Dodaj do ulubionych

Muszę powiedzieć...

17.02.14, 21:35
... że macie przezabawny herb...
Rozbawił mnie gdy byłam tu "przejazdem" z czadową misją.

Co ten ptak oznacza? Oznacza coś w ogóle oprócz "żona przesoliła znowu potrójnie zupę"? ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Pit12 Re: Muszę powiedzieć... IP: 195.248.88.* 17.02.14, 22:17
      Gryf jest bardzo popularny nad Bałtykiem, jest w herbach wielu miast duńskich i szwedzkich. Tam gdzie kiedyś istniało osadnictwo skandynawskie (zarówno nowe osady jak przybyli do istniejących grodów osadnicy) tam pojawiała się ikonografia bałtycko-skańska, tak w ozdobach jak w technice budowlanej etc.
      Podobny proces zachodził w miastach hanzeatyckich - kontakty i zlecenia dla tak samo wyszkolonych warsztatów budowlanych, typ, dyspozycja planów i detale budynków, prawa miejskie (lubeckie, rzadziej magdeburskie) etc.
      Wystarczy sobie spojrzeć jaki jest herb szwedzkiej marki Saab i skąd ona pochodzi.
      Nad Bałtykiem przez wieki rozwijała się związana handlem i kontaktami kulturowymi cywilizacja miejska związana mocno z morzem i handlem.
      • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 17.02.14, 23:53
        Dobrze wiedzieć. :)

Dzięki za fatygę! x
    • Gość: Vlad.H. Re: Muszę powiedzieć... IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 18.02.14, 20:02
      Gryf to nie jest ptak...

pl.wikipedia.org/wiki/Gryf
      napisz skont klikasz to posmiejemy sie razem
      • Gość: . Re: Muszę powiedzieć... IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.14, 20:28
        Bo to jakaś czadowa nimfomanka.
        Wszędzie ptaka widzi.
        • Gość: Vlad.H. Re: Muszę powiedzieć... IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 18.02.14, 20:55
          pewnie od paliglupa...
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 20.02.14, 00:15
          Gdybym była nimfomanką, już byś nie żył... :)
          • Gość: Vlad.H. Re: Re IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 20.02.14, 20:11
            nie strasz, nie strasz bo sie zesrasz... (chcialem napisac ze wydaje ci sie ze jestes mocna w gebie ale mogloby to zostac odebrane w kontekscie seksualnym a tego bym nie chcial)
            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 21.02.14, 02:56
              Tobie się wydaje, że jesteś mocny w obserwacji...
              Popatrz raz jeszcze na screen...

Odpowiadałam kropce, tumanku.
              • Gość: Vlad.H. Re: Re IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 21.02.14, 19:30
                to tzeba bylo zastrzec sobie prywatne forum... nieustanna postawa roszczeniowa... tobie nawet Ron Jeremy z Nacho Vidalem pewnie by nie dogodzili...
                • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 22.02.14, 21:23
                  Dla kobiet takich jak ja, faceci, którzy pokazują za dużo ciała są równie mało atrakcyjni jak ci, którzy pokazują wyjątkowo mało intelektu...
                  • Gość: Vlad.H. Re: Re IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.02.14, 15:55
                    a skad ci do glowy przyszlo ze jestes kobieta ktorej chce pokazywac swoj intelekt? - szczerze mowiac traktuje cie (i skutecznie mnie w tym utwierdzasz) jak blachare/dresiare - a dlaczego - to przeczytaj swoj otwierajacy watek wpis i zastanow sie dlaczego

chcialas byc na luzie i bylas - tak intelektualnie jak i w kroku a teraz jeszcze probujesz uskuteczniac zenujace podsrywajki i wchodzic na tzw schaby - ustawiac to sobie mozesz tego frajera ktory cie pokrywa a nie mnie.
                    • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 25.02.14, 02:29
                      Ty wszystkie kobiety traktujesz jak idiotki i głupszy gatunek, na którym trzeba się wyżyć emocjonalnie.
                      Ty i intelekt? Buahahahahahaha! "Skont" takie przeświadczenie? :)

Brrr! Laski strzeżcie się takich popaprańców emocjonalnych.
                      • Gość: Vlad.H. Re: Re IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 25.02.14, 20:03
                        ty nie wiesz jak ja traktuje kobiety i tego sie trzymajmy
                        nie musze wyzywac sie na nikim emocjonalnie
                        a intelekt, no coz - chocbys po nim chodzila to i tak bys nie wiedziala bo i skad skoro jest pojecie kompletnie obce ci

I celny apel - laski strzezcie sie facetow takich jak ja i trzymajcie sie dresow swojego dresiarza - pokrywacza tak jak kolezanka.
          • Gość: . Re: Re IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.14, 16:08
            śmierć przez aku aku ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka