Dodaj do ulubionych

Fotoradary zaczną pracę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 23:57
A co jesszcze damy straży miejskiej, radary do łapania kierowców, a może wzieliby się za właścicieli psów zaśmiecających chodniki, skwery. Przecież Al.Piłsudskiego na całej długości jest jedną wielką psia toaletą, żeby nie powiedzieć sralnią.
Obserwuj wątek
    • phobos.755 Re: Fotoradary zaczną pracę 29.07.04, 00:47
      Tylko 5 budek? Hm... 2 na Ku Słońcu, Gdańska, Taczaka i Wojska Polskiego?...
      To dlaczego zdjęcie do artykuły zostało zrobione na skrzyżowaniu Sczanieckiej i
      Plater?...
      • Gość: rzeźnik Błąd! IP: 62.29.137.* 29.07.04, 08:22
        Zdjęcie zostało zrobione na Ku Słońcu, przy Cmentarzu Centralnym.
      • uotr Re: Fotoradary zaczną pracę 29.07.04, 11:59
        phobos.755 napisał:

> Tylko 5 budek? Hm... 2 na Ku Słońcu, Gdańska, Taczaka i Wojska Polskiego?...
        > To dlaczego zdjęcie do artykuły zostało zrobione na skrzyżowaniu Sczanieckiej
        > i Plater?...

Zdjecie jest przy budce na skrzyzowaniu Ku Sloncu/Piekna.
        Znaki charakterystyczne:
        - brukowa nawierzchnia
        - modernistyczny budynek mieszkalny w tle
        - linia tramwajowa
        - autobus lini 67

Przy okazji - z tego co mi wiadomo to jest jeszcze jedna budka w miescie -
        skrzyzowanie Ku Sloncu (znowu!) i Piastow.
        • wodni.k Re: Fotoradary zaczną pracę 30.07.04, 00:42
          > Przy okazji - z tego co mi wiadomo to jest jeszcze jedna budka w miescie -
          > skrzyzowanie Ku Sloncu (znowu!) i Piastow.

Nie wiem jak w tej chwili, ale była stawiana dawno w innym celu. Fotografowani
          byli Ci którzy przejeżdżali skrzyzowanie na czerwonym swietle.
      • Gość: Strażnik Re: Fotoradary zaczną pracę IP: *.szczecin.mm.pl 29.07.04, 18:39
        A jak myślisz dlaczego? Zasada jest prosta ! Nie zawsze musi być w skrzynce.
        Moze jeździc po całym miescie i łapać kogo chce. Nawet PALANTOWNIE
    • etaxi Re: Fotoradary zaczną pracę 29.07.04, 00:55
      TEN CO cI ZROBIŁ ZDJĘCIE TO NIE BYŁ W BUDOWLI MIASTA TYLKO NA STATYWIE (
      ostatnio widziałem jak się straż miejska uczyła od Policjantów, którzy też mało
      wiedzą). Co to z tego będzie ? jadą samochody , jadą i naraz Tubylec daje po
      hamulcach > a potem gazu..... na wirażu itd.
      • Gość: Straznik Re: Fotoradary zaczną pracę IP: *.szczecin.mm.pl 29.07.04, 18:43
        Myślę ,że gdybyś się ujawnił policji to by pokazali co potrafią !? Nie sadzę by
        byli takimi głupkami skoro szkolą strazników. A tak na marginesie lepiej idź na
        policję niz do strazy bo oni nie sa tak bezwzględni.
    • Gość: Wojtek Re: Straż Miejska i psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 00:57
      Za właścicieli psów to oni już się wzięli, tylko że nie za tych którzy naprawdę
      utrudniają życie lub których psy stwarzają zagrożenie. Ostatnio zostałem
      ukarany mandatem 200 zł za to że pies leżał koło mnie (ja siedziałem na ławce).
      Pies wg strażnika stważał zagrożenie - nie był na smyczy. Mój pies to 14 letni
      mieszaniec, który nawet nie potrafi szczekać, idąc prowadzę go na smyczy bo
      inaczej pozostawałby w tyle... Ale strażnik zna uchwałę rady miasta jak mało
      kto - pies w miejscu użyteczności publicznej musi być zabezpieczony smyczą i
      kagańcem. Zdrowy rozsądek i ocena sytuacji pozostają na drugim miejscu -
      najważniejsze jest EGO strażnika i możliwie najwyższy mandat. Uważam, że pod
      tym względem POLICJA jest bardziej OK.
      Teraz straż miejska ma fotoradar - ROWERZYŚCI NOGI Z PEDAŁÓW!!!
    • Gość: wieśniak Re: Fotoradary zaczną pracę IP: *.ksiazat.v.pl 29.07.04, 06:22
      "Odpalać budki" - W jakim to jest języku?
    • Gość: mamoniowa Re: Fotoradary zaczną pracę IP: 212.244.77.* 29.07.04, 08:02
      Oburzasz sie, poniewaz masz zastrzezenia do zakresu kompetencji straznikow czy
      dlatego, ze nie bedziesz mogl przekraczac dozwolonej predkosci??
    • jacm1 Re: Fotoradary zaczną pracę 29.07.04, 09:28
      Osobiscie mam tylko watpliwosci,czy ma sie tym zajmowac straz miejska,czy
      drogowka,ale niech tam.Nie kwestionuje slusznosci takich urzadzen pewnie
      jeszcze ich przybedzie,znak czasow :/ zawsze jest szansa ze w budce nie bedzie
      fotoradaru ;) pozdrawiam
      • Gość: mordor Re: Fotoradary zaczną pracę IP: *.crowley.pl 29.07.04, 14:43
        a ja mam w dupie te fotogowna, jezdze motocyklem... hehehehehehehehehehehehehehe
    • Gość: SHP Re: Fotoradary zaczną pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:13
      Lepiej późno, niż wcale ;-)

Pozdro
      Tomek
    • Gość: federalny dla myślicieli IP: 83.168.104.* 30.07.04, 07:10
      Ciekawe kto opiniował miejsca zamontowania fotoradarów, bo np ten na Taczaka to
      porażka, powinien stać w zupełnie innym miejscu. Lepiej już było postawić 2
      fotokomórki na skrzyżownaiu Wyszyńskiego/most Długi/Jana z Kolna gdzie
      większość "przelatuje" na czerwonym świetle.
      • Gość: Straznik myślicielu IP: *.szczecin.mm.pl 31.07.04, 09:52
        Większość tzn. KTO ?
    • Gość: małomówna Re: Fotoradary zaczną pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 17:56
      Pracując w miedzynarodowej firmie przewozowej (dość niedawno) miałam do
      czynienia ze sprawą mandatu, do którego załączono fotografię nr rejestracyjnego
      polskiego pojazdu z datą i godziną - kierowca potwierdził fakt - więc jak to
      jest, jeśli z Niemiec respektowany był mandat z fotoradaru, dlaczego w Polsce
      kierowcy np. niemieccy mogą być zwolnieni z tego. Może chodzi o to, że nie ma
      odpowiednio przygotowanych służb i stosownych uprawnień, by uzyskać adres
      delikwenta w celu ściągnięcia należności. Jesteśmy wszak w UE, więc chyba
      obowiązują nas te same prawa - szczególnie w kwestii przestrzegania przepisów
      ruchu drogowego. Czy to znaczy, że kierowca niemiecki zatrzymany przez polską
      drogówke w przypadku przekroczenia prędkości otrzyma zaledwie ostrzeżenie,
      podczas gdy za to samo Polak zabuli niezły mandacik???? Czegoś tu nie rozumię.
      • Gość: Strażnik odpowiedz dla Małomównej IP: *.szczecin.mm.pl 31.07.04, 09:50
        Jestem ciekawy czy nie zawiazała Pani spółki z redaktorami POLSATU ? Prosze
        zauwazyć jedną rzecz, a mianowicie: - obcokrajowiec to takze Pani i obywatel
        innego Państwa przebywajacy na obczyźnie. Patrzmy tu na Polaków bedzie łatwiej.
        Jedzie Pania sobie samochodem marki Polonez ( drzemiąca moc 300 koni nie
        pozwala rozwinąć większej predkości niz 110 km/h )i przyłapuje nas FOTORADAR
        lub inne urzadzenie . Jest tego tyle ,ze wszystkich nazw nie zapamietałem.
        Dostajesz kobietko wezwanko , idziesz na Policje i płacisz mandat zgodnie z
        tabelkami np. 200 złotych. Teraz zamieniamy miejsca ale autko pozostaje to samo
        3-stu konny Polonez poruszajacy sie po Westfalii. Takie same wykroczenie ale
        kara jest juz inna np. 130 EURO !!!!! I co Pani na to ????? Przeliczajac na
        Polskie to chyba jakis 500 złotych. Mysle ,ze walka o równouprawnienie powinna
        sie skończyć jak najszybciej !!!!!! A co do tych " obcokrajowców" to wiem ,że
        jak cos zawinia na terenie Polski to płacą i to słono. Nie ma litości.
        Pozdrawiam .
    • Gość: real Re: Fotoradary zaczną pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 10:03
      wolę wdepnąć w psie łajno jak być potrąconym przez łysego bandytę jadącego
      120/godz przez miasto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka