Dodaj do ulubionych

Sterna - kombinatorzy!

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 23:03
Znacie taka familie, producentow rowerow? Istnieja jeszcze? Wiem ze zalegaja ze
skladkami na zus dla pracownikow.
Obserwuj wątek
    • Gość: świń_ryj Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.bnet.pl / *.bnet.pl 04.05.02, 13:50
      Gość portalu: T.Jurasz napisał(a):

> Znacie taka familie, producentow rowerow? Istnieja jeszcze? Wiem ze zalegaja ze
      >
      > skladkami na zus dla pracownikow.

A fe... Panie T. Jurasz, wykorzystywać forum do pomówień...
      • Gość: T.Jurasz Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 16:19
        fakt, temat jest fe, ale nie sa to pomowienia
        • Gość: kaj25041 Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.komfort.pl 12.05.02, 16:54
          Z tego co wiem to nieźle sobie radzą. Czasu swego przedstawiano pana S. jako
          największego biznesmena w ST. Jeden z jego numerów "jakby tu zakręcić" to fakt,
          ze fabryka rowerów to zakład pracy chronionej, a co za tym idzie wiążą się z
          tym pewne ulgi a nie oszukujmy się - nie sądzę żeby rowery mogli produkować
          tylko i wyłącznie niepełnosprawni.
          • Gość: T.Jurasz Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 21:59
            z tym zakladem pracy chronionej to jest tak, zeby dostac dotacje z PFRON trzeba
            miec odpowiednio wysoki odsetek niepelnosprawnych, zapewne z reguly balansuje
            sie blisko tej granicy. W ogole tam byla jakas kombinacja - zmiana nazwy firmy
            itp.
            • Gość: świń_ryj Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.bnet.pl / *.bnet.pl 17.05.02, 11:01
              A fe...
              Jak na razie tylko pomówienia, żadnych konkretnych, rzetelnych informacji.
              Jak już klupniecie w klawiaturę to wcześniej zadajcie sobie trochę trudu aby
              sprawdzić rzetelnie co chcecie napisać.
              • Gość: T.Jurasz Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 22:16
                szczegolow, personaliow itp. to ja Ci tu pisal nie bede, tylko sygnalizuje
                problem wszystkim kogo to moze dotyczyc. A jezeli jestes choc troche w temacie
                to wiesz ze nie leje tu wody... Kazdy, kto mial troche wspolnego z ww. i nieco
                oleju w glowie, nie bedzie na sile ich bronil. No, widocznie nie jestes w
                temacie, masz szczescie, nie Twoj problem :)
                • Gość: świń_ryj Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.bnet.pl / *.bnet.pl 18.05.02, 10:45

> szczegolow, personaliow itp. to ja Ci tu pisal nie bede, tylko sygnalizuje
                  > problem wszystkim kogo to moze dotyczyc. A jezeli jestes choc troche w temacie
                  > to wiesz ze nie leje tu wody... Kazdy, kto mial troche wspolnego z ww. i nieco
                  > oleju w glowie, nie bedzie na sile ich bronil.

Może i jest coś na rzeczy, ale metoda pomówień to stary "sb-ecki" sposób. W ten
                  sposób można się tylko taplać w gównie, a nie z niego wychodzić. Oczywiście tak
                  jest o wiele łatwiej "sygnalizować" niż wziąć się za rzetelną robotę.

> No, widocznie nie jestes w
                  > temacie, masz szczescie, nie Twoj problem :)

W temacie to nie jestem, jestem kilkaset kilometrów poza tematem, kiedyś byłem
                  związany ze Stargardem. Czasami mnie nachodzi aby jakiś interes w nim rozkręcić,
                  lecz za każdym razem, kiedy odwiedzam S. to mnie odrzuca...
                  • Gość: T.Jurasz Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 23:59
                    Dwa pytanka: co rozumiesz przez "wziecie sie za rzetelna robote" i co Cie tak
                    odrzuca jak przybywasz do ZST?
                    • Gość: świń_ryj Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.bnet.pl / *.bnet.pl 20.05.02, 08:38

> Dwa pytanka: co rozumiesz przez "wziecie sie za rzetelna robote" i co Cie tak
                      > odrzuca jak przybywasz do ZST?

Przez rzetelną robotę rozumiem jak byś podał parę faktów o firmie STERNA, a nie
                      pomówień, bo nawet jak jest coś na rzeczy to w ten sposób tylko umacniasz
                      ewentualną nieuczciwość tej firmy.

Odrzuca mnie w Stargardzie (co to jest ZST?) właśnie takie jak Twoje "podejście"
                      do tematów: w interesach, politycznych i innych, generalnie MALKONTENCI.
                      • Gość: T.Jurasz Re: Sterna - kombinatorzy! IP: 213.76.59.* 20.05.02, 19:21
                        Faktow, dat i nazwisk tu nie bedzie- to nie jest miejsce na tania sensacje,
                        zajma sie lub zajmuja tym odpowiednie organa- ZUS, Urzad Skarbowy itp. (w
                        zaleznosci od odwagi, czasu i checi domagania sie swojego osob, ktorych interes
                        zostal pokrzywdzony).
                        Malkontenci-... hm, nie wiem coz ma w sobie z malkontenctwa male ostrzezenie o
                        czyjejs nieuczciwosci? Przypomina mi sie Twoja ostatnia wypowiedz o "esbeckich"
                        metodach- mi tu bardziej komuna pachnie niechcacy (oby!) wychodzaca od Ciebie
                        pochwala dla kombinatorstwa, cwaniactwa i oszukiwania fiskusa. Polaczki od lat
                        sa specjalistami w oszukiwaniu i kombinowaniu gdzie sie da, strajkow itp.,
                        tylko teraz juz nie czas jest na walke, a na prace. Narzekaniu ludzi sie nie
                        dziw, nie wiem gdzie urzedujesz ale w powiecie ZST jest 25% bezrobocia,
                        naprawde nie wszyscy to malkontenci i pijaczki.
                        Pozdrowienia, T.J.
                        • Gość: świń_ryj Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.bnet.pl / *.bnet.pl 20.05.02, 23:15

> Polaczki od lat
                          > sa specjalistami w oszukiwaniu i kombinowaniu gdzie sie da, strajkow itp.,
                          > tylko teraz juz nie czas jest na walke, a na prace.

A fe... znowu uogólnienia i pomówienia.
                          Już mi się odechciewa wałkowania tego tematu, może oprócz nas obu ktoś jeszcze to
                          czyta, jeżeli tak to zapraszam do nowego wątku: "Co ślina na język przyniesie".
                          • Gość: T.Jurasz Re: Sterna - kombinatorzy! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 19:27
                            mam to samo odczucie- kazdy swoje, pozdr T.J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka