mało? dodam jeszcze przykład utrudniania działalności pewnego przeszkola pod warszawą na nowym osiedlu (pewnie nie jedyny taki przypadek w kraju, gdzie idiotom przeszkadzają dzieci), żądań starszych nietoleranycjnych nadwrażliwców-supersłuchowców z pewnego osiedla w zielonej górze oraz katowicach (pewnie też nie są to jedyne przykłady takiego skrajnego kretynizmu), protest przeciw powstaniu krematorium w bydgoszczy, a także protest bandy chorych na głowę bezdusznych samolubów przeciwko budowie ośrodka opiekuńczo-rehabilitacyjnego dla osób starszych w pilchowie [cytat jakiejś - tak, tak, nie bójmy się tego słowa - idiotki: "Starsze, schorowane osoby różnie się zachowują. W nocy słychać jęki, hałasy - mówi kobieta, która mieszka przy Okocimskiej od prawie 10 lat. - Kupiliśmy wymarzony dom, w cichej spokojnej okolicy. A teraz co? Wielki plac budowy, tiry blokują ulicę, rozjeżdżają chodniki. Jakoś to przetrzymamy, ale co będzie po powstaniu ośrodka, nie wiem."]

chore ludzie. na głowę i przerost gruczołu mieszanki własnej ambicji, ważności, samolubstwa i debilizmu. niestety nieuleczalnie.
            • Gość: kobita mała errata IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 00:24
              zapomniałam dodać "żądań starszych nietoleranycjnych nadwrażliwców-supersłuchowców, aby zlikkwidować place zabaw pod blokami, gdzie mieszkają"
              • Gość: podatnik Re: mała errata IP: *.uznam.net.pl 08.08.12, 01:45
                > zapomniałam dodać "żądań starszych nietoleranycjnych nadwrażliwców-supersłuchow (...)

Zgadza się :) jak w katolickiej Polsce jesteś starym człowiekiem, to przestałeś się liczyć. Musisz się sam nakryć prześcieradlem i czołgać w stronę smętarza. Twoje potrzeby są niczym. Jesteś smieciem. Hałas jest wszystkim, życiem, radością. I potem jacyś głupcy się dziwią, że taka kreatura jak Rydzyk zdobywa fanatyczne poparcie u ludzi starszych... nie wiedzą dlaczego...
                • Gość: jk. Re: mała errata IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 17:39
                  Bijesz piankę jak do cappuccino. Potrzeby tak jednych, jak i drugich powinny być respektowane na zasadzie kompromisu. Dzieci bawią się za dnia, wtedy może być nieco większy hałas; można też otoczyć plac zabaw ekranami i zielenią i hałas zminimalizować. Wieczorem mieszkańcy i straż miejska/policja powinni pilnować spokoju i ciszy, starsi mogą wtedy odpoczywać w totalnej ciszy.
            • tertium-non-datur Re: Patrząc na zdjęcie to ta kolejka będzie pasow 08.08.12, 20:18
              Gość portalu: kobita napisał(a):

> to sam kiedyś spróbuj porozmawiać z szanownymi "mieszkańcamy". w polsce chyba n
              > ie bardzo się da. co człek, to pomysł - oczywiście WYŁĄCZNIE pod jego kolor, a
              > dogadać się nie idzie. jakby tego bełkotu słuchać, tkwilibyśmy jeszcze w latach
              > pięćdziesiątych ubiegłego stulecia pod względem infrastruktury i inwestycji. p

To wczasach socjalizmu ludzie nie mieli na nic wpływu i byli stawiani przed faktami dokonanymi. Coś ci się najwyraźniej pomieszało.
          • Gość: janek Re: Patrząc na zdjęcie to ta kolejka będzie pasow IP: *.pl 08.08.12, 08:24
            a może chętni są radni i burmistrz w zamian za coś?
        • swinton Niemcy, z Warszawy, z Krakowa 07.08.12, 14:30
          Pewnie mówisz o turystach. Bo to dla nich ta atrakcja.
          Ja jako turysta tego nad brzegiem morza bym nie chciał widzieć.
          Tak jak nie chcę widzieć, słyszeć i wąchać spalin innej atrakcji - skuterów wodnych.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. "Mó... 07.08.12, 14:17
      Naprawdę uważają że tych oszołomów od gondol trzeba oprotestować?

Przecież to na bank ci sami co chcieli robić kolejkę gondolową w Warszawie a potem nawet wzdłuż Zakopianki.

To szklane domy są, szkoda na to energii.
      • Gość: turysta Re: Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.12, 15:41
        A w Londynie i Lizbinie powstała taka kolejka. Wspaniała. sam nią jechałem nad Tamizą!
        • Gość: sceptyk Re: Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. " IP: *.19.wifinet.szczecin.pl 07.08.12, 19:14
          i dlatego uważasz, że należy postawić słupy rozciągnąć linę, przymocować gondole i "zepsuć" wydmy i klif?
          "Wspaniały" widok hiszpańskich plaż oddzielonych od hoteli torami kolejowymi- w Niechorzu ogrodzony wagonikami z ciągłym szumem lin na podporach.
          • Gość: z regio religio IP: *.play-internet.pl 07.08.12, 19:39
            kwestia czasu które z pismaczych redakcji wzięły /lub wezmą/ za lans pro albo kontra całego przedsięwzięcia
            są już nazwiska znanych redaktorów
            znanych z procesów o pomówienia rzecz jasna
            • Gość: plażowicz Re: regio religio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.12, 20:52
              Kto ma lansować, a kto być przeciw? A może po prostu pisać co się dzieje? Wszak jest sezon ogórkowy.
    • obywatelsz-n komitetowi dedykuję fragment filmu 07.08.12, 22:54
      "Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, do***dolcie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawisły i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego sk****na. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS, zabijaka, oto modlitwa Polaka."
    • Gość: kobita Re: Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. " IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 23:32
      tak, tak, u nas jest taki piękny krajobraz, a gondola zmieni go zaraz w lunapark... jakoś przeciw prawdziwemu lunaparkowi koło praku miniatur nie prutestowali (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). nasze społeczeństwo to kupa wolnych elektronów, kóre interesują się jedynie własnymi sprawami, korzyściami i zawsze przeciw wszystkiemu prutestują. tak dla zasady i jedynie dla ochrony swoich prywatnych psich interesów, choć być może ich interes leży w sprzeczności z interesem społeczności. polska to jedno wielkie społeczeństwo krótkowzrocznych samolubów. tyle.
    • spartacus01 Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. "Mó... 08.08.12, 08:58
      polaczkowi to nawet koniem nie dogodzisz. zawsze źle!
    • Gość: Majster Re: Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.12, 10:06
      Popieram, Ci Państwo nie wiedzą, że sa śmieszni??? Ja osobiście przyjechałbym do Niechorza mając tam taką atrakcję, a teraz moja noga tam nie postanie - tam mają swoje przybytki oszołomy, które jak za dawnych czasów ich odpowiedniki - mówią nie! kolejce gondolowej (wówczas mówiło się nie dla kolei żelaznych, bo kury nie będą sie nieść, bo krowy nie będą dawać mleka).

Ciemnogród i zaścianek! NIESTETY :(
    • cerkwica Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. "Mó... 09.08.12, 22:39
      Proponowałbym rozszerzyć protest o nadmiar wiatraków u sąsiadów. Na razie jest ich parenaście ale zanosi się na coś koło setki. o walorach krajobrazowych wtedy można zapomnieć.
      • Gość: turysta Re: Anty-gondolowy komitet powstał w Niechorzu. " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.12, 15:00
        A plakatów protestujących nie wywiesili, chociaż obiecywali. Nie było komu zapłacić w drukarni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka