Dodaj do ulubionych

Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Prze...

17.01.13, 21:36
Bezprzedziałowy wagon relacji Szczecin-Przemyśl? Jedyny w tej chwili bezpośredni pociąg pokonuje tą trasę w "zaledwie" 17 i pół godziny (przynajmniej według rozkładu). Gratuluję pomysłu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Symen Re: Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Pr IP: *.ias.bredband.telia.com 17.01.13, 22:46
      Nie takimi wagonami nasze ojce tu przybywali, brać Ziemie Odzyskana w posiadanie...
      • Gość: UMECZONY PASAŻER Modernizacja? IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 00:02
        Po pierwsze to czemu dopiero w 2013 roku jest jakaś modernizacja? Po drugie dlaczego tyle lat wożono nas w zawszonych, brudnych, starych i śmierdzących wagonach??? czy szefowie pkp też takimi jeżdżą...

Czy to prawda, że skrót PKP tzn. pójdę koorwa piechotą???

Ponad to... czy na całodniową podróż do przemyśla, mogłoby PKP wydać nieco więcej pieniędzy na wygodniejsze wagony? Czy ktoś myśli w ogóle o ludziach starszych, chorych, niepełnosprawnych, dzieciach etc.??? czy to całe PKP jest po prostu pozbawione głowy?

Oczywiścei należy pochwalić że jest jakaś tam modernizacja, ale to gorzka pochwała...

• 11111 Re: Modernizacja? 13.06.13, 14:24
          Bo Polaków nie wolno wozić w innych warunkach tylko w gnoju.
    • fjestis Bezprzedziałowy 18.01.13, 03:37
      Czy aby na pewno cały ten wagon jest bezprzedziałowy? No, nie sądzę, w końcu nie wszyscy jadą bezpośrednio do stacji końcowej, dla takich dostawią kuszetki czy sypialne. Zresztą, jaka jest zaleta wagonów z przedziałami w PKP, poza oczywistą - smród, duchota i ciasnota?
      • zgr-edo Re: Bezprzedziałowy 18.01.13, 08:00
        dobrze , że pokazali jakie te wagony. Nigdy w życiu nie pojadę takim składem, to dobre na pociągi podmiejskie , a nie na 10 godzin jazdy w towarzystwie krzyczących bachorów, puszczanych bąków, śmierdzących współpasażerów i brakiem możliwości wyciągniecia nóg, jak też ich wyprostowania na korytarzu. Niech sobie takie wagony na Warszawę albo do Poznania puszczą. Pomyśleć, że właśnie przymierzałem się do jazdy pociągiem z Krakowa do Szczecina . Krew zaleje takie modernizacje.
      • Gość: konkretny a gdzie wagony sypialne na najdłuższych trasach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 09:31
        To kpina, że nie ma wagonów sypialnych ani kuszetek na trasach do Lublina czy Przemyśla!
        • gradus2004 Re: a gdzie wagony sypialne na najdłuższych trasa 18.01.13, 11:11
          Gość portalu: konkretny napisał(a):

> To kpina, że nie ma wagonów sypialnych ani kuszetek na trasach do Lublina czy P
          > rzemyśla!

A nie ma? Jeszcze nie tak dawno byly.
    • evergreen111 Re: Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Pr 18.01.13, 09:03
      W nocy taki wagon ma dwie ogromne zalety: nie jest duszno a po drugie: uniemożliwia "pracę" złodziei.
      • Gość: Andrzej Kraśnicki Re: Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Pr IP: *.agora.pl 18.01.13, 09:47
        Zamiast tylko narzekać i patrzeć tylko na zdjęcia proszę przeczytać uważniej ten niedługi tekst. Powtórzę jednak kluczowy fragment:
        Wagony, które trafią na linię będą zarówno bezprzedziałowe jak i z przedziałami. Te pierwsze dostosowywane są do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Kto ma do pokonanie długą trasę może sobie pojechać w przedziale. Nie jest jednak przecież tak, że wszyscy pasażerowie jadą od stacji początkowej do końcowej. Jadąc na odcinku Szczecin-Poznań czy też Poznań-Wrocław itp. można sobie pojechać w bezprzedziałowym. Który ma też swoje zalety. Podstawowa: to typ wagonu najbardziej przyjazny osobie niepełnosprawnej.

• Gość: Rafal Re: Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 11:10
          Ja pod koniec sierpnia z Poznania jechałem wagonem bezprzedzialowym.
          • 11111 Re: Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Pr 13.06.13, 14:27
            Powinni zaadoptować stare węglarki . Dużo takich mają . Będzie bardzo tanio i wygodnie.
        • Gość: . Re: Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Pr IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 11:12
          > Wagony, które trafią na linię będą zarówno bezprzedziałowe jak i z przedziałami
          > . Te pierwsze dostosowywane są do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Czy ze Szczecina do Przemyśla dwa razy dziennie jeździ tabun kilkudziesięciu osób niepełnosprawnych, że kupuje się kilka wagonów do składu na tej trasie?
          • lonelyboy1989 Re: Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Pr 19.01.13, 00:52
            Gość portalu: . napisał(a):

> Czy ze Szczecina do Przemyśla dwa razy dziennie jeździ tabun kilkudziesięciu os
            > ób niepełnosprawnych, że kupuje się kilka wagonów do składu na tej trasie?

Tabun niepełnosprawnych umysłowo forumowiczów z forum Gazety.
    • biesczad1 Szczecin - Rzeszów... A potem PKSem do Wetliny... 18.01.13, 10:43
      Bieszczady...
    • 11111 Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Prze... 13.06.13, 14:20
      Remontują stare graty. Łot PKP .Widać Polski motłoch nie zasługuje na nic lepszego .A nie lepiej zmodernizować jakąś węglarkę albo jakiś towos bydlęcy. To będzie taniej.

• Gość: holo Re: Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Pr IP: *.netcologne.de 05.03.16, 12:48
      To chyba ten ekstra wagon bydlecy, bezprzedzialowy specialnie wyprodukowany dla Polakow .
      • dyziek_o Re: Takimi wagonami pojedziemy ze Szczecina do Pr 15.03.16, 11:38
        Czytam te posty i się zastanawiam;
        Kto w końcu odpowiada za warunki podróżowania jeśli nie my- sami?!
        Jeśli jakiś pasażer śmierdzi bo mu z mydłem nie po drodze, - nie pomoże najładniejszy wagon.
        A nawet jak podstawili by Pendolino na trasę , po której poruszają się nasi "kibice", - PKP
        dosyć szybko zbankrutowało by przez ustawiczne remonty składów.
        Wiem coś o podróżach naszymi kolejami bo przez dziesięć lat korzystałem z ich usług, -
        pracowałem w Gryfie i do domu do Częstochowy musiałem dojeżdżać pociągami.
        Wtedy jednak wszystkiemu winna była komuna i Ruskie.
        Ale dziś ?!
        Coś mi się widzi, że jedynym sposobem na poprawę warunków podróżowania jest poprawa
        kultury osobistej nas, - pasażerów.
        Co nie znaczy, że PKP nie ma nic za uszami.
        Tu jednak pomóc może jedynie kartka wyborcza.
        Co było do udowodnienia,
        Jędrek z Częstochowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka