Dodaj do ulubionych

Jeszcze w sprawie komisji

02.12.04, 08:34
Lewica stoi nad przepaścią i nie chce do niej wpaść, a taki będzie skutek
dokończenia prac komisji – tłumaczył wczoraj Kaczyński.

Jest to, moim zdaniem, credo działalności Kabaretu ds. Uwalenia Lewicy pod
Pretekstem Badania Orlenu. Jest to również argument za likwidacją tej komisji
w obecnym składzie i trybie działania. Komisja jeszcze nieczego nie ustaliła,
ale gółwni jej patroni doskonale wiedza co ustali. Wygląda to tak, jakby
przewodniczący wydziła Sądu, który będzie badał sprawę, jeszcze przed
zakończeniam postępowania przygotowawczego juz wiedział, że podejrzany
(jeszcze nie oskarżony) jest winny. Mówienie o jakiejś zbawiennej roli tego
sowieckiego trybunału, w kontekście działań jego członków i słów jego
patronów, jest skrajnym sukinsyństwem.

"Poparł go Jan Maria Rokita, przewodniczący Klubu Parlamentarnego PO".

Sądy sądami, komisja swoje, a Kaczory z Rokita juz wiedzą jaki będzie wynik
działań. Stalin tez zawsze wiedział...
Obserwuj wątek
    • Gość: rzeźnik Re: Jeszcze w sprawie komisji IP: 62.29.137.* 02.12.04, 08:44
      Jeszcze kilka newsów takich jak spotkanie Giertycha z Kulczykiem czy asystent
      Gruszki a nikt nie będzie się interesował tym kabaretem. A SLD procenty rosną...
      • blackexit Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 09:07
        Gość portalu: rzeźnik napisał(a):

> Jeszcze kilka newsów takich jak spotkanie Giertycha z Kulczykiem czy asystent
        > Gruszki a nikt nie będzie się interesował tym kabaretem. A SLD procenty
        rosną..
        > .

o wrocil nas zucciwy bedzie teraz szukal sprawiedliwosci. w sanatorium sie
        bylo? mieskzanie posprzatane? pozdrawiam black
        • Gość: rzeźnik Re: Jeszcze w sprawie komisji IP: 62.29.137.* 02.12.04, 09:29
          > o wrocil nas zucciwy bedzie teraz szukal sprawiedliwosci. w sanatorium sie
          > bylo? mieskzanie posprzatane? pozdrawiam black

Niestety. W przeciwieństwie do niektórych na forum pracuję. A ostatnio dużo w
          terenie. Dzisiaj mam trochę wolnego w Szczecinie.
          • blackexit Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 09:37
            Gość portalu: rzeźnik napisał(a):

> > o wrocil nas zucciwy bedzie teraz szukal sprawiedliwosci. w sanatorium si
            > e
            > > bylo? mieskzanie posprzatane? pozdrawiam black
            >
            > Niestety. W przeciwieństwie do niektórych na forum pracuję. A ostatnio dużo w
            > terenie. Dzisiaj mam trochę wolnego w Szczecinie.

:) komorka juz naladowana? mieszkanko uprzetniete? wszystko ucichlo?
            pozdrawiam black
            • Gość: rzeźnik Re: Jeszcze w sprawie komisji IP: 62.29.137.* 02.12.04, 09:42
              Trochę mnie nie było i myślałem że niektórzy może zmądrzeli. Myliłem się.
    • blackexit Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 09:06
      dlaczego nie dziwi mnie ze maloalty i strauchy z sld sa za likwidacja komisji
      jak jeden? pozdrawiam black
      • xyz-xyz Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 09:13
        Bo w odróżneiu od czarnych dziur intelektualnych widzą, co i po co robia
        Kaczuszki z Rokitkami i ich komisyjne przydupasy. :))))))))
        • blackexit Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 09:17
          xyz-xyz napisał:

> Bo w odróżneiu od czarnych dziur intelektualnych widzą, co i po co robia
          > Kaczuszki z Rokitkami i ich komisyjne przydupasy. :))))))))

a mi sie wydaje ze to jedynie zenujaca proba ukrycia przekretow zlodziejstwa
          wykorzystywania sluzb i wspolpracy z mafia co poniektorych czlonkow tej
          wspanialej organizacji. dlaczego mi sie tak wydaje? pozdrawiam black
          • xyz-xyz Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 09:21
            Pewnie dlatego, aby uniemożliwić przesłuchanie Kulczyka, Wasserman z
            Miodowiczzem oraz Giertychem, Gruszką i Macierewiczem, łamiąć prawo, odebrali
            Kulczykowi prawo do pomocy prawnej. Wasserman za wszelką cenę nie chciał
            dopuścić do przesłuchania dr. Jana, zapewne by chronic SLD przed kompromitacją.
            Czerny nie rób z siebie głupszego niz jesteś.
            • blackexit Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 09:23
              xyz-xyz napisał:

> Pewnie dlatego, aby uniemożliwić przesłuchanie Kulczyka, Wasserman z
              > Miodowiczzem oraz Giertychem, Gruszką i Macierewiczem, łamiąć prawo, odebrali
              > Kulczykowi prawo do pomocy prawnej.

zostali wprowadzeni w blad przez tzw ekspertow. widacki te zniezle ziolko.
              pozdrawiam black

> Czerny nie rób z siebie głupszego niz jesteś.

i vice versa
              • xyz-xyz Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 09:29
                zostali wprowadzeni w blad przez tzw ekspertow. widacki te zniezle ziolko.
                > pozdrawiam black

Tak, tak. prokurator Prokuratury Krajowej, adwokat oraz Mister Spraw
                Wewnętrznych i Szef UOP nie zanją postępowania karnego. Blekot nie kompromituj
                się i nie rub z siebie głupka.

> > Czerny nie rób z siebie głupszego niz jesteś.
                >
                > i vice versa

Przykro mi blekot, w tym wypadku, bez vice versa.
                • blackexit Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 09:36
                  xyz-xyz napisał:

> zostali wprowadzeni w blad przez tzw ekspertow. widacki te zniezle ziolko.
                  > > pozdrawiam black
                  >
                  > Tak, tak. prokurator Prokuratury Krajowej, adwokat oraz Mister Spraw
                  > Wewnętrznych i Szef UOP nie zanją postępowania karnego.

sluchalem tego. maja ekspertow ci im powiedzieli ze mozna. jak mozna to mozna.
                  nie wiem po co im tyle tych ekspertow no ale jak sa to maja doradzac.
                  jesli kogos bym tam wyminil to tego od gesi bo sobie chlop nie radzi i czesto
                  wpycha komisje na mine. pozdrawiam black
                  • Gość: javal Re: Jeszcze w sprawie komisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:51
                    No jestem pod wrażeniem! To może trzeba było do komisji wsadzić jedenaście
                    gruszek, a nie prawników. Przecież i tak "eksperci" by im mówili co można, a co
                    nie. Można było nawet tam posadzić krasnale ogrodowe z ruchomą łapką do głosowania.
                    Poza tym czy eksperci powołani zostali przez krasnoludki, czy też dobrali ich
                    sobie członkowie komisji?

Przykro mi czarna dziuro, ale albo masz kłopoty z interpretacją rzeczywistości
                    albo ja oglądałem zupełnie inny spektakl.

javal
                    • blackexit Re: Jeszcze w sprawie komisji 02.12.04, 14:49
                      Gość portalu: javal napisał(a):

>
                      > Przykro mi czarna dziuro, ale albo masz kłopoty z interpretacją rzeczywistości
                      > albo ja oglądałem zupełnie inny spektakl.

spektakl byl nieciekawy ale nie cala wina lezy w komisji po to sa eksperci zeby
                      radzic rada. wprowadzili komisje w blad powinni byc odwolani. pozdrawiam black
      • xyz-xyz Tak by może czernyj coś pokapował:))) 02.12.04, 09:16
        W co wątpię, ale nie trace nadziei:))

www.trybuna.com.pl/fotos/20041202b.jpg
        • blackexit Re: Tak by może czernyj coś pokapował:))) 02.12.04, 09:17
          xyz-xyz napisał:

> W co wątpię, ale nie trace nadziei:))

kiedys juz cie porosilem nie wklejaj mi trybuny nie i mity i kity bo nie
          czytuje czegos takiego. brzydze sie tym. i nie bede na to z rana patrzyl.
          pozdrawiam black
          • xyz-xyz Re: Tak by może czernyj coś pokapował:))) 02.12.04, 09:25
            Cóż. Ten link nie prowadzi do tekstu Trybuny, tylko do reprodukcji pewnego
            dokumentu. Ale dla czernego, jeżeli fakty nie pasują do wyoberażenia, czort z
            faktami:))))
            Blekot, tak zachowują się babcie słuchaczki tatki Rydzyka, kupuja radia, w
            których mozna nastawić wyłącznie Radio Ma Ryja. :)))))))))))))))))))))))))
            • blackexit Re: Tak by może czernyj coś pokapował:))) 02.12.04, 09:34
              xyz-xyz napisał:

> Blekot, tak zachowują się babcie słuchaczki tatki Rydzyka, kupuja radia, w
              > których mozna nastawić wyłącznie Radio Ma Ryja. :)))))))))))))))))))))))))

no kupuja i wolno im jak im to odpowiada. staram sie sluchac roznych stron i
              roznych glosow wspomniane przeze mnie gazecinki skompromitowaly sie nie jakims
              gloszeniem idei lewicowych bo to moze byc ciekawe ale plugastwemw najczystej
              formie. jedna z nich zatrudnia do dzis morderce i moze ciebie czy koelgow
              partyjnych to podnieca mnie nie i nie mam zamiaru ich uwiarygadniac. moim
              zdaniem takie pisemka sa bardzioej rynsztokowe i oblesne niz wspomniany tu fakt
              ktory jest nizwyklym dnem. pozdrawiam black
              • Gość: H56 Re: Tak by czernyj coś pokapował ! IP: *.comnet.krakow.pl 02.12.04, 11:31
                bleckuś, jak Ty czytasz tylko Nasz Dziennik, to w życiu nie będziesz
                obiektywnym w ocenie tego wszystkiego co się dzieje w polskim piekiełku.
                • Gość: javal Re: Czerny goni ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:55
                  dajcie sobie na luz...
                  blekot upodobał sobie motto: "w pogoni za rozumem"

Bleki ! Daj nam znać koleżko, jak już go dogonisz :))))
                  • piotr33k2 Re: ale widacki 02.12.04, 12:39
                    to kawał łobuza co by nie mówic o komisji ,jego powiązania osobiste z ta
                    mafijną fundacją są oczywiste ,jego tłumaczeniaże nia znał baraniny i nie
                    wiedział kto to jest to kpina !,baranina juz w koncu lat osiemdziesiatych miał
                    list gonczy i oficjalne kłopoty z prawem.
                    • Gość: H56 dlaczego Wasserman wcześniej nie scigał Widackiego IP: *.comnet.krakow.pl 02.12.04, 13:04
                      Wasserman powinien być oskarżony o zaniechanie podjęcia czynności przeciwko
                      Widackiemu jak piastował wysokie urzedy w postsolidarnościowym rządzie, skoro
                      twierdzi ,ze ten ostatni łamał prawo.
                      • piotr33k2 Re: dlaczego Wasserman wcześniej nie scigał Widac 02.12.04, 14:44
                        o to chodzi że to formalnie wszystko było zgodnie z prawem zreszta jak
                        wszystkie afery które teraz dopiero wychodza po latach na wierzch, a dlaczego
                        akurat wasserman? każdy przed nim i każdy po nim powinien jeżeli chodzi o
                        ścisłość ,sledztwo się toczy od jakiegoś już czasu w sprawie tej fundacji a
                        właściwie w sprawie osób stojących za ta fundacją i nie kto inny jak
                        macierewicz wywalił widackiego i rozwalił fundację.
                    • xyz-xyz Re: ale widacki 02.12.04, 13:22
                      Piotrze.
                      Primo: Baranina i spółka nie mieli z Orlenem i bezpieczeństwem Energetycznym
                      kraju nic wspólnego. Baranina ani ktokolwiek z tej fundacji nie brał udziału w
                      zatrzymaniu Modrzejewskiego.
                      Sekundo: Widacki jest czynnym adwokatem, korzysta z pełni praw obywatelskich i
                      mam prawo wykonywania zawodu.
                      Tertio: Zarzucanie Widackeimu powiązań z Baraniną (niezależnie od ich
                      słuszności), nie ma i nie może mieć wpływu na sprawowanie mandatu pełnomocnika.

Dlatego konkludując: pier..dolenie o sprawach zprzed 12 lat, które nie maja
                      związku ze sprawą Orlenu, jako tłumaczenie ewidentego złamania prawa przez
                      komisję, to hipokryto33k2 zwykłe odwracanie kota ogonem. Nawet gdyby Widacki
                      pożerał niewinne katolickie dzieciątka zagryzając macą, Wasserman i jewo
                      kamanda nie mieli prawa zrobić, tego co zrobili. A zrobil to tylko po to, by
                      Kulczyk nie zeznawał, bo bali się tego co powie. więc nie czaruj.
                      • blackexit Re: ale widacki 02.12.04, 13:25
                        xyz-xyz napisał:

> Piotrze.
                        > Primo: Baranina i spółka nie mieli z Orlenem i bezpieczeństwem Energetycznym
                        > kraju nic wspólnego. Baranina ani ktokolwiek z tej fundacji nie brał udziału
                        w
                        > zatrzymaniu Modrzejewskiego.

zakladali ja kuna i zagiel ktorzy sa opiekunami alganowa ktory dawal lapowke za
                        rafinerie ktory rozmawil z lkulczykiem ktory to zdaje sie poprzez swoje
                        marionetki rzadzi obecnie w polsce.
                        pozdrawiam black
                        • xyz-xyz Re: ale widacki 02.12.04, 13:57
                          A blekot zawija je w te sreberka. Dowody blekotku, dowody. Skądeś wziął to
                          przypuszczenie, że panowie Kuna i Żagiel sa opiekunami Wołodii Ałganowa? Jakis
                          dowód? Bo chorobliwe wynurzenia pana Wassermana dowodem nie są.:)))))
                          Prosze też o wskazanie związku przyczynowo-skutkowego, pomiędzy rejestracją
                          Fundacji, a sprawą Orlenu. Otóż związku brak. Przypomne również, że zarówno Pan
                          Macierewicz, jak i Pan Miodowicz i Wasseramn, byli odpowiedzialni za sprawy
                          nadzoru nad Funa\ndacją i jej działaniami. Dlaczego zatem nic nie zrobili? Bo
                          sa bardziej zamieszania w sprawę niż Widacki? Biorąc za podstawę sposób
                          myślenia Wassermana, mozna na to pytanie odpowiedzić twierdząco:) Więc
                          blekocie, nie pitol:)
                          • blackexit Re: ale widacki 02.12.04, 14:48
                            xyz-xyz napisał:

> A blekot zawija je w te sreberka. Dowody blekotku, dowody. Skądeś wziął to
                            > przypuszczenie, że panowie Kuna i Żagiel sa opiekunami Wołodii Ałganowa?
                            Jakis
                            > dowód?

jak donosi prasa pracowal w ich firmach juz po aferze olina. oni tez nagrali mu
                            spotkanie z kulczykiem.

>Bo chorobliwe wynurzenia pana Wassermana dowodem nie są.:)))))

jednak pan waserman ma w sprawie wiedze nieporownywalnie wiksza niz ja czy ty.

> Prosze też o wskazanie związku przyczynowo-skutkowego, pomiędzy rejestracją
                            > Fundacji, a sprawą Orlenu.

przypuszcasz ze zmienili branze?
                            pozdrawiam black
                  • blackexit Re: Czerny goni ?? 02.12.04, 13:13
                    Gość portalu: javal napisał(a):

> dajcie sobie na luz...
                    > blekot upodobał sobie motto: "w pogoni za rozumem"
                    >
                    > Bleki ! Daj nam znać koleżko, jak już go dogonisz :))))

nie ma sprawy. pozdrawiam black
                • blackexit Re: Tak by czernyj coś pokapował ! 02.12.04, 13:12
                  Gość portalu: H56 napisał(a):

> bleckuś, jak Ty czytasz tylko Nasz Dziennik, to w życiu nie będziesz
                  > obiektywnym w ocenie tego wszystkiego co się dzieje w polskim piekiełku.

nie mam zamiaru byc obiektywny bo nikt nie jest obiektywny. a naszego dzinnika
                  nie czytam. pozdrawiam black
                  • Gość: H56 Re: Tak by czernyj coś pokapował ! IP: *.comnet.krakow.pl 02.12.04, 14:09
                    uważam się za człowieka obietywnego
                    • blackexit Re: Tak by czernyj coś pokapował ! 02.12.04, 14:49
                      Gość portalu: H56 napisał(a):

> uważam się za człowieka obietywnego

:)))
                      pozdrawiam black
                      • piotr33k2 Re: Tak by czernyj coś pokapował ! 02.12.04, 14:52
                        henio chyba miał na mysli że pasuje jak ulał do "obiektywu"
                        • Gość: H56 Re: Tak by czernyj coś pokapował ! IP: *.comnet.krakow.pl 02.12.04, 15:41
                          do obiektywu się nie mieszczę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka