Gość: krust IP: 62.233.223.* 08.11.04, 15:07 ... NASZYM PRODUKTEM REGIONALNYM !!!! Proszę zapodać technologię i tajemnice kiszenia. Z góry b. dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babciny_bambosz Re: Kapusta kiszona... 08.11.04, 17:17 Od kiedy? Babciunia mowi, ze kiszenie kapuchy to odwieczna tradycja. Niekoniecznie szczecinska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Kapusta kiszona... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.04, 19:20 wiesz nie wiem czy Tobie pomoge, ale powiem ile pamietam z filmów... to musi być kapusta ona musi byc poszatkowana dodane tam coś (moze marchewka, no nie wiem, bo film o czym innym) potem do takich kadzi wielkich i baby z podkasanymi suknami łażą po tym na bosaka tfu ale brak higieny!! No, tak pamietam, ale tytułu filmu nie pamietam! Pomogłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Kapusta kiszona... IP: *.comnet.krakow.pl 08.11.04, 19:48 dziś prawdziwej kapusty już nie ma. Beczki plastikowe, chemia. Syf, kiła, mogiła Może gdzieś na wsiach jeszcze robią w drewnianych beczkach z jabłkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krust Re: Kapusta kiszona... IP: *.espol.com.pl 08.11.04, 20:31 A co to jest "kapusta z hacapem". Redaktor Konrad Pawicki z PR twierdził któregoś poranka, że jesteśmy zagłębiem kiszonej kapusty z "hacapem". Czy to aby nie jakiś pomysł rodem z Brukseli ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Kapusta kiszona.. i wiatry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:21 to naywa wiatru, jaki ta kapusta daje. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegetarianin Re: Kapusta kiszona.. i wiatry i zdrowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:29 pierwszy raz się spotykam z taką nazwą ale, rzeczywiście kapuste najlepiej spożywać w zaciszu domowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Paździoch Re: Kapusta kiszona.. i wiatry i zdrowie. IP: *.ksiazat.v.pl 08.11.04, 21:37 no jeżeli tak, to może lepiej w jakimś przewiewnym miejscu. mp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Kapusta kiszona- czar PRL-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:45 pesto.art.pl/kuchnia/warzywa/salatki/kapusta_kiszona.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegetarianin a wiatry były? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:41 nic nie pisza o wiatrach. Odpowiedz Link Zgłoś