Dodaj do ulubionych

Tragedia w MRMS

06.12.04, 16:25
to dla tych co nie wiedza to organizacja pt mlodziezowa rada miasta szcecina
ktora finansowana jest w calosci z budzetu miasta (30 tys zl) i sluszy
glownie zabawie mlodych ludzi w partyjniactwo i zadzieranie nosa. w zeszlym
roku mielismy ciekawa afere z lodymi ludzmi ktorzy byli w stanie wydac 3 tys
zl na rachunki telefoniczne podrozowac w celu "porawiania ustaw" samolotami i
organizowac sobie zakrapiane biesiady. rafal mielczarek ktory zaprezentowal
sie na naszym forum jako butny agresywny ignorant i klamczuszek zostal
przewodniczacym. nowa rada juz rozpoczela dzialanosc. nie wiem jak wybrano
radnych ale to w zasadzie te same osoby co w zeszlym roku.
prosilem apelowalem o likwidacje tego chorego tworu ale niestety. dziatwa
bawi sie dalej. pozdrawiam black
Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak MRMS jest antynauką dla młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 16:34
      Zarówno sens tego tworu jakim jest MRMS, jak i system jego wyboru jest dowodem
      na to, że można pluć w oczy społeczeństwu, a system obroni plującego (smarkacz
      Rafał).
      MRMS wykoślawia wiedzę o systemie demokratycznym wśród młodziezy i kształtuje
      poglądy społeczne typowe dla np syna pewnego byłego Prezydenta (jeżdzac po
      mieście mercedesem), który mawiał :
      " mój stary (o uśmiechniętym Ojcu) nie pozwoli nawet na to abym zapłacił mały
      mandat. Liczy się władza, kasa i znajomości."
      • blackexit Re: MRMS jest antynauką dla młodych 06.12.04, 16:45

no wlansie mozna bylo cos z tym zrobic ale zabraklo woli doroslych. niestety.
        pozdrawiam black
        • Gość: mimi Re: MRMS jest antynauką dla młodych IP: *.asternet.pl 06.12.04, 16:55
          A czy MOŻNA coś zrobić?
          Bo jeśli nie, to szkoda śliny...
          • Gość: Zuza Re: MRMS jest antynauką dla młodych IP: *.teleton.pl 06.12.04, 17:03
            ...mozna sie rozpłakać...
            • Gość: mimi Re: MRMS jest antynauką dla młodych IP: *.asternet.pl 06.12.04, 17:04
              Również łez szkoda...
          • blackexit Re: MRMS jest antynauką dla młodych 06.12.04, 17:24
            Gość portalu: mimi napisał(a):

> A czy MOŻNA coś zrobić?
            > Bo jeśli nie, to szkoda śliny...

juz spowodowalismy to ze zaczeto sie im przegladac a pieniazki za telefion ktos
            oddal. mam nadzije ze z czasem dorosli radni dostrzega bezsens istnienia tego
            czegos co z demokracja jak zdaje sie sugerowac nazwa nie ma nic wspolnego.
            pozdrawiam black
            • Gość: mimi Re: MRMS jest antynauką dla młodych IP: *.asternet.pl 06.12.04, 22:16
              Lejesz miód na moje serce...
              • daramsala może tomek chaciński... 06.12.04, 23:18
                ...zrobi drugą część materiału dla tvszczecin?
                w ubiegłym roku trochę ruszył temat. tylko czy mu matlako
                we pozwolą...?
      • Gość: Pola Re: MRMS jest antynauką dla młodych IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 07.12.04, 10:29
        Mrms jest potrzebna i ważna.treba pamiętac, że to młodzieżowe zaplecze
        sld.Młodzi kandydaci na członków sojuszu mogą tam w praktyce nabyć umiejętności
        i cechy w sld nieodzowne:kumoterstwo, partyjniactwo, złodziejstwo,łapówkarstwo,
        lekceważenie dla publicznych pieniędzy, kolesiowstwo,załatwiactwo, kłamstwo w
        żywe oczy, lekceważenie prawa i wiele innych.Sporo przedmiotów mają młodzi do
        opanowania.
        • anamar Re: MRMS jest antynauką dla młodych 07.12.04, 10:46

>
          > i cechy w sld nieodzowne:kumoterstwo, partyjniactwo,
          złodziejstwo,łapówkarstwo,
          >
          > lekceważenie dla publicznych pieniędzy, kolesiowstwo,załatwiactwo, kłamstwo w
          > żywe oczy, lekceważenie prawa i wiele innych.Sporo przedmiotów mają młodzi do
          >
          opanowania......................................................................
          .ech,młodzi są i zdolni,dadzą so bie radę...a jak nie,to protektorzy pomoga....
    • Gość: Minor 76 a ten Rafał to nie jest z rodziny Jurczyka co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:12
      • maestro_xp Re: a ten Rafał to nie jest z rodziny Jurczyka co 07.12.04, 07:59
        Jurczyka to chyba nie...
        ale w polityce krąży podobne nazwisko - posłanka Ela Piela-MIELCZAREK
        jednak to chyba przypadkowy przypadek ... ;-))
        • albert_c MRMS, a dziecko w kapieli... 07.12.04, 08:04
          Starzy mawiali kilka miesiecy temu, ze trzeba tak aby dziecka z kapiela nie
          wylac...

...i pani bolsunowska tak gadala i inni takze...

...i prosze dzieciaki nic a nic sie nie nauczyly...niby sie kapia wciaz, ale
          zamiast wody taplaja sie w g.wnie...
          • anamar Re: MRMS, a dziecko w kapieli... 08.12.04, 11:20
            zupełnie niesamowity i wręcz nieprawdopodobny jest brak jakiejkolwiek reakcji
            na cuda jakie się dzieją w mrms,ze strony tych,którzy powinni ten dziwny twór
            nadzorować...
    • Gość: Frędzel Re: Tragedia w MRMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:53
      Młodzieżowa Rada Miasta powinna budować poczucie samorządności u młodych
      mieszkańców Szczecina. Jeżeli jej działania służą społeczności lokalnej, to
      dumni powinni być wszyscy, którzy przyczynili się do tego sukcesu. Niestety
      MRMS przynosi tylko wstyd.
      • johnny_bravo1 Re: Tragedia w MRMS 08.12.04, 09:39
        Jak zaczynalem sie zajmowac polityka to moim glownym zalozeniem bylo rozwalic
        MRMS ale pozniej wyluzowalem, po takich postach jak ten znowu wyzwala sie we
        mnie wielka nienawisc do tego komunistycznego tworu!
        • asystentka86 Re: Tragedia w MRMS 08.12.04, 12:29
          No no ciekawe nawet bardzo znowu wzrasta zainteresowanie MlODZIEZOWA RADA
          MIASTA SZCZECINA tylko sie teraz zastanwiam z jakiegoz to powodu.Jest nowa rada
          nowmi ludzie i mnostwo swietnych projektow do realizacji i przedsiewziec, ktore
          ruszaja juz od poczatku nowego roku, na wszytskie serdecznie zapraszamy
          zainteresowanych !!!!!!!!:):):)
          • absztyfikant rade rozwiazac, Bolsunowska zwolnic! 08.12.04, 12:31
            I powolac ja na nowych, uczciwych zasadach, a pania dyrektor odpowiedzialna za
            wszystkie patologie - na zielona trawke.
          • albert_c Re: Tragedia w MRMS 08.12.04, 12:32
            asystentka86 napisała:

> No no ciekawe nawet bardzo znowu wzrasta zainteresowanie MlODZIEZOWA RADA
            > MIASTA SZCZECINA tylko sie teraz zastanwiam z jakiegoz to powodu.Jest nowa
            rada
            >
            > nowmi ludzie i mnostwo swietnych projektow do realizacji i przedsiewziec,
            ktore
            >
            > ruszaja juz od poczatku nowego roku, na wszytskie serdecznie zapraszamy
            > zainteresowanych !!!!!!!!:):):)

* ale rafalek wciaz ten sam:(
            • asystentka86 Re: Tragedia w MRMS 08.12.04, 12:38
              Tak Ten sam ale To DObrze :)
              • absztyfikant Re: Tragedia w MRMS 08.12.04, 12:39
                Swietnie, wyrosl nam malutki Wlodeczek Czarzasty...
                • Gość: HeLMuT Re: Tragedia w MRMS IP: *.pomorzany.v.pl 08.12.04, 14:32
                  Nie tylko "Rafalek" jest ten sam, ale ja tez bylem w poprzedniej radzie i dostalem sie na kolejne dwa lata... Moze czas sie zastanowic nad tym, ze skoro nas ktos wybral to znaczy, ze bylismy godni reprezentwac nasza szczecinska mlodiez!! A nie doszukiwac sie powiazan z politykami i ich protekcja.
                  Jak czytam te wasze posty to poprostu plakac mi sie chce, ze nas tu "obgadujecie", a sami piszecie jak analfabeci, baa zeklbym gorzej niz oni!!
                  Najpierw cofnijcie sie do szkoly podstawowej bo to nie jest dopuszczalne zeby nasza lepsza czesc spoleczenstwa (przynajmniej za takich sie uwazacie) robila takie bledy.
                  A chamstwo i arogancja to przyklad z gory (od WAS). To wy nas tego nauczyliscie, a i tak uwazam, ze my wam w tym nie dorownujemy!! Jak wy mozecie obrazac publicznie osobe Rafała Mielczarka nie znajac jego osobiscie, baa nawet z tego co widac nie sledzac jego poczynan na niwie spolecznej. Skandal!!
                  A mowiac o MRMS'ie nie wiedzac ze to nie jest organ zwiazany z polityka to naprawde trzeba miec tupet.
                  Do wszystkich: MRMS jest organizacja apolityczna!! Z polityka wiaze nas tyle, ze od nich dostajemy pieniazki na nasze projekty (tylko projekty) i nazwa!!
                  pozdrawiam wszystkich =]
                  • Gość: zabcia Re: Tragedia w MRMS IP: 213.155.191.* 08.12.04, 15:47
                    danke danke Helmunt dobry czlowiek z ciebie popieram na calej linii:)
                    Pozdrawiam wszytskich zyczliwych i nie tylko
                    PS. Zapraszamy na nasze akcje w styczniu bedziecie mogli sie przsekonac o
                    naszej dzaialalnosci
                    • blackexit Re: Tragedia w MRMS 08.12.04, 21:13
                      od siebie tylko dodam ze wspanialym zbiegeim okolicznosci zabcia tez byla w
                      poprzedniej kadencji radna. :) karuzelka jak ta lala. pozdrawiam black
                  • blackexit Re: Tragedia w MRMS 08.12.04, 21:12
                    Gość portalu: HeLMuT napisał(a):

> Nie tylko "Rafalek" jest ten sam, ale ja tez bylem w poprzedniej radzie i
                    dosta
                    > lem sie na kolejne dwa lata...

gratuluje fajna macie karuzelke. garniturek masz?

Moze czas sie zastanowic nad tym, ze skoro nas k
                    > tos wybral to znaczy, ze bylismy godni reprezentwac nasza szczecinska
                    mlodiez!!

a wybory kiedy byly?

Jak wy mozecie obrazac publ
                    > icznie osobe Rafała Mielczarka nie znajac jego osobiscie, baa nawet z tego co
                    w
                    > idac nie sledzac jego poczynan na niwie spolecznej.

pokazal sie nam na niwie forumowej z okropnej odrazajacej formie klamastwa
                    oszustwa defraudacji.
                    pozdrawiam black
    • mlody.patriota Re: Tragedia w MRMS 08.12.04, 16:15
      Popieram wiekszosc przedmowcow, to bezczelne, wyjatkowo bezczelne typki z
      czerwona Bolsunowska na czele. Przeczytajcie uwaznie ten archiwalny watek.
      Scyzoryk sie otwiera w kieszeni. I teraz szefem zostal Mielczarek, skandal po
      prostu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13177066&a=13177066
      • Gość: Krolus Re: Tragedia w MRMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 18:00
        Nocusz zaczne odtego że szkoda że wszyscy najeżdzają na mrms a nikt zwas sie
        niezainteresował jak tam sie można dostać
        A dostać jest tam sie łatwo bo trzeba spełnić kilka warunków:
        1)Wysyłają tam szkoły więc jeśli ktoś pisze że ci co tam siedzą są tacy cy
        owacy to znaczy że to jest raczej popierane wszędzie więc skoro coś ich
        bulwersuje to widocznie tak niejest
        2)wybieramy sie spomiędzy siebie w tajnym głosowaniu więc niema tam żadnych
        ustawek
        3)rada jest nowa i ma nowe pomysły więc dajcie sie jej sprawdzić zamiast odrazu
        zkazywać na poraszke a może niejesteśmy tacy źli
        A jeśli tak was to irytuje to trzeba było samemu sie zainteresować tym a może
        skoro rada jest zła a wy to jedyne dobro tobyście sie dostali i coś zmienili
        • Gość: Fugazi Re: Tragedia w MRMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 18:07
          padł rekord ?
          chyba "leprzych" do rady nie ma.
      • Gość: Rafał Odpowiedz IP: 217.153.6.* 08.12.04, 19:03
        Witam,
        tak dawno tutaj nie wchodziłem, że aż zapomniałem jak się odpisuje, ale jak
        widze znów zostałem wywołany do odpowiedzi. Tylko że tym razem będzie to jedyna
        odpowiedż z mojej strony na tym forum. Nie z powodu braku szacunku czy
        sceptycznego nastawienia( bo tak nastawiony nie jestem, wręcz przeciwnie), lecz
        uważam, że wszytsko to co piszemy to i tak nie trafia do was. Czasem nasze
        słowa sa zmieniane...
        Postaram się ustosunkowac do waszych postów. Jeśli chodzi o Młodzieżową Radę
        Miasta Szczecina- jest to przede wszystkim organizacja APOLITYCZNA, nie wiążemy
        się z żadną partią polityczną ani nie bierzemy udziału w zadnych propagandowych
        badz nie akcjach przez nich organizowanych. Prawde mówiąc, jestem z tego
        zadowolony, że w takich akcjach nie uczestniczymy. Chciałbym zaznaczyć, iż w
        żadnej telewizji oraz w prasie nie wypowiadamy się na tematy związane z
        polityka- pomimo tego iż często o to nas pytają. Jesteśmy z tego dumni, że
        możemy zajmować się wyłącznie organizacją akcji dla młodcyh ludzi ze
        szczecińskich szkół średnich jak i gimnazjalnych. Przykro nam czasem jeśli
        takie informacje czytamy, gdyż poświęcamy na to wiele czasu. Uczestncizymy w
        akcjach w anszych szkołach, próbujemy pomagac młodzieży w inicjowaniu własnych
        pomysłów. Chodzimy na wiele spotkań związancyh z młodzieżą, a co ważne godziny
        to z naszą nauka. Staramy sie nie po to by się bawić wydawać publiczne
        pieniądze. Bo takich ekscesji w MRMS nie ma nie było i na pewno nie będzie. w
        naszym preliminarzu wydatków nie ma miejsca na działania polityczne dla którego
        kolwiek ugrupowania, nie włączamy się w zadne akcje sprzeciwu- co było widać
        ostanio na mikołajki przed UM( nawet na ten temat sie nie wypowiadamy)- bo i
        po co? jedyna rzecz w której sie wypowiadamy to sprawy młodzieżowe. W tamtej
        kadencji zrobiliśmy mnóstwo akcji dla młodzieży: począwszy od turniejów piłki
        nożnej osób niepołnosprawnych do festynów i przeglądów teatranych itp. Panie
        blackexit faktem jest, że jesteśmy finansowani w całości przez budżet miasta
        lecz te pieniądze wyłaćznie wydatkujemy na ansze akcje, które widnieją w
        preliminarzu wydatków- czyli zestawieniu naszych pomysłów z kosztami. Na zadne
        inne rzeczy nie wydajemy publicznych pieniędzy. Bo podobnie jak wy je szanujemy
        i zdajemy sobie sprawe, że nie są dla nas. Dalej, jeśli mówisz o aferach, były
        to naprawde niegodziwe wpadki członków MRMS, które juz wtedy rozwiązaliśmy a
        teraz takich podobnych sytuacji nie będzie- o tym w dalszej części.
        Jeśli chodzi o moją osobe, to przykro że tak mnie odebrałes ale zapewniam, że w
        rzeczywistości jestem inną osobą. Naprawde ale nie widzimy tego, że
        bezsensownie działamy. Te cele statutowe, które powinnismy realizowac to
        realizujemy! O naszych błędach juz dawno temu rozmawialiśmy- teraz tych błędów
        nie ma i nie może być poszkodowana MRMS za tamte błędy, których już więcej nie
        powtórzymy. Cudów żadnych nie widzimy- obowiązują nas procedury w Urzędzie
        Miasta jakie musimy akceptować i akceptujemy. Nie robimy niczego co można
        nazwać cudem."Frędzel" ciekawi mnie czy tak naprawde wiesz o nas tyle, że
        możesz opiniowac nasze działania- jeśli jestes tak samorzadny jak twoje
        stwierdzenie to nie ładnie :) Jesli chodzi o likwidacje MRMS to zły pomysł,
        dajcie nam się pozanac a wtedy o tym możemy porozmawiac, bo jeszcze na tyle się
        nie poznaliśmy.
        To na tyle, jeśli chodzi o odpowiadanie na wasze posty. Teraz coś ode mnie:D
        Jak już zostało powiedziane od listopada jest nowa MRMS. Jesli chodzi o wybór
        do MRMS to wpierw kandydata wybiera szkoła( proporcjonalnie do ilości uczniów w
        szkole) póżniej są szkolenia dla elektorów spośród, których wybieramy między
        sobą 35 osób. Jak wiecie ja również kandydowałem, ponieważ zostałem wybrany
        przez szkołe i nie mogłem jako wiceprzewodniczacy brać udział w przygotowanaich
        spotkań jak i liczenia głósów( mówię od razu aby była pewność ). Odbyło sie
        głosowanie na 35 nowych osób,z czego póżniej został wybrany Przewonidczący
        MRMS, którym zostałem ja w głosowaniu tajnym. Na następnej sesji wytypowałem
        skład Prezydium MRMS, który został zaakceptowany przez MRMS( dwóch
        wiceprzewodniczących, sekretarz, 3 członków).
        Jako obecny Przewodniczący jestem zobligowany do przedstawienia tych zmian,
        które wprowadziłem. Przede wszystkim zmieniłem oraz dodałen nowe Komisje stałe
        MRMS:
        - Komisja Rewizyjna ( juz była )
        - Komisja Kontaktów ( juz była, jest odpowiedzialna za kontakty z Radą Miasta i
        jej komisjami )
        - Komisja Edukacyjno- Medialna ( odpowiedzialna jest za kontakty ze szkolami i
        mediami )
        - Komisja ds Unii Europejskiej ( z tej komisji jestem bardzo zodowolony, gdyż
        mamy nadzieję, że umozliwi nam uzyskanie dodatkowych funduszy na ansze akcje i
        szkolenia samorzadowe dla uczniów szkół), w najbliższym czasie zostanie
        zorganizowane szkolenie nt. wypełniania funduszy.
        Każda komisja jest zobligowana do napisania regulaminu wewnetrznego, który jest
        akceptowany przez MRMS. Nad przestrzeganiem tego regulaminu czuwa
        Przewodniczący komisji jak i komisja rewizyjna. Ponadto co 3 miesiące sa
        składane sprawozdania każdej z komisji, Prezydium MRMS oraz każdej osoby, która
        jest odpowiedzialna za akcje. Zaakceptowaliśmy regulamin radnego, który musimy
        przestrzegać. Z każdej najmniejszej rzeczy sporzązane jest sprawozdanie, oraz
        udostepnione wnioski. Wszystko po to by nie było sytuacji niejawnych i abyśmy
        mogli działać dla młodziezy bez problemów z waszej strony. Odbyły sie już 3
        Zwyczajne Sesje MRMS na których wszytsko to co było przedstawione zostało
        zaakceptowane. Mielismy Sesje budżetową, na której rozmawialiśmy o naszych
        działaniach. Mamy wiele nowych akcji, niektóre kontynuujemy. Takie rzeczy
        powinny być przedstawione na naszej stronie- i będą, Od stycznia bedą
        zamieszczone wszystko ważne informacje oraz te rzeczy, które powinny być(
        informacje o radnych, obowiązkach, naszych akcjach) w tej chwili trwają prace
        nad nia. MRMS przyłączyła się do pomocy dzieciom z Biesłany. Zaplanowaliśmy
        wiele akcji by im pomóc. W styczniu odbędzie sie pierwsza impreza dla dzieci z
        Biesłany- koncert dla młodzieży w Słowianinie, ponadto planujemy seanse filmowe
        dla dzieci i młodziezy i trwają prace nad pobiciem rekordu w najdłuzszym
        seansie filmowym( ale to jeszcze troszke potrwa)
        Mam nadzieje, iż to, że trwa już nowa kadencja, nowe pomysły to nie bedziecie
        tak krytycznie patrzec juz na samym pcozatku nowej kadencji, gdyż wplywa to
        zmneijszajaco na checi mlodych ludzi. Wszelkie informacje o naszych akcjach
        znajdziecie na stronie internetowej MRMS i zachecam do owocnej wspolpracy. Mam
        andzieje że właczycie sie w nasze akcje, bo to ejdyny i najlepszy sposob na
        poznanie mlodych radnych jak i naszych planow, pomysłow i mozliwosci. Jeszcze
        dopowiem, że wprowadziłem wykaz obowiązków dla każdego radnego. Oznacza to iż
        każda osoba która zobowiązała się do wykonania pewnej rzeczy podpisze zakres
        swoich obowiązków. Czlonkowie Prezydium podzielili się akcjami nad ktorymi
        czuwają i odpowiadają.
        Pozdrawiam
        Rafał MRMS

• blackexit Re: Odpowiedz 08.12.04, 21:08
          Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Witam,

fajnie ze juz na wstepie zapowiadasz z enie bedzies zwiecej uczestniczyl w
          dyskusji. to cos jakk jurczyk. fakt ze mocno sie zblazniles w porpzedniej i jak
          mowilem wowczas nikt tak bardzo nie zaszkodzil organizacji jak ty moze to chec
          unikniecia tego typu wpadek. dlaczego nie podpisujesz sie nazwuiskiem skoro
          piszesz oficjalny elaborat? znowu pozniej powiedsz z e przeciez niewiadomo co
          to za rafalek pisal ze z finansami jest wszystko cacy i nie bylo zadnej
          defraudacji?

> Staramy sie nie po to by się bawić wydawać publiczne
          > pieniądze.

mozesz przelozyc mi to zdanie na jezyk polski? staracie sie ale nie po to by
          wydawac publiczne piniadze i nie po to zbey sie bawic? no zyjecie tylko za
          publiczne pieniadze i byla juz mowa chyba o telefonach , samolotach i
          biesiadach slaba to byla zabawa? chcielibyscie jeszcze?

>Bo takich ekscesji w MRMS nie ma nie było i na pewno nie będzie.

co to jest ekscesja? chodzi coi o to z enie bylo defraudacji i przekretow i
          latania? klamstwo to czy prawda?

Panie
          > blackexit faktem jest, że jesteśmy finansowani w całości przez budżet miasta
          > lecz te pieniądze wyłaćznie wydatkujemy na ansze akcje, które widnieją w
          > preliminarzu wydatków-

panie rafalku przeciez pan doskonale wie ze to klamstwo wydawaliscie je midzy
          innymi na samoloty i kilkutysuieczne rachunki telefoniczne. nawet media
          ogolnopolskie o tym mowily chociaz pan publicznie tutaj podobnie jak teraz
          zaprzeczal, kompromitujac sie doszczetnie.

>Bo podobnie jak wy je szanujemy i zdajemy sobie sprawe, że nie są dla nas.

:))) brawo moze takie motto sobie na sciane strzelicie?

Dalej, jeśli mówisz o aferach, były
          > to naprawde niegodziwe wpadki członków MRMS,

pto byly czy nie bylo bo 2 zdania wczesniej mowiles ze neizwykle dbacie o
          publiczny grosz.

które juz wtedy rozwiązaliśmy a
          > teraz takich podobnych sytuacji nie będzie- o tym w dalszej części.

ty to zapewnisz? sam kozystales z tamtych defraudacji i kryles.

> Jeśli chodzi o moją osobe, to przykro że tak mnie odebrałes ale zapewniam, że
          w rzeczywistości jestem inną osobą.

obawiam sie ze nie ja jeden. ja to male piwo ze tak powiem.

Naprawde ale nie widzimy tego, że
          > bezsensownie działamy. Te cele statutowe, które powinnismy realizowac to
          > realizujemy! O naszych błędach juz dawno temu rozmawialiśmy- teraz tych
          błędów nie ma i nie może być poszkodowana MRMS za tamte błędy, których już
          więcej nie powtórzymy.

to sprawa na dyskusje z kim innym ale moim zdaniem bledem jest istnenei takiego
          tworu. to kosztowana zabawa w doroslosc zupelnie niedemokratyczna i pozbawiona
          sensu. przykro mi nie traktuje twoich slow powanize: bledow nie bedzie. a co
          winni zostali ukarani? czy moze zasiadaja sobie wygosnie w "radzie kolejna
          kadencje? z toba naczele. ;)

Cudów żadnych nie widzimy- obowiązują nas procedury w Urzędzie
          > Miasta jakie musimy akceptować i akceptujemy.

procedury byly do tej pory pani borsulowska czy jak jej tam dopuscila do
          ogromnych naduzyc i niestety nie zostala do dzis ukarana czy jak pisze pan
          absztyfikannt wyslana na zielona trrawke. to jak ma to sie zmienic. to tak
          jakby sejm skladal sie z samych peczakow jakuboskich i milerow i oni
          pwoiedzieli ze teraz to my jzu bedzimey cacy. to byly wypadki a tak naprawde
          niczego nie bylo by my sobie zyly dla Polski wyprowamy.

> Jesli chodzi o likwidacje MRMS to zły pomysł,
          > dajcie nam się pozanac a wtedy o tym możemy porozmawiac, bo jeszcze na tyle
          się nie poznaliśmy.

ja juz poznalem wystarczjaco. niech rodzice wam dadza 30 ty zl i sie bawcie w
          rade latajcie gdzie chcecie pijcie wodke z gayami nam wowczas nic do tego ale
          na marnotrastwo publicznych piniedzy przez przedszkolakow w garnituurkach zgody
          nie ma i nie bedzie.

Jesli chodzi o wybór
          > do MRMS to wpierw kandydata wybiera szkoła( proporcjonalnie do ilości uczniów
          w szkole)

szkola czyli kto?

bardzo fajknie ze macie komisje podkomisje regulaminy komisji rady i komisyjki
          i prezydium i wielkiego przewodniczacego ale jak powiadam nikogo to nie
          interesuje mozecie sie bawic za swoja kase.

pewnie niestety w tej kadencji starej rady i dziwnego prezydtanta nie uda sie
          zlikwidowac mrms wobec tego amm pytanie i prosbe:

co z narkotykami i alkoholem nieletnich? co robicie w tej sprawie oprocz
          oczywiscie palenia marikuany i kolorowych drinkow w wiadomym klubie.
          pozdrawiam black
          • Gość: HeLMuT Re: Odpowiedz IP: *.pomorzany.v.pl 08.12.04, 22:06
            Drogi panie "blackexit", kim pan jest, ze smie pan mnie obrazac?? Kto panu na to pozwolil!! Jestem ownym panu czlowiekiem i mysle, ze pownien pan sie troche zastanowic zenim powie pan kolejny niedorzeczny zart (np. z garniturkiem). Nie to miejsce i nei ten ton!! Powiem tylko tyle, jest pan chamskim i aroganckim impertynentem i mam nadzieje, ze pana wystepki ktos kiedys ukarze... Nie ma pan w sbie krzty godnosci, a mowi pan tu ze to my jestesmy zli... Na dobra sprawe, wysowajac argumenty przeciwko MRMS powinien pan sie ujawnic, a nie jak male dziecko chowac sie pod pseudonimem!! To jest jak konfidenctwo...
            Ale to wszystko swiadczy tylko o pana znikomym poczuciu taktu, mala szkola dobrych manier napewno by nie zaszkodzila.

Wytlumaczenie trudnych slow uzytych w moim poscie prosze szukac w slowniku jezyka polskiego wzglednie w slowniku wyrazow obcych, bo widze ze ma pan problemy nawet z banalnymi slowami, a co dopiero z czyms czego nie uzywa sie w slangu albo w mowie potocznej.

Pozdrawiam
            • Gość: Krolus Re: Odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:34
              Zgadzam sie z helmutem i jeszcze jedno skoro pan tak dobże nas zna i wie kim
              jesteśmy i wogule jest pan wszechwiedzący i zna pan odpowiedzi na wszelkie
              problemy to niech pan wszystkich oświeci a nie pozostawia nas pan w ciemnicy
              beznadzieji na odrobine światł świeconcego z pańskiego jagże doskonałego umysły
              panie "blackexit"
              • blackexit do rzeczy 08.12.04, 22:54
                nie znam tylko pytam. po kolei zatem dla przypomnienia:
                1. jak wielka czesc nowej rady wywodzi sie ze starej rady.ile kadencji spedza w
                rdzie p. mielczarek?
                2. jak wygladaly wybory w szkolach
                3. czy oddano pieniadze za przeloty samolotami w zeszlej kadnecji
                4. nazwiska osob latajacych
                5. czy oddano pieniadze za telefony (zdaje sie tak)
                6. nazwiska osob telefonujacych
                7. czy biesiadowano na koszt podatnika i spozywano przy tym alkohol
                8. na wypadek migania sie od 7 czy kiedykolwiek przedstawiano rachunki z lokali
                gastronomicznych

tyle na poczatek. to juz wszystko bylo te pytania stawiano setki razy tu i
                gdzie indziej jasnych odpowiedzi nigdy nie bylo zawsze bylo albo "odwalcie sie
                wy chamy" albo "to nasza sperawa" albo "my dzialamy my sie staramy dla
                mlodziezy" itd. byla okazja zerwac z tym wszystkim (jesli mrsm pozostawiono
                przy zyciu) ale widze ze wrocily te same osoby te same teksty boje sie ze wroca
                te same afery. pozdrawiam black
                • albert_c Re: do rzeczy Rafale 20.12.04, 13:56
                  Czy te ludki, ktore sie wypowiadaja w tym watku to z tej stworzonej przez
                  Ciebie komisji do kontaktow z mediami?

...jezeli tak to prosze wyslac szanownych kolegow czy tez kolezanki na
                  przyspieszony kurs polskiego, bo tak zwyczajnie w swiecie to obciach i wstyd
                  totalny dzialac z analfabetami:(

• Gość: Fugazi Re: Odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:00
                To znowu Ty Krolus.
                Czemu nie sprawdzasz ortografii.
                Toż to pruta co wyprawiasz!
                Mi też się czasem przydarzy ale j.polski w twoim wydaniu to przesada.

Jak Blekus pisze, że marnujecie kasę to z pewnością ma rację.
                I zasada ogólna:
                Aby korzystać z pieniędzy publicznych nie wystarczy zostać wybranym przez
                samorządy (czy jak tam jest u was) i uzyskać finansowanie od prezia.
                I nie ma tu znaczenia czy wydajecie je (te pieniądze) na cele statutowe czy nie.
                I mało mnie obchodzi, czy te cele to wyprawy na Bora-Bora czy opłaty za
                telefony kom. czy papier do ksero.
                Środki publiczne winny być spożytkowane dla dobra WSZYSTKICH mieszkańców a nie
                wybranych. Jak tego w waszym statucie nie ma to mam go (ten statut ma się
                rozumieć) gdzieś.

To tak nawiasem bo najważniejszy ten j.polski.

Pozdrawiam
                Fugazi
              • Gość: Pola Re: Odpowiedz IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 09.12.04, 13:40
                Krolusie, ortografia-niedostateczny!Z tego wniosek,że zamiast bawić się w mini-
                sld, powinieneś wziąć się za naukę, bo kompromitujesz(co prawda i tak już
                skompromitowaną)MRMS!
            • blackexit Re: Odpowiedz 08.12.04, 22:47
              Gość portalu: HeLMuT napisał(a):

> mala szkola dobrych manier napewno by nie zaszkodzila.

zapewne i to nikomu. fakty byly powszechnie znane. po materiale w telelkspresie
              przez pewien czas na stronie mrms byla opowiasta ze telekspres docenil i
              pochwalil co bylo niezla maniuplacja rodem z gleokiej komuny.

>
              > Wytlumaczenie trudnych slow uzytych w moim poscie prosze szukac w slowniku
              jezy
              > ka polskiego wzglednie w slowniku wyrazow obcych, bo widze ze ma pan problemy
              n
              > awet z banalnymi slowami, a co dopiero z czyms czego nie uzywa sie w slangu
              alb
              > o w mowie potocznej.

o jakich slowach mowa? zawsze i ja moge sie czegos nauczyc. rzeczywiscie
              garniturki byly niepotrzebne za to przepraszam (takie wrazenia jak sie widzi
              zdjecia niktorych czlownkow) ale sprawa jest zasadnicza i powazna czyli samo
              istnenie takiego tworu. pozdrawiam black
              • Gość: Hanka Re: Odpowiedz IP: *.atlsfl.adelphia.net 09.12.04, 01:02
                Sluchaj Blecki, trzeba koniecznie wyslac wypowiedz Krolusa ( z 8/12 godz.
                18.00) jego polonistce w szkole, ktora go " wybrala ".
                Pani napewno sie ucieszy, ze ktos na t a k i m poziomie reprezentuje szkole.
                Jak sam widzisz nie ma sensu dyskutowac z tymi chlopcami, sa butni i nic do nich
                nie dociera. Zreszta jacy maja byc ? Ucza sie na " najlepszych " wzorcach
                doroslej Rady, ktora w podobny sposob traktuje mieszkancow Szczecina vide :
                baszta, finansowanie Ptaka, itp.
                Pozdrawiam Hanka
                Ps. Jak myslisz ile komputerow do pracowni szkolnej mozna kupic za 30.000 zl ?
                • blackexit Re: Odpowiedz 09.12.04, 08:58
                  Gość portalu: Hanka napisał(a):

> Sluchaj Blecki, trzeba koniecznie wyslac wypowiedz Krolusa ( z 8/12 godz.
                  > 18.00) jego polonistce w szkole, ktora go " wybrala ".

nie czepiam sie tego bo mi nie wypada bo sam wiele bledow robie. ale tobie juz
                  wypada.

> Ps. Jak myslisz ile komputerow do pracowni szkolnej mozna kupic za 30.000 zl ?

moim zdaniem ok 20. pozdrawiam black
          • Gość: Pola Re: Odpowiedz IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 09.12.04, 13:38
            Rada jest może i nowa, ale kłamstwa Rafał M.-stare.Jakoś zapomniał o aferach,
            które wywołali(defraudacje, podszywanie się pod innych).Zapomniał o
            wypowiedziach członków rady obrażających forumowiczów,zapomniał o aferze z
            komputerami,telefonami,samolotami.Zapomniał o tym, że został złapany na
            kłamstwie .Dziś wydaje się, że nie rozumie o co chodzi.Wstyd!A, że
            Bolsunowskiej, która to bagno kryje, jeszcze w kosmos nie wystrzelili, to
            niezrozumiałe.
            • Gość: zab Re: IP: 217.153.6.* 09.12.04, 14:47
              mrms nie jest organizacja skompromitowana i to was boli- cieszy sie duzym
              zainteresowaniem bo ma wiele pomyslow a wy myslicie jak im to uniemozliwic a
              anamar jest osoba bardzo glupia!!!
              • anamar Re: 09.12.04, 14:59
                Gość portalu: zab napisał(a):

> mrms nie jest organizacja skompromitowana i to was
                boli............................................................................
                .no,chodzi właśnie o to,że jest...a wypowiedzi"zabów"kompromitują ją jeszcze
                bardziej...

wy myslicie jak im to
                uniemozliwic ...................................................................
                ...........osobiście myślę jak im uniemożliwic dalszą kompromitację i wydawanie
                publicznych środków na samoloty,imprezki i
                telefony...

.
                > anamar jest osoba bardzo
                glupia!!!.......................................................................
                oto argument w stylu członka mrms!gratulacje....
                • Gość: Krolus Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:12
                  No fakt muj polski niejest najlepszy jestem dyslektykiem ale to mnie
                  nieusprawiedliwia nocusz jestem nowym członkiem MRMS i niewiem co sie działo
                  wcześniej prawde muwiąc nigdy otej radzie niesłyszałem
                  I mam małom proźbe niepiszcie że jesteśmy tacy czy owacy bo nieznacie ani mnie
                  ani połowy tych któży są członkami MRMS
                  Jeśli chcecie mnie oceniać prosze bardzo skontaktujcie sie zemną i pszynajmniej
                  1 porozmawiajmy muj numer gg to 2907481 zapraszam
                  Może sie pszekonacie że niejestem taki zły bo jaknarazie to jestem dlawas czymś
                  strasznym a niechce i nigdy niechciałem i jeśli nikt nigdy niepowiedział
                  pszepraszam zato co działo sie kiedyś jeśli działo sie źle to robie to ja chodz
                  to nic pewnie nieda PSZEPRASZAM !!! za popszedników
                  pozdrawiam
                  • blackexit Re: 10.12.04, 10:29
                    Gość portalu: Krolus napisał(a):

niewiem co sie działo
                    > wcześniej prawde muwiąc nigdy otej radzie niesłyszałem

fajnie tak pojsc do instytucji o ktorej nigdy sie nie slyszalo. do tego nie
                    umniec napisac po polsku jednego zdania.
                    generalnie jestes ok tylko nie zacietrzewiaj sie i miej otwarta glowe i oczy.
                    mamnadzije ze juz o poprzednich przekretach slyszales wiec teraz pilnuj siebie
                    i innych zeby podobna infamia i wypadki przy pracy ciebie nie dotyczyly.
                    pozdrawiam black
                    • ja_aska Re: 20.12.04, 14:38
                      umnieć?
                      kto jest bez winy niech........
                      • blackexit Re: 20.12.04, 14:50
                        ja_aska napisała:

> umnieć?
                        > kto jestbez winy niech........

1. nie krytykowalem ich za pisownie
                        2. m jest kolo n na kalawiaturze
                        3. wlasne rzucilas we mnie kameniem
                        4. ja reprezentuje tylko siebie oni szczecin i instytucje.

pozdrawiam black
                        • ja_aska Re: 20.12.04, 15:08
                          rzucanie jeszcze nie ale lekuchna wypominka tak.
                          co do "własnej" reprezentacji to raczej nie sądzę by tak było. próbujesz
                          reprezentować ogół. a nie powinieneś.
                          • blackexit Re: 20.12.04, 17:05
                            ja_aska napisała:

> rzucanie jeszcze nie ale lekuchna wypominka tak.
                            > co do "własnej" reprezentacji to raczej nie sądzę by tak było. próbujesz
                            > reprezentować ogół. a nie powinieneś.

moze wyjsnie jeszce raz: reprezentuje wylacznie siebie nawet moja wlasna zona
                            nie podpisalaby sie pod wieloma moimi stwierdzeniami..(nie mowie oczywiscie o
                            mrms) to ze to wrzod i pasozyt to wie kezdy myslacy. pozdrawiam black
                            • ja_aska Re: 21.12.04, 09:16
                              wdg takich stwierdzeń jak twoje należałoby zlikwidować sejm , senat, ipn,i
                              innych
                              • blackexit Re: 21.12.04, 10:27
                                ja_aska napisała:

> wdg takich stwierdzeń jak twoje należałoby zlikwidować sejm , senat, ipn,i
                                > innych

te instytucje sa pozyteczne i potrzebne panstwu jako calosci. sa w nich
                                przekrety ale winni zazwyczaj sa karani. chcociaz nie slyszalem o aferze tegop
                                typu ze pan marszalek oleksy wydal 300 tys na telefon (proporcjionalnie). nie
                                wiem czy rozumiesz tez roznice miedzy sejmem RP (organmem demokratycznym i
                                konstytucyjnym) a rada dzieci z krolestwa krola maciusia. pozdrawiam black
                                • ja_aska Re: 21.12.04, 10:31
                                  różnicę ja rozumiem. a ty masz chyba problem. mrms też jest (powinna)
                                  pożyteczna. rola edukacyjna. a patologie trzeba eliminować. lecząc raka nie
                                  zabija się pacjenta.
                                  • blackexit Re: 21.12.04, 10:44
                                    ja_aska napisała:

> różnicę ja rozumiem. a ty masz chyba problem. mrms też jest (powinna)
                                    > pożyteczna. rola edukacyjna. a patologie trzeba eliminować. lecząc raka nie
                                    > zabija się pacjenta.

ok eliminowac i co? jaki proponujesz ja eliminowac? bo wlasnie rak zostal szefem
                                    ? pytanie jest o sam sens istnienia tego pasozyta. moim daniem mozna wydac 30
                                    tyz sl znacznie lepiej niz robia to dzieciaki bawiace sie w politykow. to plus
                                    absolutny brak demokracji i tworzenie szkolki przekretow zdecydowanie przemawia
                                    za likwidacja mrms. pozdrawiam black
                                  • anamar Re: 21.12.04, 10:47
                                    ja_aska napisała:

> rola
                                    edukacyjna. ....................................................................
                                    póki co,to dzieci nauczyły się cwaniactwa,kolesiostwa i przepuszczania lekką
                                    rączką nie swojej kasy,a także tego,ze można naarozrabiać bezkarnie.nieźle
                                    opanowali też
                                    inwektywy...

a patologie trzeba
                                    eliminować. ....................................................................
                                    o to mi właśnie
                                    chodzi...
                                    lecząc raka nie
                                    > zabija się
                                    pacjenta...........................................................akurat
                                    temu"pacjentowi" jest chyba obojętne,czy mrms istnieje,czy też nie...
                                    • ja_aska Re: 21.12.04, 11:20
                                      właśnie eliminując przekręty i karząc za machloje można edukować. a likwidacja
                                      jest bez sensu i trąci odpowiedzialnością zbiorową.
                                      • blackexit Re: 21.12.04, 12:36
                                        ja_aska napisała:

> właśnie eliminując przekręty i karząc za machloje można edukować. a likwidacja
                                        > jest bez sensu i trąci odpowiedzialnością zbiorową.

ale ta organizacja czy z przekretami czy bez nie ma sensu zupelnie przekrety to
                                        jedynie gwozdz do trumny. pozdrawiam black
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka