Dodaj do ulubionych

Układ zamknięty, a potem wypuszczony - reportaż...

28.05.13, 09:16
Normalnie powalająca historia! Śmiechu warte. Moze sprzedaż wzrośnie o 5 sztuk?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Układ zamknięty, a potem wypuszczony - report IP: 195.124.114.* 28.05.13, 09:20
      Prokurator powiedział, że Golemowie (restaurator Paweł Golema i jego syn Dominik) wszystko wyśpiewali i wyszli na wolność. Powinnam zrobić tak samo. Dorzucił jeszcze "Dla mnie jest pani łapówkarką".

faktycznie smiechu warte ze on jeszcze pracuje ...
      • Gość: Andrzej Grodecki Ossolineum IP: *.205.54.134.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.13, 10:01
        Szkoda, że autor nie chciał mnie zapytać o szereg faktów, jakie miały miejsce przy sprzedaży księgarni Ossolineum, faktów, popartych wyrokami sądów, ale widocznie to jest niewygodne dla zamawiających takie reportaże. Księgarnia Ossolineum została sprzedana bez jakichkolwiek podstaw prawnych, a potem dokonano sfałszowania operatu szacunkowego, którego istnienie miałoby jakoby usankcjonować taką transakcję. Biegły został skazany, ale widocznie prokuratorzy uznali, że biegły spadł z kosmosu i sam to dla siebie sfałszował. W wyroku jasno jest napisane, że inspiratorem tego wszystkiego jest właśnie bohater tego reportażu i odniósł z niego korzyść materialną. To państwo jest chore, skoro ja jestem szantażowany pismami od mecenasa wielkego Mecenasa Kultury, aby trzymał się z dala i nic nie mówił, ja i kilka innych osób. Przyzwyczaiłem się do lżenia mnie w sieci, do pisania nieprawdy pod dyktando tych, którzy mają pieniądze i znajomości, ale nie pogodzę się z taką niegodziwością, jaka spotkała moją rodzinę, więc będą dalej walczył. W Polsce można bezkarnie kupować nieruchomości należące do Skarbu Państwa bez żadnej procedury, podkładać w sądach fałszywe dokumenty, składać fałszywe zeznania, nie wykonywać wyroków sądów itp. Cóż, osąd należy do wyborców i czytelników, ale nigdy nie złożę broni. Wstydzę się, za dziennikarzy, którzy tak nierzetelnie i jednostronnie opisują takie rzeczy, choć uważam, że nie należy zamykać do aresztu za karty rabatowe za 100 zł. A teraz ruszy lawina tych, co się chowają za komputerem, mam pisma, z których wynika kto mnie lżył, wstyd, ale zaraz spadną na mnie gromy. W tym kraju zniszczono Zakład Narodowy im. Ossolińskich Wydawnictwo, najstarszą polską oficynę wydawniczą, nie udało się tego dokonać zaborcom, okupantom i komunistom, ale udało się tym, którzy teraz rządzą i stoją na straży sprawiedliwości. Tytuł Mecenas Kultury Miasta Szczecina przypadł osobie, z której mieszkańcy mogą być dumni. I nie wierzę w to, że korupcja w tym mieście kończy się na jakichś pracownikach Sanepidu i UKS-u. Jak każdy rozsądny mieszkaniec tego miasta, pozdrawiam wszystkich, a w szczególności pracowników pana Mecenasa i współczuję, że muszą tam pracować, rozumiem ich wybór, muszą jakoś żyć, ale nie rozumiem postawy dziennikarzy i prokuratury, chyba że wkrótce okaże się jak bardzo się myliłem. Ciekawy jestem, ile kosztuje taki reportaż?
        • Gość: Sz. Re: Ossolineum IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 12:02
          Mógłby Pan sypnąć personaliami prokuratorów?
          • Gość: Gosc Re: Ossolineum IP: 195.124.114.* 28.05.13, 13:08
            www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101214/SZCZECIN/918578836
            podejrzanym jest oczywiscie zleceniodawca bieglego ale sad tez sie przylozyl:

Wcześniej sąd cywilny prawomocnie uznał, że sprzedaż odbyła się zgodnie z prawem.

w Szczecinie sady i prokuratorzy sa jak swiete krowy, gazety nawet boja sie wymieniac nazwiska zaangazowanych stron, tu przyklad:

Sąd odwoławczy w Szczecinie utrzymał dziś wyrok na rzeczoznawcę, który wyceniał znaną księgarnię.

Andrzej R. i nazwiska brak, cos ta Rzeczpospolita dobrze chroni czlonkow wymiaru sprawiedliwosci i skazancow przed opinia publiczna, ciekawe jaki ma w tym interes ?
            • Gość: lutka Re: Ossolineum IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.05.13, 13:24
              to mafia Szczecinska na czele z najwyzszymi pracownikami Urzedow Miejskich.......
              przeciez kazdy zna te nazwiska.............
              i te geby swietojebliwe....
            • Gość: gość a hooy z oso w linoleum, ale co z urzedasami? IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 15:01
              No dobrze, rozumiem, że ktoś nie lubi Golemy, sąd przyznał rację etc. etc. etc., ale co to ma do rzeczy z niewinną pracownicą urzędu skarbowego???

hooy z golema i jego wrogami, mam obu w doopie, ale jeśli cba poluje na niewinnych ludzi a prokurator dopuszcza się manipulacji [co jest przestępstwem], to coś tu jest qrwa mocno nie tak...

a na miejscu tej kobiety zlozylbym skarge na działania cba i prokuratury, a szczególnie upolowałbym pajaca co jej mowil ze golema ja wpyerdolil i jest na wolności... jej się nalezy sowite odszkodowanie za areszt. i niech wrezcie za bledy urzednikow w tym poyebanym krayu zacznom placic sami urzędnicy a nie podatnicy...
              taki hooy może gadac co mu slina na jezyk przyniesie a odszkodowanie kto placi??? MY... no hooyowi bym w ryja chętnie szczelił...
              • Gość: abc Re: a hooy z oso w linoleum, ale co z urzedasami? IP: *.globalconnect.pl 28.05.13, 16:49
                To tylko takie wynurzenie redaktorka, napisał co napisał, a co jest z tego prawdą? Czy ktoś to wie, na ile zmyślił, na ile ubarwił? Nauczcie się, że dziennikarze łżą strasznie, a jeśli tekst faktycznie zamawiany, to nie ma co tego brać na poważnie.
                • Gość: gość Re: a hooy z oso w linoleum, ale co z urzedasami? IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 18:51
                  Po pierwsze o winie czegokolwiek mówi się po udowodnieniu.. po drugie prokurator-kłamca popełnia zwykłe urzędowe przestępstwo kłamiąc i manipulując i zastraszając aresztowaną osobę... jakiś kompletny idiota..

tak to robiło MO, np. na V komisariacie w czasach prl dając przy okazji wpyerdol obojętnie komu.. byli debile którzy dali się naciąc na takie numery i ludzi wsadzano do pyerdla, za nic.. tylko za to ze MO udało się kogoś nastarszyc... wyroki za to były expressowe, nawet na 2gi dzien... sam pamiętam taka sytuacje.

ale dzisiaj jakiś cootas z prokutratury chwyta się nędznego wybiegu wobec kobiety.. niewinnej? to zwykły skandal...

a jakiegoś pismaka mam w doopie szczerze mówiąc nie musiał nic pisać bo sąd wszystkich wypuścił do domu, a to jest prawny fakt i zaproponował prokuraturze silną dawkę aspiryny.. bo coś chyba im się mocno popyerdoliło...
        • Gość: Obserwator Re: Ossolineum IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 18:47
          Panie Grodecki, piszesz Pan namolnie o swoich krzywdach a co Pan zrobił za swoim lokalem w którym prowadzł Pan ksiegarnię przy ul. Kołłątaja? Wynajął Pan bankowi chyba nawet w tym samym okresie w którym musiał Pan opuścic lokal za który przez kilkanascie lat NIE PŁACIŁ PAN CZYNSZU (sic!) czysta Pańska hipokryzja, myslę, że Pan opluwa innych bo chce Pan po prostu zaistnieć politycznie i pokazać kolegom jaki to Pan wrażliwy na krzywde Ossolineum /hahaha/. Ksiegarnie też mógł Pan kupić ale nawet nie złozył Pan oferty do ossolienum / rozumiem bo za darmochę fajnie sie lokal prowadziło/. Z ustaleń prokuratury wynika że cena za jaką sprzedało Ossolineum ksiegarnię jest wyższa anieżeli wycenił powołany przez prokurature biegły!
          Pozdrawiam wszystkich internautów.
          • Gość: Cini mini Re: Ossolineum IP: *.globalconnect.pl 28.05.13, 18:56
            Problem chyba polega na tym, że nie było żadnej wyceny w momencie sprzedaży, na co jest wyrok jak rozumiem, więc klops, a jeśli był to majątek Skarbu Państwa to nie można "starać się" o sprzedaż, bo ma być przeprowadzony przetarg, a jego nie było. A starania gastronomika powinien ocenić sąd pod kątem możliwości korupcji. Tyle w temacie, a przynajmniej tyle wynika z dokumentów. Żadne medialne pieski nie zmienią tego, że transakcja była bezprawna, bo po co fałszowano potem dokumenty jakby było OK?
          • Gość: Grodecki cwaniak Za ile kupill ksiegarnie grodecki IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.13, 19:31
            Grodecki za ile kupiles ksiegarnie na kolataja ktora zamknoles i przeroboles na bank? Powiedz wszystkim jaki jestes uczciwy i jak falszywie skromny
            • Gość: W-zetka Re: Za ile kupill ksiegarnie grodecki IP: *.globalconnect.pl 28.05.13, 20:04
              Jak jest nieuczciwy to zakabluj do prokuratury...
    • Gość: SOK ciecin hard core... IP: *.business.telia.com 28.05.13, 09:54
      Klawe jest zycie w zachpomie, a przynajmniej nie nudne..
    • natural23 Nauczka 28.05.13, 09:57
      Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Jeżeli pani inspektor jest niewinna to po takiej akcji będzie świętsza od Papieża i gorliwsza niż Robespierre albo odejdzie z US.
      • Gość: do natural23 Re: Nauczka IP: *.szczecin.mm.pl 28.05.13, 15:39
        Tobie życzę takich przeżyć w więzieniu, też ci z pewnością wyjdzie na zdrowie. Udowodniła cokolwiek prokuratura, że tak ją potraktowano?
        • Gość: meteor Re: Nauczka IP: *.globalconnect.pl 28.05.13, 17:58
          Ale prokuratura prowadzącego śledztwo mimo nacisków opłacanej prasy i adwokatów gastronomika nie odwołano. Więc jak to jest? Kto ma rację? Dziennikarze, czy prokurator? Odpowiedź przyjdzie z sali sądowej, coś gastronomik boi się tam stanąć. Ciekawe, dlaczego, skoro jest niewinny.
          • zed.1 Re: Nauczka 28.05.13, 18:18
            Sprawa sie jeszcze nie skonczyla a media juz staraja sie stawiac wyroki. Przy aresztowaniu stawiali, i blednie, teraz zapewne tez blednie.

Brak cierpliwosci szkodzi mediom, a watpie by pomogl oskarzonym. Sadu media nie urobia, obojetnie jak mocno adwokaci beda sie starac zalatwic to medialnie.
          • Gość: Zawistny Zadworny jest obiektywny IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.13, 18:48
            Ja nie odnislem wrazenia niesolidnosci zadwornego wrecz przeciwnie uwazam ,ze jest to b odwazny reportaz tylko jacys frustraci wylewaja tu swoje zale. Wstyd za prokuratora gdzie my mieszkamy,!?
            • Gość: ha,ha Re: Zadworny jest obiektywny.... IP: *.globalconnect.pl 28.05.13, 19:00
              raczej zorientowany na szmal, kupić można w tym mieście niemal wszystko i każdego, tytuł Mecenas Kultury też.
            • Gość: Sz. Re: Zadworny jest obiektywny IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 10:15
              Czy to nie redaktor Adam wyznał w chwili szczerości,że inspiracją dla jego niektórych artykułów,były rozmowy z ludźmi służb?Poza tym-gwno ma swoją linię programową i trudno,by pisał dla nich ktoś,kto tej linii nie popiera.
    • Gość: Vlad.H. Hahahah Polska a szczegolnie IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 28.05.13, 19:54
      Szczecin sa oazami bez korupcji - inne panstwa moga nam tylko zazdroscic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka