absztyfikant 02.08.04, 18:39 JM w komisji rybolostwa.. Nie, to jakas aberracja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kajman Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 08:43 HA HA HA HA !!!!Boze Jedyny...jak dlugo jeszcze farsa i komedia beda hymnem wszelkiej masci abnegatow,chocby i z profesorskimi tytulami... Naprawde przydalaby sie mala rewolucja...do lopaty chlopaki..do lopaty,jak za starych dobrych lat praktyk robotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 09:05 .. dyc to nie prof-esor ino prof-anator ... .. czemu go nikt nie zapytal czy wie jakie rybki plywaja w Baltyku, lub w naszych rzekach !!! Enancjo .. jak widac KASA UBER ALES .. nawet ponad tytuly prof!!! .. tak to prawda o tych ludziach .. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 09:05 jak przeczytalem info, ze nasz europarlamentarzysta (ups. posel do parlamentu europejskiego oczywiscie powinno byc:) ma byc czlonkiem komisji rybolostwa no to prawie sie zakrztusilem i obiecalem sobie ze juz o naszych poslach przy jedzeniu czytac nie bede... ...pan historyk bedzie pomagal naszemu rybolostwu...bron panie przed takimi fachowcami...cos mi sie zdaje ze skonczy sie praca na rzecz regionu pana chmielewskiego tym ze sluch o jego poczynaniach w parlamencie europejskim zaginie, a plakatow na miescie jeszcze dlugo po sobie nie posprzata:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red. Z. Jelonek Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 09:18 Kochani Moi Koledzy Po Piórze - eurodeputowanym jest także poseł Chruszcz, szef zachodniopomorskiej Ligi Polskich Rodzin, który zotał wybrany wiceprzewodniczącym komisji transportu i turystyki Parlamentu Europejskiego. I choć startował z innej listy wyborczej, nie z okregu 13-go (dla woj. lubuskiego i zachodniopomorskiego) jest w końcu szczecińskim architektem. Nie należę akurat do sympatyków LPR, ale przyzwoitość wymaga i rzetelność informacji - by nie omijać deputowanego, zwłaszcza, że jest on akurat najbardziej pominentnym w tej chwili. Poza tym sprawy którymi zajmuje się jego komisja mają bardzo istotne znaczenie dla naszego regionu, np. zmodyfikowana przez Komisję Europejską tzw. dyrektywa portowa, którą na jesienii odrzucił europarlament a która niebawem wróci w innej formie, to są finanse z różnych funduszy na poprawę stanu sieci transportowej, w tym nadgranicznej, to dyrektrywy regulujące cała sferę usług transportowych, liberalizacja usług kolejowych, sprawy bezpieczeństwa żeglugi itp. czyli to wszystko - co jest istotne dla nas, tu na Pomorzu Zachodnim, nie mówiąc już o sparwach turystyki! Pozdrawiam Red. Zofia Bąbczyńska-Jelonek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot historii Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 12:33 A nie dziwi cię że przewodniczącym komisji gospodarczej w mieście jest Kęsik, przewodniczącym komisji budownictwa Trokowski a przewodniczącym komisji budżetu Słowacki. Zacznij od swojego podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 14:09 Po prostu zaden z Chmielewskiego polityk, bez jakiegokolwiek doswiadczenia, i stalo sie to co wiescilismy na forum: JM zalatwil sobie godna i reprezentacyjna emeryturke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h redaktor Jelonek IP: 83.168.96.* 03.08.04, 15:25 www.artip.com.pl/referencje-jelonek.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red. Z. Jelonek Re: redaktor Jelonek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 23:23 Panie Wojciechu Dacko - proszę nie umieszczać witryn www firmy internetowej swego syna z nieaktualną moja stroną www. Doskonale Pan wie, że ona nie funkcjonuje a ja nie pracuję w jakimś tam "Obserwatorze". Reklama mojej osoby w Pańskim wykonaniu - mnie zupełnie nie interesuje. Nikt nie upoważnił Pana do tego typu publikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 15:33 wolę Chmielewskiego z jego brakiem doświadczenia politycznego w komisji rybołówstwa niż Liberadzkiego z nadmiernym doświadczeniem politycznym w komisji transportu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro IP: 83.168.96.* 03.08.04, 15:35 obrzydliwie pomawiasz ludzi, w PE doskonale wiesz, ze nie mozna kantowac i korupcji przynajmniej na poziomie PE nie ma zadnej. Chmielewski ograniczy sie do pobierania diet, a Liberadzki moze cos zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 15:53 student1 napisał: > wolę Chmielewskiego z jego brakiem doświadczenia politycznego w komisji > rybołówstwa > niż Liberadzkiego z nadmiernym doświadczeniem politycznym w komisji transportu * hmm, studencie, a jak uzasadnisz swoja wypowiedz? czy tak jak zawsze bedziesz zalosny czy tez moze po raz pierwszy mnie czyms zaskoczysz Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 15:39 studnet jako wielbiciel od nowy dowala SLD i slusznie szkoda, ze zapomina o bylym dzialaczu PZPR i SLD Kobylanskim - radnym od nowy przy nim liberadzki to pestka;) A GW oczywiscie przypadkowo zapomniala o Sylwestrze Chruszczu Tak jak Michnik przypadkowo pije soczek z Urbanem Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 16:06 do młodegopatrioty już ci kiedyś napisałem że nie oceniaj ludzi po przynależności ile po ich czynach poseł Kopczyński i jego córka Beata Tokarzewska byli członkiami LPR a teraz są sługusami SLD w najgorszym wydaniu zawsze bardzo pozytywnie wypowiadałem się o Giertychu Chruszczu i Malinowskim nie podkreślając ich przynależnośi i happeningów ale autentyczne zaangażowanie dla spraw Polski i przeciwstawianie się tych osób hipokryzji politycznej naucz się młodyczłowieku szanować przyzwoitych ludzi bez względu na ich przynależność polityczną i alberta nie mam ochoty cię zaskakiwać w żadną zresztą stronę ani pozytywnie ani negatywnie po prostu wolę przyzwoitość Chmielewskiego od matactw Liberadzkiego i wolę człowieka który mówi że skontaktuje się ze tematycznymi środowiskami żeby poznać ich opinię niż nadętego bufona któremu się wydaje że zna się na wszystkim a w swoim politykierstwie nie zna się na niczym Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 16:14 student1 napisał: > i alberta > nie mam ochoty cię zaskakiwać > w żadną zresztą stronę > ani pozytywnie > ani negatywnie * a szkoda, bo w moim odczuciu podniosloby to troche poziom dyskusji na forum... > po prostu wolę przyzwoitość Chmielewskiego > od matactw Liberadzkiego * zapewne wiesz, ale dla mojej wypowiedzi bedzie to niezbedne: Parlament europejski to miejsce dla politykow, skutecznych politykow i 'wytresownych' w politycznych grach i ukladach. to nie jest miejsce dla 'sekretarki' ktora bedzie chciala sie skontaktowac z tym czy tamtym i sie dowiedizec co ma robic w parlamencie, bo sama za bardzo nie ma pojecia co to rybki i jak to sie je. > i wolę człowieka który mówi że skontaktuje się ze tematycznymi środowiskami > żeby poznać ich opinię > niż nadętego bufona któremu się wydaje że zna się na wszystkim a w swoim > politykierstwie nie zna się na niczym * akurat jak dla mnie to tak srednio wierze w to ze ktorykolwiek zalatwi cokolwiek w parlamencie...nie zeby nie chcieli, tylko ze uwazam ze nie potrafai i sie nie naucza juz tego jak byc skutecznym...no czekam az prof. Ch. spelni swoje zapowiedzi sprzed wyborow co tez on nie zrobi dla edukacji i w ogole... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota zalosny student 03.08.04, 16:21 Kopczynski i reszta wylecieli z LPR. A Kobylanski. Mowisz, zeby nie oceniac po przynaleznosci. Swietnie. To znaczy wiec, ze Kobylanski byl albo nomenklaturowym komuchem, albo cynicznym karierowiczem. Nie wiem co gorsze. Musze odetchnac po takiej poteznej dawce hipokryzji. Ale w koncu od nowa to zlepek roznych przegranych dzialaczy z wielu partyjek. A co masz kdo zarzucenia Liberadzkiemu. Ale KONKRETNIE. Jesli bedziesz teraz platac sie w zeznaniach to zostaniesz najobrzydliwsza kreatura na tym forum. Taka hiena, ktora kasa w nocy i karmi sie padlina, bo boi sie walczyc z lwami. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: zalosny student 03.08.04, 16:34 ojojoj jakie mocne słowa nawet mlodypatriota broni Liberadzkiego no proszę do czego to doszło łapa Piechoty sięga nawet do LPR a gdzie ta hipokryzja chłoptasiu czyżby w twoich słowach że Kopczyński i Tokarzewska jak kandydowali z LPR to byli dobrzy a jak stali się sługusami SLD to są źli filozofia Kalego chłoptasiu się kłania bo widzisz dla mnie są źli ci którzy niszczą mój kraj moje miasto dla swoich celów a ci którzy jako cel w polityce przyjęli dobro publiczne i zwyczajną przyzwoitość są przeze mnie szanowani bez względu na przynależność partyjną Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: zalosny student 03.08.04, 16:38 Ja nikogo nie bronie. Zarzuciles Liberadzkiemu lamanie prawa. Pytam sie wiec czy potrafisz to udowodnic. Jednym slowem nie. Przedszkole. Stosujesz metode obsrac podwinac noge i uciec, a potem zmienic nicka, bo jak sie ma neostrade to moze mnie nie znajda. Jestes obrzydliwy, a ja Liberadzkiego nie znam, nic mnie on nie obchodzi. Kopczynskich zostaw w sposkoju, to ostanie ich podrygi. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: student z otwartymi oczami 03.08.04, 16:46 zarzuciłem Liberadzkiemu partykularyzm w najobrzydliwszej postaci oraz służalczośc w stosunku do Piechoty i tego będę się trzymał a Liberadzki sam z siebie jest nikim zerem cieniem swojego Boga Jacka oraz Matki Partii właściwie nie wiem czego ty się mnie czepiasz może lepiej wypowiadaj się w temacie dyskusji jak inteligentnie określa takie wypowiedzi ulubiony radny LPR Bogdan Trzos a nie w temacie studenta Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant klamiesz i mataczysz - vide: 52% poparcia 03.08.04, 16:50 napisales studencie: "po prostu wolę przyzwoitość Chmielewskiego od matactw Liberadzkiego" A jak tak dalej pojdzie mlody.patriota bedzie mi sie wyswietlal na zielono;) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 16:56 nie 52% poparcia mnie interesuje 98% poparcia dla przyzwoitości i prawości w polityce a te 2% zostawiam takim jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:00 Nie dosc, ze niezrownowazony frustrat, to jeszcze megaloman. Takie wyniki jak 98% to tylko chyba Kim Ir Sen, albo Castro zdobywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:01 absztyfikant napisał: > Nie dosc, ze niezrownowazony frustrat, to jeszcze megaloman. Takie wyniki jak > 98% to tylko chyba Kim Ir Sen, albo Castro zdobywaja. > * wiesz Absztyf, moze oni wlasnie w ten desen chca uderzyc?:( Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:03 No Kim Ir Sen juz za zycia byl bogiem, teraz synalek kontynuuje dzielo ojca. Student to nieszkodliwy folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:05 czyżby to oznaczało że jesteście przeciwni przyzwoitości i prawości w polityce tak myślałem i dlatego zostawiłem dla was te 2% Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:06 student1 napisał: > czyżby to oznaczało że jesteście przeciwni przyzwoitości i prawości w polityce > tak myślałem > i dlatego zostawiłem dla was te 2% * 'jestescie' - to do Absztyfa w takiej formie sie wracasz? no wiesz co...a juz myslalem ze jednak naprawde matka Cie mlekiem karmila, normalnie nabralem sie na ten Twoj tekst;-) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:13 to był tekst do alberta i absztyfikanta dwóch zajadłych forumowiczów broniących partkularyzmu i bezprawia przedstawicieli 2% narodu czyli grup trzymających władzę bawcie się tak dalej chłopcy wy się bawicie a nam chodzi o życie to była parafraza fraszki bo wam chłopcy czyli albercie i absztyfikancie to trzeba wyłożyć kawę na ławę Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:16 student1 napisał: > to był tekst do alberta i absztyfikanta > dwóch zajadłych forumowiczów broniących partkularyzmu i bezprawia > przedstawicieli 2% narodu * normalnie w koncu sie bezpieczne poczulem, ze az taaaaaaka sila za mna stoi. normalnie sila narodu... > czyli grup trzymających władzę * GTW - nie no XYZ to by sie chyba w ze smiechu teraz posikal jakby to przeczytal...Absztyf jako GTW...no no > bawcie się tak dalej chłopcy > wy się bawicie > a nam chodzi o życie > to była parafraza fraszki > bo wam chłopcy czyli albercie i absztyfikancie to trzeba wyłożyć kawę na ławę * nie no jednak psycholog jak nic... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:18 Ty juz kompletnie odleciales w swoje fantasmagorie, w swoj mesjanizm i tak dalej. Zajadly to jestem ja, Albert to oaza spokoju. Czyli omamy wzrokowe dochodza. Ja nie wiem czy psycholog wystarczy, trzeba EEG w Zdrojach zrobic i najmniej tydzien obserwacji u doktora Jaremki w Zdrojach. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:26 spróbujcie chłopcy zaprezentować większą błyskotliwość wypowiedzi bo wasze teksty zaczęły przypominać mi tekściki XYZ i zorro już nawet Paździoch bywa dowcipniejszy i lżejszy w tonacji dowcipu zabrakło czy argumentów chyba jednego i drugiego czy napaść na biednego studenta przez kilku forumowych wyżeraczy jest w porządku przecież ja tylko prezentuję swoje odmiennne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:29 No juz dobrze biedny maly misiu... Twoja argumentacja okazala sie tak gleboka, ze niemalze siegnela dna. Moja wrodzona kultura osobista nie pozwala mi na powiedzenie Ci, bys pocalowal sie tam, gdzie plecy traca swoja szlachetna nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:33 cieszę się że forumowicze właśnie poznali twoją prawdziwą naturę oraz wrodzoną kulturę osobistą życzę dalszych takich sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:36 Ojojoj, takie powiedzonka rezerwuje sobie na specjalne okazje. Stwierdzilrs, ze jestesmy nudni i tak dalej, wiec udowodnilem Ci, ze nie zawsze tak byc musi. Za troske o moja repuytacje forumowa dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:31 student1 napisał: > spróbujcie chłopcy zaprezentować większą błyskotliwość wypowiedzi * moze dasz nam przyklad...? > bo wasze teksty zaczęły przypominać mi tekściki XYZ i zorro > już nawet Paździoch bywa dowcipniejszy i lżejszy w tonacji > dowcipu zabrakło czy argumentów > chyba jednego i drugiego * oj chyba obraziles XYZeta:)))))) > czy napaść na biednego studenta przez kilku forumowych wyżeraczy jest w porządk > u > przecież ja tylko prezentuję swoje > odmiennne > zdanie * prosisz o litosc zamiast nas zabic sila swych argumentow? no daj spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:42 was czyli tych kilku atakujących nie mam zamiaru prosić o cokolwiek stwierdzam fakt wy tylko wykonujecie swoją pracę w końcu płacą wam za to a ja jestem wolny student i dlatego mam prawo do wolnych poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:44 Spiskowa teoria dziejow ?:) student1 napisał: > w końcu płacą wam za to Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:49 a z czego byś żył przecież ty biedaczku cały dzień spędzasz przy com Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:48 student1 napisał: > was czyli tych kilku atakujących nie mam zamiaru prosić o cokolwiek > stwierdzam fakt > wy tylko wykonujecie swoją pracę > w końcu płacą wam za to * student!!!!! jakbys zobaczyl ile mi palca na pewno bys rzucil te studia i non stop przesiadywal na forum!!!!! > a ja jestem wolny student > i dlatego mam prawo do wolnych poglądów * do wolnych pogladow ktore jak nic Cie ograniczaja - przynajmniej na forum:( Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:54 Z argumentow ad rem skonczylismy tradycyjnie na ad personam. Z braku argumentow student zaglada forumowicom do kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nudny jesteś 03.08.04, 17:59 absztyfikant napisał: > Z argumentow ad rem skonczylismy tradycyjnie na ad personam. Z braku argumentow > > student zaglada forumowicom do kieszeni. * bolszewik? Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 18:06 do twojej głowy zaglądać nie ma po co bo wiatr wieje a ja nie lubię przeciągów a kieszeń zawsze jest interesująca Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nudny jesteś 03.08.04, 18:10 student1 napisał: > do twojej głowy zaglądać nie ma po co > bo wiatr wieje > a ja nie lubię przeciągów > a kieszeń zawsze jest interesująca * no nie moglem sie pomylic, 98% poparcia wsrod bolszewikow... Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 18:19 ciebie też pozdrawiam etatowy pracowniku jednej z partii w końcu jeżeli partie finansowane są z podatków to logiczne że pracownikom etatowym partii powinno zaglądać się do kieszeni z dużym zaiteresowaniem tak samo jak posłom radnym urzędnikom po pierwsze przejrzystość po drugie przyzwoitość po trzecie prawość a tak swoją drogą właśnie pilnuję siostrzeńca i mogę poprzerzucać się przez pewien czas słowami na forum ale że kilka osób tak ciągle w tym uczestniczy to się dziwię ja już się znudziłem że wam czasu nie żal Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nudny jesteś 03.08.04, 18:22 student1 napisał: > ciebie też pozdrawiam > etatowy pracowniku jednej z partii > w końcu jeżeli partie finansowane są z podatków to logiczne że pracownikom > etatowym partii powinno zaglądać się do kieszeni z dużym zaiteresowaniem > tak samo jak posłom radnym urzędnikom > po pierwsze przejrzystość > po drugie przyzwoitość > po trzecie prawość * jakbys zaczal sesnownie gadac, tyle ze zarzuty rzucasz nie tam gdzie powinienes...i jakby Cie cos opetalo z tymi etatowymi... > > a tak swoją drogą właśnie pilnuję siostrzeńca i mogę poprzerzucać się przez > pewien czas słowami na forum > ale że kilka osób tak ciągle w tym uczestniczy to się dziwię > ja już się znudziłem > że wam czasu nie żal * a tak swoja droga Ciebie tez pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: nudny jesteś 03.08.04, 18:22 A z jakiej partii zalosna studencino? Nie wiem z jakiej partii jest albert_c, ale ty jestes takim lanuchowym psem pewnego klubu radnych. Nie dziwie sie, ze mierzysz innych swoja miara. Hieno. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: nudny jesteś 03.08.04, 18:23 Ja sympatyzuje z LPR i sie tego nie wstydze. I nikt mi za to nie placi, tobie widocznie MJW odpala jakas kase. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: nudny jesteś 03.08.04, 18:38 oooooooooo ta zniewaga krwi wymaga zgodnie z kodeksem honorowym Boziewicza wyzywam cię na pojedynek mój sekundant skontaktuje się z tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okienna Re: zalosny student IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 23:36 Lista grzechów głównych Liberadzkiego: PRYWATA - zatrudnienie żony ( z watpliwym wykształceniem), na polotyczne stanowisko dyr. polityki transportowej w ministerstwie transportu, w którym był ministrem. To się nazywa nepotyzm. Kontrole w Instytcie Transportu Samochodowego wykazały powiązania rodzinne Libradzkiego oraz członków pracowników katedry transportu SGH z przkrętami w tymze instytucie. On sam jest tam członkiem rady naukowej. Z tego powodu wywalonko kilka osób z resortu, jego żonie się upikło, bo wyleciała w tym czasie z ministerstwa została jednym z prezesów w spólce kolejowej. w W ITS - robiono ustawy poid stołem a zaklepywac miał w Sejmie wiceszef komisji infrastruktury, który się nazywał - no wiadomo - Liberadzki. Niestety się wydało wszystko w lipcu ub. roku, zrobiono kontrole i na jesieni poleciały głowy. Libradzki do dzisiaj nie zna ani ukłądu dróg w Polsce ani też sieci europejskiej. Nie tak dawno gadał idiotyzmyt w mediaxch - ze trzeba wprowadzić droge bnr 3 (niedosżło autostradę w sieć europejską) choć to droga o statusoie międzynarodowej conajmniej od 1975 r. Liberdazkiego familia (małżonak i synalek) oszwabiła z ex wiceministrem transportu niejakim Frąckowiakiem (pisała o tym POLITYKA) tuż pzred wyborami do PE) drobnych transportowćów na 5,5 mln zł, firma którą mieli padła a ludzie zostali wykiwani. Natomiast Frąckowiaka Liberadzki zatrudniał do niedawna w innej - tym razem swojej firmie consultingowej Instytut Transportowy ( nie mylić z ITS), do któreej tranfrowano forsę od oszwabionych ludzi. Frąckowiak, wykazał NIK oszwabiał także sam resort transportu matactwami przy lotnisku w Poznaniu. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 16:27 czy myślisz że ktokolwiek cokolwiek może załatwić w PE czy raczej reprezentowć ideologiczne stanowisko tak naprawdę PE będzie kręciła grupa określonych osób tak jak kęci naszym sejmem natomiast wcale nie chciałbym aby złodziejskie układy naszych parlamentarzystów były powielane w PE i aby tam wykorzystywali swoje wątpliwej jakości doświadczenia dlatego wolę naiwność Chmielewskiego gdyż swoje działania może skierować w dobrym kierunku może nawet przypadkowo niż cynizm Liberadzkiego i jemu podobnych gdyż w działaniu takich jak on nie ma przypadkowości ani przyzwoitości ale partykularyzm w jego najczystszej a co za tym idzie najobrzydliwszej postaci Chmielewski nauczy się szybko Liberadzki nie jest w stanie nauczyć się czegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
dexim Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 03.08.04, 22:30 Myślę, że obecność wątpliwej jakości posłów w PE nie jest tylko domeną Polski. Niesamowite kwiatki i dziwne przypadki znajdują się we wszystkich frakcjach. Pisanie, że PE jest miejscem dla wytrwanych polityków, jest teoretyzowaniem i pobożnym życzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant student, jaja sobie robisz ? 03.08.04, 16:25 A gdzie ty u tego brunatnego populisty Giertycha widzisz troske o panstwo ? Wy tak naprawde myslicie ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: student, jaja sobie robisz ? 03.08.04, 16:35 absztyfikant napisał: > A gdzie ty u tego brunatnego populisty Giertycha widzisz troske o panstwo ? > > Wy tak naprawde myslicie ?????????? * Absztyf, cosik sie temu studentowi w tym watku jakos tak szczegolnie poprzestawialo i juz sie chyba pogubil nie wiedzac w ktora strone i komu sie przypodobac:( tak sobie mysle ze moze za duzo odnowy jakiejs zazyl czy cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krust Re: student, jaja sobie robisz ? IP: 62.233.223.* 03.08.04, 16:37 Giertych to populista I liga, co ja mówię Bundesliga. Na tę chwilę nikt mu w tym nie dorównuje. I daleko na tym koniu zajedzie, oj daleko. A najgorsze jest to, że nie widać hen tam na horyzoncie żadnej realnej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: jestem poważny 03.08.04, 16:37 nie lubię jak mówi się do mnie wy wy towarzyszu absztyfikant powinniście już oduczyć się takiej formy zwracania do towarzyszy teraz to ja jestem pan zresztą na forum możesz mi mówić ty mimo że cię nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: jestem poważny 03.08.04, 16:40 student1 napisał: > nie lubię jak mówi się do mnie wy * student czy Ty myslisz ze jestes pepkiem forum?:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: jestem poważny 03.08.04, 16:43 Jesli student jest powazny to ja jestem przewodniczacym Unii Wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: jestem poważny 03.08.04, 16:53 drogi kolego forumowy albercie nie myślę że jestem pępkiem na forum w ogóle nie myślę że jestem pępkiem gdziekolwiek ale zwyczajnie nie lubię jak jakiś absztyfikant mówi do mnie wy w ogóle nie lubię jak mówi się do mnie wy to nielubienie wyssałem z mlekiem matki i odziedziczyłem w genach po dziadku często mam inne zdanie niż większość wypowiadających się forumowiczów co nie znaczy że forumowicze którzy tylko czytają a nie wypowiadają się nie popierają mojego zdania tylko że większość nie lubi być atakowana i to często obrzydliwymi określeniami dlatego przyjmuję te ataki na siebie a milczących serdecznie pozdrawiam WASZE BĘDZIE ZWYCIĘSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Jest psycholog na forum ? 03.08.04, 16:56 Po pierwsze zwrot "wy" byl wypowiedziany w sensie wy - Od Nowa. A po drugie Twoja alergiczna i wybuchowa reakcja swiadczy o Twoim niezrownowazeniu emocjonalnym. Zaczynam sie o Ciebie bac. Nie zrob sobie krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Jest psycholog na forum ? 03.08.04, 17:02 ty się bój o siebie bo może to być twój bój ostatni na forum nie wypowiadała się Od Nowa tylko ja student chyba że coś przeoczyłem to wtedy przepraszam a jeżeli nie przeoczyłem to znaczy że miałem rację oburzając się na zwrot wy jeżeli miałem rację to dziwię się twojej ostrej reakcji czyżbyś tracił opanowanie Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Jest psycholog na forum ? 03.08.04, 17:06 Wy w sensie srodowika wspierajace Od Nowe: jej radni, czlonkowie-obserwatorzy w stowarzyszeniu, nawiedzeni forumowi dzialacze, postkomunistyczna nomenklatura, zwykli sympatycy etc. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: jestem poważny 03.08.04, 16:59 student1 napisał: > drogi kolego forumowy albercie > nie myślę że jestem pępkiem na forum > w ogóle nie myślę że jestem pępkiem gdziekolwiek > ale zwyczajnie nie lubię jak jakiś absztyfikant mówi do mnie wy > w ogóle nie lubię jak mówi się do mnie wy * moze lepiejjakby sie wypwoiedzial Absztyf, ale i ja swoje dwa gorsze wrzuce: zapewne zauwarzyles ze zanim sie Absztyf wypowiedzial jakoby do Ciebie 'wy' w watku pojawilo sie oprocz niego 7 forumoiwczow. z zasady moge odrzucic kilku do ktorych na pewno nie adresowal tych slow, ale przynajmniej dwoch odrzucic nie moge, wiec slowa te kierowal zapewne do conajmniej dwoch osob czyli zwrocil sie do nich poprawna polszczyzna 'wy' a ze akurat odebrales jego slowa tak osobiscie, tylko ubolewac mozna albo nad Twoim ego albo domyslac sie ze masz sie za 'pepek' - ta druga mozliwosc odrzuciles... > to nielubienie wyssałem z mlekiem matki i odziedziczyłem w genach po dziadku > często mam inne zdanie niż większość wypowiadających się forumowiczów > co nie znaczy że forumowicze którzy tylko czytają a nie wypowiadają się nie > popierają mojego zdania * uderzasz w to co empirycznie jest do sprawdzenia. poprawia Ci to samopoczucie? > tylko że większość nie lubi być atakowana > i to często obrzydliwymi określeniami > dlatego przyjmuję te ataki na siebie a milczących serdecznie pozdrawiam > WASZE BĘDZIE ZWYCIĘSTWO * o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c absztyf sie wypowiedzial w czasie kiedy to pisalem 03.08.04, 17:00 normalnie wilka z lasu wywolalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
dexim Re: student, jaja sobie robisz ? 03.08.04, 22:39 Absztyfie - ja widzę! Milsze mi 100 Giertychów, niż pralinka-przemądrzalinka absztyfka... Uświadom to sobie - nie jesteś bogiem. Są ciekawsze alternatywy dla twojego prze-oświeconego punktu widzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: niemal wszyscy EuroP.. PL 03.08.04, 17:01 .. to marionetki na sznurku interesow partyjnych w tym i partykularnych .. a nawet prywatnych z czego na 100 procent slynie jeden (falszywy, bo choc z naszego regionu to nie nasz )z naszego regionu .. drugiego znam slabo .. ale smieszy mnie jego stosunek do rzeczywistosci .. jest nierealny .. dlatego politycznie nieszkodliwy .. ot posluchamy mzonek przez kilka lat i na tym sie zapewne skonczy jego rola .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.08.04, 07:40 Aberracja w komisji Rybołóstwa to rodzaj daleko posunietej absztyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krust Wyjątkowo obrzydliwy spot IP: *.espol.com.pl 04.08.04, 07:41 A ile chamstwa, pogardy, zera, błota. Ej Wy radni murwa kać, rozumu, jeszcze raz rozumu. Poza ogólną wiedzą nic więcej nie widać. Puste łby jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: Wyjątkowo obrzydliwy spot IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.08.04, 16:33 Bardzo normalny jest udział w komisji finansów dziewczyny z kurwikami w oczach. Udział prof uniwersytetu z miasta portowego i wybrzeża żyjacego m.i. z rybołóstwa to zboczenie i odstepstwo od normy w/g absztyfikanta. Kiedyś mieliśmy do czynienia z Falandyzacją teraz z absztyfikacją. Rzucić błotem a rączki czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant dylu dylu na badylu 04.08.04, 16:38 Dziekuje za porownanie mnie ze śp. prof. Falandyszem. To mi nlechcze proznosc ma wrodzona. A teraz powanie. Jesli rektor uniwersytetu nie jest dopuszczony do komisji edukacji, a spada do komisji rybolostwa, na czym sie kompletnie nie zna i trudno mu - historykowi - robic z tego zarzut, to swiadczy to o tym, ze jest slabym politykiem. I takie sa fakty. Polityk z JM jest zaden. Nadaje sie do przecinania wsteg. I do niczego wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuman obronco rektora, posluchaj IP: 83.168.96.* 05.08.04, 01:43 Bron go merytorycznie, postaraj sie. I nie porownuj go do Begerowej, bo to naprawde fatalne porownanie. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: obronco rektora, posluchaj 05.08.04, 09:47 .. Pani maturzystka RB .. zobaczycie ze dochrapie sie jeszcze tytulu profesorskiego ... ma przeta taki ped do nauki .. ze nie zatrzyma sie tylko na maturze .... zobaczycie !!! .. swoja droga .. tytuly prof .. wcale nie swiadcza ze czlek jest madry .. jak znam zycie to najczesciej nowozytnie porfesorki w wiekszosci nic ciekawego nie zrobily by nimi zostac .. poza kilkoma publikacjami i jakimis nikomu niepotrzebnymi analizami dywagacjami ... .. po prostu by mogla istniec uczelnia .. trzeba ilus tam profow itp .. i uczelnie w pewnym okresie przesigaly sie w nadawaniu tytulow .. .. ponadto profesor z historii .. to taki czlek ktory zapewne kiedys tam nie dostal sie na zadne inne studia no to by uciec przed wojem zapisal sie na historie .. gydz tam brali bez egzaminow .. tak jak i na WSP .. .. nie mam tez dobrego zdania o wspolczesnych historykach gdyz wiekszosc to fanatycy lewicy lub prawicy, a nie prawdy .. np cytuja ostatnio w radiu jakiegos tam malo mi znanego historyka p. Kunert .. i ten to juz jest mistrzem wody w mozgu .. np w sprawie Powstania w WWie to wypowiedzial sie w stylu .. ze w koncu w tej wojnie Polacy mogli walczyc w imieniu wlasnym .. .. fajnie to zabrzmialo .. ale mysle ze istota tej wojny byla walka z kim innym i to niezaleznie od ogromnych roznic politycznych spolecznych w Europie .. itd .. no ale coz tak jak na tym forum kadzy profesorek i historyk ma swoja logike .. ale co jak co to na rybach sie nie zna .. i wstyd ze pracuje w takiej a nie innej komisji .. bo to byl jego pierwszy sprawdzian w EP ... i go nie przeszedl .. :(( Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: obronco rektora, posluchaj 06.08.04, 10:58 Prof. Beger - ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 05.08.04, 21:18 to nie tyle aberracja co jakas farsa prof chmielewski zarzekal sie ze bedzie dzialal na rzecz mlodziezy i edukacji a tu okazuje sie ze co najwyzej z kutrami i lawicami bedzie mial do czynienia a moze pomylil sie i w niewlasciwym momencie podniosl reke? albo podpisal nie ten papier ktory powinien? tak czy inaczej gratuluje magnificencji wszechstronnosci... zalosne to choc i przezabawne i mimo ze nie darze sympatia liberadzkiego ani jego formacji to musze przyznac ze przynajmniej udalo mu sie zalapac do wlasciwej komisji a na tle dzialan profa jawi mi sie to jako wybitne osiagniecie... mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 22:43 Moi drodzy przyjaciele forumowicze! Widze ze wasze pojecie na temat parlamentu europejskiego, jego funkcjonowanie szczegolnie jest wam znane co najwyzej miernie jesli nie jeszcze gorzej. Sczegolnie widac to po waszaych komentarzach i jakis dziwnych bardziej osobistych komentarzach! Jesli chodzi o posla Chmielewskiego to tez chyba nie do konca macie pojecie o jego dotychczasowej pracy gdyz komisj aryboluistwa jest jego druga komisja czlonkowska,a ta wczesniejsza jest zgodnie z zapowiedziami najwaznijesza dla nauki a szczegolnie dla szkolnictwa wyzszego komisja badan naukowych i energi. Takze moi drodzy na drugi zanim zacznieciue pisac te swoje plytkie i beztresciwe komentarze zasiegnijcie rzetelnej informacji. Pozdrawiam was seredecznie i wiecej pokory.... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Prof. Zdzisław Chmielewski w Parlamencie Euro 09.08.04, 10:32 Gość portalu: halina napisał(a): > Moi drodzy przyjaciele forumowicze! > Widze ze wasze pojecie na temat parlamentu europejskiego, jego funkcjonowanie > szczegolnie jest wam znane co najwyzej miernie jesli nie jeszcze gorzej. > Sczegolnie widac to po waszaych komentarzach i jakis dziwnych bardziej > osobistych komentarzach! * dziekuje za niezrozumienie tematu, Twoja postawa przekonuje mnie ze wpsiy w tym watku byly potrzebne... > > Jesli chodzi o posla Chmielewskiego to tez chyba nie do konca macie pojecie o > jego dotychczasowej pracy gdyz komisj aryboluistwa jest jego druga komisja > czlonkowska,a ta wczesniejsza jest zgodnie z zapowiedziami najwaznijesza dla > nauki a szczegolnie dla szkolnictwa wyzszego komisja badan naukowych i energi. > Takze moi drodzy na drugi zanim zacznieciue pisac te swoje plytkie i > beztresciwe komentarze zasiegnijcie rzetelnej informacji. > > Pozdrawiam > was seredecznie > i wiecej pokory.... * ...czy tak ze swojej pokory moglabys mi przypomniec czy aby rektor Chmielewski jest stalym czlonkiem komisji badan naukowych i energii (i jakbys mogla podac od razu do publicznej wiadomosci czy ma w tej komisji prawo glosu)? a jak ma prawo glosu to w jakim przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś