polski.anglik 26.03.13, 20:56 No to coraz ciekawiej sie robi. Pewnie Pani ze skarbowki chciala byc skorumpowana, tylko nikt jej korumpowac nie chcial. Znam takie baby co nie znosza sprzeciwu, albo sie z nimi zgadzasz albo wióry leca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: meteor Wreszcie biedak zje jakieś przyzowite śniadanie... IP: *.globalconnect.pl 26.03.13, 21:17 Wreszcie poczuje smak prawdziwych potraw, choć za 10 lat knajpy już nie będą jego.... Ale może rozpocząć od nowa znając recepturę kuchni z pierdla.... Sukces murowany.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Restaurator G. nie wyjdzie z aresztu przed św IP: *.opera-mini.net 26.03.13, 21:39 ale byłyby jaja jakby CBA wkręcono w rozgrywki urzędasów. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Modus operandi... 26.03.13, 22:55 wyborcza.pl/1,75968,13629405,Ziobro_kontra__mafia_w_kitlach___Siedem_lat_procesu.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk Śledztwo przeciwko lekarzom oparte było na zeznaniach Bożeny B. notorycznej oszustki (karanej też za powoływanie się na wpływy). Skazana na trzy lata więzienia pogroziła sędziom: "Jeszcze mnie popamiętacie". Zaczęła od anonimu w grudniu 2005 r. wysłanym na policję. Pisała o korupcji. Idealnie wstrzeliła się w klimat IV RP. Ostrołęcka policja, prokuratura na warszawskiej Pradze, w końcu minister Zbigniew Ziobro wzięli zeznania oszustki za dobrą monetę. Zaczęły się aresztowania. ............ Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Modus operandi... 27.03.13, 00:07 Faktycznie, jeśli w jednej i w drugiej sprawie jest jakaś kobieta to oznacza to na pewno wrobienia i kłamstwa. Masz racje xyz. Twoja logika rozbiła mur moich wątpliwości. Wołam razem z tobą: Niewinny ci ten G jest! Niewinny! Puścić go. Dajcie mu zjeść jajko na święta! Biedny G. Męczennik na ołtarzu walki o uczciwość interesów w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zawistnego Re: Modus operandi... IP: 213.155.168.* 27.03.13, 10:02 życzę ci takiej świątecznej atmosfery przejdziesz krzywo na pasach i zamkną cie na 2 tygodnie to zmądrzejesz zakompleksiony ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Modus operandi... 27.03.13, 10:15 Tak, albo nawet zastrzelą mnie od razu. Albo może będę prał kasę mafii i mnie zamkną, ale dopiero po 20 latach. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Modus operandi... 27.03.13, 06:46 popieramcię w większości spraw, które tu piszesz. jesteś jednak niepoprawnie (dalej) "koniem z klapkami na oczach maszerującym tak jak wożnica sld kieruje lejcami". problem łatwośc aresztowań, łatwości oskarżeń nie jest tylko przypadkiem pis. albo udajesz idiote albo nim po prostu jesteś. uwaga skup się : kluska, modrzejewski ..... to problem ogólny i należy go rozwiązać systemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Restaurator G. nie wyjdzie z aresztu przed św IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 10:09 Nawet na Jom Kippur ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Restaurator G. nie wyjdzie z aresztu przed św IP: 194.74.68.* 27.03.13, 16:50 Wszystko jasne. Mafia w Szczecinie, chyba ktos 'Mlode Wilki' za duzo razy obejrzal. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Restaurator G. nie wyjdzie z aresztu przed św 27.03.13, 17:00 Młode wilki to były akcje lat 90tych. Od tamtego czasu działalność się wyprała, wyczyściła, pościskała z politykami i urzędnikami i teraz jest w większości przypadków przebrana za biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski.anglik Re: Restaurator G. nie wyjdzie z aresztu przed św IP: *.zone11.bethere.co.uk 27.03.13, 18:16 Ja tez lubie ten fim, ale jeszcze bardziej druga czesc jak Mucha jedzie do Rzeszy ratowac Kszysia Antkowiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc cóż za zbieg okoliczności ... IP: *.adsl.alicedsl.de 27.03.13, 21:52 film.onet.pl/wiadomosci/uklad-zamkniety-eksperci-o-wydarzeniach-przedstawi,1,5454951,wiadomosc.html i od razu nasuwa się pytanie czy faktycznie trzeba było 100 przebierańców żeby dokonać tych zatrzymań ? ktoś chodził z kałachem za pazucha ? może urzędniczka chciała ich dziurkaczem załatwić ? albo inspektor segregatorem ? banda żałosnych klaunów nic więcej ... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: cóż za zbieg okoliczności ... 27.03.13, 21:59 Nie wątpię, że ty na przeszukania kilkunastu lokali wybrałbyś się tylko ze szwagrem i kolegą. Bo po co więcej osób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: cóż za zbieg okoliczności ... IP: *.adsl.alicedsl.de 27.03.13, 22:51 do zebrania paru worków segregatorów czy komputerów naprawdę nie trzeba oddziału AT ... środki zastosowane przy zatrzymaniu miały na celu zastraszenie podejrzanych ... i teraz ta szmaciana zagrywka z niedostarczeniem akt ...smród coraz większy, cienizna dowodów wydaje się już faktem a nie przypuszczeniem ...jakiś czas prokuratura będzie mogla ciągnąć ta bajeczkę "wiem ale nie powiem" ale co później ? oj poleci parę kapuścianych łebków ... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: cóż za zbieg okoliczności ... 28.03.13, 07:09 W Magdalence też wystarczyło kilka osób kiedyś. Takie same cwaniaki były jak ty. Raz, że zatrzymano osoby z kręgów sztuk walki, potencjalnie niebezpieczne. Dwa, że akcja była przeprowadzona w kilkunastu lokacjach jednocześnie. Trzy, przy 10 osobach zatrzymanych i przeszukaniu kilkunastu miejsc wychodzi mniej niż dziesięć osób na lokacje (bo nie było wcale 100 funkcjonariuszy). Cztery, jako, że to operacja więcej niż jednej służby to każda z nich musi mieć swoich przedstawicieli. Pięć, bez użycia kilkudziesięciu osób takiego czegoś przeprowadzić nie można. Gdyby ktoś chciał kogoś zastraszyć to by zgarneli G o 6 rano wpadając szturmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: cóż za zbieg okoliczności ... IP: 195.124.114.* 28.03.13, 07:42 teraz jestem pewien ze klamiesz swiadomie ... tylko kompletny neptek moze porownywac zatrzymanie Iwana, ktory spi z kalachem pod poduszka a do kibla chodzi z wiazka granatow z zatrzymaniem gastronomika, ktory wywija co najwyzej widelcem ... "Raz, że zatrzymano osoby z kręgów sztuk walki" nie kompromituj sie czlowieku uprawianie karate jeszcze nie jest w tym kraju przestepstwem a nie przypominam sobie zeby w ciagu ostatnich paru lat Golema albo ktorys z zatrzymanych stawial czynny opor tzw wladzy, i co niby mialby pozniej zrobic ? zabrac worek pieniedzy i uciekac do Afryki ? pieszo czy na hulajnodze ? ech gamonie poplyniecie na tej sprawie az milo ... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: cóż za zbieg okoliczności ... 28.03.13, 08:10 To ze służby robia takie jednoczesne wejście do kilku miejsc, to nic dziwnego - przypomnę chocby sprawę Komfortu, gdzie także weszli jednocześnie... Natomomiast czy maja silne dowody... tego nie wiem. Moge sie zgodzić, ze kwota korupcji nie ma znaczenia, bo jeden urzędnik moze dać sie kupic za bonifikaty, a inny weźmie złoty zegarek - tylko pytanie za co? Prowadziłem działalność i wiem, ze czesto dawało sie urzędnikom powiedzmy pewne gratyfikacje, ale nie za to zeby zrobili cos nielegalnego, lecz zeby nie utrudniali, bo mogli... czyli po prostu wszystko zgodnie z prawem. Ot chocby pismo do urzędu... czekać na odpowiedz mozemy powiedzmy miesiące, a moga odpowiedzieć w ciagu tygodnia. Jak dostaną kalendarz czy kartę do restauracji... dla mnie to podobne działania jak podziękowanie lekarzowi za wykonana operacje... zawsze jestem do tego skłonny. Takie wychowanie. Pytanie więc czy sa dowody inne poza tymi giftami... Przypomnę aferę z antydatowaniem oświadczenia rzeczoznawcy, ktory był pracownikiem firmy wygrywajacej przetarg i miasta, tu można doszukiwać sie korupcji... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: cóż za zbieg okoliczności ... 28.03.13, 08:22 No i najważniejsze... gdybym to ja ofiarował urzędnikowi złoty zegarek lub sprzedał za symboliczna kwotę, to na pewno byłoby to wydarzenie, ale publiczność spodziewała sie w przypadku tej rangi biznesmena łapówki w kwocie stu tysięcy... i stad rozczarowanie, ze nie ma takiej wielkiej afery. Zapewne gdyby przyjrzeć sie majątkom niektorych polityków, to byłyby wieksze problemy z wyjaśnieniem źródła pochodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: cóż za zbieg okoliczności ... 28.03.13, 08:23 Masz rację andreas, co innego pospolita urzędnicza korupcja a co innego pospolite urzędnicze skurw... stwo. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Wszystko zgodnie z prawem! 28.03.13, 12:42 No nawet zauważ w tym przypadku... nie zdążyli z papierami na czwartek... aresztowany posiedzi przez Świeta! Gdyby dał kalendarze lub karty, to urzednik by szybciej dostarczył dokumenty, a byc może sad by w czwartek zadecydował, a tak... posiedzi! Wszystko zgodnie z prawem! Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: cóż za zbieg okoliczności ... 28.03.13, 13:06 No i właśnie teraz mnie przekonałeś, że jesteś gimnazjalistą albo mentalnie w tych okolicach. Uprawianie sztuk walki nie jest przestępstwem, podobnie jak i posiadanie broni jak się ma pozwolenie, ale nie ma nigdy żadnej gwarancji, że zatrzymany nie będzie stawiał oporu a wtedy robi się sporym zagrożeniem. I trzeba być idiotą by tego nie zrozumieć. Dlatego środki potrzebne do zatrzymania dobiera się do takich okoliczności. I dlatego wcześniej idąc po dawnych kolegów pana G, tych od oczka, nie szło dwóch AT a cały oddział. I nie wchodzą tu w grę względy racjonalnego zachowania tylko to jak ktoś się zachowa przyprawy do muru. Jeśli nie potrafisz tego zrozumieć to albo a) wersja delikatna - brak ci wyobraźni, albo wersja b) mniej delikatna - jesteś idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Dedykowane Zedowi... et consortes... 28.03.13, 08:47 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7oX727I9oRw#! Nikomu źle nie życzę, ale tobie zed przydałoby się takie doświadczenie życiowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc w demokratycznym kraju trzeba przestrzegac pewnych IP: 195.124.114.* 28.03.13, 11:20 standartow, a na razie dzialania prokuratury moga konkurowac z Rosja czy Bialorusia, zenada i tyle, kolejny raz osiagnieto poziom pana Z. czyli "mniej niz zero" Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Dedykowane Zedowi... et consortes... 28.03.13, 13:13 Xyz ale ty chłopie naiwny jesteś. G jest wg ciebie biednym, wrobionym człowiekiem o kryształowej historii? :) Ty chyba jesteś za naiwny by być w SLD. Wydymają cię czerwoni koledzy za taką naiwność prędzej czy pózniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Dedykowane Zedowi... et consortes... 28.03.13, 13:15 Zapytaj gościa od ossolineum po której stronie w tym filmie by był G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduza Re: Restaurator G. nie wyjdzie z aresztu przed św IP: *.globalconnect.pl 28.03.13, 12:35 Pewnie i po wyjściu cięzko bedzie restauratorowi... Zaczyna sie wyścig o kolejną kadencję w magistracie. Mniejsza, że już jej nie zasponsoruje. Znajdzie się inny piekarz albo hodowca drobiu. Ale co zrobić, żeby nie gadał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V-2 Re: Restaurator G. nie wyjdzie z aresztu przed św IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.13, 00:18 Dyżurny fajfus kasuje wszelkie posty , które nie są po myśli pismaków na zlecenie Odpowiedz Link Zgłoś
puz.on Restaurator G. nie wyjdzie z aresztu przed świę... 31.03.13, 08:18 Otake demokrację walczyliśmy Odpowiedz Link Zgłoś