Dodaj do ulubionych

niech się KRAKÓW głupio nie cieszy

05.05.02, 23:27

czesc czlowieku z krakowa dobrze wiesz o co chodzi:))
nic ciekawego tu nie znajdziesz oprocz wpisow pamiatkowych swoich znajomych
Obserwuj wątek
    • jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 05.05.02, 23:31
      Aleś miły dzisiaj... Te wpisy pamiątkowe moich znajomych to mikołaj7? On ma
      teraz kolejny długi weekend z powodu matur i szaleje po forach.

Poza tym przykładnie mi smutno z powodu Jakże Tragicznej Sytuacji miasta
      mojego, które jakoś i ilość, i jakość na forum kładzie ostatnio :(((
    • Gość: Krakfan Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 23:31
      Kraków pozdrawia pokonanych :))
      • franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 05.05.02, 23:35

nic nie kladzie nic nie kladzie
        ja tu wiecej nic nie pisze bo mi sie niedobrze robi na sama mysl o jutrzejszej
        robocie

e lejkoniaki jedne was jest 750 a nas 420 jestescie w tyle
        • Gość: red Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.fish.ar.szczecin.pl 06.05.02, 12:10
          Nie liczy się ilosc ale jakość
    • mikolaj7 Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 06.05.02, 19:59
      franekkk napisał(a):

>
      > czesc czlowieku z krakowa dobrze wiesz o co chodzi:))
      > nic ciekawego tu nie znajdziesz oprocz wpisow pamiatkowych swoich znajomych

hoho, jak chcesz moge tu ozostac na dluzej, ale Szczecin mi
      obcy niebywale, wiec watpie, zebym mial z czym sie tutaj
      pokazywac :]]]
      • mike102 Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 06.05.02, 20:16
        mikolaj7 napisał(a):

> franekkk napisał(a):
        >
        > > czesc czlowieku z krakowa dobrze wiesz o co chodzi:))
        > > nic ciekawego tu nie znajdziesz oprocz wpisow pamiatkowych swoich znajomyc
        > h
        > hoho, jak chcesz moge tu ozostac na dluzej, ale Szczecin mi
        > obcy niebywale, wiec watpie, zebym mial z czym sie tutaj
        > pokazywac :]]]

Nigdy nie byles na Szczecinie? Ciekawe jakbys sie czul u nas - bo ja bedac w
        typowo polskich miastach czuje sie jakbym byl zagranica - te waske uliczki,
        zdobienia, pekate chelmy wieze, barokowe koscioly...
        • jottka Re: wąskość ;)) 06.05.02, 23:16
          He he, Mike, odczucia mamy dziwnie podobne :))) Gdzieś tam kiedyś pisałam, ale
          co szkodzi powtórzyć - jak przyjechałam do Krakowa na studia, to główny problem
          miałam z rozmiarem ulic. Ciągle się obijałam o kamienice, których - moim
          wewnętrznym zdaniem - wcale nie powinno tam być ;)))

Ale a propos konia - gdzieś Ty widział w Krakowie ten natłok barokowych
          kościołów? I to jeszcze ze złotnemi wieżami?!!
          • mike102 Re: wąskość ;)) 07.05.02, 14:16
            jottka napisał(a):

> He he, Mike, odczucia mamy dziwnie podobne :))) Gdzieś tam kiedyś pisałam, ale
            > co szkodzi powtórzyć - jak przyjechałam do Krakowa na studia, to główny problem
            > miałam z rozmiarem ulic. Ciągle się obijałam o kamienice, których - moim
            > wewnętrznym zdaniem - wcale nie powinno tam być ;)))

:-)))

> Ale a propos konia - gdzieś Ty widział w Krakowie ten natłok barokowych
            > kościołów? I to jeszcze ze złotnemi wieżami?!!

Wspominam o polskich miastach a nie o Krakowie - ot chocby na Krakowskim
            Przedmiesciu baroku nie brakuje, albo np. w Wilanowie.
            O wiezach tez wspominam z pekatymi chelmami a nie zlotymi (u nas to wszystko
            strzeliste) :-))) A koscioly w ksztalcie rotund z tymi wszystkimi zdobieniami...
            • jottka Re: wąskość ;)) 07.05.02, 14:38
              Widać mi się odruchowo skojarzyło południe Niemiec, gdzieś przez Ciebie
              wspominane, z południem Polski. Ale krakowski barok jest głównie w stylu il
              Gesu, raczej mało rozpasany. A najpiękniejsze barokowe cacko, kościól św.
              Andrzeja, w romańskim zewnętrzu. Prześliczne :)))
    • Gość: Jazzek Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: 212.244.79.* 07.05.02, 14:52
      Sursum corda! Jeszcze dogonimy galicjoków :)
      • Gość: Krakfan Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 21:27
        Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> Sursum corda! Jeszcze dogonimy galicjoków :)

Czekamy niecierpliwie :)))
        • Gość: Tomik Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.ncr.com 08.05.02, 08:50
          Sursum corda (d. Hande Hoch!):)))) No to gońmy to nasze zaprzyjaźnione (przez
          Jottkę) Księstwo Golicji i Głodomerii... :))))))))))
          • jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 11:51
            Co Ty sugerujesz?!! Chcesz mi paczki żywnościowe podsyłać? To mogą być sławne
            paszteciki szczecińskie, bo mi tu już awantury robią, że na Taki Przysmak nie
            zaprowadziłam za bytności w Szczecinie... :((
            • stettiner Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:00
              A nie zaprowadziłaś ?!?!?!?
              • jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:29
                No nie... Na usprawiedliwienie dodam, że ja mam w Szczecinie licznych Krewnych-
                i-Znajomych i wszyscy chcieli się wykazać kulinarnie :)) Jeszcze do Krakowa
                wiozłam szarlotkę, sernik i jakieś wyrafinowane słodycze - przez miesiąc na
                ciastka patrzeć nie mogłam!!!

Ani na solidne w treści paszteciki...
                • franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:39

sa z farszem rybnym
                  takie pewnie bys wciagnela:)))
                  • jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:46
                    To jakiś nieznany mi przysmak. Klasyczny pasztecik wypchany jest mięskiem albo
                    czymś mięskopodobnym ;))) Gdzie to się kupuje? Zamierzam spędzić nieco wakacji
                    w ukochanym heimacie, to zaszaleję :)))
                    • stettiner Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:49
                      No ale goście, goście! Ty się najesz pasztecików, a oni?....
                      • jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:52
                        stettiner napisał(a):

> No ale goście, goście! Ty się najesz pasztecików, a oni?....

Goście wydrą mi z ręki ten pasztecik, zanim jeszcze zdążę napocząć ;))) A
                        następnie zażądają dalszej prezentacji Uroków Miasta Portowego, jakże zepsutego
                        wpływami Zachodu.. Boże, ileż odpowiedzialności na mnie spoczywa...
                    • Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 12:51
                      jottka napisał(a):

> To jakiś nieznany mi przysmak. Klasyczny pasztecik wypchany jest mięskiem albo
                      > czymś mięskopodobnym ;)))

klasyczny pasztecik udaje zwykle, ze jest czyms wypchany:)

> Gdzie to się kupuje? Zamierzam spędzić nieco wakacji
                      > w ukochanym heimacie, to zaszaleję :)))

polecam stary, piekny w gierkowskim stylu pasztecikoraj na wojska polskiego
                      blisko skrzyzowania z jagiellonska, po schodkach do gory, na przeciw makadonalda
                    • franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:51

musialem ciebie czyms zwabic - chwilowo zart ale chyba nie najgorsza idea
                      pozostaja ci jedynie grzybowe, warzywnych tez nie ma cholera

przy okazji jak przestalas konsumowac mlodszych braci duzo schudlas:))
                      wiesz lato idzie cos trzeba ze soba zrobic:)))

i co z tym parkiem gdzie tygrysy na zakaske krakforum wciagaja??
                      • Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 12:53
                        franekkk napisał(a):

>
                        > musialem ciebie czyms zwabic - chwilowo zart ale chyba nie najgorsza idea
                        > pozostaja ci jedynie grzybowe, warzywnych tez nie ma cholera

a kapusta to co twoim zdaniem??? nie warzywo???
                        • franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:56

a kapusta to sie za to wszystko placi
                          • Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 13:00
                            franekkk napisał(a):

>
                            > a kapusta to sie za to wszystko placi

chyba w osiolkowie gornym

o czym stale mysla kroliki?
                            • franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:03

no o czym gonzoplayboyu??:))

a ty mieszkasz na warszewie gornym czy dolnym
                              • Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 13:08
                                franekkk napisał(a):

>
                                > no o czym gonzoplayboyu??:))

oczywiscie o trawie:)

> a ty mieszkasz na warszewie gornym czy dolnym

wiesz gdzie pracuje to naucz sie jezdzic na rowerku, podjedz pod prace i pojedz
                                za mna, jak nie dasz sie zgubic to sie dowiesz:)
                                ewentualnie zalatw skrzyneczke krolewskiego to sie jakos dogadamy:)
                      • jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:00
                        franekkk napisał(a):

>
                        > musialem ciebie czyms zwabic - chwilowo zart ale chyba nie najgorsza idea
                        > pozostaja ci jedynie grzybowe, warzywnych tez nie ma cholera

Znowu oszukujesz?!!! A nie ma w Szczecinie jakichś przyjemnych imigrantów, pity z
                        sałatką albo placki z kozim serkiem, och...

> przy okazji jak przestalas konsumowac mlodszych braci duzo schudlas:))
                        > wiesz lato idzie cos trzeba ze soba zrobic:)))

Ano trzeba, niewolniku barbich ;)) Dieta nie ma tu nic do rzeczy, jak dostałam
                        półdarmowe karnety na basen, to mi apetyt tak skoczył, że nie wiem, czy zarobię
                        na ten aktywny ttryb życia.. :(((

> i co z tym parkiem gdzie tygrysy na zakaske krakforum wciagaja??

One smutne, te tygrysy. Krakowskie zoo jest za małe, wg unijnych norm trzeba
                        będzie przenieść część zwierząt do innych zoologów, słusznie zresztą.

A poza tym ja ich, tj. krakforum, na Nocówkę namawiałam, zrujnowane forty są tu
                        liczne, noce ciepłe, fajnie by było. Ale większość to nieletni albo wręcz
                        przeciwnie ;))), albo mama, albo wnuki nie pozwolą...
                        • franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:07

imigrantow - chcesz liste?? zawsze cos ciekawego sie znajdzie

barbich - tu mam problem, niewatpliwie mam ochote tylko sprecyzuj czy chodzi o
                          potrawe czy... wlasnie co??
                          • jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:16
                            Czekaj, bo ja Cię trochę nie przyswajam, może to głód mi się tak na mózg
                            rzuca ;)) Czyżbyś mówił o jakże smakowitych lokalikach tureckich czy arabskich,
                            gdzie za nieduże pieniądze można zjeść Strasznie Dobre Rzeczy? Ja to znam
                            głównie z Niemiec, są w Szczecinie? Gdzie?!!!

Barbi natomiast to taka paskudna laleczka, do której ognistą namiętność żywią
                            małe dziewczynki (ja już wyrzuciłam swoją ;))) oraz nieodłączeni-w-porę-od-
                            piersi-faceci. O jedzeniu nic nie wiem, to Ty doprecyzuj :)

• franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:27

e tam te laleczki nie sa wcale az takie paskudne - masz kompleksy?? -
                              - żartujęęę zeby nie bylo nieporozumien:))

owszem tempe strzaly ale... dobra dobra juz wytrzezwialem

liste skompletuje i dam znac w koncu wakacje dopiero za 2 mce
                              • franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:29

do gonzo:

podjade kfiatem to moze mi sie nie zgubisz
                                krolewskie nie wchodzi bosman zielony or die
                                • Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 13:39
                                  franekkk napisał(a):

> podjade kfiatem to moze mi sie nie zgubisz

a jak kfiat sprawdza sie na sciezkach parkowych i przejazdach szerokosci metra?

> krolewskie nie wchodzi bosman zielony or die

zielony???? to musi byc strasznie stary fuj

• jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:36
                                franekkk napisał(a):

>
                                > e tam te laleczki nie sa wcale az takie paskudne - masz kompleksy?? -
                                > - żartujęęę zeby nie bylo nieporozumien:))
                                >
                                > owszem tempe strzaly ale... dobra dobra juz wytrzezwialem

A już byłam gotowa rzucać się do mej feministycznej półki i podsyłać Ci liczną
                                bibliografię naukową, dzięki której zrozumiałbyś swój Błąd i nauczył
                                interpretowac prawidłowo swą fascynację barbisią ;)))

>
                                > liste skompletuje i dam znac w koncu wakacje dopiero za 2 mce

A w Krakowie jest smaczny bar wegetariański "Vega", na św. Getrudy i na
                                Krupniczej, ale ten na Gertrudy lepszy. W barze sałatkowym "Chimery" natomiast,
                                na śwAnny, wykrywają co jakiś czas salmonellę, co mnie zniechęca.

Chyba muszę iść na obiad, coffee is not enough :)))
                                • Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 13:42
                                  jottka napisał(a):

> Chyba muszę iść na obiad, coffee is not enough :)))

moze jednak jakiegos prionka??:)
                                  • franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:46

eh czy tez ech jottka ze tez kilka lat temu nie przyjechalas
                                    jakie ja czadowe salatki mialem
                                    mam nadzieje ze finansowe to bylo moje ostatnie bankructwo
                                    • jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:51
                                      franekkk napisał(a):

>
                                      > eh czy tez ech jottka ze tez kilka lat temu nie przyjechalas
                                      > jakie ja czadowe salatki mialem
                                      > mam nadzieje ze finansowe to bylo moje ostatnie bankructwo

Chwileczkę, ale w jaki to sposób udało Ci się spłukać na sałatki?! ;)))

A poza tym nie przejmuj się, finansowo jestem w stanie doprowadzić każdego do
                                      szybkiej ruiny, szepnij słówko, jakbyś chciał ;)))
                                      • franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 14:30

a no udalo mi sie niestety

nie szepne bo w pewnym momencie zdalem sobie sprawe ze bezgraniczny altruizm
                                        zaprowadzi mnie prosto na dworzec
                                        wiec zaczalem dbac o wlasne za przeproszeniem dupsko
                                        :)))
                                        • jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 14:32
                                          franekkk napisał(a):

>
                                          > a no udalo mi sie niestety
                                          >
                                          > nie szepne bo w pewnym momencie zdalem sobie sprawe ze bezgraniczny altruizm
                                          > zaprowadzi mnie prosto na dworzec
                                          > wiec zaczalem dbac o wlasne za przeproszeniem dupsko
                                          > :)))

Znaczy, nie chcesz malować tego dworca? ;)) I publicznym słowem rzucasz, byle
                                          tylko się wykręcić? Typowy mężczyzna.
    • Gość: Vlad.H. Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.07.14, 01:28
      nie bedzie olimpiady...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka