Dodaj do ulubionych

Skladka na SLD

30.06.04, 09:36
trzeba zauwazyc ze na opolszczyznie mamay do czynienia z mechanizmem
identycznym jak z rywinem i nawet te same osoby sie przewijaja. to juz typowa
mafia. partia finansowana z lapowek. chyba juz niedlugo dobiora sie do
pierwszego macho co to uz skonczyl.
arykulik:

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2156456.html
pozdrawiam blackexit
Obserwuj wątek
    • Gość: rzeźnik Re: Skladka na SLD IP: 62.29.137.* 30.06.04, 09:42
      Przez takich jak oni cierpią tacy jak ja!
      • ja_aska Re: Skladka na SLD 30.06.04, 09:44
        a tą razą o co ci bleki chodzi? znowu o księciunia? czuję zazdrość, zawiść i
        różne takie!!!!!
        • blackexit Re: Skladka na SLD 30.06.04, 09:46
          ja_aska napisała:

> a tą razą o co ci bleki chodzi? znowu o księciunia? czuję zazdrość, zawiść i
          > różne takie!!!!!

kto to jest ksieciunio? osobiscie pozdrawiam toldiego. o co chodzi mzoesz
          przeczytac w artykule w wyborczej albo na onecie jesli nie zapoznalas sie
          jeszcze z ostatnim nie. pozdrawiam blackexit
          • Gość: rzeźnik Re: Skladka na SLD IP: 62.29.137.* 30.06.04, 09:51
            Blek. Chyba cały Szczecin wie kto to księciunio. Darek W.
            • blackexit Re: Skladka na SLD 30.06.04, 09:55
              Gość portalu: rzeźnik napisał(a):

> Blek. Chyba cały Szczecin wie kto to księciunio. Darek W.

no to teraz i ja wiem. tez wspaniala postac loklanego sld. pozdrawiam blackexit
    • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 30.06.04, 09:47
      Brawo widzę żę kolega sprawny detektyw prokurator i sędzia w jednej osobie już
      wydał wyrok
      • ja_aska Re: Skladka na SLD 30.06.04, 09:54
        jak to było? sędzia dredd?
        • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 30.06.04, 09:57
          sędzia dreed batman supermen itd w jednej osobie
      • blackexit Re: Skladka na SLD 30.06.04, 09:58
        Gość portalu: ktosik napisał(a):

> Brawo widzę żę kolega sprawny detektyw prokurator i sędzia w jednej osobie
        już
        > wydał wyrok

:) poczekajmy cierpliwie. ja tylko przytoczylem kolejna soprawe z udzialem
        milosciwie panujacej nam partii robotniczej i jej prominentnych
        przedstawicieli. chyba te instytucje maja ostatnio sporo zajec. ale skoo
        prowokujes zmnie z wysokiego urzedu to zaraz bedzie cos i dla ciebie
        specjalnie. pozdrawiam blackexit
        • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 30.06.04, 10:07
          co ty się czepiłeś tego urzędu poglądy mam jakie mam i urzęd nie ma nic do nich
          • blackexit Re: Skladka na SLD 30.06.04, 10:15

> co ty się czepiłeś tego urzędu poglądy mam jakie mam i urzęd nie ma nic do
            nich

a ma moj drogi. poczytaj ustawke nie bede potepial za pisanie w pracy bo nie ty
            jeden tak robisz ale urzednik sluzby cywilenj w urzednie nie ma pogladiow jest
            tabula rasa. a ze pochodzisz z tego zaciagu do pracy w uw ktory pochodzi z
            mlodziezowki sld to ja wiem i potepiam. jak tam konkursik? proponuje w ramach
            nowego kursu na przyzwoitosc zaczac sie logowac i nie swiecic po oczach.
            pozdrawiam blackexit
            • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 30.06.04, 10:21
              Tabula rasa jest przy wydawaniu decyzji, nie przy pyskówkach na forum.
              Rozumiwm, że ty logujesz się by nie świecić?
              • blackexit Re: Skladka na SLD 30.06.04, 10:22
                Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Tabula rasa jest przy wydawaniu decyzji, nie przy pyskówkach na forum.
                > Rozumiwm, że ty logujesz się by nie świecić?

czarny kolor nie swieci. jest czarny gleboki i smutny. pozdrawiam blackexit
                • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 30.06.04, 10:26
                  Tak jak twoje poglądy... (no może bez tej głębokości)
                  • blackexit Re: Skladka na SLD 30.06.04, 10:31

> Tak jak twoje poglądy... (no może bez tej głębokości)

czy poglady moga byc czarne i smutne? ja mimo wszystko jesli chodzi o panstwo
                    polskie jestem optymista. przezylo sie i zabory i hitlera i twoich kolesi
                    czerwonych przez 50 lat nawet milera sie przylo to i przezyje malych
                    domoroslych cwaniaczkow lokalnych. pozdrawiam blackexit
                    • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 30.06.04, 10:48
                      Zapomniałeś o twoich czarnych kolesiach. No ale czerwonym nie wolno
                      wspominać "wspaniałych rządów" bo to jest "a aws..."
                      • tuner Re: Skladka na SLD 01.07.04, 10:15

> Zapomniałeś o twoich czarnych kolesiach. No ale czerwonym nie wolno
                        > wspominać "wspaniałych rządów" bo to jest "a
                        aws...">>>>>>>>>>>

Nieważne,że jesteśmy złodziejami,nieważne,że jesteśmy niekompetentni i
                        skorumpowani,nieważne że kolesiostwo nasze przybrało wymiar
                        karykaturalny,nieistotne,że nasi prominentni działacze zamieszani są w
                        największe afery.Istotne jest tylko,że w AWS-ie też kradli!
                        • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 10:19
                          to nie oto chodzi oczywiście trzeba tępić wszelkie przejawy kombinatorstwa z
                          każdej strony bez różnicy ale nie można rzucać się na SLD za wszystko złego co
                          ma miejsce w naszym kraju ponieważ wiele rzeczy zostawiła stara władza o czym
                          oczywiście ludzie już nie pamiętają czego dowodem jest wybór Buzka do
                          Parlamentu Europejskiego
            • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 30.06.04, 10:21
              nie jestem pracownikiem urzedu wojewódzkiego i nie jestem w korpusie służby
              cywilnej widzę że bardzo szybko wydajesz osądy jak zwykle w budynku tym
              funkcjonują jeszcze inne instytucje i nie jestem z żadnego zaciągu pomawiać
              możesz koloegów z wyborczej o małą staranność w docieraniu do faktów co
              zresztom sam też robisz pozdrawiam
              • blackexit Re: Skladka na SLD 30.06.04, 10:27

> nie jestem pracownikiem urzedu wojewódzkiego i nie jestem w korpusie służby
                > cywilnej widzę że bardzo szybko wydajesz osądy jak zwykle w budynku tym
                > funkcjonują jeszcze inne instytucje i nie jestem z żadnego zaciągu pomawiać
                > możesz koloegów z wyborczej o małą staranność w docieraniu do faktów co
                > zresztom sam też robisz pozdrawiam

nie wiem kiedy pomawialem kolegow z gw i o co. chetnie poslucham jak mi
                przypomnisz. jedyna instytucja ktora nie jest w sluzbie cywilnej w uw jest pan
                wojewoda i wicewojewoda no i stolowka. plus urzad marszalkowski ale ten zdaje
                mi sie nie bylby podlaczony do serwera uw. jak dred sie spisal?
                pozdrawiam blackexit
                • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 30.06.04, 10:30
                  terenowy bank danych zakład obsługi administracji inspekcja handlowa nadzór
                  budowlany i inne i wszyscy korzystają z tego samego serwerawidzę że twoja
                  wiedza jest bardzo ograniczonapanie detektywie
                  • blackexit Re: Skladka na SLD 30.06.04, 10:32

> terenowy bank danych zakład obsługi administracji inspekcja handlowa nadzór
                    > budowlany i inne i wszyscy korzystają z tego samego serwerawidzę że twoja
                    > wiedza jest bardzo ograniczonapanie detektywie

ok moj drogi. ale dred wie ze wszytkie one sa w ramach sluzby cywilnej :)
                    zacznij sie logowac. ja cie prosze. pozdrawiam blackexit
                    • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 30.06.04, 10:36
                      coś ci się pomieszało żaden nie jest jak nie wieżysz zapraszam po informację
                      Wały Chrobrego 4 i jak jesteś taki pewny to poczytaj ustawę wszechwiedzący
                      • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 08:00

> coś ci się pomieszało żaden nie jest jak nie wieżysz zapraszam po informację
                        > Wały Chrobrego 4 i jak jesteś taki pewny to poczytaj ustawę wszechwiedzący

wlasnie zapraszam do czytania ustawy albo przegldania usc.gov.pl. wszystkie te
                        instytucje podlegaja sluzbie cywilnej. ale to ze o tym nie wiesz a jak mowisz
                        pracujesz w jednej z nich mnie osobiscie przeraza to oznacza ze ktos kto ci
                        zalatwial robote nawet nie poinformowal cie jaki robicie przekret a samemu nie
                        chcialo ci sie zainteresowac. zenada. pozdrawiam blackexit
                        • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 08:11
                          to ty mnie przerażasz podja artykuł w którym jest napisane że Terenowy Bank
                          Danych czy Zakład Obsługi Administracji należy do służby cywilnej człowieku po
                          prostu kłamiesz a może Urząd Marszałkowski to też słurzba cywilna (choć tam nie
                          pracuje) nie maż pojęcia o czym mówisz ty chyba naprawdę jesteś z wyborczej
                          • rotax Re: Skladka na SLD 01.07.04, 08:19
                            ktosik pisze do blackexita:

> to ty mnie przerażasz

A Ty mnie przerażasz nieznajomością zasad ortografii. W pismach urzędowych też
                            tak piszesz?

--
                            Molim Was wszystkich kruha
                            rotax
                            • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 08:26
                              na szczęście mam worda a błędy spowodowane są dysleksją jeśli wiesz co to jest
                              • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 08:47

> na szczęście mam worda a błędy spowodowane są dysleksją jeśli wiesz co to jest

dysortografia jak juz. wiem cos o tym.z dyslekcja jednak nie powinienes
                                pracowac w urzedzie. pozdrawiam blackexit
                                • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 08:56
                                  dysleksja dyskortografia jest jednym z jej rodzajów tak jak dyskgrafia ( znów
                                  pokazujesz swą niewiedze) a dlaczego miał bym nie pracować jak mogą pracować
                                  ludzie z większymi przypadłościami a to nie przeszkadza mi w życiu tylko musze
                                  bardziej uważać jak coś piszę a swoim kompetencjom nie ma nic do zarzucenia jak
                                  i moi przełożeni a ty po prosty wprowadzasz dyskryminację ( wiem
                                  homoseksualiści żydzi itp też nie powinni pracować)
                                  • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 09:06

> dysleksja dyskortografia jest jednym z jej rodzajów tak jak dyskgrafia ( znów
                                    > pokazujesz swą niewiedze)

pokaz mi swoja wiedze i powiedz co to jest dyskgrafia cos z dyskietkami?

a dlaczego miał bym nie pracować jak mogą pracować
                                    > ludzie z większymi przypadłościami

to fakt i to jest wlasnie problem.

a to nie przeszkadza mi w życiu tylko musze bardziej uważać jak coś piszę a
                                    swoim kompetencjom nie ma nic do zarzucenia jak
                                    >
                                    > i moi przełożeni a ty po prosty wprowadzasz dyskryminację ( wiem
                                    > homoseksualiści żydzi itp też nie powinni pracować)

chlopie. 1. pisalem ze mam podobny probblem. 2.e ma to nic wspolnego z
                                    dyskryminacja. ja nie specjalnie wierze w te cuda. umiesz pisac nadajesz sie na
                                    urzednika, nie umiesz nie nadajesz sie. to tak jakby dyskryminacja bylo
                                    zabranianie gluchoniemym prowadzic audycji radiowej. pozdrawiam blackexit
                                    • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 09:16
                                      A ty gdize pracujesz, skoro masz takie same problemy? Ci 100 inni mieli gorsze?
                                      Nie dość, że jestes prawicowym oszołomeem, to do tego rasistą i ksenofobem.
                                      Rodzina Radja Maryja?
                                      • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 09:37

> Nie dość, że jestes prawicowym oszołomeem, to do tego rasistą i ksenofobem.
                                        > Rodzina Radja Maryja?

ty co niedorozwiniety? nie jestem prawicowcem,nie jestem ksenofobem tym
                                        bardziej rasista! zaloz czapke na ta lysa lepetyne bo chyba za duzo slonca
                                        dzisiaj. pozdrawiam blackexit
                                        • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 09:41
                                          Łysi o ile wiem sa twoi koledzy z Młodziezy Wszechpolskiej. Może sam tez
                                          włosków nie masz? Powiadasz, że ksenofobem nie jestes hmmmm... A co powiesz o
                                          Rosjanach, Chińczykach, Koreańczykach z północy, Kubańczykach i Wietnamczykach?
                                          • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 09:48

Powiadasz, że ksenofobem nie jestes hmmmm... A co powiesz o
                                            > Rosjanach, Chińczykach, Koreańczykach z północy, Kubańczykach i
                                            Wietnamczykach?

ciekawe czemu wybrales akurat te narody. raczej nie wypowiadam sie o narodach
                                            chociaz wiem ze maja jakies cechy narodowe istnieja. wypowiem sie konkretniej
                                            tylko o rosjanach reszty nie spotkalem osobiscie wiec ciezko powiedziec. tak
                                            czy inaczej mysle ze zgodzisz sie ze mna ze przynalezy im sie prawo do zycia w
                                            wolnosci jak kazdemu. wladze tych krajow wlacznie z rosja ( zwylaczeniem
                                            witnamu) to rezimy ludobojcze przy milecznieu swiata daje to niemily obraz. co
                                            do samych rosjan to wcale ni pija tyle co sie mysli przynajmniej mlodzi i
                                            wyksztalceni ludzie. maja ciagle jakis kult wladzy i potrafia sobie wieszac
                                            portrety puttina czy jelcyna w domu i nieracjonalnie oburzaja sie na
                                            nieprzychylen prezydentowi komentarze wiec jakis tam kult jednostki pozostal.
                                            maja klopoty z higiena. dobrze nadaja sie do zabawy, lubia spiewac. tyle o
                                            zwyklych ludziach bo jak mowie o wladzach tych panstw zdanie mam absolutnie
                                            negatywne. chyba w przeciwienstwie do ciebie nieprawdaz? pozdrawiam blackexit
                                            • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 09:53
                                              Nie prwadaż. Chyba nikt na tym forum nie ma ju z wątpliwości, że blackexit to
                                              ksenofob?
                                    • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 09:19
                                      spłycasz problem nie każdy urzednik pisze przemówienia do czego z pewnością
                                      jest potrzebny ładny styl oraz bezbłędna ortografia a dyskgrafia polega na
                                      przestawianiu oraz zammienianiu liter
                                      • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 09:42

> spłycasz problem nie każdy urzednik pisze przemówienia do czego z pewnością
                                        > jest potrzebny ładny styl oraz bezbłędna ortografia a dyskgrafia polega na
                                        > przestawianiu oraz zammienianiu liter

dysgrafia. poza tym ty masz chyba dysortografie nie dysgrafie mozliwe ze masz
                                        tez dysleksje. z dysgrafia w zasadzie nie umialbys w ogole pisac.
                                        pozdrawiam blackexit
                                        • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 09:47
                                          Mądrala black zna się na wszystkim, jak widze. Dysgrafia to nie analfabetyzm. Z
                                          dysgrafią popełniasz w puisaniu tzw. usterki. To jest np przestawianie liter,
                                          dodawanie bądź "zjadanie".

A skoro wytykasz błędy innym choć sam je popełniasz, to oprócz tego, ze jesteś
                                          prawicowym rasistą i ksenofobem, to jeszcze hipokrytą.
                                          • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 09:53

> Mądrala black zna się na wszystkim, jak widze. Dysgrafia to nie analfabetyzm.
                                            Z
                                            >
                                            > dysgrafią popełniasz w puisaniu tzw. usterki. To jest np przestawianie liter,
                                            > dodawanie bądź "zjadanie".

mysalem ze to dyskgrafia. wezmy wszyscy slowniczki do reki i wyrazow obcych i
                                            ortograficzne i przestanmy juz o tym gadac.

jesteś
                                            > prawicowym rasistą i ksenofobem, to jeszcze hipokrytą.

ty jestes milutkim socjaldemokrata moja ulubiona lysa przytulanka.
                                            pozdrawiam blackexit
                                            • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 09:56
                                              A na koniec wygląda na to, że jestes gejem. Za to akurat cię cenię. Tylko mów o
                                              tym otwarcie.

Najpierw splułes ktosika, za to ze nieprecycyjnie nazwał przypadłośc, a kiedy
                                              okazuje się, że sam gówno wiesz. To wtesy "przestańmy o tym gadać". Hipokryta...
                                              • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 09:58

> A na koniec wygląda na to, że jestes gejem. Za to akurat cię cenię. Tylko mów
                                                o
                                                >
                                                > tym otwarcie.

zanim cos do mnie napiszesz puknij sie raz leko w lysa lepetyne. nie jestem
                                                gejem. niestety a moze na szczescie. pozdrawiam blackexit
                                                • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 10:06
                                                  Oj chyba trafiłem w czułą strunkę:)))) Pamietasz American Beuty (czy jak to się
                                                  piszę)?
                              • Gość: Ana czyżby ktosik? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 14:08
                                hmmm,błędy identyczne jak u xyz..,ton wypowiedzi również.tłumaczenie dysleksją
                                takie samo(nieprawdziwe).czyżby...?
                                • Gość: XYZ Re: czyżby ktosik? IP: 212.14.0.* 01.07.04, 14:15
                                  Zbyt daleko idące podejrzenie. Różne IP. Błędy popełniam inne. Ja sie
                                  tłumaczyłem dysortografią.

dysleksją
                                  > takie samo(nieprawdziwe).
                                  O to z jakiego powodu nie znam ortografi? No wyzyj sie:
                                  Idiota, nieuk, tak?
                                  Czyżby ana to po prostu rrado? Malutki rozumek jak u niego. Mniemanie o sobie
                                  na poziomi Himalajów, poglądy zbliżone do Młodziezy Wszechpolskiej... czyżby?
                                  • Gość: Ana Re: czyżby ktosik? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 14:22
                                    z jakiego powodu nie umiesz poprawnie posługiwać się językiem,sam wiesz
                                    najlepiej(osobiście podejrzewam wagary).nie mam jednak zamiaru dyskutować z
                                    tobą na temat popełnianych przez ciebie błędów(kiedyś nawet obiecałam,że
                                    przestanę na nie publicznie zwracać uwagę.nie kopie się leżacego).jedno jest
                                    pewne:cnoty z nieuctwa nie uczynisz...
                                    • Gość: XYZ Re: czyżby ktosik? IP: 212.14.0.* 01.07.04, 14:29
                                      To ciekawe spostrzeżenie. Godne rrado. To musisz byc ty:). Ten sam Styl i
                                      Poziom. Pa pa.
                                    • Gość: ktosik Re: czyżby ktosik? IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 14:59
                                      muszę zareagować prosta kobieto na swoje upośledzenie mam dokumenty wystawione
                                      przez psychologa i żadna forumowiczka nie bedzie zarzucała mi kłamstwa a
                                      doszkoły chodziłem pilnie i skończyłem dobry ogólniak w szczecinie a pani od
                                      polskiego zwalniała mnie z dyktand a jak to tobie nie wystarczy to rzuć sie w
                                      gówno
                                      • Gość: Ana Re: czyżby ktosik? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 16:26
                                        w to akurat,"że masz dokumenty na swoje upośledzenie"akurat nie wątpię,a nawet
                                        serdecznie ci współczuję.natomiast zdziwił mnie fakt,że braki w wykształceniu
                                        tłumaczysz chorobą,której nazwy nie znasz.w gówno rzucać się nie
                                        zamierzam,niezależnie od twoich stosunków z panią od polskiego.jedno
                                        pewne:wzięła kasę za nic.pozdrawiam i zdrówka życzę,kto-siku.
                                        • Gość: ktosi Re: czyżby ktosik? IP: *.szczecin.uw.gov.pl 02.07.04, 07:40
                                          kobieto puchu marny
                          • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 08:46

> to ty mnie przerażasz podja artykuł w którym jest napisane że Terenowy Bank
                            > Danych czy Zakład Obsługi Administracji należy do służby cywilnej człowieku
                            po
                            > prostu kłamiesz a może Urząd Marszałkowski to też słurzba cywilna (choć tam
                            nie
                            >
                            > pracuje) nie maż pojęcia o czym mówisz ty chyba naprawdę jesteś z wyborczej

niedawno dodawales jeszce inspekcje handlowa i nadzor budowlany co sie stalo ze
                            ich odjales? o marszalkowskim pisalem sam. pozdrawiam blackexit
                            • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 08:51
                              nie będę wymieniał wszystkich instytucji za każdym razem a za słówka mnie nie
                              łap bo tym jeszcze bardziej pokazujesz swą niewiedze jak brak argumentów to
                              chwytamy się mało ważnych szczegółów
                        • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 08:20
                          Napisze tak:
                          Art. 2.
                          1. Korpus służby cywilnej tworzą pracownicy zatrudnieni na stanowiskach
                          URZĘDNICZYCH w:
                          1)Kancelarii Prezesa Rady Ministrów,
                          2)urzędach ministrów i przewodniczących komitetów wchodzących w skład Rady
                          Ministrów oraz urzędach centralnych organów administracji rządowej,
                          3)urzędach wojewódzkich oraz innych urzędach stanowiących aparat pomocniczy
                          terenowych organów administracji rządowej podległych ministrom lub centralnym
                          organom administracji rządowej,
                          4)Rządowym Centrum Studiów Strategicznych,
                          5)komendach, inspektoratach i innych jednostkach organizacyjnych stanowiących
                          aparat pomocniczy kierowników zespolonych służb, inspekcji i straży
                          wojewódzkich oraz kierowników powiatowych służb, inspekcji i straży, chyba że
                          odrębne ustawy stanowią inaczej,
                          6)(1)
                          7)(2)
                          zwanych dalej "urzędami".
                          1a. (3) Korpus służby cywilnej tworzą także wojewódzcy, powiatowi i graniczni
                          lekarze weterynarii oraz ich zastępcy.
                          2. Prezes Rady Ministrów, w drodze rozporządzenia, określa:
                          1)grupy stanowisk urzędniczych,
                          2)wykaz stanowisk w poszczególnych grupach,
                          3)kwalifikacje zawodowe pracowników wymagane do wykonywania pracy na
                          stanowiskach urzędniczych, w zakresie nie uregulowanym w przepisach
                          szczególnych.
                          3. Stanowiska urzędnicze w urzędach mogą zajmować także osoby oddelegowane na
                          podstawie odrębnych przepisów do wykonywania zadań poza jednostką
                          organizacyjną, w której są zatrudnione.
                          4. Prawa i obowiązki członków korpusu służby zagranicznej oraz zasady
                          organizacji i funkcjonowania tej służby określa odrębna ustawa.

Żenada black, to twoje wypowiedzi. Nie masz bladego pojęcia czym jest służba
                          cywilna, nie znasz i nie rozumiesz przepisów, które to regulują. Udajesz
                          mądralę i znawcę temat, a tak na prawdę gów...no wiesz, jeszcze mniej
                          rozumiesz, za to dużo krzyczysz. Zwróć uwagę na pewien mały szczegół, ustawa o
                          służbie cywilnej nie reguluje spraw "instytucji" i żadna instytucja pod tą
                          ustawę nie podlega. Każda z nich jest regulowana przez przepisy odrębne. Ustawa
                          o SC reguluje sprawy związane z pracownikami zatrudnionymi w tych instytucjach.
                          Pracownikami na STANOWISKACH URZEDNICZYCH. Do których nie zalicza się tzw.
                          personel pomocniczy. Ale prawicowe oszołomy potrafią spluć każdego nie mając
                          nawet cienia racji. To ty rado. Gówno, wiesz, gówno rozumiesz, plujesz. Żenada.
                          • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 08:54

> Napisze tak:
                            > Art. 2.

ciesze sie ze przyszedles z bratnia pomoco mlodszemu towarzyszowi. wiecie jak
                            zachowac sie w kolektywie i za to bedziecie nagrodzeni. po samokrytyce
                            oczywiscie. co do reszty to moze przeczytaj jeszcze raz to co zapodales z
                            ustawki:

3)urzędach wojewódzkich oraz innych urzędach stanowiących aparat pomocniczy
                            terenowych organów administracji rządowej podległych ministrom lub centralnym
                            organom administracji rządowej,

5)komendach, inspektoratach i innych jednostkach organizacyjnych stanowiących
                            aparat pomocniczy kierowników zespolonych służb, inspekcji i straży
                            wojewódzkich oraz kierowników powiatowych służb, inspekcji i straży, chyba że
                            odrębne ustawy stanowią inaczej,

mi to wszystko jedno co koles robi jesli jest to praca zdobyta uczciwie a nie
                            zalatwiona przez kolegow partyjniakow czy ciocie. (mowa tylko o pracy za
                            pieniadze podatnika nie firmach prywatnych). inna rzecz to przerazajace w tak
                            mlodym wieku uzaleznienei od pratyjniactwa. slepe zapatrzenie jak za dawnych
                            dobrych czasow. ale cos w tym jest jak pisal kiedys pan wijas on wszytko
                            zawdziecza pratii. nie umiejetnosciom wiedzy wyksztalceniu uparciu a partii
                            wlasnie. pozdrawiam blackexit
                            • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 08:58
                              obrażasz mnie chłopie jakie partyjniactwo że bronię swych przekonań
                              • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 09:03

> obrażasz mnie chłopie jakie partyjniactwo że bronię swych przekonań

nie ma co sie obrazac ja mowie o jakims absolutnym zapatrzeniu w partie
                                przewodniczke u ktorej wisi sie na klmmace to jest chore i nienormalne. ja ma
                                oczywiscie swoje poglady polityczne ale nigdy bym nie bronil jakiejs partii
                                (nawet uw i po) w tak slepy i poroniony sposob. no ale twoja sprawa skoro
                                jeszcze sie nie rozczarowales to tym bolesniejsze to bedzie.
                                pozdrawiam blackexit
                                • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 09:14
                                  nie bronie ślepo nie mam takiego zamiaru tylko denerwują mnie ludzie, którzy
                                  potrafia tylko krytykować nie zgłębiajac problemu myślisz że bronił bym
                                  starachowice opole czy jaskiernie. Ale są pewne zasady nie skazywanie kogoś bez
                                  bez wyroku sądowego. A Napieralskiego będę bronił bo jest moim przyjacielem
                                  (dokładnie przyjacielem) i wiem ile on pracuje głównie kosztem rodziny (żony i
                                  małej córeczki) z którymi widuje sie bardzo żadko. Oczywiście dostaje za to
                                  pieniądze może i za duże to jest kwestia dyskusyjna ale podziwiam go jako
                                  młodego człowieka, który do czegoś doszedł swym uporem i pracą tak pracą a ty
                                  byś widzsz w nim afeżyste, który jest doradcą wojewody niby nic nie robi a to
                                  nie prawda a tak apropos ty też robisz troche błędów i wcale nie uważam że
                                  powinienneś stracic pracę bo z pewnością też jesteś biurwą dlatego sie logujesz
                                  • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 09:36

> nie bronie ślepo nie mam takiego zamiaru tylko denerwują mnie ludzie, którzy
                                    > potrafia tylko krytykować nie zgłębiajac problemu myślisz że bronił bym
                                    > starachowice opole czy jaskiernie. Ale są pewne zasady nie skazywanie kogoś
                                    bez bez wyroku sądowego.

ok ale nie na tak wysokich stanowiskach to jest standard swiatowy sa
                                    watpliwosci sa zarzuty odchodzisz do czasu wyjasnienia sprawy lub zostajes
                                    zodsuniety. jasno zapowiedzial to teraz belka i mma nadzije ze z tego sie
                                    wywiaze. o wyroku na jaskiernie to ja tez nie slyszalem podobnie ze
                                    starachowicami. a jednak cos sie ruszylo tylko jak mowil belka powinno to
                                    nastapic jeszcze zanim napisala o tym prasa bo panstwo ma sluzby ktore maja
                                    chronic jego interesy. o trwaniu milera przy naumanie i lapisnkim jaubowskiej
                                    itd nie wspomne.

A Napieralskiego będę bronił bo jest moim przyjacielem
                                    > (dokładnie przyjacielem)

bardzo fajnie ale tu gdzie jest interes panstwa administracja panstwowa tu nie
                                    ma miejsca na przyjaznie. doskonale wiesz jak wyglada (wygladala?) jego praca
                                    jako doradcy. dosklonale wiesz ze konkretnie caly urzad moze doradzic i to o
                                    wiele bardziej kompetentnie i w ramach swoich obowiazkow sluzbowych. te 100 tys
                                    to zmarnowane pieniadze na goascia kroty w pracy sie w zasadzie nie pojawial.
                                    skoro sie przyjaznicie to idzice na piwo na dziewczynyki w szachy pograjcie
                                    urzad panstwowy to nie ejst miejsce na kolesuiostwo a powinno byc miejsce pracy
                                    dla najlepszych wylonionych w ramach uczciwego konkursu.

i wiem ile on pracuje głównie kosztem rodziny (żony i
                                    > małej córeczki) z którymi widuje sie bardzo żadko.

juz sie rozuczulilem. ile glodnych malych coreczek ze szczecina mozna nakarmic
                                    za 100 tys zl? a ile w posce za 2 mln? mowimy jeszcze o lewicy i
                                    socjaldemokracji czy juz o chorej skorumpoewanej partii wladzy, ktrej jedyna
                                    ideologia i programem jest kasa kolega synekura.

a tak apropos ty też robisz troche błędów i wcale nie uważam że
                                    > powinienneś stracic pracę

z baledy bilem sie juz w piersi. nigdy mi sie nie zdarzaja gdy pracuje. mam
                                    nadzije ze tobie rowniez. popzdrawiam blackexit
                                    • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 10:16
                                      oj czepiłeś się tego doradzania wcale nie było tego sto tysięcy a miesięcznie
                                      na ręke dostaje około 2,5 tyś doradca jest funkcja polityczna to jest oczywiste
                                      wiec w zasadniczym stopniu różni się od urzędników a ja nie czyje się i nie
                                      jestem skorumpowany
                                      • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 10:24

> oj czepiłeś się tego doradzania wcale nie było tego sto tysięcy a miesięcznie
                                        > na ręke dostaje około 2,5 tyś doradca jest funkcja polityczna to jest
                                        oczywiste
                                        >
                                        > wiec w zasadniczym stopniu różni się od urzędników a ja nie czyje się i nie
                                        > jestem skorumpowany

a czy ja do ciebie mowilem ze ejstes skorumpowany? wyborcza podala na podstawie
                                        jego oswiadczenia majatkowego 100 tys to trzymajmy sie 100 tys. i nie machaj
                                        lapka ze sie czepiles ale pomysl czy to sa dobrze wydane pieniadze podatnika.
                                        100 tys to juzjest sporo a w skali kraju (bo to nas najbardziej interesuje) to
                                        sa pieniadze ogromne. to nie jest lewica a pasozytnica. pozdrawiam blackexit
                                        • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 10:27
                                          ośiadczenia to czemu napisali że zarobił tyle przez dwa lata i chyba doliczyli
                                          mu jeszcze diete radnego
                                          • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 10:48

> ośiadczenia to czemu napisali że zarobił tyle przez dwa lata i chyba
                                            doliczyli
                                            > mu jeszcze diete radnego

diety mu nie doliczyli doliczyli nagrody. to nie jest bardzo istotne czy mowimy
                                            o 2,5 tys miesiecznie co dla ciebie jest niewiele czy o 2,5 zl. to sa pieniadze
                                            panstwa. jesli jakas prywatna fiorma (nie zch police) ma zamiar trzymac kogos
                                            na etacie to moze dac mu i 25 tys zl i mi nic do tego jesli sa to pieniadze
                                            podatnika w tak okropny sposob zawlaszczone i zmarnowane to to zatrwaza.
                                            pozdrawiam blackexit
                                            • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 10:52
                                              a czy czytałeś jego zakres kompetencji oraz obowiązków oraz forme zatrudnienia
                                              oraz chodziłeś za nim że wiesz że nic nie robił czy tak ślepo wierzysz wyborczej
                                            • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 10:52
                                              Ale myncowy przydupas u Magazyniera cię nie zatrważa? No cóż. Bliższa koszula
                                              ciału. Hipokryta.
                                              • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 11:20

> Ale myncowy przydupas u Magazyniera cię nie zatrważa? No cóż. Bliższa koszula
                                                > ciału. Hipokryta.

samo sobiscie towarzyszu wkleilem post pt dwor jurczyka na ten wlasnie temat.
                                                inna rzeczz ejurczyk sprawuje swoja funkcje tylko i wylacznie dzieki poparciu
                                                sld i wspominanego tu pana napieralskiego. pozdrawiam blackexit
                                                • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 11:23
                                                  o widzę że kolega ma jakieś świerze wieści o koalicji w mieście
                                                  • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 11:28

> o widzę że kolega ma jakieś świerze wieści o koalicji w mieście

nie ma w tym nic nowego sojusz trwa od piwrwszej kadencji jurczyka co bylo
                                                    ladnych pare lat temu. pozdrawiam blackexit
                                                  • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 11:31
                                                    oj kolego widze że mało orientujesz sie w meandrach polityki a teraz i wtedy to
                                                    zupełnie inne sprawy, których nie należy porównywać
                                                  • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 11:47

> oj kolego widze że mało orientujesz sie w meandrach polityki a teraz i wtedy
                                                    to
                                                    >
                                                    > zupełnie inne sprawy, których nie należy porównywać

oczywiscie zupelnie inne sprawy. pozdrawiam blackexit
                                                  • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 11:45
                                                    Powołaniem doradcy Mynca (guru AL) na doradcę Magazyniera to chyba Kolaicja PO
                                                    z NRS? Czy tylko SLD wchodzi w koalicję zawsze wtedy, gdy zagłosuje inaczej
                                                    niz chciałby black?
                                                  • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 11:51

> Powołaniem doradcy Mynca (guru AL) na doradcę Magazyniera to chyba Kolaicja
                                                    PO

a co ma mync do po? watpisz w szczerosc intencji odwolania jurczyka przez po?
                                                    porownaj ich wklad i wklad sld i bedzies zmial odpowiezdz jaka jest koalicja.
                                                    pzodrawiam blackexit
                                                  • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 12:03
                                                    Odpowiedzią jest powołanie doradcy Mynca polityka PO. Szefa Stargardzkiego TBS
                                                    powołanego tam przez prezydenta z PO pana Pajora. Może byc nia sprawa SITY
                                                    gdzie PO poparło Jurczyka. Bardzo watpię w szczerość PO. Od dawna to pisałem,
                                                    to nie sprawa Jurczyka, a konflikt Nitrasa i Litwińskiego. Nitras przegrał, a
                                                    doradca Mynca do Urzędu. Kolaicja:)
                                                  • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 12:10
                                                    PO nie bedzie dyktować warunków SLD i zmuszać go do poparcia swego projektu
                                                    nagłaśniając całą swrawę i głośno krzycząc myślisz że chłopcy litwińskiego
                                                    wyskoczyli by z czymś takim gdyby ich poparcie oscylowało w granicach progu
                                                    wyborczego
                                                  • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 12:21

myślisz że chłopcy litwińskiego
                                                    > wyskoczyli by z czymś takim gdyby ich poparcie oscylowało w granicach progu
                                                    > wyborczego]

mowisz o po parti ktora w szczecinie zdobyla ostatnio ponad 30 proc?
                                                    pozdrawiam blackexit
                                                  • Gość: ktosik Re: Skladka na SLD IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 12:24
                                                    chłopie coś ciężko kapuje mówiłem o hipotetycznej sytuacji gdyby oscylowali to
                                                    czy byli by tak chętni do odwoływania mariana
                                                • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 11:42
                                                  Tak tak, to SLD i Napieralski dali Magazynierowi doradcę Mentora Arka
                                                  Litwińskiego. Hipokryta.
                                                  • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 11:52

> Tak tak, to SLD i Napieralski dali Magazynierowi doradcę Mentora Arka
                                                    > Litwińskiego. Hipokryta.

nie rozumiem co napisales jeszcze raz prosze. pozdrawiam blackexit
                            • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 09:14
                              Problem z tobą osiołku polega na tym, ze wydaje ci się, że jesteś wszech
                              wiedzącym. Tak jak reszta prawicowych oszołomów.
                              Zwróć uwagę, że przepisy prawa to nie oderwane od siebie zdania tylko, tylko
                              spójny system. Nawet te które spłodził Pastwa i jego AWSowska sitwa.
                              Korpus służby cywilnej tworzą pracownicy zatrudnieni na stanowiskach
                              URZĘDNICZYCH w:
                              Gdyby tak interpretować przepisy jak ty to robisz, po to by udowodnić swojemu
                              zaślepionemu móżdżkowi swoje racje, należałby przyjąć, że sprzątaczka czy
                              portier w Archiwum Państwowym, to korpus służby cywilnej.
                              Tak jak pisałem, małe wiesz, gówno rozumiesz, krzyczysz.
                              A zarzucanie przez ciebie komuś pracy po układzie, to żenada.
                              Z twoja wiedzą i rozumowaniem, wybrano cię z konkursu spośród 100 innych?
                              Buuuuu cha cha cha. W kurii pracujesz?
                              • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 09:56

> Problem z tobą osiołku polega na tym, ze wydaje ci się, że jesteś wszech
                                > wiedzącym.

nigdy nic takiego nie twierdzilem.

> Gdyby tak interpretować przepisy jak ty to robisz, po to by udowodnić swojemu
                                > zaślepionemu móżdżkowi swoje racje, należałby przyjąć, że sprzątaczka czy
                                > portier w Archiwum Państwowym, to korpus służby cywilnej.

niekoniecznie bo to zewnetrzna forma w wypadku archiwum. ja mowie widzisz o
                                praktyce ty o bajkach.

> W kurii pracujesz?

nie w sld byle pzpr. pozdrawiam blackexit
                                • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 10:02
                                  A co ma praktyka do głupot które wypisujesz? Zaatakowałeś ktosika, a kiedy
                                  okazalo się, ze nie masz racji ściemniasz i kluczysz. I o jaka zewnętrzną formę
                                  ci chodzi? O zewnętrzną forme ściemniania...?
                                  • blackexit Re: Skladka na SLD 01.07.04, 10:04

> A co ma praktyka do głupot które wypisujesz? Zaatakowałeś ktosika, a kiedy
                                    > okazalo się, ze nie masz racji ściemniasz i kluczysz.

niby w czym nie mam racji? w uw poza sc jest wojewoda wicewojewoda urzad
                                    marszalkowski i stolowka. nie wiem jak jest z zakladem obslugi ale tez powinien
                                    byc sluzba cywilna moim zdaniem. a no i jeszcze sa doradcy :)))

I o jaka zewnętrzną formę
                                    >
                                    > ci chodzi?

firme. pozdrawiam blackexit
                                    • Gość: XYZ Re: Skladka na SLD IP: 212.14.0.* 01.07.04, 10:11
                                      Twoim zdaniem to wszystkie komuch sa łyse:)) A słuzba cywilna sa tylko
                                      URZĘDNICY w instytucjach wymienionych w ustawie. I finito. W tym nie masz
                                      racji. Żadne twoje czary-mary nie zmieni tego ze się wygłupiłes z ta słuzba
                                      cywilna.

A skąd wiesz, ze Archiwum zleca sprzątanie? To tam wybrano cię ze 100 innych?
                                      O! Toś kolege chyba z marianowego zaciągu:)))) Jeden z 5 tysięcy?:))
    • Gość: XYZ Wybiórcza sięgnęła dna... IP: 212.14.0.* 30.06.04, 10:08
      Cytat:
      Osoby zorientowane w śledztwie mówią, że przewijają się w nim nazwiska
      Jakubowskiej i Szteligi jako osób, przez które pieniądze z łapówek szły dla
      partii. - Wiemy np., że jakaś osoba wzięła pieniądze, ale ich nie ma, więc
      możemy się tylko domyślać, gdzie poszły. Jednak to zbyt mało, by sformułować z
      tego materiał procesowy - mówi anonimowo osoba zorientowana w śledztwie."

To jest poziom Wybiórczej. Ja mam swoją teorię. Skoro ich nie ma to znaczy, że
      razem z blackexitem przepuścili na dziwki.
      • blackexit Re: Wybiórcza sięgnęła dna... 30.06.04, 10:19

> To jest poziom Wybiórczej. Ja mam swoją teorię. Skoro ich nie ma to znaczy,
        że
        > razem z blackexitem przepuścili na dziwki.

zawsze piszesz ze GW siega dna jak wywlekaja kolejna afere z udzialem
        milosciwie panujacej partii robotniczej. a blecki na dziwki nie chodzi bo jest
        porzadny polak katolik. zyje zdrowo chociaz nie je warzyw. pozdrawiam blackexit
        • Gość: XYZ Re: Wybiórcza sięgnęła dna... IP: 212.14.0.* 30.06.04, 10:25
          Pisze tak zawsze wtedy, gdy Wybiórcza ośmiesza się tekstami, takimi jak ten,
          który zacytowałem, a którego ty nie raczyłeś zacytować. Pewnie z szacunku dla
          twojej gazety.
          Ja jednak twierdzę, wzorem Wybiórczej, że skoro ten ktoś pieniądze wziął, a ich
          nie ma , to znaczy, że przepouścił je na dziwki z blackexitem.
          • blackexit Re: Wybiórcza sięgnęła dna... 30.06.04, 10:29

> Pisze tak zawsze wtedy, gdy Wybiórcza ośmiesza się tekstami, takimi jak ten,
            > który zacytowałem, a którego ty nie raczyłeś zacytować. Pewnie z szacunku dla
            > twojej gazety.

cytat jest bardzo dobry a ja nie cytowalem go bo wogole nic nie cytowalem dalem
            linka kazdy moze sobioe pocztac sam i wyciagnac wnioski jakie lubi u ciebie to
            albo niski poziom gazety albo: a aws to... plus te nieszczesne dziwki teraz.
            pozdrawiam blackexit
            • Gość: XYZ Re: Wybiórcza sięgnęła dna... IP: 212.14.0.* 30.06.04, 10:47
              Rzeczywiście cytat obrazuje poziom zarówno Wybiórczej jak i twój. Mentalność
              prawicowego oszołoma. Wszystko co złego o SLD napiszą jest z założenia świętą
              prawdą.
              • ja_aska Re: Wybiórcza sięgnęła dna... 30.06.04, 11:03
                na pochyłe drzewo ktoś tam skacze. ja poskaczę za rok , półtora.
                • blackexit Re: Wybiórcza sięgnęła dna... 30.06.04, 15:14
                  ja_aska napisała:

> na pochyłe drzewo ktoś tam skacze. ja poskaczę za rok , półtora.

a asia co obronca ucisnionych? oderwijmy sie od myslenia partyjnego. potepiajmy
                  zjawiska niezaleznie kogo dotycza. inaczej posli magiel korupcji i kolesiostwa
                  bedzie trwal wiecznie. pozdrawiam blackexit
              • blackexit Re: Wybiórcza sięgnęła dna... 30.06.04, 15:13

> Rzeczywiście cytat obrazuje poziom zarówno Wybiórczej jak i twój. Mentalność
                > prawicowego oszołoma. Wszystko co złego o SLD napiszą jest z założenia świętą
                > prawdą.

zalezy kto pisze i o kim pisze. malo jest osob w panstwie polskim z bardziej
                zszargana opinia niz jakubowska tak jak nie ma bardziej skompromotowanego
                ukladu niz postkomunisci. a ze ty nigdy nie uwierzysz w to co zlego o
                towarzyszch napisza to juz twoj problem niewiem kto ci tak lepetyne lysa
                wypral. pozdrawiam blackexit
                • albert_c Re: Wybiórcza sięgnęła dna... 30.06.04, 15:15
                  blackexit napisał:

...niewiem kto ci tak lepetyne lysa
                  > wypral. pozdrawiam blackexit
                  >

* Mr Black, co Ty tak z ta lysa lepytana?
                  • Gość: XYZ Re: Wybiórcza sięgnęła dna... IP: 212.14.0.* 30.06.04, 15:18
                    Dla blacka każdy komuch jest łysy;) Jakubowska też pewnie tupecik nosi:))
                    • ja_aska Re: Wybiórcza sięgnęła dna... 30.06.04, 15:21
                      ja ma trochę kłaków!
                      • albert_c Re: Wybiórcza sięgnęła dna... 30.06.04, 15:23
                        ja_aska napisała:

> ja ma trochę kłaków!

* Asia tlumaczysz sie jakbys komuchem byla...no wyluzuj troszke i spasuj czasem
                        te teksty Mr Blacka:)
                    • albert_c Re: Wybiórcza sięgnęła dna... 30.06.04, 15:24

> Dla blacka każdy komuch jest łysy;) Jakubowska też pewnie tupecik nosi:))

* masz moze jakas teorie skad takie przekoanaie u Mr Blacka?;)
                      • Gość: XYZ Re: Wybiórcza sięgnęła dna... IP: 212.14.0.* 01.07.04, 08:24
                        Tak mu zapewne ksiądz na religii powiedział. A dla blacka to wystarczy. W myśl
                        zasady: nie myśl działaj.
    • enancjo Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 08:30
      .. wszystkie firmy panstwowe i/lub kontrolowane przez
      skarb panstwa sluza tym ktorzy akurat rzadza i zarzady
      tych firm kupuja przywileje i/lub trwanie na stolkach
      od tych partii i lub osob fizycznych zwiazanych z tymi
      partiami ktore sa akurat u steru .. nic nowego ...
      ( tym dyrektorom firm panstowowych takie glowkowanie
      zajmuje 80 procent czasu ) ..
      .. wszystkie firmy prywatne ida na uklady cos za cos
      i tez nie wzbraniaja sie w pomaganiu tym co im pomagaja ..
      .. niby ni sie nie roznia, ale jednak ...
      .. jestem za powszechna i szybka prywatyzacja .. gdyz
      najwieksza prywata jest nadal w firmach panstwowych
      i kontrolowanych przez skarb panstwa lub na styku
      prywatni - panstwo ..( tam jest wolnosc ze hoho ) ..
      Enancjo
      • blackexit Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 09:00
        w 100 proc sie z toba zgadzam ten chory system ktory opisales jest glowna
        bolaczka naszego panstwa obecnie. zauwaz ze nawet przy prywatyzacji zostawia
        sobie panstwo kilka procent tylko po to zeby pozniej moc kolegow wsadzic do
        rady nadzoreczej i zarzadu potem ten kolega u innego w mienisterwtwie zalatwia
        kontrakty dla prywatnej juz niby firmy. potem oni zatrudniaja coreczke ministra
        na fikcyjnym stabnowisku i interes sie kreci. kapitalizm w wersji sldowskiej
        doporwadzil do zupelnego zgnicia panstwa. mamandzije ze da sie to jeszcze
        uratowac. rzeczywiscie maksymalna i szybka prywatyzacja jest recepta plus
        absolutne zmniejszenie admionistracji. przed chwila slyszalem ze mamy w polsce
        1950 osob ktorym przysluguje samochod slozbowy w tym takie instytucje jak
        biblioteka rolnicza cokolwiek to jest. jak sam juz kiedys podawalem panstwo
        wydaje ok 2 mln zl na doradcow wojewodow fikcyjnych aparatczykow partyjnych nie
        wykonujacych absolutnie zadnej pracy. plus zdaje sie 20 mln na sluzbowe
        komorki. pozdrawiam blackexit
        • ja_aska Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 09:24
          bleki dla mnie jesteś tendencyjny. zaraz się dowiem, że piotrowski i
          tałasiewicz i cały stary zarząd stoczni to też postkomuchy z sld. ale skoro
          tacy cwani, że nadal są w stanie blokować SN to bym się nie zdziwiła
          PS Albercik - ja tam "zwisam i powiewam" teoriami blekusia ale kłaki mam na 100%
          • blackexit Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 09:59
            ja_aska napisała:

> bleki dla mnie jesteś tendencyjny.

jesli to to samo co subieltwny to oczywiscie sie zgadzam. kazdy jest. nie
            wierze w obiektywizm.

> PS Albercik - ja tam "zwisam i powiewam" teoriami blekusia ale kłaki mam na
            100 %

a co ty asiu z tymi klakami? pozdrawiam blackexit
          • albert_c Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 16:59
            ja_aska napisała:
            > PS Albercik - ja tam "zwisam i powiewam" teoriami blekusia ale kłaki mam na
            100
            > %

* no to mnie uspokoilas:)
        • Gość: XYZ Re: Skladka na wadze... IP: 212.14.0.* 01.07.04, 09:33
          "w 100 proc sie z toba zgadzam ten chory system ktory opisales jest glowna
          bolaczka naszego panstwa OBECNIE".

O tak! Kiedy blekusiowi kolesie rządzili, to nie była bolączka.

zauwaz ze nawet przy prywatyzacji zostawia
          > sobie panstwo kilka procent tylko po to zeby pozniej moc kolegow wsadzic do
          > rady nadzoreczej i zarzadu potem ten kolega u innego w mienisterwtwie
          zalatwia
          > kontrakty dla prywatnej juz niby firmy. potem oni zatrudniaja coreczke
          ministra
          >
          > na fikcyjnym stabnowisku i interes sie kreci.

Tak właśnie twoi AWSowscy kolesiepostępowali. Bo moi czerwoni zostawiaja udział
          SP by na przykład taki Szlanta czy Piotrowski nie opylili Orlenu czy PZU jakims
          szemranym firemkom w stylu Eureko.

kapitalizm w wersji sldowskiej
          > doporwadzil do zupelnego zgnicia panstwa.

O tak kpitalizm w styku Wąsacza to rozkwit państwa. Tak jak kapitalizm w stylu
          Tałsiewicza i Piotrowskiego czy Szlanty. To przeciez znani działacze SLD.

przed chwila slyszalem ze mamy w polsce
          > 1950 osob ktorym przysluguje samochod slozbowy w tym takie instytucje jak
          > biblioteka rolnicza cokolwiek to jest. jak sam juz kiedys podawalem panstwo
          > wydaje ok 2 mln zl na doradcow wojewodow fikcyjnych aparatczykow partyjnych
          nie
          >
          > wykonujacych absolutnie zadnej pracy. plus zdaje sie 20 mln na sluzbowe
          > komorki.

Za to podziękuj panu Pastwie i kolegom z AWS ,którzy z 5 tysięcznego "zaciągu
          Mariana" z dnia na dzień stworzyli Słuzbę Cywilną.
          • enancjo Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 10:52
            .. AWS .. nie umial rzadzic, i wykonczyl sie sam, gdyz
            chlopcy z AWS biegali na swoje spotkanka integracyjne
            i mowili na nich co innego, a wracajac na swoje podworka
            po boku robili interesy z lewusami lub kazdym ( tylko
            kasa )i w ten sposob rozmienili sie na drobne ..
            .. byl to typowy przypadek lewej V kolumny rozbijajacej
            w niebyt ugrupowanie polityczne..
            .. no ale skoro mozna bylo .. to dlaczego nie .. z tym
            ze jak sie jest samemu przy sterach to juz sie tak dzialac
            nie da i w rezultacie ta sama lewusowa V kolumna z organami
            w majestacie .. przyzyczajona do pewnego stylu dzialania ..
            w finale sama sie rozbila .. oni po prostu nie umieja
            inaczej dzialac .. ukladziki i ukladziki i pech chcial ze
            kapitalizm dal im jeszcze kase jako narzedzie ..
            .. to jest ten nasz raczek nieboraczek .. z nim przezyjesz
            chwile cudne nim cie w koncu trafi szlag ( cytata z piosnki !!!)
            Enancjo
            • Gość: XYZ Re: Skladka na wadze... IP: 212.14.0.* 01.07.04, 11:03
              Doskonale enancjo. Nawet kiedy AWS rządził, to i tak winne "lewusy". Bo
              rozbijali, nęcili, deprawowali świętych młodzianków z AWS. Brawo, przednia
              myśl. V kolumna z SLD nie odpowiada jedynie za trzęsienia ziemi, gradobicie i
              koklusz (to tez cytat). Mam propozycje na zmianę konstytucji (w zasadzie nową):

Art. 1 Wszystko co zrobi AWS bądź jej pogrobowcy jest słuszne i zbawienne.
              Art. 2 Nawet jeżeli coś spierdol...a, to i tak winne jest SLD bądź jej
              pogrobowcy.
              Art. 3 Gdyby nie daj Bóg, SLD lub jej pogrobowcy zrobili coś dobrego, to i tak
              jest to zasługa prof. doc. dr hab. mgr inż. Leszka Balcerowicza - świętego
              oczywiście.
              Art. 4 Gdy SLD lub jej pogrobowcy zrobią cokolwiek źle, z mocy prawa staje się
              Organizacją Przestępczą.

Tak nam dopomóż Bóg i Ojciec Rydzyk.

• ja_aska Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 11:06
                xyz - lewus to nie musi być lewicowiec. krzaklewski i walendziak byli (dla mnie
                są) lewusami.
                blekuś - kłaki ważne. jak baba ma i dba to wiadomo, że nie z lpr'u albo innej
                samoobrony.
                • Gość: XYZ Re: Skladka na wadze... IP: 212.14.0.* 01.07.04, 11:10
                  Stawiam dolary przeciwko orzechom, ze enancjo wcale nie miał na myśli krzaka i
                  Walendziaka.
                  • Gość: ktosik Re: Skladka na wadze... IP: *.szczecin.uw.gov.pl 01.07.04, 11:14
                    ty lepiej nie stawiaj takiej kasy bo zaraz powiedzą że jesteś skorumpowany i
                    bierzesz łapówki
                    • Gość: XYZ Re: Skladka na wadze... IP: 212.14.0.* 01.07.04, 11:16
                      A nie powiedzieli tak?? Che che che:))
                  • enancjo Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 11:35
                    .. XYZ .. wbrew pozorom jest wiecej wspolrzednych niz 3
                    nie ulegaj wiec ograniczeniom ... :))

.. XYZ .. hehe .. widze ze dales sie ciut podpuscic, ale to
                    troche typowe dla tzw ( bez urazy ) ciut i fanatykow, ze
                    porownujac rozne rzeczy popadaja w skrajnosci .. :)) nie
                    widzac rzeczywstosci .. gdyz skrajnosci sa zawsze nierealne ..

.. mnie tam wsio ryba .. nie reprezentuje / nigdy nie
                    nalezalem ani do lewa czy tez prawa, czy tez srodka,czy
                    innej klasyfikacji, ale swego czasu uczestniczylem i to
                    mocno w tej grze pozorow i pewnego dnia usiadlem i
                    pomyslalem czy po to konczylem studia by teraz myslec
                    jak krasc i kombinowac by przetrwac .. gdyz taki schemat
                    obowiazywal .. co innego mowiono, a co innego robiono ..
                    .. od tamtej pory sam sobie jestem sterm i okretem dla
                    siebie i ludzi ktorzy pracujac maja zaufanie do tego co
                    robie tez i dla nich ...
                    ..tam na dole nie bylo i nie ma ani prawicu ani lewicy ..
                    jest tylko kasa i jak kogo zalatwic ..
                    .. krasc to zle slowo .. ale wiele rzeczy jest tak
                    poukladane, ze jest kompletnie legalne .. choc to
                    czyste zlodziejstwo ... ( opisuja to nawet na tym forum ) ..
                    .. nie prawica i nie lewica wymyslily tego ze np zarzady
                    firm panstwowych musialy i musza sie ukladac z rodzinnymi
                    interesami zwiazkowcow,itp a jak sie nie ukladaly to np w
                    Szczecinie zwiazkowiec X dzwonil do minitsra Y a ten szedl
                    do ministra Z ktory mowil RN .. ODWOLAC ..
                    .. nasza demokracja ma nadal robotniczy charakter i ani
                    lewa ani prawa strona nie chce z tym walczyc .. wszyscy
                    oszukuja sie nawzajem i czekaja na ewolucje ..
                    Enancjo
                    PS : jakbym mial sie sam sklasyfikowac to mam poglady
                    ostrozne, rozumnne - lewicowe .. ale takiej lewicy u nas nie ma ..
                    • Gość: XYZ Re: Skladka na wadze... IP: 212.14.0.* 01.07.04, 11:55
                      Najlepiej czuje sie w trzech wymiarach. To wystarcza... :)

Czy miałeś chęć podpuszczenia? Polemizowałbym. A czy jestem fanatykiem? Może...
                      Pogoń Szczecin rules:). Sam w skrajnośc popadłeś więc odpowidziałem z tamtych
                      okolic... rzeczywistośc to jednak nie gazetowe pisaniny, bo to one są
                      nierealne, wyprodukowane przez nienawistników podpuszczanych przez cwaniaków.

Ja równiez skońcvzyłem studia i nie myslę jak kraść i kombinowac. Normalnie
                      pracuję i myślę. Mam przyjaciół i rodzinę.

A z tego co piszesz wyglada mi na to, że sam tworzyłeś tą rzeczywistość.
                      dlaczego przestałeś? Nie wiem. Moge się domyślać...

A co do lewicy, to znajdziesz e Polsce jej różnorodność, nawet w SLD... Zapewne
                      i taka, która ci pasuje.
                      • enancjo Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 12:13
                        .. widzisz chyba sam ze nadal dzielisz ludzi, i to
                        nawet w tym samym ugrupowaniu ... obecny uklad
                        wladzy i jak dotad kazdy w ostatnich 15 latach robil
                        i robi to samo .. kargulizm to przywara ktora dla
                        naszych politykow wszystkich ugrupowan i ich czlonkow
                        urosla do cechy narodowej i politycznej..
                        .. nie ma wspolnego kraju, wszyscy chca czemus sluzyc,
                        ale idywidualnie nikt nie chce sie roznic od innych
                        i dlatego ciagle sie dzielimy i dlatego jestesmy takim
                        latwym celem dla obcych .. ktorych nieraz lepiej
                        traktujemy niz sasiada, ktory ma jedynie inne poglady ..
                        .. roznica jest subtelna, ale zasadnicza ..

.. pytasz dlaczego przestalem .. bo szedlem do nikad,
                        trwalem, a nie tworzylem i zobaczylem tez ze to bloto
                        dookola mnie, ktoregos dnia moze mnie ochlapac ...

.. gratuluje Ci rodziny, przyjaciol i normalnej pracy
                        w tym kraju .., a co do trzech wymiarow .. to ja mysle
                        ze tworzenie i czytanie rzeczywistosci wymaga znacznie
                        wiecej..

Enancjo
                        • ja_aska Re: Skladka na wadze... 01.07.04, 13:07
                          właśnie. dzięki enencjo. przypomniałeś mi o największym polskim debiliźmie XX i
                          XXI w. - KOMISJA TRÓJSTRONNA!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka