Dodaj do ulubionych

TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!!

IP: 64.9.159.* 15.05.01, 20:13
NAJGORSZY NAUCZYCIEL - WSTRETNA JEDZA SIERKOWSKA LO#1(geografia)

NAJLEPSZY NAUCZYCIEL- LUCZKO( historia) MAX( he he he) wf obydwaj panowie LO#1
Obserwuj wątek
    • e603432 Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! 15.05.01, 23:08
      Gość portalu: JACEK napisał(a):

> NAJGORSZY NAUCZYCIEL - WSTRETNA JEDZA SIERKOWSKA LO#1(geografia)
      >
      > NAJLEPSZY NAUCZYCIEL- LUCZKO( historia) MAX( he he he) wf obydwaj pa
      > nowie LO#1

Nie najgorszy, ale najstraszniejszy - Kaczka LO#1 (chemia)

Nie najlepszy, ale najciekawszy - Jasinski LO#1 (angielski)

Najlepszy - Wielki Trzeci (nie mylic z wielkim trzynastym) LO#1 (fizyka)
    • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 15.05.01, 23:50
      ciekawe czy ktos pamieta slynnego niegdys Migacza z LO#1 (matematyka)
      • e603432 Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! 16.05.01, 04:39

> ciekawe czy ktos pamieta slynnego niegdys Migacza z LO#1 (matematyka)

Byl kiedys u nas na zastepstwie ETO i oberwalem banie z wykrzyknikiem.

• Gość: Piotrek Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 216.104.228.* 17.07.01, 00:30

Oczywiscie! Nawet przez niego o malo nie siedzialem, ale mimo wszystko to byl
        rowny gosc! A raz na lekcje przyszedl z taka z parku i usiadl w ostatniej
        lawce...A kto pamieta strzelajacego MIke'sza od PO? Eh, dawne czasy. Pozdrawiam
        kolezanki i kolegow absolwentow LO 1!!!!

• Gość: jerzy wiadomości o migaczu IP: *.osowo.pl 30.08.02, 00:34

ja z nim ( rysiek Olszewski) wychowałem się na dzielnicy POGODNO, miał dwóch
        braci. Ociec był fryzjerem.

ale najlepsze było gdy wracał ze szkoły LO - 1, to rodzice zabraniali mu
        dzwonić telefonem i wtedy od kolegów próbował dzwonić do swoich poznanych
        dziewczyn.
        Myśmy na dzielnicy nazywali go żydek bo był strasznie chytry a migacz to
        dostał na podwórku bo mrygał powiekami gdy się denerwował.

Prawda jest taka, że matmę miał w jednym paluszku. Tylko dziwczyny, alkochol
        go zniszczyły.
        • Gość: JACEK Re: wiadomości o migaczu IP: 64.9.159.* 03.09.02, 18:41
          Ja to z Migaczem to kiedys na wykopki pojechalem . Panie , nic tylko caly tydzien balanga na cala wies !!!! Moelismy
          buraki zbierac a skonczylo sie na spaniu na polu a po poludniu imrezy !!!!!
    • Gość: Mike Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.195.43.* 16.05.01, 09:40

> nowie LO#1

Pod typami na najlepszych podpisuje sie 2 rekami. Ze swej strony dorzuce bdb
      gemanistke p. Kuwik.

Jakos tak zadnemu nauczycielowi chyba bym nie dal tytulu najgorszy - niek nie
      zasluzyl dostatecznie...
      • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 16.05.01, 15:27
        swietna byla w LO#1 nauczycielka spiewu Baryla
        nawet durnych mlokosow potrafila zachecic do spiewania w chorze
        • Gość: Mike Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.195.43.* 16.05.01, 15:36

> swietna byla w LO#1 nauczycielka spiewu Baryla
          > nawet durnych mlokosow potrafila zachecic do spiewania w chorze

Oooo! Tej to nie znalem, za mojej kadencji nasza edukacja muzyczna zajmowal sie
          niejaki WOJNIAK - tez "goraco" zachecal w choru. Wlasciwie dobrze ze mi
          przypomniales bo on dostaje ode mnie tytu NAJGORSZEGO nauczaciela.
          • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 16.05.01, 16:02
            Wojniaka pamietam!!! Baryla go zastapila
            jak sie nazywala ta dziewiedziesiecioletnia blondyna od rosyjskiego???
            • Gość: Mike Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.195.43.* 16.05.01, 17:58

> Wojniaka pamietam!!! Baryla go zastapila
              > jak sie nazywala ta dziewiedziesiecioletnia blondyna od rosyjskiego???

Ja nie mialem ruskiego. Mnie Kurzaj uczyl angola - zreszta jak sie pozniej
              okazalo calkiem skutecznie.
              • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 16.05.01, 18:45
                za moich czasow rosyjski byl przymusowy
                angielskiego uczyla mnie jakas pani doktor od anglistyki, niestety nazwiska nie pamietam, byla
                swietna!!!
                • Gość: Mike Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.195.43.* 17.05.01, 12:56

> za moich czasow rosyjski byl przymusowy
                  > angielskiego uczyla mnie jakas pani doktor od anglistyki, niestety nazwiska nie
                  > pamietam, byla
                  > swietna!!!

Za moich jeszcze tez ale potem (na szczescie) przyszlo nowe i mnie od ruskiego
                  wybawilo...
          • Gość: Angella Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.ger.univ.szczecin.pl 23.05.01, 17:16
            Gość portalu: Mike napisał(a):

> niejaki WOJNIAK - tez "goraco" zachecal w choru. Wlasciwie dobrze ze mi
            > przypomniales bo on dostaje ode mnie tytu NAJGORSZEGO nauczaciela.

Oj, zgadzam sie. Pamietam te drzace glosy uczniow, zmuszonych spiewac hymn
            narodowy pod jego krytycznym spojrzeniem...
            • Gość: Kasia Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 10.33.40.* 31.10.01, 16:25
              Gość portalu: Angella napisał(a):

> Gość portalu: Mike napisał(a):
              >
              > > niejaki WOJNIAK - tez "goraco" zachecal w choru.

A jak milo traktowal chorzystki, mowiac im podczas prob, ze z takimi glosami, to powinny spiewac w "Arfiku" a nie
              w powaznym licealnym chorze...

• Gość: Piotrek Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 216.104.228.* 17.07.01, 00:35
          Baryla miala na imie Marysia i byla moim zdaniem najlepszym pedagogiem w szkole
          w tamtych czasach a nasz chor stawal sie slawny! A nikt tak koledzy i kolezanki
          nie wspomni 'przesympatycznej' pani od chemii? Zapomnialem nazwiska ale jej
          corka byla z nami w szkole?
      • Gość: Angella Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.ger.univ.szczecin.pl 23.05.01, 17:15

> Ze swej strony dorzuce bdb
        > gemanistke p. Kuwik.

Matura probna z niemca byla o 9.00. Przyszlam punkt 9.00, a ta mnie nie wpuscila!
      • Gość: T.Jurasz Kurzaj z LO1 najlepszy!!! IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 19.09.01, 12:59
        I basta!
      • Gość: Halina Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.nyc.rr.com 05.02.02, 22:53
        Kto Pamieta prof. Molczanowa z Technikum Handlowego i Jego slynne "lekcja,
        numer lekcji, na marginesie data"? Po latach spotkalam moja przyjaciolke Iza w
        New York, gdzie obie teraz mieszkamy i rozmawiajac o szkole obie
        wyrecytowalysmy te formulke. Mature zdawalysmy w 1970, naszym wychowawca byl w
        klasie maturalnej niezyjacy juz prof, Horak, a wczesniej prof. Kulgawczuk. Tych
        wspominamy bardzo milo! Moze ktos sie odezwie z naszje klasy (V c) -
        aadamiak@nyc.rr.com.
    • Gość: rocz1995 Re: TM na Kopernika IP: 157.25.198.* 16.05.01, 14:16
      Najgorsza - chemica ŻABIEŁOWICZ (kiedyś postawiła gościowi 3 lacze na raz)
      Najlepszy - historyk HASAN (siadał na historii wyciągał ksiąźkę i miał
      wszystkich w d....),
      Najodważniejszy -był jeszcze taki co miał salę na dole i cały czas chodził
      odurzony i miał pod stołem mnóstwo flaszek no i brał flaszki w zamian za
      sprawozdania (nie pamiętam nazwiska)
      • Gość: Piotr. H Re: TM na Kopernika IP: *.aph.gov.au 27.12.01, 00:59
        Najlepszym nauczycielem byl prof. Kuzma. Mial wiedze i dobry humor.
        Takiego goscia pamieta sie cale zycie. Podobno jeszcze uczy na wieczorowce.:)
        Dzieki Pieczynskiemu mozna bylo poznac zbior zadan z fizy Zieglera i
        przeksztalcanie wzorow mialo sie w paluszku.:) Marzec byl tez fajnym gosciem,
        mam duzo szacunku dla niego.:) Pan Skiba z matmy :) Zurnia :) "Oj Zurek, oj
        Zurek zielony garniturek..." Bylo tez sporo idiotow, czy
        tez nauczycieli z przypadku...paru pijaczkow i partyjniakow ze strachu...czy
        dla kariery ? niegodnych wspominania. Ale nie ma juz tego swiata.
        Bylem w budynku w listopadzie 2001. (mieszkam daleko od Polski) Nie ma juz
        TM... Zabielowicz podobno dyrektoruje. Ale to juz inna szkola...
        Ciekawe co sie stalo z nauczycielami z TM...?
        Pamietam ze pare lat uczyl w TM (z doskoku z Politechniki)Lisewski (byly
        wojewoda).
        Nie mial talentu do uczenia...surowizna. Nie robil tego dla przyjemnosci...
        Dziwna to byla szkola prawie calkowicie meska :)
        Pozdrowienia z Australii dla wszystkich ktorzy mieli cos wspolnego z TM
        Piotr
        • Gość: Koala Re: TM na Kopernika IP: 157.25.198.* 09.01.02, 08:36
          Gość portalu: Piotr. H napisał(a):

> Najlepszym nauczycielem byl prof. Kuzma. Mial wiedze i dobry humor.
          > Takiego goscia pamieta sie cale zycie. Podobno jeszcze uczy na wieczorowce.:)

pisałem u niego prace o przeciągaczach :)

> Dzieki Pieczynskiemu mozna bylo poznac zbior zadan z fizy Zieglera i
          > przeksztalcanie wzorow mialo sie w paluszku.:) Marzec byl tez fajnym gosciem,
          > mam duzo szacunku dla niego.:)

Marzec to był gigant, stary bokser, chyba od elektrotechniki. Kiedyś koleś miał
          na koszulce napisane JUST DO IT, a gościu na całą klasę "ty co masz na koszulce
          napisane just (czutaj just) do (czytaj do) tete, chodź do odpowiedzi", albo "komu
          tak wali z butów"

Pan Skiba z matmy :) Zurnia :) "Oj Zurek, oj
          > Zurek zielony garniturek..."
          Bylo tez sporo idiotow, czy
          > tez nauczycieli z przypadku...paru pijaczkow i partyjniakow ze strachu...czy
          > dla kariery ? niegodnych wspominania. Ale nie ma juz tego swiata.
          > Bylem w budynku w listopadzie 2001. (mieszkam daleko od Polski) Nie ma juz
          > TM... Zabielowicz podobno dyrektoruje. Ale to juz inna szkola...
          > Ciekawe co sie stalo z nauczycielami z TM...?
          > Pamietam ze pare lat uczyl w TM (z doskoku z Politechniki)Lisewski (byly
          > wojewoda).
          > Nie mial talentu do uczenia...surowizna. Nie robil tego dla przyjemnosci...
          > Dziwna to byla szkola prawie calkowicie meska :)
          > Pozdrowienia z Australii dla wszystkich ktorzy mieli cos wspolnego z TM
          > Piotr

Żabiełowicz była zawsze w komitywie z Rojek - fizycą, jak miałeś problemy z
          chemii to od razu z fizy.

No i BIKER od rysunku technicznego. Kiedyś weszliśmy do klasy, wszyscy siedli,
          biker czyta obecniść a tam się drzwi otwierają i ktoś na całą parę Bi, bi, bi,
          bi, bi,.....
          No i czasem na korytarzu gdzieś z końca było słychać to samo.

No a gość od wf, taki młody sadysta. Siedzimy na przerwie w klasie no i ktoś
          sobie bluzgnął, no i ten troll szedł korytarzem i usłyszał. Wpadł do klasy i
          ryczy "który to". Normalka, że każdy nic, no i wyszliśmy całą 30 na korytarz i
          pompowaliśmy.

A kiedyć geografica zabrała tych co pościągali na 4 na olimpiadę z geografii.
          Takie czad pytania były, że koleś wyciągną kwadratową gumkę do zmazywania i
          napisał na niej a, b, c i d no i zaczęliśmy wszyscy losować odpowiedzi, ale jazda
          hehe.

I była jeszcze piła od Obrabiarek, chyba Ratajska, brrr, wszyscy trzęśli hihi.

No a tak w ogóle to w tym technikum do perfekcji opanowaliśmy wszelkie techniki
          ściągania.
        • Gość: Adam S Re: TM na Kopernika IP: 207.164.32.* 07.02.02, 16:55
          Moje lata to '67-72'
          Nie pamietam juz nazwisk nauczycieli, choc pamietam jeszcze ich twarze.
          Szkola nie byla taka zla, choc dosc nietypowa.
          Pozdrowienia dla wszystkich.
          (Ty Piotr masz przynajmniej cieplo tam down under,
          a tu w Kanadzie cholernie zimno !)
    • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 17.05.01, 00:40
      moze by tak inne szkoly sie tu zaprezentowaly!!!!!!!!
      • Gość: Andy Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.06.01, 22:43
        Pozdro dla ludzi po I LO - mialem na studiach spora ekipe z waszej szkoly -
        pijacy nie do przebicia. Dzieki nim sporo nasluchalem sie o waszych
        nauczycielach, choc o Luczko slyszal chyba kazdy, kto mieszakal w Szczecinie w
        okresie ostatnich czterdziestu lat.
        Sam konczylem V LO i moje typy to:
        - debesciaki - M. Kniec od wf, Dziki od wf, J. Wielecka od historii, T. Wysocka
        od biologii,
        - kompletny dol - gegra, przedmioty spoleczne,
        - poza konkurencja - rownie slynna jak Luczko pprof. Patyra.
    • Gość: Joannna Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 212.14.10.* 17.05.01, 12:27

>
      > nowie LO#1

Najlepszy nauczyciel - ( ale zauwazam to dopiero dziś ) p.Debska ( historia)
      Najgorszy nauczyciel - ( a to wiedzialam od zawsze ) p.Dobosz ( angielski)
      • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 17.05.01, 21:23
        Tak mi sie wydaje ze znam nazwiska Dobosz i Debska ale czy oni z LO# 1 ???
        • Gość: Mike Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.195.43.* 18.05.01, 13:39

> Tak mi sie wydaje ze znam nazwiska Dobosz i Debska ale czy oni z LO# 1 ???

Tak to nazwiska nauczycielek z Jedynki! Zdaje sie ze Debska uczyla historii i
          byla u mnie kiedys na zastepstwie zamiast Luczka.
          Pyta sie kumpla: -Skad Polska przyjela chrzest. On na to: -Z Czechoslowacji.
          -Siadaj dwoja! -Czemu, czemu, ah tak... z Czech.
          Luczko wraca i pyta za co masz ta pale? -Bo pani spytala skad Polska przyjela
          chrzest. -No i teraz wiemy skad przyjeta? -Tak! Z Czechoslowacji! Er... z Czech,
          z Czech!! -No, to od mnie masz jeszcze pale ekstra!

Bywalo i tak :-))))
          • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 18.05.01, 16:11
            ale mnie rozsmieszyles he he he.......oj znam te historyjki z LUCZKA.........byl naszym wychowawca
            do czasu internawania
            z mapy grecji mnie raz pytal ..........pokaz mi ATOS!!!!! ja ci szukam jak idiota tego cypla( wiedzac ze
            LUCZKO tam byl bo opowiadal nam wiele razy) i nie widze .......... po pietnastu sekundach on na
            to......pokazujac w powietrze.........tam jest ATOS.....tam....ARAMIS........tam PORTOS.........a tu pala
    • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 18.05.01, 00:43
      Byl taki jeden gosc od PO w LO #1......Miszczak, Mikulski czy cos takiego..........podobno polkownik
      slynnej SB.
      ciekawe dlaczego wszyscy sie go bali?

co do nastepnej dobrej nauczycielki to byla tam taka slodka pani od biologii ale imienia nie pamietam
      oraz bardzo egzaltowana co do prawdy ale dobra nauczycielka od chemii( nazwiska tez juz nie
      przypominam sobie)
      • Gość: Mike Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.195.43.* 18.05.01, 13:41

> Byl taki jeden gosc od PO w LO #1......Miszczak, Mikulski czy cos takiego......
        > ....podobno polkownik
        > slynnej SB.
        > ciekawe dlaczego wszyscy sie go bali?

Jak ja sie uczylem to od PO byl Pulkownik (nikt nie wiedzial jak naprawde sie
        nazywal) oraz kobieta, ktora przezywali Straszak.
        A ow Polkownik podczas stanu wojennego byl komendatnem wojskowym i nadzorowal
        szcezcinska TVP.
        • Gość: Angella Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.ger.univ.szczecin.pl 23.05.01, 17:27

kobieta, ktora przezywali Straszak.

Kiedy to bylo? Bo w 1998 ona wygladala juz tak, ze w pelni zaslugiwala na swoje
          nazwisko. Kumpela widzac ja kiedys na korytarzu zdziwila sie: "To ona jeszcze
          zyje?!"
      • Gość: ćma Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.ums.gov.pl 18.05.01, 13:47
        Jacku, mało pamiętasz
        Ja tych co nienawidzę lub nienawidziłam pamiętam do dzi�
        Przestrzegam wszystkie dzieci przed nauczycielkami z podstawówki nr 72
        Madejczyk - wredna małpa przez niš prze parę lat czułam się gorsza od innych, celowo mnie dołowała ,pewnie dostała by skrętu kiszek gdyby wiedziała, że konczę studia i mam niezłš pracę

dobrych nauczycieli było mało, ale najlepszych spotkałam dopiero w �redniej i na studiach
        najmilej wspominam kobietę od matematyki z L.E. Nr 1 na Sowińskiego
        trafiła tam przypadkiem chyba tylko na dwa lata, ale była super, dzięki niej zdałam maturę na pištkę, pozdrawiam (niestety nie pamiętam nazwiska)
        • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 18.05.01, 15:18
          moja pierwsza wychowawczynia w pierwszej klasie szkoly podstawowej( podstawowka # 62)
          byla pani Pawloska, boze jak ja bylem w niej zakochany!!
          jako szesciolatek bylem juz gotowy z nia brac slub!!!!!!
          • Gość: Piotr Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.124.150.* 17.07.01, 00:42
            Najlepszy nauczyciel z LO 1 polonistka Zaborowska! Szkoda ze tak szybko zmarla!
        • Gość: ćma Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.ums.gov.pl 17.07.01, 13:14
          parę dni temu dowiedziałam się, że Madejczyk Teresa choruje na raka...
          dziwne uczucie
          tyle lat jš nienawidzieć, życzyć jej jak najgorzej a teraz jako� mi jej szkoda
          pa
          • Gość: Ania Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 09:52
            tez mialam z nia polski ale nie zyczylam jej az tak zle.Nie zycz drugiemu co
            tobie nie mile.I tak mila swoich pupilkow .W kazdym razie gramatyki
            nauczla .Dla mnie o wiele gorsza byla p.Rudka .Nie wiem czy mialas z nia
            stycznosc, to byla dopiero zgaga.
        • Gość: ania Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 18:23
          tez chodzilam do SP 72 Dla mnie najgorsza baba byla pani irena Rudka
      • Gość: Johny Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00

> Byl taki jeden gosc od PO w LO #1......Miszczak, Mikulski czy cos takiego......
        > ....podobno polkownik
        > slynnej SB.
        > ciekawe dlaczego wszyscy sie go bali?
        >
        >
        > co do nastepnej dobrej nauczycielki to byla tam taka slodka pani od biologii al
        > e imienia nie pamietam
        > oraz bardzo egzaltowana co do prawdy ale dobra nauczycielka od chemii( nazwiska
        > tez juz nie
        > przypominam sobie)

To byl Mike, ale nie byl taki zly. Chimica - to chyba chodzi o Misiak (Misiek)
        juz dokladnie nie pamietam. Poza tym byl jeszcze w Jedynie Hodak - od
        niemieckiego. Mile wspominam Piatkowa od matmy, chociaz pilowala, ale nauczyla.
        Polski - Jadzka Szczepaniak w niedopietej spodnicy - ogolnie koszmar. Maxx (he he
        he - i wszystko jasne). Byla w Jedynce jeszcze cala gromada innych fajnych i
        oszolomow. Pozdrawiam "Jedynkowiczow"
        • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 25.06.01, 00:00
          pozdowienia !!!! ciekawe co tez sie stalo z ta komuchowa SIERKOWSKA????
      • Gość: Jacek Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.iton.pl 16.09.01, 23:45
        a nie byl to Rembas?
        • Gość: Kasia Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 10.33.40.* 31.10.01, 16:33
          Gość portalu: Jacek napisał(a):

> a nie byl to Rembas?

Pan Rebas byl rzeczywiscie pulkownikiem, zajecia z nim byly niesamowite, bo on mial serce dla uczniow i trzeba
          bylo sie mocno postarac, zeby go do siebie zniechecic.
          Wspaniale byly jego prace klasowe, podczas ktorych sciaganie szlo pelna para, oraz sesje podczas ktorych cala klasa
          musiala odspiewywac patriotyczne wojskowe piesni z odpowiednim namaszczeniem, tudziez tupaniem i stukaniem
          dlugopisami o lawki.
    • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 23.05.01, 00:44
      dlaczego ten temat tak umiera???????
      przeciez wszyscy kochamy i nie cierpimy naszych nauczycieli!!!!!!
      • Gość: Lucjan Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.sssa.com.pl 23.05.01, 07:49

> dlaczego ten temat tak umiera???????

Bo to było na tyle dawnoa, że we mnie głębszych emocji nie budzi. Chociaż...
        drogiej pani Kubiś (LO VI) perwersyjnej fałszywości nie zapomnę.
        • Gość: Anna D Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 195.216.121.* 07.06.01, 10:19
          Jezu, Miałam matmę z Kubiś ( a teraz mam lat 33) i to baba niczego mnie nie
          nauczyła. Była niemiła (ba, wredna), faworyzowała pewne osoby, a co najlepsze
          to uczeliśmy się samych definicji i stwiała stopnie za prowadzenie zeszytu ( w
          liceum?!!!).
          Za to najfajniejszy był Malinowski - kto miał z nim łacinę (VI ale też V LO) na
          pewno mile go dziś wspomina. Hej szóstkowicze, pamiętacie panią Chudacz
          (angielski) - ta dopiero była udana, aż dziw że ja skonczyła filologię angielsą
          po takim angielskim. Mam nadzieję, że dziś nauczyciele się badziej starają.
    • Gość: grogreg Troche to infantylne IP: *.miasto.szczecin.pl 23.05.01, 07:51
      Rozumiem najlepszy nauczyciel, ale najgorszy? To bylo taki szmat czasu temu a
      wy sie jeszcze tym przejmujecie.
      • Gość: JACEK Re: Troche to infantylne IP: 64.9.159.* 23.05.01, 13:39
        myslalem ze bedzie to zabawny temat.
        • Gość: Mike Re: Troche to infantylne IP: 194.195.43.* 23.05.01, 18:07

> myslalem ze bedzie to zabawny temat.

Mnie bawi!
    • Gość: Angella Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.ger.univ.szczecin.pl 23.05.01, 17:12

>
      > nowie LO#1

A pania Bebko od matmy znasz?
      • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 23.05.01, 17:26
        BEBKO....hmmm??? taka szczupla pani??? dosc ostra ale w porzadku
        • Gość: Angella Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.ger.univ.szczecin.pl 23.05.01, 17:37

> BEBKO....hmmm??? taka szczupla pani??? dosc ostra ale w porzadku

Tak inteligentna osobe rzadko sie spotyka. Niestety zuzywala ta inteligencje do
          psychicznego niszczenia uczniow. Poza tym nosila fajny makijaz, np. zielone
          kreski na pol centymetra od krawedzi powieki...
          • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 23.05.01, 18:02
            Oj,oj tak , tak...pamietam!!!! ha ha ha ha !!!!!
            tak ,tak, ten makijaz to blo cos niesamowitego!!!!!!!
            stara lacinska maksyma mowi : de gustibus non disputandum est
            ale pani Bebko miala swoj gust naprawde popieprzony!!!!!!!!
            • Gość: ... Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.ruch.com.pl 21.05.02, 11:30
              Mhmmm
      • Gość: Mike Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.195.43.* 23.05.01, 18:09

> A pania Bebko od matmy znasz?

Znalem z widzenia ale jak jakas dziewczyna wychodzila zaryczana z sali
        matematycznej to wiadomo bylo z kim sie lekcja odbyla...
      • Gość: Zagłoba Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.05.01, 20:31

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
        >
        > > NAJGORSZY NAUCZYCIEL - WSTRETNA JEDZA SIERKOWSKA LO#1(geografia)
        > >
        > > NAJLEPSZY NAUCZYCIEL- LUCZKO( historia) MAX( he he he) wf obydw
        > aj pa
        > > nowie LO#1
        >
        > A pania Bebko od matmy znasz?

Nie wiem czy mieliście wątpliwą przyjemność uczestniczyć w lekcji matematyki pana
        Rodziewicza. potrafił nieżle wyzywać i dołować ludzi. Moja klasa zdecydowała się
        zmienić go na początku 2 roku.Dostaliśmy wtedy świetnego matematyka(niestety nie
        pamiętam jak się nazywał)rzeczy które tłumaczył pamięta się przez lata.
        Miło wspominam też p.Staśkiewicza(w-f-istę),zawsze,razem z żoną traktowali
        uczniów jak ludzi(co ważne),miałem z nim kontakt nawet na studiach.
        Nie wiecie co się stało z Łuczką?czy jeszcze uczy?

• Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 24.05.01, 02:28
          Z tego co slyszalem to luczko przeszedl na emeryture dawno temu, uczyl przez jakis czas po
          internowaniu i koniec................mam nadzieje ze Tytus jego syn( podobno studiowal historie na KUL)
          odziedziczy wspaniale ojcowskie talenty i moze jest juz dzisiaj LUCZKA II (drugim....he he he)
          osobiscie, nigdy nie spodkalem nauczyciela Luczki wymiaru, w moich pozniejszych czasach!!!!!!!
          ps: Luczko nawet uczyl moja mame i jej siostre, oczywiscie ten fakt pamietal i dawal mi wiele razy o
          tym znac............................( tak jak by one byly inteligentniejsze......ha ha ha)
          • Gość: Angella Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.ger.univ.szczecin.pl 24.05.01, 10:06

> Z tego co slyszalem to luczko przeszedl na emeryture dawno temu

Jak zdawalam mature, chyba w 1998 to bylo, to on jeszcze uczyl.
            • Gość: Yen Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.05.01, 21:37
              Taaa legenda Łuczki dociera wszedzie. Jeden z najbardziej znanych nauczycieli w
              Szczecinie. Ja osobiscie nie miałam z nim lekcji, nawet jednego zastepstwa.
              Chodziły ploty, że jak pyta z mapy to kaze isc do niej z wyciagnieta reka i
              palcem wskazujacym nakierowanym na zadane miejsce, przez cala klase tym osoba,
              ktore siedza na koncu. Ale wiem, ze nalezy go zaliczyc do tych wybitnych. Ja
              historie mialam z Iwaszczukiem. Bylo ok.
              No ale pani mgr Bogumiły Bebko chyba nic nie przebije. Miala (i ma nadal)
              niesamowita zdolnosc zastraszania ludzi. Ale byla moja najbardziej ulubiona
              nauczycielka - jedyna z inteligentnym poczuciem humoru. No i ten makijaz ach..
              codziennie zielony... dlugie pomalowane pazury...i niezapomniane teksty
              typu: "ty to masz mózg po Czarnobylu" :) stare dobre czasy
              • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 24.05.01, 23:48
                A moze by tak dac Luczce ulice!?!?!?!
                mozna by uczcic jego wielki wklad w edukacje mlodziezy( specjalnie w czasach komuny) jakas uliczka
                z jego imieniem
                • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 24.05.01, 23:52
                  Ciekawe czy tez inne szkoly w Szczecinie mialy nauczyciela albo nauczycielke kalibru Luczki?????
                  • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 26.05.01, 00:41
                    Dlaczego inne szkoly milcza, czyzby tylko ludzie z Technikum Mechanicznego i LO#1 mieli dostep do
                    netu??????
                    wieze ze wielu z nas ma w pamieci tych ktorzy w jakis stopniu nas uksztaltowali.....................lepiej lub
                    gorzej!!!!!!!
                    Moze nalezy im sie dzisiaj uslyszec jak to tez nam pomogli lub nie , wyrosnac na tych wspanialych,
                    madrych, smialych i uczciwych ludzi!!!!!!?????????
                    ps: nie wierze by tez nasi byli nauczyciele , spedzali czas przy pc ale moze ..............kto wie...............
                    • Gość: JCH NAJLEPSI NAUCZYCIELE z TECH. BUDOWLANEGO NA UNISLAWY IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.05.01, 00:58
                      W '85 SKONCZYLAM BUDOWLANKE...P.KOZLOWSKA BYLA MOJA NAUCZYCIELKA OD J.POLSKIEGO
                      -ZAWSZE MILO WSPOMINAM NASZE ROZMOWY I DYSKUSJE W KLASIE-BYLO TO COS WIECEJ NIZ
                      NAUKA J.POLSKIEGO-MOZE KTOS PAMIETA JAK P.KOZLOWSKA MIALA NA IMIE?
                      TYLE...LAT
              • Gość: Mike Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.195.43.* 25.05.01, 09:46
                Gość portalu: Yen napisał(a):

> Chodziły ploty, że jak pyta z mapy to kaze isc do niej
                z wyciagnieta reka i
                > palcem wskazujacym nakierowanym na zadane miejsce,
                przez cala klase tym osoba,
                > ktore siedza na koncu.

Z mapa to prawda. Tylko trzeba bylo pokazywac dlugopisem
                ("bierzemy szable w dlon pani/e ..."). Jednym z jego
                najwiekszych talentow byla umiejetnosc odpytania 30 osob
                w ciagu 15 minut. :-)))
          • Gość: Mike Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.195.43.* 25.05.01, 09:41

> Z tego co slyszalem to luczko przeszedl na emeryture dawno temu, uczyl przez ja
            > kis czas po internowaniu i koniec................mam nadzieje ze Tytus jego syn
            ( podobno st udiowal historie na KUL) odziedziczy wspaniale ojcowskie talenty i
            moze jest juz dzisiaj LUCZKA II (drug im....he he he) osobiscie, nigdy nie
            spodkalem nauczyciela Luczki wymiaru, w moich pozniejszych czasach!!!!!!!
            > ps: Luczko nawet uczyl moja mame i jej siostre, oczywiscie ten fakt pamietal i
            > dawal mi wiele razy o tym znac............................( tak jak by one
            byly inteligentniejsze......ha ha ha)

Zabawne bo Luczko uczyl rowniez moja mame i oczywiscie ze to pamietal :-)))
            Po przemianach wrocil do pracy - znowu w I LO a rok albo 2 lata temu przeszedl na
            emeryture. Ma teraz duzo czasu na czytanie ksiazek i podroze na polwysep Atos.
            Z tego co slyszalem to Tytus nie zostal nauczycielem tylko... wyjechal do USA.
            Nie bedzie nastepcy a szkoda...
            • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 25.05.01, 13:52
              Pamietacie jak Luczko nam kazal czytac wszystkie ksiazki z serii Zycie codzienne ....................?
              pewno je sam teraz czyta po raz siedemdziesiaty piaty!!!!!!!
              ps zaskoczyla mnie wiadomosc o Tytusie ale jak wiadomo Luczko ma pelno dzieci, moze ktores z
              nich bedzie jego godnym nastepca???
        • Gość: Jacek Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.iton.pl 16.09.01, 23:54
          tak, Rodziewicz byl moim wychowawca przez 3 lata (przez rok mielismy Kozara).
          Straszny typ. Chodzil z dziennikiem po domach, pokazywal dopiero co wpisane
          paly i mowil ze "dzieci sobie nie radza, moze jakies korepetycje?". Nikt z
          mojej klasy (to juz 10 lat po maturze) nie mowi mu dzien dobry na ulicy. On
          udaje, ze nas nie widzi...
          • Gość: Jerzy Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.01.02, 01:02
            Chodzilem do dwoch liceow, sprawiedliwie, po dwa lata
            do jedynki i piatki.
            Najlepszy byl pan Krol, owczesny vicedyrektor jedynki,
            pozniejszy dyrektor piatki, uczyl mnie matematyki,
            mistrz nad mistrze. A wiem, co mowie, bo sam skonczylem
            matematyke i ucze w szkole sredniej. Gdzie mi tam do niego!
            Najgorsi, a wlasciwie najgorsze: Borkowska i Adamczyk,
            polonistka i biologiczka z piatki. Trudno byc blizej
            dna. No chyba ze ktos bardzo postara. Nawet Oborskiego
            (pseudo Obora), w poniedzialki pijanego stawiam wyzej
            niz te dwie "damy". Borkowska gnoila mnie
            systematycznie (wczesniej mialem swobodna piatke w
            skali 2 do 5) glownie za wypowiadania niezgodnych (ze
            wszystkim) opinii. Adamczykowa dyktowala i pytala. Na
            pamiec, slowko w slowko, po kolei i na wyrywki. Za
            najmniejsze uchybienie - pala. Najwyzsza mozliwa ocena
            4. Srednia z 4 i 2 wynosila 3 z trzema szynami. I tak
            dalej. Dzieki niej odrozniam dzis drzewo od ptaka tylko
            dlatego, ze drzewo nie lata. Przynajmniej w moich
            wymiarze. Szkoda pokolen dobrych ludzi zmarnowanych
            przez te dwie zasluzone nauczycielki.
            Z pozdrowieniami
            Jerzy Chudzinski
            PS. Pragnie ktos napisac? Prosze bardzo -
            jerzych@rogers.com
            • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 08.04.02, 17:44
              Sierkowska nie wierzyla w moje blony...............
              • Gość: elaf Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.adsl.hansenet.de 08.04.02, 18:17
                Ja chodzilam do SP 22, ktora pozniej zamienili na 5, po polaczeniu dwoch
                skrzydel tych szkol, na Krolowej Jadwigi. Mam stamtad same mile wspomnienia,
                szczegolnie p. Spizak. Potem LE nr 2, gdzie do dzis mnie przesladuje mysl o
                naszej wychowawczyni Dubrawie, fizyczce, ktora stawiala stopnie za nazwiska nie
                za wiedze. Nigdy nie oddawala nam kartkowek by sie to nie wydalo. Brrr,
                wstretna baba. Ale milo wspominam stamtad Elzbiete Marszalek, uczyla geografii
                i statystyki, wielka spolecznica i zeglarka.
                Pamietam jak nas dzewczyny pouczala "nigdy nie poznawajcie chlopakow na
                dyskotekach, albo kawiarniach, ale na przyklad na obozach harcerskich lub
                innych zjazdach, gdzie sa glownie wartosciowi chlopcy, ja tak poznalam swojego
                meza i do dzisiaj nie zaluje" -tak, tak to jej slowa...:) Ale fajna babka byla,
                bardzo sprawiedliwa jako nauczycielka.
                • Gość: Wiechu Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.proxy.aol.com 10.09.02, 01:36
                  Pamietam rok 1972 kl1b i cudowna wiadomosc-historia z p Luczko.Nogi sie pode
                  mna ugiely/uczyl moja siostre,ktora byla 2 lata wyzej/.Z tego przedmiotu mialem
                  chyba najwiecej luf - za slynne mapy.Faktycznie trzeba bylo isc z wyciagnietym
                  palcem i pokazywac nazwy z predkoscia karabinu maszynowego- by po chwili
                  uslyszec "mamy dwa".Ale mimo wszystko do dzis podziwiam tego wybitnego
                  pedagoga,jego ciekawe lekcje i ogromna wiedze.Pan prof Luczko zaszczepil we
                  mnie "bakcyla"historii- do dzisiaj jest to moj ulubiony przedmiot-dziekuje ci
                  panie prof.
                  A najwieksza zgaga to byla taka miotla od geografii ktora przyszla w 1974
                  roku-nie pamietam juz nazwiska.Moze ktos jeszcze pamieta? Niezla byla tez
                  p.prof Majdan od chemii Nigdy pozniej nie mialem problemow z
                  chemia.Pozdrowienia dla wszystkich z tamtych lat.
                  • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 10.09.02, 15:11
                    Gość portalu: Wiechu napisał(a):

> Pamietam rok 1972 kl1b i cudowna wiadomosc-historia z p Luczko.Nogi sie pode
                    > mna ugiely/uczyl moja siostre,ktora byla 2 lata wyzej/.Z tego przedmiotu mialem
                    >
                    > chyba najwiecej luf - za slynne mapy.Faktycznie trzeba bylo isc z wyciagnietym
                    > palcem i pokazywac nazwy z predkoscia karabinu maszynowego- by po chwili
                    > uslyszec "mamy dwa".Ale mimo wszystko do dzis podziwiam tego wybitnego
                    > pedagoga,jego ciekawe lekcje i ogromna wiedze.Pan prof Luczko zaszczepil we
                    > mnie "bakcyla"historii- do dzisiaj jest to moj ulubiony przedmiot-dziekuje ci
                    > panie prof.
                    > A najwieksza zgaga to byla taka miotla od geografii ktora przyszla w 1974
                    > roku-nie pamietam juz nazwiska.Moze ktos jeszcze pamieta? Niezla byla tez
                    > p.prof Majdan od chemii Nigdy pozniej nie mialem problemow z
                    > chemia.Pozdrowienia dla wszystkich z tamtych lat.

Od geografii byla zolza Sierkowska !!!! Pisalem o niej jak zalozylem ten watek poltora roku temu !!!!!
                    • Gość: Wiechu Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.proxy.aol.com 13.09.02, 03:05
                      Dzieki ze mi przypomniales nazwisko tej sakramenckiej wiedzmy.To ona mnie
                      uziemila mimo ze przepytala mnie z calego semestru i nie potrafila
                      zagiac.Postawila mi wtedy 3 a po radzie pedag.okazalo sie ze mam 2, choc za
                      cholere nie wychodzilo sumujac wszystkie oceny. I tak stalem sie prawdopodobnie
                      pierwsza ofiara tej peskudnej ,perfidnej oby ja pieklo pochlonelo zolzy. Oto
                      moja historia.
                      • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 13.09.02, 15:04
                        Jak poczytasz ten watek dokladnie i jeszcze jeden o LO 1 to znajdziesz historyjke o mnie ktora moj kumpel napisal. On
                        dzis mieszka w san francisko ja w houston ale po 20 latach w dalszym ciagu to zdzire sierkowska pamietamy i mimo
                        ze jej sie zezmarlo na smierc ja pamietam ze mnie nie raz a dwa razy uziemnila !!!! niech jej pieklo ciezkie bedzie !!!

ps potem jak szkoly zmienilem i bylem w poznaniu to bralem z powodzeniem udzial w olimpiadzie geograficznej i na
                        maturze z gegry mialem 5, chyba jedyna w moim zyciu !!!! ;-)))))))))))))
                        • Gość: Wiechu Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.proxy.aol.com 15.09.02, 18:19
                          Te babe do dzis pamietam, szczegulnie jej zlosliwa gebe.Nie pamietalem tylko
                          nazwiska.Musze dodac,ze w drugiej klasie mialem z gegry piec,a gdy ona
                          przyszla "uczyc"- calkiem odwrotnie.Poczytalem sobie wspomnienia w tym dziale-
                          naprawde wiele mi sie odswiezylo w glowie.Dosc smiesznie sie sklada- twoj
                          kumpel na zachodzie,Ty na poludniu- ja mieszkam na wschodzie w Bristol
                          R.I.Ciekaw jestem czy odezwie sie jakis "fan" tego babsztyla z polnocnych
                          rejonow tego kraju.Wracajac jeszcze do prof.Luczki- nie zgadzam sie z tym ze
                          nie stawial on piatek.Osobiscie znam jedna osobe ktora tych piatek u Luczki
                          miala kilka.Bodajze dwie miala za wyrysowanie na planszach bristolu
                          najwazniejszych dat w historii,kt0re potem wisialy po prawej stronie sciany pod
                          samym sufitem/ daty w kolorze zielonym/,oraz trzy piatki za wyrecytowanie na
                          pamiec "Reduty Ordona".Jesli mnie pamiec nie myli za "Ojca Zadzumionych" mozna
                          bylo dostac tych piatek cztery czy piec.
                          • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 25.09.02, 20:36
                            tak,tak teraz mi przypomniales o tych datach pod sufitem he he he
                            • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 22.05.03, 16:45

> tak,tak teraz mi przypomniales o tych datach pod
                              sufitem he he he

Jak sie nazywala tak mloda nauczycielka (blond wlosy)od
                              rosyjskiego albo niemieckiego ( w LO#1) w latach 1980???

• Gość: Agawa Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 22:17
                      Chodziłam do VII. Dawno, bo maturę zdawałam w 81. Takiej zmory jak Brylińska
                      (historia) nie pamietam i mam nadzieję, że takiego potwora nigdy w życiu nie
                      spotkam. Fałszywa jędza, na 1 lekcji potrafiła wstawić mi 5 luf, za wszystko,
                      tylko nie za wiedzę. Niech ją piekło pochłonie.
          • Gość: Zagloba Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 193.82.16.* 22.05.03, 21:19
            Tak.To podobno niezly przydupas.Do dzis nie odzywa sie do nauczyciela na
            ktorego go zamienilismy.
            To naprawde KAWAL H.JA.
            Mam nadzieje ze to czyta.
    • Gość: trawa Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.05.01, 19:24
      czy ktos mial przyjemnosc z panią Kazią z V LO?
      bo jesli tak, to pozdrawiam....
      • Gość: Andy Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.06.01, 22:37
        Pozdro. Skonczylem V LO w '91 i pamietam czasy Kazi, choc sam mialem fize z
        Heniem Galusem. Prowadzili dwa konkurencyjne kolka fizyczne i jak z pewnoscia
        sie domyslasz - duzym bledem bylo uczeszczanie na zajecia do konkurencji.
      • Gość: Voy Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.kvarner.net 26.07.01, 15:01
        Pozdrawiam wszystkich po V L.O. Mialem zajecia z Kazia, i dzis po paru latach
        nie wspominam jej zle. Przynajniej starala sie czegos nas nauczyc, choc pare
        razy popierdzielila jej sie kolejnosc tematow - coz, to byly jej ostatnie lata
        nauki w tej szkole...
        Jesli chodzi o najlepszego nauczyciela, to stawiam na matme z Zochowska w LO V.
        Naprawde wymagajaca pani, a przy tym z golebim sercem, co nieczesto sie zdarza.
        Do tego z poczuciem humoru. Z jej tekstow typu: "Siadaj chlopie, nie masz
        zieelonego pojecia. To jest jedynka", albo: "Agnieszka, przegladasz czasem
        ksiazeczki do matematyki? - Tak... - A widzialas gdzies takie haki?" - do
        dziewczyny, ktora pisala zbytnio "wywiniety" znak calkowania na tablicy, rylem
        sie zawsze niesamowicie, za co za kare szedlem do tablicy. Pani Konieczna-
        Wyssocka z Bioli rowniez byla niezla, zawsze jak p klasie poszedl jakis
        smieszny tekst, to koniecznie chciala zeby go jej powtorzyc. Nie wszystkie sie
        do tego nadawaly...
        Najgorsi nauczyciele: Magiera od Niemca - kompletnie nas olala, oraz Goslawska
        od historii: na dosc czestym olewaniem (czyli opuszczaniem lekcji) dominowala
        glupota, doprawiona nieznajomoscia historii. Niesamowita mieszanka, az dziwne,
        ze tacy nauczyciele moga uczyc w pozadnych szkolach...
        Jak ktos z piatki ma jakies spostrzezenia, niech napisze. Pozdrawiam!
        • Gość: Andy Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 22:11
          Jesli chodzi o Kazie to zawsze kojarzy mi sie z nia jedna historia: moj dobry
          koles (plywa teraz jako zalogant lodki Bols) w ramach punktowania u niej zalatwil
          naprawe ktoregos z uszkodzonych przyrzadow pomiarowych (bodajze amperamierza).
          Oddal go Kazi a ta wyjechala z tekstem - "Krzysiu, w nagrode zasluzyles
          nabuziaczka". Kto pamieta jej szlachetna fizjonomie wie, co to dla chlopa
          znaczylo.

Zochowska uczyla mnie w pierwszej klasie informatyki (bylem drugim rocznikiem w
          historii VLO uczonym tego przedmiotu) i wykazala sie w stosunku do mnie daleko
          posunieta wyrozumialoscia. W moich czasach (brzmi dumnie) slynela z duzej kultury
          osobistej i partnerskiego stosunku do uczniow.

Terese K.-W. zachwalalem juz na tym forum - dla uzupelnienia dodam, ze kobieta
          swietnie gra w koszykowke - podaobno na studiach grala w AZS-ie. Ma cholernie
          twarde lokcie :)))

Z Magiera mialem nieprzyjemnosc odpekac oboz narciarki w gorach - wscibskie
          babsko bez krzty poczucia humoru. Sytuacje ratowala tylko obecnosc Goski
          Knieciowej - bez niej zabilibysmy Magiere po pierwszych dwoch dniach wspolnego
          pobytu. Nie mialem z nia zajec, ale moja zona (tez absolwentka VLO) bardzo zle ja
          wspomina twierdzac, ze olewala uczniow i swoje obowiazki.

Na Goslawska trafilem w maturalnej klasie i kompletnie sie zalamalem - wczesniej
          historii uczyla mnie niezapomniana Janinka Wielecka - szczyt inteligencji
          doprawionej zlosliwoscia wysokich lotow. Po pierwszej lekcji z Goslawska
          zalamalem sie, podobnie jak 90% mojej klasy. Doszlo do tego, ze koles ktory byl u
          nas prymusem w trakcie zajadlej dyskusji na temat traktowania po II wojnie
          swiatowej polskich lotnikow w Anglii wyzwal ja od idiotek.

Pozdrawiam
          • Gość: Voy Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.kvarner.net 01.08.01, 14:49
            Czyli wszystko sie zgadza :)
    • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 02.06.01, 01:36
      Czy ktos cos wie co sie stalo z Pania SIERKOWSKA od geografii ( LO#1) ????
      pamietam jak ta pani bardzo gorliwie rozdzielala manifestacje solidarnoscowa od reprezentacji LO#1
      w trakcie pierwszomajowego pochodu w 1982 roku!!!!!!!
      ciekawe jak jej tam leci na emeryturce!!!!!!
      • Gość: PIotr Co sie stalo z p. Sierkowska? IP: 64.124.150.* 17.07.01, 00:49

> Czy ktos cos wie co sie stalo z Pania SIERKOWSKA od geografii ( LO#1) ????
        > pamietam jak ta pani bardzo gorliwie rozdzielala manifestacje solidarnoscowa od
        > reprezentacji LO#1
        > w trakcie pierwszomajowego pochodu w 1982 roku!!!!!!!
        > ciekawe jak jej tam leci na emeryturce!!!!!!
        Pani Sierkowska z tego co pamietam zmarla 2 albo 3 lata temu.

• Gość: JACEK Re: Co sie stalo z p. Sierkowska? IP: 64.9.159.* 17.07.01, 16:45
          : - (
        • Gość: Janusz Re: Co sie stalo z p. Sierkowska? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 23:33
          Na razie to bzdura, ma się ona dobrze, do niedawna jeszcze uczyła w zaocznym.
      • Gość: Ania Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 09:48
        kto pamieta pania I. Majdan od z 1LO.Uczyla chemii miala wspaniale opracowania
        w swoich studenckich zeszytach.
    • Gość: Szym Re: TWOI NAJGORSI NAUCZYCIELE!! - BIKER z TME !!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 20:57
      Coz ksiazke mozna by bylo napisac o tym "wspanialym" profesorze od j.
      niemieckiego
      kazdy kto wie o co chodzi ;-))))))))))))))))))))))
      • Gość: Jano Re: nie tylko BIKER z TME !!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.08.01, 10:53
        Gość portalu: Szym napisał(a):

> Coz ksiazke mozna by bylo napisac o tym "wspanialym" profesorze od j.
        > niemieckiego
        > kazdy kto wie o co chodzi ;-))))))))))))))))))))))

nie mialem "szczescia" miec z nim zajec, ale slyszalem o nim, ja osobiscie mialem
        niemiecki z "Helga", podobno byla bardziej jeb (jej skala ocen to: 1!, 1-, 1, 1+,
        2-, 3, 4, 5. z tym ze 1+ to lepiej niz 2-, sama tak mowila, powaznie z jej ust
        slyszalem to chyba z 10 razy:))))
        a najlepszy byl pan profesor Wierzbicki(elektronika)
        a najwiecej mnie nauczyla pani Chrzaszcz(matma)
    • Gość: Irena Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 23:23
      Jacku Dzięki Ci za to wspomnienie o prof.Franciszku Łuczce. Wykladal na kursie
      przygotowawczym w ktorym uczestniczylam. Mam wielki szacunek i uznanie dla TEGO
      czlowieka dopiero On mnie zainteresowal historią podziwiam jego osobowośc ktora
      promieniowal na wielu swoich uczniow. Ciesze sie ze jego syn TYTUs ukończyl
      KUL. Widzialam obu w tym czasie gdy zakazano prof. nauki w szkole ( stan
      wojenny)w tramwaju z synkiem malym na kolanach i malo serce mi nie pękło z zalu
      bo obaj byli bardzo smutni i milczący.To byl prawdopodobnie Tytus. Zróbmy coś
      aby uhonorować naszego NAUCZYCIELA. Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 31.07.01, 20:30
        moze Mike, jak juz skonczy z tym pomnikiem , zorganizuje krucjate o ulice LUCZKI?!?!?!?
      • Gość: Janusz Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 23:30
        Najciekawsze teraz jest to, że Tytus siedzi w USA i raczej nie bardzo chce
        utrzymywać kontakt z ojcem. Może Łuczko to mądry człowiek, ale pedagog z niego
        taki jak z mysiej d.. walizka.
        • Gość: JACEK Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 64.9.159.* 15.08.01, 16:24
          oh...well......
    • Gość: nostromo Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 01.08.01, 11:20
      najlepszy:

(?) huryn od fizyki w II lo lata siedemdziesiate - koncowka
      jedyny facet na swiecie ktory przemogl moje wrodzone lenistwo i alergie na przedmioty scisle!
      jan gosciminski - aniol od francuskiego (zmarl na raka po mojej 1 klasie)

najgorszy:

witek jarzynka - nauczyciel choc tylko akademicki... wydzial architektury politechniki szczecinskiej
    • Gość: jolka Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 12:16
      Jacek Szałek od statystyki. Był asystentem mojej grupy a z drugą zajęcia miał
      wykładowca dr E.Kolanko. Robił z nami za friko dodatkowe zajęcia żebyśmy nie
      byli gorsi od tamtej grupy. No ale także niezapomniany prof.Z.Łaski oraz
      prof.Swatler. Złych nie pamiętam, dla mnie żli to słabi dydaktycy.Pozdr.
      • Gość: G...a Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 217.153.159.* 18.11.03, 23:35
        Masz rację. Byli wspaniali.Tylko Szałek to Andrzej, podobnie jak Skowroński od
        ekonomii politycznej. Wszyscy nam zazdrościli, że mieliśmy z nimi ćwiczenia.
        Skowroński był b. wymagający, ale tylko on potrafił jasno wyjaśniać problemy,
        jakich nie było w podręczniku / słynne złote punkty /.
    • Gość: T.Jurasz MAX to pijak i przekupny kawał chuja! IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 19.09.01, 12:57
      Max to chlor, półgłówek i za flaszke można mieć u niego szóstkę
    • ottey Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! 02.12.01, 17:40
      Najlepsza- prof. Kołogrecka (LO II).
      Niesamowita zarowno jako chemiczka jak i pedagog.
      • Gość: chili Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.255.25.* 08.12.01, 12:45
        Naprawdę zazdroszcze Ci wspomnień o pani Profesor bo ja mam zupełnie odmienne.
        Jak zaczynałam Pobozniaka chemia była moim najukochańszym przedmiotem. przeszło
        mi tak pod koniec 1 klasy. Opuszczałam "dwójkę" będąc zagorzałą matematyczką...
        Z moich marzeń os tudiowaniu chemii pozostały tylko wspomnienia....

Pozdrawiam
        • ottey Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! 09.12.01, 14:38
          Byc moze. Niemniej jednak teraz jest to najlepsza chemiczka w szkole i
          generalnie jedna z najlepszych nauczycielek w II LO.
          PS. Moze to i dobrze, ze minela ci wtedy ochota na studiowanie chemii- jakby
          nie bylo, to jest niesamowicie nudny przedmiot :-)
          Pozdrawiam i ja.
          • Gość: chili Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 194.255.25.* 15.12.01, 10:28
            Nudny niestety nie. Nie wiem jaki cud się zdarzył w ciągu tych 10lat, ale
            zdarzyć się musiał. Bo ja, niestety, wspomnienia o pani profesor od chemii mam
            krańcowo odmienne. Nie tylko ja zresztą. Czy matematyki uczy jeszcze profesor
            Wiśnicka?

Pozdrawiam
            • Gość: goska Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.Red-80-34-58.pooles.rima-tde.net 15.06.02, 18:29
              Gość portalu: chili napisał(a):

> Nudny niestety nie. Nie wiem jaki cud się zdarzył w ciągu tych 10lat, ale
              > zdarzyć się musiał. Bo ja, niestety, wspomnienia o pani profesor od chemii mam
              > krańcowo odmienne. Nie tylko ja zresztą. Czy matematyki uczy jeszcze profesor
              > Wiśnicka?
              >
              > Pozdrawiam
              Ja skonczylam LO2 szesnascie lat temu i Wisnicka byla maja wychowawczynia plus
              uczyla mnie matematyki.Do tej pory mam dreszcze.

• Gość: pola Re: twoi najgorsi nauczyciele!! IP: *.internetia.net.pl 31.10.14, 09:00
            polfan.pl/ zabraszamy na nasz czat czat jest darmowy i dajemy mozliwosc zalozenia nicka jak i zalozenia wlasnego pokoju zapraszamy
    • Gość: ziomek Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 13:06

a ja chodzilem do LO XII kolo zamku, to byla szkola. Nigdy nie zapomne tych
      wrecz "bunkrowych" korytarzy i tego przenikliwego zimna w srodku gdy na
      zewnatrz byla ciepla wiosna. Szkola byla mila, a najlepiej wspominam Szanowne
      panie dyrektorki, i pania od histori( szalona kobieta miala swoj wiek ale nie
      dawala sobie dmuchac) (szkoda ze nazwisk nie pamietam) Ludzie ktorzy tam chodzi
      (ci z mojej klasy) byli z perspektywy czasu musze stwierdzic sympatyczni i
      kolezenscy. Nawet mialem tam fajna dziewczyne (teraz mieszka wUSA) Musze tylko
      powiedziec ze wbrew temu co mowila na ta klase(najgorsza nauczycielka, zadnego
      podejscia do ucznia (matma)(jeszcze do tego wychowawczyni)) ze nic ta klasa nie
      osiagnie musze powiedziec ze wiekszosc skonczyla studia i pracuje na takich
      stanowiskach.Az boje sie pomyslec co by dzis powiedziala (P. Banaszak) gdyby
      mnie dzis spotkala. Dostala by napewno "pomieszania mozgu" skonczylem prawo!!!
      i mam super prace!! pozdrawiam.
      moze ktos jest jeszcze z LO XII?????????????????
    • Gość: 40-tka Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.devs.futuro.pl 28.04.02, 10:28
      Tyle czasu minęło od zakończenia nauki, że nie sposób pamietać tych złych
      nauczycieli. Odchodzą w mrok zapomnienia i to jest najsprawiedliwsze.Pamietam
      tylko dobrych.
      Chodziłam do Technikum Mechaniczo-Energetycznego w czasach świetności tej
      szkoły. Uczyła tam wspaniała polonistka - nieżyjąca już Helena Michałowska. To
      dzięki niej zmieniłam swoje zainteresowania z przedmiotów ścisłych na
      humanistyczne i studia podjęłam na UAM.
      Postrachem pierwszych klas był pan Bomersbach, ale w miarę przechodzenia do
      wyższej klasy okazywało się, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Kiedy
      spotkałam go parę lat po maturze rozpromienił się i widać było, że cieszy sie
      sukcesami dawnych uczniów. On też już nie żyje.
      Ci nauczyciele żyją jednak w mojej pamięci i nie tylko mojej.A tych złych po
      prostu już nie ma.
    • filus_pa Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! 09.05.02, 18:42
      Najlepsi, oj miało się szczęście do dobrych nauczycieli (a teraz człowieku
      cierp na studiach ;-)
      aczkolwiek Ci, chyba odcisnęli największe piętno:
      -polonistki p. Wanda Poźniak i p. E. Michalczyk (obie SP 23) - mimo wszystko
      nauczyły samodzielnego myślenia i posiadania własnego zdania.
      -anglistka (?) - p. Katarzyna Frydrych (II LO) - "zdolni" wiecznie na nią
      narzekają, ale mnie wyciągnęła "z bagna", poświecając swój czas, okazująć pomoc
      i dobre serce, prawdziwy nauczyciel który wierzy w uczniów i ich zdolności,
      pomoże, ale nie zrobi za nas, i nie koncentruje się na geniuszach, topiąc
      szaraczków.

Najgorsi? Było ich nie wielu, ale jedna osoba zasługuje na wyróżnienie:
      - anglistka - E. Krawczyńska (teraz Polak - II LO) - postawiła na mnie krzyżyk
      na początku zajęć i udowadniała, że jestem zerem, wpoiła niechęć i pogardę do
      języka angielskiego i w ogóle do języków obcych, za co częściowo jestem jednak
      wdzięczny, dzięki niej, zacząłem się poprawiać w polskim.
    • macieklip piszcie na fora szkolne w szkolnelata.pl 18.09.02, 11:42
      Dużo ludzi już tam jest - też z chęcią by podyskutowali na ten temat
    • Gość: dorotaipiotrek Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: 62.233.173.* 18.09.02, 18:50
      faraon była cool, nawet jamrogowicz "nie taki diabeł straszny", ale po nocach
      śniła mi się rusycystka (uczy w tej budzie nadal, tylko nie wiem czego, czyżby
      rosyjski miał jeszcze branie?)tola z VIII LO
    • Gość: ewelina Re: TWOI NAJGORSI I NAJLEPSI NAUCZYCIELE!! IP: *.net.iton.pl 19.11.03, 22:42
      PAMIĘTAM DWIE WSPANIAŁE OSOBY Z CZASÓE PODSTAWÓWKI (S.P.8):
      P. BOGUSŁAWA MATELA - GEOGRAFIA
      P. JAN PIASKOWY - WF - TRENER KOSZYKÓWKI.

OSOBY O WIELKICH SERCACH, PEŁNE POŚWIĘCENIA I ZROZUMIENIA DLA MŁODZIEŻY.
      NIESTETY J.PIASKOWY NIE ŻYJE OD KILU LAT. A CO SIĘ DZIEJE Z P. MATELĄ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka