Gość: Yoanna Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 12:50 I jak wam sie podoba nasza strona, czyz nie jest fajna?:)ciagle pracujemy nad ulepszeniem strony , piszemy nowe teksty itp.Mam nadzieje ze wasza opinia na temat tworzonej strony jest jak najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Re: Podsumowanie IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 13:47 Nasza gazeta "Witoj Europo" jest jedyna w swoim rodzaju i z pewnością najlepsza. Tak samo jak nasz Naczelny, który dzielnie mobilizuje nas do pracy, dzięki czemu doszliśmy już do takiego rezultatu, jaki możemy podziwiać na stronie: www.frdl.szczecin.pl/gazeta. Do Naczelnego: Oby tak dalej i jeszcze trochę lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejnal Re: Podsumowanie IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 10:22 a i owszem - gazeta jest jedyna w swoim rodzaju - cieszcie sie, ze mozecie ja czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 13:52 fajoskie teksty ludzie tu piszą i gazeta mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Wielkie dzięki IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 19:34 Gość portalu: zuza napisał(a): > fajoskie teksty ludzie tu piszą i gazeta mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoanna Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 19:35 hehe zuza dzieki w imieniu wszytskich:) a tak w ogole fajne imie (jesli to imie) ja zasze mam taki nick:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: WITOY EUROPO! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 15:55 MŁODZI DO ROBOTYYYYYYYYYYYYYYYYY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaWwa Bardzo ładnie IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 19:52 Wasze wypowiedzi wydają mi siębardzo dojrzałe. Pochwalam taką pracę, BRAVO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Bardzo ładnie IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 10:24 witam i dzieki za slowa otuchy dla grupy dziennikarzy, ktorzy bbb ciezko pracuja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aoms Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 20:32 Dziękujemy za wszelkie oceny. Cieszymy się, że odwiedzacie naszą stronę i oczywiście nasze forum. Czekamy na dalsze oceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike To nie szturm... IP: 194.195.43.* 09.07.01, 13:29 ...wywolaliscie prawdziwy tajfun!!! Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyzop do Joanny Sadowskiej IP: *.wsap.szczecin.pl 09.07.01, 16:54 Przeczytałem sobie tekścik o tym, czy bliżej nam do UE czy USA. Ciekawe... Geograficznie nie ma dyskusji, ale kulturowo? Masz rację - niebezpieczeństwo "macdonaldyzacji" u bram! Jest w tym wszystkim ważna myśl - naszej polskiej, narodowej tożsamości nie zagraża chyba wejście do Unii, lecz zafascynowanie Ameryką. A raczej tej Ameryki najbardziej pop-kulturowym obrazem. I w tym samym stopniu fascynacja resztą "Zachodu". Cudze chwalicie, swego nie znacie... Ale jest i druga strona całej sprawy: Polska jest bodaj najwierniejszym sojusznikiem Ameryki w Europie, a z pewnością w środkowej. To chyba dobrze, ale czy potrafimy do dobrze wykorzystać... Dobry tekst wywołuje sporo myśli. A Twój wywołał... Pozdrawiam hyzop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aoms Re: do Joanny Sadowskiej IP: *.wsap.szczecin.pl 09.07.01, 20:45 Dziękuję bardzo za ocenę. Cieszę sie, że się podobało!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam!:):):):):):):):)):)):)))):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: do daniela IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 09:35 podobal mi sie twoj tekst o kuchniach europy, moglbys w nastepnym opisac jak mozna sie bronic przed naplywem obcej kuchni ale dodaj ze jakas roznorodnosc jest potrzebna i polska potrzebuje nieduzej ilosci restauracji serwujacych potrawy obcej kuchni powodzenia w pisaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: do daniela IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 09:36 podobal mi sie twoj tekst o kuchniach europy, moglbys w nastepnym opisac jak mozna sie bronic przed naplywem obcej kuchni ale dodaj ze jakas roznorodnosc jest potrzebna i polska potrzebuje nieduzej ilosci restauracji serwujacych potrawy obcej kuchni powodzenia w pisaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: do Tadka IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 10:39 wow, jestem wielka fanka - osobiscie, bbb cenie sobie ludzi, ktorzy maja pasja!!! mam nadzieje, ze kiedys przeczytam, ze jestem osobva, ktora zna osobiscie WIELKIEGO ZNAWCE KOMIKSU, juz sie ciesze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: do Tadka IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:09 Nadzieja czuję się podbudowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopka Re: do kochanej Redakcji i FRDL IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 10:42 dzieki, ze pamietaliscie i ze umililiscie mi dzien urodzin - dzieki Wam bylo bb kolorowo i nie bylo mi smutno, ze nie moglam byc w domku!!! slowa nie wyraza mojej wdziecznosci - dzieki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: do kochanej Redakcji i FRDL IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:13 My też miło spędzamy czas, choć czasami chciałoby się być w domu. Ale zawsze jest wesolo jak zajęcia sa z tobą marcinem i stefanem. Dzisiejsza debata też nie była taka najgorsza. Dzięki!!!!! Co z ta wasza szczecińską organizacją anty....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: do Doroty IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:23 Kiedy napiszesz coś konkretnego. Nudzi się czytanie tego samego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivan Re: do kkk IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:25 Podaj mi więc coś konkretnego. A jak Cię nudzi to nie czytaj bo ja piszę na temat jaki mi odpowiada i to co czuję. Co więc jest złego?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:32 My takze baaaaaaarrrrrrrdddddzzzzzzoooo bylismy zadowoleni z tego,ze moglismy Ci kochana Nadziejko zrobic niespodzianke.Mam nadzieje, ze ten Uniaczek zawsze bedzie Ci przypomianal tak wspaniala grupe:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja witam i do pracy gonie IP: *.wsap.szczecin.pl 30.07.01, 10:25 witam, wlasnie wrocilam z gor - cudnie bylo i ogladam sobie Wasze dzielo... no, gratuluje, ale ciagle czekam na wiecej niusow - chetnie widziane bylyby reportaze lub opowiadania z tego jak Wy, Mlodzi Europejczycy, spedzacie wakacje... Czekam zniecierpliwiona!!! caluski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska poprzeednia wiadomosc byla do Nadzieji IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:34 poprzeednia wiadomosc byla do Nadzieji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna B. Hej wam wszystkim! IP: *.wsap.szczecin.pl 11.07.01, 20:59 Już niedługo rozstejemy się z naszą wspaniłą redakcję, jednak kontakt nie zginie, mam nadzieję że jej rózwój będzie coraz gorętszy szybszy i śmielszy. Jeśli piszecie ciekawe teksty (niekoniecznie związane z Unią Europejską) wysyłajcie je do nas, najlepiej pod adres nazcelnego : arkadie@interia.pl, lub po adres sekretarza Aniutka007@poczta.fm Mamy nadzieję iż stworzymy pięknąi cudowną zjednoczoną Gazetę Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redakcja Re: WITOY EUROPO! IP: 212.160.165.* 12.07.01, 09:02 Aktualnie w sali sesyjnej Rady Miasta Szczecin odbywa się przygotowanie do I Zachodniopomorskiego Młodzieżowego Sejmiku Europejskiego. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału. W dniu dzisiejszym ukazał się okolicznościowy numer gazety "Witoj Europo". Można go nabyć jedynie u nas, w sali sesyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Wiadamość z ostatniej chwili IP: *.wsap.szczecin.pl 12.07.01, 18:47 bYŁAM NA 1 ZACHODNIO POMORSKIM SEJMIKU MŁODZIEŻOWYM - BYŁO SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania B. Do wszystkich ludzi z naszej redakcji|! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 20:40 Te dni spędzone z wami były najwspanilszą chwilą w moim życiu, jesteście jedyni i niepowtarzalni.. Gdy to pisze prawie łzy same mi napływają do oczu TAK BARDZO MI SZKODA WAS OPUSZCZAĆ, OPUSZCZAĆ LUDZI Z KTÓRYMI SPĘDZIĄŁM CUDOWNE 16 DNI.. Dziękuje Arkowi za wspaniałą wsópracę, mojej lokatorce Ewelinie no i wam bracia i siostry.. Dziękuję też Nadziejce któa wspierała nas dobrym słowem i rozdawała uśmiechy na prawo i lewo.. Dziekuję też panu Przemkowi, Pani Elżbiecie Weselik, panu jURKOWI POŁOWNIAKOWI, oraz panu Lechowi.. Dziękuję Pozdrawiam Wasza sekretarz i niezbyt udana rzeczniczka z poczuciem humoru Anna Brańka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Re: Do naszej Redakcji! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 20:53 Być może okaże się, że już nigdy więcej się nie spotkamy, dlatego chciałabym podziękować organizatorom naszego warsztatu pani Elżbiecie i panu Przemkowi za wspaniałą organizację spotkań; naszej cudownej opiekunce, Nadziei, która swą wyrozumiałością i zrozumieniem jeszcze bardziej mobilizowała nas do nauki i do pracy; najwspanialszym wykładowcom Stefanowi i Marcinowi, którzy nie tracąc nerwów i poczucia humoru wytrzymali z nami 16 dni, podczas których widywali nasze zmienne nastroje i czasem złośliwości. Chciałabym także podziękować naszemu Naczelnemu, który swoją siłą woli i stanowczością wymusił na nas solidność i mobilizację do pracy. Jest to wspaniały człowiek, i dziękuję Opatrzności, że pozwoliła mi go poznać i współpracować z nim. Podziękowania należą się również naszemu zespołowi. Przeżyliśmy razem 16 dni, podczas których odgrywały się różne rzeczy. Czasem były zabawne i pełne humoru, czasem jednak smutne lub pełne troski. Przeżyłam z wami jedne z najwspanialszych chwil mojego życia i za to wam serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaT Re: do redakcji!!!!!!!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 20:59 Ja też bardzo dziękuję za wszystko co tu przeżyłam było naprawdę fajnie Dzięki wam wszystkim, Nadzjce(choć my jeszcze sie zobaczymy mam nadzieję, że po 27lipca), Stefanowi i Marcinowi (chociaż cholery nie przyszli na kolację, również panu Gaklickiemu, Kozakowskiemu, i....JERZEMU POŁOWNIAKOWI. To były świetne dni i mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy. Całuję wszystkich gorąco i serdecznie......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IVAN Re: do redakcji!!!!!!!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:15 DZIĘKI PROWADZĄCYM ZA LUŹNĄ ATMOSFERĘ JAKĄ WPROWADZALI, NIEWĄTPLIWIE. TERAZ ZAWSZE BĘDĘ MÓWIĆ "TAK"... NADZIEJKA ZAWSZE SIĘ ŚMIEJ... NO I JEST WSPANIALE I TAK MA ZOSTAĆ!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morduhna Dla Was Kochani !!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:12 To co przezylam w murach FRDL uktwi mi w pamieci na dlugie lata.Dziekuje panu Przemkowi,pani Eli,Nadziei,Stefanowi,Marcinowi,Agaciza to,ze moglam czuc sie w tym miejscu bezpieczne,za to ze stworzyli rodzinna atmosfere i cieplo,zrozumienie,ktore nam ofiarowali.Szczegolnie chcialm podziekowac Stefanowi za w jaki sposob krytykowac i docenial moja prace.Stefan dziekuje Ci z glebi serca za w jaki sposob umozliwiles mi odzyskanie wiary w moje mozliwosci i mam nadzieje ze bedziemy mieli okazje spotkac sie po raz kolejny.Dziekuje wspanialej redakcji za te chwile spedzone razem i pragne by zawarte znajomosci nie rozwaily sie w garnicach wojewodztwa.Kocham Was bedziecie zawsze bliscy mojemu sercu. Ania Wapinska- Kolobrzeg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Do wszystch IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:16 Ja biorac przyklad z Ani, takze chcialabym wszystkim podziekowac za te milo spedzone chwile:)Ten czas spedzony z wami naprawde na dlugo pozostanie mi w pamieci:)) Chialabym podziekowac takze naszym kochanym opiekunom, szczeglnie naszej kochanek Nadziejki pelnej cirpliwosic i zrozumienia dla dzisiejszej mlodziezy:)) przeciez sama jest prawie w naszym wieku:)))chcialabym takze podzkiekowac naszym wpsanialym ykladowcom dizkei ktorym nasze zajecia byly pelne humoru Mam takze nadzieje, z nasz kontakt tak sie nie skonczy i ze spotkamy sie kiedys w takim samym skladzie aby znow pelni werwy zabrali sie do robienia kolejnych projektow:))Aska Jankowska- Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szogun Będzie dobrze IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:05 Po ciężkiej pracy w końcu sie wyśpię, i opalę nad morzem. Ale pomimo tej pracy bylo naprawdę świetnie i wcale nie chce mi sie z tąd wyjeżdzać.Ale przed nami zostala ostatnia noc i ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IVAN Re: do redakcji!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:10 Moi Kochani nawet nie wiecie jak będzie mi Was brakowało!!! Spędziłam z Wami wspaniałe chwile, których nigdy nie zapomne!!! Liczę, że będziemy utrzymywać kontakt bo inaczej pęknie mi serce. Tak naprawdę pisząc to cholernie chce mi się płakać. Te całe warsztaty pokazały mi znów jak ważne jest poznawanie ludzi Wy jesteście wyjątkowi i jak sobie pomyślę, że Was jutro nie zobacze to już sami dopiszcie końcówkę. Warsztaty to niezła zabawa i ukłon DLA LUDZI KTÓRZY BYLI TU Z NAMI I MIELI DLA NAS CIERPLIWOŚC!!!! ZA WAMI TEŻ BĘDĘ TĘSKNIĆ MAM CICHĄ NADZIEJĘ ŻE JESZCZE TU WRÓCĘ I ZOBACZĘ NASZYCH PROWADZĄCYCH I WAS SZALENI "WITOJCIE EUROPO"!!! DZIĘKUJE ZA TEN CZAS BO NAPRAWDĘ WIELE MI DAŁ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morduhna Kocham Was IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:15 Nie zapomnijmy o tym co wspolnie tu stworzylismy i w jaki sposob to zrobilismy.Dziekuje za to czego dzieki Wam moglam sie nauczyc.PROSZE NIE ZAPOMNIJMY O SOBIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Do Piotra Tchorowskiego IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:36 Piotruś trochę samokrytyki nie zaszkodzi. Chyba tez zaczne sie sam wychwalać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Do kochanej redakcjii i FRDL!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 22:09 Kochani! Bardzo, bardzo serdecznie chcę wam podziękować za wsólnie spędzony czas. No i oczywiście za wspaniałą współpracę. Dziękuję również pani Eli i panu Przemkowi, panu Jerzemu Połowniakowi, Lechowi Galickiemu, a także Marcinowi, Stefanowi, Agacie no i przede wszystkim naszej ukochanej Nadziejce. Jestem Wam wdzięczna za wszelką pomoc, cierpliwość i wielką życzliwość. Nigdy Was nie zapomnę. Dziękuję całej Redakcji za świetną współpracę i mnóstwo odlotowej zabawy. Było super! Mam nadzieję, że o sobie nie zapomnimy. Będę starała się do Was pisać. Trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska j kochani!!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:40 Jeszcze raz chcialabym napis pare slow o naszym pobycie na warsztatach.Jest mi bardzo smutno ,ze ten wspanialy czas juz dobiega konca:(((bardzo sie z Wami wsyztskimi zżyłam i bardzo trudno bedzie mi Was opuscic. Mam jednak nadzieje, ze nasz kontakt nie skonczy sie i ze jeszcze kiedys (oby jak najszybciej) spotkamy sie w takim samymm gronie. Korzystajac z okazji chcialbym rowniez podziekowac wszystkim ,ze udalo nam sie stworzyc tak iscie rodzinną artmosfere.Szczegolne podziekowania skladam dla naszych opiekunow i wykladowcow:dla pani Eli, pana Przemka, pana Lecha Galiciego, Jerzego Polowniaka, Krzysztofa Kozakowskiego , Setefana,Marcina, Agaty no i oczywiscie dla naszej kochanej Nadziejki za tyle serca wlozonego w nasze warsztaty.Dzieki z calego serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morduhna Do moich warsztatowych przyjaciol i moich czytelnikow IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 10:05 morduhna@poczta.onet.pl piszcie i a ja odpisze zapewniam,dzieki temu sie nie zapomnimy i bedziemy milei staly kontakt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Hellooo IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:34 Przepraszam was wszystkich z ate słowa krytyki, jestem już pewna że wy wszyscy jesteście wspaniali, byłam na sejmiku i nie migę opanować wzruszenie kiedy widziałam tyle zaangażowania z waszej strony Pozdrawiam przeprazsam za słowa krytyki Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redakcja Do OLI IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:38 Pozdrawiamy. Redakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naczelny Naczelny do Oli IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:46 Miałem małe przeczucie, że jesteś jedną z osób zaproszonych na Sejmik. Dziękuję Ci za słowa o wzruszeniu. Mam nadzieję, że wersja papierowa gazety się podobała! Pozdrawiam jako Naczeny, a może lepiej jako Arek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Hellooo IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:50 Dzięki za słowa uznania. Szczerze powiedziawszy to były one małym zaskoczeniem, niemniej jednak bardzo cieszą. Ja szczególnie zadowolona jestem z faktu, że podobał Ci się sejmik. Włożyliśmy w niego dużo pracy, a wystąpienia publiczne kosztowały nas dużo nerwów. Jeszcze raz bardzo dziękujemy za to, że doceniłaś naszą pracę. Ania Rynda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naczelny Redakcja jeszcze będzie żyła!!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:40 Dziś nasz projekt dobiegł końca. Mam szczerą nadzieję, że mimo iż warsztat już nie będzie do tego zobowiązywał, to redakcja nie spocznie na laurach i będzie kontynuować pracę nad Interaktywną Gazetą Młodych Europejczyków. Pozdrawiam serdecznie, Naczelny, czy inaczej - prościej Arek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IVAN Re: Podsumowanko IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:41 Juz za kilka godzin znajdę się w pociągu z niezbyt zadowoloną mi, że muszę wracać. Cały pobyt tutaj był fajowym przeżyciem i mam nadzieję, że spotkamy się wszyscy w tym samym gronie. Program zajęć był napięty, ale to dobrze bo nie mieliśmy czsu się nudzić. Będzie mi brakować tego szumu. Nie wiem czy są jakieś wady ja ich nie widzę. Co prawda na samym początku miałam ochotę wracać bo ciężko mi było zintegrować się z grupą, ale to się zmieniło bo są to wspaniali ludzie, nie zapominając o naszej opiekunce! Duże dzięki dla pani Eli. pana Przemka Fenrych no i dla Stefana i Marcina!!! My i tak już knujemy plan jak tu wrócić, więc nie myślcie sobie, że pozbędziecie się nas tak szybko!!! Dawno nie byłam na takim fajnym obozie, i cieszę się!!!! Naprawdę!!! Niewiem co jeszcze napisać będę tęsknić za Wami już nie piszę bo płaczę a ja jestem twarda BABA!!! Piszcie więc bo to jest najlepsza REDAKCJA GAZETY NA ŚWIECIE!!! Słowo do organizatorów:my tu jeszcze wrócimy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANIEL Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:43 JESTEM JEDNYM Z TWORCOW TEJ GAZETY I UCZESTNIKIEM WARSZTATOW " MLODA EUROPA" POZNALEM TU FANTASTYCZNYCH LUDZI, WYKLADY BYLY PROWADZONE W CIEKAWY SPOSOB. NASZA OPIEKUNKA NADZIEJA BYLA DLA NAS BARDZO WYROZUMIALA I MILA-DZIEKI NADZIEJA. BYLISMY TU 10 DNI I NIE CHCEMY WYJEZDZAC. TO BARDZO DOBRE WARSZTATY I ZACHECAM DO UCZESTNICTWA W PODOBNYCH ORGANIZOWANYCH PRZEZ FUNDACJE ROZWOJU DEMOKRACJI LOKALNEJ W SZCZECINIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 10:09 Chcę jeszcze raz podzsiękować wszystkim którzy sprawili, że zajęcia organizowane przez FRDL były naprawdę wspaniałą przygodą.Szczególne podziękowania kieruję do Nadziejki,która cierpliwie znosiła nasze wygłupy.NADZIEJKO JESTEŚ WSPANIAŁA-KOCZAMY CIĘ.Specjalne podziękowania kieruję też do pana Krzysztofa Kozakowskiego,dzięki któremu udało nam się stworzyć internetową wersję gazetki"Witoj Europo"!!!Jeszcze raz wszystkim dziękuję i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś się spotkamy. Do zobaczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:51 Chciałem podziękować panu Przemkowi, pani Eli i naszej kochanej Nadzieji za ciepłe przyjęcie nas w Fundacji. Stefanowi, Marcinowi i Agacie za wapaniałe zajęcia. Ani R., Agnieszce i Tomkowi za umilenie mi chwil spędzonych w Szczecinie. I wszystkim uczestnikom projektu za to, że byliście ze mną. Tadeusz Końko - Nietoperek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radni Re: WITOY EUROPO! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 17:52 W związku z jawnością naszego życia publicznego podajemy do wiadomości protokół z I Zachodniopomorskiego Młodzieżowego Sejmiku Europejskiego, który obradował w dniu 12 lipca 2001 w sali sesyjnej Rady Miasta Szczecina. Początek obrad - godz. 9:15 Zakończenie obrad - godz. 15.30 W obradach uczestniczy 38 osób z prawem głosu. 1. Przyjęcie porządku obrad. Obradom w dniu 12 lipca 2001r. przewodniczyła Anna Rynda. Powitała przybyłych i wyjaśniła cel spotkania. Głos zabrali także sekretarz Piotr Tchorowski, który wyjaśnił sposób przeprowadzania głosowania oraz zabierania głosu. Przedstawiono porządek obrad. 2. Wystąpienia zaproszonych gości. - Przewodniczący Rady Miasta Szczecina Dominik Górski Mówił o tym, iż województwo zachodniopomorskie powinno być konkurencyjne, opowiadał o województwach i regionach Polski. Omawiał także projekt Karty Młodego Europejczyka. Zwrócił uwagę na drogę podejmowania decyzji. - Zachodniopomorski Kurator Oświaty Paweł Bartnik Wyraził swoje zdanie na temat projektu Karty Młodego Europejczyka. Zgodził się iż trzeba zachować tożsamość narodową. Wyjaśnił także czym jest tolerancja- każdy ma prawo do swojej oceny rzeczywistości. - Dyrektor Biura Współpracy narodowej Urzędu Miejskiego w Szczecinie Kazimierz Wóycicki. Mówił o barbażyństwie europejczyków jako jednym z powodów powołania Unii Europejskiej. Mówił też o bezrobociu, krzywdzie ludzkiej; nieznanej przyszłości naszego kontynentu; naszej tożsamości narodowej; złej jakości wykształcenia oraz fatalnym nauczaniu problemów integracji europejskiej na Uniwersytecie Szczecińskim. - Przewodniczący Komisji Edukacji, Sportu i rekreacji Rady Miasta Szczecina Przemysław Fenrych Nawiązał do tematu przedmówcy o braku szans dla młodych ludzi, nie zgodził się z nim. Zachęcał do przygotowania skutecznych przemówień, a także do słuchania pozwalającego zrozumieć drugą stronę. 3. Relacje ze spotkań uczestników projektu Młoda Europa w instytucjach życia publicznego. - Katarzyna Pasławska, wizyta u wice wojewody Grzegorza Jankowskiego. - Tadeusz Końko, wizyta u Prezydenta Euroregionu Pomerania Zygmunta Meyera. - Tomasz Kraska, wizyta u wice prezydenta miasta Szczecina Andrzeja Mickiewicza. - Anna Brańka , wizyta u Konsula Honorowego Niemiec Bartłomieja Sochańskiego. - Joanna Torbé, wizyta u Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty Pawła Bartnika. Pisemne relacje z tych spotkań można przeczytać w naszej papierowej jednodniówce, pt. "Witoj Europo", (gazeta jest dostępna bezplatnie w siedzibie FRDL w Szczecinie). 4. Prezentacja multimedialnej wersji gazety WITOJ EUROPO <www.frdl.szczecin.pl/gazeta> Prezentacji dokonali: Arkadiusz Burnos i Tomasz Kraska. 5. Prezentacje projektów Karty Młodego Europejczyka. - Anna Wapińska - MAX-E, stronnictwo uważa, że najważniejszy jest rozwój gospodarczy - Dorota Sobczyk - TME (Tożsamość Młodych Europejczyków), stronnictwo uważa, że najważniejsze jest zachowanie tożsamości narodowej. 6. Dyskusja plenarna. Marcin Lachowicz - stwierdził, że stronnictwo TME narzuca Młodym Europejczykom ich prawa Dorota Sobczyk - wyjaśnił, że niczego nie narzucają, lecz proponują Paweł Kowalczyk - zaproponował syntezę obu kart Arkadiusz Burnos - również jest za połączeniem kart. Po sześciu godzinach niesamowitej dyskusji uczestnicy obrad przyjęli wspólny dokument. Do postulatów Max-e dołączono czwarty punkt o poszanowaniu tradycji. W trakcie głosowania poprawek powstał też podpunkt o rasiźmie i antysemityźmie jako plagach ludzkości. 7. W sali sesyjnej Rady Miasta Szczecina rozległy się brawa i owacje. Uczestnicy spotkania osiągnęli konsensus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szogun Re: WITOY EUROPO! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 23:46 Nareszcie w domu !! Wkońcu się wyśpie. Pozdreowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska wszystko co dobre szybko sie konczy:)) IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 22:49 Niestety to co jest w tytule to prawda:((((Mysle ze nie tylko ja mam takie odczucia co do warsztatow.Juz wiele pisalam na temat tego jak wspaniale spedzilam ten czas i jak bardzo jestem wdzieczna naszym opiekunom.Chcialabym tylko abysmy nadal utrzymywali ze soba kontakty a chocby tutaj na forum.Wierze ze jeszcze spoktamy sie wszyscy w takim samym silnym skladzie:)) Pozdrawiam wszytskich Aska Jankowska zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: wszystko co dobre szybko sie konczy:)) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 13:46 Zazdroszę wam tej przygody! Gdybym wiedział wcześniej chętnie bym się do Was dołączył!!! Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szogun do przyjaciół z redakcji IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 14:10 Nie wiem jak wy ale ja się w końcu wyspałem po tej cięzkiej lecz przyjemnej pracy. Bardzo miło będę wspominał te wspólnie spędzone 16 dni. Pozdrowienia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Re: do przyjaciół z redakcji IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 15:11 Widzę, że zafundowaliście sobie całkiem fajne wakacje. Gratuluję pomysłu i życzę równie udanej kontynuacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: do przyjaciół z redakcji IP: *.mega.net.pl 16.07.01, 15:17 czesc jak milo sie czyta to co napisaliscie.Opuscilam WAS wczesniej czego niemoglam scierpiec.JESTESCIE CUDOWNI!!!Czas jaki spedzilam w waszym towarzystwie to niezapomniane chwile,ktore wiele dla mnie znacza.Mam nadzieje ze to nie bylo nasze ostatnie spotkanie,ze spotkamy sie kiedys w takim samym gronie i stworzymy cos tak samo cudownego jak nasza gazeta!!!Tesknie za wami wszystkimi...mam nadzieje ze nasz kontakt sie nie urwie...pozdrawiam KRZYSIU WSZYSCY NA PEWNO SIE CIESZA ZE NARESZCIE SIE WYSPALES!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IVAN Re: do przyjaciół z redakcji IP: 192.168.6.* / *.uznam.net.pl 16.07.01, 18:56 Witam wariaty!!! Nawet nie wiecie jak za Wami tęsknie!!! Siedzę w domu a za oknem deszcz i bierze mnie złość!!! Czekam na wiadomości od szaleńców z WITOJ EUROPO!!! a TAK NA POWAŻNIE TO BRAK MI PRACY, NUDY TAM ZAWSZE MIELIŚMY SPORO ROBOTY I KAŻDA CHWILA BYŁA ZAGOSPODAROWANA A TU ZWYKŁE WAKACJE!!! Narzekam co?? No i co z tego!!! Mimo to myślę sobie że nasz kontakt się nie urwie a powtarzam to po raz setny. W srodę będe miała zdjęcia i napewno uśmoieję się jak wariat!!! Nie martwcie się bo jeszcze do Was napiszę nie ma tak łatwo ze mną!!!! Całuski Wariaty moje kochane, No i oczywiście dla naszych kochanych opiekunów i nie tylko!!!! HEJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morduhna Do "pijaczków" z warsztatów w FRDL IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 19:11 Witojcie!Jakoś mi dziwnie bez Was wszystkich.W nocy nei ma kto pastą smarować,nie z kim się śmiać,nie mam z kim się kłócić na bardzo poważne tematy dotyczące Unii i Karty Młodego Europejczyka i wogóle tak jakoś cucho bez Was.Ślę caluski - Ania W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniutka Hej kochani!! IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 19:25 Pierwsza noc bez was była okorpna, druga też, w ogóle strasznie tęsknię, za nocnymi balangami, za kłotniami i żartami. Tak strasznie tęksnię że chętnie bym się spakowała i do was pojechała.. Niby wakacje a ja się nudzę, siedze i nie wiem co robić, cihco pusto bez was, no niby mam kilka dzieic na głowie, ale to nie to samo. Do tego trzeba schodzic na śniedanie i obiad, feee Bardzo tęsknię, pisczie na froum!!! Ania Brańka Pozdrawiammm was bardzo gorąco, jutro będę śmiać się z zdjęć Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielubie nie lubie was IP: *.tokfm.com.pl 18.07.01, 15:02 to juz przegiecie dzieciaki. to jest publiczne forum, wiec jak chcecie wypisywac swoje rzewne wynurzenia to zalozcie sobie prywatne forum np. na hydepark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naczelny Już po wszystkim, ale jeszcze... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 01:04 Już po warsztatach, ale jeszcze będziemy redagować teksty i je publikować na stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szogun do Agatki IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 11:51 Wybaczam ci ! Chyba ? Odpowiedz Link Zgłoś
stukacz Re: do całej redakcji 17.07.01, 22:26 Głupio jest bez was, ale może jeszcze kiedys sie zobaczymy. Zróbcie coś z kozakowskim, że by zmieniał teksty w gazecie. Wszystkich serdecznie pozdrawiam i życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clair Do wszytskich uczestników!!! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 16:28 Hej wam, życzę wam udanych wakacji oraz dużo słońca słońca i jeszce raz słońca bo tego chyba brakuje wam no nie??? BARDZO ZA WAMI TĘSKNIĘ WSPANIAŁĘ LUDZISKA, DLACEZGO TELNET NIE DZIAŁA??? Clair Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: do wszystkich IP: 212.160.165.* 19.07.01, 10:16 Porozmawiajmy: Joanna Torbe, tel. (0-910) 45 26 318 stukacz@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka do szoguna IP: *.uznam.net.pl 18.07.01, 16:44 Tomeczku jeszcze raz bardzo przeprszam tym razem publicznie na forum mam nadzieje ze juz sie nie gniewasz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka jak czas szybko leci.. IP: *.uznam.net.pl 18.07.01, 16:54 Jeszcze nie dawno o 7rano budzil mnie przerazliwy dzwiek budzika ktory oznaczal ze czas na sniadanko.Pomimo tego ze bylo ono tak rano to przy stole byla cudowna atmosfera.Nie bede sie rozdrabniac po prostu brakuje mi WAS wszystkich razem i kazdego z osobna.Jezeli ktos bedzie mial jakies plany na to abysmy mogli sie spotkac to niech da znac! GRATRULUJE DOROTCE,KASI,AEKOWI WYJAZDU DO WARSZAWY I ZYCZE NIEZAPOMNIANYCH CHWIL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -@- Hi wszyscy! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 22:27 No włąsnie czas leci szybko wręcz niuebłaganie, ale nie poddawać się, piszcie projekt szukajcie sponsórów, może zrobimy Witoj Europo 2, Jakkotś ma jakieś pomysły niech wysyła innym, stwórzmy coś, a w tedy moze spotakmy się w starym skłądzie!!! Powodzenia i odwiedzajcie naszą stronę, aby byłą bardzo bardzo popularna. P.s BUZIACZKI :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Hi wszyscy! IP: *.wsap.szczecin.pl 31.07.01, 10:33 czy w "tym samym skladzie" znaczy, ze nie jestem wredna i ze mna tez macie ochote sie spotkac???? to przemile!!! a co do witoj2 - hmmm... tworzcie, myslcie i dzialajcie - ale pamietajcie, ze po owocach bedziecie oceniani??????? a co to znaczy????? - a nic innego jak kolejne napomnienie o prace nad nowymi tekstami - Gazeta jest Wasza - od Was zalezy, czy pozwolicie jej powoli umierac, czy dalej bedzie tetniacym glosem mlodego pokolenia!!!! piszcie, piszcie, piszcie... a ja obiecuje czytac, czytac, czytac... buziaki OxOxOxOxOxOx nadziejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia cze wam ponwonie IP: *.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 16:29 hejio wam wszystkim. wlasnie stem,w nadmorskiej kafeji:)) a dokladnie w miedyzdrojach:)))heh strasznie sie spieklam:)) ale to nic:)) a teraz wiadomosc do agaty i innych ktorzy blisko mieszkaja miedzyzdroji,skontaktumy sie i sie spotkajmy oki?:)) no a takie spotkanie ze wszystkimi tez mam nadzieje wypali pod koniec sirepnioa co wy na to Brakuje mi was wszystkich Aska zuza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania B. Hej wszystkim, a w szczególnosci... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 16:09 Hej Zuza i Tadek!! Bardzo dziękuję za kartki, jesteście cudowni że pamiętacie o moich imieninach. P.s jak ktoś ma adres do Tadeusza domowy cto nie ch mi wyśle... PA PA WZSYSTKIEGO NAJ DLA INNYCH AŃ ANIA BRAŃKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja wszystkiego najlepszego IP: *.wsap.szczecin.pl 31.07.01, 10:29 oczywiscie wszystkim Anna wszystkiego najlepszego, ale wszystkim pracusia takze - jak to mozliwe, ze nie widze na stronie zadnego tekstu Joanny Torbe????????? Szanowna Redakcja cos sie opuscila w preznej pracy - prosze to nadrobic, 1, 2, 3!!!!!!!!!!!!!!! caluski, nadziejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: wszystkiego najlepszego IP: 212.160.165.* 31.07.01, 11:42 Gość portalu: nadzieja napisał(a): > - prosze to nadrobic, 1, 2, 3!!! Takiej Kobiecie się nie odmawia więc już się robi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka S. Do redakcji WITOJ EUROPO! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 14:13 Kochani, nawet nie wiecie, jak bardzo za Wami tęsknię!!!!! Musimy się spotkać, zrobić jakiś "zlot"!!! Z tego, co wiem to mieliście już jakieś plany, ale nic konkretnego... Napiszcie, co sądzicie o spotkaniu w ostatni weekend wakacji... A tak w ogole to piszcie do mnie, przecież mój adres znacie!!! Pozdrawiam i ściskam wszystkich Młodych Europejczyków!!! Odpowiedz Link Zgłoś