g.r.a.f.z.e.r.o 14.06.13, 19:12 Ach, aż nie mogę się doczekać aż będą w ciapki... Bo ta nowa farba to nie proszek jak żółta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ajpitoajpi12 Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 20:19 W ciapki czyli w barwy floating garden...mnie żołte odpowiadały po szarości poprzednich dekad nie lubię już tego koloru. Zółty ostrzega i jest dobrze widoczny. A mnie rozwesela. I żałuję tej zmiany-moim zdaniem- wcale nie na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot6 Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 21:08 Szkoda mi tej żółci. Jak wyzej po czasach szaurych kolor żółty wprowadzał trochę optymizmu, słońca. Miły akcent. Wcale nie rażacy. czy szary i burozielony jest estetyczny? Czy ja wiem? Nie rzuca sie w oczy to fakt, tylko czy taka rola barierki-nie rzucac się w oczy? Dla mnie powinno być w sam raz odwrotnie. Szkoda. Żólty to super kolor. Na różowy bym sie oburzała. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrrwrrr Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W 14.06.13, 22:50 No co Ty, w mieście o niemal najmniejszej ilości dni słonecznych w Polsce/rok szary kolor jest kolorem deficytowym i niezmiernie pożądanym! Proponuję przemalować na szaro i Wały Chrobrego! Co za idiota je wymył, takie uroczo bure były. A teraz ten obrzydliwy, jasny piaskowiec wylazł na wierzch i drze po oczach przechodniów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczota Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 09:53 Nie czepiaj się, żeby ludzie nie zabili śmiechem Kraśnickiego i jego żałosnej redakcji, to tydzień wcześniej zorganizował mycie w czynie społecznym 1 ulicy. Debilzm działań tych dziennikarzy jest powalający - zamiast zmusić publikacjami władze miasta do systematycznego sprzątania sami organizują raz na 10 lat mycie ulicy i cieszą się z przemalowania proszkowo pokrytych barierek na szaro przez bezrobotnych, bez żadnych zdolności malarskich :-) Głupota i zdziczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W 15.06.13, 10:32 Czekam az ludzie z SENS pomaluja sobie w domu wszystkie rury, armature, kaloryfery na szaro. Zobacza wtedy, ze taki kolor sie nie nadaje na zaden mebel i nie wprowadza sie go do przestrzeni celowo na takich obiektach. Nie nadaje sie tez ten kolor na meble miejskie. Dlatego macie w domach srebrne krany by nie wygladalo to wlasnie jak szare elementy. By nie wprowadzalo depresyjnej szarosci. Najgorsze, ze glupie pomysly SENS sa traktowane jako dobre przez nastepnych glupkow. Odpowiedz Link Zgłoś
macrac1068 Tu nie o kolor pewnie chodzi 15.06.13, 18:00 Szaro, buro i ponuro. Efekt szarego słupa mamy chyba na dworcowych peronach o ile pamiętam, bo wzrok od tej rudery odwracam za każdym razem, więc wiemy jak to "fajnie" wygląda. Żółte barierki trzeba by było co jakiś czas myć, a po co? Jest szare, pobrudzi się i nabierze nowego odcienia szarości z patyną. Ot prozaiczna przyczyna malowanek miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_1185 Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W 14.06.13, 21:44 cóż...SENS pomógł rozwiązać niezwykle istotny problem naszego miasta... Zresztą, nie wiem, czy pamiętacie, ale zmianie koloru barierek towarzyszyła identyczna nagonka GW, jak obecnie zmianom na Jagiellońskiej... mi też bardziej się podobały żółte barierki... choć szczerze mówiąc nigdy kwestia ich koloru nie zajęła mnie tak mocno, abym czuł potrzebę dyskusji w tym przedmiocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Blum Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W IP: *.vibiznes.pl 14.06.13, 21:51 I za to podziwiam gejów. Jeden ze stowarzyszenia zrobił dobrze drugiemu w magistracie i nawet najdurniejszy pomysł wszedł w życie. Między nami "rozpłodowcami" taka solidarność byłaby niemożliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Nie rozumiecie IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 14.06.13, 22:02 ze w zmianie koloru nie chodzi ani o to by bylo ladniej ani radosniej - chodzi o to by nie bylo widac brudu - wg specjalistow SENS szary jest kolorem na ktorym nie odznacza sie brud w zwiazku z tym wydaje sie ze jest estetyczniej bo nie widac brudu. Oczywiscie jak sie to ma do akcji szorowania chodnikow nie wiem bo pomalowanie barierek na szaro usuwa problem widocznosci brudu no ale to wiedza tylko specjalisci SENS i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyj i daj umrzeć Re: Nie rozumiecie IP: *.ip.netia.com.pl 14.06.13, 22:15 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): - wg specjalistow SENS szary jest kolorem na ktory > m nie odznacza sie brud w zwiazku z tym wydaje sie ze jest estetyczniej bo nie > widac brudu. Hehe dobrze, że choć Swarożyc nie nawołuje do noszenia brązowych majtek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do graf zero Nie wymagaj od ZDiTM-u myślenia! IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 22:35 Przecież to malowanie trawy na zielono. Jak pochód odjedzie, to i tak brudem się oblepią. Odpowiedz Link Zgłoś
kingsizemax Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. Wie... 14.06.13, 22:35 A co z wypaćkanymi na żółto tramwajami ? Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W 15.06.13, 19:15 Ponieważ nie jesteś ze Szczecina, poinformuję cie o tym, co kilka razy było podawane u nas do wiadomości: kupione w Berlinie żółte Tatry będą przemalowywane sukcesywnie tylko przy okazji remontów. Na jednoczesne przemalowanie tylu tramwajów po prostu nie ma pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonderkomando Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W IP: *.ias.bredband.telia.com 15.06.13, 19:24 Ponieważ nie jesteś ze Szczecina, ----------------------------------------------- Ausweis!, Kennkarte, ruki wierch!! bileciki do kontroli proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fagot do planety egos IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 14:55 Nie ma pieniędzy, bo te co są są wydawne IDIOTYCZNIE. Tyle pieniędzy, ile UM i spółki marnują - to woła o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 Szary - kolor SZLAMU 14.06.13, 22:38 odpowiednia kolorystyka dla szamba pt. Floating (po)Garden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZSENS Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W IP: *.globalconnect.pl 14.06.13, 22:42 Szkoda żółtych, może rzucały się w oczy ale zamiana na szary to porażka!. Za mało nam szarego?. Gdy nadejdzie jesień i szara ciapowata zima to będzie pięknie!. Szare niebo, szare barierki, szare lampy ... szary SENS toż to bezsens! litości!!!. Nie było innego koloru! Już lepiej by było barwy pływających ogrodów zastosować. Tak chyba miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windows-fan Re: Znikają żółte barierki. To nie jest ozdoba. W IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 23:34 Młodzieńcy z SENSu wychowali się już w III RP i nie pamiętają radosnych odcieni wszechobecnej szarości betonu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Codź pomaluj mi świat na ŻÓLTO i na niebiesko 14.06.13, 22:44 Z dedykacją dla szaro-eleganckich przeciwników żółtych barierek www.youtube.com/watch?v=CANx5RcdPdo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaza Re: Codź pomaluj mi świat na ŻÓLTO i na niebiesko IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 14:57 Nie wiem, czy którykolwiek z SENSu był na świecie, jak ten utwór nagrywano. Stąd może takie upodobanie do betonu i koloru betonowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ok-cham Przerabianie wklęsłego na wypukłe... 14.06.13, 23:31 Pomysł, by kolor zastąpić brakiem koloru, urasta do rangi symbolu w mieście, w którym już sporo zastąpiono, np. przemysł - brakiem przemysłu, a rozwój - brakiem rozwoju. Tylko brak sensu w SENSie wydaje się nie do zastąpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Przerabianie wklęsłego na wypukłe... IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.13, 15:57 były zbyt widoczne a jakie maja być? kolejny idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nos Re: Przerabianie wklęsłego na wypukłe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.13, 16:07 Najlepsze podsumowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś