Dodaj do ulubionych

Groby zamiast milionów złotych

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.04, 23:12
Infrastruktura na Bronwickiej będzie droższa niż działki przy Ku Słońcu.
Lepiej chyba powiększać Cm. Centralny i wygodniej dla mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • Gość: fajny Re: Groby zamiast milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 23:35
      kawałek

Bajzel, bajzel, bajzel ale gdzie perspektywiczne myślenie? :-(
    • Gość: odeon Re: Groby zamiast milionów złotych IP: *.pl / 213.155.191.* 20.09.04, 00:02
      Tereny przy cmentarzu od strony Mieszka I-go,jak też od strony Ku Słońcu
      powinny zostać włączone do Cmentarza Centralnego. W tym celu wszszystkie firmy,
      które tam istnieją zostać przeniesione w inne miejsce (n.p. przy ul.
      Południowej)lub w inne dogodne miejsce,których w Szczecinie jest jezcze
      b.dużo..To z pewnością będzie taniej niż budowanie nowego cmentarza.Pamiętam,
      kiedy za czasów komunistycznych istniało Zjednoczenie Gospodarki Komunalnej i
      Mieszkaniowej w Szczecinie,to o takich projektach była mowa i choć były to
      czasy,które obecnie się tylko krytykuje,to jednak myślenie o perspektywach
      rozwoju Szczecina w wielu przypadkach miało więcej rozsądku. To dowodzi o
      tym,że myślenie o mieście nie jest zależne od ustroju,a od tego jacy ludzie
      rządzą miastem.
      • Gość: nina Re: Groby zamiast milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:21
        ....To dowodzi o tym,że myślenie o mieście nie jest zależne od ustroju,a od
        tego jacy ludzie rządzą miastem.....

Cudowne słowa, pamiętaj jednak, że część naszych przedstawicieli
        zasiadających w RM nie jest zainteresowanych działaniem dla dobra miasta.

Patrząc na działania pewnych osób widać dokładnie co było powodem
        walki o stołek w radzie. Popuklistyczne teksty, cudowne słowa to tylko
        pozory.

Wymienić powinniśmy w referendum nie tylko Prezydenta ale i RADNYCH !!!!
    • Gość: fantasta Re: Groby zamiast milionów złotych IP: 213.199.197.* 20.09.04, 04:04
      kto robi interesy na trupach ?nekrofil finansowy ?
      • ja_aska Re: Groby zamiast milionów złotych 20.09.04, 10:18
        byłoby inaczej gdyby nie sochański, który za darmochł salezjanom teren na
        cmentarzu na szkołę. oprócz oddania terenu na seminarium i oddanie różanki była
        to najgłupsza decyzja.
        • Gość: wizytka Krematorium IP: *.teleton.pl 20.09.04, 14:25
          ... nie ma od lat. Zmarłych wozi się do Poznania. A przecież urna zajmuje
          mniej miejsca. Wiem, że nie wszyscy są za kremacją, ale ...
          Ile to juz było przetargów ?
          • Gość: wizytek Re: Krematorium IP: 217.153.6.* 21.09.04, 10:02
            no właśnie! podobno otwarcie ma być w październiku tego roku. a gdzie
            kolumbarium, nisze urnowe, ogrody urnowe? Przecież urnę można dochować do grobu
            ziemnego. Dla ubogich rodzin jest to jakieś wyjście bo dużo taniej. W Poznaniu
            jest tłok i długie terminy a i tak przewóz nieboszyka jest najdroższy. Wiem bo
            niedawno pochowałem bliskiego.
            Wydaje się że opóźnianie jest celowe na korzyść firm pogrzebowych. Kazdy bank
            da kredyt na taką inwestycję bo to pewna i dochodowa inwestycja, tymbardziej że
            na CC była spalarnia zwłok. Może nie załatwi to całego problemu ale jest to
            najwłaściwsze rozwiazanie.
            • ja_aska Re: Krematorium 21.09.04, 10:14
              tylko jak się ma zakup pieców do zapowiedzi prywatyzacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka