Dodaj do ulubionych

Jest konto bankowe dla akcji sprowadzenia stoewera

30.06.04, 01:24
Akcja sprowadzenia zabytkowego stoewera do Szczecina wchodzi w nowy etap.
Gazeta Wyborcza otworzyła nam konto na ten cel.

Od tej chwili wszystkich chętnych, którym bliskie sercu jest ocalenie pamięci
chlubnej motoryzacyjnej historii naszego miasta, prosimy o wpłaty w dowolnej
wysokości na konto:

AGORA SA
Ul. Czerska 8/10 Warszawa
VII Oddzia³ Pekao SA w Warszawie
nr: 94 1240 1109 1111 0010 0257 4014

Proszę w rubryce cel bądz tytuł wpłaty wpisywać hasło STOEWER.

Teraz juz tylko od hojności zapaleńców i marzycieli zależy
czy uda nam się sprowadzić auto do września, kiedy to z
ponowną wizytą do naszego miasta przybędzie dyrektor Muzeum
Stoewera, pan Bauer.
Byłoby pięknie, gdyby osobiście mógł odsłonić świeżo
sprowadzone auto na krótkotrwałej prezentacji przed
remontem.
Na początek (sam zakup i sprowadzenie auta) potrzebujemy
przynajmniej 3000 euro, czyli okolo 13500 PLN.

Pozwolę sobie jako pierwszy wpłacić 50 PLN. Przed chwilą kwota ta została
przelana przez internet. Mamy więc 0.37% potrzebnej sumy. Kto następny?
Obserwuj wątek
    • albert_c Re: Jest konto bankowe dla akcji sprowadzenia sto 30.06.04, 10:17
      o a to jest wyjatkowo dobra wiadomosc, wlasciwie bardzo dobrze konczaca ten
      miesiac. zaraz tez cos przeleje:)
      • albert_c Re: Jest konto bankowe dla akcji sprowadzenia sto 30.06.04, 10:29
        kas przelana. na poczatek 75 PLN, ale tak jak obiecalem juz mike102 moje wplaty
        siegna rownowartosci 50 ojro.

pozdrawiam,
        albert_c
    • hsps Re: OK 30.06.04, 10:33
      searover napisał:

> Na początek (sam zakup i sprowadzenie auta) potrzebujemy
      > przynajmniej 3000 euro, czyli okolo 13500 PLN.
      >
      > Pozwolę sobie jako pierwszy wpłacić 50 PLN. Przed chwilą kwota ta została
      > przelana przez internet. Mamy więc 0.37% potrzebnej sumy. Kto następny?

Zgodnie z deklaracją sprzed kilku miesięcy (1%) wpłacę 30 euro (135 PLN) -
      niestety dopiero jak będę w Sz-nie tzn. w ciągu najbliższych 3 tygodni (chyba
      się nie spóźnię i konto jeszcze będzie ?)
      • searover Re: OK 30.06.04, 11:02
        Dzieki za potwierdzenie deklaracji i pierwsze realne wplaty. Ja takze uzupelnie
        swoj wklad do 1% sumy, ale dopiero za kilkanascie dni, po uporządkowaniu
        domowego budżetu :)
        Jeżeli chodzi o relane wpłaty, to stan na godzinę 11:00 dnia dzisiejszego jest
        nastepujący: 125.00 PLN czyli 0.93% kwoty potrzebnej na pierwszy etap akcji.
    • skuter70 pytanko 30.06.04, 11:24
      jesli nie uda sie zebrac calej kwoty co sie stanie z wplaconymi pieniedzmi?
      formalnie czyja wlasnoscia bedzie sprowadzony samochod?
      co z nim bedzie jesli uda sie uzbierac na sprowadzenie a nie uda sie na remont?
      • absztyfikant Re: pytanko 30.06.04, 11:48
        Uda sie. Jakem Absztyfikant.
        • absztyfikant Re: pytanko 30.06.04, 11:49
          Oczywiscie mowilem w imieniu swoim, a nie organizatorow.
          • tycjan5 Re: pytanko i odpowiedź 30.06.04, 17:04
            witam,
            Zadeklarowałem 30 euro i podtrzymuję. Na razie tyle mogę.
            Co do pytania Skutera70, nie wiem jeszcze co bedize jak sie nie uda. Jestem
            pewien, ze sie uda, dlatego nie ma co gdybać. Kwota nie jest katastroficzna.
            Pieniadze nie przepadną, nie zostaną "przejedzone", zdefraudowane itp.
            Proponuję nie martwic się co bedize jak sie nie uda, tylko zastanowic się co
            zrobic z nadwyżką zebranych pieniedzy? :) Odpowiedź brzmi - wyremontować autko!
            Pozdr
            Tycjan
      • Gość: pieszy Re: pytanko IP: *.fnet.pl 30.06.04, 20:56
        skuter70 napisał:
        > formalnie czyja wlasnoscia bedzie sprowadzony samochod?

to jest właściwe pytanie. w zasadzie zasadnicze.

(oczywiście wspomogę akcję)
      • mike102 odpowiedz 30.06.04, 21:35
        skuter70 napisał:

> jesli nie uda sie zebrac calej kwoty co sie stanie z wplaconymi pieniedzmi?
        > formalnie czyja wlasnoscia bedzie sprowadzony samochod?
        > co z nim bedzie jesli uda sie uzbierac na sprowadzenie a nie uda sie na
        remont?

nie przyjmujemy mozliwosci kleski. nie rozpoczynalibysmy tej akcji gdybysmy nie
        wierzyli w jej powodzenie. koszty wykupu i przeprowadzenia remontu sa naprawde
        calkowicie w zasiegu. to 10 razy mniej niz udalo sie zebrac na Colleoniego.

gdyby wydarzyla sie kompletna katastrofa i z jakichs powodow nie doszlo do
        sfinalizowania akcji pieniadze zostana przeznaczone na szlachetny cel (ja
        osobiscie uwazam ze bedzie to odbudowa Sediny, ale poprosimy o wypowiedz osoby
        ktore wplacily, wspolnie zdecydujemy).

chcemy byc calkowicie klarowni finansowo i bedziemy na bierzaco informowac o
        stanie konta i wszystkich istotnych wydarzeniach.

--

www.forumdlaszczecina.px.pl
      • searover Re: pytanko 01.07.04, 00:55
        Jak juz moi przedmowcy stwierdzili, o kase martwic sie nie nalezy. Forsa jest
        mozliwa do zebrania, w najgorszym przypadku bedzie trwac to dluzej, a jesli na
        prawde wydarzylaby sie katastrofa i akcja upadla, wspolnie zadecydujemy, na
        jaki szlachetny cel ja przeznaczymy.

Sprawa wlasnosci. Nasze plany przewidywaly, ze wlascicielem bedzie
        stowarzyszenie albo wskazany przez niego podmiot, a auto zostanie przekazane
        muzeum w t.zw. depozyt dlugoterminowy. Jestesmy jednak otwarci na wszelkie inne
        propozycje, aby znalezc sie jak najdalej od podejrzen o ewentualne prywatne
        korzysci.
    • searover Korekta "tytułu wpłaty". 01.07.04, 00:48
      Żeby ułatwić zarządzanie kontem, prosimy o wpisywanie w rubryce "tytuł wpłaty"
      na przekazach: "darowizna na zakup samochodu dla Szczecina", a nie "stoewer",
      jak informowalem wczesniej.
      • searover podbijam 01.07.04, 21:37
        W dniu dzisiejszym konto na rzecz sprowadzenia stoewera nie wzbogacilo sie
        nawet o 5 groszy :(
    • franekkk Re: Jest konto bankowe dla akcji sprowadzenia sto 14.07.04, 13:31

ze sobie pozwole zabrac glos

i czy ja o takich sprawach musze pisac? – tylko fedesowcy pamietac mi ze
      krytyka nie sluzy obrazaniu sie i absolutnemu milczeniu (casus prezes, w tym
      miejscu pzdr ;) tylko ewentualnemu wyciaganiu wnioskow

po pierwsze mowcie jednym glosem! a nie raz mike raz tycjan inna raza searover
      i się robi chaos w eterze

po drugie skuter pytal co z wlasnoscia auta i wlasciwie bardzo szczegolowo nie
      edpowiedziano mu. kto bedzie wlascicielem auta? bo o ile sie nie myle obecnie
      stowarzyszenie nie ma osobowosci prawnej. a jesli bedzie mialo to kto bedzie
      jezdzil i na podstawie czyjej decyzji? prezesa? walnego? w czyim garazu bedzie
      stal przed remontem wiec kto za ten majatek by odpowiadal? a co w wypadku
      kolizji podczas transportowania? kto odpowiada cywilnie? to sa drobiazgi o
      które sie mozna nawet na dwie stare piekarnie obrazic
      ja bym przekazal miastu (np. z pompa wybranemu nowemu prezydentowi 2006)

nie mozna nie gdybac, trzeba przegdybac wszystkie mozliwosci

po trzecie i w ogole nie przedstawiono symulacji wydarzen. rachunek w
      nieskonczonosc nie bedzie do dyspozycji, co gdy zebrane 1/3 sumy w pol roku
      albo inne ulamki, lepiej trzymac sie wytyczonego celu ale jesli nie ma planu to
      kto o tym zadecyduje? stowarzyszenie? wlasciciel rachunku? a moze kto ile
      wplacil tyle ma glosow?
      „jakos to bedzie” moze zamknac wiele portfeli!!

po czwarte zalozyc nowy watek (a moze nawet PODFORUM STOEWER!) nadzorowany
      przez gazetowego admina albo kogos waznego z gw (w tym miejscu pazdrawliaju
      laure i jej zupe ;-) czyszczony z niepotrzebnych wpisow. rozlozyc wlasne wplaty
      na 10 lub 5 pln zeby mozna było co 3 dni informowac nowym wpisem: „DZIS NASZE
      KONTO WZBOGACILO SIĘ O KOLEJNA WPLATE!”

po piate wlasnie sie zaczely wakacje! wiec podejrzewam ze odzew ostroznie
      nazywajac chyba lagodniejszy od spodziewanego, zaplanowac konkretna akcje do
      konca pazdziernika wlacznie lub z braku pomyslow dac sobie spokoj do konca
      wrzesnia

i poinformowac gawiedz ile zostalo realnie wplacone bo na deklaracjach nie
      zawsze mozna polegac. kieszen mi sie przedziurawila, musze wybierac stoewer
      albo sedina ;) dajcie mi i innym informacje na podst których mozna podjac
      decyzje

haslo z forever jest cool

temat na tyle konkretny ze sobie pozwole umiescic linki

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13860603
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=6211139
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13835716
      • jottka no 14.07.04, 14:53
        święta racja, co kolega frannek wyłuszcza, ale za podobne teksty skuter został
        spłaszczony, że marudzi :)

a mnie też temat intryguje - dlaczego mam wpłacać na coś, co być może będzie
        czymś, chyba że ktoś, kto mnie zapewnia o swej dobrej woli, nie zdecyduje
        inaczej

jakoś mało przekonujące
    • franekkk Re: Jest konto bankowe dla akcji sprowadzenia sto 15.07.04, 12:10
      haaalo jest tam kto?
      • skuter70 ja jezdem ale pewnie 15.07.04, 12:59
        cie to nie pocieszy
        • jottka Re: ja jezdem ale pewnie 15.07.04, 13:17
          spróbuj uśmiechnąć sie do frannnia, zobaczymy, jak zareaguje
          • skuter70 :))) 15.07.04, 13:20
            ladnie?

a fds musi siem zebrac i obgadac czy warto odpowiadac na glupie pytania
            to troche potrwa
            a jak odpowiedziec to jeszcze inna inszosc
            • jottka Re: :))) 15.07.04, 13:23
              a nie wiem, możliwe, że franekkk właśnie zamarł w zachwycie, zupełnie jak efdees

• forum_dla_szczecina odpowiedz na pytania 19.07.04, 20:02
        franekkk napisał:

> haaalo jest tam kto?

haaaaalo! jestesmy!

1) Glos "Forum dla Szczecina"

Od dzis odpowiedzi na forum, udzielone pod nickiem
        forum_dla_szczecina reprezentuja oficjalne stanowisko
        stowarzyszenia. Wszelkie odpowiedzi pod innym nickiem sa
        prywatnymi wypowiedziami naszych czlonkow.

2) Wlasnosc auta

Celem akcji jest sprowadzenie auta dla miasta. Stoewer
        bedzie prezentowany publicznie mieszkancom i turystom by
        przypominac o chlubnym wkladzie Szczecina w historie
        motoryzacji.
        Docelowo prawnym wlascicielem auta bedzie instytucja
        publiczna, ktorej zostanie ono przekazane - w tym wypadku
        Muzeum.
        Na czas remontu przewidujemy 2 mozliwosci. Obecnie trwaja
        ustalenia.

3) Plan akcji

a) zgromadzenie srodkow na wykupienie stoewera (2700 euro),
        brakujacych czesci (ok. 1300 euro) oraz koszt remontu (ok.
        8000 euro - remont pelny lacznie z silnikiem). Pieniadze beda
        zbierane do skutku. Cala kwota jest relatywnie niska i
        calkowice w zasiegu.
        b) zakup auta i transport do Szczecina
        c) remont
        d) przekazanie muzeum

4) Dzialania informacyjne i marketingowe sa juz zaplanowane
        wspolnie z "Gazeta Wyborcza". Ze wzgledu na okres wakacyjny
        wszystko toczy sie obecnie nieco wolniej.
        Zwazywszy ze od poczatku jednym z podstawowych zalozen
        naszej akcji jest przejrzystosc - bedziemy na biezaco
        informowac o wszelkich istotnych dzialaniach i wydarzeniach,
        a stan konta bedzie podawany, do publicznej wiadomosci.

Pozdrawiamy i zapraszamy do pomocy w naszej akcji!
        Szczecin zasluguje na swojego stoewera!

Stowarzyszenie "Forum dla Szczecina"

Nr konta gdzie mozna wesprzec inicjatywe sprowadzenia
        automobilu do Szczecina:

AGORA S.A.
        ul. Czerska 8/10 Warszawa
        VII Oddział Pekao SA w Warszawie
        nr: 94 1240 1109 1111 0010 0257 4014

Prosimy w rubryce cel bądź tytuł wpłaty wpisywać:
        "darowizna na zakup samochodu dla Szczecina"
        • albert_c podbijam 23.07.04, 13:49
          • searover i co z realizacja deklaracji? 25.07.04, 02:16
            No dobra Panowie i Panie. Podstawowe watpliwosci zostaly wyjasnione i pora
            przejsc do czynow, czyli wplat. Tyle bylo finansowych deklaracji kilka miesiecy
            temu, gdy akcja sie rozpoczynala. Przeciez czlonkowie FdS nie beda pukac do
            drzwi waszych mieszkan. Chcialbym przypomniec, ze Forum dla Szczecina zrodzilo
            sie tutaj, wsrod czytelnikow GW wiec chyba nie o brak zaufania tutaj chodzi?
            • jottka Re: i co z realizacja deklaracji? 25.07.04, 12:59
              searover napisał:

> No dobra Panowie i Panie. Podstawowe watpliwosci zostaly wyjasnione

emmm, z braku skutera pomarudze sobie - odpowiedź udzielona w tym wątku przez
              organ oficjalny 'forumdlaszczecina' brzmi 'trwają ustalenia', a reszta
              niedokładnych informacji pochodzi - zgodnie z waszą deklaracją - od osb
              prywatnych

no to faktycznie wszystko już wiemy :(

> pora przejsc do czynow, czyli wplat. Tyle bylo finansowych deklaracji kilka
              miesiecy temu, gdy akcja sie rozpoczynala.

tzn. w realu? to nie wiem, ale tu we wątku deklaracje są 3, w tym ta alberta
              ponoć zrealizowana, o hspsie nic nie wiem, a tycjan to przecież wasz człowiek -
              i co, nie zapłacił? :) pogonić

> Przeciez czlonkowie FdS nie beda pukac do drzwi waszych mieszkan.

a dlaczemu? część ludzi sie zna i jest na miejscu, akcja stukania do drzwi/
              dręczenia telefonicznego krewnych i znajomych daje nadspodziewane rezultaty

> Chcialbym przypomniec, ze Forum dla Szczecina zrodzilo sie tutaj, wsrod
              czytelnikow GW wiec chyba nie o brak zaufania tutaj chodzi?

tzn. rozumiem, że członkowie fds darzą się wzajemnym zaufaniem? :) a reszta by
              chciała konkretów, bo was nie zna, a informacje sprzeczne się mnożą

• michnik-arms Kto wychodzi ostatni ten płaci rachunek!Uciekać ! 25.07.04, 13:07
                jottka napisała:

> searover napisał:
                >
                > > No dobra Panowie i Panie. Podstawowe watpliwosci zostaly wyjasnione
                >
                >
                > emmm, z braku skutera pomarudze sobie - odpowiedź udzielona w tym wątku przez
                > organ oficjalny 'forumdlaszczecina' brzmi 'trwają ustalenia', a reszta
                > niedokładnych informacji pochodzi - zgodnie z waszą deklaracją - od osb
                > prywatnych
                >
                > no to faktycznie wszystko już wiemy :(
                >
                >
                > > pora przejsc do czynow, czyli wplat. Tyle bylo finansowych deklaracji kil
                > ka
                > miesiecy temu, gdy akcja sie rozpoczynala.
                >
                >
                > tzn. w realu? to nie wiem, ale tu we wątku deklaracje są 3, w tym ta alberta
                > ponoć zrealizowana, o hspsie nic nie wiem, a tycjan to przecież wasz
                człowiek -
                >
                > i co, nie zapłacił? :) pogonić
                >
                >
                >
                > > Przeciez czlonkowie FdS nie beda pukac do drzwi waszych mieszkan.
                >
                > a dlaczemu? część ludzi sie zna i jest na miejscu, akcja stukania do drzwi/
                > dręczenia telefonicznego krewnych i znajomych daje nadspodziewane rezultaty
                >
                >
                >
                > > Chcialbym przypomniec, ze Forum dla Szczecina zrodzilo sie tutaj, wsrod
                > czytelnikow GW wiec chyba nie o brak zaufania tutaj chodzi?
                >
                >
                > tzn. rozumiem, że członkowie fds darzą się wzajemnym zaufaniem? :) a reszta
                by
                > chciała konkretów, bo was nie zna, a informacje sprzeczne się mnożą

Każda inicjatywa tych paru osób napuszonych forumowych , małomiejskich
                intelektualistów z przypadku, zejdzie na psy jak nie włączą się w to firmy
                miejskie lub państwowe. I tak będzie. Jak pomogą podatnicy czyli firmy (może
                ENEA :-) ) to sprawa wybitnej inicjatywy , wybitnego forum dla Szczecina może
                się zrealizować.
                Dyskusje tych uzależnionych od świata wirtualnego i nie mieszczących się w
                świecie rzeczywistym forumowiczów kończą się gdy ktos ma położyć 100 zł (nawet
                10 zł) lub zapłacić rachunek. Przecież oni mają z majątku tylko biblioteczkę z
                czego połowa volumenów pochodzi z zawłaszczonych części księgozbiorów z
                licznych miejsc ich pracy i pseudo działalności społecznej.
                • albert_c podbijam 03.08.04, 15:41
                  • albert_c + 100 PLN 03.08.04, 19:47
                    no Szanowni Forumowicze, wplacac prosze kaske na nasz samochodzik:)

mam tez pytanko do FDS: czy mozecie podac aktualny stan konta? bez znaczenia
                    jaka sumka na nim jest - no trzeba w koncu to ruszyc, malo czasu, szkoda tracic
                    go tym bardziej...

pozdrawiam,
                    albert_c
                    • albert_c Re: + 100 PLN 03.08.04, 19:48
                      zeby bylo jasne: to + 100 PLN przeksiegowalo sie z mojego konta na konto Agory
                      z dopiskiem 'darowizna na zakup samochodu dla Szczecina':)
                      • albert_c HSPS 03.08.04, 19:58
                        jestes juz w Szczecinie?:)

tak sie chcialem przypomniec w sprawie Twego powyszego w tym watku postu:)

no po prostu trzeba akcje w koncu ruszyc;)
                        • albert_c Searover 03.08.04, 20:00
                          budzet domowy juz uporzadkowany?:)

mam nadzieje ze tak, no bo trzeba wzbogacic nieco konto...
                          • albert_c Mike 102 03.08.04, 20:01
                            planujesz w tym miesiacu moze pobyt w naszym pieknym miescie?
                            • mike102 albert, stoewery 03.08.04, 23:03
                              albert_c napisał:

> planujesz w tym miesiacu moze pobyt w naszym pieknym miescie?

czesc!

tak, bede od przyszlego tygodnia. przyjade prosto ze zjazdu stoewerow na rugii.
                              apropos - zachecam do uwaznego czytania GW - rozpoczelismy cykl przegladu
                              automobili. 2 x w tygodniu nowy model!
                              • albert_c Re: albert, stoewery 04.08.04, 08:30
                                mike102 napisał:

> albert_c napisał:
                                >
                                > > planujesz w tym miesiacu moze pobyt w naszym pieknym miescie?
                                >
                                > czesc!
                                >
                                > tak, bede od przyszlego tygodnia. przyjade prosto ze zjazdu stoewerow na
                                rugii.

* no panie Mike, odezwe sie na pewno - zarezerwuj sobie czas na male co nieco i
                                wez zdjecia jak juz bedizes mial z tego zjazdu:) lun na CD jakbys mogl
                                podrzucic...

> apropos - zachecam do uwaznego czytania GW - rozpoczelismy cykl przegladu
                                > automobili. 2 x w tygodniu nowy model!

* z wielka uwaga sobie poczytam!
                                dzis juz przegladalem, ale chyba to jeszcze nie dzis...
                              • vojciech Re: albert, stoewery 05.08.04, 18:38
                                mike102 napisał:

> tak, bede od przyszlego tygodnia. przyjade prosto ze zjazdu stoewerow na rugii.

Oczywiście nie muszę Ci chyba mówić: ZRÓB DUŻO ZDJĘĆ!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka