franekkk 05.05.02, 23:27 czesc czlowieku z krakowa dobrze wiesz o co chodzi:)) nic ciekawego tu nie znajdziesz oprocz wpisow pamiatkowych swoich znajomych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 05.05.02, 23:31 Aleś miły dzisiaj... Te wpisy pamiątkowe moich znajomych to mikołaj7? On ma teraz kolejny długi weekend z powodu matur i szaleje po forach. Poza tym przykładnie mi smutno z powodu Jakże Tragicznej Sytuacji miasta mojego, które jakoś i ilość, i jakość na forum kładzie ostatnio :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 23:31 Kraków pozdrawia pokonanych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 05.05.02, 23:35 nic nie kladzie nic nie kladzie ja tu wiecej nic nie pisze bo mi sie niedobrze robi na sama mysl o jutrzejszej robocie e lejkoniaki jedne was jest 750 a nas 420 jestescie w tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.fish.ar.szczecin.pl 06.05.02, 12:10 Nie liczy się ilosc ale jakość Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 06.05.02, 19:59 franekkk napisał(a): > > czesc czlowieku z krakowa dobrze wiesz o co chodzi:)) > nic ciekawego tu nie znajdziesz oprocz wpisow pamiatkowych swoich znajomych hoho, jak chcesz moge tu ozostac na dluzej, ale Szczecin mi obcy niebywale, wiec watpie, zebym mial z czym sie tutaj pokazywac :]]] Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 06.05.02, 20:16 mikolaj7 napisał(a): > franekkk napisał(a): > > > czesc czlowieku z krakowa dobrze wiesz o co chodzi:)) > > nic ciekawego tu nie znajdziesz oprocz wpisow pamiatkowych swoich znajomyc > h > hoho, jak chcesz moge tu ozostac na dluzej, ale Szczecin mi > obcy niebywale, wiec watpie, zebym mial z czym sie tutaj > pokazywac :]]] Nigdy nie byles na Szczecinie? Ciekawe jakbys sie czul u nas - bo ja bedac w typowo polskich miastach czuje sie jakbym byl zagranica - te waske uliczki, zdobienia, pekate chelmy wieze, barokowe koscioly... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: wąskość ;)) 06.05.02, 23:16 He he, Mike, odczucia mamy dziwnie podobne :))) Gdzieś tam kiedyś pisałam, ale co szkodzi powtórzyć - jak przyjechałam do Krakowa na studia, to główny problem miałam z rozmiarem ulic. Ciągle się obijałam o kamienice, których - moim wewnętrznym zdaniem - wcale nie powinno tam być ;))) Ale a propos konia - gdzieś Ty widział w Krakowie ten natłok barokowych kościołów? I to jeszcze ze złotnemi wieżami?!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Re: wąskość ;)) 07.05.02, 14:16 jottka napisał(a): > He he, Mike, odczucia mamy dziwnie podobne :))) Gdzieś tam kiedyś pisałam, ale > co szkodzi powtórzyć - jak przyjechałam do Krakowa na studia, to główny problem > miałam z rozmiarem ulic. Ciągle się obijałam o kamienice, których - moim > wewnętrznym zdaniem - wcale nie powinno tam być ;))) :-))) > Ale a propos konia - gdzieś Ty widział w Krakowie ten natłok barokowych > kościołów? I to jeszcze ze złotnemi wieżami?!! Wspominam o polskich miastach a nie o Krakowie - ot chocby na Krakowskim Przedmiesciu baroku nie brakuje, albo np. w Wilanowie. O wiezach tez wspominam z pekatymi chelmami a nie zlotymi (u nas to wszystko strzeliste) :-))) A koscioly w ksztalcie rotund z tymi wszystkimi zdobieniami... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: wąskość ;)) 07.05.02, 14:38 Widać mi się odruchowo skojarzyło południe Niemiec, gdzieś przez Ciebie wspominane, z południem Polski. Ale krakowski barok jest głównie w stylu il Gesu, raczej mało rozpasany. A najpiękniejsze barokowe cacko, kościól św. Andrzeja, w romańskim zewnętrzu. Prześliczne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: 212.244.79.* 07.05.02, 14:52 Sursum corda! Jeszcze dogonimy galicjoków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 21:27 Gość portalu: Jazzek napisał(a): > Sursum corda! Jeszcze dogonimy galicjoków :) Czekamy niecierpliwie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomik Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.ncr.com 08.05.02, 08:50 Sursum corda (d. Hande Hoch!):)))) No to gońmy to nasze zaprzyjaźnione (przez Jottkę) Księstwo Golicji i Głodomerii... :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 11:51 Co Ty sugerujesz?!! Chcesz mi paczki żywnościowe podsyłać? To mogą być sławne paszteciki szczecińskie, bo mi tu już awantury robią, że na Taki Przysmak nie zaprowadziłam za bytności w Szczecinie... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:00 A nie zaprowadziłaś ?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:29 No nie... Na usprawiedliwienie dodam, że ja mam w Szczecinie licznych Krewnych- i-Znajomych i wszyscy chcieli się wykazać kulinarnie :)) Jeszcze do Krakowa wiozłam szarlotkę, sernik i jakieś wyrafinowane słodycze - przez miesiąc na ciastka patrzeć nie mogłam!!! Ani na solidne w treści paszteciki... Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:39 sa z farszem rybnym takie pewnie bys wciagnela:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:46 To jakiś nieznany mi przysmak. Klasyczny pasztecik wypchany jest mięskiem albo czymś mięskopodobnym ;))) Gdzie to się kupuje? Zamierzam spędzić nieco wakacji w ukochanym heimacie, to zaszaleję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:49 No ale goście, goście! Ty się najesz pasztecików, a oni?.... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:52 stettiner napisał(a): > No ale goście, goście! Ty się najesz pasztecików, a oni?.... Goście wydrą mi z ręki ten pasztecik, zanim jeszcze zdążę napocząć ;))) A następnie zażądają dalszej prezentacji Uroków Miasta Portowego, jakże zepsutego wpływami Zachodu.. Boże, ileż odpowiedzialności na mnie spoczywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 12:51 jottka napisał(a): > To jakiś nieznany mi przysmak. Klasyczny pasztecik wypchany jest mięskiem albo > czymś mięskopodobnym ;))) klasyczny pasztecik udaje zwykle, ze jest czyms wypchany:) > Gdzie to się kupuje? Zamierzam spędzić nieco wakacji > w ukochanym heimacie, to zaszaleję :))) polecam stary, piekny w gierkowskim stylu pasztecikoraj na wojska polskiego blisko skrzyzowania z jagiellonska, po schodkach do gory, na przeciw makadonalda Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:51 musialem ciebie czyms zwabic - chwilowo zart ale chyba nie najgorsza idea pozostaja ci jedynie grzybowe, warzywnych tez nie ma cholera przy okazji jak przestalas konsumowac mlodszych braci duzo schudlas:)) wiesz lato idzie cos trzeba ze soba zrobic:))) i co z tym parkiem gdzie tygrysy na zakaske krakforum wciagaja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 12:53 franekkk napisał(a): > > musialem ciebie czyms zwabic - chwilowo zart ale chyba nie najgorsza idea > pozostaja ci jedynie grzybowe, warzywnych tez nie ma cholera a kapusta to co twoim zdaniem??? nie warzywo??? Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 12:56 a kapusta to sie za to wszystko placi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 13:00 franekkk napisał(a): > > a kapusta to sie za to wszystko placi chyba w osiolkowie gornym o czym stale mysla kroliki? Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:03 no o czym gonzoplayboyu??:)) a ty mieszkasz na warszewie gornym czy dolnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 13:08 franekkk napisał(a): > > no o czym gonzoplayboyu??:)) oczywiscie o trawie:) > a ty mieszkasz na warszewie gornym czy dolnym wiesz gdzie pracuje to naucz sie jezdzic na rowerku, podjedz pod prace i pojedz za mna, jak nie dasz sie zgubic to sie dowiesz:) ewentualnie zalatw skrzyneczke krolewskiego to sie jakos dogadamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:00 franekkk napisał(a): > > musialem ciebie czyms zwabic - chwilowo zart ale chyba nie najgorsza idea > pozostaja ci jedynie grzybowe, warzywnych tez nie ma cholera Znowu oszukujesz?!!! A nie ma w Szczecinie jakichś przyjemnych imigrantów, pity z sałatką albo placki z kozim serkiem, och... > przy okazji jak przestalas konsumowac mlodszych braci duzo schudlas:)) > wiesz lato idzie cos trzeba ze soba zrobic:))) Ano trzeba, niewolniku barbich ;)) Dieta nie ma tu nic do rzeczy, jak dostałam półdarmowe karnety na basen, to mi apetyt tak skoczył, że nie wiem, czy zarobię na ten aktywny ttryb życia.. :((( > i co z tym parkiem gdzie tygrysy na zakaske krakforum wciagaja?? One smutne, te tygrysy. Krakowskie zoo jest za małe, wg unijnych norm trzeba będzie przenieść część zwierząt do innych zoologów, słusznie zresztą. A poza tym ja ich, tj. krakforum, na Nocówkę namawiałam, zrujnowane forty są tu liczne, noce ciepłe, fajnie by było. Ale większość to nieletni albo wręcz przeciwnie ;))), albo mama, albo wnuki nie pozwolą... Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:07 imigrantow - chcesz liste?? zawsze cos ciekawego sie znajdzie barbich - tu mam problem, niewatpliwie mam ochote tylko sprecyzuj czy chodzi o potrawe czy... wlasnie co?? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:16 Czekaj, bo ja Cię trochę nie przyswajam, może to głód mi się tak na mózg rzuca ;)) Czyżbyś mówił o jakże smakowitych lokalikach tureckich czy arabskich, gdzie za nieduże pieniądze można zjeść Strasznie Dobre Rzeczy? Ja to znam głównie z Niemiec, są w Szczecinie? Gdzie?!!! Barbi natomiast to taka paskudna laleczka, do której ognistą namiętność żywią małe dziewczynki (ja już wyrzuciłam swoją ;))) oraz nieodłączeni-w-porę-od- piersi-faceci. O jedzeniu nic nie wiem, to Ty doprecyzuj :) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:27 e tam te laleczki nie sa wcale az takie paskudne - masz kompleksy?? - - żartujęęę zeby nie bylo nieporozumien:)) owszem tempe strzaly ale... dobra dobra juz wytrzezwialem liste skompletuje i dam znac w koncu wakacje dopiero za 2 mce Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:29 do gonzo: podjade kfiatem to moze mi sie nie zgubisz krolewskie nie wchodzi bosman zielony or die Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 13:39 franekkk napisał(a): > podjade kfiatem to moze mi sie nie zgubisz a jak kfiat sprawdza sie na sciezkach parkowych i przejazdach szerokosci metra? > krolewskie nie wchodzi bosman zielony or die zielony???? to musi byc strasznie stary fuj Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:36 franekkk napisał(a): > > e tam te laleczki nie sa wcale az takie paskudne - masz kompleksy?? - > - żartujęęę zeby nie bylo nieporozumien:)) > > owszem tempe strzaly ale... dobra dobra juz wytrzezwialem A już byłam gotowa rzucać się do mej feministycznej półki i podsyłać Ci liczną bibliografię naukową, dzięki której zrozumiałbyś swój Błąd i nauczył interpretowac prawidłowo swą fascynację barbisią ;))) > > liste skompletuje i dam znac w koncu wakacje dopiero za 2 mce A w Krakowie jest smaczny bar wegetariański "Vega", na św. Getrudy i na Krupniczej, ale ten na Gertrudy lepszy. W barze sałatkowym "Chimery" natomiast, na śwAnny, wykrywają co jakiś czas salmonellę, co mnie zniechęca. Chyba muszę iść na obiad, coffee is not enough :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skuter Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 08.05.02, 13:42 jottka napisał(a): > Chyba muszę iść na obiad, coffee is not enough :))) moze jednak jakiegos prionka??:) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:46 eh czy tez ech jottka ze tez kilka lat temu nie przyjechalas jakie ja czadowe salatki mialem mam nadzieje ze finansowe to bylo moje ostatnie bankructwo Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 13:51 franekkk napisał(a): > > eh czy tez ech jottka ze tez kilka lat temu nie przyjechalas > jakie ja czadowe salatki mialem > mam nadzieje ze finansowe to bylo moje ostatnie bankructwo Chwileczkę, ale w jaki to sposób udało Ci się spłukać na sałatki?! ;))) A poza tym nie przejmuj się, finansowo jestem w stanie doprowadzić każdego do szybkiej ruiny, szepnij słówko, jakbyś chciał ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 14:30 a no udalo mi sie niestety nie szepne bo w pewnym momencie zdalem sobie sprawe ze bezgraniczny altruizm zaprowadzi mnie prosto na dworzec wiec zaczalem dbac o wlasne za przeproszeniem dupsko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy 08.05.02, 14:32 franekkk napisał(a): > > a no udalo mi sie niestety > > nie szepne bo w pewnym momencie zdalem sobie sprawe ze bezgraniczny altruizm > zaprowadzi mnie prosto na dworzec > wiec zaczalem dbac o wlasne za przeproszeniem dupsko > :))) Znaczy, nie chcesz malować tego dworca? ;)) I publicznym słowem rzucasz, byle tylko się wykręcić? Typowy mężczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: niech się KRAKÓW głupio nie cieszy IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.07.14, 01:28 nie bedzie olimpiady... Odpowiedz Link Zgłoś