Dodaj do ulubionych

Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie w...

12.04.13, 18:14
Po zakończeniu marszu każdy uczestnik dostanie do opieki i wychowania jedno darmowe dziecko.
Obserwuj wątek
    • Gość: oder Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: *.181.168.31.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.04.13, 18:57
      OPUS DIABOLI

Ludzie znajdują chyba szczególną przyjemność w tym, że pozwalają się wciąż ogłupiać,
      sprzedawać, unicestwiać: za ojczyznę, przestrzeń życiową, wolność, za Wschód i Zachód, za tego czy
      innego pana, ale najczęściej za tych, którzy ciągle i z taką pewnością siebie mylą Boga z własną
      korzyścią, a własną korzyść z Bogiem, którzy z taką świadomością celu służą danej chwili, choć nigdynie tracą z oczu wieczności, którzy w czasie pokoju propagują pokój, a w czasie wojny ? wojnę, w
      obu wypadkach z równym przekonaniem i równą perfekcją: tu Dzieciątko Jezus, tam armaty; tu
      Biblia, tam proch; tu ?Kochajcie się", tam ?Zabijajcie ich, tego chce Bóg". ?Oni przysięgli, oni muszą
      być posłuszni!" Muszą ginąć marnie, skoro tylko rozkaże to jakiś arcyzbrodniarz obdarzony władzą,
      muszą ginąć tysiące, setki tysięcy, miliony. Tak, to chyba szczególna przyjemność przez tyle stuleci
      nurzać się w ludzkiej krwi i wołać ?Alleluja"! To chyba szczególna przyjemność od bez mała dwóch
      tysiącleci kłamać, fałszować, oszukiwać. To chyba szczególna przyjemność, gdy przeżywając czasem
      upadki, ale i wodząc za nos i rujnując narody, czyni się z hipokryzji sztukę nad sztuki i sankcjonuje się
      ją wciąż na nowo ? by wiodło się nam dobrze i byśmy długo żyli na tej ziemi.
      Czy znajdziemy gdzie indziej takie zdumiewające przemieszanie wilczego wycia i pokojowej
      nuty, nowiny o narodzinach bożych i stosu, legend o świętych i historii katów?! Gdzie znajdziemy tyle
      frazesów o wszechogarniającej miłości i taką, pochłaniającą właściwie wszystko, nienawiść? Gdzie
      znajdziemy religię, która z miłości zabija, torturuje, kradnie, szantażuje, pozbawia czci, oczernia,
      wyklina? Tak wspaniale uszczęśliwiało chrześcijaństwo świat, taka była jego praktyka ? zaraza,
      która szalała przez dwa tysiąclecia. Ujmijmy to krótko: chrześcijaństwo stało się antychrystem. Ono
      samo stało się owym ukazywanym przez siebie diabłem! Ono samo było tym złem, które rzekomo
      zwalczało! Tym piekłem, którym straszyło, było właśnie ono! Wśród wszystkich złych rzeczy stało się
      ono tą najgorszą: nie dlatego, że inne były lepsze, ale dlatego, że wszystkie inne nie potrafiły być złe
      tak długo i tak intensywnie, dlatego, że nic innego nie zdobyło takiej władzy nad ludźmi podatnymi na
      oszałamiającą ułudę, na którą składały się łacina, kłamstwa, duszpasterski patos, świątobliwe gesty,
      opowieści o koszmarach i urokach zaświatów; podatnymi na podjudzanie do zbrodni, byleby
      dochodziło do nich w imieniu Boga (i kapłanów), które to imię pozwalało na wszystko, wszystko
      czyniło możliwym i wszystko ułatwiało, a tymczasem sami kapłani umywali ręce, dbali o własną
      skórę, napełniali kiesy i pouczali: ?Nie zbierajcie skarbów na tej ziemi", ?Nie sądźcie innych", ?Kochajcie
      się nawzajem", ?Czyńcie dobro tym, którzy was nienawidzą". Oni czynili zło tym, którzy
      kochali Jezusa, którzy chcieli przestrzegać jego przykazań, takim ludziom wyrywali języki, wykrawali
      oczy, miażdżyli kończyny, takich ludzi grzebali żywcem, rozpinali na krzyżach, palili, zamurowywali
      na resztę życia, nie oszczędzali im niczego, żadnej hańby, żadnego bólu, mścili się na ich dzieciach i
      wnukach, czując się dobrymi i uprawnionymi do owych czynów ? i nadal tak się czują. A przecież
      ukrzyżowali ludzkość! Wszyscy za jednego? Wszyscy za nich! Od czasów Konstantyna cechami, po
      których rozpoznaje się ten Kościół, są obłuda i przemoc; codzienną praktyką tej religii stała się masowa
      zagłada. Surowo zakazywano zabijania pojedynczych osób, ale uśmiercanie tysięcy ludzi było
      dziełem miłym Bogu. To nie obłęd, to jest chrześcijaństwo.
      • Gość: reg Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 19:06
        Dobre, ale zapomniałeś że można się wyspowiadać a ksiądz w imieniu nejwyższego ci wybaczy. ot co.
    • Gość: lm Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: *.cable.smsnet.pl 12.04.13, 18:59
      > Po zakończeniu marszu każdy uczestnik dostanie do opieki i wychowania jedno dar
      > mowe dziecko.

Nie nie nie, o wiele taniej jest po prostu przespacerować się w niedzielę z balonikiem, +10 to zadowolenia z siebie bez zbędnych wydatków.
    • wpieniamnie maszerowanie jest fajne, i tak dalej... 12.04.13, 19:16
      ... ale od maszerowania tylko odciski na nogach i korki w miescie.

Ja mam taka propozycje, zeby maszerowicze lepiej adoptowali po malym, niechcianym
      Murzynku albo zostali w domu i zrobili sobie wlasnego. Nawet najlepiej to ostatnie bo to bardzo "pro life" i w duchu spolecznej odpowiedzialnosci za nasze emerytury.

Haslo na dzis:: "Ty wyskrobiesz jedno - ja zrobie dwoje!"
      • moszna666 Komentarze piekne jak Botox 12.04.13, 19:26
        Tylko 5 komentarzy przede mna ale juz jest dobrze jest ten swojski jad i pogarda. Jest Dobrze.
        • Gość: lm Re: Komentarze piekne jak Botox IP: *.cable.smsnet.pl 12.04.13, 20:19
          Tyle jadu co na antenie świątobliwych stacji TV, radiowych i ambonach to tutaj na pewno i tak nie będzie ;-)
    • Gość: eSka Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: *.play-internet.pl 12.04.13, 19:53
      zed.1 napisał:
      > Po zakończeniu marszu każdy uczestnik dostanie do opieki i wychowania jedno
      > darmowe dziecko.
      ------
      Ja takim słowom @ nie dowierzam :( Chyba naprawdę potrzebuje pomocnej ręki ?psychologa.

Moja uwaga z artykułu:
      Przygotowująca się do marszu młodzież od kilku tygodni przepisuje na 250-metrowej długości
      i 1,7-metrowej szerokości płachcie płótna encyklikę papieską Veritatis Splendor - Blask Prawdy.

To fajny pomysł dla poznawania lektury/encykliki pisanej przez Osobę wysoko wyedukowaną.
      Mam pełne zaufanie dla przesłania celu słów pisanych przez Karola Wojtyłę.

• Gość: hój komunistyczny W Polske idziecie... IP: *.ias.bredband.telia.com 12.04.13, 20:14
        www.youtube.com/watch?v=73G6yT5CtyA
        • Gość: eSka Re: W Polske idziecie... IP: *.play-internet.pl 13.04.13, 00:06
          Zwyczajne słowa, a tak sprowokowały pewien organ ludzki.
          Zauważyłam od dawna, że adoracja Karola Wojtyły przez kobiety była zazdrośnie odbierana
          przez przez wielu mężczyzn :)))) a @ jest kolejnym tego przykładem.

Nigdy nie brałam udziału w tp. manifestacjach - to wg mnie jest pole polityków ..itp. instytucji.
          W Polske idziemy... tu zabrzmiała mi nuta ze szkolnego i obowiązkowego i pod rygorem kary spiewu dla szkolnego chóru z harcerską piosenką. Może z tego powodu nie zapisałam się do żadnej ideologicznej organizacji okołoszkolnej i okolozawodowej i ideologicznej.

Hymn harcerski
          Wszystko co nasze Polsce oddamy
          W niej tylko życie, więc idziem żyć
          Świty się bielą, otwórzmy bramy
          Rozkaz wydany ,,Wstań, w słońce idź"
          Ramię pręż, słabość krusz
          Ducha tęż, Ojczyźnie miłej służ
          Na jej zew, w bój czy w trud
          Pójdziem wraz, harcerzy polskich ród
          harcerzy polskich ród
          Bratnie słowo
          Stańmy bracia wraz, ilu jest tu nas
          Zróbmy przyjacielskie koło
          I zanućmy pieśń wesoło
          Póki mamy czas

• Gość: lm Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: *.cable.smsnet.pl 12.04.13, 20:21
        Polecam użycie własnego rozumu, zwłaszcza, że z Jana Pawła II zdecydowana większość kojarzy i tak tylko kremówki i gesty.
        • Gość: eSka Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: *.play-internet.pl 13.04.13, 00:18
          Zawsze używam tylko własnego rozumu plus obserwacja z życia otoczenia.
          Poznawanie informacji z różnych żródeł jest tu raczej treningiem i ostrożnością dla umysłu.
      • Gość: klarysa Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: *.cdma.centertel.pl 13.04.13, 19:42
        eska? a czy Ty wiesz może ile zarabia ksiądz? Nie płaci podatku jak każdy uczciwy Polak! A podobno powinni żyć w ascezie te pasibrzuchy... Jakoś nie widziałam żeby Wojtyła chodził w obdartych spodniach i spał u bram kościoła... Ale to trzeba mieć poroniony umysł żeby płacić za ślub kilka setek (słuchy mnie doszły 600 zł minimum) za odklepanie mszy pajacowi w sukience.
        I zmuszacie biedne dzieci żeby pisały te bzdury na 250 metrowej płachcie płótna? Powinny sądy ukarać ludzi za znęcanie się nad młodzieżą!!! Jejku starsi ludzie płaczą, ze niskie emerytury i nie wystarcza im na lekarstwa. Niech się księża pochwalą jakie mają emerytury to dopiero się zdziwicie...
        • Gość: eSka Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: *.play-internet.pl 14.04.13, 13:11
          klarysa napisał(a):
          >...
          Dziś nie mam - szkoda mi "tanecznego obrazu" radosnych dzieci aby napisać więcej. :)
    • Gość: zakłamany celibat kontra dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 00:53
      Sami się nie mogą żenić, żeby przypadkiem zakłamany kościół nie zbiedniał, ale innym nakazują robić dzieci...

Nie przeszkadza im to jednak mieć w pogardzie rodziców z przedszkola ulokowanego na przeciwko rezydencji Arcybiskupa Dzięgi.

Ani kliniki na Piotra Skargi...

Ani wywalania tysięcy złotych na przerobienie katedry w małomiasteczkową sandomierską szopkę.

Ani przerabiania kościoła w dom dla granitów, marmurów.

Żygać się chce na ten zakłamany kościółek...
      • Gość: maja Re: celibat kontra dzieci IP: *.cdma.centertel.pl 13.04.13, 19:52
        Racja!
        Na dobrą sprawę to w marszu powinny iść wyłącznie matki, które urodziły kilkoro dzieci... ale wtedy nie byłoby tylu ludzi... Dlaczego młodzi ludzie, którzy są na utrzymaniu rodziców wykrzykują hasła, o których tak na prawdę nie mają zielonego pojęcia...
        Kiedy ludzie oprzytomnieją i zaczną myśleć?!?!?! Oddzielcie skarbonkę bez dna (KOŚCIÓŁ) od państwa a zobaczycie ile pieniędzy zyska kraj!!!
    • Gość: tomcio Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: 87.204.191.* 14.04.13, 13:01
      Wczoraj narodowcy, dzisiaj "obrońcy życia", można się najeść wstydu za Szczecin przez ten weekend. Nie ma to jak powodować korki w mieści i mówić innym jak mają żyć, umierać, jaki powinni mieć kolor skóry, w kogo wierzyć, skąd muszą pochodzić żeby nie być uważani za zdrajców narodu. Można się też dowiedzieć kto zasługuje na dziecko, a kto ma umierać samotny i bezpotomny bo Bozia tak kazała.
      • Gość: armin Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie IP: *.31.81.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.04.13, 16:01
        OPUS DIABOLI - Karlheinz Deschner-

Niektórzy dobrzy chrześcijanie wysuwali jeszcze co prawda zastrzeżenia. W drugiej połowie
        IV wieku Ojciec Kościoła Bazyli nakazuje, by nie dopuszczano do komunii ludzi świeckich wyruszających
        przeciw zbójcom i by w wypadku naruszenia zakazu pozbawiano księży ich godności
        duchownej. A samym wojownikom jeszcze przykazuje Bazyli, żeby ?przynajmniej przez trzy lata nie
        przystępowali do komunii, bo mają nieczyste ręce". Ale wkrótce wzajemne ataki z hostią w brzuchu
        weszły w zwyczaj, pobożny chrześcijański żołnierz nie mógł się wręcz obejść bez komunii przed
        walką, najpierw się modlił, a potem mordował, najpierw wznosił serce ku Bogu, a później rozłupywał
        czaszki istot stworzonych na podobieństwo Boga. Już szesnaście i pół wieku zabijania z Chrystusem
        stanowi conditio sine qua non zbawienia duszy walczącego chrześcijanina. Już szesnaście i pół wieku
        ogromnie korzysta na tym kler ? i zamierza dalej korzystać, jest zdecydowany dalej dostarczać
        owieczki rzeźnikom ? obojętnie, czy czarnym, czy brunatnym, czy czerwonym albo jeszcze innym,
        obojętnie, czy uśmiercają tradycyjnie, czy z użyciem atomu. Bo gdyby nie dostarczał ich dłużej, sam
        straciłby wpływy; bo przecież tylko owo posyłanie bydła na rzeź, czemu towarzyszy
        błogosławieństwo, oraz uciszanie ludzi wyzyskiwanych w czasie pokoju czynią z kleru pożądanego
        sojusznika państwa, każdego państwa, nawet antykle-rykalnego.
        Właśnie: pasterze, arcypasterze. ?Wypasaj moje owieczki!" Piękne słowa. Ale ?zadajcie sobie
        pytanie ? pisze rozstrzelany przez hitlerowców przy własnym biurku Theodor Lessing ? po co i z
        jakich pobudek dobry pasterz myśli za swoje stado. Po pierwsze dlatego, że chce te owieczki
        wystrzyc. Po drugie dlatego, że je chce pożreć.
    • plater-2 Re: Największy w Polsce marsz dla życia przejdzie 09.10.17, 09:41
      www.youtube.com/watch?v=tC6WAuDX_V0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka