l.i.l.a.b.a.j.ona 17.02.14, 21:35 ... że macie przezabawny herb... Rozbawił mnie gdy byłam tu "przejazdem" z czadową misją. Co ten ptak oznacza? Oznacza coś w ogóle oprócz "żona przesoliła znowu potrójnie zupę"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pit12 Re: Muszę powiedzieć... IP: 195.248.88.* 17.02.14, 22:17 Gryf jest bardzo popularny nad Bałtykiem, jest w herbach wielu miast duńskich i szwedzkich. Tam gdzie kiedyś istniało osadnictwo skandynawskie (zarówno nowe osady jak przybyli do istniejących grodów osadnicy) tam pojawiała się ikonografia bałtycko-skańska, tak w ozdobach jak w technice budowlanej etc. Podobny proces zachodził w miastach hanzeatyckich - kontakty i zlecenia dla tak samo wyszkolonych warsztatów budowlanych, typ, dyspozycja planów i detale budynków, prawa miejskie (lubeckie, rzadziej magdeburskie) etc. Wystarczy sobie spojrzeć jaki jest herb szwedzkiej marki Saab i skąd ona pochodzi. Nad Bałtykiem przez wieki rozwijała się związana handlem i kontaktami kulturowymi cywilizacja miejska związana mocno z morzem i handlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Muszę powiedzieć... IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 18.02.14, 20:02 Gryf to nie jest ptak... pl.wikipedia.org/wiki/Gryf napisz skont klikasz to posmiejemy sie razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Muszę powiedzieć... IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.14, 20:28 Bo to jakaś czadowa nimfomanka. Wszędzie ptaka widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Muszę powiedzieć... IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 18.02.14, 20:55 pewnie od paliglupa... Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 20.02.14, 00:15 Gdybym była nimfomanką, już byś nie żył... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Re IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 20.02.14, 20:11 nie strasz, nie strasz bo sie zesrasz... (chcialem napisac ze wydaje ci sie ze jestes mocna w gebie ale mogloby to zostac odebrane w kontekscie seksualnym a tego bym nie chcial) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 21.02.14, 02:56 Tobie się wydaje, że jesteś mocny w obserwacji... Popatrz raz jeszcze na screen... Odpowiadałam kropce, tumanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Re IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 21.02.14, 19:30 to tzeba bylo zastrzec sobie prywatne forum... nieustanna postawa roszczeniowa... tobie nawet Ron Jeremy z Nacho Vidalem pewnie by nie dogodzili... Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 22.02.14, 21:23 Dla kobiet takich jak ja, faceci, którzy pokazują za dużo ciała są równie mało atrakcyjni jak ci, którzy pokazują wyjątkowo mało intelektu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Re IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.02.14, 15:55 a skad ci do glowy przyszlo ze jestes kobieta ktorej chce pokazywac swoj intelekt? - szczerze mowiac traktuje cie (i skutecznie mnie w tym utwierdzasz) jak blachare/dresiare - a dlaczego - to przeczytaj swoj otwierajacy watek wpis i zastanow sie dlaczego chcialas byc na luzie i bylas - tak intelektualnie jak i w kroku a teraz jeszcze probujesz uskuteczniac zenujace podsrywajki i wchodzic na tzw schaby - ustawiac to sobie mozesz tego frajera ktory cie pokrywa a nie mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 25.02.14, 02:29 Ty wszystkie kobiety traktujesz jak idiotki i głupszy gatunek, na którym trzeba się wyżyć emocjonalnie. Ty i intelekt? Buahahahahahaha! "Skont" takie przeświadczenie? :) Brrr! Laski strzeżcie się takich popaprańców emocjonalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Re IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 25.02.14, 20:03 ty nie wiesz jak ja traktuje kobiety i tego sie trzymajmy nie musze wyzywac sie na nikim emocjonalnie a intelekt, no coz - chocbys po nim chodzila to i tak bys nie wiedziala bo i skad skoro jest pojecie kompletnie obce ci I celny apel - laski strzezcie sie facetow takich jak ja i trzymajcie sie dresow swojego dresiarza - pokrywacza tak jak kolezanka. Odpowiedz Link Zgłoś