Gość: marek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.04, 23:12 Infrastruktura na Bronwickiej będzie droższa niż działki przy Ku Słońcu. Lepiej chyba powiększać Cm. Centralny i wygodniej dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fajny Re: Groby zamiast milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 23:35 kawałek Bajzel, bajzel, bajzel ale gdzie perspektywiczne myślenie? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odeon Re: Groby zamiast milionów złotych IP: *.pl / 213.155.191.* 20.09.04, 00:02 Tereny przy cmentarzu od strony Mieszka I-go,jak też od strony Ku Słońcu powinny zostać włączone do Cmentarza Centralnego. W tym celu wszszystkie firmy, które tam istnieją zostać przeniesione w inne miejsce (n.p. przy ul. Południowej)lub w inne dogodne miejsce,których w Szczecinie jest jezcze b.dużo..To z pewnością będzie taniej niż budowanie nowego cmentarza.Pamiętam, kiedy za czasów komunistycznych istniało Zjednoczenie Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej w Szczecinie,to o takich projektach była mowa i choć były to czasy,które obecnie się tylko krytykuje,to jednak myślenie o perspektywach rozwoju Szczecina w wielu przypadkach miało więcej rozsądku. To dowodzi o tym,że myślenie o mieście nie jest zależne od ustroju,a od tego jacy ludzie rządzą miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Groby zamiast milionów złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:21 ....To dowodzi o tym,że myślenie o mieście nie jest zależne od ustroju,a od tego jacy ludzie rządzą miastem..... Cudowne słowa, pamiętaj jednak, że część naszych przedstawicieli zasiadających w RM nie jest zainteresowanych działaniem dla dobra miasta. Patrząc na działania pewnych osób widać dokładnie co było powodem walki o stołek w radzie. Popuklistyczne teksty, cudowne słowa to tylko pozory. Wymienić powinniśmy w referendum nie tylko Prezydenta ale i RADNYCH !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantasta Re: Groby zamiast milionów złotych IP: 213.199.197.* 20.09.04, 04:04 kto robi interesy na trupach ?nekrofil finansowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Groby zamiast milionów złotych 20.09.04, 10:18 byłoby inaczej gdyby nie sochański, który za darmochł salezjanom teren na cmentarzu na szkołę. oprócz oddania terenu na seminarium i oddanie różanki była to najgłupsza decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Krematorium IP: *.teleton.pl 20.09.04, 14:25 ... nie ma od lat. Zmarłych wozi się do Poznania. A przecież urna zajmuje mniej miejsca. Wiem, że nie wszyscy są za kremacją, ale ... Ile to juz było przetargów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytek Re: Krematorium IP: 217.153.6.* 21.09.04, 10:02 no właśnie! podobno otwarcie ma być w październiku tego roku. a gdzie kolumbarium, nisze urnowe, ogrody urnowe? Przecież urnę można dochować do grobu ziemnego. Dla ubogich rodzin jest to jakieś wyjście bo dużo taniej. W Poznaniu jest tłok i długie terminy a i tak przewóz nieboszyka jest najdroższy. Wiem bo niedawno pochowałem bliskiego. Wydaje się że opóźnianie jest celowe na korzyść firm pogrzebowych. Kazdy bank da kredyt na taką inwestycję bo to pewna i dochodowa inwestycja, tymbardziej że na CC była spalarnia zwłok. Może nie załatwi to całego problemu ale jest to najwłaściwsze rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Krematorium 21.09.04, 10:14 tylko jak się ma zakup pieców do zapowiedzi prywatyzacji? Odpowiedz Link Zgłoś