Dodaj do ulubionych

WITOY EUROPO!

• Gość: Yoanna Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 12:50
      I jak wam sie podoba nasza strona, czyz nie jest
      fajna?:)ciagle pracujemy nad ulepszeniem strony ,
      piszemy nowe teksty itp.Mam nadzieje ze wasza opinia
      na temat tworzonej strony jest jak najlepsza.
      • Gość: Isia Re: Podsumowanie IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 13:47
        Nasza gazeta "Witoj Europo" jest jedyna w swoim rodzaju i z pewnością
        najlepsza. Tak samo jak nasz Naczelny, który dzielnie mobilizuje nas do pracy,
        dzięki czemu doszliśmy już do takiego rezultatu, jaki możemy podziwiać na
        stronie: www.frdl.szczecin.pl/gazeta.
        Do Naczelnego: Oby tak dalej i jeszcze trochę lepiej!!!
        • Gość: hejnal Re: Podsumowanie IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 10:22
          a i owszem - gazeta jest jedyna w swoim rodzaju - cieszcie sie, ze mozecie ja
          czytac
    • Gość: zuza Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 13:52
      fajoskie teksty ludzie tu piszą i gazeta mi się podoba
      • Gość: Isia Wielkie dzięki IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 19:34
        Gość portalu: zuza napisał(a):

> fajoskie teksty ludzie tu piszą i gazeta mi się podoba

• Gość: yoanna Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 19:35
      hehe zuza dzieki w imieniu wszytskich:) a tak w ogole fajne imie (jesli to imie)
      ja zasze mam taki nick:)))
      • Gość: ula Re: WITOY EUROPO! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 15:55
        MŁODZI DO ROBOTYYYYYYYYYYYYYYYYY
    • Gość: MagdaWwa Bardzo ładnie IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 19:52
      Wasze wypowiedzi wydają mi siębardzo dojrzałe. Pochwalam taką pracę, BRAVO!
      • Gość: nadzieja Re: Bardzo ładnie IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 10:24
        witam i dzieki za slowa otuchy dla grupy dziennikarzy, ktorzy bbb ciezko
        pracuja!!!
    • Gość: aoms Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 08.07.01, 20:32
      Dziękujemy za wszelkie oceny. Cieszymy się, że odwiedzacie naszą stronę i
      oczywiście nasze forum. Czekamy na dalsze oceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Mike To nie szturm... IP: 194.195.43.* 09.07.01, 13:29
      ...wywolaliscie prawdziwy tajfun!!!

Gratuluje!
    • Gość: hyzop do Joanny Sadowskiej IP: *.wsap.szczecin.pl 09.07.01, 16:54
      Przeczytałem sobie tekścik o tym, czy bliżej nam do UE czy USA. Ciekawe...
      Geograficznie nie ma dyskusji, ale kulturowo? Masz rację -
      niebezpieczeństwo "macdonaldyzacji" u bram! Jest w tym wszystkim ważna myśl -
      naszej polskiej, narodowej tożsamości nie zagraża chyba wejście do Unii, lecz
      zafascynowanie Ameryką. A raczej tej Ameryki najbardziej pop-kulturowym
      obrazem. I w tym samym stopniu fascynacja resztą "Zachodu". Cudze chwalicie,
      swego nie znacie...
      Ale jest i druga strona całej sprawy: Polska jest bodaj najwierniejszym
      sojusznikiem Ameryki w Europie, a z pewnością w środkowej. To chyba dobrze, ale
      czy potrafimy do dobrze wykorzystać...
      Dobry tekst wywołuje sporo myśli. A Twój wywołał...
      Pozdrawiam
      hyzop
      • Gość: aoms Re: do Joanny Sadowskiej IP: *.wsap.szczecin.pl 09.07.01, 20:45
        Dziękuję bardzo za ocenę. Cieszę sie, że się podobało!!!!!!!!!!!!!!
        Pozdrawiam!:):):):):):):):)):)):)))):)
      • Gość: misia Re: do daniela IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 09:35
        podobal mi sie twoj tekst o kuchniach europy, moglbys w nastepnym opisac jak
        mozna sie bronic przed naplywem obcej kuchni ale dodaj ze jakas roznorodnosc jest
        potrzebna i polska potrzebuje nieduzej ilosci restauracji serwujacych potrawy
        obcej kuchni
        powodzenia w pisaniu
      • Gość: misia Re: do daniela IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 09:36
        podobal mi sie twoj tekst o kuchniach europy, moglbys w nastepnym opisac jak
        mozna sie bronic przed naplywem obcej kuchni ale dodaj ze jakas roznorodnosc jest
        potrzebna i polska potrzebuje nieduzej ilosci restauracji serwujacych potrawy
        obcej kuchni
        powodzenia w pisaniu
    • Gość: nadzieja Re: do Tadka IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 10:39
      wow,
      jestem wielka fanka - osobiscie, bbb cenie sobie ludzi, ktorzy maja pasja!!!
      mam nadzieje, ze kiedys przeczytam, ze jestem osobva, ktora zna osobiscie
      WIELKIEGO ZNAWCE KOMIKSU, juz sie ciesze!!!!
      • Gość: Logan Re: do Tadka IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:09
        Nadzieja czuję się podbudowany!
    • Gość: hopka Re: do kochanej Redakcji i FRDL IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 10:42
      dzieki, ze pamietaliscie i ze umililiscie mi dzien urodzin - dzieki Wam bylo bb
      kolorowo i nie bylo mi smutno, ze nie moglam byc w domku!!! slowa nie wyraza
      mojej wdziecznosci - dzieki!!!!
      • Gość: asia Re: do kochanej Redakcji i FRDL IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:13
        My też miło spędzamy czas, choć czasami chciałoby się być w domu. Ale zawsze
        jest wesolo jak zajęcia sa z tobą marcinem i stefanem. Dzisiejsza debata też
        nie była taka najgorsza. Dzięki!!!!! Co z ta wasza szczecińską organizacją
        anty....?
      • Gość: kkkkk Re: do Doroty IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:23
        Kiedy napiszesz coś konkretnego. Nudzi się czytanie tego samego
        • Gość: ivan Re: do kkk IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:25
          Podaj mi więc coś konkretnego. A jak Cię nudzi to nie czytaj bo ja piszę na
          temat jaki mi odpowiada i to co czuję. Co więc jest złego??????
    • Gość: aska Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:32
      My takze baaaaaaarrrrrrrdddddzzzzzzoooo bylismy zadowoleni z tego,ze moglismy
      Ci kochana Nadziejko zrobic niespodzianke.Mam nadzieje, ze ten Uniaczek zawsze
      bedzie Ci przypomianal tak wspaniala grupe:))
      • Gość: nadzieja witam i do pracy gonie IP: *.wsap.szczecin.pl 30.07.01, 10:25
        witam, wlasnie wrocilam z gor - cudnie bylo i ogladam sobie Wasze dzielo... no,
        gratuluje, ale ciagle czekam na wiecej niusow - chetnie widziane bylyby
        reportaze lub opowiadania z tego jak Wy, Mlodzi Europejczycy, spedzacie
        wakacje... Czekam zniecierpliwiona!!! caluski!!!
    • Gość: aska poprzeednia wiadomosc byla do Nadzieji IP: *.wsap.szczecin.pl 10.07.01, 22:34
      poprzeednia wiadomosc byla do Nadzieji
      • Gość: Anna B. Hej wam wszystkim! IP: *.wsap.szczecin.pl 11.07.01, 20:59
        Już niedługo rozstejemy się z naszą wspaniłą redakcję, jednak kontakt nie
        zginie, mam nadzieję że jej rózwój będzie coraz gorętszy szybszy i śmielszy.
        Jeśli piszecie ciekawe teksty (niekoniecznie związane z Unią Europejską)
        wysyłajcie je do nas, najlepiej pod adres nazcelnego : arkadie@interia.pl, lub
        po adres sekretarza Aniutka007@poczta.fm
        Mamy nadzieję iż stworzymy pięknąi cudowną zjednoczoną Gazetę
        Serdecznie pozdrawiam

• Gość: Redakcja Re: WITOY EUROPO! IP: 212.160.165.* 12.07.01, 08:58
    • Gość: Redakcja Re: WITOY EUROPO! IP: 212.160.165.* 12.07.01, 09:02
      Aktualnie w sali sesyjnej Rady Miasta Szczecin odbywa się przygotowanie do I
      Zachodniopomorskiego Młodzieżowego Sejmiku Europejskiego. Zapraszamy wszystkich
      zainteresowanych do udziału. W dniu dzisiejszym ukazał się okolicznościowy
      numer gazety "Witoj Europo". Można go nabyć jedynie u nas, w sali sesyjnej.
      • Gość: Kasia Wiadamość z ostatniej chwili IP: *.wsap.szczecin.pl 12.07.01, 18:47
        bYŁAM NA 1 ZACHODNIO POMORSKIM SEJMIKU MŁODZIEŻOWYM - BYŁO SUPER
        • Gość: Ania B. Do wszystkich ludzi z naszej redakcji|! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 20:40
          Te dni spędzone z wami były najwspanilszą chwilą w moim życiu, jesteście
          jedyni i niepowtarzalni..
          Gdy to pisze prawie łzy same mi napływają do oczu
          TAK BARDZO MI SZKODA WAS OPUSZCZAĆ, OPUSZCZAĆ LUDZI Z KTÓRYMI SPĘDZIĄŁM CUDOWNE
          16 DNI..
          Dziękuje Arkowi za wspaniałą wsópracę, mojej lokatorce Ewelinie no i wam bracia
          i siostry..
          Dziękuję też Nadziejce któa wspierała nas dobrym słowem i rozdawała uśmiechy na
          prawo i lewo..
          Dziekuję też panu Przemkowi, Pani Elżbiecie Weselik, panu jURKOWI POŁOWNIAKOWI,
          oraz panu Lechowi..
          Dziękuję Pozdrawiam
          Wasza sekretarz i niezbyt udana rzeczniczka z poczuciem humoru
          Anna Brańka
          • Gość: Isia Re: Do naszej Redakcji! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 20:53
            Być może okaże się, że już nigdy więcej się nie spotkamy, dlatego chciałabym
            podziękować organizatorom naszego warsztatu pani Elżbiecie i panu Przemkowi za
            wspaniałą organizację spotkań; naszej cudownej opiekunce, Nadziei, która swą
            wyrozumiałością i zrozumieniem jeszcze bardziej mobilizowała nas do nauki i do
            pracy; najwspanialszym wykładowcom Stefanowi i Marcinowi, którzy nie tracąc
            nerwów i poczucia humoru wytrzymali z nami 16 dni, podczas których widywali
            nasze zmienne nastroje i czasem złośliwości.
            Chciałabym także podziękować naszemu Naczelnemu, który swoją siłą woli i
            stanowczością wymusił na nas solidność i mobilizację do pracy. Jest to
            wspaniały człowiek, i dziękuję Opatrzności, że pozwoliła mi go poznać i
            współpracować z nim.
            Podziękowania należą się również naszemu zespołowi. Przeżyliśmy razem 16 dni,
            podczas których odgrywały się różne rzeczy. Czasem były zabawne i pełne humoru,
            czasem jednak smutne lub pełne troski.
            Przeżyłam z wami jedne z najwspanialszych chwil mojego życia i za to wam
            serdecznie dziękuję.
          • Gość: asiaT Re: do redakcji!!!!!!!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 20:59
            Ja też bardzo dziękuję za wszystko co tu przeżyłam było naprawdę fajnie Dzięki
            wam wszystkim, Nadzjce(choć my jeszcze sie zobaczymy mam nadzieję, że po
            27lipca), Stefanowi i Marcinowi (chociaż cholery nie przyszli na kolację,
            również panu Gaklickiemu, Kozakowskiemu, i....JERZEMU POŁOWNIAKOWI. To były
            świetne dni i mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy. Całuję wszystkich gorąco
            i serdecznie.........
            • Gość: IVAN Re: do redakcji!!!!!!!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:15
              DZIĘKI PROWADZĄCYM ZA LUŹNĄ ATMOSFERĘ JAKĄ WPROWADZALI, NIEWĄTPLIWIE. TERAZ
              ZAWSZE BĘDĘ MÓWIĆ "TAK"... NADZIEJKA ZAWSZE SIĘ ŚMIEJ... NO I JEST WSPANIALE I
              TAK MA ZOSTAĆ!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Morduhna Dla Was Kochani !!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:12
          To co przezylam w murach FRDL uktwi mi w pamieci na dlugie lata.Dziekuje panu
          Przemkowi,pani Eli,Nadziei,Stefanowi,Marcinowi,Agaciza to,ze moglam czuc sie w
          tym miejscu bezpieczne,za to ze stworzyli rodzinna atmosfere i
          cieplo,zrozumienie,ktore nam ofiarowali.Szczegolnie chcialm podziekowac
          Stefanowi za w jaki sposob krytykowac i docenial moja prace.Stefan dziekuje Ci
          z glebi serca za w jaki sposob umozliwiles mi odzyskanie wiary w moje
          mozliwosci i mam nadzieje ze bedziemy mieli okazje spotkac sie po raz
          kolejny.Dziekuje wspanialej redakcji za te chwile spedzone razem i pragne by
          zawarte znajomosci nie rozwaily sie w garnicach wojewodztwa.Kocham Was
          bedziecie zawsze bliscy mojemu sercu. Ania Wapinska- Kolobrzeg
        • Gość: aska Do wszystch IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:16
          Ja biorac przyklad z Ani, takze chcialabym wszystkim podziekowac za te milo
          spedzone chwile:)Ten czas spedzony z wami naprawde na dlugo pozostanie mi w
          pamieci:))
          Chialabym podziekowac takze naszym kochanym opiekunom, szczeglnie naszej
          kochanek Nadziejki pelnej cirpliwosic i zrozumienia dla dzisiejszej
          mlodziezy:)) przeciez sama jest prawie w naszym wieku:)))chcialabym takze
          podzkiekowac naszym wpsanialym ykladowcom dizkei ktorym nasze zajecia byly
          pelne humoru
          Mam takze nadzieje, z nasz kontakt tak sie nie skonczy i ze spotkamy sie kiedys
          w takim samym skladzie aby znow pelni werwy zabrali sie do robienia kolejnych
          projektow:))Aska Jankowska- Zuzia
    • Gość: szogun Będzie dobrze IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:05
      Po ciężkiej pracy w końcu sie wyśpię, i opalę nad morzem. Ale pomimo tej pracy
      bylo naprawdę świetnie i wcale nie chce mi sie z tąd wyjeżdzać.Ale przed nami
      zostala ostatnia noc i ...
    • Gość: IVAN Re: do redakcji!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:10
      Moi Kochani nawet nie wiecie jak będzie mi Was brakowało!!! Spędziłam z Wami
      wspaniałe chwile, których nigdy nie zapomne!!! Liczę, że będziemy utrzymywać
      kontakt bo inaczej pęknie mi serce. Tak naprawdę pisząc to cholernie chce mi
      się płakać. Te całe warsztaty pokazały mi znów jak ważne jest poznawanie ludzi
      Wy jesteście wyjątkowi i jak sobie pomyślę, że Was jutro nie zobacze to już
      sami dopiszcie końcówkę. Warsztaty to niezła zabawa i ukłon DLA LUDZI KTÓRZY
      BYLI TU Z NAMI I MIELI DLA NAS CIERPLIWOŚC!!!! ZA WAMI TEŻ BĘDĘ TĘSKNIĆ MAM
      CICHĄ NADZIEJĘ ŻE JESZCZE TU WRÓCĘ I ZOBACZĘ NASZYCH PROWADZĄCYCH I WAS
      SZALENI "WITOJCIE EUROPO"!!! DZIĘKUJE ZA TEN CZAS BO NAPRAWDĘ WIELE MI
      DAŁ!!!!!!!
      • Gość: Morduhna Kocham Was IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:15
        Nie zapomnijmy o tym co wspolnie tu stworzylismy i w jaki sposob to
        zrobilismy.Dziekuje za to czego dzieki Wam moglam sie nauczyc.PROSZE NIE
        ZAPOMNIJMY O SOBIE !!!
    • Gość: miś Do Piotra Tchorowskiego IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 21:36
      Piotruś trochę samokrytyki nie zaszkodzi. Chyba tez zaczne sie sam wychwalać.
      • Gość: Kasia Do kochanej redakcjii i FRDL!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 13.07.01, 22:09
        Kochani! Bardzo, bardzo serdecznie chcę wam podziękować za wsólnie spędzony
        czas. No i oczywiście za wspaniałą współpracę. Dziękuję również pani Eli i panu
        Przemkowi, panu Jerzemu Połowniakowi, Lechowi Galickiemu, a także Marcinowi,
        Stefanowi, Agacie no i przede wszystkim naszej ukochanej Nadziejce. Jestem Wam
        wdzięczna za wszelką pomoc, cierpliwość i wielką życzliwość.
        Nigdy Was nie zapomnę. Dziękuję całej Redakcji za świetną współpracę i mnóstwo
        odlotowej zabawy. Było super!
        Mam nadzieję, że o sobie nie zapomnimy. Będę starała się do Was pisać.
        Trzymajcie się ciepło.
        • Gość: aska j kochani!!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:40
          Jeszcze raz chcialabym napis pare slow o naszym pobycie na warsztatach.Jest mi
          bardzo smutno ,ze ten wspanialy czas juz dobiega konca:(((bardzo sie z Wami
          wsyztskimi zżyłam i bardzo trudno bedzie mi Was opuscic. Mam jednak nadzieje,
          ze nasz kontakt nie skonczy sie i ze jeszcze kiedys (oby jak najszybciej)
          spotkamy sie w takim samymm gronie.
          Korzystajac z okazji chcialbym rowniez podziekowac wszystkim ,ze udalo nam sie
          stworzyc tak iscie rodzinną artmosfere.Szczegolne podziekowania skladam dla
          naszych opiekunow i wykladowcow:dla pani Eli, pana Przemka, pana Lecha
          Galiciego, Jerzego Polowniaka, Krzysztofa Kozakowskiego , Setefana,Marcina,
          Agaty no i oczywiscie dla naszej kochanej Nadziejki za tyle serca wlozonego w
          nasze warsztaty.Dzieki z calego serca
        • Gość: Morduhna Do moich warsztatowych przyjaciol i moich czytelnikow IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 10:05
          morduhna@poczta.onet.pl

piszcie i a ja odpisze zapewniam,dzieki temu sie nie zapomnimy i bedziemy milei
          staly kontakt !!!
      • Gość: Ola Hellooo IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:34
        Przepraszam was wszystkich z ate słowa krytyki, jestem już pewna że wy wszyscy
        jesteście wspaniali, byłam na sejmiku i nie migę opanować wzruszenie kiedy
        widziałam tyle zaangażowania z waszej strony
        Pozdrawiam
        przeprazsam za słowa krytyki
        Ola
        • Gość: redakcja Do OLI IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:38
          Pozdrawiamy. Redakcja.
        • Gość: Naczelny Naczelny do Oli IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:46
          Miałem małe przeczucie, że jesteś jedną z osób zaproszonych na Sejmik. Dziękuję
          Ci za słowa o wzruszeniu. Mam nadzieję, że wersja papierowa gazety się
          podobała! Pozdrawiam jako Naczeny, a może lepiej jako Arek.
        • Gość: ANIA Re: Hellooo IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:50
          Dzięki za słowa uznania. Szczerze powiedziawszy to były one małym zaskoczeniem,
          niemniej jednak bardzo cieszą. Ja szczególnie zadowolona jestem z faktu, że
          podobał Ci się sejmik. Włożyliśmy w niego dużo pracy, a wystąpienia publiczne
          kosztowały nas dużo nerwów. Jeszcze raz bardzo dziękujemy za to, że doceniłaś
          naszą pracę.
          Ania Rynda
    • Gość: Naczelny Redakcja jeszcze będzie żyła!!!! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:40
      Dziś nasz projekt dobiegł końca. Mam szczerą nadzieję, że mimo iż warsztat już
      nie będzie do tego zobowiązywał, to redakcja nie spocznie na laurach i będzie
      kontynuować pracę nad Interaktywną Gazetą Młodych Europejczyków. Pozdrawiam
      serdecznie, Naczelny, czy inaczej - prościej Arek!
    • Gość: IVAN Re: Podsumowanko IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:41
      Juz za kilka godzin znajdę się w pociągu z niezbyt zadowoloną mi, że muszę
      wracać. Cały pobyt tutaj był fajowym przeżyciem i mam nadzieję, że spotkamy się
      wszyscy w tym samym gronie. Program zajęć był napięty, ale to dobrze bo nie
      mieliśmy czsu się nudzić. Będzie mi brakować tego szumu. Nie wiem czy są jakieś
      wady ja ich nie widzę. Co prawda na samym początku miałam ochotę wracać bo
      ciężko mi było zintegrować się z grupą, ale to się zmieniło bo są to wspaniali
      ludzie, nie zapominając o naszej opiekunce! Duże dzięki dla pani Eli. pana
      Przemka Fenrych no i dla Stefana i Marcina!!! My i tak już knujemy plan jak tu
      wrócić, więc nie myślcie sobie, że pozbędziecie się nas tak szybko!!! Dawno nie
      byłam na takim fajnym obozie, i cieszę się!!!! Naprawdę!!! Niewiem co jeszcze
      napisać będę tęsknić za Wami już nie piszę bo płaczę a ja jestem twarda BABA!!!
      Piszcie więc bo to jest najlepsza REDAKCJA GAZETY NA ŚWIECIE!!! Słowo do
      organizatorów:my tu jeszcze wrócimy!!!
    • Gość: DANIEL Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:43
      JESTEM JEDNYM Z TWORCOW TEJ GAZETY I UCZESTNIKIEM WARSZTATOW " MLODA EUROPA"
      POZNALEM TU FANTASTYCZNYCH LUDZI, WYKLADY BYLY PROWADZONE W CIEKAWY SPOSOB.
      NASZA OPIEKUNKA NADZIEJA BYLA DLA NAS BARDZO WYROZUMIALA I MILA-DZIEKI NADZIEJA.
      BYLISMY TU 10 DNI I NIE CHCEMY WYJEZDZAC. TO BARDZO DOBRE WARSZTATY I ZACHECAM
      DO UCZESTNICTWA W PODOBNYCH ORGANIZOWANYCH PRZEZ FUNDACJE ROZWOJU DEMOKRACJI
      LOKALNEJ W SZCZECINIE
      • Gość: Kasia Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 10:09
        Chcę jeszcze raz podzsiękować wszystkim którzy sprawili, że zajęcia
        organizowane przez FRDL były naprawdę wspaniałą przygodą.Szczególne
        podziękowania kieruję do Nadziejki,która cierpliwie znosiła nasze
        wygłupy.NADZIEJKO JESTEŚ WSPANIAŁA-KOCZAMY CIĘ.Specjalne podziękowania kieruję
        też do pana Krzysztofa Kozakowskiego,dzięki któremu udało nam się stworzyć
        internetową wersję gazetki"Witoj Europo"!!!Jeszcze raz wszystkim dziękuję i mam
        nadzieję, że jeszcze kiedyś się spotkamy. Do zobaczenia!!!
    • Gość: Logan Re: WITOY EUROPO! IP: *.wsap.szczecin.pl 14.07.01, 09:51
      Chciałem podziękować panu Przemkowi, pani Eli i naszej kochanej Nadzieji za
      ciepłe przyjęcie nas w Fundacji. Stefanowi, Marcinowi i Agacie za wapaniałe
      zajęcia. Ani R., Agnieszce i Tomkowi za umilenie mi chwil spędzonych w
      Szczecinie. I wszystkim uczestnikom projektu za to, że byliście ze mną.
      Tadeusz Końko - Nietoperek
    • Gość: radni Re: WITOY EUROPO! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 17:52
      W związku z jawnością naszego życia publicznego
      podajemy do wiadomości protokół
      z I Zachodniopomorskiego Młodzieżowego Sejmiku Europejskiego,
      który obradował w dniu 12 lipca 2001 w sali sesyjnej Rady Miasta Szczecina.

Początek obrad - godz. 9:15
      Zakończenie obrad - godz. 15.30
      W obradach uczestniczy 38 osób z prawem głosu.

1. Przyjęcie porządku obrad.

Obradom w dniu 12 lipca 2001r. przewodniczyła Anna Rynda. Powitała przybyłych i
      wyjaśniła cel spotkania. Głos zabrali także sekretarz Piotr Tchorowski, który
      wyjaśnił sposób przeprowadzania głosowania oraz zabierania głosu.
      Przedstawiono porządek obrad.

2. Wystąpienia zaproszonych gości.

- Przewodniczący Rady Miasta Szczecina Dominik Górski
      Mówił o tym, iż województwo zachodniopomorskie powinno być konkurencyjne,
      opowiadał
      o województwach i regionach Polski.
      Omawiał także projekt Karty Młodego Europejczyka. Zwrócił uwagę na drogę
      podejmowania decyzji.

- Zachodniopomorski Kurator Oświaty Paweł Bartnik
      Wyraził swoje zdanie na temat projektu Karty Młodego Europejczyka. Zgodził się
      iż trzeba zachować tożsamość narodową. Wyjaśnił także czym jest tolerancja-
      każdy ma prawo do swojej oceny rzeczywistości.

- Dyrektor Biura Współpracy narodowej Urzędu Miejskiego w Szczecinie Kazimierz
      Wóycicki.
      Mówił o barbażyństwie europejczyków jako jednym z powodów powołania Unii
      Europejskiej.
      Mówił też o bezrobociu, krzywdzie ludzkiej; nieznanej przyszłości naszego
      kontynentu;
      naszej tożsamości narodowej; złej jakości wykształcenia oraz fatalnym nauczaniu
      problemów integracji
      europejskiej na Uniwersytecie Szczecińskim.

- Przewodniczący Komisji Edukacji, Sportu i rekreacji Rady Miasta Szczecina
      Przemysław Fenrych
      Nawiązał do tematu przedmówcy o braku szans dla młodych ludzi, nie zgodził
      się z nim.
      Zachęcał do przygotowania skutecznych przemówień, a także do słuchania
      pozwalającego zrozumieć drugą stronę.

3. Relacje ze spotkań uczestników projektu Młoda Europa w instytucjach życia
      publicznego.

- Katarzyna Pasławska, wizyta u wice wojewody Grzegorza Jankowskiego.
      - Tadeusz Końko, wizyta u Prezydenta Euroregionu Pomerania Zygmunta Meyera.
      - Tomasz Kraska, wizyta u wice prezydenta miasta Szczecina Andrzeja
      Mickiewicza.
      - Anna Brańka , wizyta u Konsula Honorowego Niemiec Bartłomieja Sochańskiego.
      - Joanna Torbé, wizyta u Zachodniopomorskiego Kuratora Oświaty Pawła Bartnika.

Pisemne relacje z tych spotkań można przeczytać w naszej papierowej
      jednodniówce, pt. "Witoj Europo",
      (gazeta jest dostępna bezplatnie w siedzibie FRDL w Szczecinie).

4. Prezentacja multimedialnej wersji gazety WITOJ EUROPO
      <www.frdl.szczecin.pl/gazeta>

Prezentacji dokonali: Arkadiusz Burnos i Tomasz Kraska.

5. Prezentacje projektów Karty Młodego Europejczyka.

- Anna Wapińska - MAX-E, stronnictwo uważa, że najważniejszy jest rozwój
      gospodarczy
      - Dorota Sobczyk - TME (Tożsamość Młodych Europejczyków), stronnictwo uważa, że
      najważniejsze jest zachowanie tożsamości narodowej.

6. Dyskusja plenarna.
      Marcin Lachowicz - stwierdził, że stronnictwo TME narzuca Młodym Europejczykom
      ich prawa
      Dorota Sobczyk - wyjaśnił, że niczego nie narzucają, lecz proponują
      Paweł Kowalczyk - zaproponował syntezę obu kart
      Arkadiusz Burnos - również jest za połączeniem kart.

Po sześciu godzinach niesamowitej dyskusji uczestnicy obrad przyjęli wspólny
      dokument.
      Do postulatów Max-e dołączono czwarty punkt o poszanowaniu tradycji.
      W trakcie głosowania poprawek powstał też podpunkt o rasiźmie i antysemityźmie
      jako plagach ludzkości.

7. W sali sesyjnej Rady Miasta Szczecina rozległy się brawa i owacje.

Uczestnicy spotkania osiągnęli konsensus!

• Gość: szogun Re: WITOY EUROPO! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 23:46
        Nareszcie w domu !! Wkońcu się wyśpie. Pozdreowienia
    • Gość: aska wszystko co dobre szybko sie konczy:)) IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 22:49
      Niestety to co jest w tytule to prawda:((((Mysle ze nie tylko ja mam takie
      odczucia co do warsztatow.Juz wiele pisalam na temat tego jak wspaniale
      spedzilam ten czas i jak bardzo jestem wdzieczna naszym opiekunom.Chcialabym
      tylko abysmy nadal utrzymywali ze soba kontakty a chocby tutaj na forum.Wierze
      ze jeszcze spoktamy sie wszyscy w takim samym silnym skladzie:))
      Pozdrawiam wszytskich Aska Jankowska zuzia
      • Gość: marcin Re: wszystko co dobre szybko sie konczy:)) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 13:46
        Zazdroszę wam tej przygody!
        Gdybym wiedział wcześniej chętnie bym się do Was dołączył!!!
        Marcin
    • Gość: szogun do przyjaciół z redakcji IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 14:10
      Nie wiem jak wy ale ja się w końcu wyspałem po tej cięzkiej lecz przyjemnej
      pracy. Bardzo miło będę wspominał te wspólnie spędzone 16 dni. Pozdrowienia !!
      • Gość: bogna Re: do przyjaciół z redakcji IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 15:11
        Widzę, że zafundowaliście sobie całkiem fajne wakacje.
        Gratuluję pomysłu i życzę równie udanej kontynuacji!
        • Gość: agatka Re: do przyjaciół z redakcji IP: *.mega.net.pl 16.07.01, 15:17
          czesc jak milo sie czyta to co napisaliscie.Opuscilam WAS wczesniej czego
          niemoglam scierpiec.JESTESCIE CUDOWNI!!!Czas jaki spedzilam w waszym towarzystwie
          to niezapomniane chwile,ktore wiele dla mnie znacza.Mam nadzieje ze to nie bylo
          nasze ostatnie spotkanie,ze spotkamy sie kiedys w takim samym gronie i stworzymy
          cos tak samo cudownego jak nasza gazeta!!!Tesknie za wami wszystkimi...mam
          nadzieje ze nasz kontakt sie nie urwie...pozdrawiam
          KRZYSIU WSZYSCY NA PEWNO SIE CIESZA ZE NARESZCIE SIE WYSPALES!!!
          • Gość: IVAN Re: do przyjaciół z redakcji IP: 192.168.6.* / *.uznam.net.pl 16.07.01, 18:56
            Witam wariaty!!! Nawet nie wiecie jak za Wami tęsknie!!! Siedzę w domu a za
            oknem deszcz i bierze mnie złość!!! Czekam na wiadomości od szaleńców z WITOJ
            EUROPO!!! a TAK NA POWAŻNIE TO BRAK MI PRACY, NUDY TAM ZAWSZE MIELIŚMY SPORO
            ROBOTY I KAŻDA CHWILA BYŁA ZAGOSPODAROWANA A TU ZWYKŁE WAKACJE!!! Narzekam co??
            No i co z tego!!! Mimo to myślę sobie że nasz kontakt się nie urwie a powtarzam
            to po raz setny. W srodę będe miała zdjęcia i napewno uśmoieję się jak
            wariat!!! Nie martwcie się bo jeszcze do Was napiszę nie ma tak łatwo ze
            mną!!!! Całuski Wariaty moje kochane, No i oczywiście dla naszych kochanych
            opiekunów i nie tylko!!!! HEJA!!!!
            • Gość: Morduhna Do "pijaczków" z warsztatów w FRDL IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 19:11
              Witojcie!Jakoś mi dziwnie bez Was wszystkich.W nocy nei ma kto pastą
              smarować,nie z kim się śmiać,nie mam z kim się kłócić na bardzo poważne tematy
              dotyczące Unii i Karty Młodego Europejczyka i wogóle tak jakoś cucho bez
              Was.Ślę caluski - Ania W.
              • Gość: Aniutka Hej kochani!! IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 19:25
                Pierwsza noc bez was była okorpna, druga też, w ogóle strasznie tęsknię, za
                nocnymi balangami, za kłotniami i żartami. Tak strasznie tęksnię że chętnie bym
                się spakowała i do was pojechała..
                Niby wakacje a ja się nudzę, siedze i nie wiem co robić, cihco pusto bez was,
                no niby mam kilka dzieic na głowie, ale to nie to samo.
                Do tego trzeba schodzic na śniedanie i obiad, feee
                Bardzo tęsknię, pisczie na froum!!!
                Ania Brańka
                Pozdrawiammm was bardzo gorąco, jutro będę śmiać się z zdjęć
                Ciao
                • Gość: nielubie nie lubie was IP: *.tokfm.com.pl 18.07.01, 15:02
                  to juz przegiecie dzieciaki.

to jest publiczne forum, wiec jak chcecie wypisywac swoje rzewne wynurzenia to
                  zalozcie sobie prywatne forum np. na hydepark.pl

• Gość: Naczelny Już po wszystkim, ale jeszcze... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 01:04
      Już po warsztatach, ale jeszcze będziemy redagować teksty i je publikować na
      stronie!
      • Gość: szogun do Agatki IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 11:51
        Wybaczam ci ! Chyba ?
        • stukacz Re: do całej redakcji 17.07.01, 22:26
          Głupio jest bez was, ale może jeszcze kiedys sie zobaczymy. Zróbcie coś z
          kozakowskim, że by zmieniał teksty w gazecie. Wszystkich serdecznie pozdrawiam
          i życzę udanych wakacji.
          • Gość: Clair Do wszytskich uczestników!!! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 16:28
            Hej wam, życzę wam udanych wakacji oraz dużo słońca słońca i jeszce raz słońca
            bo tego chyba brakuje wam no nie???
            BARDZO ZA WAMI TĘSKNIĘ WSPANIAŁĘ LUDZISKA, DLACEZGO TELNET NIE DZIAŁA???
            Clair
          • Gość: aska Re: do wszystkich IP: 212.160.165.* 19.07.01, 10:16
            Porozmawiajmy:
            Joanna Torbe, tel. (0-910) 45 26 318
            stukacz@poczta.gazeta.pl
        • Gość: agatka do szoguna IP: *.uznam.net.pl 18.07.01, 16:44
          Tomeczku jeszcze raz bardzo przeprszam tym razem publicznie na forum mam
          nadzieje ze juz sie nie gniewasz;)
          • Gość: agatka jak czas szybko leci.. IP: *.uznam.net.pl 18.07.01, 16:54
            Jeszcze nie dawno o 7rano budzil mnie przerazliwy dzwiek budzika ktory oznaczal
            ze czas na sniadanko.Pomimo tego ze bylo ono tak rano to przy stole byla
            cudowna atmosfera.Nie bede sie rozdrabniac po prostu brakuje mi WAS wszystkich
            razem i kazdego z osobna.Jezeli ktos bedzie mial jakies plany na to abysmy
            mogli sie spotkac to niech da znac!
            GRATRULUJE DOROTCE,KASI,AEKOWI WYJAZDU DO WARSZAWY I ZYCZE NIEZAPOMNIANYCH
            CHWIL!!!
            • Gość: -@- Hi wszyscy! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 22:27
              No włąsnie czas leci szybko wręcz niuebłaganie, ale nie poddawać się, piszcie
              projekt szukajcie sponsórów, może zrobimy Witoj Europo 2,
              Jakkotś ma jakieś pomysły niech wysyła innym, stwórzmy coś, a w tedy moze
              spotakmy się w starym skłądzie!!!
              Powodzenia
              i odwiedzajcie naszą stronę, aby byłą bardzo bardzo popularna.
              P.s BUZIACZKI :-)
              • Gość: nadzieja Re: Hi wszyscy! IP: *.wsap.szczecin.pl 31.07.01, 10:33
                czy w "tym samym skladzie" znaczy, ze nie jestem wredna i ze mna tez macie
                ochote sie spotkac????
                to przemile!!!
                a co do witoj2 - hmmm... tworzcie, myslcie i dzialajcie - ale pamietajcie, ze
                po owocach bedziecie oceniani??????? a co to znaczy????? - a nic innego jak
                kolejne napomnienie o prace nad nowymi tekstami - Gazeta jest Wasza - od Was
                zalezy, czy pozwolicie jej powoli umierac, czy dalej bedzie tetniacym glosem
                mlodego pokolenia!!!! piszcie, piszcie, piszcie... a ja obiecuje czytac,
                czytac, czytac...
                buziaki OxOxOxOxOxOx nadziejka
    • Gość: zuzia cze wam ponwonie IP: *.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 16:29
      hejio wam wszystkim. wlasnie stem,w nadmorskiej kafeji:)) a dokladnie w
      miedyzdrojach:)))heh strasznie sie spieklam:)) ale to nic:)) a teraz wiadomosc
      do agaty i innych ktorzy blisko mieszkaja miedzyzdroji,skontaktumy sie i sie
      spotkajmy oki?:)) no a takie spotkanie ze wszystkimi tez mam nadzieje wypali
      pod koniec sirepnioa co wy na to
      Brakuje mi was wszystkich
      Aska zuza
      • Gość: Ania B. Hej wszystkim, a w szczególnosci... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 16:09
        Hej Zuza i Tadek!!
        Bardzo dziękuję za kartki, jesteście cudowni że pamiętacie o moich imieninach.
        P.s jak ktoś ma adres do Tadeusza domowy cto nie ch mi wyśle...
        PA PA
        WZSYSTKIEGO NAJ DLA INNYCH AŃ
        ANIA BRAŃKA
        • Gość: nadzieja wszystkiego najlepszego IP: *.wsap.szczecin.pl 31.07.01, 10:29
          oczywiscie wszystkim Anna wszystkiego najlepszego,
          ale wszystkim pracusia takze - jak to mozliwe, ze nie widze na stronie zadnego
          tekstu Joanny Torbe????????? Szanowna Redakcja cos sie opuscila w preznej pracy
          - prosze to nadrobic, 1, 2, 3!!!!!!!!!!!!!!!
          caluski,
          nadziejka
          • Gość: robi Re: wszystkiego najlepszego IP: 212.160.165.* 31.07.01, 11:42
            Gość portalu: nadzieja napisał(a):
            > - prosze to nadrobic, 1, 2, 3!!!
            Takiej Kobiecie się nie odmawia więc już się robi!
            • Gość: Aśka S. Do redakcji WITOJ EUROPO! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 14:13
              Kochani, nawet nie wiecie, jak bardzo za Wami tęsknię!!!!! Musimy się spotkać,
              zrobić jakiś "zlot"!!! Z tego, co wiem to mieliście już jakieś plany, ale nic
              konkretnego... Napiszcie, co sądzicie o spotkaniu w ostatni weekend wakacji...
              A tak w ogole to piszcie do mnie, przecież mój adres znacie!!! Pozdrawiam i
              ściskam wszystkich Młodych Europejczyków!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka