Dodaj do ulubionych

Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzice ...

• Gość: chuck Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:03
      A ja zadam pytanie czy któryś z tych pseudo lekarzy którzy w wiekszości
      przypadków wykształcili się za nasze pieniądze zostanie pociągnięty do
      odpowiedzialności myślę, że nie bo bom niestety na lekarzy w Polsce nie ma bata
      i nie zmieni się to jeżeli wzorem zachodu nie zaczną płacić milionowych
      odszkodowań i wtedy powiedzenie ,że wszystkie błedy lekarzy ziemia przykryje
      przestanie być zasadne.
    • Gość: Pawel Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 08:05
      Jestem ojcem dziesięciomiesięcznego synka i doskonale rozumiem rodziców, kiedys
      mialem podobną systuację -ze strony lekarzy to naprawdę c h a m s t w o...
    • Gość: Parkingowy Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 08:05
      Też mnie coś takiego spotkało. Przed budynkiem szpitala parking płatny. A za
      ogrodzeniem bezpłatny, tyle że z 300 m trzeba dojść. Zaraz po moim powrocie z
      pracy, zaniepokojony reakcjami dziecka po szczepieniu pojechałem do szpitala.
      Kto się w tedy zastanawia nad zabraniem drobnych, by wjechać jak najbliżej
      szpitala. Parkingowy zabranił wjechania pod szpital, choćby tylko po to aby
      podwieźć żonę z dzieckiem. Wjechałem na siłę. Skończyło się na kłótni z
      parkingowym. Czasami mi się wydaje, że ludzie stają się bezmyślnymi maszynami
      produkcyjno-usługowymi. Nawet ludzie z wyższym wykształceniem. Może powinno się
      zamiast badań pracowniczych (typu pobranie i krew i jakiegoś bezsensownego
      wywiadu) wprowadzić obowiązkowe badania psychologiczne co 5 lat. Przecież czy
      parkingowy, czy lekarz odmawiający przyjęcia z tak kuriozalnych powodów, to
      nadają się tylko na oddział zamknięty.

Ciekawe, że raz słyszałem od znajomego, że jadąc za szybko do szpitala został
      zatrzymany przez policjanta, to gdy dowiedział się o przyczynie to sam go
      eskortował pod szpital. Może to wyjatek a może dobra procedura, z ludzką
      twarzą.
    • Gość: Hefajstos Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:07
      Ale problem z zaparkowaniem auta. Chyba potrzebna jest trzecia wojna światowa
      dla otrzeźwienia obyczajów.
    • Gość: frajer [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: arek Re: Lekarze chamieją IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 08:07
      Byłem w szpitalu. Jest obchód, wchodzi grupa lekarzy i pielęgniarek, pacjenci
      nastraszeni przez pielęgniarkę stoją potulnie obok swych łóżek. Prowadzący salę
      lekarz coś szepcze do ucha wstrętnego grubasa. Ten dumnie jako pan życia i
      śmierci powłóczył świńskimi ślepkami po łóżakch i bez słowa wyprowadził swoje
      stadko na korytarz.
      Tak wyglądał obchód w szpitalu.
      Takiego poniżenia, takiej arogancji w życiu nie widziałem a przecież byłem już
      kilkakrotnie w szpitalu. Boże co się dzieje z naszymi lekarzami. Wydaje mi
      się,że nastąpiła ogromna degradacja humanizmu. Pogoń za pieniądzem wspomagana
      przez libralnych polityków ( słynne motto AWS; brakuje nam klasy średniej)
      spowodowało to co obserwujemy.
      • Gość: gosc Lekarze chamieją - wieksza czesc to sa chamy! IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.04, 08:21
        Mialem (watpliwa) przyjemnosc bycia na balu lekarzy ktorzy wyjechali z Polski.
        Takiej ilosci pijanych, rzucajacych na lewo i prawo miesem nie spotkalem
        jeszcze nigdy w zyciu. Wyszedlem z tej imprezy kompletne zdegustowany mimo, ze
        spotkalem rowniez wielu milych i uczynnych lekarzy. Problem wydaje sie jak
        widac nie ogranicza tylko do tych ktorym nie udalo sie wyjechac, mysle ze
        zchamienie Polakow jest choroba ktora ogarnela cale spoleczenstwo (na ulicy czy
        w tramwaju nie tylko mlodzi uzywaja fekalii jako przecinkow).
        • Gość: Ona Re: Lekarze chamieją - wieksza czesc to sa chamy! IP: 213.155.191.* 07.11.04, 23:44
          Zgadza się większośc lekarzy to~chamy goniące za kasą!
    • Gość: ten tematy zastepcze wybiórczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:09
      Taki bzdety ,,,,,,,,,ze hej
    • Gość: inwalida plac Młod.Powst. w Katowicach IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 02.11.04, 08:11
      Bezczelny typ parkuje na miejscu inwalidzkim a na zwróconą uwagę rzucił ,"że to
      dla pracowników" i uciekł . Straży miejskiej dedykuję !
    • Gość: LO Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.krak.tke.pl 02.11.04, 08:19
      "Lekarze szpitala przy ul. św. Wojciecha odmówili zbadania chorego dziecka, bo
      jego rodzice zaparkowali auto na parkingu dla szpitalnego personelu. Skończyło
      się interwencją policji" Dlaczego czytelnik ma się domyślać z różnych
      kontekstów o jakie miasto chodzi...to nie pierwszy raz kiedy mam się bawić w
      dr.Watsona. Dziennikarze......
      Ale dzięki za napisanie o sprawie i tak lekarz powinien się cieszyć że
      rodzic "zestresowany" stanem zdrowia swojego dziecka i gburowatością lekarza i
      ochroniarza nie pogruchotał mu kości.

• Gość: ABeCe Lekarz pan i wladca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:20
      Niestety tak bywa w Polsce, szczegolnie w mniejszych miasteczkach ze lakarz
      czuje sie w nich jak pan i wladca. Niedawno osoba z mojej rodziny przewrocila
      sie i dostala wylewu. Lekarz ze szpitala w Klodzku na zadanie zrobienia
      tomografu stwierdzil ze nie widzi takiej potrzeby. Dopiero dalsze naciski z
      naszej strony doprowadzily do przeprowadzenia tego badania (w 3 dni po
      przyjeciu pacjenta), ktore wykazalo duze zagrozenie zycia i spowodowalo
      przetransportowanie pacjenta do innego miasta.

Niestety dopoki nie zmieni sie mentalnosc lekarzy, dopoki nie zmienia sie same
      studia na akademii medycznej i lapowkarstwo z nimi zwiazane, dopoki nie zmieni
      sie fakt, ze mlody lekarz bedacy na stazu uczy sie chorych nawykow od
      niekompetentnej lecz trzymajacej stolki kadry medycznej dopoty nie ma co liczyc
      na poprawe.

Powinno wprowadzic sie okresowe testy, ktore lekarze musieliby zdawac aby
      utrzymac prawo wykonywania zawodu a w wielu spraw i postepowan lekarzy powinna
      zbadac prokuratura.

• feliks-50 Zapomnieli, ze w zebach tzreba miec KOPERTE !! 02.11.04, 08:30
      wtedy zle zaparkowany samochod nie bylby problemem !!
    • Gość: Viki Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.mlawa.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 08:33
      W normalnym kraju taki lekarz by wyleciał z pracy z wilczym biletem
      • michalfront Polska służba zdrowia w całości do zwolnienia 02.11.04, 08:37
    • Gość: ro Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:45
      a po jaką cholerę samochody personelu mają stać przez kilka, czasem kilkanaście
      godzin dyżuru pod samym szpitalem? właśnie tam gdzie personel zostawia samochody
      powinni parkować ludzie, którzy przyjeżdzają po pomoc. Niestety tak jest
      wszędzie - w toruńskim szpitalu na bielanach nie wjedziesz jak nie zapłacisz,
      nie zpłacisz to nie masz gdzie zostawić samochodu bo w oklicy nie ma wogóle
      miejsc pakingowych, jeśli już wjedziesz do środka to i tak pod samym szpitalem
      stoją samochody personelu. Pacjent zostawia samochód i wlecze sią spory kawałek.
    • Gość: rBBB Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 08:46
      Co tu komentować . Widać,święte oburzenie na forum, ale też cos innego. To cos
      tu aż kipi... Co to ? Zwykłe pospolite chamstwo większości piszących. O co wam
      chodzi ludzie ? Czym sie różnicie od tych lekarzy i tej uroczej zapewne
      rodzinki ?
    • Gość: ktos Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:46
      lekarze pracuja po 24 godziny na dobe??
      czy to zgodne z polskim prawem ?? a wogole to jak taki przemeczony i
      sfrustrowany praca ponad sily, za niewielkie podobno pieniadze, lekarz ma
      skutecznie i malo chamsko leczyc ludzi??
      a zupelnie z innej beczki: kazdy kto ma cos do zalatwienia, gdziekolwiek w
      urzedzie, zauwazy ze najwazniejszy zawsze jest STóŻ nocny, niejednokrotnie
      wazniejszy od dyrektora.
    • Gość: gegol Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.pl 02.11.04, 08:49
      P.Paradowski jak pan tak twierdzi że lekarze pracują 24 godz. na dobę,to kiedy
      się bzykają, bo w pracy niewolno, dlatego są tak wulgarni, bo sperma im bije do
      głowy.
      • Gość: farmakolog Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:28
        robią to na dyżurach z pielęgniarkami, co ty nigdy nie byłes w szpitalu ?
    • Gość: Repete Re: Chamstwo forumowiczów IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 08:51
      Co tu komentować . Widać,święte oburzenie na forum, ale też cos innego. To cos
      tu aż kipi... Co to ? Zwykłe pospolite chamstwo większości piszących. O co wam
      chodzi ludzie ? Czym sie różnicie od tych lekarzy i tej uroczej zapewne
      rodzinki ?
      • Gość: PR Re: Chamstwo forumowiczów IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 14:16
        Lekarz pewnie
    • Gość: Michał Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: 213.77.18.* 02.11.04, 08:51
      Wiekszość lekarzy to skończone chamy, którym mamona spuściła na oczy łuski.
      • jajecznical [...] 02.11.04, 09:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: europejczyk Rozwazania ogolne IP: 81.185.91.* 02.11.04, 10:06
        Przede wszystkim, trzeba placic lekarzom tak jak sa placeni gdzie indziej
        (proporcjonalnie do srednich zarobkow).Tworcy naszego systemu wyszli z
        zalozenia, ze skoro NFOZ nie dysponuje odpowiednimi srodkami (z racji zbyt
        malych skladek i marnotrawstwa) to mozna oszczedzac na zarobkach lekarzy,
        ktorzy sobie "tak albo inaczej" dorobia.
        Jest to spuscizna komuny, gdzie rowiesnik lekarza, ktory ukonczyl szkole
        srednia zarabial wiecej niz tenze poczatkujacy w szpitalu.Nie ujmuje nic
        ludziom pracujacym po szkole sredniej, ale nie moze byc tak by ciezkie studia
        medyczne byly w jakims sensie dyskredytowane spolecznie (nie dajac co najmniej
        takich samych srodkow jak Ci co ich nie konczyli).Liczenie na powolanie
        lekarskie w czasach gdzie wszyscy gonia za pieniadzem to poprostu hipokryzja.
        Z drugiej strony czas juz by srodowisko lekarskie pozbylo zle pojetej
        solidarnosci we wlasnym gronie.Tak jak w kazdy zawodzie, sa tam ludzie ktorych
        mozna i trzeba napietnowac za brak kompetencji i naduzycia.

• Gość: ja Re: Rozwazania ogolne IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 02.11.04, 13:56
          Ach tak! Zapłacić? A za co? Za chamstwo? To żadna służba zdrowia w tym kraju,
          tylko jakieś zasrane jeśnie-państwo! Zapłacić.......taaaaaaaaaaaak! ale oni i
          tak dość mają kasy i to na wszystko! Są bardzo dobrze opłacani, a jak nie to
          sobie znajdą fuchę w handlu ...skór! Nie widzę by lekarz w Polsce jeździł
          maluchem, a już na pewno chadzał piechotą!
          • aelithe Re: Rozwazania ogolne 02.11.04, 17:26
            Jasne. Ja jeżdzę Toyotą. Kupili mi rodzice, bo po 10 latach praktyki lekarskiej
            w P0lsce nie byłem stanie tego zrobić za własne pieniądze.
    • Gość: Qt Ja! Ordnung muss sein! IP: *.icpnet.pl 02.11.04, 09:03
      "- Powiedziałem "za pięć minut", bo żona była tak przerażona stanem dziecka, że
      nie chciałem jej zostawiać - opowiada Krzysztof Oziewicz. Portier jednak nie
      odpuścił, wszedł za nimi na izbę przyjęć i pożalił się lekarzom."

Ja! Ordnung muss sein! ;)

Są dwie osoby dorosłe. Jedna wprowadza dziecko, druga przesuwa samochód.
    • Gość: faro Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.icpnet.pl 02.11.04, 09:06
      Tacy są polscy lekarze, panie Radziwiłł z Naczelnej Rady Lekarskiej! Nie
      dopuściłbym ich nawet do swojej krowy, bo czego sie nie dotkna to spieprzą.
      Umiejętności mniejsze od wiejskiego konowała, etos moralny zerowy a ambicje
      akademickie. Chyba tez robili specjalizacje tak jak ci w Łódzkim. Co za
      zero...Jaki wstyd...
    • Gość: maly Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 02.11.04, 09:07
      gdyby dostali prezencik to i w wejsciu mozna by zaparkowac, pozostaje tylko
      modlic sie o zdrowie
    • rzulw Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic 02.11.04, 09:07
      Debile, oszołomy ... na pysk... wywalić i zabronić wykonywania zawodu ...
      cholera, tego ciecia debila też.
      Co za kraj ... a mordę rozdzierają, że im źle ...
    • Gość: int Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 09:16
      A Izba Lekarska oczywiście ma daleko gdzieś takie działania !!!!!!!
    • Gość: Oburzony Winny jest ten cieć- q-tafon!!!! IP: 81.15.192.* 02.11.04, 09:18
      Nie mógł sobie sam poradzić i poleciał po pomoc do lekarzy!
      Kawał gbura, chama i prostaka . Ten ojciec powinien mu stłuc mordę na kalosz
      • Gość: WM Re: Winny jest ten cieć- q-tafon!!!! IP: *.NAT.zsi.pl 02.11.04, 11:16
        Zgadzam się z przedmówcą. Cieć powinien dostać w ryja.
    • Gość: FGG Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.dfdstransport.com 02.11.04, 09:18
      SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!! K....WA PORTIER (CZYTAJ WOŹNY) SIĘ BURZY O SAMOCHÓD A
      LEKARZ MU PRZYTAKUJE!!!! O ZGROZO!!!! CO SIĘ DZIEJE W TYM KRAJU!!!!! A GDYBY TO
      DZIECKO UMARŁO?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka